Nepogrešivi
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 43 of 50
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
Re: Nepogrešivi
O kakvoj kazni za grijeh govoris,ako je premisa da Bog voli gresnike?Naravno da mi je zao..pa zasto krivac ne bi bio kaznjen?e-one wrote:Adriano50 wrote: Ma sto Isus rekao Pilatu, ne mozes zanijekati kako moli se svom Ocu da ga mimoidje raspece.("Neka bude volja tvoja,a ne moja"-sto uz to da ukazuje da nije bas isusova volja poci na kriz,ukazuje i kako bozanske osobe iz krscanske konstrukcije Trojstva nisu bas suglasne po svakom pitanju) Dakle, Samo slijepac ne uvidja da ta ztrva nije bas "dragovoljna"
to sam ti već odgovorio. tu se vidi samostalnost u razmišljanju što dokazuje da je svaka Osoba Svetog Trojstva uistinu osoba. razmatranje različitih opcija nije nesuglasje. opisuju se zadnji trenuci kada je još moglo doći do promjene plana, a obzirom da do promjene plana nije došlo možemo zaključiti da su sve osobe Trojstva bile jedinstvene u odluci i izvršenju.
da Isus nije bio na bilo koji način primoran na odlazak na muku i smrt, bilo od Oca ili od ljudi, je ono što ja podrazumjevam pod "dragovoljno".
ono što ti pokušavaš progurati sa "nije baš dragovoljna" bi bilo nešto u smislu da Isus nije "jedva dočekao da ode na muku i smrt", a to bi drugim riječima bilo: "drage volje". "drage volje" i "dragovoljno" su različiti pojmovi. primjer: osoba može nešto učiniti dragovoljno iako ne i drage volje.Adriano50 wrote:Da navedem par nacina na koji je Bog mogao spasiti gresnike? Nista lakse: Mogao je odspavati sat vremena za spasenje gresnika,mogao je zamisliti oprost gresnicima ispijanjem hladnog piva,mogao je odrediti da ce svaki gresnik cuti verbalnu prodiku zbog svojih grijehova umjesto da bude kaznjen vjecnom kaznom,mogao je odrediti da svaki gresnik moze iskupiti svoje grijehe zrtvom janjca, mogao je odrediti da svaki gresnik ukoliko zeli da mu grijesi budu oprosteni,mora pojesti porciju odojka s raznja.. Ukoliko ti nije dovoljno tih nekoliko nacina na koji je Bog mogao osmisliti spasavanje gresnika od vjecne kazne,mogu ti nizati u beskonacnost mogucnosti koje Bog ima na raspolaganju..Svaki bi taj nacin bio smisleniji od bedastoce koju izvodi sa zrtvom svog Sina. Jednostavno,ta zrva nikome ne treba,nitko je ne trazi i uopce je nepotrebna.Isto kao sto bi bila nepotrebna i ztrva tvog sina,da odredjujes nacin i uvjete oprosta bilo kome. dakle,naj obicnija idiotarija,bez svrhe i razloga.
oćeš reći da je Bog prestrog i da su smrt i pakao neprimjerene kazne za grijeh i da zapravo ti je žao što je Isus, iako bezgrješan, morao umrijeti zbog grijeha drugih?
takvim načinom Bog poručuje da ne shvaćamo olako život i svoje postupke. a što bi poručio sa onakvim načinima spašavanja kakve si ti naveo? da slobodno možeš činiti što god hoćeš ako se nakon toga npr. najedeš prasetine sa ražnja?!?
Nije stvar u tome da li ja smatram da su smrt i pakao neprimjerene i prestroge kazne za grijeh,stvar je u tome sto ih je Bog odredio i onda se utjelovljuje u Isusa da bi nas spasio od svoje odredbe.
Adriano50- Posts : 500
2016-01-12
Pa u kom je smislu moje pitanje: Ako sam ja silovao zensku,a moj susjed je zbog toga sto sam ja ucinio,zavrsio u zatvoru,pogresno sroceno? Sto je pogresno u pitanju?e-one wrote:Adriano50 wrote: Da li smatras pravednim raspece nevinoga za spasenje gresnika ,nije premisa na osnovu koje se donosi sud,vec najobicnije pitanje.
samo to pitanje je pogrešno sročeno, a pogrešno je sročeno jer potiče iz pogrešne premise. koja premisa bi to bila?Adriano50 wrote:Na koje nema odgovora..Pa citava je poanta u dvije mogucnosti: oprost,ili kazna. Kompenzacija kazne nevinoga,kako bi krivci izbjegli kaznu(koju je on sam odredio za krivce)
i opet pogrešna premisa.Adriano50 wrote:ja van svake pameti.. Sve moje kvalifikacije takvog cina su zapravo preblage.Upravo kao sto si naveo primjer sa razbijenim staklom: Ili kazna,ili oprost.
u tom primjeru nema kazne: ima oprost bez nadoknade štete od strane razbijača i sa naknadom štete. al' pitanje je bilo da li je oprost bez nadoknade štete nepravedan ako bi oprost razbijanja stakla uz nadoknadu štete bilo pravedno?Adriano50 wrote:Da zamislim spasenje onoga sto mi je razbio prozor, tako da odredim da mi netko nevin mora platiti prozor,vjerujem da bi mi i ti sam reako da sam idiot.
već pogađaš, jel da? pa naravno: još jedna pogrešna premisa. :)
i tako već godinama.
ali ajd, da ne kažeš da ti samo paušalno odgovaram: pitanje je pogrešno sročeno jer proizlazi iz pogrešne premise, a ta je da ti znaš što je pravedno. sa materijalističkog/ateističkog polazišta/stajališta ne možeš dokučiti što je pravedno, a što ne. to znači da nemaš i da ne možeš imati metodu kojom bi došao do zaključka da je nešto pravedno ili da nije.
druga pogrešna premisa je da krivci moraju biti kažnjeni (ili da im Bog oprosti). u Bibliji se navodi da je kazna za grijeh, a ne nužno i za grešnika/počinitelja.
treća pogrešna premisa je da (netko nevin) "mora" (platiti prozor). pogreška je u tome što nije da mora nego može (ako hoće). time se i pravda zadovoljava i grešnik spašava.
Pa vec i elementarno shvacanje pravde ukazuje sto je pravedno,a sto nije.Dakle ja sa materijalisticko-ateistickog stajalista imam islrivljeno shvacanje pravde kad tvrdim da -ukoliko vec pravda trazi kaznu-da bi u tom slucaju krivac trebao podnjeti kaznu,a ti kao vjernik objasnjavas da je pravedno i da nevin bude kaznjen za grijehe krivaca? :drunken:Kako vam nije neugodno talambasati bedastoce da Bog Kaznjava grijeh,ali ne i gresnika?Pa i u Opcem potopu kaznjava grijeh, a gresnici se valjda suncaju za to vrijeme na Hawaima,jer ih vas Bog voli?Izvodite jezicne vratolomije dostojne cirkuske priredbe kako biste opravdali religijske idiotarije..pa kako to izgleda kazna za grijeh,a da gresnik ne bude kaznjen? Citava je tragikomedija u cinjenici da netko mora platiti prozor,ali ne nuzno onak tko ga je razbio.Dakle,ako postavimo stvaro ovako kako ti objasnjavas,onda cu ili oprostiti krivcu bez da mi plati prozor,ili cu traziti da mi plati onaj tko ga je razbio..Svodis savrsenu i apsolutnu pravdu na nivi posljednjeg idiota s tim konstrukcijama kako netko mora platiti kaznu,ali ne nuzno krivac.
2016-01-12
u,
Citava je poanta u tome da Bog trazi kanu za gresnike.Kad vec trazi kaznu,za koga onda trazi kaznu,ako ne za krivce??Tko bi trebao biti kaznjen?Dakle,ako Bog trazi kaznu,onda trazi kaznu za krivce.Ako Bog ne trazi kaznu za krivce,u tom je slucaju citava ta tragikomedija sa "Zrtvom" apsolutno nepotrebna i apsurdna.e-one wrote:Adriano50 wrote: Da li smatras pravednim raspece nevinoga za spasenje gresnika ,nije premisa na osnovu koje se donosi sud,vec najobicnije pitanje.
samo to pitanje je pogrešno sročeno, a pogrešno je sročeno jer potiče iz pogrešne premise. koja premisa bi to bila?Adriano50 wrote:Na koje nema odgovora..Pa citava je poanta u dvije mogucnosti: oprost,ili kazna. Kompenzacija kazne nevinoga,kako bi krivci izbjegli kaznu(koju je on sam odredio za krivce)
i opet pogrešna premisa.Adriano50 wrote:ja van svake pameti.. Sve moje kvalifikacije takvog cina su zapravo preblage.Upravo kao sto si naveo primjer sa razbijenim staklom: Ili kazna,ili oprost.
u tom primjeru nema kazne: ima oprost bez nadoknade štete od strane razbijača i sa naknadom štete. al' pitanje je bilo da li je oprost bez nadoknade štete nepravedan ako bi oprost razbijanja stakla uz nadoknadu štete bilo pravedno?Adriano50 wrote:Da zamislim spasenje onoga sto mi je razbio prozor, tako da odredim da mi netko nevin mora platiti prozor,vjerujem da bi mi i ti sam reako da sam idiot.
i tako već godinama.
ali ajd, da ne kažeš da ti samo paušalno odgovaram: pitanje je pogrešno sročeno jer proizlazi iz pogrešne premise, a ta je da ti znaš što je pravedno. sa materijalističkog/ateističkog polazišta/stajališta ne možeš dokučiti što je pravedno, a što ne. to znači da nemaš i da ne možeš imati metodu kojom bi došao do zaključka da je nešto pravedno ili da nije.
druga pogrešna premisa je da krivci moraju biti kažnjeni (ili da im Bog oprosti). u Bibliji se navodi da je kazna za grijeh, a ne nužno i za grešnika/počinitelja.
treća pogrešna premisa je da (netko nevin) "mora" (platiti prozor). pogreška je u tome što nije da mora nego može (ako hoće). time se i pravda zadovoljava i grešnik spašava.
2016-01-12
Bog je dobro pokazao što može na primjeru kuće robovske Egiptu.Triny wrote:Nema veze, bilo čudo ili ne , meni se više sviđa nego pretvaranje štapa u zmiju.
To Jahve htio reći gle šta ja mogu.
Isus nije mogao ništa sam od sebe. Ako je i povjerovati njegovim čudima, Bog ih je radio preko njega.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Nije loše.Adriano50 wrote:u,Citava je poanta u tome da Bog trazi kanu za gresnike.Kad vec trazi kaznu,za koga onda trazi kaznu,ako ne za krivce??Tko bi trebao biti kaznjen?Dakle,ako Bog trazi kaznu,onda trazi kaznu za krivce.Ako Bog ne trazi kaznu za krivce,u tom je slucaju citava ta tragikomedija sa "Zrtvom" apsolutno nepotrebna i apsurdna.e-one wrote:Adriano50 wrote: Da li smatras pravednim raspece nevinoga za spasenje gresnika ,nije premisa na osnovu koje se donosi sud,vec najobicnije pitanje.
i tako već godinama.
Nadodao bih samo da Bog želi i dijeli pravdu- kaznu za zločince, opraštanje kazne nevinima ili onima koji shvate svoju grešku te se pokaju i ne čine ih više.
Mad_Vlad-
2014-05-02
U svakom slucaju,ideja raspeca nevinog da bi se krivci spasili od kazne, je apsurd.Vec i elementarno shvacanje pravde ne dozvoljava takve konstrukcije i takve ideje,a nasi su dragi krscani pripisali tu ideju- ni manje ni vise -savrseno i apsolutno pravednom Bogu.Citava je ta konstrukcija "Zrtve"toliko neodrziva da je fenomen kako vjernici ne uvidjaju koliko je to apsurdno: Ako sam ja ubio covjeka,da li je normalno da savrseno i apsolutno pravedni Bog odredi da ti moras biti kaznjen zbog toga? Taman da se ti i ponudis da budes kaznjen umjesto mene,da li bi savrsena i apsolutna pravda pristala da ti nevin sjedis u zatvoru,kako bih ja izbjegao kaznu zatvora?Josi tvrdnje kako je sam Bog dosao na ideju da tebe kazni umjesto mene?Mad_Vlad wrote:Nije loše.Adriano50 wrote:u,Citava je poanta u tome da Bog trazi kanu za gresnike.Kad vec trazi kaznu,za koga onda trazi kaznu,ako ne za krivce??Tko bi trebao biti kaznjen?Dakle,ako Bog trazi kaznu,onda trazi kaznu za krivce.Ako Bog ne trazi kaznu za krivce,u tom je slucaju citava ta tragikomedija sa "Zrtvom" apsolutno nepotrebna i apsurdna.e-one wrote:Adriano50 wrote: Da li smatras pravednim raspece nevinoga za spasenje gresnika ,nije premisa na osnovu koje se donosi sud,vec najobicnije pitanje.
i tako već godinama.
Nadodao bih samo da Bog želi i dijeli pravdu- kaznu za zločince, opraštanje kazne nevinima ili onima koji shvate svoju grešku te se pokaju i ne čine ih više.
Sto je previse,previse je,cak i od krscana.
2016-01-12
Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Možda ne svi ali velika većina roditelja bi ti potvrdila da bi rado preuzeli kaznu za nedjela svoje djece.
Banaliziranje problema ne vodi ka rješenju.
Možda ne svi ali velika većina roditelja bi ti potvrdila da bi rado preuzeli kaznu za nedjela svoje djece.
Pitanje je samo kako tu ideju pripisati savrseno i apsolutno pravednom Bogu?Da li savrsena i apsolutna pravda moze pristati na takvu kompenzaciju? Ako vec trazi kaznu,zasto onda ne bi trazila kaznu za krivca umjesto kaznjavanja nevinoga?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Svojevrsna je ironija je da se svi normalni ljudi bas u svakom slucaju i u svakoj situaciji zgrazaju nad stradanjem nevinih,ali kao vjernici tako olako prihvacaju i odobravaju taj morbidni scenarij mrcvarenja nevinog kako bi sami izbjegli kaznu!
Da te sad pitam: da li bi po tvom misljenju bilo pravedno rijesenje da ti dobijes otkaz ukoliko tvoj suradnik nesto zariba na poslu,vjerojatno neces razmisljati oko odgovora,ali ti tako normalno i logicno izgleda da nevin dobije po ledjima zbog tebe..
2016-01-12
Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Da li bi ti pristao da tvoji roditelji(ili netko drugi) ispašta za tvoja nedjela? To bi bilo u redu?
Trinity-
2014-04-17
Zašto nije ironija kad se svi normalni ljudi dive nekom tko žrtvuje svoj život da bi spasio nekog drugog ili nekoliko drugih?Adriano50 wrote:Pitanje je samo kako tu ideju pripisati savrseno i apsolutno pravednom Bogu?Da li savrsena i apsolutna pravda moze pristati na takvu kompenzaciju? Ako vec trazi kaznu,zasto onda ne bi trazila kaznu za krivca umjesto kaznjavanja nevinoga?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Svojevrsna je ironija je da se svi normalni ljudi bas u svakom slucaju i u svakoj situaciji zgrazaju nad stradanjem nevinih,ali kao vjernici tako olako prihvacaju i odobravaju taj morbidni scenarij mrcvarenja nevinog kako bi sami izbjegli kaznu!
Da te sad pitam: da li bi po tvom misljenju bilo pravedno rijesenje da ti dobijes otkaz ukoliko tvoj suradnik nesto zariba na poslu,vjerojatno neces razmisljati oko odgovora,ali ti tako normalno i logicno izgleda da nevin dobije po ledjima zbog tebe..
Danas imaš 8 milijardi ljudi,svi su za nešto krivi,imaš jednog nevinog,ti moraš odlučiti ili taj jedan ili 8 milijardi drugih.
I ne samo 8 milijardi drugih nego i svi koji će eventualno doći poslije ako ovog jednog nevinog žrtvuješ.
Dali bi ti žrtvovao jednog nevinog čovjeka za spas cijelog čovječanstva?
danni1-
2014-04-16
Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Da li bi ti pristao da tvoji roditelji(ili netko drugi) ispašta za tvoja nedjela? To bi bilo u redu?
danni1-
2014-04-16
I ti mislis da je pravedno pogubiti jednog nevinog kako bi 8 milijardi krivaca izbjeglo kaznu? Krscanski religijski koncept implicira da netko mora biti kaznjen.Iz kojih razloga ne bi bili kaznjeni krivci?danni1 wrote:Zašto nije ironija kad se svi normalni ljudi dive nekom tko žrtvuje svoj život da bi spasio nekog drugog ili nekoliko drugih?Adriano50 wrote:Pitanje je samo kako tu ideju pripisati savrseno i apsolutno pravednom Bogu?Da li savrsena i apsolutna pravda moze pristati na takvu kompenzaciju? Ako vec trazi kaznu,zasto onda ne bi trazila kaznu za krivca umjesto kaznjavanja nevinoga?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Danas imaš 8 milijardi ljudi,svi su za nešto krivi,imaš jednog nevinog,ti moraš odlučiti ili taj jedan ili 8 milijardi drugih.
I ne samo 8 milijardi drugih nego i svi koji će eventualno doći poslije ako ovog jednog nevinog žrtvuješ.
2016-01-12
A ostala pitanja?danni1 wrote:Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Sasvim ti je prihvatljivo da netko drugi ispašta za tvoja nedjela?
Trinity-
2014-04-17
Da. Tog jednog nevinog treba zgazit da bi drugi dobili šansu da se spase. Smrću tog jednog ovi drugi su iskupljeni i spašeni.Adriano50 wrote:I ti mislis da je pravedno pogubiti jednog nevinog kako bi 8 milijardi krivaca izbjeglo kaznu? Krscanski religijski koncept implicira da netko mora biti kaznjen.Iz kojih razloga ne bi bili kaznjeni krivci?danni1 wrote:Zašto nije ironija kad se svi normalni ljudi dive nekom tko žrtvuje svoj život da bi spasio nekog drugog ili nekoliko drugih?Adriano50 wrote:Pitanje je samo kako tu ideju pripisati savrseno i apsolutno pravednom Bogu?Da li savrsena i apsolutna pravda moze pristati na takvu kompenzaciju? Ako vec trazi kaznu,zasto onda ne bi trazila kaznu za krivca umjesto kaznjavanja nevinoga?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Žrtvovanjem tog jednog dobio sam 8 milijardi predivnih ljudi.
danni1-
2014-04-16
Izvrćeš stvari. Bog je ispaštao ne netko drugi. Ponavljam ,da prihvatljivo mi je da ispaštam za grijehe svog djeteta.Triny wrote:A ostala pitanja?danni1 wrote:Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
To je, otprilike, taj odnos.
I sad ,kad mi netko od ateista spočitava vjersku ukalupljenost,zlo mi je.
danni1-
2014-04-16
Da,Triny izvrce stvari zato sto misli da bi krivac trebao biti kaznjen,a ne nevin.Ti ne izvrces stvari .Po tvome je sasvim logicno i pravedno da nevin dobije po ledjima umjesto tebe.danni1 wrote:Izvrćeš stvari. Bog je ispaštao ne netko drugi. Ponavljam ,da prihvatljivo mi je da ispaštam za grijehe svog djeteta.Triny wrote:A ostala pitanja?danni1 wrote:Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
2016-01-12
Aj ...probat ću ovako. Još banalnije,za vas tako otvorena uma.Adriano50 wrote:Da,Triny izvrce stvari zato sto misli da bi krivac trebao biti kaznjen,a ne nevin.Ti ne izvrces stvari .Po tvome je sasvim logicno i pravedno da nevin dobije po ledjima umjesto tebe.danni1 wrote:Izvrćeš stvari. Bog je ispaštao ne netko drugi. Ponavljam ,da prihvatljivo mi je da ispaštam za grijehe svog djeteta.Triny wrote:A ostala pitanja?danni1 wrote:Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Imaš psa. Tvoj pas ugrize drugog psa. Netko mora platiti za taj incident. Pas nema para. Alternativa je da ti platiš ili psa uspavljuju. Ti voliš svog psa,što ćeš napraviti? Dopustiti da psa uspavaju ili platiti za njegov grijeh?
Ja ne znam mogu li jednostavnije od toga?
danni1-
2014-04-16
Sad tvoja logika sljedeca: imamo 8 milijardi silovatelja i ubojica i ne mozemo kazniti silovatelje i ubojice, jer ih ima 8 milijardi..Bolje je da kaznimo jednog nevinog... zavrijedio si uci u povijesne anale svojim poimanjem pravde..danni1 wrote:Izvrćeš stvari. Bog je ispaštao ne netko drugi. Ponavljam ,da prihvatljivo mi je da ispaštam za grijehe svog djeteta.Triny wrote:A ostala pitanja?danni1 wrote:Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
2016-01-12
Da. Svih 8 milijardi je nekoga silovalo ili ubilo,svi su u isto vrijeme i žrtve i zločinci. Kao partizani,otprilike.Adriano50 wrote:Sad tvoja logika sljedeca: imamo 8 milijardi silovatelja i ubojica i ne mozemo kazniti silovatelje i ubojice, jer ih ima 8 milijardi..Bolje je da kaznimo jednog nevinog... zavrijedio si uci u povijesne anale svojim poimanjem pravde..danni1 wrote:Izvrćeš stvari. Bog je ispaštao ne netko drugi. Ponavljam ,da prihvatljivo mi je da ispaštam za grijehe svog djeteta.Triny wrote:A ostala pitanja?danni1 wrote:Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Takvi su ljudi i postoji mehanizam koji te ljude može osloboditi grijeha. zašto ga ne upotrijebiti?
danni1-
2014-04-16
Rado ulazis u polemike o komunistima,Titu i partizanima kad nemas argumenata..Stvar upravo tako izgleda. imas 8 milijardi gresnika kojima je Bog odredio kaznu,a ne ja.Sad preostaje odnos -kazna za gresnike ili kazna za nevinog.Necemo kaznjavati gresnike, jer ih je puno.To je tvoj argument za kaznjavanje nevinoga.danni1 wrote:Da. Svih 8 milijardi je nekoga silovalo ili ubilo,svi su u isto vrijeme i žrtve i zločinci. Kao partizani,otprilike.Adriano50 wrote:Sad tvoja logika sljedeca: imamo 8 milijardi silovatelja i ubojica i ne mozemo kazniti silovatelje i ubojice, jer ih ima 8 milijardi..Bolje je da kaznimo jednog nevinog... zavrijedio si uci u povijesne anale svojim poimanjem pravde..danni1 wrote:Izvrćeš stvari. Bog je ispaštao ne netko drugi. Ponavljam ,da prihvatljivo mi je da ispaštam za grijehe svog djeteta.Triny wrote:A ostala pitanja?danni1 wrote:Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
Takvi su ljudi i postoji mehanizam koji te ljude može osloboditi grijeha. zašto ga ne upotrijebiti?
2016-01-12
U Opcem Potopu mu nije bitno sto krivaca ima puno.Nije dosao na ideju potopiti Nou da bi spasio gresnike,,tamo je jos bio donekle normalan..kasnije mu se zbrikalo u glavi pa izvodi idiotarijedanni1 wrote:Da. Svih 8 milijardi je nekoga silovalo ili ubilo,svi su u isto vrijeme i žrtve i zločinci. Kao partizani,otprilike.Adriano50 wrote:Sad tvoja logika sljedeca: imamo 8 milijardi silovatelja i ubojica i ne mozemo kazniti silovatelje i ubojice, jer ih ima 8 milijardi..Bolje je da kaznimo jednog nevinog... zavrijedio si uci u povijesne anale svojim poimanjem pravde..danni1 wrote:Izvrćeš stvari. Bog je ispaštao ne netko drugi. Ponavljam ,da prihvatljivo mi je da ispaštam za grijehe svog djeteta.Triny wrote:A ostala pitanja?danni1 wrote:Misliš da me briga za svijet? Moje dijete je moj svijet. Bogu su ljudi njegov svijet.Triny wrote:Na prvu bi. No, što bi time dobili? Misliš da bi svijet (i djeca) bili bolji kad bi roditelji preuzimali krivicu svoje djece?danni1 wrote:Ideja žrtvovanja nevinog da krivci dobiju priliku da se spase uopće nije apsurdna.
2016-01-12
Page 43 of 50 • 1 ... 23 ... 42, 43, 44 ... 46 ... 50
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 43 of 50