Nepogrešivi
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 13 of 50
Page 13 of 50 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50
Re: Nepogrešivi
Adriano 50 wrote:Nisi odgovorio na pitanje: Da li to taj tvoj Bog u kojeg vjerujes,ne moze ili ne zeli pomoci gladnima i bolesnima?Isto kao sto nitko od vjernika nije odgovorio na moje pitanje: Smatrate li pravednim raspece gresnika za spas pedofila,razbojnika i terorista?Samson minival wrote:Pun si gorčine i osude za one koji ne misle isto kao ti.Kršćastvo promiće u prvom redu ljubav prema svima, bez obzira jel vjeruju da Bog postoji ili ne vjeruju.Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorodjenog Sina .....Bog ljubi i tebe iako ga ti odbacuješ, iako ne pokušavaš u svom srcu napraviti mjesto za Njega....Bog te svejedno ljubi, i strpljiv je s tobom .... daje ti svakoga dana iznova priliku da ga upoznaš, jer ne želi da propadneš na putu koji si izabrao.Vidim da stalno tražiš odgovore na svoja pitanja i vidim da imaš potrebu kao i svi mi za odgovorima.I ja sam nekada bio tamo gdje si ti sada.I mogu te razumjeti.Ali ti nisi nikada bio tamo gdje sam ja sada.Dakle ja mogu komparirati svoja iskustva sa Bogom ali tebi je to još uvijek nepoznanica.Da bi bio tamo gdje sam ja sada treba se odvažiti i krenuti u nepoznato.Za to treba imati muda, jer to je težak put ali na kraju shvatiš da je bilo vrijedno truda.Mnogo je lakše izabrati ugodnu, komfornu poziciju koja ne iziskuje nikakve osobne žrtve i iz tog položaja pljuckati na druge koji su imali hrabrosti krenuti s Bogom na avanturu života.Adriano 50 wrote:Da nije zalosno,bilo bi smijesno: Vjernici daju do znanja da im je stalo do ozdravljenja bolesnih,placu nad gladnom i umirucom djecom i pri tome spocitavaju ateistima neosjetljivost,pomanjaknaje empatije prema bolesnima,umirucima i gladnima,a nikad se ne pitaju pa gdje je taj njihov Bog da pomogne bolesnima i gladnima?Stovise, sipaju optuzbe na ateiste(koji bi mogli i uz maximalan trud samo djelimicno porijesiti probleme)A istovremeno pronalaze tisucu izgovora za nedjelovanje tog njihovog boga,iako postoje samo dva: Ili ne moze pomoci,gladnoj i bolesnoj djeci,ili ne zeli pomoci.Starhemberg wrote:Svakako bolje i molitva nego cinične primjedbe nekoga koji ni u što ne vjeruje, želi u to ništa uvjeriti druge da ne bi bio usamljen, a uz to mu zapravo uopće nije stalo do napaćenih kako to sam tvrdi. Vječne kontradiktornosti ateista. Ispričavam se, antiteista.max123 wrote:fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...
valjen isus!
Da bi razumio duhovne stvarnosti trebaš se duhovno obnoviti,jer s Bogom komuniciraš na duhovnoj a ne na duševnoj razini.Dakle, nikakva diploma ili doktorat, visoki IQ, logika , sve ono što ovaj svijet smatra visokim standardima, u Božjim očima je slama, niškoristi i neće te približiti Bogu ni za dlaku.
Božji standardi su drugačiji od svjetovnih.
Nadalje, možeš poznavati Bibliju od korice do korice,citirati svaki stih iz nje, ali ništa te to neće približiti Bogu ako Bibliju čitaš kao informaciju.Takav pristup Bibliji može samo podići tvoj ego i stvoriti sliku o vlastitoj vrijednosti temeljenim na vlastitim postignućima.
Dakla, ako izabereš uzak put umjesto širokog, velika je nagrada na kraju tog puta.Stara kineska poslovica kaže da i najduži put započinje prvim korakom.
Imaš li hrabrosti krenuti tim putem, ostaje na tebi da odlučuš.
Kad se izjasnite,mozemo nastaviti raspravu.
Kao prvo, ne postavljaj svoje uvjete pod kojima se diskusija vodi,jer nisi u poziciji da postavljaš svoje uvjete nikome pa tako ni meni.Rasprava s tobom nema smisla, jer ne razumješ ništa o duhovnim stvarima.Nisi se uopće potrudio dati bilo kakav komentar na moj post, već postavljaš pitanja.
Nadalje, ako ne vjeruješ da Bog postoji onda nepostojeći Bog nije ni odgovoran za stanje u svijetu.Ti zapravo tražiš potvrdu svojeg stava da Boga nema, postavljajući vjernicima ovakva pitanja.Ti pokušavaš svojim razumom i logikom dokučiti duhovne stvarnosti što je nonsens.Stoga ako ja krenem objašnjavati tj. odgovarati na tvoja pitanja koristeći se Biblijim(koju ne prihvaćaš kao autoritet), ako se pozivam na Boga( kojeg takodjer ne priznaješ) što onda ostaje? Tebi će moji odgovori biti potpuno neprihvatljivi jer ne priznaješ autoritete kija ja priznajem i stoga rasprava s tobom nema smisla.
Samson minival- Posts : 203
2014-09-18
Dakle,svijesni ste patnje ,svijesni ste gladi ,bolesti u svijetuSamson minival wrote:Adriano 50 wrote:Nisi odgovorio na pitanje: Da li to taj tvoj Bog u kojeg vjerujes,ne moze ili ne zeli pomoci gladnima i bolesnima?Isto kao sto nitko od vjernika nije odgovorio na moje pitanje: Smatrate li pravednim raspece gresnika za spas pedofila,razbojnika i terorista?Samson minival wrote:Pun si gorčine i osude za one koji ne misle isto kao ti.Kršćastvo promiće u prvom redu ljubav prema svima, bez obzira jel vjeruju da Bog postoji ili ne vjeruju.Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorodjenog Sina .....Bog ljubi i tebe iako ga ti odbacuješ, iako ne pokušavaš u svom srcu napraviti mjesto za Njega....Bog te svejedno ljubi, i strpljiv je s tobom .... daje ti svakoga dana iznova priliku da ga upoznaš, jer ne želi da propadneš na putu koji si izabrao.Vidim da stalno tražiš odgovore na svoja pitanja i vidim da imaš potrebu kao i svi mi za odgovorima.I ja sam nekada bio tamo gdje si ti sada.I mogu te razumjeti.Ali ti nisi nikada bio tamo gdje sam ja sada.Dakle ja mogu komparirati svoja iskustva sa Bogom ali tebi je to još uvijek nepoznanica.Da bi bio tamo gdje sam ja sada treba se odvažiti i krenuti u nepoznato.Za to treba imati muda, jer to je težak put ali na kraju shvatiš da je bilo vrijedno truda.Mnogo je lakše izabrati ugodnu, komfornu poziciju koja ne iziskuje nikakve osobne žrtve i iz tog položaja pljuckati na druge koji su imali hrabrosti krenuti s Bogom na avanturu života.Adriano 50 wrote:Da nije zalosno,bilo bi smijesno: Vjernici daju do znanja da im je stalo do ozdravljenja bolesnih,placu nad gladnom i umirucom djecom i pri tome spocitavaju ateistima neosjetljivost,pomanjaknaje empatije prema bolesnima,umirucima i gladnima,a nikad se ne pitaju pa gdje je taj njihov Bog da pomogne bolesnima i gladnima?Stovise, sipaju optuzbe na ateiste(koji bi mogli i uz maximalan trud samo djelimicno porijesiti probleme)A istovremeno pronalaze tisucu izgovora za nedjelovanje tog njihovog boga,iako postoje samo dva: Ili ne moze pomoci,gladnoj i bolesnoj djeci,ili ne zeli pomoci.Starhemberg wrote:Svakako bolje i molitva nego cinične primjedbe nekoga koji ni u što ne vjeruje, želi u to ništa uvjeriti druge da ne bi bio usamljen, a uz to mu zapravo uopće nije stalo do napaćenih kako to sam tvrdi. Vječne kontradiktornosti ateista. Ispričavam se, antiteista.max123 wrote:fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...
valjen isus!
Da bi razumio duhovne stvarnosti trebaš se duhovno obnoviti,jer s Bogom komuniciraš na duhovnoj a ne na duševnoj razini.Dakle, nikakva diploma ili doktorat, visoki IQ, logika , sve ono što ovaj svijet smatra visokim standardima, u Božjim očima je slama, niškoristi i neće te približiti Bogu ni za dlaku.
Nadalje, možeš poznavati Bibliju od korice do korice,citirati svaki stih iz nje, ali ništa te to neće približiti Bogu ako Bibliju čitaš kao informaciju.Takav pristup Bibliji može samo podići tvoj ego i stvoriti sliku o vlastitoj vrijednosti temeljenim na vlastitim postignućima.
Dakla, ako izabereš uzak put umjesto širokog, velika je nagrada na kraju tog puta.Stara kineska poslovica kaže da i najduži put započinje prvim korakom.
Kao prvo, ne postavljaj svoje uvjete pod kojima se diskusija vodi,jer nisi u poziciji da postavljaš svoje uvjete nikome pa tako ni meni.Rasprava s tobom nema smisla, jer ne razumješ ništa o duhovnim stvarima.Nisi se uopće potrudio dati bilo kakav komentar na moj post, već postavljaš pitanja.
Nadalje, ako ne vjeruješ da Bog postoji onda nepostojeći Bog nije ni odgovoran za stanje u svijetu.Ti zapravo tražiš potvrdu svojeg stava da Boga nema, postavljajući vjernicima ovakva pitanja.Ti pokušavaš svojim razumom i logikom dokučiti duhovne stvarnosti što je nonsens.Stoga ako ja krenem objašnjavati tj. odgovarati na tvoja pitanja koristeći se Biblijim(koju ne prihvaćaš kao autoritet), ako se pozivam na Boga( kojeg takodjer ne priznaješ) što onda ostaje? Tebi će moji odgovori biti potpuno neprihvatljivi jer ne priznaješ autoritete kija ja priznajem i stoga rasprava s tobom nema smisla.
i svijesni ste prave stvarnosti u svijetu..U tom kontekstu sasvim jasno je postavljeno pitanje:Da li Bog ne moze, ili ne zeli pomoci?
Ako nemas nista drugo za odgovoritini ukoliko nisi u stanju ponuditi konkretan odgovor na konkretno pitanje,onda nas bar prestani zaglupljivati tim zidovskim religijskim dastocama,.
Adriano 50- Posts : 40
2016-01-08
A da se osvrnemo na Isusov govor o svrsetku svijeta i svom drugom dolasku? Prisutnima kaze da ce neki od njih jos biti zivi kad se bude dogadjalo to sto im spominje i da ce neki od njih gledati njegov drugi dolazak i znakove svrsetka svijeta..metilda wrote:metilda wrote:aben wrote:pa kakovo je to pitanje? odgovor je da ne želi, naravski.
bog je i bog logistike, nahrani koga oće ka god oće.
i naravno, govor na gori kao poanta tvog odgovora...
nitko se nije ni osvrnuo?
nije vam poznat Govor na gori?
pa o čemu onda raspravljati i gubiti vrieme...
Cemu gubiti vrijeme,kad je vec i zidovima prije 1900 godina bilo jasno da ih je netko dobro namagarcio?
Sto su od prorecenog gledali?Mjesecinu u vodi?
Da su tada zidovi mogli znati da se za 2000 godina nece nista od prorecenog desiti,krscanstvo nikad ne bi ni nastalo.
2016-01-08
Nemas odgovor na pitanje da li Bog ne moze ili ne zeli pomoci,gladnima i bolesnima,pa se izmotavas laprdajuci o tome kako ja postavljam svoje uvjete za raspravu?Samson minival wrote:Adriano 50 wrote:Nisi odgovorio na pitanje: Da li to taj tvoj Bog u kojeg vjerujes,ne moze ili ne zeli pomoci gladnima i bolesnima?Isto kao sto nitko od vjernika nije odgovorio na moje pitanje: Smatrate li pravednim raspece gresnika za spas pedofila,razbojnika i terorista?Samson minival wrote:Pun si gorčine i osude za one koji ne misle isto kao ti.Kršćastvo promiće u prvom redu ljubav prema svima, bez obzira jel vjeruju da Bog postoji ili ne vjeruju.Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorodjenog Sina .....Bog ljubi i tebe iako ga ti odbacuješ, iako ne pokušavaš u svom srcu napraviti mjesto za Njega....Bog te svejedno ljubi, i strpljiv je s tobom .... daje ti svakoga dana iznova priliku da ga upoznaš, jer ne želi da propadneš na putu koji si izabrao.Vidim da stalno tražiš odgovore na svoja pitanja i vidim da imaš potrebu kao i svi mi za odgovorima.I ja sam nekada bio tamo gdje si ti sada.I mogu te razumjeti.Ali ti nisi nikada bio tamo gdje sam ja sada.Dakle ja mogu komparirati svoja iskustva sa Bogom ali tebi je to još uvijek nepoznanica.Da bi bio tamo gdje sam ja sada treba se odvažiti i krenuti u nepoznato.Za to treba imati muda, jer to je težak put ali na kraju shvatiš da je bilo vrijedno truda.Mnogo je lakše izabrati ugodnu, komfornu poziciju koja ne iziskuje nikakve osobne žrtve i iz tog položaja pljuckati na druge koji su imali hrabrosti krenuti s Bogom na avanturu života.Adriano 50 wrote:Da nije zalosno,bilo bi smijesno: Vjernici daju do znanja da im je stalo do ozdravljenja bolesnih,placu nad gladnom i umirucom djecom i pri tome spocitavaju ateistima neosjetljivost,pomanjaknaje empatije prema bolesnima,umirucima i gladnima,a nikad se ne pitaju pa gdje je taj njihov Bog da pomogne bolesnima i gladnima?Stovise, sipaju optuzbe na ateiste(koji bi mogli i uz maximalan trud samo djelimicno porijesiti probleme)A istovremeno pronalaze tisucu izgovora za nedjelovanje tog njihovog boga,iako postoje samo dva: Ili ne moze pomoci,gladnoj i bolesnoj djeci,ili ne zeli pomoci.Starhemberg wrote:Svakako bolje i molitva nego cinične primjedbe nekoga koji ni u što ne vjeruje, želi u to ništa uvjeriti druge da ne bi bio usamljen, a uz to mu zapravo uopće nije stalo do napaćenih kako to sam tvrdi. Vječne kontradiktornosti ateista. Ispričavam se, antiteista.max123 wrote:fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...
valjen isus!
Nisu to moji uvjeti,to je samo moje pitanje na koje ocekujem odgovor..
2016-01-08
Nakon mnogo rasprava sa ateistima zaista se potvrdjuje Riječ Božja kao istinita i puna mudrosti.Moje iskustvo u tom smislu potvrdjuje se odlomkom iz 1 Korinćanima 2,9-16
9Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube.
10A nama to Bog objavi po Duhu jer Duh sve proniče, i dubine Božje. 11Jer tko od ljudi zna što je u čovjeku osim duha čovječjega u njemu? Tako i što je u Bogu, nitko ne zna osim Duha Božjega. 12A mi, mi ne primismo duha svijeta, nego Duha koji je od Boga da znamo čime nas je obdario Bog. 13To i navješćujemo, ne naučenim riječima čovječje mudrosti, nego naukom Duha izlažući duhovno duhovnima.
14Naravan čovjek ne prima što je od Duha Božjega; njemu je to ludost i ne može spoznati jer po Duhu valja prosuđivati. 15Duhovan pak prosuđuje sve, a njega nitko ne prosuđuje. 16Jer tko spozna misao Gospodnju, tko da ga pouči? A mi imamo misao Kristovu.
9Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube.
10A nama to Bog objavi po Duhu jer Duh sve proniče, i dubine Božje. 11Jer tko od ljudi zna što je u čovjeku osim duha čovječjega u njemu? Tako i što je u Bogu, nitko ne zna osim Duha Božjega. 12A mi, mi ne primismo duha svijeta, nego Duha koji je od Boga da znamo čime nas je obdario Bog. 13To i navješćujemo, ne naučenim riječima čovječje mudrosti, nego naukom Duha izlažući duhovno duhovnima.
14Naravan čovjek ne prima što je od Duha Božjega; njemu je to ludost i ne može spoznati jer po Duhu valja prosuđivati. 15Duhovan pak prosuđuje sve, a njega nitko ne prosuđuje. 16Jer tko spozna misao Gospodnju, tko da ga pouči? A mi imamo misao Kristovu.
Samson minival-
2014-09-18
Adriano 50 wrote:
Dakle,svijesni ste patnje ,svijesni ste gladi ,bolesti u svijetu
i svijesni ste prave stvarnosti u svijetu..U tom kontekstu sasvim jasno je postavljeno pitanje:Da li Bog ne moze, ili ne zeli pomoci?
Ako nemas nista drugo za odgovoritini ukoliko nisi u stanju ponuditi konkretan odgovor na konkretno pitanje,onda nas bar prestani zaglupljivati tim zidovskim religijskim dastocama,.
Treba li Bog nas ljude. Treba! Treba naše ruke, naše noge, naš um, naše sposobnosti, našu suradnju. Prema tome, Bog koji nas je stvorio i koji je uvijek s nama očekuje da mi svojom empatijom pomažemo gladne, unesrećene, bolesne, očekuje od nas da životom svjedočimo onu zapovijed ljubavi prema bližnjemu ali i prema svojim neprijateljima i onima koji nas progone. Kad ta ljubav jednom zaživi u čovjeku onda je Bog napravio istinsko čudo jer se taj čovjek pretvorio u Krista samoga.
Zato sam spomenula i Govor na gori koje jest jedno čudesno obećanje onima koji nemaju priliku doživjeti ljudsku dobrotu. Pođi odavde u svijet, nemoj raspravljati o tome postoji li Bog nego nađi jednog siromaha koji prosi na ulici, dovedi ga danas u svoj dom, nahrani ga, obuci ga, daj mu poputbinu za narednih nekoliko dana i neće ti trebati odgovor što Bog čini jer ćeš ti, po Njegovom nadahnuću bez kojega ne bi mogao ni disati, učiniti to sam.
Guest- Guest
Adriano 50 wrote:A da se osvrnemo na Isusov govor o svrsetku svijeta i svom drugom dolasku? Prisutnima kaze da ce neki od njih jos biti zivi kad se bude dogadjalo to sto im spominje i da ce neki od njih gledati njegov drugi dolazak i znakove svrsetka svijeta..metilda wrote:
Cemu gubiti vrijeme,kad je vec i zidovima prije 1900 godina bilo jasno da ih je netko dobro namagarcio?
Da su tada zidovi mogli znati da se za 2000 godina nece nista od prorecenog desiti,krscanstvo nikad ne bi ni nastalo.
Nisi shvatio poantu Govora na gori a ponešto sam pokušala objasniti u prethodnom postu. Što se tiče riječi da će neki od prisutnih još biti živi kad dođe treba te riječi shvatiti u kontekstu drugih njegovih riječi u kojima kaže: tko jede moje tijelo i pije moju krv živjet će zauvijek. No, za objasniti što to znači trebao bi imati ne samo osnovno poznavanje Evanđelja nego i dobru volju da to shvatiš koju ti očito nemaš.
Mogu čak pretpostaviti kakav će biti tvoj komentar na ovaj post.
Guest- Guest
Nema dakle samone u duhovnoj stvarnosti ni bolesnih,ni siromasnih, ni gladnih,samo sto mi ateisti nemamo dara da situaciju pogledamo iz perspektive duhovne stvarnosti,nego stvari vidimo iskrivljeno...Samson minival wrote:Nakon mnogo rasprava sa ateistima zaista se potvrdjuje Riječ Božja kao istinita i puna mudrosti.Moje iskustvo u tom smislu potvrdjuje se odlomkom iz 1 Korinćanima 2,9-16
Sve u stilu tvog objasnjenja vjere(citiram po sjecanju): "Iako okolnosti ukazuju suprotno,mi vjerujemo da je onako kako mi vjerujemo,a ne onako kako ukazuju okolnosti.(??) Doslovno tako stvarnost dozivljava i covijek pod utjecajem droge: Postoji prava i objektivna stvarnost,ali postoje i nacini da si uljepsamo stvarnost. Malo heroina i stvarnost je idealna i sjajna bas kao i ta tvoja duhovna stvarnost,zar ne?
2016-01-08
Naravno da ne treba shvatiti receno u nikakvom drugom kontekstu(to je samo objasnjenje kako bi se opravdala ocigledna neistina)Postoji nekoliko naznaka koje nedvosmisleno govore o tome kad se trebao desiti Isusov drugi dolazak i konacni sud: "jos necete obici svih gradova izraelskih" je samo jedna od njih.metilda wrote:Adriano 50 wrote:A da se osvrnemo na Isusov govor o svrsetku svijeta i svom drugom dolasku? Prisutnima kaze da ce neki od njih jos biti zivi kad se bude dogadjalo to sto im spominje i da ce neki od njih gledati njegov drugi dolazak i znakove svrsetka svijeta..metilda wrote:
Nisi shvatio poantu Govora na gori a ponešto sam pokušala objasniti u prethodnom postu. Što se tiče riječi da će neki od prisutnih još biti živi kad dođe treba te riječi shvatiti u kontekstu drugih njegovih riječi u kojima kaže: tko jede moje tijelo i pije moju krv živjet će zauvijek. No, za objasniti što to znači trebao bi imati ne samo osnovno poznavanje Evanđelja nego i dobru volju da to shvatiš koju ti očito nemaš.
Mogu čak pretpostaviti kakav će biti tvoj komentar na ovaj post.
Sto zidovi spocitavaju Pavlu rijecima:"Pomrijese oci otaca nasih i nista se ne dogodi"?Sto se trebalo dogoditi?
Zidovi do ro znaju sto im je receno da ce se dogoditi joz za zivota njihovih otaca, kojim je receno da ce neki od njih biti zivi dok se receno bude dogadajalo.Nazalost ,dozvolili su Pavlu da ih namagarci..
2016-01-08
Adriano 50 wrote:
Naravno da ne treba shvatiti receno u nikakvom drugom kontekstu(to je samo objasnjenje kako bi se opravdala ocigledna neistina)Postoji nekoliko naznaka koje nedvosmisleno govore o tome kad se trebao desiti Isusov drugi dolazak i konacni sud: "jos necete obici svih gradova izraelskih" je samo jedna od njih.
Sto zidovi spocitavaju Pavlu rijecima:"Pomrijese oci otaca nasih i nista se ne dogodi"?Sto se trebalo dogoditi?
Zidovi do ro znaju sto im je receno da ce se dogoditi joz za zivota njihovih otaca, kojim je receno da ce neki od njih biti zivi dok se receno bude dogadajalo.Nazalost ,dozvolili su Pavlu da ih namagarci..
joj... što volim kad se citati izvlače iz konteksta i shvaćaju doslovno.. no onda ti evo i doslovno pitanje-komentar: koliko je gradova izraelskih sagrađeno poslije Krista i jesu li ih apostoli obišli?
Guest- Guest
Aha,dakle takva je ta tvoja logika koja sluzi kao opravdanje: Pa kako im onda moze reci:" jos necete obici" ?Znaci da su oni kojima je govorio trebali obilaziti zidovske gradove i navjestati sto je Isus tvrdio?Tvoje je objasnjenje slicno kao da kazes : pa kako su moglo obici sve izraelske gradove kad su umrli prije nego su ih uspjeli obici?metilda wrote:Adriano 50 wrote:
Naravno da ne treba shvatiti receno u nikakvom drugom kontekstu(to je samo objasnjenje kako bi se opravdala ocigledna neistina)Postoji nekoliko naznaka koje nedvosmisleno govore o tome kad se trebao desiti Isusov drugi dolazak i konacni sud: "jos necete obici svih gradova izraelskih" je samo jedna od njih.
joj... što volim kad se citati izvlače iz konteksta i shvaćaju doslovno.. no onda ti evo i doslovno pitanje-komentar: koliko je gradova izraelskih sagrađeno poslije Krista i jesu li ih apostoli obišli?
Tvoj komentar samo ukazuje koliko je sve to besmisleno i kako proizlazi iz zidovskih mitova.
Ta nije nepoznata cinjenica da su svi narodi imali svoje mitove o stvaranju,postanku, kao sto su imali i svoje religije.
Nista novo: 100 izmisljenih religija i sto izmisljenih religijskih besmislica i bedastoca..
Na cemu temeljis tvdnju da su zidovi izuzetak? Na rijetkoj magli?
2016-01-08
Adriano 50 wrote:
Aha,dakle takva je ta tvoja logika koja sluzi kao opravdanje: Pa kako im onda moze reci:" jos necete obici" ?Znaci da su oni kojima je govorio trebali obilaziti zidovske gradove i navjestati sto je Isus tvrdio?Tvoje je objasnjenje slicno kao da kazes : pa kako su moglo obici sve izraelske gradove kad su umrli prije nego su ih uspjeli obici?
Tvoj komentar samo ukazuje koliko je sve to besmisleno i kako proizlazi iz zidovskih mitova.
Ta nije nepoznata cinjenica da su svi narodi imali svoje mitove o stvaranju,postanku, kao sto su imali i svoje religije.
Nista novo: 100 izmisljenih religija i sto izmisljenih religijskih besmislica i bedastoca..
Na cemu temeljis tvdnju da su zidovi izuzetak? Na rijetkoj magli?
vidim da se služiš Evanđeljima vadeći pojedine dijelove rečenica i pojedine rečenice iz konteksta. tebi čitanje evanđelja služi za hranjenje mržnje pa ne vidim smisla nešto ti objašnjavati... Crkva je kroz stoljeća razvila konzistentnu teologiju i filozofiju kršćanstva, a to nije jedna knjiga, mnogi su se umovi lomili oko nekih pitanja pa ih nisu do kraja dokučili..
u evanđeljima nije napisano sve što je Isus rekao. evanđelist Ivan, na kraju svoga pisanja, ushićeno izvještava: " A ima i mnogo drugoga što učini Isus, i kad bi se sve popisalo redom, mislim da ne bi ni u cijeli svijet stale knjige koje bi se napisale." (Iv.21:25).
pa tako, još za njihovog života ih je Duh Sveti počeo upućivati "u svu istinu"..
je li tebi zbilja stalo do istine ili ti je ovo tek iz dokolice uzaludno razuvjeravanje kršćana... rekla bih ovo drugo.
Guest- Guest
Adriano 50 wrote:
Bog pomaže kroz proročke objave sa ciljem da se podigne etika,moral, humanost čovjekova a samim time doći će i red i blagostanje...a ako toga nedostaje onda je u sklopu zakona "sjetve i žetve" na zemlji prevladavajuće zlo i nered....u kojem duše nužno pate kroz karmičko reinkarnacijska zaduženja i otplate. To ti je to momčino....
Slap-
2014-09-06
To objasnjenje bi ti ponudio milijunima gladnih,bolesnih i siromasnih?Slap wrote:Adriano 50 wrote:
Bog pomaže kroz proročke objave sa ciljem da se podigne etika,moral, humanost čovjekova a samim time doći će i red i blagostanje...a ako toga nedostaje onda je u sklopu zakona "sjetve i žetve" na zemlji prevladavajuće zlo i nered....u kojem duše nužno pate kroz karmičko reinkarnacijska zaduženja i otplate. To ti je to momčino....
2016-01-08
Nakon tvoga objasnjenja,sigurno im je lakse kao i nakon Samsonovog umovanja o duhovnim stvarnostima..Kad gladni,bolesni i siromasni svoju situaciju ne gledaju ocima svijeta,nego darom duhovne stvarnosti,sigurno se gladnima cini da su siti,bolesni zdravi,a siromasni i beskucnici zacijelo imaju filng da zive u hotelu sa 5 zvijezdica..Slap wrote:Adriano 50 wrote:
Toliko umovanja.a nema odgovora na tako jednostavno pitanje: zasto Bog ne p[oduzme nesto da se situacija rijesi?
2016-01-08
zašto bi, bogati?Adriano 50 wrote:
Toliko umovanja.a nema odgovora na tako jednostavno pitanje: zasto Bog ne p[oduzme nesto da se situacija rijesi?
do nan je sve ča nan tribo za normalan život, ko da je un kriv ča to ne iskoristimo.
ča se tiče bolesti, tu je stvor malo drukčija. zoč je bog stvori patogene bakterije i viruse, tigrove i odrone, duboko more i brze rijeke, koromosomske greške, udare groma i automobilske nesriće to ne zun. vjerojatno smo ga raspizdili isnečin.
2014-04-16
aben wrote:zašto bi, bogati?Adriano 50 wrote:
do nan je sve ča nan tribo za normalan život, ko da je un kriv ča to ne iskoristimo.
ča se tiče bolesti, tu je stvor malo drukčija. zoč je bog stvori patogene bakterije i viruse, tigrove i odrone, duboko more i brze rijeke, koromosomske greške, udare groma i automobilske nesriće to ne zun. vjerojatno smo ga raspizdili isnečin.
a zašto je Bog čovjeku dao slobodnu volju?
Guest- Guest
Adriano 50 wrote:
To objasnjenje bi ti ponudio milijunima gladnih,bolesnih i siromasnih?
Ne moram ići daleko, bio sam gladan i bit ću jednom opet, imam bolesština i imat ću ih, bio sam siromašan i jednom ću opet ostati bez svega...i boli me qrac za te koje ti nabrajaš što nešto ne znadu i ne razumiju....
Slap-
2014-09-06
No seron...ja sam odgovorio tebi na to pitanje.Adriano 50 wrote:
Last edited by Slap on 24/1/2016, 20:29; edited 1 time in total
Slap-
2014-09-06
da ne budemo roboti.metilda wrote:aben wrote:zašto bi, bogati?Adriano 50 wrote:
ali jednako tako ne bi bili roboti da nema toliko bolesti na ke ne moremo utjecati ponašanjem. popis gornjih problem je proširen za adrijana, al meni ipak nisu jasne recimo nasljedne bolesti. jo jes pobornik slobode korištenja privatnog vlasništva, a kako smo mi božje vlasništvo na božjen feudu, jasno mi je da un ne tribo imati objašnjenje za svoje djelovanje. ali dopuštiti postojanje dvi srasle glave, vegetativna stanja i sl. nemo smisla za ta bića. recimo, kako ni dopusti kozovika ili čovcu, tako je mogo i bez toga.
2014-04-16
aben wrote:da ne budemo roboti.metilda wrote:aben wrote:zašto bi, bogati?Adriano 50 wrote:
ali jednako tako ne bi bili roboti da nema toliko bolesti na ke ne moremo utjecati ponašanjem. popis gornjih problem je proširen za adrijana, al meni ipak nisu jasne recimo nasljedne bolesti. jo jes pobornik slobode korištenja privatnog vlasništva, a kako smo mi božje vlasništvo na božjen feudu, jasno mi je da un ne tribo imati objašnjenje za svoje djelovanje. ali dopuštiti postojanje dvi srasle glave, vegetativna stanja i sl. nemo smisla za ta bića. recimo, kako ni dopusti kozovika ili čovcu, tako je mogo i bez toga.
ja tebe pravo ne razumijem... ali i bez toga još uvijek ostaje pitanje čovjekove odgovornosti na ono što adrian pita.. zašto glad, zašto bolest kad lijekova ima, zašto otkriven genetski kod a lijeka za rak još nema za široke mase, zašto nuklearno oružje.. sad žurim, idem u šetnju, nisam se nabrzinu mogla svega sjetiti...
Guest- Guest
Page 13 of 50 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 31 ... 50
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 13 of 50