ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nepogrešivi

Page 12 of 50 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50  Next

Go down

Nepogrešivi - Page 12 Empty Re: Nepogrešivi

Post by Adriano 50 Thu 21 Jan - 18:18

Starhemberg wrote:
max123 wrote:fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno  ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...

valjen isus!
Svakako bolje i molitva nego cinične primjedbe nekoga koji ni u što ne vjeruje, želi u to ništa uvjeriti druge da ne bi bio usamljen, a uz to mu zapravo uopće nije stalo do napaćenih kako to sam tvrdi. Vječne kontradiktornosti ateista. Ispričavam se, antiteista.
Da nije zalosno,bilo bi smijesno: Vjernici daju do znanja da im je stalo do ozdravljenja bolesnih,placu nad gladnom i umirucom djecom i  pri tome spocitavaju ateistima neosjetljivost,pomanjaknaje empatije prema bolesnima,umirucima i gladnima,a nikad se ne pitaju pa gdje je taj njihov Bog da pomogne bolesnima i gladnima?Stovise, sipaju optuzbe na ateiste(koji bi mogli i uz maximalan trud samo djelimicno porijesiti probleme)A istovremeno pronalaze tisucu izgovora za nedjelovanje tog njihovog boga,iako postoje samo dva: Ili ne moze pomoci,gladnoj i bolesnoj djeci,ili ne zeli pomoci. No

Adriano 50

2016-01-08

Back to top Go down

Post by Samson minival Thu 21 Jan - 18:49

Adriano 50 wrote:
Starhemberg wrote:
max123 wrote:fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno  ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...

valjen isus!
Svakako bolje i molitva nego cinične primjedbe nekoga koji ni u što ne vjeruje, želi u to ništa uvjeriti druge da ne bi bio usamljen, a uz to mu zapravo uopće nije stalo do napaćenih kako to sam tvrdi. Vječne kontradiktornosti ateista. Ispričavam se, antiteista.
Da nije zalosno,bilo bi smijesno: Vjernici daju do znanja da im je stalo do ozdravljenja bolesnih,placu nad gladnom i umirucom djecom i  pri tome spocitavaju ateistima neosjetljivost,pomanjaknaje empatije prema bolesnima,umirucima i gladnima,a nikad se ne pitaju pa gdje je taj njihov Bog da pomogne bolesnima i gladnima?Stovise, sipaju optuzbe na ateiste(koji bi mogli i uz maximalan trud samo djelimicno porijesiti probleme)A istovremeno pronalaze tisucu izgovora za nedjelovanje tog njihovog boga,iako postoje samo dva: Ili ne moze pomoci,gladnoj i bolesnoj djeci,ili ne zeli pomoci. No
Pun si gorčine i osude za one koji ne misle isto kao ti.Kršćastvo promiće u prvom redu ljubav prema svima, bez obzira jel vjeruju da Bog postoji ili ne vjeruju.Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorodjenog Sina .....Bog ljubi i tebe iako ga ti odbacuješ, iako ne pokušavaš u svom srcu napraviti mjesto za Njega....Bog te svejedno ljubi, i strpljiv je s tobom .... daje ti svakoga dana iznova priliku da ga upoznaš, jer ne želi da propadneš na putu koji si izabrao.Vidim da stalno tražiš odgovore na svoja pitanja i vidim da imaš potrebu kao i svi mi za odgovorima.I ja sam nekada bio tamo gdje si ti sada.I mogu te razumjeti.Ali ti nisi nikada bio tamo gdje sam ja sada.Dakle ja mogu komparirati svoja iskustva sa Bogom ali tebi je to još uvijek nepoznanica.Da bi bio tamo gdje sam ja sada treba se odvažiti i krenuti u nepoznato.Za to treba imati muda, jer to je težak put ali na kraju shvatiš da je bilo vrijedno truda.Mnogo je lakše izabrati ugodnu, komfornu poziciju koja ne iziskuje nikakve osobne žrtve i iz tog položaja pljuckati na druge koji su imali hrabrosti krenuti s Bogom na avanturu života.
Da bi razumio duhovne stvarnosti trebaš se duhovno obnoviti,jer s Bogom komuniciraš na duhovnoj a ne na duševnoj razini.Dakle, nikakva diploma ili doktorat, visoki IQ, logika , sve ono što ovaj svijet smatra visokim standardima, u Božjim očima je slama, niškoristi i neće te približiti Bogu ni za dlaku.
Božji standardi su drugačiji od svjetovnih.
Nadalje, možeš poznavati Bibliju od korice do korice,citirati svaki stih iz nje, ali ništa te to neće približiti Bogu ako Bibliju čitaš kao informaciju.Takav pristup Bibliji može samo podići tvoj ego i stvoriti sliku o vlastitoj vrijednosti temeljenim na vlastitim postignućima.
Dakla, ako izabereš uzak put umjesto širokog, velika je nagrada na kraju tog puta.Stara kineska poslovica kaže da i najduži put započinje prvim korakom.
Imaš li hrabrosti krenuti tim putem, ostaje na tebi da odlučuš.
Samson minival
Samson minival

Male
2014-09-18

Back to top Go down

Post by Adriano 50 Thu 21 Jan - 19:19

Samson minival wrote:
Le Roi Soleil wrote:Čistilište

SZ - 2 Mak 12,38-46

NZ - Mt 5,26 / Mt 12,32 / 1 Kor 3,11-15

Ovo je odlomak u kojem KC vidi čistilište.Radi se o dogadjaju iz otprilike  160. godine prije Krista, tijekom rata izmedju židovskog vojskovodje Jude Makabejca i idumejskog vladara Gorgije.Nakon krvave bitke Židovi su svetkovali subotu, a potom počeli pokopavati svoje mrtve.

2 Makabejcima12,39-45

39 Sutradan su došli Judini ljudi - jer je već bio posljednji čas - da pokupe tjelesa onih što su pali i da ih pokopaju uz njihove rođake u grobovima otaca.  40 Tu su pod odjećom svakoga mrtvaca našli predmete posvećene jamnijskim idolima, što Zakon Židovima zabranjuje. Tako je svima postalo jasno da je to uzrok njihove smrti.  41 Zato su svi stali blagoslivljati Gospodina, pravednog suca koji otkriva ono što je sakriveno.  42 Zatim se pomoliše da bi se počinjeni grijeh sasvim oprostio. Plemeniti Juda opomenu vojnike da se čuvaju čisti od grijeha, jer sad vide što je zbog grijeha zadesilo one koji su pali.  43 Nato je sabrao oko dvije tisuće srebrnih drahmi i poslao u Jeruzalem da se prinese žrtva okajnica za grijeh. Učinio je to vrlo lijepo i plemenito djelo jer je mislio na uskrsnuće.  44 Jer da nije vjerovao da će pali vojnici uskrsnuti, bilo bi suvišno i ludo moliti za mrtve.  45 K tome je imao pred ovima najljepšu nagradu koja čeka one koji usnu pobožno. Svakako, sveta i pobožna misao. Zato je za pokojne prinio žrtvu naknadnicu da im se oproste grijesi.

Katolički teolozi tvrde da oni koji su pali nisu otišli u pakao jer su "usnuli pobožno".
Medjutim, pošto ih je trebalo očistiti od grijeha izmirenjem ili prinošenjem žrtve, nisu otišli ni u nebo.Iz toga slijedi da su duše umrlih otišle na neko treće mjesto.I to mjesto KC naziva čistilištem.
Nadalje, KC naglašava da pisac 2 Makabejcima komentira da su čin slanja novca "da se prinese žrtva okajnica za grijeh" te njegova "molitva za mrtve" bili "sveta i pobožna misao".Time je on "za pokojne prinio žrtvu naknadnivu,da im se oproste grijesi".
U 2 Makabejcima ne nalazi se biblijski temelj za čistilište niti za molitve za mrtve.
Kao prvo čistilište se u ovom odlomku niti ne spominje.KC je za postojanje čistilišta u ovom odlomku našla zaista nategnuti i nejasan tekst.Naime, sam tekst je pun protuslovlja.Stoga i ne iznenadjuje da ova knjiga nije uvrštena u kanon.
U tekstu piše da su oni koji su pali " usnuli pobožno", a zapravo su ti ratnici bili idolopoklonici koje je Bog osudio za počinjeni grijeh.Umrli su s krivnjom.
U Mojsijevom zakonu ne nalazi se nikakav nagovještaj da je prinošenje žrtve za metve bilo dio židovske vjere.Dakle, dvanaestim poglavljem Druge knjige o Makabejcima može se dokazati jedino da je njegov nepoznati pisac vjerovao kako žrtve mogu izmiriti grijehe pokojnih.Taj tekst ne dokazuje čak ni da je sam Juda Makabej u to vjerovao.Prilično je jasno da pisac knjige izlaže svoje vlastito tumačenje Judinih postupaka i motiva.U svjetlu Levitskog zakonika 4,1-6,7 čini se vjerojatnije da je Juda poslao novac u Jeruzalem kako bi se njime platila žrtva za grijeh ili pak za prijestup.
Vjerojatnije je da je želio da se cijeli tabor očisti od grijeha koji su na njega navukli poginuli idolopoklonici te je u tom slučaju žrtva prinesena za žive, a ne za mrtve.
Konačni, taj postupak zabilježen u 2 Makabejcima ne može se prihvatiti kao biblijski dokaz jer je u pitanju apokrifna knjiga.Ona ne spada u Bibliju.Neimenovani pisac 2.Makabejcima niti ne tvrdi da govori u Božje ime.Čak ni ne predstavlja knjigu kao svoju,već tvrdi da je ona samo sažetak nečije knjige:"...sve je to Jason Cirenac ocrtao u pet knjiga,a mi ćemo pokušati da zbujemo u jedno djelo".(2Makabejcima 2,23)
To je Juda,Jahvi prinio 2000 srebrnih drahmi kao zrtvu okajnicu? drunken
Adriano 50
Adriano 50

2016-01-08

Back to top Go down

Post by Adriano 50 Thu 21 Jan - 20:00

Samson minival wrote:
Adriano 50 wrote:
Starhemberg wrote:

valjen isus!
Pun si gorčine i osude za one koji ne misle isto kao ti.Kršćastvo promiće u prvom redu ljubav prema svima, bez obzira jel vjeruju da Bog postoji ili ne vjeruju.Bog je tako ljubio svijet da je dao svog jedinorodjenog Sina .....Bog ljubi i tebe iako ga ti odbacuješ, iako ne pokušavaš u svom srcu napraviti mjesto za Njega....Bog te svejedno ljubi, i strpljiv je s tobom .... daje ti svakoga dana iznova priliku da ga upoznaš, jer ne želi da propadneš na putu koji si izabrao.Vidim da stalno tražiš odgovore na svoja pitanja i vidim da imaš potrebu kao i svi mi za odgovorima.I ja sam nekada bio tamo gdje si ti sada.I mogu te razumjeti.Ali ti nisi nikada bio tamo gdje sam ja sada.Dakle ja mogu komparirati svoja iskustva sa Bogom ali tebi je to još uvijek nepoznanica.Da bi bio tamo gdje sam ja sada treba se odvažiti i krenuti u nepoznato.Za to treba imati muda, jer to je težak put ali na kraju shvatiš da je bilo vrijedno truda.Mnogo je lakše izabrati ugodnu, komfornu poziciju koja ne iziskuje nikakve osobne žrtve i iz tog položaja pljuckati na druge koji su imali hrabrosti krenuti s Bogom na avanturu života.
Da bi razumio duhovne stvarnosti trebaš se duhovno obnoviti,jer s Bogom komuniciraš na duhovnoj a ne na duševnoj razini.Dakle, nikakva diploma ili doktorat, visoki IQ, logika , sve ono što ovaj svijet smatra visokim standardima, u Božjim očima je slama, niškoristi i neće te približiti Bogu ni za dlaku.
Nadalje, možeš poznavati Bibliju od korice do korice,citirati svaki stih iz nje, ali ništa te to neće približiti Bogu ako Bibliju čitaš kao informaciju.Takav pristup Bibliji može samo podići tvoj ego i stvoriti sliku o vlastitoj vrijednosti temeljenim na vlastitim postignućima.
Dakla, ako izabereš uzak put umjesto širokog, velika je nagrada na kraju tog puta.Stara kineska poslovica kaže da i najduži put započinje prvim korakom.
Nisi odgovorio na pitanje: Da li to taj tvoj Bog u kojeg vjerujes,ne moze ili ne zeli pomoci gladnima i bolesnima?Isto kao sto nitko od vjernika nije odgovorio na moje pitanje: Smatrate li pravednim raspece gresnika za spas  pedofila,razbojnika i terorista?
Kad se izjasnite,mozemo nastaviti raspravu.
Adriano 50
Adriano 50

2016-01-08

Back to top Go down

Post by Guest Thu 21 Jan - 20:05

Adriano 50 wrote:

Nisi odgovorio na pitanje: Da li to taj tvoj Bog u kojeg vjerujes,ne moze ili ne zeli pomoci gladnima i bolesnima?Isto kao sto nitko od vjernika nije odgovorio na moje pitanje: Smatrate li pravednim raspece gresnika za spas  pedofila,razbojnika i terorista?

A jesi li ti pročitao one dvije knjige koje sam ti preporučila?
Očigledno je da nemaš pojma o čemu govoriš, pa daj, uputi se malo u tematiku pa se onda može raspravljati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity Thu 21 Jan - 20:47

Dakle , nema odgovora na Adrianovo pitanje.
Ni Samson ni metilda. Le Roi se pravi Englez.
Inače kad se nešto direktno i nedvosmisleno pita, onda slijedi izmotavanje, petljanje i skretanje teme.
I naravno, obavezno ide s visoka ono da se nema pojma o tematici.
Činjenica je da nemaju odgovor na to pitanje jer Bog koji je bog inteligencije i logike ne funkcionira po tim principima. drunken
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben Thu 21 Jan - 20:57

pa kakovo je to pitanje? odgovor je da ne želi, naravski.

bog je i bog logistike, nahrani koga oće ka god oće.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Thu 21 Jan - 21:02

Trinity wrote:Dakle , nema odgovora na Adrianovo pitanje.
Inače kad se nešto direktno i nedvosmisleno pita, onda slijedi izmotavanje, petljanje i skretanje teme.
Činjenica je da nemaju odgovor na to pitanje jer Bog koji je bog inteligencije i logike ne funkcionira po tim principima. drunken

nije tako kako kažeš..
i samson i le roi i ja dali smo odgovore diljem teme, ali onaj tko uopće ne poznaje kršćanstvo ne može raspoznati te odgovore...
zato sam preporučila knjige...
jednostavno se mora uložiti nešto osobnog truda da bi se moglo raspravljati...
tako sam ja čitala knjige iz komparacije religija, knjige o budizmu, neopaganizmu, hinduizmu, židovstvu, kabali, gnosticizmu.. pa i nakon svih tih knjiga ne mogu ući u bit tih religija jer ih ne živim.. mogu ih razumjeti onoliko koliko je moguće spoznati razumom, ali vjera u jednoga Boga je iznad znanja i razuma, ona je dar.. zato oni koji nemaju znanje imaju manje odgovornosti od onih koji ga imaju...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Thu 21 Jan - 21:03

aben wrote:pa kakovo je to pitanje? odgovor je da ne želi, naravski.

i naravno, govor na gori kao poanta tvog odgovora...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Trinity Thu 21 Jan - 21:04

Zašto neće ? Može mu biti , svejedno mu je , nije ga briga ili se uopće ne petlja u naš svijet?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben Thu 21 Jan - 21:08

bog nan je do sve pretpostavke da se nahronimo, do nan je rahli sloj, lipoga voća i povrća, usadi nan je osnove kapitalizma, osjećaj za privatno vlasništvo i sućut. ča bi ti još?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by aben Thu 21 Jan - 21:10

a to ča mi zemlju koristimo ko travnjak, sućut institucionaliziramo u socijalizam i mrzimo kapitalizam a što rezultira glođu, ki nan je kriv.

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity Thu 21 Jan - 21:13

aben wrote:bog nan je do sve pretpostavke da se nahronimo, do nan je rahli sloj, lipoga voća i povrća, usadi nan je osnove kapitalizma, osjećaj za privatno vlasništvo i sućut. ča bi ti još?
Pa jesi u prethodnom postu napisao da nahrani koga hoće (slijedi da ne nahrani koga neće ) ?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Adriano 50 Thu 21 Jan - 21:17

Juda je prinio  2000 drahmi  Jahvi za  zrtvu pokajnicu.. Koliko je od tih 2000 drahmi uzeo Jahve?
Ako nekome iz ovoga sto pise samson,nije jasno na koji nacin funkcioniraju rekligije,onda mu ni nece biti jasno.zali Boze..
 Vec su malo pametniji prire 200 godina skuzili kako musti bedake.. Basketball
Adriano 50
Adriano 50

2016-01-08

Back to top Go down

Post by aben Thu 21 Jan - 21:21

Trinity wrote:
aben wrote:bog nan je do sve pretpostavke da se nahronimo, do nan je rahli sloj, lipoga voća i povrća, usadi nan je osnove kapitalizma, osjećaj za privatno vlasništvo i sućut. ča bi ti još?
Pa jesi u prethodnom postu napisao da nahrani koga hoće (slijedi da ne nahrani koga neće ) ?
ni isključena pomoć, ako neki uspiju izmoliti ekstraplodnu zemlju ili kazna, pa ga pošalje u pustinju

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity Thu 21 Jan - 21:24

aben wrote:
Trinity wrote:
ni isključena pomoć, ako neki uspiju izmoliti ekstraplodnu zemlju ili kazna, pa ga pošalje u pustinju

Da te podsjetim što si napisao o molitvi :

aben wrote:ma, to moljakanje je bezveze. možda ima neku psihološku vridnost, kako i šetnja prirodom za građane i šetnja gradom za seljake, al dalje od toga nišće.
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben Thu 21 Jan - 21:24

Trinity wrote:
aben wrote:
Trinity wrote:

Da te podsjetim što si napisao o molitvi :

aben wrote:ma, to moljakanje je bezveze. možda ima neku psihološku vridnost, kako i šetnja prirodom za građane i šetnja gradom za seljake, al dalje od toga nišće.
ovaj..hvala?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest Thu 21 Jan - 21:35

metilda wrote:

nitko se nije ni osvrnuo?
nije vam poznat Govor na gori?
pa o čemu onda raspravljati i gubiti vrieme...  :P
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben Thu 21 Jan - 21:36

metilda wrote:
metilda wrote:

nitko se nije ni osvrnuo?
nije vam poznat Govor na gori?
pa o čemu onda raspravljati i gubiti vrieme...  :P
misli sun da su svi odma povezali..

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Adriano 50 Fri 22 Jan - 19:33

metilda wrote:

nije tako kako kažeš..
i samson i le roi i ja dali smo odgovore diljem teme, ali onaj tko uopće ne poznaje kršćanstvo ne može raspoznati te odgovore...
zato sam preporučila knjige...
jednostavno se mora uložiti nešto osobnog truda da bi se moglo raspravljati...
tako sam ja čitala knjige iz komparacije religija, knjige o budizmu, neopaganizmu, hinduizmu, židovstvu, kabali, gnosticizmu.. pa i nakon svih tih knjiga ne mogu ući u bit tih religija jer ih ne živim.. mogu ih razumjeti onoliko koliko je moguće spoznati razumom, ali vjera u jednoga Boga je iznad znanja i razuma, ona je dar.. zato oni koji nemaju znanje imaju manje odgovornosti od onih koji ga imaju...
Da,doslovno treba odbaciti znanje i razum,treba odbaciti cinjenice da bi se vjerovalo suprotno od onoga na sto ukazuje razum i cinjenice.
Treba doslovno odbaciti razum pa da covijek ne vidi i ne cuje milijune napacenih, bolesnih i gladnih da ignorira cinjenicu kako  umiru milijuni djece od bolesti, gladi,siromastva bijede i kako bivaju izlozeni nasilju svake vrste i prihvatiti isprazno uvjeravanje vjernika kako njihov Bog djeluje.
Ne cudi dakle saznanje da vjernici odbacuju stvarnost,razum i cinjenice u korist vjere.Ta vec na samom pocetku Biblije pise da napisano nece prihvatiti mudri i umni,vec oni drugi. jocolor
Adriano 50
Adriano 50

2016-01-08

Back to top Go down

Post by Samson minival Fri 22 Jan - 22:47

Adriano 50 wrote:
Samson minival wrote:
Adriano 50 wrote:
Starhemberg wrote:

valjen isus!

Kao prvo, ne postavljaj svoje uvjete pod kojima se diskusija vodi,jer nisi u poziciji da postavljaš svoje uvjete nikome pa tako ni meni.Rasprava s tobom nema smisla, jer ne razumješ ništa o duhovnim stvarima.Nisi se uopće potrudio dati bilo kakav komentar na moj post, već postavljaš pitanja.
Nadalje, ako ne vjeruješ da Bog postoji onda nepostojeći Bog nije ni odgovoran za stanje u svijetu.Ti zapravo tražiš potvrdu svojeg stava da Boga nema, postavljajući vjernicima ovakva pitanja.Ti pokušavaš svojim razumom i logikom dokučiti duhovne stvarnosti što je nonsens.Stoga ako ja krenem objašnjavati tj. odgovarati na tvoja pitanja koristeći se Biblijim(koju ne prihvaćaš kao autoritet), ako se pozivam na Boga( kojeg takodjer ne priznaješ) što onda ostaje? Tebi će moji odgovori biti potpuno neprihvatljivi jer ne priznaješ autoritete kija ja priznajem i stoga rasprava s tobom nema smisla.
Samson minival
Samson minival

Male
2014-09-18

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 12 of 50 Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 31 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics