Da remiziramo...
Page 10 of 50
Page 10 of 50 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50
Re: Da remiziramo...
michaellcmacha wrote:pa valjda ti trebaš priznati da trendovi govore u korist onog što sam ja napisao
Trenutno da. Ali kao prvo, trendovi se znaju okrenuti dok si rekao COVID-19, a u konačnici i nisu bitni trendovi kao običan statistički alat, nego realno stanje.
A kako sam već masu puta napomenuo, koje će brojeve realno stanje prikazati do kraja godine, to ćemo tek vidjeti.
Guest- Guest
Evo,po cemu se moze jako precizno odrediti,ne koliko ima oboljelih,ili nes drugo,nego u KOJEM smjeru sVE OVO ide..po ekonomiji..proizvodnji,potrosnji,i slicnim virtšaft pokazateljima..
U svabiji SVE pada nadolje,polako,tiho ispod radara,ALI PADA..ljudi se sve vise pakiraju,odlaze..GDJE..vrag bi ga znao..svabija je visoko industrijalizirana drzava,koja ima vrh proizvodnje hajteh mehanike svih vrsta..a SVE staje ili usporava..
Da nije sranja sa covidom-to tako ne bi bilo..ne ulazim sad u polermiku prepotenciranih ili ne-poteza,nego cisto ekonomija..nije dobro,ali nikako..
Da OVOME 8covid) ima kraja,ili bar usporavanja.virtšaft bi drugacije reagirao..
svabija je na centimetar od Lockanja..
U svabiji SVE pada nadolje,polako,tiho ispod radara,ALI PADA..ljudi se sve vise pakiraju,odlaze..GDJE..vrag bi ga znao..svabija je visoko industrijalizirana drzava,koja ima vrh proizvodnje hajteh mehanike svih vrsta..a SVE staje ili usporava..
Da nije sranja sa covidom-to tako ne bi bilo..ne ulazim sad u polermiku prepotenciranih ili ne-poteza,nego cisto ekonomija..nije dobro,ali nikako..
Da OVOME 8covid) ima kraja,ili bar usporavanja.virtšaft bi drugacije reagirao..
svabija je na centimetar od Lockanja..
Guest- Guest
Legendovich wrote:
U svabiji SVE pada nadolje,polako,tiho ispod radara,ALI PADA..
U Kini ne pada, a to je u ovoj priči zapravo i najvažnije.
Guest- Guest
ne znam koje si godiste proizvodnje,nebitno ..Uglavnom..DAAAAVNO sam gledao film Blade Runner..JOSH tada je sve sto je asociralo na uticaj,moc,pravila,sluzbene "vrijednosti",prikazano kao kinesku globalnu vladavinu(ne do Bog)..nekad sF filmovi,ne sam BR,nego i zilijun drugih,su prikazivali prilicno sumornu,mracnu i kisnu buducnost pod nadmocnom vladavinom Kine..nekad SF,danas,sutra...Speare Shaker wrote:Legendovich wrote:
Bitno da u Kini ne pada, a to je u ovoj priči zapravo i najvažnije.
Guest- Guest
pa trendovi su se okrenuli, ali ti to iz samo tebi znanog razlog ignoriraš... naime bili su nazivno povoljni i na temelju njih ste stvarali rezon na osnovu kojih iznosite stajališta... a ja upravo obrnuto od vas,nisam bio povodljiv za trendovima ljeta, sezone i dnevno političkih potreba (izbori) nego sam gledao što se prvenstveno događa oko nas i bio poprilično uvjeren da će nas naknadno sustići uvoz iz bosne i srbije, ali i iz italije i austrije... i to je to... NARAVNO UKOLIKO SE DO KONCA GODINE DOGODI DA NAM SE BROJEVI ZARAŽENIH SMANJE NA 50-100 PRIZNAT ĆU DA SAM POGRIJEŠIO... ALI VEĆ SMO SE SLOŽILI DA TA STAVKA VEĆ SADA NIJE BITNA A KAMOLI NA KONCU OG... NO SVEJEDNO ETO AKO BROJEVI PADNU TU SAM, VALJDA ĆU BITI...
2015-08-08
eto a nema dugo si govorio kako ne želiš angloameričku dominaciju, potpuno nesvjestan da je za klasu običnih smrtnika najpovoljnija upravo njihova dominacija... ako ikojim slučajem doživimo da nam bilo tko sa istoka bude burgijao po glavi požalit ćemo dan kad smo se zaželili krua iznad pogače... a tu pojedine koji svršavaju na rusiju, kinu ili koga već, ćemo naganjati i razapinjati da pocrkaju u najgorim mukama....Legendovich wrote:ne znam koje si godiste proizvodnje,nebitno ..Uglavnom..DAAAAVNO sam gledao film Blade Runner..JOSH tada je sve sto je asociralo na uticaj,moc,pravila,sluzbene "vrijednosti",prikazano kao kinesku globalnu vladavinu(ne do Bog)..nekad sF filmovi,ne sam BR,nego i zilijun drugih,su prikazivali prilicno sumornu,mracnu i kisnu buducnost pod nadmocnom vladavinom Kine..nekad SF,danas,sutra...Speare Shaker wrote:Legendovich wrote:
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
nije da ti prigovaram ali davno smo o tom raspravljali i ja se ravnam po pragmatičnoj realnosti a to je da smo osuđeni da uzmemo karte koje nam se podijele, i samo možemo moliti Boga da budemo pod tim zapadnim kišobranom, ali bez pedera raznoraznih fela, bez komunjara, bez kvaziantifašista i kurca palca tipa ološijada od ringa u australiji do onih lizača crnih guzica po americi...
2015-08-08
budemo li papali po kineskoj mjerici, budemo svi patili od neredovitog kakanja....
2015-08-08
5-50x i "najmanje 10x" je veoma nesiguran podatak za bilo kakvu procjenu.Speare Shaker wrote:
**800 danas potvrđenih puta 14 dana koliko je netko zaražen je cca 11,000; 40% ljudi je asimptomatsko, puno ljudi s blagim simptomima se ne testira, tako da je stvarni broj zaraženih sigurno veći od broja potvrđenih.
Omjeri potvrđenih i stvarno zaraženih u različitim studijama se kretao od 5 do 50.
Osobno mislim da je u Hrvatskoj taj omjer najmanje 10x", navodi se u statusu uglednog znanstvenika.
https://www.vecernji.hr/vijesti/gordan-lauc-dvije-informacije-bude-nadu-da-ce-epidemija-usporiti-i-kod-nas-1440985
Američki CDC kod ovakvih procjena polazi od broja mrtvih, što se mi čini
sigurnije kad je statistika u pitanju. Nude podatak da je broj mrtvih cca 0.65%
od stvarno zaraženih, dakle i onih koji nisu bili testom potvrđeni.
Na primjeru "Bergamo" najbolje se može vidjeti da je ponuđeni postotak
"najvjerojatnije" najbliži istini. Na temelju "ponuđenog" talijanskog podatak
o broju umrlih u Bergamu, u prvom kvartalu, odnosno u ožujku i travnju, samo
za taj podatak sam procjenio da je tada u Bergamu bilo zaraženih barem 41%
stanovništva. Možemo sa velikom sigurnošću predpostaviti da je taj postotak
"najvjerojatnije" puno veći.
Jučer je u Bergamu zabilježeno +57 (51/1Mil.) novozaraženih, što je daleko manje od
talijanskog prosjek(325/1Mil.). Djeluje "imunitet krda"? Skoro pa sam siguran u to.
Pošto si u jednom svome komentaru iznad spomenuo i postupno opadanje broja
zaraženih u HR, ja bih samo dodao : Da, ali sa strogim pridržavanjem mjera, ili na račun
velikog broja mrtvih (scenario "Bergamo").
PS: Nažalost, Talijani , nakon ožujka i travnja, ne nude više brojumrlih u ostalim mjesecima.
Hrvatska, na primjer, ima sve podatke i po županijama. Nije ovo slučajno kod Talijana.
2.421 novi slučaj u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 825 osoba
U protekla 24 sata zabilježen je 2.421 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 11.144. Među njima je 825 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 58 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 8.520 osoba.
25.10.2020. 10:20
svi živi i zdravi ??Eroo wrote:2.421 novi slučaj u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 825 osoba
U protekla 24 sata zabilježen je 2.421 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 11.144. Među njima je 825 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 58 pacijenata. U protekla 24 sata testirano je 8.520 osoba.
25.10.2020. 10:20
2015-08-08
Naravno da ne zelim,NE ZELIM NIČIJU APSOLUTISTICKU MOĆ,NEGO BALANS SNAGE..Priznajem,njihova dominacija,je nekak,na prvu ruku najpovoljnija,naizgled humana i slicno..NO PAZI SADA...SVE TO se temelji na STARIM drustvenim postignuicima,za koja su prijesnje generacije kroz krvave strajkove i zatvaranja,osidjivanja,izborili neki vid pravednosti..michaellcmacha wrote:eto a nema dugo si govorio kako ne želiš angloameričku dominaciju, potpuno nesvjestan da je za klasu običnih smrtnika najpovoljnija upravo njihova dominacija... ako ikojim slučajem doživimo da nam bilo tko sa istoka bude burgijao po glavi požalit ćemo dan kad smo se zaželili krua iznad pogače... a tu pojedine koji svršavaju na rusiju, kinu ili koga već, ćemo naganjati i razapinjati da pocrkaju u najgorim mukama....Legendovich wrote:ne znam koje si godiste proizvodnje,nebitno ..Uglavnom..DAAAAVNO sam gledao film Blade Runner..JOSH tada je sve sto je asociralo na uticaj,moc,pravila,sluzbene "vrijednosti",prikazano kao kinesku globalnu vladavinu(ne do Bog)..nekad sF filmovi,ne sam BR,nego i zilijun drugih,su prikazivali prilicno sumornu,mracnu i kisnu buducnost pod nadmocnom vladavinom Kine..nekad SF,danas,sutra...Speare Shaker wrote:Legendovich wrote:
Miha,tijekom Prve industrijske revolucije,su u Jemerici i Engleskoj i djeca od deset godina tesko radila u metalurgiji i rudarstvu..nemojmo se zavaravati..svugdje je kapitalizam brutalan,no na Zapadu je prolivena krv rudara,radnika i ostalih,koji su se pobunili pritiv tebrutalnosti i izborili PRAVA...vremenom zakonom zagarantirana..
Zasto ovo spominjem?Jer me u sadasnjem trenutku,mnoge stvari koje se ovdje pomaljaju,podsjecaju na povratak u tu brutalnost,nehumansot i ekstremnom iskoristavanju ljudske radne snage..
Radnike se ucijenjuje za produzenje ugovora,neoficijelnim pritiskom da rade i svetkom i petkom,svabi(u ovom slucaju) pocinju pokazivati svoje pravo lice u okruzju zakonom nedefiniranih situacija,uslijed Covid-a,i KORISTE tu sivu zonu,nis manje brutalno,nego Kinezi..i njih sam vidio na djelu u svabiji,firma Fuyao...brutalno veliki pritisak na radnike..
Dakle,moja poanta jeste,NIKOGA kao APSOLUTISTICKOG HEGEMONA NE PRIZIVAM,nego balans izmedju vise njih koji bi to htjeli biti..
Rusi opcenito nisu za to zainteresirani,Kinezi i Jemeri ostaju,i dao Bog da nitko ne pobjedi,jerbo..ima josh jedan detalj..
Kao i u svakoj trzisnoj utakmici,tako i ovdje,je konkurencija pozeljna vrlo,NE MONOPOL..nemo jmisliti da Jemeri ili bilo tko opet globalno zarula,ce u tom slucaju place otici gore,kao istandard..nEĆE,jerbo Kinezi imaju u bescijenje jeftinu radnu snagu,i nabrojniji resurs iste i TIME NAMECU i samom Zapadu,nova pravila u poslovanju,produkciji dobara i opcenito odnosu prema ljudima kao radnoj snazi(ne pise nam se ni u kom slucaju dobro)..nova pravila su postavljena,novi špil karata otvoren..za prosjecnog obicnog covjeka,to ne znaci nish dobro..
Guest- Guest
slazem se,no realnost se umnogome bitno mijenja..to sto zivimo u hajtehsvijetu,ne znaci da nas nece sve velike sile pokusati svesti na jeftinu i brzozamjenjivu radnu snagu svih profila..svabi se tu jako brzo prilagodjavaju,promoviraju kroz razne sustave rad i svetkom i petkom,i "dobrobit" u svemu tome...moram rucati,cujemo se..michaellcmacha wrote:nije da ti prigovaram ali davno smo o tom raspravljali i ja se ravnam po pragmatičnoj realnosti a to je da smo osuđeni da uzmemo karte koje nam se podijele, i samo možemo moliti Boga da budemo pod tim zapadnim kišobranom, ali bez pedera raznoraznih fela, bez komunjara, bez kvaziantifašista i kurca palca tipa ološijada od ringa u australiji do onih lizača crnih guzica po americi...
Guest- Guest
PS:
Ako je broj umrlih 0.65% od stvarno inficiranih, a broj mrtvih je danas u HR 437,
onda bi prema toj logici stvarni broj inficiranih iznosio 67,000.
Za prokuženost 41% (Bergamo -ožujak i travanj)si svatko može izračunati broj mrtvih,
koji bi se neminovno dogodio. Nema prečice do kraja epidemije, nažalost.
Ako je broj umrlih 0.65% od stvarno inficiranih, a broj mrtvih je danas u HR 437,
Za prokuženost 41% (Bergamo -ožujak i travanj)si svatko može izračunati broj mrtvih,
pa neće, u istoj mjeri i to je poanta... a s obzirom da kinezi kasne logika zdravog razuma nalaže da promišljamo da bi kinezi mogli tjerati na uskom povocuLegendovich wrote:slazem se,no realnost se umnogome bitno mijenja..to sto zivimo u hajtehsvijetu,ne znaci da nas nece sve velike sile pokusati svesti na jeftinu i brzozamjenjivu radnu snagu svih profila..svabi se tu jako brzo prilagodjavaju,promoviraju kroz razne sustave rad i svetkom i petkom,i "dobrobit" u svemu tome...moram rucati,cujemo se..michaellcmacha wrote:nije da ti prigovaram ali davno smo o tom raspravljali i ja se ravnam po pragmatičnoj realnosti a to je da smo osuđeni da uzmemo karte koje nam se podijele, i samo možemo moliti Boga da budemo pod tim zapadnim kišobranom, ali bez pedera raznoraznih fela, bez komunjara, bez kvaziantifašista i kurca palca tipa ološijada od ringa u australiji do onih lizača crnih guzica po americi...
2015-08-08
Po ovome što ja vidim i promišljam, HR mora uvesti zabranu kretanja,
slično kao SLO, od 21h-06h. Ne smije se kasniti s time.
znači jušer 8 mrtvih, znači danas isto 8-9 a onda u utorak 23Eroo wrote:PS:
2015-08-08
možda više i neće biti toliko smrti, što ste mislili poslali ste niz kanalizaciju još prije ljetamutava baštarda wrote:pitaj Eru. on ti radi doktorat na temu Bergamo. ako imunitet traje 3 miseca sad će tamo oopet kamioni francetića jure...Noor wrote:prvo, rekla sam da ta zaštita traje 2-3 mjeseca, nakon čega su znanstvenici kod preboljelih uočili propadanje i nestanak antitijela, dakle lažešmutava baštarda wrote:ma gluposti, ponavljaju ono što si ti govorio prije nego si prešao na tamnu stranu sile.AssadNaPodmornici wrote:https://www.index.hr/vijesti/clanak/lauc-dvije-jako-dobre-vijesti-bude-nadu/2224522.aspx?index_ref=read_more_d
vidio sam ovu budalu da čak sa Bakićem preko fejsa drže zajedničke rasprave kako i šta.
Ovdje priča o tome da su reinfekcije rijetke, i da regije koje su prije imali jači udar prvog vala(bergamo, london, švedska) da sada puno bolje stoje u drugom valu da postoji neki imunitet, i najgore od svega govori da broj zaraženih raste po usporenoj lineralnoj krivulji, da smo vrlo blizu vrhunca, i da je trenutno u zagrebu 100 000 zaraženih, pa da će virus uskoro izgubiti mjesto za širnje i da bi vrlo brzo trebao biti dnevni pad zaraženih,
i pazi ovo - protivnik je lockdowna
kakve to gluposti ovaj as priča, treba ga zaključati u mentalnu instituciju a svi ostali u podrum kao ja,longi i ero(i miha je bio pa je izaša iz karantene radi $$$$ )
""Tim Spector je profesor genetičke epidemiologije na Kings College London i jedan je od najcitiranijih svjetskih znanstvenika, a ima i više podataka o ljudima oboljelim od COVID-19, no bilo tko drugi na svijetu. U razgovoru za British Medical Journal, jedan od najuglednijih znanstvenih časopisa kaže sljedeće:
1) Velik broj ljudi u Londonu su COVID-19 preboljeli u prvom valu i danas su zaštićeni te zato London ima puno manji rast od ostataka UK"
njorka je ovo demantirala davno
drugo, zasto trebamo cjepivo ako sami proizvodimo antitijela?
ne brslaj sada okolo naokolo, nego daj koncizni odgovor
Speare Shaker wrote:AssadNaPodmornici wrote:ukratko Lauc i Bakić znanstvenici protiv kojih smo ja, ero, miha, noorka, matija babić, nenad jarić dauenhauer, tvrde da u RH je trenutno na stotinje tisuća zaraženih ljudi, još stotine tisuća koji su preboljeli virus i stekli kratkoročni/dugoročni imunitet, pa stoga vrhunac bi trebao biti blizu a onda će krenuti pad sam od sebe, bez da stožer i država išta rade. jer imamo rast po opadajućoj stopi kao.
a ovi će donjeti neke glupe kao odluke, i tako preuzeti neku "slavu da su preokrenuli trend". tako tvrde bakić, lauc pa i ja nekada dok nisam uvidio svoje greške, tipa ja pisao o max 2000 mrtvih, miha o desecima tisuća, neki model što su miha i ero usvojili oko 3300 pa me napali da griješim na veliko, pa sam se promjenio i zaključa u podrum i navijam da bude što više mrtvih i zaraženih
Ma ti si još i dobar.
Ja još nisam uvidio svoje pogreške pa i dalje tvrdim i to već neko vrijeme da će se brojevi novozaraženih do kraja godine drastično smanjiti i da će do tada kod nas spontano proći vrhunac epidemije.
Nebitno što ću bez ikakvih problema i oklijevanja priznati da sam pogriješio u tom predviđanju ako se ono u konačnici ne obistini.
Sad je ispalo da isto tvrdi Gordan Lauc i to u skladu sa znanjem o tom području i informacijama koje ima Tim Spector.
Ali kog vraga oni znaju? Pa oni su samo obični znanstvenici, a ne neki wannabe forumski lumeni.
I k tome još i nisu matematičari nego biolozi koji doslovce po definiciji biologije kao znanosti znaju više o virusima nego znanstvenici iz bilo koje druge znanstvene discipline odnosno znanosti.
Ali matematika je zakon!
Statistika posebno!
Nema veze što je matematika, makar prirodna i egzaktna znanost, ali također i formalna (zna li itko ovdje što to zapravo znači?) na područjima drugih prirodnih i egzaktnih, ali također i realnih (ne samo formalnih) znanosti kao to je i biologija zapravo samo pomoćna disciplina, alat koji služi za kreiranje predviđanja NA TEMELJU INFORMACIJA koje joj posreduju te znanosti same.
Dakle, matematika je sama za sebe tu zbog svoje interne prirode, metode odnosno metodologije potpuno nemoćna, jer se ne bavi sama sa sobom i svojim formalnim sustavima i građom, nego sa informacijama koje joj posreduju druge znanosti, u ovom slučaju prirodna i egzaktna, ali također i realna znanost kao što je biologija.
Ako se makar malo promjene početni uvjeti, parametri, premise koje realne znanosti poput bilogije posreduju matematici, konačni rezultat u vidu predviđanja ishoda će se također drastično promjeniti i tako na kraju postati potpuno neupotrebljiv.
Osim za projiciranje poželjnih ishoda od strane forumskih wannabe lumena.
ti imaš puno goru i opasniju bolest od covida a zove se narcisoidni poremećaj ličnosti. po mojoj procjeni u er-ha ima više zaraženih sa narcisoidnim poremećajem ličnosti nego onih zaraženih sa covid-19.
Guest- Guest
Eroo wrote:Po ovome što ja vidim i promišljam, HR mora uvesti zabranu kretanja,
jer baš od 21h-06h je virus najaktivniji? ljudska glupost ne beskonačna.
Guest- Guest
nije im neugodno? nije ih sram?
Donacije financijskih sredstava
FINANCIJSKA DONACIJA – HR
Putem Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju se donacije u borbi protiv novog koronavirusa. Sredstva se uplaćuju na zaseban račun Ministarstva financija otvoren kod Hrvatske narodne banke, a Ministarstvo financija je zaduženo za praćenje namjenskog trošenja sredstava.
ZA UPLATU S HRVATSKIH RAČUNA:
Donacije za akciju „Hrvatska protiv koronavirusa" možete uplatiti na:
Primatelj: Državni proračun Republike Hrvatske
IBAN: HR1210010051863000160
Poziv na broj: HR68 5380 - OIB uplatitelja
ZA UPLATITELJE IZVAN HRVATSKE, ILI UPLATE S RAČUNA IZ BANAKA DRUGIH ZEMALJA:
Račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke:
Hrvatska narodna banka - Croatian National Bank
Trg hrvatskih velikana 3
10000 Zagreb
Croatia
BIC (SWIFT) CODE: NBHRHR2XXXX
Naziv i adresa primatelja plaćanja/paymet receiver:
Ministarstvo financija Republike Hrvatske/ Ministry of Finance
Katanciceva 5
10000 Zagreb
Croatia
Broj računa/ Bank account number:
IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0
Refernca plaćanja/ Remittance info – remarks:
Croatia's fight against COVID-19
Najljepša hvala na pomoći.
Vlada Republike Hrvatske
https://www.koronavirus.hr/donacije/donacije-financijskih-sredstava/330
https://www.koronavirus.hr/donacije/329
Donacije financijskih sredstava
FINANCIJSKA DONACIJA – HR
Putem Državnog proračuna Republike Hrvatske primaju se donacije u borbi protiv novog koronavirusa. Sredstva se uplaćuju na zaseban račun Ministarstva financija otvoren kod Hrvatske narodne banke, a Ministarstvo financija je zaduženo za praćenje namjenskog trošenja sredstava.
ZA UPLATU S HRVATSKIH RAČUNA:
Donacije za akciju „Hrvatska protiv koronavirusa" možete uplatiti na:
Primatelj: Državni proračun Republike Hrvatske
IBAN: HR1210010051863000160
Poziv na broj: HR68 5380 - OIB uplatitelja
ZA UPLATITELJE IZVAN HRVATSKE, ILI UPLATE S RAČUNA IZ BANAKA DRUGIH ZEMALJA:
Račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke:
Hrvatska narodna banka - Croatian National Bank
Trg hrvatskih velikana 3
10000 Zagreb
Croatia