Nepogrešivi
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 28 of 50
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
Re: Nepogrešivi
?
Da bi ustvrdio kako je moj zakljucak 100% pogresan,trebao bi dokazati da se ta sto i prva religija ne temelji na mitu i da je cinjenicno i dokazano ta religija ispravna i istinita. Dakle,opet si fulao u svom zakljucku..
Dajkle,po tvome-ako postoji hramsko brdo,postoji Biblija,postoje krscani,postoje muslimani onda situacija na terenu pokazuje da religija nije mit?Pa postoj i Muhamed,postoji i Meka i postoji Medina.. postoje i muslimani..Da li je to dokaz da zadraj islama nije utemeljen na mitu,nego je nuzno istinit?Postoje grci,postoji Grcka,postoji i Olipm.. Sad bi po tvojoj logici postojao i Zeus i bogovi s Olimpa?Nesto ti steka u tvojoj logici.. Mislis da je zakljucak kako sto izmisljenih religija ukazuje da je izmisljena i sto prva pogresan? Koliko je tek u okolnostima koje nedvojbeno ukazuju da su religije masovno izmisljane i da se iskljucivo temelje na mitovima,pogresno zakljuciti da sto i prva zasigurno nije mit?e-one wrote:Adriano50 wrote: Zidovi imaju svoju drzavu,priznali to ultraortodoksni rabini,ili ne. Zidovska drzava Izrael je cinjenica. Ti bi ultraortodoksni rabuni valjda najradije rasformirali Izrael kao drzavu i vratili izraelce u prvobitno stanje,u stanje ropstva,jer se ne uklapa u religijske tlapnje kako ce tek dolaskom Mesije biti omoguceno osnivanje vlastite drzave i kako ce ih tek Mesija osloboditi .
otprilike tako. a otprilike tako sam ja i napisao u prethodnom postu.Adriano50 wrote:To je samo pokazatelj do koje mjere covjek moze biti zaludjen i zaglupljen religijskim tlapnjama i bedastocama. Ignorirati stvarnost i racionalne dogadjaje u korist ispraznih religijskih tlapnji.
otprilike u istoj mjeri u kojoj i netko tko ignorira stvarnost i racionalne događaje i naziva ih ispraznim religijskim tlapnjama i bedastoćama, a npr. situacija na terenu/stvarnosti odgovara opisu u Bibliji. kaži (si) da ne postoji Biblija, da ne postoji kršćanstvo, da ne postoje židovi, da ne postoje muslimani, da ne postoji hramsko brdo, ..., da je sve bajka tako da se možeš isključiti iz te nestvarnosti i nerealnosti i iz te bajke? nitko te neće kriviti, nikome, pa ni samom sebi, nećeš biti odgovoran za ništa ako smatraš ili ako sam sebe uvjeriš da je sve nestvarno? ako tako možeš, tako živi, od volje ti.Adriano50 wrote:Nije "mesijansko razdoblje" tek sinonim, ili isprazna fraza da bismo zakljucili kako je takvo razdoblje nastupilo Isusovim dolaskom.To je trebalo biti razdoblje mira i blagostanja za zidovski narod.Takvo razdoblje nije nikad nastupilo.Uostalom,kakvog bi smisla imale sve te silne religijske tlapnje o dolasku Mesije, uzimajuci u obzir cinjenicu da su se zidovi nasli u svojoj drzavi prije par destljeca i da su u WW2 zamalo prepolovljeni..?Ono sto se trebalo dogoditi dolaskom Mesije,diskvalificira Isusa kao Mesiju,jer se jednostavno-nije dogodilo.
jel to taktika: "dok je rat(ov)a znači da Mesija nije došao jer da je došao bio bi mir"? Isus je prvenstveno donio mir koji je između čovjeka i Boga: pomirenje/spasenje čovjeka nakon pada u grijeh/smrt.
za one koji su pod kaznom i/ili one koji odbijaju prihvatiti Isusa za Mesiju dojam može biti da mesijansko razdoblje nije počelo/nastupilo.
kakav mir i kakvo blagostanje mogu očekivati oni koji odbijaju ponuđeni mir? oni kažu: "pustite nas, ostavite nas, i ostavite se Tore, ona je naša i JHVH je naš". ne slušaju ni svoje proroke ni nikog drugog. a upravo ih njihovi proroci špotaju kako niko nijedan narod nikad nije. čak ni srbe.
suočeni sa realnošću oni izabiru da je realnost nerealna. kladim se da postoji neki medicinski izraz za takvo ponašanje?
za one koji prihvaćaju perspektiva je potpuno drugačija. sa Isusom je barijera židovi-nežidovi uklonjena: kršćanstvo je univerzalna religija, dok je judaizam nacionalna. taj prijelaz je ostvaren upravo preko židova što potvrđuje da je židovski narod odabrani narod. oni židovi koji to ne prihvaćaju sami se disociraju od pripadanja odabranom narodu i za to bivaju kažnjeni. Bog kroz cijelu Bibliju koristi druge narode (pa tako i njemce, arape, ...) da kažnjava židove za neposluh.
no rest for the wicked (Isaiah 48:22)
no rest for the wicked (Isaiah 57:21)
kako znati jesi li wicked? pa po tome što nećeš imati mira. smetat će te to što ljudi vjeruju u Boga. možeš npr. lutati od religije do religije i to ne u svrhu da se upoznaš sa običajima nego da ih demantiraš. uvjerit/uvjeravat ćeš samog sebe da ako si našao 99 neistinitih religija da je i ona stota neistinita. a ako je ipak istinita uvjeravat ćeš samog sebe (a i druge) da si 99% u pravu, ali nisi: ta stota te čini 100% u krivu. to ti je kao da na papiru imaš 100 jednadžbi od kojih je 99 netočno riješeno i ti izvedeš zaključak da je i stota netočno riješena. na pitanje da li je taj zaključak točan odgovor je da nije. zaključak ti je pogrešan i to 100%.
Da bi ustvrdio kako je moj zakljucak 100% pogresan,trebao bi dokazati da se ta sto i prva religija ne temelji na mitu i da je cinjenicno i dokazano ta religija ispravna i istinita. Dakle,opet si fulao u svom zakljucku..
Adriano50- Posts : 500
2016-01-12
"
U zidovskim spisima nema ni slova o nekakvom Mesiji koji bi trebao biti razapet za otkupljenje grijeha i koji bi trebao biti spona pomirenja izmedju Boga i ljudi.To su tek krscanske konstrukcije koje nemaju temelja u SZ. Ista ti je stvar kad se ukazuje kako Isus tvrdi da ce SZ biti sproveden kako ni jedna kvacica iz SZ nece propasti,a SZ kaze; "oko za oko zub za zub" a NZ "tko tebe kamenom, ti njega kruhom" i sad se krscani drze malo trknuti pa govore kako NZ nije ukidanje SZ nego provodjenje SZ(iako radije koriste termin "nadopuna" jer im je valjda ocito kako drugo nije ni sprovodjenje prvog)Krscani su odnekud i izmislili premisu kako je Bog volio svijet tako da je.. Iz cega sljedi ta premisa ?Iz Opceg Potoopa,ili su je jednostavno krscani isisali iz malog prsta?e-one wrote:Adriano50 wrote: Zidovi imaju svoju drzavu,priznali to ultraortodoksni rabini,ili ne. Zidovska drzava Izrael je cinjenica. Ti bi ultraortodoksni rabuni valjda najradije rasformirali Izrael kao drzavu i vratili izraelce u prvobitno stanje,u stanje ropstva,jer se ne uklapa u religijske tlapnje kako ce tek dolaskom Mesije biti omoguceno osnivanje vlastite drzave i kako ce ih tek Mesija osloboditi .
otprilike tako. a otprilike tako sam ja i napisao u prethodnom postu.Adriano50 wrote:To je samo pokazatelj do koje mjere covjek moze biti zaludjen i zaglupljen religijskim tlapnjama i bedastocama. Ignorirati stvarnost i racionalne dogadjaje u korist ispraznih religijskih tlapnji.
otprilike u istoj mjeri u kojoj i netko tko ignorira stvarnost i racionalne događaje i naziva ih ispraznim religijskim tlapnjama i bedastoćama, a npr. situacija na terenu/stvarnosti odgovara opisu u Bibliji. kaži (si) da ne postoji Biblija, da ne postoji kršćanstvo, da ne postoje židovi, da ne postoje muslimani, da ne postoji hramsko brdo, ..., da je sve bajka tako da se možeš isključiti iz te nestvarnosti i nerealnosti i iz te bajke? nitko te neće kriviti, nikome, pa ni samom sebi, nećeš biti odgovoran za ništa ako smatraš ili ako sam sebe uvjeriš da je sve nestvarno? ako tako možeš, tako živi, od volje ti.Adriano50 wrote:Nije "mesijansko razdoblje" tek sinonim, ili isprazna fraza da bismo zakljucili kako je takvo razdoblje nastupilo Isusovim dolaskom.To je trebalo biti razdoblje mira i blagostanja za zidovski narod.Takvo razdoblje nije nikad nastupilo.Uostalom,kakvog bi smisla imale sve te silne religijske tlapnje o dolasku Mesije, uzimajuci u obzir cinjenicu da su se zidovi nasli u svojoj drzavi prije par destljeca i da su u WW2 zamalo prepolovljeni..?Ono sto se trebalo dogoditi dolaskom Mesije,diskvalificira Isusa kao Mesiju,jer se jednostavno-nije dogodilo.
jel to taktika: "dok je rat(ov)a znači da Mesija nije došao jer da je došao bio bi mir"? Isus je prvenstveno donio mir koji je između čovjeka i Boga: pomirenje/spasenje čovjeka nakon pada u grijeh/smrt.
za one koji su pod kaznom i/ili one koji odbijaju prihvatiti Isusa za Mesiju dojam može biti da mesijansko razdoblje nije počelo/nastupilo.
kakav mir i kakvo blagostanje mogu očekivati oni koji odbijaju ponuđeni mir? oni kažu: "pustite nas, ostavite nas, i ostavite se Tore, ona je naša i JHVH je naš". ne slušaju ni svoje proroke ni nikog drugog. a upravo ih njihovi proroci špotaju kako niko nijedan narod nikad nije. čak ni srbe.
suočeni sa realnošću oni izabiru da je realnost nerealna. kladim se da postoji neki medicinski izraz za takvo ponašanje?
za one koji prihvaćaju perspektiva je potpuno drugačija. sa Isusom je barijera židovi-nežidovi uklonjena: kršćanstvo je univerzalna religija, dok je judaizam nacionalna. taj prijelaz je ostvaren upravo preko židova što potvrđuje da je židovski narod odabrani narod. oni židovi koji to ne prihvaćaju sami se disociraju od pripadanja odabranom narodu i za to bivaju kažnjeni. Bog kroz cijelu Bibliju koristi druge narode (pa tako i njemce, arape, ...) da kažnjava židove za neposluh.
no rest for the wicked (Isaiah 48:22)
no rest for the wicked (Isaiah 57:21)
kako znati jesi li wicked? pa po tome što nećeš imati mira. smetat će te to što ljudi vjeruju u Boga. možeš npr. lutati od religije do religije i to ne u svrhu da se upoznaš sa običajima nego da ih demantiraš. uvjerit/uvjeravat ćeš samog sebe da ako si našao 99 neistinitih religija da je i ona stota neistinita. a ako je ipak istinita uvjeravat ćeš samog sebe (a i druge) da si 99% u pravu, ali nisi: ta stota te čini 100% u krivu. to ti je kao da na papiru imaš 100 jednadžbi od kojih je 99 netočno riješeno i ti izvedeš zaključak da je i stota netočno riješena. na pitanje da li je taj zaključak točan odgovor je da nije. zaključak ti je pogrešan i to 100%.
2016-01-12
Izaija 7:14: “Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, začet će djevica i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!” Izaija 9:5: “Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.” Mihej 5:1: “A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vječnih vremena.”Adriano50 wrote:
U zidovskim spisima nema ni slova o nekakvom Mesiji koji bi trebao biti razapet za otkupljenje grijeha i koji bi trebao biti spona pomirenja izmedju Boga i ljudi.To su tek krscanske konstrukcije koje nemaju temelja u SZ.
Zaharija 9:9: “Klikni iz sveg grla, Kćeri sionska! Viči od radosti, Kćeri jeruzalemska. Tvoj kralj se evo tebi vraća: pravičan je i pobjedonosan, ponizan jaše na magarcu, na magaretu, mladetu magaričinu.” Psalam 22:17-19: “Opkolio me čopor pasa, rulje me zločinačke okružile. Probodoše mi ruke i noge, sve kosti svoje prebrojiti mogu, a oni me gledaju i zure na me. Haljine moje dijele među sobom i kocku bacaju za odjeću moju.”
Izaija 53:3-7 je posebno nepogrešivo: “Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe, odvrgnut. A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. Poput ovaca svi smo lutali, i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje nas sviju. Zlostavljahu ga, a on puštaše, i nije otvorio usta svojih. Ko jagnje na klanje odvedoše ga; ko ovca, nijema pred onima što je strižu, nije otvorio usta svojih.”
Izaija 50:6 Leđa svoja podmetao sam onima, koji su me udarali, obraze svoje onima, koji su me šamarali, nijesam skrivao lica svojega od ruga i pljuvanja.
Zaharija 12:10A na kuću Davidovu i na stanovnike jerusalemske izlit ću duh milosti i molitve. Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se tuguje za prvorođencem.
...
Zato i je novi zavijetAdriano50 wrote:
Ista ti je stvar kad se ukazuje kako Isus tvrdi da ce SZ biti sproveden kako ni jedna kvacica iz SZ nece propasti,a SZ kaze; "oko za oko zub za zub" a NZ "tko tebe kamenom, ti njega kruhom" i sad se krscani drze malo trknuti pa govore kako NZ nije ukidanje SZ nego provodjenje SZ(iako radije koriste termin "nadopuna" jer im je valjda ocito kako drugo nije ni sprovodjenje prvog)
Matej 5,38 Čuli ste, da je bilo rečeno: Oko za oko, zub za zub!
Matej 5,39 A ja vam kažem: Ne opirite se zlu, nego ako te tko udari po desnom obrazu, obrni mu i drugi!
Matej 5,40 Hoće li tko da se pravda s tobom i košulju tvoju da uzme, pusti mu i kabanicu!
Matej 5,41 Primora li te tko da ideš s njim jednu milju daleko, idi s njim dvije!
Matej 5,42 Tko te moli, podaj mu; tko hoće da uzajmi od tebe, ne odbijaj ga!
Matej 5,43 Čuli ste, da je bilo rečeno: Ljubi bližnjega svojega i mrzi na neprijatelja svojega!
Matej 5,44 A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje i molite se za one, koji vas progone!
Matej 5,45 Tada ćete biti djeca Oca svojega nebeskoga, koji pušta da sunce njegovo izlazi nad dobre i zle i daje da daždi nad pravedne i grješnike.
Matej 5,46 Jer ako ljubite samo one, koji vas ljube, kakvu ćete plaću imati? Ne čine li to i carinici?
Matej 5,47 I ako pozdravljate samo prijatelje svoje, što osobito činite? Ne čine li to i neznabošci?
Matej 5,48 Budite dakle savršeni, kao što je savršen Otac vaš nebeski!
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Onda su zidovi u svakom slucaju u banani; ili zato sto nisu prihvatili Isusa za Mesiju,...ili kakvog to oni Mesiju ocekuju kad njihov Mesija kuka;?"probodose mi ruke i noge,sve kosti svoje prebrojiti mogu!" Ocigledno im takav Mesija nece poloziti neprijatelje pod noge,kad neprijatelji po njihovom Mesiji plesu kozaracko kolo..frakcija wrote:Izaija 7:14: “Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, začet će djevica i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!” Izaija 9:5: “Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.” Mihej 5:1: “A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vječnih vremena.”Adriano50 wrote:
U zidovskim spisima nema ni slova o nekakvom Mesiji koji bi trebao biti razapet za otkupljenje grijeha i koji bi trebao biti spona pomirenja izmedju Boga i ljudi.To su tek krscanske konstrukcije koje nemaju temelja u SZ.
Zaharija 9:9: “Klikni iz sveg grla, Kćeri sionska! Viči od radosti, Kćeri jeruzalemska. Tvoj kralj se evo tebi vraća: pravičan je i pobjedonosan, ponizan jaše na magarcu, na magaretu, mladetu magaričinu.” Psalam 22:17-19: “Opkolio me čopor pasa, rulje me zločinačke okružile. Probodoše mi ruke i noge, sve kosti svoje prebrojiti mogu, a oni me gledaju i zure na me. Haljine moje dijele među sobom i kocku bacaju za odjeću moju.”
Izaija 53:3-7 je posebno nepogrešivo: “Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od kog svatko lice otklanja, prezren bješe, odvrgnut. A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i ponižava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna – radi našeg mira, njegove nas rane iscijeliše. Poput ovaca svi smo lutali, i svaki svojim putem je hodio. A Jahve je svalio na nj bezakonje nas sviju. Zlostavljahu ga, a on puštaše, i nije otvorio usta svojih. Ko jagnje na klanje odvedoše ga; ko ovca, nijema pred onima što je strižu, nije otvorio usta svojih.”
Izaija 50:6 Leđa svoja podmetao sam onima, koji su me udarali, obraze svoje onima, koji su me šamarali, nijesam skrivao lica svojega od ruga i pljuvanja.
Zaharija 12:10A na kuću Davidovu i na stanovnike jerusalemske izlit ću duh milosti i molitve. Oni će pogledati na mene, kojega su proboli, i tugovat će za njim, kao što se tuguje za prvorođencem.
...Zato i je novi zavijetAdriano50 wrote:
Ista ti je stvar kad se ukazuje kako Isus tvrdi da ce SZ biti sproveden kako ni jedna kvacica iz SZ nece propasti,a SZ kaze; "oko za oko zub za zub" a NZ "tko tebe kamenom, ti njega kruhom" i sad se krscani drze malo trknuti pa govore kako NZ nije ukidanje SZ nego provodjenje SZ(iako radije koriste termin "nadopuna" jer im je valjda ocito kako drugo nije ni sprovodjenje prvog)
Matej 5,39 A ja vam kažem: Ne opirite se zlu, nego ako te tko udari po desnom obrazu, obrni mu i drugi!
Matej 5,40 Hoće li tko da se pravda s tobom i košulju tvoju da uzme, pusti mu i kabanicu!
Matej 5,41 Primora li te tko da ideš s njim jednu milju daleko, idi s njim dvije!
Matej 5,43 Čuli ste, da je bilo rečeno: Ljubi bližnjega svojega i mrzi na neprijatelja svojega!
Matej 5,44 A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje svoje i molite se za one, koji vas progone!
Matej 5,45 Tada ćete biti djeca Oca svojega nebeskoga, koji pušta da sunce njegovo izlazi nad dobre i zle i daje da daždi nad pravedne i grješnike.
Matej 5,46 Jer ako ljubite samo one, koji vas ljube, kakvu ćete plaću imati? Ne čine li to i carinici?
Matej 5,47 I ako pozdravljate samo prijatelje svoje, što osobito činite? Ne čine li to i neznabošci?
Sve ok,to sto si naveo je NZ,ali to nije provedba SZ. Mozemo to nazvati ukidanjem odredbi iz SZ,ali opet,nije tako receno..Nek se konacno ti bogovi dogovore sami sa sobom.. Na jednoj starnici nesto tvrde,na drugoj demantiraju to sto tvrde na prvoj.
2016-01-12
Izajija demantira takav razvoj dogadjaja i jasno ukazuje kako dolazak mesije treba uspostaviti ovozemaljski mir:" maceve ce prekovati u plugove,a koplja u srpove. Nece vise narod dizati mac protiv naroda,niti se ucit ratovanju"frakcija wrote:Izaija 7:14: “Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, začet će djevica i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!” Izaija 9:5: “Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.” Mihej 5:1: “A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vječnih vremena.”Adriano50 wrote:
Decidirano i sasvim jasno kaze kako dolaskom Mesije nece vise biti ratova. Dakle nisu to zidovi izmislili.Svak pismen,moze i sam provjeriti sto kaze prorok Izajija.
2016-01-12
OvakoAdriano50 wrote:Izajija demantira takav razvoj dogadjaja i jasno ukazuje kako dolazak mesije treba uspostaviti ovozemaljski mir:" maceve ce prekovati u plugove,a koplja u srpove. Nece vise narod dizati mac protiv naroda,niti se ucit ratovanju"frakcija wrote:Izaija 7:14: “Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, začet će djevica i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel!” Izaija 9:5: “Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni.” Mihej 5:1: “A ti, Betleheme Efrato, najmanji među kneževstvima Judinim, iz tebe će mi izaći onaj koji će vladati Izraelom; njegov je iskon od davnina, od vječnih vremena.”Adriano50 wrote:
Decidirano i sasvim jasno kaze kako dolaskom Mesije nece vise biti ratova. Dakle nisu to zidovi izmislili.Svak pismen,moze i sam provjeriti sto kaze prorok Izajija.
I ovako Danijel i lavovi..(christian lion)
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Mad_Vlad wrote:
Za neposluh prema jednom Bogu JHVH. Nije ta prespektiva na cesti nađena; Tora jasno govori o tomu a židovska povijest potvrđuje.
ja ne osporavam tu perspektivu nego baš na osnovu nje postavljam pitanja.
u skladu sa tom perspektivom kakav zaključak se može izvesti vezano sa svim progonima i stradanjima židova u zadnjih 2 000 godina? da su židovi sve ispravno shvatili i provode volju JHVH baš kako On to hoce i kako je objavio da će biti?
Mad_Vlad wrote:Nije.
I svi narodi ne uče židovsku Toru nego kršćansko iskrivljeno tumačenje koje je Toru pretvorilo u komade tekstova izvućenih iz konteksta
knjige SZ-a se prenose u cijelosti i to KC ih prenosi u obimnijem izdanju nego sami židovi, a i protestanti.
Mad_Vlad wrote:da bi opravdali legitimitet tzv. NZ-a
ima li igdje u tori spomena da će uopće biti sklopljen ikakav novi zavjet/savez/sporazum/ugovor? o čemu govori Jeremija 31:31-34
"Behold, the days come, saith the Lord, when I will make a new covenant with the house of Israel, and with the house of Judah
not according to the covenant which I made with their fathers in the day when I took hold of their hand to bring them out of the land of Mizraim{gr.Egypt}; for they abode not in my covenant, and I disregarded them, saith the Lord.
For this is my covenant which I will make with the house of Israel; after those days, saith the Lord, I will surely put my laws into their mind, and write them on their hearts; and I will be to them a God, and they shall be to me a people."
Mad_Vlad wrote:.Kršćani ne uče nikoga o jednom Bogu već trojedinom
jel mogu dvije osobe biti jedno?
Mad_Vlad wrote:a na prvom mjestu im je jedan od propalih Rimljana raspeti krvavi Židov na križu.
najpoznatija osoba svih vremena. baš kako i dolikuje Božjem Sinu.
Mad_Vlad wrote:Na drugom njegova mati "vječna djevica",
najvoljenija žena svih vremena. baš kako i dolikuje Majci Božjoj.
Mad_Vlad wrote:onda "stara zmija- zmaj pobunjeni anđeo Sotona",
otac laži. istinu pretvara u laž, a laž u "istinu". čini te da vlastitim očima ne vjeruješ.
Mad_Vlad wrote:bezglasni "Sveti Duh"
Gospodin i Životvorac. Njegov šapat odjekuje vječno.
Mad_Vlad wrote:i 500 i kusur mrvtih "svetaca".
njihova djela i životi su nam na zalog i pomoć.
Mad_Vlad wrote:Židovska Tora ne poznaje taj nauk. Sorry.
ne može ga ni poznavati bez NZ. bez kršćanstva vjera u JHVH bi bila vrlo skromna što bi značilo da je JHVH vrlo neuspješan Bog. Judaizam je pokušaj držanja Boga za taoca.
e-one- Posts : 277
2014-05-21
Adriano50 wrote:
Dajkle,po tvome-ako postoji hramsko brdo,postoji Biblija,postoje krscani,postoje muslimani onda situacija na terenu pokazuje da religija nije mit?
nijedna religija nije mit. najkraća, najsažetija definicija religije bi bila da je religija potraga za Bogom. mnoge je načine čovjek nastojao osmisliti u tu svrhu. i svi ti načini redom padaju u vodu i zato ćeš naći 99% neistinitih religija jer čovjek ne može doseći Boga. ali zato Bog može doseći čovjeka, a upravo to imamo u kršćanstvu.
Adriano50 wrote:
Pa postoj i Muhamed,postoji i Meka i postoji Medina.. postoje i muslimani..Da li je to dokaz da zadraj islama nije utemeljen na mitu,nego je nuzno istinit?
plasiraš lažnu dilemu: ili mit ili istina. ne mora biti nijedno od toga.
Adriano50 wrote:
Postoje grci,postoji Grcka,postoji i Olipm.. Sad bi po tvojoj logici postojao i Zeus i bogovi s Olimpa?
Apsolut može biti samo jedan što znači da otpadaju sve politeističke i ateističke religije.
Adriano50 wrote:
Nesto ti steka u tvojoj logici.. Mislis da je zakljucak kako sto izmisljenih religija ukazuje da je izmisljena i sto prva pogresan?
da.
Adriano50 wrote:
Koliko je tek u okolnostima koje nedvojbeno ukazuju da su religije masovno izmisljane i da se iskljucivo temelje na mitovima,pogresno zakljuciti da sto i prva zasigurno nije mit?
potpuno je pogrešno donositi zaključak o "101." na osnovu prethodnih 100.
Adriano50 wrote:
Da bi ustvrdio kako je moj zakljucak 100% pogresan,trebao bi dokazati da se ta sto i prva religija ne temelji na mitu i da je cinjenicno i dokazano ta religija ispravna i istinita.
nije na meni da dokazujem da je 101. religija ispravna i istinita da bi ustvrdio kako je tvoj zaključak 100% pogrešan. tvoja metoda je pogrešna: netočnost prethodnih ti nije nikako pouzdano mjerilo i za tu 101., a za to sam ti već iznio i primjer sa jednadžbama.
Adriano50 wrote:
Dakle,opet si fulao u svom zakljucku..
imaš pogrešnu metodu, pogrešnu premisu i pogrešan zaključak.
dakle, vodiš 3:0 u fulanju.
2014-05-21
Adriano50 wrote: U zidovskim spisima nema ni slova o nekakvom Mesiji koji bi trebao biti razapet za otkupljenje grijeha i koji bi trebao biti spona pomirenja izmedju Boga i ljudi.To su tek krscanske konstrukcije koje nemaju temelja u SZ. Ista ti je stvar kad se ukazuje kako Isus tvrdi da ce SZ biti sproveden kako ni jedna kvacica iz SZ nece propasti,a SZ kaze; "oko za oko zub za zub" a NZ "tko tebe kamenom, ti njega kruhom" i sad se krscani drze malo trknuti pa govore kako NZ nije ukidanje SZ nego provodjenje SZ(iako radije koriste termin "nadopuna" jer im je valjda ocito kako drugo nije ni sprovodjenje prvog)Krscani su odnekud i izmislili premisu kako je Bog volio svijet tako da je.. Iz cega sljedi ta premisa ?Iz Opceg Potoopa,ili su je jednostavno krscani isisali iz malog prsta?
Isus je došao "ispuniti Pisma" a to su poruke koje je Bog preko proroka slao židovima. proroci kritikuju i upozoravaju židove da su se odmetnuli od Božjih zakona, drugim riječima: da su oskvrnuli Zavjet. sa ono malo židova koji su se još držali Zavjeta Bog sklapa Novi Zavjet tijekom Posljednje večere.
na većinu ostalog ti je frakcija odgovorila. tnx, frakci.
2014-05-21
ble
Nema zapravo dileme; Religija je ili izmisljena laz, ili istina. Pouduci nas ukoliko postoji i neka treca mogucnost,
Ako je sadrzaj 99 paketa prazan, na osnovu cega ti tvrdis da sadrzaj 100-tog paketa nije prazan -kad vec tvrdis da je moj zakljucak kako je i stoti paket prazan- 100 % pogresan?
Nisi odgovorio na pitanje odakle se u krscanstvu pojavila premisa da Bog voli gresnike?Naravno da ne mozes objasniti kako SZ Bog tvrdi da izmedju ostalih razbojnici nece u raj.. Taj nikako da se dogovori sa samim sobom...
Ako je religija potraga za Bogom,zasto onda i zidovska religija ne bi to bila? Vas je problem ako niste u mogucnosti sagledati religije u kontekstu vremena u kojem su nastajale,a koje su oblikovane prema vlastitim zeljama,ocekivanjima,htijenjima i mogucnostima shvacanja..Ta nije slucajno da gotovo sve religije imaju koncept vjecnoga zivota.Nude bas ono sto covjek zeli.e-one wrote:Adriano50 wrote:
Dajkle,po tvome-ako postoji hramsko brdo,postoji Biblija,postoje krscani,postoje muslimani onda situacija na terenu pokazuje da religija nije mit?
nijedna religija nije mit. najkraća, najsažetija definicija religije bi bila da je religija potraga za Bogom. mnoge je načine čovjek nastojao osmisliti u tu svrhu. i svi ti načini redom padaju u vodu i zato ćeš naći 99% neistinitih religija jer čovjek ne može doseći Boga. ali zato Bog može doseći čovjeka, a upravo to imamo u kršćanstvu.Adriano50 wrote:
Pa postoj i Muhamed,postoji i Meka i postoji Medina.. postoje i muslimani..Da li je to dokaz da zadraj islama nije utemeljen na mitu,nego je nuzno istinit?
plasiraš lažnu dilemu: ili mit ili istina. ne mora biti nijedno od toga.Adriano50 wrote:
Postoje grci,postoji Grcka,postoji i Olipm.. Sad bi po tvojoj logici postojao i Zeus i bogovi s Olimpa?
Apsolut može biti samo jedan što znači da otpadaju sve politeističke i ateističke religije.Adriano50 wrote:
Nesto ti steka u tvojoj logici.. Mislis da je zakljucak kako sto izmisljenih religija ukazuje da je izmisljena i sto prva pogresan?
da.Adriano50 wrote:
Koliko je tek u okolnostima koje nedvojbeno ukazuju da su religije masovno izmisljane i da se iskljucivo temelje na mitovima,pogresno zakljuciti da sto i prva zasigurno nije mit?
potpuno je pogrešno donositi zaključak o "101." na osnovu prethodnih 100.Adriano50 wrote:
Da bi ustvrdio kako je moj zakljucak 100% pogresan,trebao bi dokazati da se ta sto i prva religija ne temelji na mitu i da je cinjenicno i dokazano ta religija ispravna i istinita.
nije na meni da dokazujem da je 101. religija ispravna i istinita da bi ustvrdio kako je tvoj zaključak 100% pogrešan. tvoja metoda je pogrešna: netočnost prethodnih ti nije nikako pouzdano mjerilo i za tu 101., a za to sam ti već iznio i primjer sa jednadžbama.Adriano50 wrote:
Nema zapravo dileme; Religija je ili izmisljena laz, ili istina. Pouduci nas ukoliko postoji i neka treca mogucnost,
Ako je sadrzaj 99 paketa prazan, na osnovu cega ti tvrdis da sadrzaj 100-tog paketa nije prazan -kad vec tvrdis da je moj zakljucak kako je i stoti paket prazan- 100 % pogresan?
Nisi odgovorio na pitanje odakle se u krscanstvu pojavila premisa da Bog voli gresnike?Naravno da ne mozes objasniti kako SZ Bog tvrdi da izmedju ostalih razbojnici nece u raj.. Taj nikako da se dogovori sa samim sobom...
2016-01-12
Zasto bi Apsolut moga biti samo jedan?Zato sto si ti tako odredio?e-one wrote:Adriano50 wrote: U zidovskim spisima nema ni slova o nekakvom Mesiji koji bi trebao biti razapet za otkupljenje grijeha i koji bi trebao biti spona pomirenja izmedju Boga i ljudi.To su tek krscanske konstrukcije koje nemaju temelja u SZ. Ista ti je stvar kad se ukazuje kako Isus tvrdi da ce SZ biti sproveden kako ni jedna kvacica iz SZ nece propasti,a SZ kaze; "oko za oko zub za zub" a NZ "tko tebe kamenom, ti njega kruhom" i sad se krscani drze malo trknuti pa govore kako NZ nije ukidanje SZ nego provodjenje SZ(iako radije koriste termin "nadopuna" jer im je valjda ocito kako drugo nije ni sprovodjenje prvog)Krscani su odnekud i izmislili premisu kako je Bog volio svijet tako da je.. Iz cega sljedi ta premisa ?Iz Opceg Potoopa,ili su je jednostavno krscani isisali iz malog prsta?
Isus je došao "ispuniti Pisma" a to su poruke koje je Bog preko proroka slao židovima. proroci kritikuju i upozoravaju židove da su se odmetnuli od Božjih zakona, drugim riječima: da su oskvrnuli Zavjet. sa ono malo židova koji su se još držali Zavjeta Bog sklapa Novi Zavjet tijekom Posljednje večere.
na većinu ostalog ti je frakcija odgovorila. tnx, frakci.
2016-01-12
(
Apsurdno je i suludo kad tvrdis kako su nedace koje su zadesile zidovski narod- uzrokovane neprihvacanjem poslanog im Mesije,a istovremeno ti je poznato da su prvi krscani(dakle oni koji su prihvatili Isusa za Mesiju) bili proganjani,da su im odsjecane glave, i da su bacani lavovima..Zbog cega za njih nije nastupilo mesijansko razdoblje,kad vec imas izgovor zasto nije nastupilo za zidove?e-one wrote:Mad_Vlad wrote:
Za neposluh prema jednom Bogu JHVH. Nije ta prespektiva na cesti nađena; Tora jasno govori o tomu a židovska povijest potvrđuje.
u skladu sa tom perspektivom kakav zaključak se može izvesti vezano sa svim progonima i stradanjima židova u zadnjih 2 000 godina? da su židovi sve ispravno shvatili i provode volju JHVH baš kako On to hoce i kako je objavio da će biti?Mad_Vlad wrote:Nije.
I svi narodi ne uče židovsku Toru nego kršćansko iskrivljeno tumačenje koje je Toru pretvorilo u komade tekstova izvućenih iz konteksta
knjige SZ-a se prenose u cijelosti i to KC ih prenosi u obimnijem izdanju nego sami židovi, a i protestanti.Mad_Vlad wrote:da bi opravdali legitimitet tzv. NZ-a
ima li igdje u tori spomena da će uopće biti sklopljen ikakav novi zavjet/savez/sporazum/ugovor? o čemu govori Jeremija 31:31-34
"Behold, the days come, saith the Lord, when I will make a new covenant with the house of Israel, and with the house of Judah
not according to the covenant which I made with their fathers in the day when I took hold of their hand to bring them out of the land of Mizraim{gr.Egypt}; for they abode not in my covenant, and I disregarded them, saith the Lord.
For this is my covenant which I will make with the house of Israel; after those days, saith the Lord, I will surely put my laws into their mind, and write them on their hearts; and I will be to them a God, and they shall be to me a people."Mad_Vlad wrote:.Kršćani ne uče nikoga o jednom Bogu već trojedinom
jel mogu dvije osobe biti jedno?Mad_Vlad wrote:a na prvom mjestu im je jedan od propalih Rimljana raspeti krvavi Židov na križu.
najpoznatija osoba svih vremena. baš kako i dolikuje Božjem Sinu.Mad_Vlad wrote:Na drugom njegova mati "vječna djevica",
najvoljenija žena svih vremena. baš kako i dolikuje Majci Božjoj.Mad_Vlad wrote:onda "stara zmija- zmaj pobunjeni anđeo Sotona",
otac laži. istinu pretvara u laž, a laž u "istinu". čini te da vlastitim očima ne vjeruješ.Mad_Vlad wrote:bezglasni "Sveti Duh"
Gospodin i Životvorac. Njegov šapat odjekuje vječno.Mad_Vlad wrote:i 500 i kusur mrvtih "svetaca".
njihova djela i životi su nam na zalog i pomoć.Mad_Vlad wrote:Židovska Tora ne poznaje taj nauk. Sorry.
ne može ga ni poznavati bez NZ. bez kršćanstva vjera u JHVH bi bila vrlo skromna što bi značilo da je JHVH vrlo neuspješan Bog. Judaizam je pokušaj držanja Boga za taoca.
2016-01-12
e-one wrote:Mad_Vlad wrote:
Ovo je vrijedno pročitat, fino i kulturno objašnjeno kako u judaizmu ne postoji djevičansko začeće. 5 minuta max. vremena a puno znači.e- one wrote:to je muljaža.
standardno od židova je da optužuju kršćane za krive prijevode.
evo ti primjer (C/P):
First, the Septuagint also translates the Hebrew word (Narah-נַעַרָ-maiden) in Genesis 34:3 as “Parthenos.”
“…Shechem…took her and lay with her by force. And his soul was drawn to her …and he loved the maiden (Narah -הנער), and he spoke to the heart of the maiden (Narah- הנער).” Genesis 34:2 3
In context, this passage is speaking about Dinah the daughter of Jacob, after she was raped by a non-Jew know as Shechem. Obviously, she was not a virgin, and we cannot rely on the Septuagint’s inaccurate translation.
ako muškarac siluje djevicu onda će se i nakon silovanja reći da je taj muškarac silovao tu djevicu iako ta djevica nakon silovanja više nije djevica.
i dan danas, par tisuća godina na pitanje ko je bila Dinah odgovor bi bio: djevica koju ju silovao Schechem. odgovor sigurno ne bi bio: žena koju je silovao Schechem. gramatički je nepravilno reći da je bila žena.
Tvoj nos je muljaža. Jesi ti ćorav?
Hebrejski je na'arah. Na'arah ne znači djevica nego djevojka nedoličnog ponašanja, ko i muški naziv na'ar. Septuaginta i to prevodi kao parthenos što je značilo djevica. Noviji prijevodi ne vele više djevica jer vide zabludu u prijevodu. Curica izašla u grad sama (nedolično ponašanje u ono doba), vidio ju Šehem i silovao.
Kod Izaije imamo izraz almah, savim drugi korijen riječi i naravno drukčije značenje. Djevojka ili mlada žena.
Kad spominje djevicu Izaija lijepo veli betulah, opet drugi korijen i jedino ta riječ znači djevica, netaknuta djevojka.
Krivi prijevodi da ne mogu bit kriviji.e- one wrote:a pazi ovo: u gornjem dijelu teksta stoji rečenica (C/P):
"Additionally, within 65 years the Northern Kingdom will cease to exist, and its ten tribes would be led into exile by Assyria. This is the origin of the Ten Lost Tribes story."
znači druga od zemalja za koje se proriče da će opustjeti prestaje postojati za 65 godina. a u drugom dijelu teksta stoji C/P):
“before the child knows enough to refuse evil and choose good the land whose two kings you dread will be forsaken” Isaiah 7:15
It is fulfilled in the next chapter with the birth of a child to the prophet Isaiah:
“he (Isaiah) approached the prophetess and she conceived (Tahar) and bore (Taled) a son and God said to me: Name the child “Maher-shalal-hash-baz” which means (the spoil speeds the prey hastens). For before the child shall know how to cry my father my mother the riches of Damascus and the spoil of Sammaria will be carried away before the king of Assyria.”
Isaiah 8:4
proglašava se drugog sina za osobu koja označava da će te dvije zemlje propasti. pa sa koliko godina je to "dijete" progovorilo?!? sa 66?
radi se o dva događaja, o dvije osobe i o dva različita vremena ostvarenja. to se u daljnjem tekstu Izaije može potvrditi.
po tom tumačenju ispada da Izaija vlastitu ženu sa kojom već ima sina navodi u proročanstvo i onda ga sam ispunjava. (C/P):
It is clear that the woman mentioned in Isaiah 7:14 and 8:3-4 are one and the same and that she is Isaiah’s wife. The real sign to King Ahaz is that Isaiah’s child will be born quickly and before he matures (knowing the difference between good and evil and father and mother) the nations who threaten the Kingdom of Judea will be defeated. Interestingly, Isaiah’s children are explicitly referred to as a “signs” from God.
A pazim, ne znaš čitat.
Prvo veli: "land...will be forsaken". Zemlja...če biti zaboravljena".
A drugo veli: "the riches of Damascus and the spoil of Samaria will be caried away"...Bogatstva iz Damaska i plijen iz Samarije bit će odvučen..."
Ne govori o direktnoj propasti tih dvaju zemalja. Asirci su ih malo pomalo kresali i za 65 godina propali su i Aram i Samarija, odnono sjeverno kraljevstvo Izrael. Otimačina samo se dogodila prije nego je mali Imanuel, tj. Maher- shalal- hash- baz skontao dobro i zlo.
Izaija i njegova žena proroćica su bili znakovi za Izraelce, lijepo veli.
Kak ne kužiš, dogodilo se, prošlo skoro 800 godina prije neg što se rodio Isus.
i za kraj (C/P):
e- one wrote:"The concept of the virgin birth was adopted by Christianity from the pagan world and has no foundation in Judaism."
po ovome bi ispalo da su došli neki kršćani i pokušavaju infiltrirati neki poganski koncept u judaizam. tada kršćana nije ni bilo. židovi su ti od kojih je nastalo kršćanstvo.
Pa jesu, ne da su pokušali nego jesu. I ne tada, nego 800 godina kasnije. Od Židova nije nastalo kršćanstvo nego od Pavla, on je to krivo išao tumačit ne- Židovima okolo po Grčkoj i gdje sve ne.
pavao je prvo ganjao Jakova i družbu koja je održavala Isusovo učenje. Onda je još bilo tek mala židovska sekta, obrezivali su se novi članovi, poštivali su zakone i nisu Isusa smatrali Bogom nego mesijom. Pavao i njegova družba su sve to izokrenuli naopačke. Piše ti u Djelima kak su bili ljuti na Pavla što je počeo uvozit ne- Židove u sektu, da ne moraju se obrezivat, da mogu sve jest jer nisu priznavali košer hranu.
I Petar je prvo bio s Jakovm a onda se udružio s Pavlom. Vidi se po onom kad mu se navodno pokazao anžeo sa svim jelima nek samo jede a ovaj nije htio jer nije sve košer. No poslije ipak je.
Mad_Vlad-
2014-05-02
e-one wrote:Mad_Vlad wrote:
Za neposluh prema jednom Bogu JHVH. Nije ta prespektiva na cesti nađena; Tora jasno govori o tomu a židovska povijest potvrđuje.e- one wrote:ja ne osporavam tu perspektivu nego baš na osnovu nje postavljam pitanja.
u skladu sa tom perspektivom kakav zaključak se može izvesti vezano sa svim progonima i stradanjima židova u zadnjih 2 000 godina? da su židovi sve ispravno shvatili i provode volju JHVH baš kako On to hoce i kako je objavio da će biti?
Shvatili jesu ali se nisu držali svojeg dijela ugovora sa Sinaja. Drugi hram je propao bađ+š zato jer nisu bili složni. A drugi narodi su se isto jako trudili onemogućavati im normalan život. Zato su kažnjavani i oni i narodi koji su ih proganjali.Mad_Vlad wrote:Nije.
I svi narodi ne uče židovsku Toru nego kršćansko iskrivljeno tumačenje koje je Toru pretvorilo u komade tekstova izvućenih iz kontekstae- one wrote:knjige SZ-a se prenose u cijelosti i to KC ih prenosi u obimnijem izdanju nego sami židovi, a i protestanti
Da, svaki čas novi poboljšani prijevodi.
Nadopunjujete s nečim čega nema u židovskom kanonu.Mad_Vlad wrote:da bi opravdali legitimitet tzv. NZ-ae- one wrote:ima li igdje u tori spomena da će uopće biti sklopljen ikakav novi zavjet/savez/sporazum/ugovor? o čemu govori Jeremija 31:31-34
For this is my covenant which I will make with the house of Israel; after those days, saith the Lord, I will surely put my laws into their mind, and write them on their hearts; and I will be to them a God, and they shall be to me a people."
Čitaj cijeli odlomak 31 pa ćeš vidit koji je to novi ugovor. Nastupa kad se svi Izraelci vrate u Izrael. Mesijansko doba.
Koga je isus doveo recimo iz Babilona, odnosno današnjeg Iraka ili Indije ili Kine gdje su sve nađeni potomci. Koga je doveo iz Arabije, Jemena, Egipta?
Jirmijahu (Jeremija) govori baš kao i svi proroci, doći će dani kad će se svi b'nei israel vratiti u Israel, svi i dobri i loši i ponovo uživati njegovu naklonost.
Kršćani i njihova crkva su sve radili samo da Židovi propadnu ili ih privedu k sebi. To se valjda zna.Mad_Vlad wrote:.Kršćani ne uče nikoga o jednom Bogu već trojedinome- one wrote:jel mogu dvije osobe biti jedno?
Kako ne. Sijamski blizanci. A može i deset i sto i tisuću kad odluče zapeti kao jedan, zajedno.Mad_Vlad wrote:a na prvom mjestu im je jedan od propalih Rimljana raspeti krvavi Židov na križu.
najpoznatija osoba svih vremena. baš kako i dolikuje Božjem Sinu.Mad_Vlad wrote:Na drugom njegova mati "vječna djevica",
najvoljenija žena svih vremena. baš kako i dolikuje Majci Božjoj.Mad_Vlad wrote:onda "stara zmija- zmaj pobunjeni anđeo Sotona",
otac laži. istinu pretvara u laž, a laž u "istinu". čini te da vlastitim očima ne vjeruješ.Mad_Vlad wrote:bezglasni "Sveti Duh"
Gospodin i Životvorac. Njegov šapat odjekuje vječno.Mad_Vlad wrote:i 500 i kusur mrvtih "svetaca".
njihova djela i životi su nam na zalog i pomoć.Mad_Vlad wrote:Židovska Tora ne poznaje taj nauk. Sorry.e- one wrote:
Pa ne štujete vi JHVH neg Isusa. Idol nad idolima. Židovi ne slikaju nit prave boga od drveta, kamena ili čokolade k'o vi vašeg Isusa.
S potpunim dolasko ostataka Izraelovih doći će kraj kršćanskim nakaradama. Hvatat čete za skut prvog Židova jer ćete skužit da oni znaju Boga i slijepa ih vjera ne zanima.
Mad_Vlad-
2014-05-02
caju Bog jedan
Naravno da dvije osobe ne mogu biti jedna osoba i obrnuto.Ako je Bog osoba i ako je Bog jedan,onda moze biti samo jedna osoba,a ne tri.Ta krscanska rapsodija sa trojedinim bogom,samo je zamagljivanje cinjenice da govore o tri boga,samo sto svaku osobu ne nazivaju titulom "Bog" vec bozanskom osobom.Tri osobe iz obrazovnog sustava od kojih je svaka osoba profesor,jesu tri profesora,ali tri bozanske osobe od kojih je svaka osoba Bog nisu tri Boga (??) Moze se Bog utjeloviti u sedam osoba i ukoliko ni jedna od sedmero osoba nema bozansku bit,narav i bozanska svojstva u tom je slucaju Bog jedan.Ukoliko pak je svaka od sedam osoba- Bog,onda -(da li se to tebi svidjalo ili ne) govoris o sedam bogova. Stoga ne cudi da je taj apsurd manje jasan onima koji ga pokusavaju objasniti,nego onima kojima ga objasnjavaju.Adriano50 wrote:(Apsurdno je i suludo kad tvrdis kako su nedace koje su zadesile zidovski narod- uzrokovane neprihvacanjem poslanog im Mesije,a istovremeno ti je poznato da su prvi krscani(dakle oni koji su prihvatili Isusa za Mesiju) bili proganjani,da su im odsjecane glave, i da su bacani lavovima..Zbog cega za njih nije nastupilo mesijansko razdoblje,kad vec imas izgovor zasto nije nastupilo za zidove?e-one wrote:Mad_Vlad wrote:
u skladu sa tom perspektivom kakav zaključak se može izvesti vezano sa svim progonima i stradanjima židova u zadnjih 2 000 godina? da su židovi sve ispravno shvatili i provode volju JHVH baš kako On to hoce i kako je objavio da će biti?Mad_Vlad wrote:Nije.
knjige SZ-a se prenose u cijelosti i to KC ih prenosi u obimnijem izdanju nego sami židovi, a i protestanti.Mad_Vlad wrote:da bi opravdali legitimitet tzv. NZ-a
For this is my covenant which I will make with the house of Israel; after those days, saith the Lord, I will surely put my laws into their mind, and write them on their hearts; and I will be to them a God, and they shall be to me a people."Mad_Vlad wrote:.Kršćani ne uče nikoga o jednom Bogu već trojedinom
jel mogu dvije osobe biti jedno?Mad_Vlad wrote:a na prvom mjestu im je jedan od propalih Rimljana raspeti krvavi Židov na križu.
njihova djela i životi su nam na zalog i pomoć.Mad_Vlad wrote:Židovska Tora ne poznaje taj nauk. Sorry.
2016-01-12
Trojstveni bog treba krscanima za odrzavanje igrokaza zrtve.Bog je odredio kaznu gresnicima i onda se utjelovljuje u Isusa da bi spasio gresnike od onoga sto im je Bog odredio.Dribling samoga sebe Da se u Opcem potopu Bog po cijoj se odredbi dogadja Opci potop utjelovljuje u Isusa da bi spasio svijet od Opceg potopa,onda bi vjernici i sami rekli da je taj bog malo trknut,ali ovako im to sve izgleda jako logicno i pametno...e-one wrote:Adriano50 wrote:
nijedna religija nije mit. najkraća, najsažetija definicija religije bi bila da je religija potraga za Bogom. mnoge je načine čovjek nastojao osmisliti u tu svrhu. i svi ti načini redom padaju u vodu i zato ćeš naći 99% neistinitih religija jer čovjek ne može doseći Boga. ali zato Bog može doseći čovjeka, a upravo to imamo u kršćanstvu.Adriano50 wrote:
plasiraš lažnu dilemu: ili mit ili istina. ne mora biti nijedno od toga.Adriano50 wrote:
Apsolut može biti samo jedan što znači da otpadaju sve politeističke i ateističke religije.Adriano50 wrote:
da.Adriano50 wrote:
potpuno je pogrešno donositi zaključak o "101." na osnovu prethodnih 100.Adriano50 wrote:
nije na meni da dokazujem da je 101. religija ispravna i istinita da bi ustvrdio kako je tvoj zaključak 100% pogrešan. tvoja metoda je pogrešna: netočnost prethodnih ti nije nikako pouzdano mjerilo i za tu 101., a za to sam ti već iznio i primjer sa jednadžbama.Adriano50 wrote:
2016-01-12
Adriano50 wrote: Ako je religija potraga za Bogom,zasto onda i zidovska religija ne bi to bila?
zato što je judaizam religija objave.
Adriano50 wrote: Vas je problem ako niste u mogucnosti sagledati religije u kontekstu vremena u kojem su nastajale,a koje su oblikovane prema vlastitim zeljama,ocekivanjima,htijenjima
ovo još i može proći ...
Adriano50 wrote:i mogucnostima shvacanja..
... dok ovo nikako ne može. bar za religije o kojima govorimo. proročanstva iz Biblije se shvate tek kad se ostvare, a i to od malobrojnih, a sasvim moguće, pa i vjerojatno, da nisu sva koja su se ostvarila još shvaćena.
Adriano50 wrote:Ta nije slucajno da gotovo sve religije imaju koncept vjecnoga zivota.Nude bas ono sto covjek zeli.
a šta je tu čudno? kako bi trebalo biti?
Adriano50 wrote:Nema zapravo dileme; Religija je ili izmisljena laz, ili istina.
kažeš da nema dileme, a onda plasiraš dilemu.
Adriano50 wrote:Pouduci nas ukoliko postoji i neka treca mogucnost,
onda si nudio mogućnosti: mit i istina, a sad si promijenio u laž i istina. mit ne mora biti laž. zato sam i rekao da ti je to lažna dilema.
Adriano50 wrote:Ako je sadrzaj 99 paketa prazan, na osnovu cega ti tvrdis da sadrzaj 100-tog paketa nije prazan -kad vec tvrdis da je moj zakljucak kako je i stoti paket prazan- 100 % pogresan?
neovisno kakva moja tvrdnja bila ili ne bila, tvoja premisa i metoda su pogrešne, pa tako i zaključak.
Adriano50 wrote:Nisi odgovorio na pitanje odakle se u krscanstvu pojavila premisa da Bog voli gresnike?
znam da nisam. jesam onako implicitno, ali to tebi nije dovoljno. zamorno je koliko si puta pitao to pitanje, ali zabavno mi je gledati kako te svi ignoriraju po tom pitanju. :)
Adriano50 wrote:Naravno da ne mozes objasniti kako SZ Bog tvrdi da izmedju ostalih razbojnici nece u raj.. Taj nikako da se dogovori sa samim sobom...
nijedan razbojnik nije ušao u Raj.
2014-05-21
Adriano50 wrote: Zasto bi Apsolut moga biti samo jedan?
zato što dva ne mogu biti: nijedan drugom ne bi bio apsolut, pa samim tim ne bi bio ni Apsolut.
Adriano50 wrote:Zato sto si ti tako odredio?
nisam to ja odredio.
2014-05-21
Adriano50 wrote:
Apsurdno je i suludo kad tvrdis kako su nedace koje su zadesile zidovski narod- uzrokovane neprihvacanjem poslanog im Mesije,a istovremeno ti je poznato da su prvi krscani(dakle oni koji su prihvatili Isusa za Mesiju) bili proganjani,da su im odsjecane glave, i da su bacani lavovima..
kršćanima, tim prvim, pa i mnogim drugim, je najavljeno da će biti proganjani, pa i ubijani i to baš od onih koji krše SZ i/ili ne prihvaćaju NZ.
Adriano50 wrote:
Zbog cega za njih nije nastupilo mesijansko razdoblje,kad vec imas izgovor zasto nije nastupilo za zidove?
"nastupilo" ne znači da je već cijelo sprovedeno. jednog dana možda bude revizija posljedica svega što su pojedici učinili suprotstavljajući se Mesiji Isusu.
2014-05-21
Mad_Vlad wrote: Tvoj nos je muljaža. Jesi ti ćorav?
Hebrejski je na'arah. Na'arah ne znači djevica nego djevojka nedoličnog ponašanja,
ma nema nikakve određene veze sa ponašanjem.
Mad_Vlad wrote:ko i muški naziv na'ar. Septuaginta i to prevodi kao parthenos što je značilo djevica.
i betulah i na'arah i almah su nazivi koji se uglavnom odnosilo na dob mlade neudane ženske osobe. uglavnom. te dobne granice nisu strogo određene pa se donekle i preklapaju. to je jedna neodređenost. najčešće, što znači ne uvijek i ne izričito, se upotrebljavalo "betulah" za ž.o. dobi oko 12 g., na'arah za ž.o. dobi oko 15 g., a almah oko 18 g. nekad može betulah po dobi izgledati kao na'arah po nekoj prosječnoj razvijenosti, a može i obrnuto: da na'arah po dobi izgleda kao betulah po prosječnoj razvijenosti. isti princip i sa na'arah i almah, pa i betulah i almah. druga neodređenost je po pitanju bračnog stanja: almah može biti i neudana ž.o., a može biti i tek vjenčana. po pitanju djevičanstva: za ž.o po bilo kojem od ta tri naziva po židovskim zakonima, tradiciji, običajima se podrazumijeva da su djevice. betulah je, osim po dobi i neovisno o dobi, izraz kojim se naziva ž.o. kada se iz nekog razloga želi dodatno naglasiti djevičanstvo neke dotične ž.osobe. ako se ne naglasi dodatno ne znači da almah po dobi nije i betulah po pitanju djevičanstva.
sve ovo nije toliko komplicirano kolko se možda na prvi pogled čini. jedan zanimljiv primjer preklapanja naziva je onaj iz Joel 1:8 gdje se radi o betulah, almah i udovici sve u jednoj osobi. radi se o tuzi tek vjenčane žene, još djevice, za mužom koji je netom nakon vjenčanja poginuo.
iz svega ovoga se može zaključiti da samo osoba sa nekim osobnim animozitetom spram Ha'almah o kojoj govori Izaija može dovoditi u pitanje njenu čestitost/čednost. time govore samo o sebi, a ne i o Ha'almah.
Mad_Vlad wrote:Noviji prijevodi ne vele više djevica jer vide zabludu u prijevodu. Curica izašla u grad sama (nedolično ponašanje u ono doba), vidio ju Šehem i silovao.
pa jel bila djevica prije tog silovanja ili nije?
neki muslimani tumače da ih takvo ponašanje ž.o. oslobađa od časnog ponašanja prema njoj/njima i da ih imaju pravo silovati. nedavno je bio takav slučaj u njemačkoj.
Mad_Vlad wrote:Kod Izaije imamo izraz almah, savim drugi korijen riječi i naravno drukčije značenje. Djevojka ili mlada žena.
Kad spominje djevicu Izaija lijepo veli betulah, opet drugi korijen i jedino ta riječ znači djevica, netaknuta djevojka.
znači ako se nazivom almah u nekoj priči u Tori opisuje djevojku onda ta almah nije djevica? pazi, rekao si da jedino riječ betulah znači djevica, netaknuta djevojka. Genesis 24:43 Exodus 2:8
jesi siguran da želiš ići protiv Rebeke i Mojsijeve sestre?
Mad_Vlad wrote:Krivi prijevodi da ne mogu bit kriviji.
kad iskriviš kontekst, vremena, tradiciju i dužno poštovanje onda je u odnosu na to prijevod kriv.
Mad_Vlad wrote:A pazim, ne znaš čitat.
Prvo veli: "land...will be forsaken". Zemlja...če biti zaboravljena".
A drugo veli: "the riches of Damascus and the spoil of Samaria will be caried away"...Bogatstva iz Damaska i plijen iz Samarije bit će odvučen..."
Ne govori o direktnoj propasti tih dvaju zemalja. Asirci su ih malo pomalo kresali i za 65 godina propali su i Aram i Samarija, odnono sjeverno kraljevstvo Izrael. Otimačina samo se dogodila prije nego je mali Imanuel, tj. Maher- shalal- hash- baz skontao dobro i zlo.
Izaija i njegova žena proroćica su bili znakovi za Izraelce, lijepo veli.
7:16 kaže da će prije zemlje propast nego što će dijete raspoznavat dobro i zlo.
raspoznavanje dobra i zla se smatra u dobi od 13 g. znači u vrijeme propasti obaju zemalja dijete još neće navršiti 13 g. to ne znači ni da će imati 2, 3, 7, 9,..., ne znači ni da će tada uopće biti rođeno.
8:4 kaže da će plijen biti odnešen prije nego dijete nauči prve riječi govoriti. plijen je odnešen u vrlo kratkom roku, a propast zemalja je završen 65 godina nakon donošenja Znaka. zbog te razlike u godinama to ne može biti isto dijete.
7:16 Izaija govori kod Ahaza, a 8:4 nema veze sa Ahazom
7:16 govori o ha'almi, a 8:4 o svojoj ženi sa kojom već ima starijeg sina, pa nema smisla da ju zove ha'alma. ni svoju ni Ahazovu ženu.
Mad_Vlad wrote:Kak ne kužiš, dogodilo se, prošlo skoro 800 godina prije neg što se rodio Isus.
dogodilo se, da. ali ti ne štimaju osobe, nazivi i vremena. proročica ne može biti ha'alma; masher je imao više godina kad je druga od zemalja propala; Isus nije još bio rođen, pa nije još ni bio u dobi kad se raspoznaje dobro od zla.
Mad_Vlad wrote:Pa jesu, ne da su pokušali nego jesu. I ne tada, nego 800 godina kasnije. Od Židova nije nastalo kršćanstvo nego od Pavla, on je to krivo išao tumačit ne- Židovima okolo po Grčkoj i gdje sve ne.
pavao je prvo ganjao Jakova i družbu koja je održavala Isusovo učenje. Onda je još bilo tek mala židovska sekta, obrezivali su se novi članovi, poštivali su zakone i nisu Isusa smatrali Bogom nego mesijom. Pavao i njegova družba su sve to izokrenuli naopačke. Piše ti u Djelima kak su bili ljuti na Pavla što je počeo uvozit ne- Židove u sektu, da ne moraju se obrezivat, da mogu sve jest jer nisu priznavali košer hranu.
I Petar je prvo bio s Jakovm a onda se udružio s Pavlom. Vidi se po onom kad mu se navodno pokazao anžeo sa svim jelima nek samo jede a ovaj nije htio jer nije sve košer. No poslije ipak je.
i Pavao je bio židov. i prije njega su Apostoli Isusa smatrali Bogom, a da djevičansko rođenje nije bilo nepoznanica vidi se i po prijevodu samih židova LXX koje je starije od Isusa nekih 200 godina.
2014-05-21
Krscani u tolikoj mjeri ignoriraju moje pitanje; odakle se u NZ stvorila premisa da Bog voli gresnike,da nitko od krscana nije odgovorio na to pitanje..Vjerojatno imaju jako dobar razlog da ne odgovore kako je to hiroviti,osvetoljubivi Jahve,koji kaznjava gresnike Opcim Potopom postao u reziji krscana Bok koji osmisljava razapeti svog Sina za spasenje gresnika..e-one wrote:Adriano50 wrote:
Apsurdno je i suludo kad tvrdis kako su nedace koje su zadesile zidovski narod- uzrokovane neprihvacanjem poslanog im Mesije,a istovremeno ti je poznato da su prvi krscani(dakle oni koji su prihvatili Isusa za Mesiju) bili proganjani,da su im odsjecane glave, i da su bacani lavovima..
kršćanima, tim prvim, pa i mnogim drugim, je najavljeno da će biti proganjani, pa i ubijani i to baš od onih koji krše SZ i/ili ne prihvaćaju NZ.Adriano50 wrote:
Zbog cega za njih nije nastupilo mesijansko razdoblje,kad vec imas izgovor zasto nije nastupilo za zidove?
"nastupilo" ne znači da je već cijelo sprovedeno. jednog dana možda bude revizija posljedica svega što su pojedici učinili suprotstavljajući se Mesiji Isusu.
Valjda su ga krscani dali u kakvi KPD na preodgoj..?Takve rezultate ne postize ni KPD Zenica -da u tako kratkom roku iz monstruma napravi dobricinu!
2016-01-12
Page 28 of 50 • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 39 ... 50
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 28 of 50