Nepogrešivi
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 15 of 50
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
Re: Nepogrešivi
Trinity wrote:
Napisao si hrpu gluposti.
Po tvome ispada da su bogati svi od reda loši i pokvareni.
A bolesti je bilo i prije, kolika je samo bila smrtnost djece i sad ? I kolika je u siromašnim, a kolika u bogatim zemljama ?
I ja ne mislim da Bog išta treba učiniti, svijet je stvoren tako kako je, netko se ljuti, netko ga prihvati , neki se zavaravaju bajkama.
Nicam napisao gluposti ja sam veoma pametan.
Bogati su u velikom broju budale i uništavaju si život i zdravlje i što tu ima loše napisano.
Bolesti je bilo prije ali samo kao posljedica neznanja o zdravoj higijeni uz otpadne vode...
Slap- Posts : 522
2014-09-06
Ili drugim rijecima,zasti se onima kojima je Bog na prvom mjestu dogadjaju isto tako grozne stvari?aben wrote:bi bi to dobar odgovor da ni bilo grozota i prije nego smo bogu rekli adio.
Ako je problem u odnosu sa Bogom,onda bi po nekoj logici vjernika,vjernicima trebalo biti bar malo bolje nego drugima..da li je tome tako?
Adriano 50- Posts : 40
2016-01-08
Bez obzira na to u sto nas vjernici uvjeravaju,kad avion padne,isto je i vjernicima i ateistima,kad brod potone jednak je tretman vjernicima i ateistima.. da li je i u realnom zivotu,vjerniku nesto bolje nego nekome tko ne vjeruje?Adriano 50 wrote:Ili drugim rijecima,zasti se onima kojima je Bog na prvom mjestu dogadjaju isto tako grozne stvari?aben wrote:bi bi to dobar odgovor da ni bilo grozota i prije nego smo bogu rekli adio.
Ako je problem u odnosu sa Bogom,onda bi po nekoj logici vjernika,vjernicima trebalo biti bar malo bolje nego drugima..da li je tome tako?
Generalno gledajuci,po tvrdnjama vjernika u krscanskim bi zemlajama trebalo biti puno manje nasilaj,kriminala ,silovanja ,razbojstva,bolesti ,itd..Razuman covjek uvidja da to zavisi od vise faktora, a ponajmanje od vjere,ili od vjere uopce ne zavisi.
Hrvati se vole hvaliti da u RH zivi 98 posto katolika.. Po cemu je situacija u RH bolja nego u Japanu?
2016-01-08
Ima vjernika budala i zlotvora kao i ateista jako moralnih i vrlinskih...i vjera i nevjera u Boga mogu biti tek beznačajno stanje slabosti...bitna je vrlina i poštivanje života. Ti to izgleda ne znaš...ti si u problemima čoječe...ovdje se u raspravama hvataš za slamke gluposti ...ccccccAdriano 50 wrote:Ili drugim rijecima,zasti se onima kojima je Bog na prvom mjestu dogadjaju isto tako grozne stvari?aben wrote:bi bi to dobar odgovor da ni bilo grozota i prije nego smo bogu rekli adio.
Slap-
2014-09-06
Dakle ne zavisi od vjere da li ce biti bolesti ili nece..sad kao svijet tone u dekadenciju,prijeti raspad sistema,jer je sve manje vjere...prije 100 godina jeSlap wrote:Trinity wrote:
Napisao si hrpu gluposti.
Po tvome ispada da su bogati svi od reda loši i pokvareni.
A bolesti je bilo i prije, kolika je samo bila smrtnost djece i sad ? I kolika je u siromašnim, a kolika u bogatim zemljama ?
I ja ne mislim da Bog išta treba učiniti, svijet je stvoren tako kako je, netko se ljuti, netko ga prihvati , neki se zavaravaju bajkama.
Nicam napisao gluposti ja sam veoma pametan.
Bogati su u velikom broju budale i uništavaju si život i zdravlje i što tu ima loše napisano.
Bolesti je bilo prije ali samo kao posljedica neznanja o zdravoj higijeni uz otpadne vode...
bilo vise vjere nego danas,a zivotni se vijek povecao od tog razdoblja za 30 godina!?O standardu i o tome koliko je gladnih,bolesnih i potlacenih bilo prije 100 godina ,bolje je i ne govoriti.
Vjernici vole iskrivlajavti cinjenice i selektivno prezentirati stanje stavri- kako njima odgovara,no vec i povrsna analiza ukazuje na savim drugacije cinjenice ,nego sto vjernici pokusavaju uvjeravati
2016-01-08
Ti ili si pao s Marsa,pa ne razumijes o cemu ovdje ja raspravljam sa vjernicima,ili si zasao na drugi kolosijek pa meni spocitavas kako ja imam probleme,zato sto tvrdim da je najmanje bito da li netko vjeruje, ili ne..Za tvoju informaciju,vjernici su ti koji tvrde kako se sve zlo dogadja zbog toga sto ljudi nemaju vjere..(!?)Slap wrote:Ima vjernika budala i zlotvora kao i ateista jako moralnih i vrlinskih...i vjera i nevjera u Boga mogu biti tek beznačajno stanje slabosti...bitna je vrlina i poštivanje života. Ti to izgleda ne znaš...ti si u problemima čoječe...ovdje se u raspravama hvataš za slamke gluposti ...ccccccAdriano 50 wrote:Ili drugim rijecima,zasti se onima kojima je Bog na prvom mjestu dogadjaju isto tako grozne stvari?aben wrote:bi bi to dobar odgovor da ni bilo grozota i prije nego smo bogu rekli adio.
2016-01-08
Uparvo tako: Ako idemo statisticki pogledati broj vjernika i cvrstinu vjere prije 100 ili 300 godina i broj umrlih,hedikepiranih i mentalno retardiranih vec pri samom rodjenju(uzimajuci u obzir tvrdnje vjernika da je bezbosnost dosegnula kulminaciju i da se moze osekivati konacni sud i propast svijeta),dosli bismo do sasvim suprotnih rezultata nego sto prizeljukuju vjernici..Trinity wrote:Napisao si hrpu gluposti. Po tvome ispada da su bogati svi od reda loši i pokvareni.Slap wrote:Trinity wrote:Tako i onoga gore.Slap wrote:Adriano 50 wrote:
To objasnjenje bi ti ponudio milijunima gladnih,bolesnih i siromasnih?
Ne moram ići daleko, bio sam gladan i bit ću jednom opet, imam bolesština i imat ću ih, bio sam siromašan i jednom ću opet ostati bez svega...i boli me qrac za te koje ti nabrajaš što nešto ne znadu i ne razumiju....
Nisi u pravu ako shvatiš da se kroz patnju više uči i ponizuje se čovjek ...jer kad bi Bog čovjeku samo ugađao i davao mu sve veća obilja i zddravlje a ne bi ga provodio kroz zakon "sjetve i žetve" oni bi se skroz sjebao i pokvario...samo mu daj mesine,alkohola,droge,kurvi...samo ga pusti u obilja i napravit ćeš od njega teško sranje...kao što se i događa sa bogatim zapadnim svijetom.... priroda je totalno uništena kemijom i zračćenjima jer čovjek nije htio jednostavan zdrav život...e sad neka čovjeka hvata sve više bolesti raka,dijabetesa i štzo sve ne NEKA DOBIJE ONO ŠTO JE ZASLUŽIO.... i što bi sad Bog trebao...da inspirira naučnjake da pronađu lijek protiv raka i side i spolnih bolesti i karijesa zuba...pa da sae čovjek može oholiti i još više sjebavati u neprirodnom.... E VIDIOŠ BOG NIJE TAKAV ON JE PRAMA TAKVIMA STRAŠNO ZAJEBAN I NEMILOOSRDAN
Pa prije 200 godina je vjera bila cvrsca nego danas,a za 80 posto covjecanstva je bio zivotni san do sita se najesti..
Za Velike epidemije kuge su imali na raspolaganju molitvu..Rezultati su poznati..
2016-01-08
Ja sam citirao dio tvog teksta i na njega sam reagirao....pa sam te tako i demantirao da pišeš gluposti...tvoje naširoko pisanje ovdje ne moram čitati...Adriano 50 wrote:
Ti ili si pao s Marsa,pa ne razumijes o cemu ovdje ja raspravljam sa vjernicima,ili si zasao na drugi kolosijek pa meni spocitavas kako ja imam probleme,zato sto tvrdim da je najmanje bito da li netko vjeruje, ili ne..Za tvoju informaciju,vjernici su ti koji tvrde kako se sve zlo dogadja zbog toga sto ljudi nemaju vjere..(!?)
Slap-
2014-09-06
Nista osobno,ali bilo bi pozeljno da se malo dublje informiras o tematici.Ne moras citati moje nasiroko pisanje,ali ni donositi zakljucke ne djelovima koje izvlacis iz konteksta.Eto,za tvoje dobro.tek da ne ispadnes smijesan,brkajuci moje pisanje sa pisanjem onih sa kojima raspravljam.Slap wrote:Ja sam citirao dio tvog teksta i na njega sam reagirao....pa sam te tako i demantirao da pišeš gluposti...tvoje naširoko pisanje ovdje ne moram čitati...Adriano 50 wrote:
Ti ili si pao s Marsa,pa ne razumijes o cemu ovdje ja raspravljam sa vjernicima,ili si zasao na drugi kolosijek pa meni spocitavas kako ja imam probleme,zato sto tvrdim da je najmanje bito da li netko vjeruje, ili ne..Za tvoju informaciju,vjernici su ti koji tvrde kako se sve zlo dogadja zbog toga sto ljudi nemaju vjere..(!?)
Drugi put dobro pogledaj tko sto pise..
2016-01-08
To su govorancije u stilu onih patriotovih-kako je sin sudije bio zlocinac,a sudije pravedan sudac,pa nije mogao sina izuzeti od kazne,ali je istovremeno znao da sin nece moci podnjeti kaznu i iz ljubavi prema svom sinu preuzeo je na ledja sinovljevu kaznu.. Kao da je pravdi svejedno hoce li sibati po ledjima krica,ili nevinog,bitno da netko dobije 40 udarac bice,nije vazno da li krivac,ili nevin..Kao da pravdi nije bitno po cijim ledjima siba,da li po ledjima krivca,ili nevinoga..Samson minival wrote:Kći Bilija Grahama je intervjuirana u jutarnjem programu američke televizije netom poslije tragedije 11. rujna. Voditeljica Jane Clayson ju je upitala kako je Bog mogao dopustiti da se dogodi takvo što. Anne Graham je dala pronicavi odgovor, a na nama je da se upitamo da li se od tada išta promjenilo u svijetu, Americi, Hrvatskoj.
Kojim putem ide Hrvatska, je li naš život Bogu ugodan i jesmo li zahvalni za zaštitu ili klizimo prema društvu nasilja i izloženosti takvim napadima? Prije više od pet godina Anne Graham je odgovorila slijedeće:
“Vjerujem da je Bog duboko rastužen ovom tragedijom, baš kao što smo i mi sami, ali mi sami smo mu odavno rekli da se udalji od naših škola, od naše vlade i iz naših života. A budući da je On pažljiv i poštuje naše odluke, mirno se udaljio. Kako možemo očekivati da će nam Bog dati svoj blagoslov i zaštitu ako smo mu rekli da nas ostavi na miru?
1. Čini mi se da je sve počelo kada je Madeline O’Hara (koja je poginula i njezino tijelo je nedavno pronađeno) rekla da ne želi nikakve molitve u našim školama, a mi smo se s tim složili. Zatim je netko rekao: Bolje je ne čitati Bibliju u školama … Bibliju koja kaže: “Ne ubij, ne kradi, ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga”, a mi smo se i s tim složili. Kasnije je doktor Benjamin Spock rekao da ne moramo tući po stražnjici našu djecu kada se zločesto ponašaju, jer bi se njihove osobnosti mogle deformirati i time bi se moglo narušiti njihovo samopoštovanje (sin doktora Spocka je izvršio samoubojstvo), a mi smo i njemu rekli: “U redu”, jer smo smatrali da on kao stručnjak zna što je potrebno za našu djecu.
2. Zatim je netko rekao da je bolje da nastavnici i ravnatelji ne kažnjavaju djecu kada se ne ponašaju korektno. A pedagozi u školama su odlučili da niti jedan nastavnik ne smije dirnuti učenika kada se nekorektno ponaša, jer se nikako ne želi loš publicitet. Mi smo se i tada složili.
3. Kasnije je netko opet rekao: “Dopustimo našim kćerima da abortiraju ako to žele, a to nećemo reći njihovim roditeljima.” I s time smo se složili.
4. Zatim je neki mudrac iz pedagoškog savjeta škole rekao: “Budući da su dječaci uvijek dječaci i to će oni svejedno učiniti, dajmo im onoliko prezervativa koliko traže, a da bi se mogli zabavljati koliko žele, ali nećemo reći njihovim roditeljima da su prezervative dobili u školi.” Opet smo se složili. Tada su neki od izabranih na izborima rekli: “Nije bitno ono što radimo privatno, sve dok ispunjavamo obveze koje smo preuzeli.” Složivši se s njima mi smo rekli: “Nije važno ako netko, uključujući predsjednika, čini sve što ga volja, sve dok sam zaposlen i dok ekonomija dobro stoji.”
5. Poslije toga netko je rekao: “Tiskajmo revije sa slikama golih žena i to nazovimo divljenjem ljepoti ženskog tijela.” Opet smo rekli da je i to u redu. Kasnije je netko drugi otišao korak dalje i tiskao fotografije gole djece i sljedećim korakom ih stavio na Internet. Mi smo rekli “Dobro” , jer oni imaju pravo na slobodu riječi. Zatim je industrija zabave rekla: “Napravimo TV programe i filmove koji potiču blasfemiju, nasilje i seks. Snimajmo glazbu koja potiče na krađu, droge, ubojstva, samoubojstva, sotonske sadržaje.” Mi smo tada odgovorili: “Ma to je samo zabava, nema tu nikakvih posljedica i tako nitko ništa ne uzima za ozbiljno i zato idemo naprijed.”
Sada se pitamo zašto naša djeca nemaju savjesti. Zašto ne razlikuju dobro od lošega? I zašto se usuđuju ubijati različite od sebe, svoje kolege iz razreda ili sebe same? Vjerojatno, ako dovoljno dugo i intenzivno razmišljamo, možemo naći odgovor. Mislim da se on može vidjeti u rečenici: “Žanjemo ono što smo posijali.”
U jednoj školi osvanuo je natpis: “Dragi Bože, zašto nisi spasio malu djevojčicu ubijenu u učionici? Srdačni pozdrav, zabrinuti student.”
Nedugo poslije netko je odgovorio na istome zidu: “Dragi zabrinuti učenici, u škole mi nije dopušteno ući. Srdačni pozdrav, BOG.”
Da sam ja bio tv voditelj,izbrisao bih Anu Graham tako da vise ne bi promolila nos iz svoje vjernicke rupe..S obzirom da je SAD plodno tlo,na kojem razni prevaranti mogu djelovati i sisati naivcine,ne cudi me sto joj je uspjelo prodati muda pod bubrege..
2016-01-08
Adriano 50 je BREZOBRAZNI TIP ... i obična svađalica , lažov povrh svega
Adriano 50 wrote:
TI SI NAPISAO OVU BUDALAŠTINU:
Ili drugim rijecima,zasti se onima kojima je Bog na prvom mjestu dogadjaju isto tako grozne stvari?
A JA SAM NA TO NAPISAO OVO:
"Ima vjernika budala i zlotvora kao i ateista jako moralnih i vrlinskih...i vjera i nevjera u Boga mogu biti tek beznačajno stanje slabosti...bitna je vrlina i poštivanje života. Ti to izgleda ne znaš...ti si u problemima čoječe...ovdje se u raspravama hvataš za slamke gluposti ...cccccc "
PREMA TOME...ništa nisma izvadio iz konteksta nego sam citirao tvoju kentekstualnuu rečenicu i dokazao da pišeš gluposti. Ti si stoga poprilični bezobraznik i bježiš od mojih argumentiranih komentara spočitavajući mi nekakvu fantomsku nekontekstualnost i da ne znam što tko piše.
Slap-
2014-09-06
Pa ja objasnjavam vjernicima da neke stvari ne zavise od vjere ili nevjere,a ti meni objasnjavas da ja imam probleme,da bi ustvrdio isto kao i ja..Samo sto si moje pitanje upuceno vjenicima prezentirao kao moju tvrdnju..Slap wrote:Adriano 50 wrote:
TI SI NAPISAO OVU BUDALAŠTINU:Ili drugim rijecima,zasti se onima kojima je Bog na prvom mjestu dogadjaju isto tako grozne stvari?
A JA SAM NA TO NAPISAO OVO:
"Ima vjernika budala i zlotvora kao i ateista jako moralnih i vrlinskih...i vjera i nevjera u Boga mogu biti tek beznačajno stanje slabosti...bitna je vrlina i poštivanje života. Ti to izgleda ne znaš...ti si u problemima čoječe...ovdje se u raspravama hvataš za slamke gluposti ...cccccc "
PREMA TOME...ništa nisma izvadio iz konteksta nego sam citirao tvoju kentekstualnuu rečenicu i dokazao da pišeš gluposti. Ti si stoga poprilični bezobraznik i bježiš od mojih argumentiranih komentara spočitavajući mi nekakvu fantomsku nekontekstualnost i da ne znam što tko piše.
dakle prosetaj,mozda ce ti svjezi zrak koristiti..
Ne zelim se spustati na tvoj nivo komunikacije.,. Laku noc.
2016-01-08
Te bi govorancije možda prošle u osnovnoj školi. Niži razredi.Adriano 50 wrote:To su govorancije u stilu onih patriotovih-kako je sin sudije bio zlocinac,a sudije pravedan sudac,pa nije mogao sina izuzeti od kazne,ali je istovremeno znao da sin nece moci podnjeti kaznu i iz ljubavi prema svom sinu preuzeo je na ledja sinovljevu kaznu.. Kao da je pravdi svejedno hoce li sibati po ledjima krica,ili nevinog,bitno da netko dobije 40 udarac bice,nije vazno da li krivac,ili nevin..Kao da pravdi nije bitno po cijim ledjima siba,da li po ledjima krivca,ili nevinoga..Samson minival wrote:Kći Bilija Grahama je intervjuirana u jutarnjem programu američke televizije netom poslije tragedije 11. rujna. Voditeljica Jane Clayson ju je upitala kako je Bog mogao dopustiti da se dogodi takvo što. Anne Graham je dala pronicavi odgovor, a na nama je da se upitamo da li se od tada išta promjenilo u svijetu, Americi, Hrvatskoj.
Kojim putem ide Hrvatska, je li naš život Bogu ugodan i jesmo li zahvalni za zaštitu ili klizimo prema društvu nasilja i izloženosti takvim napadima? Prije više od pet godina Anne Graham je odgovorila slijedeće:
“Vjerujem da je Bog duboko rastužen ovom tragedijom, baš kao što smo i mi sami, ali mi sami smo mu odavno rekli da se udalji od naših škola, od naše vlade i iz naših života. A budući da je On pažljiv i poštuje naše odluke, mirno se udaljio. Kako možemo očekivati da će nam Bog dati svoj blagoslov i zaštitu ako smo mu rekli da nas ostavi na miru?
1. Čini mi se da je sve počelo kada je Madeline O’Hara (koja je poginula i njezino tijelo je nedavno pronađeno) rekla da ne želi nikakve molitve u našim školama, a mi smo se s tim složili. Zatim je netko rekao: Bolje je ne čitati Bibliju u školama … Bibliju koja kaže: “Ne ubij, ne kradi, ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga”, a mi smo se i s tim složili. Kasnije je doktor Benjamin Spock rekao da ne moramo tući po stražnjici našu djecu kada se zločesto ponašaju, jer bi se njihove osobnosti mogle deformirati i time bi se moglo narušiti njihovo samopoštovanje (sin doktora Spocka je izvršio samoubojstvo), a mi smo i njemu rekli: “U redu”, jer smo smatrali da on kao stručnjak zna što je potrebno za našu djecu.
2. Zatim je netko rekao da je bolje da nastavnici i ravnatelji ne kažnjavaju djecu kada se ne ponašaju korektno. A pedagozi u školama su odlučili da niti jedan nastavnik ne smije dirnuti učenika kada se nekorektno ponaša, jer se nikako ne želi loš publicitet. Mi smo se i tada složili.
3. Kasnije je netko opet rekao: “Dopustimo našim kćerima da abortiraju ako to žele, a to nećemo reći njihovim roditeljima.” I s time smo se složili.
4. Zatim je neki mudrac iz pedagoškog savjeta škole rekao: “Budući da su dječaci uvijek dječaci i to će oni svejedno učiniti, dajmo im onoliko prezervativa koliko traže, a da bi se mogli zabavljati koliko žele, ali nećemo reći njihovim roditeljima da su prezervative dobili u školi.” Opet smo se složili. Tada su neki od izabranih na izborima rekli: “Nije bitno ono što radimo privatno, sve dok ispunjavamo obveze koje smo preuzeli.” Složivši se s njima mi smo rekli: “Nije važno ako netko, uključujući predsjednika, čini sve što ga volja, sve dok sam zaposlen i dok ekonomija dobro stoji.”
5. Poslije toga netko je rekao: “Tiskajmo revije sa slikama golih žena i to nazovimo divljenjem ljepoti ženskog tijela.” Opet smo rekli da je i to u redu. Kasnije je netko drugi otišao korak dalje i tiskao fotografije gole djece i sljedećim korakom ih stavio na Internet. Mi smo rekli “Dobro” , jer oni imaju pravo na slobodu riječi. Zatim je industrija zabave rekla: “Napravimo TV programe i filmove koji potiču blasfemiju, nasilje i seks. Snimajmo glazbu koja potiče na krađu, droge, ubojstva, samoubojstva, sotonske sadržaje.” Mi smo tada odgovorili: “Ma to je samo zabava, nema tu nikakvih posljedica i tako nitko ništa ne uzima za ozbiljno i zato idemo naprijed.”
Sada se pitamo zašto naša djeca nemaju savjesti. Zašto ne razlikuju dobro od lošega? I zašto se usuđuju ubijati različite od sebe, svoje kolege iz razreda ili sebe same? Vjerojatno, ako dovoljno dugo i intenzivno razmišljamo, možemo naći odgovor. Mislim da se on može vidjeti u rečenici: “Žanjemo ono što smo posijali.”
U jednoj školi osvanuo je natpis: “Dragi Bože, zašto nisi spasio malu djevojčicu ubijenu u učionici? Srdačni pozdrav, zabrinuti student.”
Nedugo poslije netko je odgovorio na istome zidu: “Dragi zabrinuti učenici, u škole mi nije dopušteno ući. Srdačni pozdrav, BOG.”
Da sam ja bio tv voditelj,izbrisao bih Anu Graham tako da vise ne bi promolila nos iz svoje vjernicke rupe..S obzirom da je SAD plodno tlo,na kojem razni prevaranti mogu djelovati i sisati naivcine,ne cudi me sto joj je uspjelo prodati muda pod bubrege..
Trinity-
2014-04-17
VJERA JE VELIKA I MUDRA IDEJNA ZAVRŠNICA
Adriano 50 wrote:Pa ja objasnjavam vjernicima da neke stvari ne zavise od vjere ili nevjere
OvA TVRDNJA je notorno neznanje jer NEKE STVARI IPAK ZAVISE OD VJERE...jer vjera je idejna nadogradnja i za pametnog čovjeka ona je "smiraj dana" i u tom smislu ona je točka "I" i od vjere počinje veliko i duboko duhovno traganje i duhovna izgradnja.
U tom smislu citirat ću misao jednog velikog naučenjaka "Zvjezdano nebo nadamnom i miralni zakon u meni govre mi da Bog postoji"
Slap-
2014-09-06
Trinity wrote:Te bi govorancije možda prošle u osnovnoj školi. Niži razredi.Adriano 50 wrote:To su govorancije u stilu onih patriotovih-kako je sin sudije bio zlocinac,a sudije pravedan sudac,pa nije mogao sina izuzeti od kazne,ali je istovremeno znao da sin nece moci podnjeti kaznu i iz ljubavi prema svom sinu preuzeo je na ledja sinovljevu kaznu.. Kao da je pravdi svejedno hoce li sibati po ledjima krica,ili nevinog,bitno da netko dobije 40 udarac bice,nije vazno da li krivac,ili nevin..Kao da pravdi nije bitno po cijim ledjima siba,da li po ledjima krivca,ili nevinoga..Samson minival wrote:Kći Bilija Grahama je intervjuirana u jutarnjem programu američke televizije netom poslije tragedije 11. rujna. Voditeljica Jane Clayson ju je upitala kako je Bog mogao dopustiti da se dogodi takvo što. Anne Graham je dala pronicavi odgovor, a na nama je da se upitamo da li se od tada išta promjenilo u svijetu, Americi, Hrvatskoj.
Čini se da vas je oboje članak pogodio u žicu.Reakcije su sukladne vašem ateističkom svjetonazoru i sasvim predvidljive.
Samson minival-
2014-09-18
Ateizam je vjerovanje koje kaže da najprije nije bilo ničeg, i onda je to ništavilo eksplodiralo bez ikakvog razloga, stvarajući sve što postoji i onda je sve to što je nastalo samo sebe učinilo živim i svrhovitim, opet bez ikakvog razloga i konačno se pretvorilo u dinosauruse.
Vrlo logično i razumljivo zar ne?
Koliko vjere je potrebno da bi se prihvatilo ovo znanstveno tumačenje postanka svijeta.
To je kao da je eksplozija u tiskari proizvela telefonski imenik.
I onda nas vjernike ateisti smatraju intelektualno inferornijim, naivcima kojima je ispran mozak i jedini način kojim komunicuraju s nama jest podrugljivist i pljuckanje.Što zapravo najviše govori o njima samima.
Koliko vjere je potrebno da bi se prihvatilo ovo znanstveno tumačenje postanka svijeta.
I onda nas vjernike ateisti smatraju intelektualno inferornijim, naivcima kojima je ispran mozak i jedini način kojim komunicuraju s nama jest podrugljivist i pljuckanje.Što zapravo najviše govori o njima samima.
Samson minival-
2014-09-18
Mozda misljenje ateista jest naivno,ali ti imas duplo veci problem kad pokusavas uvaliti svoje objasnjenje kao rjesenje tajne postanka svemira i zivota u svemiru..Prvo trabunjas kako nista ne moze samo od sebei iz nicega nastati,a zatim se odjednom u tvojoj prici pojavljuje Bog..Samson minival wrote:Ateizam je vjerovanje koje kaže da najprije nije bilo ničeg, i onda je to ništavilo eksplodiralo bez ikakvog razloga, stvarajući sve što postoji i onda je sve to što je nastalo samo sebe učinilo živim i svrhovitim, opet bez ikakvog razloga i konačno se pretvorilo u dinosauruse.
Sad trebas objasniti kako Bog moze sam od sebe biti i kako je sad odjednom moguce u tvojim daljnjim objasnjenjima da iz nicega nastane svemir?
Zapravo nas uvjeravas u razvoj dogadjaja za koji tvrdis da nije moguc.
Uostalom,ja ne tvrdim da Bog ne postoji,ali ove zidovske bedastoce su sklepane naivnije nego sadrzaj egipatske,grcke, ili rimske religije..
Na tebi je da objasnis kako su nastale rase?
Pa nije valjda da nam nudis objasnjenje kako je Bog stvorio Adama i Evu i oni su imali dva sina,k
Kajina i Abela!?Kako je teklo daljnje razmnozavanje? Pa nije Kajin kresnuo Abela,pa da Abel radja potomstvo,nego ga je Ubio,zar ne?
Ili mislis da je prica o Opcem potopu u kojoj je Noa na lancu doveo sibirksog tigra i ganjao zirafe po Africi,da ih ukrca na Arku,nesto pametno u usporedbi sa tvrdnjama nauke i znanosti?
Daj se skuliraj malo..
2016-01-08
Nešto ne može nastati ni od čega, samo od sebe ma koliko to neki trubili. Jedino Bog to može, a da bi mogao mora biti vječan, neograničen vremenom i prostorom. Čista logika.
Da je Tora bedastoća veliki Ramban ( rabi Moše ben Maimon) ne bi još u 13- om stoljeću po čitanju prvih rečenica iz Berešita (Postanka) mogao zaključiti ono što danas potvrđuje teorija Velikog praska o nastanku svijeta.
On je također zaključio kako je uz Kajina i Havela postojali i drugi ljudi, jedino nisu imali nešamu još. Drugi rabiji zaključuju da su i Kajin i Havel imali sestre pa se i tako širilo potomstvo.
Što se tiče životinja u arki, same su došle. Nije ih Noa skupljao okolo. Bog ih je poslao.
Sve fino i logično, samo treba malo više čitati najbolje tumačitelje hebrejske biblije.
Da je Tora bedastoća veliki Ramban ( rabi Moše ben Maimon) ne bi još u 13- om stoljeću po čitanju prvih rečenica iz Berešita (Postanka) mogao zaključiti ono što danas potvrđuje teorija Velikog praska o nastanku svijeta.
On je također zaključio kako je uz Kajina i Havela postojali i drugi ljudi, jedino nisu imali nešamu još. Drugi rabiji zaključuju da su i Kajin i Havel imali sestre pa se i tako širilo potomstvo.
Što se tiče životinja u arki, same su došle. Nije ih Noa skupljao okolo. Bog ih je poslao.
Sve fino i logično, samo treba malo više čitati najbolje tumačitelje hebrejske biblije.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Pa i nije toliko loše rekla. Bog poštuje našu volju i tko ga neće, neće mu ni biti. Bog krije "svoje lice" od onih koji misle da su pametniji i jači.Trinity wrote:Te bi govorancije možda prošle u osnovnoj školi. Niži razredi.Adriano 50 wrote:To su govorancije u stilu onih patriotovih-kako je sin sudije bio zlocinac,a sudije pravedan sudac,pa nije mogao sina izuzeti od kazne,ali je istovremeno znao da sin nece moci podnjeti kaznu i iz ljubavi prema svom sinu preuzeo je na ledja sinovljevu kaznu.. Kao da je pravdi svejedno hoce li sibati po ledjima krica,ili nevinog,bitno da netko dobije 40 udarac bice,nije vazno da li krivac,ili nevin..Kao da pravdi nije bitno po cijim ledjima siba,da li po ledjima krivca,ili nevinoga..Samson minival wrote:Kći Bilija Grahama je intervjuirana u jutarnjem programu američke televizije netom poslije tragedije 11. rujna. Voditeljica Jane Clayson ju je upitala kako je Bog mogao dopustiti da se dogodi takvo što. Anne Graham je dala pronicavi odgovor, a na nama je da se upitamo da li se od tada išta promjenilo u svijetu, Americi, Hrvatskoj.
Mad_Vlad-
2014-05-02
Ovakve pričice si frendice šalju mailom , dobijam ih i ja od mojih frendica. Kako ne odgovaram i ne prosljeđujem, malo su posustale sa slanjem takvog spama.Samson minival wrote:Trinity wrote:Te bi govorancije možda prošle u osnovnoj školi. Niži razredi.Adriano 50 wrote:To su govorancije u stilu onih patriotovih-kako je sin sudije bio zlocinac,a sudije pravedan sudac,pa nije mogao sina izuzeti od kazne,ali je istovremeno znao da sin nece moci podnjeti kaznu i iz ljubavi prema svom sinu preuzeo je na ledja sinovljevu kaznu.. Kao da je pravdi svejedno hoce li sibati po ledjima krica,ili nevinog,bitno da netko dobije 40 udarac bice,nije vazno da li krivac,ili nevin..Kao da pravdi nije bitno po cijim ledjima siba,da li po ledjima krivca,ili nevinoga..Samson minival wrote:Kći Bilija Grahama je intervjuirana u jutarnjem programu američke televizije netom poslije tragedije 11. rujna. Voditeljica Jane Clayson ju je upitala kako je Bog mogao dopustiti da se dogodi takvo što. Anne Graham je dala pronicavi odgovor, a na nama je da se upitamo da li se od tada išta promjenilo u svijetu, Americi, Hrvatskoj.
Čini se da vas je oboje članak pogodio u žicu.Reakcije su sukladne vašem ateističkom svjetonazoru i sasvim predvidljive.
A i dotična ih je vjerojatno pokupila u svom inboxu.
Trinity-
2014-04-17
Neznanje je gadna stvar. Prorok Hošea je rekao da narod čak od toga i gine (doslovno ili barem duhovno.)
Kad je riječ o izboru Pape, osnovna je stvar koju treba znati da ga u tzv. konklavama izabiru kardinali, najuzoritiji sinovi Crkve koji su to što jesu upravo na temelju izbora jednog od prijašnjih Papa. Dakle, reći da je Papa Franjo lažni prorok, isto je kao da se kaže da je Cijela crkva na čelu s kardinalima lažna pa čak da su i prethodni Pape bili lažni jer su za kardinale imenovali pogrešne kandidate. Kroz povijest je bilo i Papa poznatih kao vrlo grešnih, najpoznatiji primjer je Aleksandar VI. (Borgia). Čak niti on nije bio lažni prorok, koliko god bio grešan. Nije zabilježeno da je unio u crkveni nauk jednu jedinu herezu, štoviše imao je dobrih strana kao npr. kad se suprotstavio nasilju konkvistadora a njemu se pripisuje i drugi dio molitve Zdravo Marijo: ‘… sveta Marijo, majko Božja moli za nas grješnike…’
To je istina koja bi se trebala znati od najranije dobi ali neki su, ili često preskakali vjeronauk, ili namjerno prekrajaju zdravi nauk u neki koji njima odgovara, biblijski rečeno: vjeruju bajkama. Čitajući komentare ispod nekih naših članaka vidimo da se vodi pravi rat između katolika i ‘katolika’. Obostrano se optužuju, jedni za ‘duhovnu sljepoću’, drugi za neposluh. Korijen ovog rata je tzv. ‘Knjiga istine’, koja je do sada višestruko ogoljena i osporena da niti sami fanovi više ne vjeruju u sve zablude tamo iznesene. Pa ipak, knjiga je učinila svoje; posijan je razdor a ponor između zaraćenih strana je sve dublji.
Zato jer je tako malo dovoljno za razdor Isus rekao: “Čuvajte se kvasca farizejskoga, to jest licemjerja” (Luka 12,1). Ako ste nekad mijesili kruh onda znate da je kvasca u odnosu na ostale sastojke kruha jako malo. Ali i to je dovoljno da djeluje na cjelinu! Isto je i u duhovnom svijetu. Dovoljno je malo nečega pogrešnoga da bi djelovalo na cjelinu, jer je duhovno područje vrlo sklisko. Isus u Evanđelju po Ivanu tumači zašto je pao Lucifer, zato jer nije čvrsto stajao u istini. Kršćanin koji ne stoji čvrsto u objavljenoj istini koja je potvrđena kroz crkveno učiteljstvo već je pao ili je na sigurnom putu do pada
Na adresu uredništva portala Bitno.net stalno primamo mnogo upita o tzv. “Knjizi istine” i porukama Marije od Božjeg Milosrđa. Potaknuti tim upitima do sada smo objavili tekst o tome kako razlikovati istinita od lažnih ukazanja, te dio Katekizma koji govori o lažnim objavama. Kako interes čitatelja za ovaj konkretan slučaj ne jenjava, odlučili smo sada objaviti i ovaj tekst koji se izravno bavi ‘Knjigom istine’. Autor teksta je jedan od najpoznatijih stručnjaka za mariologiju i privatne objave dr. sc. Mark Miravalle, profesor teologije i mariologije na Franjevačkom sveučilištu u Steubenvilleu, poznatome po izraženom pravovjerju i vjernosti crkvenom nauku. Tekst donosimo u integralnom obliku.
http://www.bitno.net/vjera/knjiga-istine-i-lazna-prorocanstva-marije-od-milosrda-sotonski-odvajaju-vjernike-od-crkve/
Guest- Guest
Page 15 of 50 • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 32 ... 50
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 15 of 50