pročitao sam, nisam pročitao
Page 8 of 9
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
pročitao sam
Re: pročitao sam, nisam pročitao
veber wrote:stari zavjet je baš zanimljiv.
aha... ubij, zakolji, spali, osveti...krvi do koljena...
kao kakva moderna igrica pilagođena onom dobu...adrenalina ne fali...
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
veber-
2014-12-30
veber-
2014-12-30
NZ nemoguće je shvatiti bez da si pročitao Stari.kic wrote:meni je NZ skroz nešto drugo u svojoj biti, i većina mrzitelja Kršćanstva opleću po logičkim nekonzistencijima SZ, pa sam stavio ovako..
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
I Koran.veber_1 wrote:u anketi fali kamasutra :D
2014-04-22
Egipćani nisu ni dotakli Saru. A Abi je od Egipćana dobio blago,tek kada je Bog na iste poslao teške bolesti.ostrakon wrote:npr. Abraham vodi sina da ga zakolje u pustinju, ili Abraham postaje bogat tako što laže da mu je Sara sestra pa ju daje egipćanima za seks u zamjenu za koze i magarce, David hoda okolo i ubijenim neprijateljima reže penis te komade vješa na uže koje ima sa sobom, na kraju dana imao ih je 200, itd.
Što se Davida tiče,tako je to bilo u to doba. I nije se radilo o penisima,već o kožicama.
U našim narodnim pjesmama režu se glave ubijenih Turaka.
Čak i u dječjim bajkama Ivica i Marica bacaju vješticu u peć.
2014-04-22
kamasutru u ustav!veber_1 wrote:u anketi fali kamasutra :D
2014-04-19
jastreb wrote:Egipćani nisu ni dotakli Saru. A Abi je od Egipćana dobio blago,tek kada je Bog na iste poslao teške bolesti.ostrakon wrote:npr. Abraham vodi sina da ga zakolje u pustinju, ili Abraham postaje bogat tako što laže da mu je Sara sestra pa ju daje egipćanima za seks u zamjenu za koze i magarce, David hoda okolo i ubijenim neprijateljima reže penis te komade vješa na uže koje ima sa sobom, na kraju dana imao ih je 200, itd.
Eto nisu, bila je lijepa , uzeli ju na dvor i samo ju gledali.
I drugi dio odgovora nije točan, lijepo ti piše :
http://www.hbk.hr/biblija/pregled.php?odabir=Spost&glava=12Kad je bio na ulazu u Egipat, reče svojoj ženi Saraji: "Znam da si lijepa žena. 13 Nego reci da si mi sestra, tako da i meni bude zbog tebe dobro i da, iz obzira prema tebi, poštede moj život." 14 Zbilja, kad je Abram ušao u Egipat, Egipćani vide da je žena veoma lijepa. 15 Vide je faraonovi dvorani pa je pohvale faraonu i odvedu ženu na faraonov dvor. 16 Abramu pođe dobro zbog nje; steče on stoke i goveda, magaraca, slugu i sluškinja, magarica i deva. 17 Ali Jahve udari faraona i njegov dom velikim nevoljama zbog Abramove žene Saraje. 18 I faraon pozva Abrama pa reče: "Što si mi to učinio? Zašto mi nisi kazao da je ona tvoja žena? 20 aon ga onda preda momcima, a oni ga otprave s njegovom ženom i sa svime što bijaše njegovo.
Trinity-
2014-04-17
čovjek je bio poslovan. vidi kaj je dobio, a što dao.
kasnije faraon požalješe. (to nije zapisano)
kasnije faraon požalješe. (to nije zapisano)
2014-12-30
Riplex- Posts : 1845
2015-07-27
jastreb wrote:Što se Davida tiče,tako je to bilo u to doba. I nije se radilo o penisima,već o kožicama.
Dobra ti je usporedba, znakovita... SZ vs. narodne pjesme i bajke...
Trinity-
2014-04-17
A šta vi mislite da je NZ prepun mira,blaženstva i sreće???Trinity wrote:jastreb wrote:Što se Davida tiče,tako je to bilo u to doba. I nije se radilo o penisima,već o kožicama.
Pa najstrašnija biblijska knjiga je Otkrivenje Ivanovo.
U njoj su opisane takve strahote kakve svijet još nije vidio.
2014-04-22
Koje se navodno tek trebaju dogoditi, velika razlika.jastreb wrote:A šta vi mislite da je NZ prepun mira,blaženstva i sreće???Trinity wrote:jastreb wrote:Što se Davida tiče,tako je to bilo u to doba. I nije se radilo o penisima,već o kožicama.
Guest- Guest
Dobro,ajde,neka ti bude.Starhemberg wrote:Koje se navodno tek trebaju dogoditi, velika razlika.jastreb wrote:A šta vi mislite da je NZ prepun mira,blaženstva i sreće???Trinity wrote:jastreb wrote:Što se Davida tiče,tako je to bilo u to doba. I nije se radilo o penisima,već o kožicama.
U Djelima apostolskim imaš opisan događaj gdje je Bog ubio nepoštene među kršćanima;Ananiju i Safiru. Zatim gdje anđeo Gospodnji udara Heroda i on izdahnu izjeden od crvi.
Pa i sam opis muke Isusove i njegove smrti na križu,ili kamenovanje Stjepana,odsjecanje glave Ivanu Krstitelju ,onda po vama ni to ne bi trebalo čitati djeci???
2014-04-22
Limunada prema "pothvatima" Abrahama, Mojsija, Jošue i ostalih... uostalom, takve stvari mogu samo djeci dati primjere dobrih uzora, karakternih ljudi, kakav je primjer bog koji pobije svu prvorođenu djecu ili daje naloge za masovne masakre??jastreb wrote:Dobro,ajde,neka ti bude.Starhemberg wrote:Koje se navodno tek trebaju dogoditi, velika razlika.jastreb wrote:A šta vi mislite da je NZ prepun mira,blaženstva i sreće???Trinity wrote:jastreb wrote:Što se Davida tiče,tako je to bilo u to doba. I nije se radilo o penisima,već o kožicama.
U Djelima apostolskim imaš opisan događaj gdje je Bog ubio nepoštene među kršćanima;Ananiju i Safiru. Zatim gdje anđeo Gospodnji udara Heroda i on izdahnu izjeden od crvi.
Pa i sam opis muke Isusove i njegove smrti na križu,ili kamenovanje Stjepana,odsjecanje glave Ivanu Krstitelju ,onda po vama ni to ne bi trebalo čitati djeci???
Guest- Guest
Čudesni su putevi Gospodnji.Starhemberg wrote:Limunada prema "pothvatima" Abrahama, Mojsija, Jošue i ostalih... uostalom, takve stvari mogu samo djeci dati primjere dobrih uzora, karakternih ljudi, kakav je primjer bog koji pobije svu prvorođenu djecu ili daje naloge za masovne masakre??
I nedokučivi.
Uglavnom,niti jedna kršćanska denominacija (osim nekih sekti poput marcionista,patarena,bogumila...) ne odbacuje Stari zavjet. No o tome smo već pričali.
2014-04-22
Pa jesmo, i nema potrebe ponavljati. Slažemo se da se ne slažemo.jastreb wrote:Čudesni su putevi Gospodnji.Starhemberg wrote:Limunada prema "pothvatima" Abrahama, Mojsija, Jošue i ostalih... uostalom, takve stvari mogu samo djeci dati primjere dobrih uzora, karakternih ljudi, kakav je primjer bog koji pobije svu prvorođenu djecu ili daje naloge za masovne masakre??
I nedokučivi.
Uglavnom,niti jedna kršćanska denominacija (osim nekih sekti poput marcionista,patarena,bogumila...) ne odbacuje Stari zavjet. No o tome smo već pričali.
Guest- Guest
Nikako djeci, i to ženskoj, ne zaboraviti pročitati storiju o Lotovim kćerima.jastreb wrote:Dobro,ajde,neka ti bude.Starhemberg wrote:Koje se navodno tek trebaju dogoditi, velika razlika.jastreb wrote:A šta vi mislite da je NZ prepun mira,blaženstva i sreće???Trinity wrote:jastreb wrote:Što se Davida tiče,tako je to bilo u to doba. I nije se radilo o penisima,već o kožicama.
Trinity-
2014-04-17
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Nisam pročitao, a vi možete ako vam se da...
» Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove
» Suljo o fotki iz Davosa:'Molili su me da sjednem u prvi red,nisam htio.Nisam jadnik..
» I google ads ga je pročitao
» nisam ja , hakiralo me
» Nisam živio u zlatnim godinama Jugoslavije, nisam naslijedio posao, nisam naslijedio stanove, samim tim neću da naslijedim ni ratove
» Suljo o fotki iz Davosa:'Molili su me da sjednem u prvi red,nisam htio.Nisam jadnik..
» I google ads ga je pročitao
» nisam ja , hakiralo me
Page 8 of 9