Nepogrešivi
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Nepogrešivi
Uostalom, @adriano, najbolje bi bilo da ti sam ovdje vodiš rasprave sa samim sobom...Tada bi valjda bio najsretniji...
red wolf-
2016-02-10
Re: Nepogrešivi
Vratimo se na početak ove rasprave...
Dakle, slobodnom voljom vaš izbor može biti činiti dobro ili zlo...
Papa Franjo: Ateisti koji čine dobro iskupljeni su kao i katolici!
red wolf-
2016-02-10
Fenomen je sto ne primjecujes da si jedino ti taj kojeg nitko ne razumje sto i o cemu trabunja..red wolf wrote:Uostalom, @adriano, najbolje bi bilo da ti sam ovdje vodiš rasprave sa samim sobom...Tada bi valjda bio najsretniji...
Adriano50- Posts : 500
2016-01-12
Dapače, ja nikome nisam zabranio raspravljati ovdje...To si ti učinio...Pa raspravljaj brate sa samim sobom koliko hoćeš...Adriano50 wrote:Fenomen je sto ne primjecujes da si jedino ti taj kojeg nitko ne razumje sto i o cemu trabunja..red wolf wrote:Uostalom, @adriano, najbolje bi bilo da ti sam ovdje vodiš rasprave sa samim sobom...Tada bi valjda bio najsretniji...
red wolf-
2016-02-10
Da,i?sto sad s tim?red wolf wrote:Vratimo se na početak ove rasprave...Papa Franjo: Ateisti koji čine dobro iskupljeni su kao i katolici!
2016-01-12
Pravda je ljudska kategorija, a pravedni bog nije...?! Koliko to pravdi ima?red wolf wrote:Pravedni Bog nije ljudska kategorija...Možda je kad ljudi naprave takvu konstrukciju...Ima jedno apokrifno evanđelje ( službena crkva ga je odbacila )...U njemu je opisan događaj...Poplava...Puno ljudi je poginulo. Ljudi dolaze Isusu i pitaju ga zašto je to Bog učinio?...Koja je krivica tih ljudi?...Isus im odgovara kako ne vide širu sliku...Oni vide samo jedan život tih nesretnika koji su poginuli, ali ne vide mnoštvo njihovih prijašnjih života...Ravnoteža je u pitanju @Triny...Biti će vraćena u ovom ili narednom životu...Triny wrote:Onda je i pravedni bog ljudska kategorija. Bog nema veze s pravdom jel tako?red wolf wrote:Pravda je ljudska kategorija. Ovdje je riječ o ravnoteži.Triny wrote:I tako mozemo unedogled, na kraju pravda ipak ostaje nezadovoljena. Drugim riječima nema je .Kao ni tog kvazipravednog boga .Adriano50 wrote:
Bog SZ je bolesni manijak.. samo manijak moze osimsliti pravdu na nacin-ako pijani vozac pregazi moje djete,pravedno je da ja pregazim njegovo..Zar treba ocekivati od takvog manijaka u NZ nesto drugaciji nastup od onoga- susjed ubije mog sina, a u zatvoru moze zavrsiti i moja mama kako bi pravda bila zadovoljena i kako bi ubojstvo bilo kaznjeno..
Ne znam koja je ideja bolesnija,ona SZ ili ona iz NZ... Religijski misomor!
A ravnoteža je kad nepravdu "uravnotežujemo" novom nepravdom. To je božja kategorija.
Taj bog kao da je nekakvi mafijaški kum.
Al dobro, sad ćemo pravdu preimenovati u ravnotežu...
Ma može, i sunce u mjesec pa će danju biti mjesečina makar će i dalje sjati sunce.
Last edited by Triny on Tue 14 Jun - 19:26; edited 1 time in total
Trinity-
2014-04-17
A gdje sam ja to zabranio nekome rasoravaljati?I kome sam zabranio?red wolf wrote:Dapače, ja nikome nisam zabranio raspravljati ovdje...To si ti učinio...Pa raspravljaj brate sa samim sobom koliko hoćeš...Adriano50 wrote:Fenomen je sto ne primjecujes da si jedino ti taj kojeg nitko ne razumje sto i o cemu trabunja..red wolf wrote:Uostalom, @adriano, najbolje bi bilo da ti sam ovdje vodiš rasprave sa samim sobom...Tada bi valjda bio najsretniji...
2016-01-12
Raspravljaj ovdje s kim god hoćeš...Počev sa samim sobom...Pozdrav...Adriano50 wrote:A gdje sam ja to zabranio nekome rasoravaljati?I kome sam zabranio?red wolf wrote:Dapače, ja nikome nisam zabranio raspravljati ovdje...To si ti učinio...Pa raspravljaj brate sa samim sobom koliko hoćeš...Adriano50 wrote:Fenomen je sto ne primjecujes da si jedino ti taj kojeg nitko ne razumje sto i o cemu trabunja..red wolf wrote:Uostalom, @adriano, najbolje bi bilo da ti sam ovdje vodiš rasprave sa samim sobom...Tada bi valjda bio najsretniji...
red wolf-
2016-02-10
Ništa kad si ti u pitanju...Adriano50 wrote:Da,i?sto sad s tim?red wolf wrote:Vratimo se na početak ove rasprave...Papa Franjo: Ateisti koji čine dobro iskupljeni su kao i katolici!
red wolf-
2016-02-10
Ne. Pravda nije ravnoteža.Triny wrote:Pravda je ljudska kategorija, a pravedni bog nije...?! Koliko to pravdi ima?red wolf wrote:Pravedni Bog nije ljudska kategorija...Možda je kad ljudi naprave takvu konstrukciju...Ima jedno apokrifno evanđelje ( službena crkva ga je odbacila )...U njemu je opisan događaj...Poplava...Puno ljudi je poginulo. Ljudi dolaze Isusu i pitaju ga zašto je to Bog učinio?...Koja je krivica tih ljudi?...Isus im odgovara kako ne vide širu sliku...Oni vide samo jedan život tih nesretnika koji su poginuli, ali ne vide mnoštvo njihovih prijašnjih života...Ravnoteža je u pitanju @Triny...Biti će vraćena u ovom ili narednom životu...Triny wrote:Onda je i pravedni bog ljudska kategorija. Bog nema veze s pravdom jel tako?red wolf wrote:Pravda je ljudska kategorija. Ovdje je riječ o ravnoteži.Triny wrote:
I tako mozemo unedogled, na kraju pravda ipak ostaje nezadovoljena. Drugim riječima nema je .Kao ni tog kvazipravednog boga .
A ravnoteža je kad nepravdu "uravnotežujemo" novom nepravdom. To je božja kategorija.
Taj bog kao da je nekakvi mafijaški kum.
Al dobro, sad ćemo pravdu preimenovati u ravnotežu...
Ma može, i sunce u mjesec pa će danju biti mjesečina makar će i dalje sjati sunce.
red wolf-
2016-02-10
Papa Franjo ruši granice na neki način...Znam i temelj kojeg se drži...Ovaj papa je baš došao u vrijeme kad je potreban...
red wolf-
2016-02-10
Uviđam kako ti izmišljaš boga na neku svoju predodžbu zbog nerazumijevanja onog jednog jedinog opisanom u Tori.Triny wrote:Nisi shvatio. Pod sotona sam mislila boga s karakteristikama koje se pripisuju sotoni.Problem je sto ti to ne uviđas, stovise veličaš i opravdavaš. Za to tteba biti posebno slijep. Idealiziras tog boga i nisi u stanju sagledati činjenice.
Inače sotona je prvi bozji savjetnik čije savjete bog sluša. Sjetimo se Joba.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ništa je ne izmišljam.Mad_Vlad wrote:Uviđam kako ti izmišljaš boga na neku svoju predodžbu zbog nerazumijevanja onog jednog jedinog opisanom u Tori.Triny wrote:Nisi shvatio. Pod sotona sam mislila boga s karakteristikama koje se pripisuju sotoni.Problem je sto ti to ne uviđas, stovise veličaš i opravdavaš. Za to tteba biti posebno slijep. Idealiziras tog boga i nisi u stanju sagledati činjenice.
U SZ ima čuda napisanog o tome kakav je (taj).
Onda si ljudi izmisle boga po svojim mjerilima i potrebama, pa se svim silama trude prikazati nešto što takvo nije.
A što se tiče Joba, najprije ga pred svima pohvalio, a onda mrtav-hladan dao Sotoni da radi s njim što hoće.
Iz čiste obijesti, jer može.
Trinity-
2014-04-17
Ne, htio je pokazati Sotoni što znači vjera...Job se nijednom nije pokolebao u vjeri...Triny wrote:Ništa je ne izmišljam.Mad_Vlad wrote:Uviđam kako ti izmišljaš boga na neku svoju predodžbu zbog nerazumijevanja onog jednog jedinog opisanom u Tori.Triny wrote:Nisi shvatio. Pod sotona sam mislila boga s karakteristikama koje se pripisuju sotoni.Problem je sto ti to ne uviđas, stovise veličaš i opravdavaš. Za to tteba biti posebno slijep. Idealiziras tog boga i nisi u stanju sagledati činjenice.
Onda si ljudi izmisle boga po svojim mjerilima i potrebama, pa se svim silama trude prikazati nešto što takvo nije.
A što se tiče Joba, najprije ga pred svima pohvalio, a onda mrtav-hladan dao Sotoni da radi s njim što hoće.
red wolf-
2016-02-10
A sto je Sotona pokazao Bogu? Mjesec u vodi?red wolf wrote:Ne, htio je pokazati Sotoni što znači vjera...Job se nijednom nije pokolebao u vjeri...Triny wrote:Ništa je ne izmišljam.Mad_Vlad wrote:Uviđam kako ti izmišljaš boga na neku svoju predodžbu zbog nerazumijevanja onog jednog jedinog opisanom u Tori.Triny wrote:Nisi shvatio. Pod sotona sam mislila boga s karakteristikama koje se pripisuju sotoni.Problem je sto ti to ne uviđas, stovise veličaš i opravdavaš. Za to tteba biti posebno slijep. Idealiziras tog boga i nisi u stanju sagledati činjenice.
2016-01-12
Nije mu pokazao ništa. Osramotio se pred Bogom...Adriano50 wrote:A sto je Sotona pokazao Bogu? Mjesec u vodi?red wolf wrote:Ne, htio je pokazati Sotoni što znači vjera...Job se nijednom nije pokolebao u vjeri...Triny wrote:Ništa je ne izmišljam.Mad_Vlad wrote:Uviđam kako ti izmišljaš boga na neku svoju predodžbu zbog nerazumijevanja onog jednog jedinog opisanom u Tori.Triny wrote:Nisi shvatio. Pod sotona sam mislila boga s karakteristikama koje se pripisuju sotoni.Problem je sto ti to ne uviđas, stovise veličaš i opravdavaš. Za to tteba biti posebno slijep. Idealiziras tog boga i nisi u stanju sagledati činjenice.
red wolf-
2016-02-10
Zapamtite jednu stvar...Uvijek, ali uvijek imate dva puta pred sobom, a kojim ćete ići, to je vaš izbor...
red wolf-
2016-02-10
Papa Franjo doslovno rusi zid od cigle glavom:Ukoliko je Bibilja istimita,onda ostaju Isusove rijeci"Vjerom ste svojom spaseni,a ne po djelima,to je dar Bozji,da se tko ne bi hvalisao"(dobrim djelima)red wolf wrote:Papa Franjo ruši granice na neki način...Znam i temelj kojeg se drži...Ovaj papa je baš došao u vrijeme kad je potreban...
Ako pak je sadrzaj Biblije izmisljen,kao sto su izmisljeni i sadrzaji svih ostalih religijskih knjiga,onda Papa Franjo ionako nema sto rusiti.. Treba ukinuti njega i svu vatikansku kuriju.Rastjerati prodavace magle koji vec tisucljecima zive dobro zive prodajuci maglu naivnima..
2016-01-12
Ne zamaraj se ti time...Nije to za tebe...Adriano50 wrote:Papa Franjo doslovno rusi zid od cigle glavom:Ukoliko je Bibilja istimita,onda ostaju Isusove rijeci"Vjerom ste svojom spaseni,a ne po djelima,to je dar Bozji,da se tko ne bi hvalisao"(dobrim djelima)red wolf wrote:Papa Franjo ruši granice na neki način...Znam i temelj kojeg se drži...Ovaj papa je baš došao u vrijeme kad je potreban...
Ako pak je sadrzaj Biblije izmisljen,kao sto su izmisljeni i sadrzaji svih ostalih religijskih knjiga,onda Papa Franjo ionako nema sto rusiti.. Treba ukinuti njega i svu vatikansku kuriju.Rastjerati prodavace magle koji vec tisucljecima zive dobro zive prodajuci maglu naivnima..
red wolf-
2016-02-10
Nemas argumente,pa pribjegavas takvoj diskusiji? Papa je upravo ukinuo Isusa izrazio besmislenost i nepotrebnost vjere , izjednacio ateiste s vjernicima..red wolf wrote:Ne zamaraj se ti time...Nije to za tebe...Adriano50 wrote:Papa Franjo doslovno rusi zid od cigle glavom:Ukoliko je Bibilja istimita,onda ostaju Isusove rijeci"Vjerom ste svojom spaseni,a ne po djelima,to je dar Bozji,da se tko ne bi hvalisao"(dobrim djelima)red wolf wrote:Papa Franjo ruši granice na neki način...Znam i temelj kojeg se drži...Ovaj papa je baš došao u vrijeme kad je potreban...
Ako dobra djela mogu spasiti i jedne i druge onda je jos besmislenija i bespotrebnija ta komedija sa Zrtvom...U tom je slucaju moglo ostati: tko cini dobra djela u raj,a tko cini losa i zla djela-u pakao,i nema potrebe za komedijama
2016-01-12
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 1 of 7