Nepogrešivi
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 11 of 50
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Re: Nepogrešivi
Le Roi Soleil wrote:Metilda, jesi čitala štogod od Josemarie Escrive?
nisam, nisam stigla, ima puno toga za pročitati a ja sam ipak do prije nekoliko godina bila i knjigovođa i kućanica, pa ti skontaj koliko je to posla...
u zadnje vrijeme ništa ne čitam... čak ni Uspon na goru Karmel nisam dovršila, sve je to preteško za moju malenu dušicu...
Guest- Guest
metilda wrote:
nisam, nisam stigla, ima puno toga za pročitati a ja sam ipak do prije nekoliko godina bila i knjigovođa i kućanica, pa ti skontaj koliko je to posla...
u zadnje vrijeme ništa ne čitam... čak ni Uspon na goru Karmel nisam dovršila, sve je to preteško za moju malenu dušicu...
Pitam zato jer se smatra da njegovo djelce "Put" predstavlja "Imitatio Christi" našeg vremena.
A "Uspon" brzo makni od sebe nesretnice, nije to štivo za tebe. Tj. više štete nego koristi.
Guest- Guest
Le Roi Soleil wrote:metilda wrote:
Pitam zato jer se smatra da njegovo djelce "Put" predstavlja "Imitatio Christi" našeg vremena.
A "Uspon" brzo makni od sebe nesretnice, nije to štivo za tebe. Tj. više štete nego koristi.
ma kod nas je problem što u gradskoj knjižnici uopće nema duhovne literature, ni jedna crkva nema svoju knjižnicu pa sve moram kupovati a otkad smo ostali bez posla knjige su postale luksuz...
rado bih ja to pročitala da mi je dostupno, još ako je pisano laganim rječnikom za nas poluobrazovane... i dječicu...
tko bi razumio svece, meni je za sada dovoljna moja jutarnja molitvica Apostolata molitve i predanost tijekom cijelog dana.. ne moram ništa ni moliti kad sam u takvom molitvenom stavu... naš stari župnik je stalno nama domaćicama koje dolazimo svaki dan na misu govorio da se ugledamo na jednu od Drinskih mučenica koja je cijeli život gulila krumpire i postala svetica.. tako sam i ja danas ispekla lazanje i nadam se kakovoj nagradici...
Guest- Guest
Ja volim kupovat knjige, nema većeg gušta od svježeg mirisa novog tuceta du'ovne literature. Žao mi je ako ti je to postalo luksuz. :(
Evo recimo "Put" je jedno takvo light štivce, hrpa naizgled bez reda nabacanih aforizama i nadahnutih misli.
Ima na netu odličnih stvari, pogotovo ako je engleski kao materinji.
Znači moliš dnevno 10-ak minuta? Slabo je to, slabo. Osim ako se ne računaš bacit kroz prozor pred isukanim kamama.
Evo recimo "Put" je jedno takvo light štivce, hrpa naizgled bez reda nabacanih aforizama i nadahnutih misli.
Ima na netu odličnih stvari, pogotovo ako je engleski kao materinji.
Znači moliš dnevno 10-ak minuta? Slabo je to, slabo. Osim ako se ne računaš bacit kroz prozor pred isukanim kamama.
Guest- Guest
Le Roi Soleil wrote:Ja volim kupovat knjige, nema većeg gušta od svježeg mirisa novog tuceta du'ovne literature. Žao mi je ako ti je to postalo luksuz. :( Ima na netu odličnih stvari, pogotovo ako ti je engleski kao materinji. Evo recimo "Put" je jedno takvo štivce, hrpa naizgled bez reda nabacanih aforizama i nadahnutih misli.
e, znam, poznat mi je taj ugodan miris tek raspakiranih knjiga... je, puno toga je postalo luksuz, internet je valjda jedan od zadnjih koji sam si ostavila..
engleski mi više nije kao materinji, znanje polako nestaje kad se ne koristi.. a i ne volim čitati s interneta.. moram držati naočale i zaboli me glava...
pa rekoh ti za molitveni stav i misu, a sve ostalo mi je suvišno pričati, e da, mogu još spomenuti svakodnevnu obiteljsku molitvu krunice... tu se svi sakupimo i s Marijom hrlimo Spasitelju...
Guest- Guest
Nisam ni ja, prije sam znao kopirati u Word pa print, ali u zadnje vrijeme samo knjigu u ruke i u pjenušavoj kadi uzdižem duh uz kakov "Oblak neznanja" i slično.
Ha čuj, molitveni stav nije molitva. Krunica? Ne znam, nisam s njom na ti. Kartuzijanci je vole, uostalom jedan od njih je i posložio istu. Kažu da može voditi do vrhunaca kontemplacije, ali bojim se da bapci tome nisu dorasli. Pri tome ne mislim na tebe, ti bi mogla. Također mnijem i smatram pride da si mladolika i krepka gospoja u najboljim godinama.
Ha čuj, molitveni stav nije molitva. Krunica? Ne znam, nisam s njom na ti. Kartuzijanci je vole, uostalom jedan od njih je i posložio istu. Kažu da može voditi do vrhunaca kontemplacije, ali bojim se da bapci tome nisu dorasli. Pri tome ne mislim na tebe, ti bi mogla. Također mnijem i smatram pride da si mladolika i krepka gospoja u najboljim godinama.
Guest- Guest
Le Roi Soleil wrote:Nisam ni ja, prije sam znao kopirati u Word pa print, ali u zadnje vrijeme samo knjigu u ruke i u pjenušavoj kadi uzdižem duh uz kakov "Oblak neznanja" i slično.
pjenušava kada ti si zbilja hedonist.. kod mene je i to svedeno na brzinsko tuširanje da u društvu ne "mirišem na varivo" kao Milena
dok sam bila u molitvenoj zajednici molili smo krunicu kontemplirajući svako otajstvo, mislim da smo tada izmolili jedno čudesno ozdravljenje, na golim koljenima pred Marijom, a liječnici su rekli da je točno u to vrijeme čovjek za kojeg smo molili i koji je već bio mrtav oživio...
naravno, sada nas brige života pomalo rastresu, ali ja volim zvuk molitve a posebno jer su i djeca tu s nama što mi puno znači...
što se gospoje u najboljim godinama tiče dobro si me nasmijao...
idem sada, hvala ti na ugodnom druženju....
Guest- Guest
Velika Terezija kaže kako molitva (du'ovni život) i ugoda ne idu skupa. Dakle od mene ništa. Jeziv je to prizor - upravo spoj nespojivog.
Mislim da bi trebao ići u bogumile. Bogu mili a ni vragu nismo mrski.
Mislim da bi trebao ići u bogumile. Bogu mili a ni vragu nismo mrski.
Guest- Guest
Viš podcjenio sam te. Čudo, ha? Kad je to bilo?
Pozdrav i tebi, vrijeme je za ručak.
Guest- Guest
Le Roi Soleil wrote:Viš podcjenio sam te. Čudo, ha? Kad je to bilo?
kod mene ručak završio.. jutros sam cijelo vrijeme sama pa kad mačke nema miš kolo vodi i dangubim na forumu..
bilo je još čuda, ali nikad nismo ozbiljno razmišljali da smo mi zaslužni za ozdravljenja..
ovo koje sam spomenula dogodilo se 86. čovjek je imao metastaze po cijelom tijelu, pokušavali su operacijom izvaditi što je bilo moguće izvaditi i na stolu je umro.. odgojio je svoju djecu i sad ima i unučad..
druga dva "čuda" doživjeli smo moleći u obitelji.. djecu smo naučili moliti krunicu čim bi progovorili.. i tako smo bili mala molitvena zajednica s nas dvoje matorih i 4 anđela a Bog najradije uslišava anđele.. izmolili smo ozdravljenje djevojčice oboljele od leukemije i dojenčeta za kojeg je majka plačući molila da umre da se ne pati više.. sada je to kršni dvadesetogodišnjak.. ne kažem da smo molili sami.. ti znaš smisao Crkve i znaš da smo svi jedna molitvena obitelj tako da je sigurno puno ljudi molilo za to dvoje djece.. ali ipak, osjećam da je i naša skromna molitvica doprinijela tim ozdravljenjima...
Guest- Guest
Niti se sa samsonom ne mozes dogovoriti sto je tocno Duh sveti zelio reci.. Mozda je krivo shvacanje,mozda pogresno tumacenje,a mozda postoje lijevi i desni Duh Sveti,pa lijevi govori jedno a desni sasvim suprotno..Mozda igraju igru,igrokaz kao Otac i Sin,pa vjernicima u konacnici nije jasno da li ih njihov Bog zeli kazniti,ili ne,pa jedan drugome ukazuju kako je Bog Otac odredio pakao kao kaznu za gresnike,a drugi Bog sin ih spasava od odredbe prvog Boga..Samo nastavite..metilda wrote:Adriano 50 wrote:
Od kud su sad odjednom kompetentni znanstveni dokazi da se opci potop dogodio?
Selektivno biras iz Biblije sto ti odgovara i odbacujes ono sto ti ne ide u prilog ,pa se Opci potop sigurno nije dogodio, a djevica je sigurno prije 2000 godina rodila Boga?
Jedno je dakle pisac mogao izmisliti a drugo nije? Kao da za opci Potop treba vise maste nego za fantasticne konstrukcije rodjenja Boga od djevice(!?)
Smatras pravednim raspece nevinog sa spasenje zlocinaca poput Hitlera,Staljina,
ili Pool Pota?Zanimljiv je stav vjernika po tom pitanju,pa se bez iznimke svi slazu kako bi bilo nepravedno da ja pobijem desetak ljudi, a pravda odredi njihove majke idu u zatvor kako bih ja bio oslobodjen kazne,ali se istovremeno slazu kako je pravedno da je nevin razapat kako oni ne bi snosili kaznu za svoje grijehe..
Zanimljivo je kako se uvijek slazu kako je pravedno da ktrivac mora biti kaznjen,jedno se u tom slucaju slazu kako je pravedno da nevin bude razapet..
I jos takve konstrukcije i zamisli pripisuju ni manje -ni vise nego savrsenoi apsolutno pravednom Bogu..
Ima nesto sotonsko u toj ideji: Da sam gresan i kao takav miljenik Sotone,pa me sotona spasi od kazne tako da iskonstrira raspece nevinoga,ali kad se takve umotvorine pripisuju Bogu,onda to vise ne granici sa zdravim razumom..
gle, nemoj se ljutiti a i ne daj se smesti.. samson je daleko informiraniji sugovornik od tebe po pitanjima kršćanstva pa ni s njim nemam volje razgovarati a kamoli s tobom nakon ove papazjanije
možda budeš imao više sreće s Le Roiem.. on je strpljiv i pun darova Duha Svetoga, posebno dobro proniče srca i bubrege...
Adriano 50- Posts : 40
2016-01-08
fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...
valjen isus!
valjen isus!
max123- Posts : 2853
2015-10-28
Svakako bolje i molitva nego cinične primjedbe nekoga koji ni u što ne vjeruje, želi u to ništa uvjeriti druge da ne bi bio usamljen, a uz to mu zapravo uopće nije stalo do napaćenih kako to sam tvrdi. Vječne kontradiktornosti ateista. Ispričavam se, antiteista.max123 wrote:fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...
valjen isus!
Guest- Guest
max123 wrote:fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...
pa gledaj, koliko je od bačene prve atomske bombe nakupljeno nuklearnih bojevih glava po cijelom svijetu, svijet bi već odavno bio jedna golema ruševina kojom bi bauljali ljudožderi u potrazi za svježim mesom... ovako samo molitve spašavaju sijet od propasti.. no ne boj se, i tome će doći kraj kad se nakupi mjera ljudske zloće kao što je to opisano u knjizi Otkrivenja.. do tada uživaj u ironiji i cinizmu
Guest- Guest
metilda wrote:
ovo koje sam spomenula dogodilo se 86. čovjek je imao metastaze po cijelom tijelu
izmolili smo ozdravljenje djevojčice oboljele od leukemije i dojenčeta za kojeg je majka plačući molila da umre da se ne pati više..
Opa bato Samson na aparatima
Guest- Guest
ovo koje sam spomenula dogodilo se 86. čovjek je imao metastaze po cijelom tijelu
izmolili smo ozdravljenje djevojčice oboljele od leukemije i dojenčeta za kojeg je majka plačući molila da umre da se ne pati više..
i ne samo to... ali ne volim o tome govoriti jer je preosobno... sjećaš se kako sam te molila da mi nađeš put do patera Zvjezdana?
u međuvremenu se mlađa kćer jako razboljela, život joj je visio o koncu... Bog je dao da tada u autobusu za Tabor budu 2 slobodna mjesta i poznanica koja je organizirala put ponudila mi je da putujem s njima..
otišle smo obje i kćer se polako počela osjećati bolje.. nakon pola godine bila je potpuno zdrava..
a ti znaš kako se moli u Taboru i koliko se moli pred Presvetim...
Guest- Guest
Podrugljivost je zadnje utočište neznalica i bezbožnika. Meni je uvik drago čuti svjedočanstva koja uzdižu Boga i daju mu čast i slavu koju zaslužuje.Kada god se molim za ozdravljenje bolesnih uvijek naglašavam da je Isus taj koji ozdravlja a ne čovjek i da sva zahvalnost i slava ide Njemu a ne čovjeku.
Samson minival-
2014-09-18
Adriano 50 wrote:
Niti se sa samsonom ne mozes dogovoriti sto je tocno Duh sveti zelio reci.. Mozda je krivo shvacanje,mozda pogresno tumacenje,a mozda postoje lijevi i desni Duh Sveti,pa lijevi govori jedno a desni sasvim suprotno..Mozda igraju igru,igrokaz kao Otac i Sin,pa vjernicima u konacnici nije jasno da li ih njihov Bog zeli kazniti,ili ne,pa jedan drugome ukazuju kako je Bog Otac odredio pakao kao kaznu za gresnike,a drugi Bog sin ih spasava od odredbe prvog Boga..Samo nastavite..
KC se ovaj tjedan nalazi u molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana. Duh Sveti puše kako hoće... mi ćemo se jednom ujediniti, a vani će ostati... nastavi citat...
Guest- Guest
Samson minival wrote:
svjedočanstva koja uzdižu Boga i daju mu čast i slavu koju zaslužuje.
naglašavam da je Isus taj koji ozdravlja a ne čovjek i da sva zahvalnost i slava ide Njemu a ne čovjeku.
Amen!
Guest- Guest
Da nije zalosno,bilo bi smijesno: Vjernici daju do znanja da im je stalo do ozdravljenja bolesnih,placu nad gladnom i umirucom djecom i pri tome spocitavaju ateistima neosjetljivost,pomanjaknaje empatije prema bolesnima,umirucima i gladnima,a nikad se ne pitaju pa gdje je taj njihov Bog da pomogne bolesnima i gladnima?Stovise, sipaju optuzbe na ateiste(koji bi mogli i uz maximalan trud samo djelimicno porijesiti probleme)A istovremeno pronalaze tisucu izgovora za nedjelovanje tog njihovog boga,iako postoje samo dva: Ili ne moze pomoci,gladnoj i bolesnoj djeci,ili ne zeli pomoci.Starhemberg wrote:Svakako bolje i molitva nego cinične primjedbe nekoga koji ni u što ne vjeruje, želi u to ništa uvjeriti druge da ne bi bio usamljen, a uz to mu zapravo uopće nije stalo do napaćenih kako to sam tvrdi. Vječne kontradiktornosti ateista. Ispričavam se, antiteista.max123 wrote:fantasticno metilda,deder ako vam nije tesko izmolite po koju krunicu i ocinas za one desetke tisuca dice koji su obolili od raznoraznih rakova i drugih smrtonosnih bolesti.bilo bi idealno ako nadjete vrimena pa se pomolite za mir na svijetu.da nestane glad,nasilje, itd..itd...mislim vec kad tako dobro ta molitva funkcionira, bilo bi izuzetno sebicno da samo pojedinci uzivaju u molitvenim blagodatima...
valjen isus!
Adriano 50- Posts : 40
2016-01-08
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
ex-iskon-pleme :: Društvo :: Religija
Page 11 of 50