Pravedna plaća
Page 8 of 9
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Pravedna plaća
To su sve pravne fikcije.mamin sin wrote:Triny wrote:Demagogija.mamin sin wrote:Leviathan2 wrote:eo trini, i deda ti kaze isto
ako hoces da nemas trosak, bavi se nekim biznisom ispod radara
ma Triny se čini kao početnik, još ne zna razdvojiti svoj novčanik od blagajne u tvrtci, i onda problemi
To k'o da kažeš da će ti oporezovati kuću ali nećeš ti platiti nego valjda kuća.
ti shvaćaš razliku između pravne i fizičke osobe?
što znači riječ inkorporirati (constitute (a company, city, or other organization) as a legal corporation)? od latinskog in = u, corpus = tijelo
utjeloviti možda?
ti nemaš pojma o biznisu, ti ne znaš što je tvrtka ni čemu služi
Sva opterećenja na kraju plaća osoba od krvi i mesa.
Trinity- Posts : 12923
2014-04-17
mamin sin wrote:Pinochet wrote:
http://www.effect.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1311%3Abruto-domai-proizvod&Itemid=106
ukratko, deda, dokaži svima da fiskalni multiplikatori ne postoje, i dobijaš nobelovu nagradu, kao ako ja dokažem da je zemlja ravna ploča.. odoh leć
BRUTO DOMAĆI PROIZVOD
BAJRO SARIĆ, mag. oec.
nemaš multiplikatore jer nema multiplikacije, unutar sustava sa dvostrukim knjigovodstvom dozvoljene su samo operacije zbrajanja i oduzimanja, sve transakcije su ili zbrajanje ili oduzimanje stanja po bilancama aktive i pasive
Porezna ima uvid u sav promet svih subjekata na tržištu, HNB isto, kad radi reviziju BDPa jednostavno zbroji promet po tim svim stanjima za određeno razdoblje, nema multiplikacije, ukupni promet je nominalni BDP, realno stanje
Ok asu.
Sve od kada sam počeo i završio ekonomiju , pun kurac se puta spominje fiskalni i monetarni multiplikatori. Od tvoga omiljenog Keynesa čije formule koristiš u raspravama, do ove formule za izračun BDPa, evo i znanstveni radovi se pišu o njima, izračunavaju se, procjenjuju se, prvi put u svoijih 10ak godina koliko sam povezan sa ekonomijom, igdje sam našao da netko spominje da ti multiplikatori ne postoje. Čak sam i pokušao googlati, ne izbacuje nikakve rezultate. To što zagovaraš je luđe od teorije Ravne Ploče, ali jako si uvjeren u to. Ako misliš da možeš nekako dokazati da ne postoje, da su svi ekonomisti zadnjih 100godina (uključujući i tvoje keynezijance) u krivu, dobijaš odmah nobelovu nagradu. A ja nemogu raspravljati sa tobom u ovoj temi, gdje ja svoje argumente zašto je ogromni deficit loš za RH , gradim na fiskalnim multiplikatorima za RH koji su očajni.. a ti tvrdiš da ne postoje
Guest- Guest
Triny wrote:
To su sve pravne fikcije.
kad tvrtka ode u stečaj, a tvoja imovina ostane cijela, jer ti nisi ista osoba kao i tvrtka to je fikcija
Guest- Guest
Pinochet wrote:
Ok asu.
Sve od kada sam počeo i završio ekonomiju , pun kurac se puta spominje fiskalni i monetarni multiplikatori. Od tvoga omiljenog Keynesa čije formule koristiš u raspravama, do ove formule za izračun BDPa, evo i znanstveni radovi se pišu o njima, izračunavaju se, procjenjuju se, prvi put u svoijih 10ak godina koliko sam povezan sa ekonomijom, igdje sam našao da netko spominje da ti multiplikatori ne postoje. Čak sam i pokušao googlati, ne izbacuje nikakve rezultate. To što zagovaraš je luđe od teorije Ravne Ploče, ali jako si uvjeren u to. Ako misliš da možeš nekako dokazati da ne postoje, da su svi ekonomisti zadnjih 100godina (uključujući i tvoje keynezijance) u krivu, dobijaš odmah nobelovu nagradu. A ja nemogu raspravljati sa tobom u ovoj temi, gdje ja svoje argumente zašto je ogromni deficit loš za RH , gradim na fiskalnim multiplikatorima za RH koji su očajni.. a ti tvrdiš da ne postoje
tebi matematika ne ide, a očito ni većini ekonomista
vi volite filozofirat kako racijonalni agenti kupuju cigare i alkohol da bi maksimizirali korisnost
ne postoji multiplikacija u sustavu sa dvostrukim knjigovodstvom gdje je dozvoljeno samo zbrajanje i oduzimanje po stavkama pasive i aktive
ako od državnog deficita ne dođe do rasta BDPa, to znači ili da je došlo do porasta štednje privatnog sektora, ili su strane tvrtke zaradile na tome
što je loše u povećanju financijske imovine privatnog sektora ili profitu stranih tvrtki, kapitalisto?
ako i pretpostaviš multiplikator od 0,5, što ne valja s njim?
0,5 je veće od 0, i pozitivan je iznos, 0 je stagnacija, a negativan iznos recesija
zašto je stagnacija ili recesija bolja od 0,5?
meni je gušt gledat maloumne debile kako se samouništavaju, svaki dan je neka komedija
svaki dan neki idijot koji ne zna zbrojit 2+2 se razvali i onda kuka bogu da mu je kriva sudbina
a tek nacija maloumnih debila
Guest- Guest
ne ostaje bas uvijek cijela.mamin sin wrote:Triny wrote:
kad tvrtka ode u stečaj, a tvoja imovina ostane cijela, jer ti nisi ista osoba kao i tvrtka to je fikcija
Sumnja li se na zlouporabu, ide kaznena prijava i po presudi naplata iz osobnih sredstava.
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
super asu :)
fiskalni multiplikator ne postoji, jer si ti odlučio da ne postoji, jer su svi ekonomisti na svijetu debili. jedini ti na svijetu si to zaključio , teorija da je zemlja ravna ploča ima puno više pobornika nego ti za ovo(ti si jedni , evo googlam, nikome drugom nije pala ta ideja napamet)
odoh sada, a ti da ne gubivš vrijeme ovdje u online raspravi, počni raditi na modelu i objašnjenju zašto si jedini skužio da fiskalni multiplikatori ne postoje, i preuzmi nobelovu nagradu i 1milijun $
fiskalni multiplikator ne postoji, jer si ti odlučio da ne postoji, jer su svi ekonomisti na svijetu debili. jedini ti na svijetu si to zaključio , teorija da je zemlja ravna ploča ima puno više pobornika nego ti za ovo(ti si jedni , evo googlam, nikome drugom nije pala ta ideja napamet)
odoh sada, a ti da ne gubivš vrijeme ovdje u online raspravi, počni raditi na modelu i objašnjenju zašto si jedini skužio da fiskalni multiplikatori ne postoje, i preuzmi nobelovu nagradu i 1milijun $
Guest- Guest
maggie13 wrote:ne ostaje bas uvijek cijela.mamin sin wrote:Triny wrote:
Sumnja li se na zlouporabu, ide kaznena prijava i po presudi naplata iz osobnih sredstava.
ako fizička osoba, Triny, ukrade imovinu od pravne osobe, tvrtke, zar to ne bi trebala vratiti natrag?
meni je fascinantno da netko tko glumi privatnika, biznismena, ne razumije te osnovne stvari korporativnog poslovanja, i misli da je njegov novčanik ujedno i blagajna tvrtke
Guest- Guest
Pogledajmo samo Agrokor.
2014-04-12
maggie13 wrote:Pogledajmo samo Agrokor.
Todorić nije otuđio imovinu Agrokora, on je svoju imovinu, dionice, prodao Rusima preko PIK kredita, dionice su pod hipotekom
a to se ne sviđa amerikancima pa je sad skandal i teorije zavjere o kriminalu
Guest- Guest
i obrtnici imaju tvrtke, i naše blagajne su naše i božjemamin sin wrote:maggie13 wrote:ne ostaje bas uvijek cijela.mamin sin wrote:Triny wrote:
:sherlock:
ako fizička osoba, Triny, ukrade imovinu od pravne osobe, tvrtke, zar to ne bi trebala vratiti natrag?
meni je fascinantno da netko tko glumi privatnika, biznismena, ne razumije te osnovne stvari korporativnog poslovanja, i misli da je njegov novčanik ujedno i blagajna tvrtke
2014-04-16
samo ti zezaj :-Dmamin sin wrote:Zmaggie13 wrote:Pogledajmo samo Agrokor.
Todorić nije otuđio imovinu Agrokora
Haha
, on je svoju imovinu, dionice, prodao Rusima preko PIK kredita, dionice su pod hipotekom
a to se ne sviđa amerikancima pa je sad skandal i teorije zavjere o kriminalu
L'âme- Posts : 25744
2014-04-12
Pinochet wrote: super asu :)
Dva studenta pokazala kako uspješno srezati proračun i smanjiti javni dug
Dosadašnja politika toleriranja visokih deficita i čekanja da gospodarski rast donese uravnoteženje proračuna nije se pokazala uspješnomhttps://www.vecernji.hr/vijesti/prvi-zadatak-nove-vlade-je-smanjivanje-deficita-i-zaustavljanje-rasta-javnog-duga-1054884
13.02.2016 'Ako ćemo slušati Udrugu Lipa, slijedi nam teška recesija'
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ako-cemo-slusati-udrugu-lipa-slijedi-nam-teska-recesija-20160213
većina vas ste ovakvi genijalci, nemate kapaciteta shvatit makro sliku, problem je već i aritmetika,
mozak blokira ako se istovremeno zbraja više od dvije stavke, pa kao jučer ba onoj temi gdje ti i marcelus računate i nikako da vam ispadne koliko bi vi htjeli
Guest- Guest
aben wrote:i obrtnici imaju tvrtke, i naše blagajne su naše i božjemamin sin wrote:maggie13 wrote:ne ostaje bas uvijek cijela.mamin sin wrote:Triny wrote:
obrtnici nemaju tvrtke
Guest- Guest
imomo, i ploćomo poseban porez na njih.mamin sin wrote:aben wrote:i obrtnici imaju tvrtke, i naše blagajne su naše i božjemamin sin wrote:maggie13 wrote:ne ostaje bas uvijek cijela.mamin sin wrote:
:sherlock:
obrtnici nemaju tvrtke
2014-04-16
teške projekcije...dovoljno je vidjeti koliko nisi mogao svariti koncept roll up kredita, odmah blokada i sistem javlja greška, greška, greška,mamin sin wrote:Pinochet wrote: super asu :)
odoh sada, a ti da ne gubivš vrijeme ovdje u online raspravi, počni raditi na modelu i objašnjenju zašto si jedini skužio da fiskalni multiplikatori ne postoje, i preuzmi nobelovu nagradu i 1milijun $Dva studenta pokazala kako uspješno srezati proračun i smanjiti javni dug
Dosadašnja politika toleriranja visokih deficita i čekanja da gospodarski rast donese uravnoteženje proračuna nije se pokazala uspješnom
https://www.vecernji.hr/vijesti/prvi-zadatak-nove-vlade-je-smanjivanje-deficita-i-zaustavljanje-rasta-javnog-duga-105488413.02.2016 'Ako ćemo slušati Udrugu Lipa, slijedi nam teška recesija'
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ako-cemo-slusati-udrugu-lipa-slijedi-nam-teska-recesija-20160213
većina vas ste ovakvi genijalci, nemate kapaciteta shvatit makro sliku, problem je već i aritmetika,
mozak blokira ako se istovremeno zbraja više od dvije stavke, pa kao jučer ba onoj temi gdje ti i marcelus računate i nikako da vam ispadne koliko bi vi htjeli
ali zato drugi govore gluposti.
a što se tiče Yode to je posebna bloketa
Gost- Guest
tema nije bila "roll up" kreditkserks_ wrote:
teške projekcije...dovoljno je vidjeti koliko nisi mogao svariti koncept roll up kredita, odmah blokada i sistem javlja greška, greška, greška,
Guest- Guest
mamin sin wrote:tema nije bila "roll up" kreditkserks_ wrote:
teške projekcije...dovoljno je vidjeti koliko nisi mogao svariti koncept roll up kredita, odmah blokada i sistem javlja greška, greška, greška,
nemožeš ti najvećem genijalcu objasniti...
Guest- Guest
Pinochet wrote:mamin sin wrote:tema nije bila "roll up" kreditkserks_ wrote:
nemožeš ti najvećem genijalcu objasniti...
marcellus wrote:Pinochet wrote:
da i kreditom koji posude od amera, kupuju obveznice vlastite firme od amera po 3-4puta većoj cijeni od tržišne :D :D :D
točno, ameri su u biti u ovom kreditu dali 100 milijuna, time je država otkupila njihova stara potraživanja koja su kupili za možda 20, i po roll up modelu dužni smo im još 200 milja + kamate
jebeno
što ste tvrdili ti i marcelus?
Guest- Guest
Yoda se sa svima slaže, a imali smo dijametralno suprotna stajališta.mamin sin wrote:Pinochet wrote:mamin sin wrote:tema nije bila "roll up" kreditkserks_ wrote:
nemožeš ti najvećem genijalcu objasniti...marcellus wrote:Pinochet wrote:
da i kreditom koji posude od amera, kupuju obveznice vlastite firme od amera po 3-4puta većoj cijeni od tržišne :D :D :D
točno, ameri su u biti u ovom kreditu dali 100 milijuna, time je država otkupila njihova stara potraživanja koja su kupili za možda 20, i po roll up modelu dužni smo im još 200 milja + kamate
jebeno
što ste tvrdili ti i marcelus?
Možda ja ponekad idem džonom, ali mali je bloketa i ovo sam fin.
Gost- Guest
kserks_ wrote:ali mali je bloketa i ovo sam fin
kriv je školski sustav, traži se od učenika da ponavljaju napamet naučene rečenice iz knjige
provedeš tako 20ak godina na obrazovanju i dobiješ da svi citiraju jedni druge, ponavljaju iste tvrdnje, nitko ne analizira, ne dovodi u pitanje stvari bez ikakvog razloga i povoda
i još na to dodaj vjeronauk, nametanje krivnje i srama djeci ako kritički razmišljaju
Guest- Guest
tvrtka da, obrt ne.mamin sin wrote:Triny wrote:
Gost- Guest
Page 8 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Plaća od 2500 eura vas tamo zarobi i nemate života. Ta plaća je, uz sve troškove tamo, bezvrijedna
» tko plaća odštetu
» Sve se vraća, sve se plaća
» bruto plaća je 970 eura
» U Hrvatskoj najdramatičniji pad plaća
» tko plaća odštetu
» Sve se vraća, sve se plaća
» bruto plaća je 970 eura
» U Hrvatskoj najdramatičniji pad plaća
Page 8 of 9