ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nepogrešivi

Page 8 of 50 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50  Next

Go down

Nepogrešivi - Page 8 Empty Re: Nepogrešivi

Post by Guest 14/1/2016, 13:18

max123 wrote:
Mad_Vlad wrote:Bog je jedan i ne imaj drugih bogova do njega.
tzv.bog je samo i izkljucivo ljudski izum/iluzija.nije mi jasno kako DANAS pored svih informacija i znanja s kojim covjecanstvo DANAS razpolaze,posebno,visoko obrazovani mogu jos virovat u te izmisljotine jednog pustinjskog,cobanskog plemena(tzv.zidova).u cemu je tocno "kvaka"?strah od gubljenja tzv.zivotnog smisla,indoktrinacija od malih nogu,tradicija,dobra doza zaludjenosti/zaglupljenosti.najvirovatnije od svega pomalo.koliko bi ovaj svijet bio mirnije misto za zivot bez tih izmisljenih religija(ideologija).naravno,daleko od idealnog,ali zasigurno daleko mirnije...

je, upravo tako. lenjin, staljin, pol pot &co. su napravili baš mirno mjesto za život. u sibiru nije baš bilo idealno, ali nije bilo te izmišljotine od boga pa se odma' lakše i mirnije disalo

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 14/1/2016, 19:16

max123 wrote:
tzv.bog je samo i izkljucivo ljudski izum/iluzija.nije mi jasno kako DANAS pored svih informacija i znanja s kojim covjecanstvo DANAS razpolaze,posebno,visoko obrazovani mogu jos virovat u te izmisljotine 

koje to informacije? pa ne zna se skoro ništa o ničemu.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2016, 20:24

aben wrote:
uf, koliko riči...

Raspojasala se. king
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2016, 20:28

metilda wrote:
Ljudi ne mogu shvatiti da mi ne jedemo meso i krv povjesnog Isusa (kako nas neki protestanti pokušavaju prikazati), već primamo stvarno tijelo i krv utjelovljenog, ali bezvremenskog, duhovnog i proslavljenog Krista.

Zanimljivo. Možeš više o ovome? Koliko traje Prisutnost? Jel, jede se, i tako ...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2016, 20:31

metilda wrote:
čitala sam, a Re će znati jer ide na pravoslavne liturgije, da se kod pravoslavaca pričešćuje istovremeno i Tijelom i Krvlju. Žao mi je što toga nema kod nas. Samo dva puta sam se pričestila i Tijelom i Krvlju i to je neizreciv osjećaj.  :x

Klopaju na žlicu, pop im da komadić posvećenog kruha koji pluta u vinčeku, direkt iz kaleža. Ovdje znam otići do Rusa i Grka. Imaš isti princip i kod katolika ne-latina, kad svratiš do Zegeja odi u Ćirilometodsku. Tamo se možeš pričestiti kao kod pravoslavaca, dakle na žlicu pod obje prilike. Ja sam kod latina imao čast slastiti se 100x posvećenim vinom iz kaleža. Mistik, to ti je. farao

Last edited by Le Roi Soleil on 16/1/2016, 20:33; edited 1 time in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2016, 20:33

metilda wrote:
1336 Prva najava Euharistije unijela je podjelu medju ucenike, kao sto ih je sablaznio i navjestaj o muci, te su rekli: "Tvrd je to govor! Tko ga moze slusati?" (Iv 6,60). Euharistija i Kriz jesu kamen smutnje. Rijec je o istom otajstvu koje nece prestati biti uzrokom dioba. "Da mozda ne kanite i vi otici?" (Iv 6,67) - ovo pitanje Gospodinovo stoljecima odjekuje neprekidno kao poziv njegove ljubavi da ljudi otkriju da je on jedini koji ima "rijeci zivota vjecnoga" (Iv 6,68), i da primiti s vjerom dar njegove Euharistije - isto je sto i primiti njega samoga. (KKC)

Većina protestanata je u Ivan 6,66. Jedini 666 redak u NZ.

Moja je Crkva luteranske provenijencije, vjerujemo u The Real Presence.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2016, 20:35

metilda wrote:
I malo "sladunjavosti" za Le Roia.  B-)

Franjo Saleški

Nije malo i makni navodnike. lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2016, 20:41

Samson minival wrote:
Naveo sam primjer iz Mateja koji opovrgava tvoju tvrdnju, a ti i dalje ne razumiješ ništa.Koji ti dio nije jasan?
Ako netko kaže riječ protiv Sina Čovječjeg oprostit će mu se ali hula protiv Duha Svetog neće nikada oprostiti...
Evo tvojeg posta:
Po tvojem ispada: Hula na Oca će se oprostiti, ona na Sina također, ali -eto - hula na Duha neće. :D

Koja siromašna teologija, aj da budem iskren - skroz na skroz retardirana. Ovo što pišeš uvreda je zdravom
razumu.

Ja ne kažem da je zbog ove izjave tvoja teologija retardirana, već smatram da boluješ od duhovnog sljepila koje ti ne dozvoljava da razumiješ ni jednostavne istine iz ovog primjera.Isti sindrom duhovnog sljepila javlja se i kod Metilde koja ne razumije da se djecom Božjom postaje iako to jasno piše u primjeru koji sam naveo.
Da ti odgovorim na boldano iz Mateja 12,32
Katolički teolozi na temelju izjave da se hula na Duha Svetoga NE MOŽE  oprostiti ni na drugom svijetu zaključuju da je Isus htio reći kako ima grijeha koji se na drugom svijetu MOGU oprostiti.Pa prema tome, ako se mogu oprostiti,tada mora postojati nekakvo posmrtno ispaštalište, tj.čistilište.
Taj zaključak predstavlja izvrtanje Isusovih riječi i pridaje im značenje koje se u njima ne nalazi.Krist je učio da se huljenje na Svetog Duha NIKADA neće oprostiti.

Gle, napisao si:

Drugim riječima ti smatraš da je DS neki smušenjak koji nezna što govori.To je hula na Duha Svetog a to je jedini grijeh koji nikada neće biti oprošten.

Evo: "Isus je smušenjak." Također: "Duh Sveti je smušenjak."

Prva se izjava oprašta, a druga ne? Nikada, ni kada se za nju pokajemo?

Ali sad ozbiljno: jasno je iz konteksta što Isus misli. Tj. meni je jasno a tebi vidim nije. king

Čistilište? Nema tu izvrtanja. Postoje i drugi citati koji potvrđuju realnost mjesta između Raja i Pakla.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Samson minival 16/1/2016, 21:50

Le Roi Soleil wrote:
Samson minival wrote:
Naveo sam primjer iz Mateja koji opovrgava tvoju tvrdnju, a ti i dalje ne razumiješ ništa.Koji ti dio nije jasan?
Ako netko kaže riječ protiv Sina Čovječjeg oprostit će mu se ali hula protiv Duha Svetog neće nikada oprostiti...
Evo tvojeg posta:
Po tvojem ispada: Hula na Oca će se oprostiti, ona na Sina također, ali -eto - hula na Duha neće. :D

Koja siromašna teologija, aj da budem iskren - skroz na skroz retardirana. Ovo što pišeš uvreda je zdravom
razumu.

Ja ne kažem da je zbog ove izjave tvoja teologija retardirana, već smatram da boluješ od duhovnog sljepila koje ti ne dozvoljava da razumiješ ni jednostavne istine iz ovog primjera.Isti sindrom duhovnog sljepila javlja se i kod Metilde koja ne razumije da se djecom Božjom postaje iako to jasno piše u primjeru koji sam naveo.
Da ti odgovorim na boldano iz Mateja 12,32
Katolički teolozi na temelju izjave da se hula na Duha Svetoga NE MOŽE  oprostiti ni na drugom svijetu zaključuju da je Isus htio reći kako ima grijeha koji se na drugom svijetu MOGU oprostiti.Pa prema tome, ako se mogu oprostiti,tada mora postojati nekakvo posmrtno ispaštalište, tj.čistilište.
Taj zaključak predstavlja izvrtanje Isusovih riječi i pridaje im značenje koje se u njima ne nalazi.Krist je učio da se huljenje na Svetog Duha NIKADA neće oprostiti.

Gle, napisao si:

Drugim riječima ti smatraš da je DS neki smušenjak koji nezna što govori.To je hula na Duha Svetog a to je jedini grijeh koji nikada neće biti oprošten.

Evo: "Isus je smušenjak." Također: "Duh Sveti je smušenjak."

Prva se izjava oprašta, a druga ne? Nikada, ni kada se za nju pokajemo?

Ali sad ozbiljno: jasno je iz konteksta što Isus misli. Tj. meni je jasno a tebi vidim nije. king

Čistilište? Nema tu izvrtanja. Postoje i drugi citati koji potvrđuju realnost mjesta između Raja i Pakla.

Ne imputiraj mi vlastite projekcije i ne dodaji mi nešto što nisam napisao....tako radi sotona.....izvrće sve što Bog kaže......ja nigdje ne tvrdim da je Isus smušenjak ili da je DS smušenjak.....to ti tvrdiš i onda imputiraš meni i odmah izričeš presudu.....i onda predstavljaš sebe kao nekoga kome je sve jasno a mene kao onoga kojem ništa nije jasno...koji si ti lik....
Ne postoje u Bibliji nikakvi citati o postojanju čistilišta.....isti je prijevarni duh u igri koji izvrče sve što je napisano u Bibliji a pod čijim autoritetom i ti pišeš.Bljak.
Samson minival
Samson minival

Male
2014-09-18

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2016, 21:57

Samson minival wrote:
Ne imputiraj mi vlastite projekcije i ne dodaji mi nešto što nisam napisao....tako radi sotona.....izvrće sve što Bog kaže......ja nigdje ne tvrdim da je Isus smušenjak ili da je DS smušenjak.....to ti tvrdiš i onda imputiraš meni i odmah izričeš presudu.....i onda predstavljaš sebe kao nekoga kome je sve jasno a mene kao onoga kojem ništa nije jasno...koji si ti lik....
Ne postoje u Bibliji nikakvi citati o postojanju čistilišta.....isti je prijevarni duh u igri koji izvrče sve što je napisano u Bibliji a pod čijim autoritetom i ti pišeš.Bljak.

lol!  lol!

Skuliraj se pa probaj ponovo.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/1/2016, 21:58

Za Čistilište postoji više citata. Lahko ih navedem i protumačim prema potrebi.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Samson minival 17/1/2016, 05:18

Le Roi Soleil wrote:Za Čistilište postoji više citata. Lahko ih navedem i protumačim prema potrebi.

Pa izvoli navesti.
Samson minival
Samson minival

Male
2014-09-18

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2016, 12:13

Prije ćemo završiti temu o huli na Duha Svetoga. :)

Dakle, ako netko izjavi "Isus je smušenjak" a potom "Duh Sveti je smušenjak",

prva mu se izjava oprašta, a druga ne?

Ni kada se za nju pokaje?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2016, 12:19

Evo ti kontekst - radi se o jedinstvenoj situaciji - raspravi s farizejima o Njegovoj moći.

Odakle Isusu snaga

Tada mu donesoše opsjednuta, slijepa i nijema. I ozdravi ga te njemak progovori i progleda. 23I sve ono mnoštvo zapanjeno govoraše: »Da ovo nije Sin Davidov?« 24A farizeji čuvši to rekoše: »Ne može ovaj izgoniti đavle osim po Beelzebulu, poglavici đavolskom.«
25A on, znajući njihove misli, reče im: »Svako kraljevstvo u sebi razdijeljeno opustjet će i svaki grad ili kuća u sebi razdijeljena neće opstati. 26Ako Sotona Sotonu izgoni, u sebi je razdijeljen. Kako će dakle opstati kraljevstvo njegovo? 27I ako ja po Beelzebulu izgonim đavle, po kome ih sinovi vaši izgone? Zato će vam oni biti suci. 28Ali ako ja po Duhu Božjem izgonim đavle, zbilja je došlo k vama kraljevstvo Božje.«
29»Ili kako bi tko mogao ući u kuću jakoga i oplijeniti mu pokućstvo ako prije ne sveže jakoga? Tada će mu kuću oplijeniti.«
30»Tko nije sa mnom, protiv mene je, i tko ne sabire sa mnom, rasipa.«
31

Grijeh protiv istine

»Zato kažem vam: svaki će se grijeh i bogohulstvo oprostiti ljudima, ali rekne li tko bogohulstvo protiv Duha, neće se oprostiti. 32I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem.«
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 17/1/2016, 12:24

Čistilište

SZ - 2 Mak 12,38-46

NZ - Mt 5,26 / Mt 12,32 / 1 Kor 3,11-15
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Adriano 50 17/1/2016, 13:18

metilda wrote:po tome ispada da postoje tri Boga, a nije nego jedan jedini.. Duh Sveti je Ljubav pa se jedino grijeh protiv ljubavi neće oprostiti.. tako bi se oni koji sve ljude osim onih iz svoje denominacije proglašavaju sinovima đavla trebaju zapitati griješe li protiv Ljubavi..
uostalom, vremena se mijenjaju, neki ljudi postaju senzibilniji i empatičniji, neki naprotiv postaju okrutniji, onima senzibilnijima Duh govori o milosrđu i oni ne zatvaraju oči pred ponudom milosrđa.. oni okrutni bacaju bombe ili bacaju u pakao svoje neistomišljenike - ista stvarTrojstveni
Pojam trojstvenog ionako boga sluzi samo ideji da Bog moze izvoditi igrokaz zrtve.Isus se moli Ocu,a Isus je Bog,pa kako god da okrenemo Bog se moli Bogu. Ako je sin umjetnik i moli se ocu umjetniku,onda se umjetnik moli umjetniku,ali u krscanskoj umotvorini ne moli se Bog Bogu.. drunken
Adriano 50
Adriano 50

2016-01-08

Back to top Go down

Post by Adriano 50 17/1/2016, 13:25

max123 wrote:
tzv.bog je samo i izkljucivo ljudski izum/iluzija.nije mi jasno kako DANAS pored svih informacija i znanja s kojim covjecanstvo DANAS razpolaze,posebno,visoko obrazovani mogu jos virovat u te izmisljotine jednog pustinjskog,cobanskog plemena(tzv.zidova).u cemu je tocno "kvaka"?strah od gubljenja tzv.zivotnog smisla,indoktrinacija od malih nogu,tradicija,dobra doza zaludjenosti/zaglupljenosti.najvirovatnije od svega pomalo.koliko bi ovaj svijet bio mirnije misto za zivot bez tih izmisljenih religija(ideologija).naravno,daleko od idealnog,ali zasigurno daleko mirnije...

valjen isus! :)
Covijek si je izmislio nekoga tko ce ispuniti njegove zelje.Ta nije krscanstvo ni Judaizam prva religija.
Sva ta komedija je zapravo nagodba s Bogom. Pitanje je samo da li Bog pristaje na takivu nagodbu. drunken
Adriano 50
Adriano 50

2016-01-08

Back to top Go down

Post by Adriano 50 17/1/2016, 13:52

max123 wrote:

Zalosna cinjenica do koje je mjere covijek spreman zavaravati se vlastitim iluzijama i religijskim bedastocama  da bi ostvario svoje zelje..
Adriano 50
Adriano 50

2016-01-08

Back to top Go down

Post by Trinity 18/1/2016, 07:58

Adriano 50 wrote:
max123 wrote:

Zalosna cinjenica do koje je mjere covijek spreman zavaravati se vlastitim iluzijama i religijskim bedastocama  da bi ostvario svoje zelje..

"U iluziji je toplo ali smrdi". (Da se ponovim s jednog drugog topica.)
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Samson minival 18/1/2016, 18:07

Le Roi Soleil wrote:Prije ćemo završiti temu o huli na Duha Svetoga. :)

2I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem.«

Jel razumiješ ili ti treba nacrtati ?
Samson minival
Samson minival

Male
2014-09-18

Back to top Go down

Post by Guest 18/1/2016, 19:32

Samson minival wrote:
Le Roi Soleil wrote:Prije ćemo završiti temu o huli na Duha Svetoga. :)

2I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem.«

Jel razumiješ ili ti treba nacrtati ?

eto, ovo pokazuje da uopće ne razumiješ tko je Bog i kakav je Bog...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 50 Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 29 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics