ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva

Page 8 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Go down

Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva - Page 8 Empty Re: Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva

Post by flumen 24/10/2017, 00:07

govinda wrote:
flumen wrote:
govinda wrote:
flumen wrote:12.000 godina prije Krista su Bosanci napravili ove cudesne gradjevine i koristili bezicne telefone
Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva - Page 8 536521_337060743033612_456595344_n
jah, naravno, nece valjda Hrvat il Srbin napravit piramidu...
a ni na dubini od 1000 metara nema tragova zicama, sto je dokaz visoke tehnologije bezicnih telefona
A ti nesto kivan na Bosance ili je Tjedan provociranja Bosanaca zapoceo? De odmah reci pa da znam kako da reagujem.
ma jok...to kad se krene od australopitecusa...vrijeme za viceve, muju i hasu

flumen

2015-08-21

Back to top Go down

Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva - Page 8 Empty Re: Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva

Post by flumen 24/10/2017, 00:08

Noor wrote:
govinda wrote:
flumen wrote:12.000 godina prije Krista su Bosanci napravili ove cudesne gradjevine i koristili bezicne telefone
Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva - Page 8 536521_337060743033612_456595344_n
još negdje imam Osmanagićev email kojeg mi je poslao pred 10-ak godina, kad sam se javila s pismom podrške i željom za volontiranjem :P
ja mailove od njega stalno dobijam, al zavrsavaju u spam kutiji

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by Leviathan2 24/10/2017, 00:09

flumen wrote:
Noor wrote:
govinda wrote:
još negdje imam Osmanagićev email kojeg mi je poslao pred 10-ak godina, kad sam se javila s pismom podrške i željom za volontiranjem :P
ja mailove od njega stalno dobijam, al zavrsavaju u spam kutiji
lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by flumen 24/10/2017, 00:11

inace sam arjunu i onu njegovu "badava kitu" zvako pred 30 i vise godina, u potrazi za nekim smislom...a kad ono, moj je nono imao bolji smisao zivota, riba na parangalu i demizona va konobi...

Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by govinda 24/10/2017, 00:13

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by red wolf 24/10/2017, 00:14

flumen wrote:inace sam arjunu i onu njegovu "badava kitu" zvako pred 30 i vise godina, u potrazi za nekim smislom...a kad ono, moj je nono imao bolji smisao zivota, riba na parangalu i demizona va konobi...
Zapravo si pogriješio sve...
red wolf
red wolf

Male
2016-02-10

Back to top Go down

Post by flumen 24/10/2017, 00:18

red wolf wrote:
flumen wrote:inace sam arjunu i onu njegovu "badava kitu" zvako pred 30 i vise godina, u potrazi za nekim smislom...a kad ono, moj je nono imao bolji smisao zivota, riba na parangalu i demizona va konobi...
Zapravo si pogriješio sve...
bas tako...procitao uzduz i poprijeko masu gluposti na tri jezika i tek sad par zadnjih godina kontam, da ti je Bog dao sve sto treba, i da ti je to sve pred nosom...jadransko more, u njemu riba, vinograde i maslinike...za zasladit se malo meda i smokava...malo dreva za nalozit pec i to je to...

flumen
flumen

Male
2015-08-21

Back to top Go down

Post by govinda 24/10/2017, 00:37

Ramayana je jos bolja

govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by Guest 24/10/2017, 09:27

Leviathan2 wrote:
slidingdoorsoperator wrote:
Leviathan2 wrote:
Leviathan2 wrote:
nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godina

Po predaji, ali nema dokaza za toliku starost tekstova o kojima govoriš. Dakle, može biti, ali vjerojatno ipak nije slučaj.
pretpostavlja se da su neki tekstovi iz veda stari oko 3-4 tisuce godina, bez obzira sto su bili predaja pa poslije napisani na sanskritu
a bez obzira i da su stari 200 godina, bitan je sadrzaj

Pa vrijednost sadržaja se ocjenjuje i po starosti tekstova, jer koga uopće zanimaju tekstovi koji nisu stariji od 200 godina?
Što nam oni bitno novoga mogu otkriti?
Govorim o vrijednosti u smislu mitologije, naravno. I dijelom moguće o povijesnoj odnosno arheološkoj vrijednosti.
Očito tekstovi nemaju ama baš nikakvu prirodoznanstvenu vrijednost kao uostalom niti bilo koja druga mitološka priča.
Usmena predaja je inače vrlo duboka voda, jer o njoj i posebno o njenoj starosti možemo samo naklapati.
halo majstore, sadrzaj je bitan, jebo arheolosku vrijednost i mitolosku
procitaj vede, moja preporuka zanimljivog stiva
onda uporedi tih "200" godina koliko su stare sa danasnjom erom

Pa povijesne i arheološke reference su jedino što u tim tekstovima zapravo i vrijedi. Danas.
Naravno, uz određenu književnu vrijednost same mitologije. Ostalo je sve trlababalan.
Mitologija modernim ljudima treba biti zanimljiva, ali čisto samo u tom književnom smislu i u onom pregleda svjetonazora primitivnih zajednica, njihovog načina razmišljanja, života itd.
Koju crnu drugu vrijednost ti tekstovi mogu imati u moderno doba?
Što nas mogu korisnoga poučiti?
Kako da pobijedimo rak?
Kako da prestanemo ratovati?
Ili barem kada da se ponašamo u kriznim situacijama?
Kako da napravimo svemirske brodove uz pomoć kojih ćemo posjetiti udaljene svjetove?
Kako da napravimo akceleratore u kojima ćemo prodrijeti u Planckovu duljinu?
Kako da konačno ovladamo tehnologijom roizvodnje energije putem komercijalne vruće fuzije?
Ništa od toga, dakle, obični trlababalan.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 24/10/2017, 09:49

Semir je malo previše zabrijao na Indianu Jonesa.
Ali dobro, bolje i to nego na Zagora i komandanta Marka poput našeg forumskog vječitog adolescenta nikada odraslog tetrijeba koji organski ne može smisliti Crnogorce.
Inače je danas valjda svakome jasno kako Semirove "piramide" nisu nikakva građevine nego se sva ljudska intervencija na njima svodi na moguće preoblikovanje brda na način da nalikuju piramidama.
Forma iznad suštine. Imitacija piramida, imitacija mitologije, imitacija kulture, imitacija života na bosanski način.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by orion 24/10/2017, 20:15

Leviathan2 wrote:
Leviathan2 wrote:

Po predaji, ali nema dokaza za toliku starost tekstova o kojima govoriš. Dakle, može biti, ali vjerojatno ipak nije slučaj.
pretpostavlja se da su neki tekstovi iz veda stari oko 3-4 tisuce godina, bez obzira sto su bili predaja pa poslije napisani na sanskritu
a bez obzira i da su stari 200 godina, bitan je sadrzaj

Pa vrijednost sadržaja se ocjenjuje i po starosti tekstova, jer koga uopće zanimaju tekstovi koji nisu stariji od 200 godina?
Što nam oni bitno novoga mogu otkriti?
Govorim o vrijednosti u smislu mitologije, naravno. I dijelom moguće o povijesnoj odnosno arheološkoj vrijednosti.
Očito tekstovi nemaju ama baš nikakvu prirodoznanstvenu vrijednost kao uostalom niti bilo koja druga mitološka priča.
Usmena predaja je inače vrlo duboka voda, jer o njoj i posebno o njenoj starosti možemo samo naklapati.
halo majstore, sadrzaj je bitan, jebo arheolosku vrijednost i mitolosku
procitaj vede, moja preporuka zanimljivog stiva
onda uporedi tih "200" godina koliko su stare sa danasnjom erom

Pa povijesne i arheološke reference su jedino što u tim tekstovima zapravo i vrijedi. Danas.
Naravno, uz određenu književnu vrijednost same mitologije. Ostalo je sve trlababalan.
Mitologija modernim ljudima treba biti zanimljiva, ali čisto samo u tom književnom smislu i u onom pregleda svjetonazora primitivnih zajednica, njihovog načina razmišljanja, života itd.
Koju crnu drugu vrijednost ti tekstovi mogu imati u moderno doba?
Što nas mogu korisnoga poučiti?
Kako da pobijedimo rak?
Kako da prestanemo ratovati?
Ili barem kada da se ponašamo u kriznim situacijama?
Kako da napravimo svemirske brodove uz pomoć kojih ćemo posjetiti udaljene svjetove?
Kako da napravimo akceleratore u kojima ćemo prodrijeti u Planckovu duljinu?
Kako da konačno ovladamo tehnologijom roizvodnje energije putem komercijalne vruće fuzije?
Ništa od toga, dakle, obični trlababalan.

općenito mislim da nas mogu podučiti, dati nam malu pomoć  kako se nositi sa životom....rakom, ratom,udaljenim svjetovima-ako ih ikada otkrijemo ..... :)
orion
orion

2017-06-06

Back to top Go down

Post by Kavran 24/10/2017, 20:40

govinda wrote:
Kavran wrote:
govinda wrote:Zar nisu Srbi stariji i od majmuna?

nisu. bošnjaci su stariji.
Nikad to nismo tvrdili a sad se goni u picku materinu po deseti jubilarni put

puši kurac amebo.
Kavran
Kavran

2017-10-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 8 of 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Back to top

- Similar topics