Da remiziramo...
Page 38 of 50
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Re: Da remiziramo...
veber je bolestan
po cijeli dan ne radi ništa drugo nego vrijeđa i maltretira druge forumaše
odvratno
smuči mi se kad vidim da piše "veber"
vjerojatno se i njemu gadi
u kurac i život
odvratno
u kurac i život
crvenkasti- Posts : 29707
2014-04-17
Nije te bilo dugo na ovoj temi. Umrlo danas 7 hrvata od prehlade pa ti osjetio potrebu da se žaluješ?crvenkasti wrote:veber je bolestan
odvratno
u kurac i život
ja pomislio da te jebe spominjanje biološke mase a tebe jebe "veber"!!crvenkasti wrote:veber je bolestan
odvratno
u kurac i život
mutava baštarda wrote:Nije te bilo dugo na ovoj temi. Umrlo danas 7 hrvata od prehlade pa ti osjetio potrebu da se žaluješ?crvenkasti wrote:veber je bolestan
odvratno
u kurac i život
Dok je čovjek živ, nema smrti. Kad nastupi smrt, nema više njega.
Smrt se uopće ne može sresti.
Prema svojoj smrti možeš biti potpuno ravnodušan.
crvenkasti-
2014-04-17
Pa da... a naročito prema tvojoj...crvenkasti wrote:mutava baštarda wrote:Nije te bilo dugo na ovoj temi. Umrlo danas 7 hrvata od prehlade pa ti osjetio potrebu da se žaluješ?crvenkasti wrote:veber je bolestan
odvratno
u kurac i život
Dok je čovjek živ, nema smrti. Kad nastupi smrt, nema više njega.
Smrt se uopće ne može sresti.
Prema svojoj smrti možeš biti potpuno ravnodušan.
probaj zamislit scenu.tre wrote:ja pomislio da te jebe spominjanje biološke mase a tebe jebe "veber"!!crvenkasti wrote:veber je bolestan
odvratno
u kurac i život
ovaj trči, a gađa ga snajperist.
onda se na pol puta požidove. jedan se posvetoji, drugi pocrveni.
2014-12-30
a miha im još i sokove vindije dao!!!veber wrote:probaj zamislit scenu.tre wrote:ja pomislio da te jebe spominjanje biološke mase a tebe jebe "veber"!!crvenkasti wrote:veber je bolestan
odvratno
u kurac i život
ovaj trči, a gađa ga snajperist.
onda se na pol puta požidove. jedan se posvetoji, drugi pocrveni.
Vjerujem da takve propuste više nikada ne bi učinio!!
Legendovich wrote:Cijenim da je prvotno "ugradjeno" u virus da se maksimalno prosiri,bez sanse za suzbijanje,a kad se broj oboljelih popne dovoljno visoko,onda ce smrtnost lupiti u nebesa..
Ne znam na temelju koji dosadašnjih spoznaja to govoriš. Jer je smrtnost od ovog virusa po broju oboljelih do sada bila izrazito mala, u odnosu na neke druge, čak i uzročnike "običnih" sezonskih gripa.
Ili možda imaš spoznaje o budućem ponašanju SARS-CoV2 virusa?
Longi, jes' to ti?
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:
gdje nestade naš šejker... evo u ovih 10 i kusur dana broj zaraženih je narastao za 5 milijuna, probijen je broj od 1 milijun umrlih...
Bokte, nema me par dana na forumu i već ti nedostajem!
Nisam znao da sam baš toliko popularan na ovom forumu.
What's Up, Doc?
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
gdje nestade naš šejker... evo u ovih 10 i kusur dana broj zaraženih je narastao za 5 milijuna, probijen je broj od 1 milijun umrlih...
What's Up, Doc?
A sad vidim, brojevi te muče.
Pa kad je o brojevima riječ, ja sam jedva napisao koji redak.
Evo, na početku tjedna sam predvidio kako će tadašnji mali brojevi novozaraženih samo rasti do kraja tjedna, a da će se smanjiti tek za vikend, kada je broj testiranja i inače puno manji nego obično.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
What's Up, Doc?
Evo, na početku tjedna sam predvidio kako će tadašnji mali brojevi novozaraženih samo rasti do kraja tjedna, a da će se smanjiti tek za vikend, kada je broj testiranja i inače puno manji nego obično.
Što se tiče tvojih najava o 50 milijuna ukupnog broja zaraženih i 2 milijuna mrtvih, već sam ranije napisao da je to sasvim moguće.
Druga je priča što tada ne kreće nikakav rusvaj nego će se stvar polako prvo stišavati, a onda će virus jednostavno nestati.
Evo da i ja kuvertiram neka predviđanja, a vidim da je taj izraz jako popularan u posljednje vrijeme.
Dakle, govorim o periodu prvo do ožujka slijedeće godine kada kreće masovno procjepljivanje stanovništva skoro pa u cijelom svijetu, a kako ovaj virus po svemu što nam je poznato i na što su ukazali Đikić i Radman ima vrlo kratak krug mogućih mutacija, biti će posebno zbog cjepiva prisiljen dodatno mutirati i tada mu, kako to inače ide ne samo sa virusima nego i drugim uzročnicima pandemija jednostavno nestati sa svjetske scene.
Do pojave novog virusa pandemijskim potencijalom. Naravno, iz Kine, jer su ovi posljednji dolazili upravo odande, a ako se to stvarno dogodi, svi će Trumpa proglasiti za proroka zato jer je ovaj virus nazvao kineskom kugom. Ili će mu barem priznati da je dobro informiran, svejedno.
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
What's Up, Doc?
Što se tiče tvojih najava o 50 milijuna ukupnog broja zaraženih i 2 milijuna mrtvih, već sam ranije napisao da je to sasvim moguće.
Druga je priča što tada ne kreće nikakav rusvaj nego će se stvar polako prvo stišavati, a onda će virus jednostavno nestati.
Evo da i ja kuvertiram neka predviđanja, a vidim da je taj izraz jako popularan u posljednje vrijeme.
Dakle, govorim o periodu prvo do ožujka slijedeće godine kada kreće masovno procjepljivanje stanovništva skoro pa u cijelom svijetu, a kako ovaj virus po svemu što nam je poznato i na što su ukazali Đikić i Radman ima vrlo kratak krug mogućih mutacija, biti će posebno zbog cjepiva prisiljen dodatno mutirati i tada mu, kako to inače ide ne samo sa virusima nego i drugim uzročnicima pandemija jednostavno nestati sa svjetske scene.
Do pojave novog virusa pandemijskim potencijalom. Naravno, iz Kine, jer su ovi posljednji dolazili upravo odande, a ako se to stvarno dogodi, svi će Trumpa proglasiti za proroka zato jer je ovaj virus nazvao kineskom kugom. Ili će mu barem priznati da je dobro informiran, svejedno.
Druga je priča što je rusvaj ovdje kontinuirano prisutan u glavama nekih, ali nebitno.
Dakle, ja govorim o periodu do, prvo, početka ožujka, a onda i nestajanje virusa do početka lipnja odnosno slijedeće sezone.
Druga je priča što će u nekim zemljama (Indija i slične) masovno procjepljivanje zakasniti u odnosu na svijet pa će tamo infekcija Covid 19 još uzeti dosta žrtava, ali neke bolesti poput velikih boginja su u nekim dijelovima svijeta praktički endemski prisutne, bez obzira što ih na svjetskoj razini masovno nema već jako dugo vremena.
E sad, ako nestajanje virusa smatraš rusvajem, to je druga priča.
Dakle, na temelju čega iznosim ova predviđanja u vezi nestajanja virusa?
Guest- Guest
Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
What's Up, Doc?
Druga je priča što je rusvaj ovdje kontinuirano prisutan u glavama nekih, ali nebitno.
Dakle, ja govorim o periodu do, prvo, početka ožujka, a onda i nestajanje virusa do početka lipnja odnosno slijedeće sezone.
Druga je priča što će u nekim zemljama (Indija i slične) masovno procjepljivanje zakasniti u odnosu na svijet pa će tamo infekcija Covid 19 još uzeti dosta žrtava, ali neke bolesti poput velikih boginja su u nekim dijelovima svijeta praktički endemski prisutne, bez obzira što ih na svjetskoj razini masovno nema već jako dugo vremena.
E sad, ako nestajanje virusa smatraš rusvajem, to je druga priča.
Dakle, na temelju čega iznosim ova predviđanja u vezi nestajanja virusa?
Svakako ne na temelju matematičkih modela, jer to nije niti moguće bez stručnih spoznaja o ponašanju virusa, jer matematika jednostavno nema tu moć.
Matematički modeli se moraju držati tih spoznaja odnosno znanja jer inače nemaju veću moć predviđanja od horoskopa, gatanja iz soca kave na dnu šalice kave i sličnim razbibrigama.
I upravo tako se mogu najbolje okarakterizirati ova do sad viđena predviđanja po raznoraznim matematičkim modelima.
Tu moć nema niti Robiju omiljena logika, jednostavno zato jer se niti pomoću logike kao niti pomoću matematike ne mogu spoznati nove činjenice.
One moraju uvažavati činjenice ilitiga spoznaje, znanja, ako hoće biti uspješne u intepretaciji njihovih djelovanja odnosno u smislu predviđanja budućih.
Ako ne uvažavaju, pogrešne su. To ne kažem ja, to kaže čuveni fizičar Richard Feynman.
A fizika je realna znanost, a ne samo formalna, poput matematike. Logika čak nije niti znanost nego ogranak filozofije.
Dakle, na čemu?
Pa na onom što su o ponašanju virusa rekli stručnjaci za to ili tek nešto šire područje, po kojima je virus doduše visokozarazan, kao manje više i svi uzročnici kapljičnih infekcija, čak i nešto zarazniji jer se prenosi i preko aerosola.
No, ipak uzrokuje u velikoj većini vrlo blage simptome i malu smrtnost, osim kod bolesnika starije životne dobi i onih sa komorbiditetima, a takvih je u odnosu na ukupno stanovništvo vrlo mali udio.
I naravno, na temelju spoznaje o ograničenom broju mutacija koje virus ima na raspolaganju i kada ih iscrpi jednostavne nestaje, jer se tada nije u stanju izboriti sa imunološkim sustavom koji se također prilagođava mutacijama virusa, naročito uspješno nakon cijepljenja dovoljno efikasnim cjepivom.
Je li ono rusko koje se već pojavilo počewtkom rujna kako sam to mjesecima ranije i najavio dovoljno efikasno?
Vidjet ćemo, ali vjerujem da jeste.
Hoće li to biti i ono američko koje će se pojaviti krajem listopada ili početkom studenog, kako sam to također najavio mjesecima ranije?
Vidjet ćemo, ali vjerujem da hoće.
Hoće li to biti cjepiva iz europskih izvora koja dolaze krajem godine ili najkasnije do početka veljače?
Vrlo vjerojatno, ako neće biti i efikasnija, jer su razvijana dulje vrijeme i temeljitije testirana.
Dakle, čemu panika?
Guest- Guest
Znam biti i kritičar, a ovaj put ću vas ipak pohvaliti, posebno Epijeve u Zadru i susjedni Šibenik. Čak i ST .
Prikazan je pad aktivnih slučajeva/100,000 st u HR i nekih županija (navodim ih kao grad), ito od 28.08 do 02.10.
HR (prosjek) : 59.7/100k st. --> 33.7/100k st.
ST: 170.6/100k st. --> 42.9/100k st.
ZG: 67.7/100k st. --> 33.9/100k st.
ZD: 88.8/100k st. --> 14.6/100k st.
ŠI: 119.8/100k st. --> 16.6/100k st.
Prikazan je pad aktivnih slučajeva/100,000 st u HR i nekih županija (navodim ih kao grad), ito od 28.08 do 02.10.
HR (prosjek) : 59.7/100k st. --> 33.7/100k st.
ST: 170.6/100k st. --> 42.9/100k st.
ZG: 67.7/100k st. --> 33.9/100k st.
ZD: 88.8/100k st. --> 14.6/100k st.
ŠI: 119.8/100k st. --> 16.6/100k st.
Eroo wrote:PS:
Faktor širenja vam je Ro=1.112. (dosadašnji 10 dnevni prosjek +167)
Ako ostanete kod toga onda u sljedećem razdobčlju možete očekivati
prosjek 190, odnosnu fluktuaciju od 50 do 240 dnevno.
To je ono što vam ja mogu reći iz dosadašnje epidemiološke slike.
Mogući incidenti ili pooštrene mjere nisu i ne mogu biti uzete u obzir.
Ne treba mene za to kriviti, pobogu...
241 novi slučaj u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 289 osoba
U protekla 24 sata zabilježen je 241 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.447. Među njima je 289 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. U protekla 24 sata testirane su 4.352 osobe.
03.10.2020. 10:00
Matematika je zakon!
sefer jaše dalje.
besramno "zaboravlja" svoje upise.
iskuvertirao već pet nestanaka virusa.
kuverte se poklapaju kada dolazi mirovina.
već je zaboravio da je neki dan rekao kako nema, ode u vjetar.
fakat ti cinkaroši imaju jebeni želudac.
2014-12-30
Tebi ga ovo dođe kao jutarnje pražnjenje crijeva.veber wrote:sefer jaše dalje.
Samo ti daj, nisam ti više sugovornik.
Eroo wrote:Eroo wrote:PS:
Faktor širenja vam je Ro=1.112. (dosadašnji 10 dnevni prosjek +167)
Ako ostanete kod toga onda u sljedećem razdobčlju možete očekivati
prosjek 190, odnosnu fluktuaciju od 50 do 240 dnevno.
To je ono što vam ja mogu reći iz dosadašnje epidemiološke slike.
Mogući incidenti ili pooštrene mjere nisu i ne mogu biti uzete u obzir.
Ne treba mene za to kriviti, pobogu...241 novi slučaj u protekla 24 sata, u bolnicama ukupno 289 osoba
U protekla 24 sata zabilježen je 241 novi slučaj pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1.447. Među njima je 289 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 23 pacijenta. U protekla 24 sata testirane su 4.352 osobe.
03.10.2020. 10:00
Matematika je zakon!
Prikazan je pad aktivnih slučajeva/100,000 st u HR i nekih županija (navodim ih kao grad), ito od 28.08 do 02.10 i 03.10.
HR (prosjek) : 59.7/100k st. --> 33.7/100k st.-->33.8/100,000 st.
ST: 170.6/100k st. --> 42.9/100k st.-->42.4/100,000 st.
ZG: 67.7/100k st. --> 33.9/100k st.-->36.6/100,000 st.
ZD: 88.8/100k st. --> 14.6/100k st.-->11.7/100,000 st.
ŠI: 119.8/100k st. --> 16.6/100k st.-->19.2/100,000 st.
safete, pa nisi ti moj sugovornik.Eroo wrote:Tebi ga ovo dođe kao jutarnje pražnjenje crijeva.veber wrote:sefer jaše dalje.
Samo ti daj, nisam ti više sugovornik.
2014-12-30
Ero ostavi se pizdarija. Život nije borba protiv virusa, nego suživot s njima. Nakon kave na štekatu, doša kod kolege iz bivše firme. Drži gostionu, zog za balote i tako to, seoske radosti. Frau čeka isprid kauflanda, a ja tamo temeljito dezinficiran.Eroo wrote:Prikazan je pad aktivnih slučajeva/100,000 st u HR i nekih županija (navodim ih kao grad), ito od 28.08 do 02.10 i 03.10.
Evo je upravo ubaciva stvari u gepeg i puše. To je život
Page 38 of 50 • 1 ... 20 ... 37, 38, 39 ... 44 ... 50
Page 38 of 50