Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva
Page 5 of 8
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva
nema u skrovitosti boga, bog je bog, visi oblik svjesnih bica u univerzumu, sposobni za djelomicnu kreaciju ali jako sposobni za razaranje,red wolf wrote:Onaj u skrovitosti...Ne ovaj Bog kojem se klanjaju ljudi...Ma kako Ga zvali...Leviathan2 wrote:koji kurcev bog,red wolf wrote:Pa ja ću objasniti...Prije pada ste bili nešto sasvim drugo od materijalnih ljudi...Kad ste sjebali stvar, a Bog je znao da ste sjebali stvar, pitao vas je --> Što se skrivate?...Naravno da ste se skrivali jer se obukli materijalno tijelo i niste više bili ono što ste prije bili...Leviathan2 wrote:teska tema, ionako nitko ne vjeruje u toNoor wrote:
često spominješ veliki pad, kad je on bio? nikad ne znam na što točno misliš...
odmah bi me trazili dokaze a ja nis nemam osim nekih starijeh spisa koji to spominju, stariji spisi od njih su nam jos nepoznanica za prijevod a njih ni pod prijetnjom smrcu nebih pokazao
tak, stavi ovo pod trkeljanje bezveze ;D
bogovi
tako su sebe zvali
nisu nam ni ravni bili al su bili brojniji
on ono ona jedno se ne mjesa u dogadjaje u univezumu jer su ti svi dogadjaji dio on ono ona jednog
preteska tema ezek za nekog ko je ogranicen na pravolinijsko shvacanje univerzuma
ono sto je iznad njih je on ono ona jedno, iliti sve,
za nas sadasnji nivo postojanja skoro pa nepojmljivo, vecini ljudi i jest, tek rjetki koji su sposobni percepirat 4 dimenzije ili cak naznaku 5te mogu shvatiti koncept
jalova raspra slovima, ne isplati se
Leviathan2 wrote:prijatelju, evo procitaj nesto mladje od nasih spisa,slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:ebiga, jebena mitologija u koju ja bezrezervno vjerujem :Dslidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:
Hrpa mitološkog blebetanja u prazno. Ne obraćaj pažnju.
Pa na tom polju imaš potpunu slobodu, a ako ti to nešto znači i moje puno uvažavanje u tom smislu. :)
Što ne znači kako ti neću nastaviti ponavljati da je tu riječ samo o običnoj mitologiji koja nema znanstvenu podršku. :)
vede recimo :D
toliko o mitologijama
procitaj ih pa onda mozemo razgovarat o mitologijama
Kucaš na pogrešna vrata, jer imam neka znanja i o tom području. :) Mislim, ipak je meni Religija na starom forumu bio matični podforum još od vremena Iskona. :D
Inače puno mlađi tekstovi nego se to uobičajeno misli, da i ne spominjem kako je i tu riječ o običnoj mitologiji bez praktički bilo kakvih znanstvenih temelja. Ili takvih van onoga što je uobičajeno za bilo koju mitologiju.
Guest- Guest
jesi cula za vede?Noor wrote:slažem se, očito nema, ali svakako se tu možda radi o narodnoj usmenoj predaji vezano uz neki događaj, koji znanost možda s razlogom nije ni zabilježila ni podržala. mene bi i zanimalo i veselilo kad bi levi otkrio bar nešto.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:ebiga, jebena mitologija u koju ja bezrezervno vjerujem :Dslidingdoorsoperator wrote:Noor wrote:
Pa na tom polju imaš potpunu slobodu, a ako ti to nešto znači i moje puno uvažavanje u tom smislu. :)
Što ne znači kako ti neću nastaviti ponavljati da je tu riječ samo o običnoj mitologiji koja nema znanstvenu podršku. :)
kakvi spisi? čiji? iz kojeg vremena datiraju?
u pravu si, mislit ću o tome idući putakserks_ wrote:psihijatriju toleriraš,a ima ih odeNoor wrote:kserks_ wrote:u rukavicama pomalo...Noor wrote:vidio si neku večer o kakvom debilu se radi...kserks_ wrote:
A ne...To je Otac o kojem vam je pričao Isus...Leviathan2 wrote:nema u skrovitosti boga, bog je bog, visi oblik svjesnih bica u univerzumu, sposobni za djelomicnu kreaciju ali jako sposobni za razaranje,red wolf wrote:Onaj u skrovitosti...Ne ovaj Bog kojem se klanjaju ljudi...Ma kako Ga zvali...Leviathan2 wrote:koji kurcev bog,red wolf wrote:Pa ja ću objasniti...Prije pada ste bili nešto sasvim drugo od materijalnih ljudi...Kad ste sjebali stvar, a Bog je znao da ste sjebali stvar, pitao vas je --> Što se skrivate?...Naravno da ste se skrivali jer se obukli materijalno tijelo i niste više bili ono što ste prije bili...Leviathan2 wrote:
teska tema, ionako nitko ne vjeruje u to
odmah bi me trazili dokaze a ja nis nemam osim nekih starijeh spisa koji to spominju, stariji spisi od njih su nam jos nepoznanica za prijevod a njih ni pod prijetnjom smrcu nebih pokazao
tak, stavi ovo pod trkeljanje bezveze ;D
bogovi
tako su sebe zvali
nisu nam ni ravni bili al su bili brojniji
on ono ona jedno se ne mjesa u dogadjaje u univezumu jer su ti svi dogadjaji dio on ono ona jednog
preteska tema ezek za nekog ko je ogranicen na pravolinijsko shvacanje univerzuma
ono sto je iznad njih je on ono ona jedno, iliti sve,
za nas sadasnji nivo postojanja skoro pa nepojmljivo, vecini ljudi i jest, tek rjetki koji su sposobni percepirat 4 dimenzije ili cak naznaku 5te mogu shvatiti koncept
jalova raspra slovima, ne isplati se
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:Ponovit ću ti...Prouči Kabalu...Tad možemo nastaviti razgovor...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Pa ja ću objasniti...Prije pada ste bili nešto sasvim drugo od materijalnih ljudi...Kad ste sjebali stvar, a Bog je znao da ste sjebali stvar, pitao vas je --> Što se skrivate?...Naravno da ste se skrivali jer se obukli materijalno tijelo i niste više bili ono što ste prije bili...
To je samo mitološka priča koja govori o nastajanju odnosno nastanku čovjeka iz mora postojećeg života na Zemlji. Naime, tek kada je došlo do razvoja svijesti kod čovjeka, moglo je doći i do spoznaje o grijehu. Životinje, premda razvijenije među njima posjeduju i stanovitu svijest o moralu i moralnom ponašanju, ipak ne poznaju taj koncept grijeha pa tako kod njih nema ni svijesti o grijehu.
Nema u kabalističkim tekstovima ništa od neke značajnije prirodoznanstvene vrijednosti. Razgovor možemo nastaviti tek kada to shvatiš.
Guest- Guest
jesam, ali nisam znala da pleme ima veze s hinduizmom.Leviathan2 wrote:jesi cula za vede?Noor wrote:slažem se, očito nema, ali svakako se tu možda radi o narodnoj usmenoj predaji vezano uz neki događaj, koji znanost možda s razlogom nije ni zabilježila ni podržala. mene bi i zanimalo i veselilo kad bi levi otkrio bar nešto.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:ebiga, jebena mitologija u koju ja bezrezervno vjerujem :Dslidingdoorsoperator wrote:
ok..
Prouči je, pa ćemo onda popričati...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:Ponovit ću ti...Prouči Kabalu...Tad možemo nastaviti razgovor...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Pa ja ću objasniti...Prije pada ste bili nešto sasvim drugo od materijalnih ljudi...Kad ste sjebali stvar, a Bog je znao da ste sjebali stvar, pitao vas je --> Što se skrivate?...Naravno da ste se skrivali jer se obukli materijalno tijelo i niste više bili ono što ste prije bili...
To je samo mitološka priča koja govori o nastajanju odnosno nastanku čovjeka iz mora postojećeg života na Zemlji. Naime, tek kada je došlo do razvoja svijesti kod čovjeka, moglo je doći i do spoznaje o grijehu. Životinje, premda razvijenije među njima posjeduju i stanovitu svijest o moralu i moralnom ponašanju, ipak ne poznaju taj koncept grijeha pa tako kod njih nema ni svijesti o grijehu.
Nema u kabalističkim tekstovima ništa od neke značajnije prirodoznanstvene vrijednosti. Razgovor možemo nastaviti tek kada to shvatiš.
red wolf-
2016-02-10
znači, nikadslidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:Ponovit ću ti...Prouči Kabalu...Tad možemo nastaviti razgovor...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Noor wrote:slažem se, očito nema, ali svakako se tu možda radi o narodnoj usmenoj predaji vezano uz neki događaj, koji znanost možda s razlogom nije ni zabilježila ni podržala. mene bi i zanimalo i veselilo kad bi levi otkrio bar nešto.slidingdoorsoperator wrote:
Ma nema nikakvih dokaza, a pogotovo ne iole vrijednih. Može se samo pozivati na vlastito uvjerenje o autentičnosti i točnosti nekih spisa, čak ne niti posebno starih, u znanstvenom smislu, ali to je u suštini šibanje mrtvog magarca.
Guest- Guest
On nema volje proučiti Kabalu, ali sad sam mu dao izazov...Noor wrote:znači, nikadslidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:Ponovit ću ti...Prouči Kabalu...Tad možemo nastaviti razgovor...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Last edited by red wolf on 23/10/2017, 22:57; edited 1 time in total
red wolf-
2016-02-10
red wolf wrote:
Prouči je, pa ćemo onda popričati...
Na što se točno referiraš?
Guest- Guest
Prouči Kabalu, onda mi dođi, pa ćemo razgovarati...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Prouči je, pa ćemo onda popričati...
Na što se točno referiraš?
red wolf-
2016-02-10
Vede? Ne bas isprazna mitologija, gledao sam jedan film o naucniku koji je prateci tekstove u Vedama pratio kretanja starih Arijana (Arijevaca) po indijskom potkontinetu i njihov put prema zapadu i nasao ostatke gradova koji se spominju u Vedama i sve to potkrepio DNK analizom sadasnjih stanovnika indijskog potkontinenta, Irana i Evrope dok je na jugu Indije nasao DNK zajednicki stanovnicima Istocne Afrike i juga Indije sto dokazuje da su ljudi plovili morima mnogo prije nego se smatralo.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:prijatelju, evo procitaj nesto mladje od nasih spisa,slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:ebiga, jebena mitologija u koju ja bezrezervno vjerujem :Dslidingdoorsoperator wrote:
toliko o mitologijama
Kucaš na pogrešna vrata, jer imam neka znanja i o tom području. :) Mislim, ipak je meni Religija na starom forumu bio matični podforum još od vremena Iskona. :D
Inače puno mlađi tekstovi nego se to uobičajeno misli, da i ne spominjem kako je i tu riječ o običnoj mitologiji bez praktički bilo kakvih znanstvenih temelja. Ili takvih van onoga što je uobičajeno za bilo koju mitologiju.
2016-11-17
red wolf wrote:
Ne...On nema volje proučiti Kabalu, ali sad sam mu dao izazov...
Ne govori napamet o stvarima o kojime ništa ne znaš. Odavno znam sve bitne kabalističke priče koje mogu imati veze sa ovim o čemu sad govorimo, a to sam odavno dokazao stavljanjem hrpe citata na podforumu Religija staroga foruma. Zbog toga su me čak prozvali citat-efendijom, a jedno vrijeme sam razmišljao da uzmem taj nadimak.
Guest- Guest
Ima zanimljivih karata koje pokazuju ono što zbunjuje ljude...Danas...hehehehehehehehegovinda wrote:Vede? Ne bas isprazna mitologija, gledao sam jedan film o naucniku koji je prateci tekstove u Vedama pratio kretanja starih Arijana (Arijevaca) po indijskom potkontinetu i njihov put prema zapadu i nasao ostatke gradova koji se spominju u Vedama i sve to potkrepio DNK analizom sadasnjih stanovnika indijskog potkontinenta, Irana i Evrope dok je na jugu Indije nasao DNK zajednicki stanovnicima Istocne Afrike i juga Indije sto dokazuje da su ljudi plovili morima mnogo prije nego se smatralo.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:prijatelju, evo procitaj nesto mladje od nasih spisa,slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
ebiga, jebena mitologija u koju ja bezrezervno vjerujem :D
toliko o mitologijama
red wolf-
2016-02-10
Najstariji fosilizirani ostaci homo sapiensa su nađeni u Maroko i stari su 300000 godina...e sad u 300000 godina ljudska vrsta nije postigla nikakav napredak, sem zadnjih 5000 godina.,hm..mi uopće ne znamo što se je zbivalo prije zadnjeg ledenog doba i jesu li postojale neke makar primitivne civilizacije,a sigurno jesu...
Gost- Guest
Nemaš ti pojma o ničemu...Uhvati se Kabale, pa mi se javi...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Ne govori napamet o stvarima o kojime ništa ne znaš. Odavno znam sve bitne kabalističke priče koje mogu imati veze sa ovim o čemu sad govorimo, a to sam odavno dokazao stavljanjem hrpe citata na podforumu Religija staroga foruma. Zbog toga su me čak prozvali citat-efendijom, a jedno vrijeme sam razmišljao da uzmem taj nadimak.
red wolf-
2016-02-10
govinda wrote:
Vede? Ne bas isprazna mitologija, gledao sam jedan film o naucniku koji je prateci tekstove u Vedama pratio kretanja starih Arijana (Arijevaca) po indijskom potkontinetu i njihov put prema zapadu i nasao ostatke gradova koji se spominju u Vedama i sve to potkrepio DNK analizom sadasnjih stanovnika indijskog potkontinenta, Irana i Evrope dok je na jugu Indije nasao DNK zajednicki stanovnicima Istocne Afrike i juga Indije sto dokazuje da su ljudi plovili morima mnogo prije nego se smatralo.
Sve ili skoro sve mitološke priče imaju stanovitu povijesnu odnosno arheološku vrijednost, ali to je manje više sve što se tiče njihove znanstvene autentičnosti. One prirodoznanstvene niti u tragovima. Inače se tvoja sklonost neke vrste tim tekstovima da naslutiti iz iz nadimka koji si imao na starom forumu, kao i sad.
Guest- Guest
red wolf wrote:Nemaš ti pojma o ničemu...Uhvati se Kabale, pa mi se javi...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Prestani dokazivati svoju neupućenost i u vezi ove materije. Već si se dovoljno izblamirao i na ovom području.
Guest- Guest
Prouči Kabalu...I onda se čujemo...Do tada...Mir...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:Nemaš ti pojma o ničemu...Uhvati se Kabale, pa mi se javi...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Prestani dokazivati svoju neupućenost i u vezi ove materije. Već si se dovoljno izblamirao i na ovom području.
red wolf-
2016-02-10
Page 5 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» '' SENZACIONALNO OTKRIĆE + AAA - (VIDEO) Glineni tablet star 3700 godina je otkriće koje mijenja tijek povijesti ''
» Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
» Otkriće koje bi moglo poljuljati islam
» Sukob Irana i Izraela mogao bi utjecati na cijene nafte
» Izmjene obiteljskog zakona
» Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
» Otkriće koje bi moglo poljuljati islam
» Sukob Irana i Izraela mogao bi utjecati na cijene nafte
» Izmjene obiteljskog zakona
Page 5 of 8