Da remiziramo...
Page 44 of 50
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Re: Da remiziramo...
michaellcmacha wrote:
sad me već počinješ zabrinjavati... ;), nula boodova je to što pišeš... ali ok ako ti je to hrana da sebi laštiš krila samo daj... ja se nemam potrebe nikom dokazivati, boli me kurac i za tebe i za yodu koji nije u stanju skopčati tko se komu obraća a pruženo more markera za označavanje i još nema srama spominjati da je fakultetlija.... tebi pak tvoja sujeta neda da priznaš kad pogriješiš, ... no ok svaki bedak ima svoje veselje... ja nisam ništa nakljuckao ispod đozluka, nego sve do u detalj pojasnio još krajem proljeća i to se sve do u detalj i odigralo i odigrava i zasigurno će se do samog kraja i odigravati... namjerno ignoriraš brojeve koje iznosim jer si ih ipak izgleda svjestan kao neminovnost u narednom razdoblju a nemaš što drugo ponuditi pa onda frfljaš ko i onaj četnik što je navrat na nos morao pobjeći iz zagreba... ponavljam uistinu si me razočarao, i neugodno iznenadio... šteta jer si djelovao normalnije...
Čuj, bolje se ti zabrini za sebe, jer se tolika doza kukavičluka baš i ne očekuje od dičnog hrvatskog branitelja sa nemalim ratnim iskustvom.
I to od virusa!
Nebitno što si ti u rizičnoj skupini iz više razloga, a na kraju krajeva, svi ćemo umrijeti i smrt je za ljude.
Ti se nemaš potrebe dokazivati?
Pa ti se kad je znanost u pitanju i ne možeš nikome dokazati sve i da hoćeš, jer si odavno dokazao na forumu da o znanstvenim temama nemaš pojma s pojmom. Kao uostalom i kojih preko 90% foruma pa se u ovu ekipu sasvim lijepo uklapaš.
Jebote, pogledaj samo ovaj patetični pokušaj da mi spustiš kako nisam u pravu sa ocjenom o lokalnoj epidemiji širokih razmjera, a ne o pandemiji!
Pa već si se tu izblamirao naveliko, a mogao si to izbjeći samo da si provjerio definiciju pademije preko gugla
Ja namjerno ignoriram brojeve?
Pa ja nemam pojma o kojim ti brojevima govoriš jer nisam od početka ni pratio sav ovaj cirkus, a za one tvoje o 50 milijuna zaraženih plus dva milijuna mrtvih sam rekao kako se na kraju može dogoditi da se pokažu točnima!
Jesi ti slijep ili te je ovaj virus ipak otjerao u gubitak pamćenja ako ne i u demenciju, koji ti je vrag?
I zašto ignoriraš moje pitanje od ranije kada si insinuirao što sam ja rekao?
Da ne ispadne koliko si bio kontradiktoran u tom svojem iskazu?
Bez brige budi, to je čak i na ovom forumu odavno poznato.
Nisam normalan?
Pa neka, i to je za ljude. Kao uostalom i smrt koje se ti toliko bojiš.
Na kraju krajeva, svima nam je suđena i nikoga neće zaobići. Kako ide ona novozavjetna iz Isusovih usta, brinite se za kraljevstvo nebesko, a sve drugo će vam se nadodati.
I da, razočarao si me, jer sam mislio da ako već nemaš ama baš nikakvog znanja o znanosti, barem imaš nekog temeljnog ljudskog poštenja, ali izgleda da sam se zeznuo.
Guest- Guest
aben wrote:wait, what?Speare Shaker wrote:
O tome najbolje svjedoči neslavan kraj Black-Scholes-Mertonovog modela, bez obzira na Nobela za ekonomiju, jer se isti danas smatra jednim od najvećih uzročinika sloma burze iz 2007. i 2008. godine.
Smatralo se kako je model toliko dobar (Nobel) da će poslovanje na burzi u svim okolnostima držati stabilnim odnosno pod kontrolom.
Takva su se očekivanja pokazala temeljito pogrešnima.
Guest- Guest
ali, ki smatra da je to uzrok krize 2008?Speare Shaker wrote:aben wrote:wait, what?Speare Shaker wrote:
O tome najbolje svjedoči neslavan kraj Black-Scholes-Mertonovog modela, bez obzira na Nobela za ekonomiju, jer se isti danas smatra jednim od najvećih uzročinika sloma burze iz 2007. i 2008. godine.
Smatralo se kako je model toliko dobar (Nobel) da će poslovanje na burzi u svim okolnostima držati stabilnim odnosno pod kontrolom.
krizu je uzrokovo merikunski socijalizam, isto ko i onu iz '29.
2014-04-16
Pitaj Štagljara zašto je danas kao najvažnije uz epidemiologe, virusologe itd, na kraju prilijepio i statističare.Speare Shaker wrote:
Svakako nemoj pitati matematičare jer ti matematika kao znanost o virusima ne može reči ama baš ništa.
A matematika koja radi modele na temelju same matematike bez znanja o području koji model opisuje nije matematika nego trlababalan.
Nije to slučajno, vjeruj mi na riječ. Nije statističar puki matematičar koji se ne razumije na ponašanje virusa.
Matematički modeli se formiraju upravo uzimajući u obzir ponašanje virusa. Za korona virus se koriste matematički
statistički modeli tkzv. otvorenog tipa, s kojim se u problem ubacuje čak i ponašanje ljudi za vrijeme epidemije.
Ova matematika se ne bavi strukturom virusa, za to su neki drugi, već s predikcijom širenja , odnosno prenošenja
u populaciji, uzimajući u obzir utjecaj mnogo faktora, od kojih sam neke već spomenuo. Platforma koju pratim
ima update svakih 6 dana, u model ubacujhe nove podatke i tako korigira projekcu na dulji vremenski period.
Kad riječ o matematiki, ja samo mogu ponoviti da bez nje epidemiolozi (na primjer) i ne samo oni, jednostavno ne mogu.
U mojoj struci...staistika je polazni podatak bez kojega ne mogu sastavit moj model. Statistički određene količine
su mi ulazni podaci. Trenutno mi statističari više ne trebaju, jer su već odradili svoj posao. Moje je samo da poštujem
njihove podatke u svom modelu. Amen.
evo kako sam i rekao... par dana sam popratio kretanja u bangladešu, filipinima i indoneziji, to je cca 500 milijuna ljudi, i kod njih sad polako kreće sve veći i veći broj zaraženih i upravo tih nekoliko mnogoljudnih država plus pakistan plus iran, zajedno sa brazilom, sad-om i europom će generirati te brojeve koje sam navodio...
2015-08-08
Dobro miha u pravu si oko svega i oko korone ti povlačim se sa ove teme, samo se nemoj sekirati, ja prodajem kupljenu diplomu usput ionako mi je nebitna
Eroo wrote:Pitaj Štagljara zašto je danas kao najvažnije uz epidemiologe, virusologe itd, na kraju prilijepio i statističare.Speare Shaker wrote:
Svakako nemoj pitati matematičare jer ti matematika kao znanost o virusima ne može reči ama baš ništa.
A matematika koja radi modele na temelju same matematike bez znanja o području koji model opisuje nije matematika nego trlababalan.
Nije to slučajno, vjeruj mi na riječ. Nije statističar puki matematičar koji se ne razumije na ponašanje virusa.
Matematički modeli se formiraju upravo uzimajući u obzir ponašanje virusa. Za korona virus se koriste matematički
statistički modeli tkzv. otvorenog tipa, s kojim se u problem ubacuje čak i ponašanje ljudi za vrijeme epidemije.
Ova matematika se ne bavi strukturom virusa, za to su neki drugi, već s predikcijom širenja , odnosno prenošenja
u populaciji, uzimajući u obzir utjecaj mnogo faktora, od kojih sam neke već spomenuo. Platforma koju pratim
ima update svakih 6 dana, u model ubacujhe nove podatke i tako korigira projekcu na dulji vremenski period.
Kad riječ o matematiki, ja samo mogu ponoviti da bez nje epidemiolozi (na primjer) i ne samo oni, jednostavno ne mogu.
U mojoj struci...staistika je polazni podatak bez kojega ne mogu sastavit moj model. Statistički određene količine
su mi ulazni podaci. Trenutno mi statističari više ne trebaju, jer su već odradili svoj posao. Moje je samo da poštujem
Kako sam već ranije danas napisao, nitko ne može bez matematike. I ne samo kada je u pitanju znanost. Bez matematike ne mogu niti babe koje prodaju povrće na placu!
Problem nastaje čak ne kada se matematički modeli ne drže svih činjenica o virusu, jer je takvih u samom početku ionako bilo jako malo, nije se dovoljno znalo o virusu, nego kada modeli ne prate i ne uvažavaju nove spoznaje. Tada dolazi do očitih razlikovanja u predviđanjima sa opažanjima.
I čak niti to nije poseban problem, nego da se neki i dalje drže tih modela bez obzira na njihova loša predviđanja. To je ono najgore.
Einstein je na kraju priznao svoju zabludu o Lemaitreovoj hipotezi prvobitnog atoma, kao i mnoge druge sa područja fizike na kojem je on bio priznati ekspert, makar ga je to koštalo i zablude o istinitosti njegovih religijskih osjećaja, ali će svoje zablude najteže priznati samo obično navijači pojedinih modela.
To nema veze sa znanošću, to nema veze niti sa egom pojedinih znanstvenika, a ja sam uvijek pisao kako su i znannstvenici samo obični ljudi, to ima veze sa proklestvom ega kao samostalnog fenomena, a taj nas je ponekad prijateljski nastrojen, ali češće neprijateljski raspoložen demon do sad jako skupo košao kao vrstu, od našeg početka kao vrste do dana današnjega, a očito će tako biti i ubuduće.
Usprkos napretku znanosti, uključujući tu i matematiku.
Guest- Guest
aben wrote:ali, ki smatra da je to uzrok krize 2008?Speare Shaker wrote:aben wrote:wait, what?Speare Shaker wrote:
Ki smatra? Pametni i solidno informirani ljudi, naravno.
Merikunski socijalizam? Dajme najme...
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:par dana sam popratio kretanja u bangladešu, filipinima i indoneziji, to je cca 500 milijuna ljudi, i kod njih sad polako kreće sve veći i veći broj zaraženih i upravo tih nekoliko mnogoljudnih država plus pakistan plus iran, zajedno sa brazilom, sad-om i europom će generirati te brojeve koje sam navodio...
Ali da je zaraza proširena samo na tom području, i dalje ne bi bila riječ o pandemiji nego samo o lokalnoj epidemiji širokih razmjera.
Provjeri definicije putem gugla pa se i sam uvjeri.
Nebitno što se ti brojevi na kraju mogu pokazati kao barem približno točni.
Guest- Guest
koji konkretno?Speare Shaker wrote:aben wrote:ali, ki smatra da je to uzrok krize 2008?Speare Shaker wrote:aben wrote:wait, what?Speare Shaker wrote:
Ki smatra? Pametni i solidno informirani ljudi, naravno.
Merikunski socijalizam? Dajme najme...
čak i wikipedija jasno navodi housing bubble i vezu sa državnin firmami, koji je temeljen na commjunal reinvestment zakonu ki je stimuliro banke da doju kredite crncima i ostalin underprivilage manjinama s lošin boniteton.
za financijsku krizu su direkno odgovorni merikunski socijalisti.
2014-04-16
a u kurac, da si iole potkovan znanstveno, ne bi onda iščitavao nikakav kukavičluk kod mene, i te definicije imaju na internetu ali eto ti ih nisi našao za shodno da ih pročitaš kako bi ih i razumio... netko tko se užasavajući boji ovog virusa, ne bi najnormalnije obavljao sve svoje obveze i aktivnosti, koje uključuju osobne kontakte sa širim brojem ljudi...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:
sad me već počinješ zabrinjavati... ;), nula boodova je to što pišeš... ali ok ako ti je to hrana da sebi laštiš krila samo daj... ja se nemam potrebe nikom dokazivati, boli me kurac i za tebe i za yodu koji nije u stanju skopčati tko se komu obraća a pruženo more markera za označavanje i još nema srama spominjati da je fakultetlija.... tebi pak tvoja sujeta neda da priznaš kad pogriješiš, ... no ok svaki bedak ima svoje veselje... ja nisam ništa nakljuckao ispod đozluka, nego sve do u detalj pojasnio još krajem proljeća i to se sve do u detalj i odigralo i odigrava i zasigurno će se do samog kraja i odigravati... namjerno ignoriraš brojeve koje iznosim jer si ih ipak izgleda svjestan kao neminovnost u narednom razdoblju a nemaš što drugo ponuditi pa onda frfljaš ko i onaj četnik što je navrat na nos morao pobjeći iz zagreba... ponavljam uistinu si me razočarao, i neugodno iznenadio... šteta jer si djelovao normalnije...
Čuj, bolje se ti zabrini za sebe, jer se tolika doza kukavičluka baš i ne očekuje od dičnog hrvatskog branitelja sa nemalim ratnim iskustvom.
I to od virusa!
Nebitno što si ti u rizičnoj skupini iz više razloga, a na kraju krajeva, svi ćemo umrijeti i smrt je za ljude.
Ti se nemaš potrebe dokazivati?
Pa ti se kad je znanost u pitanju i ne možeš nikome dokazati sve i da hoćeš, jer si odavno dokazao na forumu da o znanstvenim temama nemaš pojma s pojmom. Kao uostalom i kojih preko 90% foruma pa se u ovu ekipu sasvim lijepo uklapaš.
Jebote, pogledaj samo ovaj patetični pokušaj da mi spustiš kako nisam u pravu sa ocjenom o lokalnoj epidemiji širokih razmjera, a ne o pandemiji!
Pa već si se tu izblamirao naveliko, a mogao si to izbjeći samo da si provjerio definiciju pademije preko gugla
Ja namjerno ignoriram brojeve?
Pa ja nemam pojma o kojim ti brojevima govoriš jer nisam od početka ni pratio sav ovaj cirkus, a za one tvoje o 50 milijuna zaraženih plus dva milijuna mrtvih sam rekao kako se na kraju može dogoditi da se pokažu točnima!
Jesi ti slijep ili te je ovaj virus ipak otjerao u gubitak pamćenja ako ne i u demenciju, koji ti je vrag?
I zašto ignoriraš moje pitanje od ranije kada si insinuirao što sam ja rekao?
Da ne ispadne koliko si bio kontradiktoran u tom svojem iskazu?
Bez brige budi, to je čak i na ovom forumu odavno poznato.
Nisam normalan?
Pa neka, i to je za ljude. Kao uostalom i smrt koje se ti toliko bojiš.
Na kraju krajeva, svima nam je suđena i nikoga neće zaobići. Kako ide ona novozavjetna iz Isusovih usta, brinite se za kraljevstvo nebesko, a sve drugo će vam se nadodati.
I da, razočarao si me, jer sam mislio da ako već nemaš ama baš nikakvog znanja o znanosti, barem imaš nekog temeljnog ljudskog poštenja, ali izgleda da sam se zeznuo.
ratno iskustvo me je poučilo trima stvarima 1 boriš se da ostvariš cilj 2 ako se cilj može postići uz manji broj mrtvih suboraca izaberi tu opciju, 3 neka te situacija dovede u poziciju da budeš hrabar, a ne da situaciju svodiš na svoje junačenje...
dakako da ćemo svi umrijeti, ali postoji nešto što ja percipiram kao životni poziv i težim da obavezu roisteklu iz tog pozvao obavim za svog života, a on se treba sprovoditi još min 4 - max 5 godina, a nakon toga nek bude što mora biti.... ako je to kukavićluk, onda sam kukavica...
ovo ostalo se ponavljaš pa nema potrebe da se i ja ponavljam...
2015-08-08
pa dobro jel ti čitaš što piše evo da dodam i rusiju i ukrajinu i poljsku gdje sad također počinju rasti brojevi... jel to sad čitav jebeni svijet i da li je pandemijski razmjer u pitanju ili epidemijski.... aj nekog drugog zajebavaj... ;), eto ti yode on je "znanstvenik" i "ere" i on je neki kurac... :)), pusti nas kukavice da se krijemo u svojim mišjim rupama...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:par dana sam popratio kretanja u bangladešu, filipinima i indoneziji, to je cca 500 milijuna ljudi, i kod njih sad polako kreće sve veći i veći broj zaraženih i upravo tih nekoliko mnogoljudnih država plus pakistan plus iran, zajedno sa brazilom, sad-om i europom će generirati te brojeve koje sam navodio...
Ali da je zaraza proširena samo na tom području, i dalje ne bi bila riječ o pandemiji nego samo o lokalnoj epidemiji širokih razmjera.
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
https://www.livecamcroatia.com/hr/kamera/peljeski-most-gradilisteSpeare Shaker wrote:Eroo wrote:Pitaj Štagljara zašto je danas kao najvažnije uz epidemiologe, virusologe itd, na kraju prilijepio i statističare.Speare Shaker wrote:
Kako sam već ranije danas napisao, nitko ne može bez matematike. I ne samo kada je u pitanju znanost. Bez matematike ne mogu niti babe koje prodaju povrće na placu!
Problem nastaje čak ne kada se matematički modeli ne drže svih činjenica o virusu, jer je takvih u samom početku ionako bilo jako malo, nije se dovoljno znalo o virusu, nego kada modeli ne prate i ne uvažavaju nove spoznaje. Tada dolazi do očitih razlikovanja u predviđanjima sa opažanjima.
I čak niti to nije poseban problem, nego da se neki i dalje drže tih modela bez obzira na njihova loša predviđanja. To je ono najgore.
Einstein je na kraju priznao svoju zabludu o Lemaitreovoj hipotezi prvobitnog atoma, kao i mnoge druge sa područja fizike na kojem je on bio priznati ekspert, makar ga je to koštalo i zablude o istinitosti njegovih religijskih osjećaja, ali će svoje zablude najteže priznati samo obično navijači pojedinih modela.
To nema veze sa znanošću, to nema veze niti sa egom pojedinih znanstvenika, a ja sam uvijek pisao kako su i znannstvenici samo obični ljudi, to ima veze sa proklestvom ega kao samostalnog fenomena, a taj nas je ponekad prijateljski nastrojen, ali češće neprijateljski raspoložen demon do sad jako skupo košao kao vrstu, od našeg početka kao vrste do dana današnjega, a očito će tako biti i ubuduće.
Usprkos napretku znanosti, uključujući tu i matematiku.
Ovdje nisu više potrebni matematičari, s naglaskom na statističarima.
Bez njih se na ovakvom modelu ne bi stiglo dovde.
Na magisteriju (moja struka) se prvi ispit zvao "Statistika".
michaellcmacha wrote:
a u kurac, da si iole potkovan znanstveno, ne bi onda iščitavao nikakav kukavičluk kod mene, i te definicije imaju na internetu ali eto ti ih nisi našao za shodno da ih pročitaš kako bi ih i razumio... netko tko se užasavajući boji ovog virusa, ne bi najnormalnije obavljao sve svoje obveze i aktivnosti, koje uključuju osobne kontakte sa širim brojem ljudi...
ratno iskustvo me je poučilo trima stvarima 1 boriš se da ostvariš cilj 2 ako se cilj može postići uz manji broj mrtvih suboraca izaberi tu opciju, 3 neka te situacija dovede u poziciju da budeš hrabar, a ne da situaciju svodiš na svoje junačenje...
dakako da ćemo svi umrijeti, ali postoji nešto što ja percipiram kao životni poziv i težim da obavezu roisteklu iz tog pozvao obavim za svog života, a on se treba sprovoditi još min 4 - max 5 godina, a nakon toga nek bude što mora biti.... ako je to kukavićluk, onda sam kukavica...
ovo ostalo se ponavljaš pa nema potrebe da se i ja ponavljam...
Za uočavanje tvog kukavičluka nije potrebno nikakvo znanstvena obrazovanje.
Isti je evidentan da evidentniji ne može biti. Cijel tvoje pisanje o virusu je prožeto sa njim.
Možeš ti normalno obavljati sve svoje obaveze i uz enormnu dozu kukavičluka, to nije poseban problem.
Ratno iskustvo te može naučiti puno, ali ne i kako izbjeći kukavičluk zbog zaraze virusom od koje za sad nema poznatog lijeka koji bi jamčio ozdravljenje.
Što se tiče definicija, pa ja sam ih naravno pročitao, što se vidi i iz toga da sam ti ih prepričao, a po tvojem trkeljanju oko toga se vidi da ne samo da to nisi pročitao nego niti da ne razumiješ o čemu se tu radi.
Vidim da se ponavljaš, ali također vidim da si opet izbjegao odgovor na ono moje pitanje što sam ja po tebi zapravo rekao. Da li da će ova priča završiti do kraja godine ili će se broj zaraženih smanjiti do kraja godine.
Dakle, stavio si mi u usta u dva svoja posta dvije dijametralno suprostavljene izjave, što znači da može jedna biti točna ili druga, ali ne i obje (to se inače zove kontradikcija, guglaj).
Ah da, pa i to je neka vrst ponavljanja...
Guest- Guest
michaellcmacha wrote:pa dobro jel ti čitaš što piše evo da dodam i rusiju i ukrajinu i poljsku gdje sad također počinju rasti brojevi... jel to sad čitav jebeni svijet i da li je pandemijski razmjer u pitanju ili epidemijski.... aj nekog drugog zajebavaj... ;), eto ti yode on je "znanstvenik" i "ere" i on je neki kurac... :)), pusti nas kukavice da se krijemo u svojim mišjim rupama...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:par dana sam popratio kretanja u bangladešu, filipinima i indoneziji, to je cca 500 milijuna ljudi, i kod njih sad polako kreće sve veći i veći broj zaraženih i upravo tih nekoliko mnogoljudnih država plus pakistan plus iran, zajedno sa brazilom, sad-om i europom će generirati te brojeve koje sam navodio...
Pa dobro, krijte se, nemam ja ništa protiv. Ali ako izlaziš sa nekim izjavama, onda moraš imati u vidu da će iste biti kritizirane ako pričaš bezvezarije, jer tako to uobičajeno ide, čak i na ovom sjebanom forumu.
I da, ako i uz one ranije nabrojane zemlje u Aziji dodaš Poljsku, Ukrajinu i Rusiju, a zaraze nemaš na drugim kontinetima, opet nije pandemija nego široko rasprostranjena lokalna epidemija.
Nebitno što i dalje nemaš Kinu, obje Koreje i veći dio srednje Azije, Kaos (Kambodža, Laos) itd.
To ti je jednostavno tako, a ne nekakvo cjepidlačenje, a kamoli zajebavanje.
Guest- Guest
Za bilo kakvu raspravu, a posebno ako ste samoprozvani predenti za viši nivo znanstvenog promatranjaSpeare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:pa dobro jel ti čitaš što piše evo da dodam i rusiju i ukrajinu i poljsku gdje sad također počinju rasti brojevi... jel to sad čitav jebeni svijet i da li je pandemijski razmjer u pitanju ili epidemijski.... aj nekog drugog zajebavaj... ;), eto ti yode on je "znanstvenik" i "ere" i on je neki kurac... :)), pusti nas kukavice da se krijemo u svojim mišjim rupama...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:par dana sam popratio kretanja u bangladešu, filipinima i indoneziji, to je cca 500 milijuna ljudi, i kod njih sad polako kreće sve veći i veći broj zaraženih i upravo tih nekoliko mnogoljudnih država plus pakistan plus iran, zajedno sa brazilom, sad-om i europom će generirati te brojeve koje sam navodio...
Pa dobro, krijte se, nemam ja ništa protiv. Ali ako izlaziš sa nekim izjavama, onda moraš imati u vidu da će iste biti kritizirane ako pričaš bezvezarije, jer tako to uobičajeno ide, čak i na ovom sjebanom forumu.
I da, ako i uz one ranije nabrojane zemlje u Aziji dodaš Poljsku, Ukrajinu i Rusiju, a zaraze nemaš na drugim kontinetima, opet nije pandemija nego široko rasprostranjena lokalna epidemija.
Nebitno što i dalje nemaš Kinu, obje Koreje i veći dio srednje Azije, Kaos (Kambodža, Laos) itd.
tekuće pandemije, morate biti pristojni, a to nisi ni ti ni ta tvoj kurac od sugovornika.
Eroo wrote:Za bilo kakvu raspravu, a posebno ako ste samoprozvani predenti za viši nivo znanstvenog promatranjaSpeare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:pa dobro jel ti čitaš što piše evo da dodam i rusiju i ukrajinu i poljsku gdje sad također počinju rasti brojevi... jel to sad čitav jebeni svijet i da li je pandemijski razmjer u pitanju ili epidemijski.... aj nekog drugog zajebavaj... ;), eto ti yode on je "znanstvenik" i "ere" i on je neki kurac... :)), pusti nas kukavice da se krijemo u svojim mišjim rupama...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:par dana sam popratio kretanja u bangladešu, filipinima i indoneziji, to je cca 500 milijuna ljudi, i kod njih sad polako kreće sve veći i veći broj zaraženih i upravo tih nekoliko mnogoljudnih država plus pakistan plus iran, zajedno sa brazilom, sad-om i europom će generirati te brojeve koje sam navodio...
tekuće pandemije, morate biti pristojni, a to nisi ni ti ni ta tvoj kurac od sugovornika.
Kao što sam već ranije napomenuo, i znanstvenicu su u konačnici samo ljudi.
Da bi bio dobar i na kraju krajeva uspješan znanstvenik, ne moraš biti pristojan. Ja ne znam odakle si pokupio tu pomalo naivnu ako ne i djetinjastu percepciju? Da li zbog toga jer arhitektura i građevinarstvo kao važan dio tvog formalnog obrazovanja i posla zapravo i ne spadaju u područje znanosti?
Možeš biti ne samo nepristojan nego i nemoralan, čak i pravi divljak, huligan, nasilnik, možeš biti i lud pa tvoj znanstveni ugled neće zbog toga niti najmanje patiti. Ono što će držati znanstveni ugled takvih na nekoj razini je kvaliteta njihovog znanstvenog djelovanja, objavljeni znanstveni radovi sa teorijama potvrđenima opažanjima odnosno eksperimentima, pogotovo oni čiju ispravnost nitko na znanstveno relevantan način nije uspio dovesti u pitanje.
Možeš biti i prevarant, služiti se falsifikatima baš na području znanosti pa ćeš čak i tako bar u početku dok te ne prokljuve imati neki dodatan ugled u znanstvenoj zajednici koji doduše neće dugo trajati.
Povijest znanosti je također i povijest falsifikata u znanosti kojima su ne samo neki nego i njih priličan broj pribjegli iz različitih motiva.
Guglaj, pa ćeš lako naći čitavu hrpu primjera za takvo i slično ponašanje od strane znanstvenika.
Za ponašanje svojih sugovornika ne mogu snositi odgovornost.
Ali da ti pravo kažem, uopće me ne smeta njihova nepristojnost, neprikladan rječnik pa čak ni kada mi u usta stave nešto što nisam rekao, a onda se uporno izbjegavaju ispričati zbog toga, sve su to nebitne sitnice.
Ono što mi smeta je njihova znanstvena nekompetenost, a još više ako mi se baš takvi nađu pametovati o stvarima o kojima evidentno nemaju pojma s pojmom.
Guest- Guest
Nespojivo s ikim iole normalnim, a kamo li sa znastvenikom.Speare Shaker wrote:Eroo wrote:Za bilo kakvu raspravu, a posebno ako ste samoprozvani predenti za viši nivo znanstvenog promatranjaSpeare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:pa dobro jel ti čitaš što piše evo da dodam i rusiju i ukrajinu i poljsku gdje sad također počinju rasti brojevi... jel to sad čitav jebeni svijet i da li je pandemijski razmjer u pitanju ili epidemijski.... aj nekog drugog zajebavaj... ;), eto ti yode on je "znanstvenik" i "ere" i on je neki kurac... :)), pusti nas kukavice da se krijemo u svojim mišjim rupama...Speare Shaker wrote:michaellcmacha wrote:par dana sam popratio kretanja u bangladešu, filipinima i indoneziji, to je cca 500 milijuna ljudi, i kod njih sad polako kreće sve veći i veći broj zaraženih i upravo tih nekoliko mnogoljudnih država plus pakistan plus iran, zajedno sa brazilom, sad-om i europom će generirati te brojeve koje sam navodio...
Kao što sam već ranije napomenuo, i znanstvenicu su u konačnici samo ljudi.
Da bi bio dobar i na kraju krajeva uspješan znanstvenik, ne moraš biti pristojan. Ja ne znam odakle si pokupio tu pomalo naivnu ako ne i djetinjastu percepciju? Da li zbog toga jer arhitektura i građevinarstvo kao važan dio tvog formalnog obrazovanja i posla zapravo i ne spadaju u područje znanosti?
Možeš biti ne samo nepristojan nego i nemoralan, čak i pravi divljak, huligan, nasilnik, možeš biti i lud pa tvoj znanstveni ugled neće zbog toga niti najmanje patiti. Ono što će držati znanstveni ugled takvih na nekoj razini je kvaliteta njihovog znanstvenog djelovanja, objavljeni znanstveni radovi sa teorijama potvrđenima opažanjima odnosno eksperimentima, pogotovo oni čiju ispravnost nitko na znanstveno relevantan način nije uspio dovesti u pitanje.
Možeš biti i prevarant, služiti se falsifikatima baš na području znanosti pa ćeš čak i tako bar u početku dok te ne prokljuve imati neki dodatan ugled u znanstvenoj zajednici koji doduše neće dugo trajati.
Povijest znanosti je također i povijest falsifikata u znanosti kojima su ne samo neki nego i njih priličan broj pribjegli iz različitih motiva.
Guglaj, pa ćeš lako naći čitavu hrpu primjera za takvo i slično ponašanje od strane znanstvenika.
Za ponašanje svojih sugovornika ne mogu snositi odgovornost.
Ali da ti pravo kažem, uopće me ne smeta njihova nepristojnost, neprikladan rječnik pa čak ni kada mi u usta stave nešto što nisam rekao, a onda se uporno izbjegavaju ispričati zbog toga, sve su to nebitne sitnice.
Ono što mi smeta je njihova znanstvena nekompetenost, a još više ako mi se baš takvi nađu pametovati o stvarima o kojima evidentno nemaju pojma s pojmom.
Kad sam bio mlad i zelen mene su starije kolege učile da uvijek(u stručnoj debati) kad čuješ nešto što ne pije vode
tada moraš odreagirati.
Ne zato što si zloban ili nepristojan spram kolege i drugog mišljenja, već zato da zaštitiš svoju osobnost.
Znam da se čudno čuje, ali ima to itekako smisla. Šutnja bi značila da se slažeš sa iznesenim, a to ne smiješ dozvoliti.
Iznošenje nečijih grešaka je samo po sebi neugodno za onoga tko ih je producirao (jebeni ego), zato bi bilo degutantno
sugovornika nazivati još i glupanom, idiotom ili "kurcem", kao što me nazva velepoštovani kolega Miha.
The Latest CDC Estimates of COVID-19's Infection Fatality Rate Vary Dramatically With Age
https://reason.com/2020/09/29/the-latest-cdc-estimates-of-covid-19s-infection-fatality-rate-vary-dramatically-with-age/
OP:
CDC = Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (osnivač Ministarstvo zdarvstva i socijalne skrbi USA)
https://reason.com/2020/09/29/the-latest-cdc-estimates-of-covid-19s-infection-fatality-rate-vary-dramatically-with-age/
OP:
CDC = Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (osnivač Ministarstvo zdarvstva i socijalne skrbi USA)
dobro jutro Ero. Odličan link. sve ti je unutra. samo da ti copy/paste neštoEroo wrote:The Latest CDC Estimates of COVID-19's Infection Fatality Rate Vary Dramatically With Age
OP:
for example. Recent CDC estimates indicate that the IFR also varies dramatically by age—from 0.003 percent among people 19 or younger to 5.4 percent among people in their 70s.
According to those "best estimates," which were published this month as an update to the CDC's COVID-19 Planning Scenarios, the IFR is 0.02 percent for 20-to-49-year-olds and 0.5 percent for 50-to-69-year-olds. The CDC did not include an IFR estimate for people 80 or older. But judging from crude case fatality rates (deaths divided by confirmed cases), the IFR for people in that age group would be substantially higher than 5.4 percent.
O ovome ja pišem mjesecima, pa zbog tih utpisa neki ljudi bez života okolo kopaju o meni da bi izveli neke napade na osobnoj razini, iako za to nema potrebe, pola foruma me ionako ima na mobitelu/fejsu a sa hrpom sam bio na piću, ako bilo koga šta zanima o mom životu može me bilo šta pitati --, ali evo stavit ću ovaj tvoj link i citirati text iz njega :)
prijevod - IFR (infection fatality rate) za ovu bolest varira o godinama - 0.003% za ispod 19godina(to je šansa da te udre meteor il itako nešto, puno niža smrtnost od gripe za te godine), 0.02% za 20 do 50godina(to je 5puta manje od 0.1% , dakle i za ovu dobnu skupinu je ova bolest pun kurac manje opasnija od gripe), ALI, 50-69% se penje na 0.5%(ovo je već 5x-6x opasnije od gripe ako si između 50-70godina) te 70tim čak 5.4%, dakle ovo je već jebeno, puno opasnije od gripe ali baš puno ako ste plus 70godina.
i onda sam sukladno ovim podacima, dao svoje preporuke(naravno samo komentiranjem na ovom forumu, neman utjecaja niti sam glasa za HDZ tako da ne mogu kreirati javnu politiku borbe protiv korone). a "moje preporuke" (a vidim i naša vlada ih prati , jer su Capak/Beroš došli do istog zaključka), jest da društvo više manje slobodno funkcionira, dakle svi mlađi od 50godina, ali i oni kojih 10ak godina stariji koji su zaista top zdravlja , -- mogu statistički slobodno preboljeti ovu bolest, puno manje će nas ubiti nego gripa, statistički ovo je prehlada za te dobne skupine, -- steknemo kolektivni imunitet pa onda tim imunitetom štitimo ove zaista ugrožene skupine.
Maske realno u trgovinama i školama nisu potrebne, hrpa zemalja ih izbacuje(zato vlada neće dobiti ocjenu 5/5 ali sve skupa +4/5 što je isto super), ali svakako stavite masku i držite distancu kada ste u kontaktu sa osobom koja je statistički zaista ugrožena (to su osobe od +50-60godina ako imaju problema nekih sa zdravljem, te više manje svi od +70godina)
AssadNaPodmornici- Posts : 22267
2018-06-14
Page 44 of 50 • 1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 50
Page 44 of 50