Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva
Page 8 of 8
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva
ma jok...to kad se krene od australopitecusa...vrijeme za viceve, muju i hasugovinda wrote:A ti nesto kivan na Bosance ili je Tjedan provociranja Bosanaca zapoceo? De odmah reci pa da znam kako da reagujem.flumen wrote:a ni na dubini od 1000 metara nema tragova zicama, sto je dokaz visoke tehnologije bezicnih telefonagovinda wrote:jah, naravno, nece valjda Hrvat il Srbin napravit piramidu...flumen wrote:12.000 godina prije Krista su Bosanci napravili ove cudesne gradjevine i koristili bezicne telefone
flumen- Posts : 3221
2015-08-21
ja mailove od njega stalno dobijam, al zavrsavaju u spam kutijiNoor wrote:još negdje imam Osmanagićev email kojeg mi je poslao pred 10-ak godina, kad sam se javila s pismom podrške i željom za volontiranjemgovinda wrote:jah, naravno, nece valjda Hrvat il Srbin napravit piramidu...flumen wrote:12.000 godina prije Krista su Bosanci napravili ove cudesne gradjevine i koristili bezicne telefone
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
flumen wrote:ja mailove od njega stalno dobijam, al zavrsavaju u spam kutijiNoor wrote:još negdje imam Osmanagićev email kojeg mi je poslao pred 10-ak godina, kad sam se javila s pismom podrške i željom za volontiranjemgovinda wrote:jah, naravno, nece valjda Hrvat il Srbin napravit piramidu...flumen wrote:12.000 godina prije Krista su Bosanci napravili ove cudesne gradjevine i koristili bezicne telefone
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
2016-11-17
Zapravo si pogriješio sve...flumen wrote:inace sam arjunu i onu njegovu "badava kitu" zvako pred 30 i vise godina, u potrazi za nekim smislom...a kad ono, moj je nono imao bolji smisao zivota, riba na parangalu i demizona va konobi...
red wolf-
2016-02-10
bas tako...procitao uzduz i poprijeko masu gluposti na tri jezika i tek sad par zadnjih godina kontam, da ti je Bog dao sve sto treba, i da ti je to sve pred nosom...jadransko more, u njemu riba, vinograde i maslinike...za zasladit se malo meda i smokava...malo dreva za nalozit pec i to je to...red wolf wrote:Zapravo si pogriješio sve...flumen wrote:inace sam arjunu i onu njegovu "badava kitu" zvako pred 30 i vise godina, u potrazi za nekim smislom...a kad ono, moj je nono imao bolji smisao zivota, riba na parangalu i demizona va konobi...
flumen-
2015-08-21
Ramayana je jos bolja
2016-11-17
Leviathan2 wrote:halo majstore, sadrzaj je bitan, jebo arheolosku vrijednost i mitoloskuslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:pretpostavlja se da su neki tekstovi iz veda stari oko 3-4 tisuce godina, bez obzira sto su bili predaja pa poslije napisani na sanskrituslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godina
Po predaji, ali nema dokaza za toliku starost tekstova o kojima govoriš. Dakle, može biti, ali vjerojatno ipak nije slučaj.
a bez obzira i da su stari 200 godina, bitan je sadrzaj
Pa vrijednost sadržaja se ocjenjuje i po starosti tekstova, jer koga uopće zanimaju tekstovi koji nisu stariji od 200 godina?
Što nam oni bitno novoga mogu otkriti?
Govorim o vrijednosti u smislu mitologije, naravno. I dijelom moguće o povijesnoj odnosno arheološkoj vrijednosti.
Očito tekstovi nemaju ama baš nikakvu prirodoznanstvenu vrijednost kao uostalom niti bilo koja druga mitološka priča.
Usmena predaja je inače vrlo duboka voda, jer o njoj i posebno o njenoj starosti možemo samo naklapati.
procitaj vede, moja preporuka zanimljivog stiva
onda uporedi tih "200" godina koliko su stare sa danasnjom erom
Pa povijesne i arheološke reference su jedino što u tim tekstovima zapravo i vrijedi. Danas.
Naravno, uz određenu književnu vrijednost same mitologije. Ostalo je sve trlababalan.
Mitologija modernim ljudima treba biti zanimljiva, ali čisto samo u tom književnom smislu i u onom pregleda svjetonazora primitivnih zajednica, njihovog načina razmišljanja, života itd.
Koju crnu drugu vrijednost ti tekstovi mogu imati u moderno doba?
Što nas mogu korisnoga poučiti?
Kako da pobijedimo rak?
Kako da prestanemo ratovati?
Ili barem kada da se ponašamo u kriznim situacijama?
Kako da napravimo svemirske brodove uz pomoć kojih ćemo posjetiti udaljene svjetove?
Kako da napravimo akceleratore u kojima ćemo prodrijeti u Planckovu duljinu?
Kako da konačno ovladamo tehnologijom roizvodnje energije putem komercijalne vruće fuzije?
Ništa od toga, dakle, obični trlababalan.
Guest- Guest
flumen wrote:12.000 godina prije Krista su Bosanci napravili ove cudesne gradjevine i koristili bezicne telefone
Semir je malo previše zabrijao na Indianu Jonesa.
Ali dobro, bolje i to nego na Zagora i komandanta Marka poput našeg forumskog vječitog adolescenta nikada odraslog tetrijeba koji organski ne može smisliti Crnogorce.
Inače je danas valjda svakome jasno kako Semirove "piramide" nisu nikakva građevine nego se sva ljudska intervencija na njima svodi na moguće preoblikovanje brda na način da nalikuju piramidama.
Forma iznad suštine. Imitacija piramida, imitacija mitologije, imitacija kulture, imitacija života na bosanski način.
Guest- Guest
slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:halo majstore, sadrzaj je bitan, jebo arheolosku vrijednost i mitoloskuslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:pretpostavlja se da su neki tekstovi iz veda stari oko 3-4 tisuce godina, bez obzira sto su bili predaja pa poslije napisani na sanskrituslidingdoorsoperator wrote:
Po predaji, ali nema dokaza za toliku starost tekstova o kojima govoriš. Dakle, može biti, ali vjerojatno ipak nije slučaj.
a bez obzira i da su stari 200 godina, bitan je sadrzaj
Pa vrijednost sadržaja se ocjenjuje i po starosti tekstova, jer koga uopće zanimaju tekstovi koji nisu stariji od 200 godina?
Što nam oni bitno novoga mogu otkriti?
Govorim o vrijednosti u smislu mitologije, naravno. I dijelom moguće o povijesnoj odnosno arheološkoj vrijednosti.
Očito tekstovi nemaju ama baš nikakvu prirodoznanstvenu vrijednost kao uostalom niti bilo koja druga mitološka priča.
Usmena predaja je inače vrlo duboka voda, jer o njoj i posebno o njenoj starosti možemo samo naklapati.
procitaj vede, moja preporuka zanimljivog stiva
onda uporedi tih "200" godina koliko su stare sa danasnjom erom
Pa povijesne i arheološke reference su jedino što u tim tekstovima zapravo i vrijedi. Danas.
Naravno, uz određenu književnu vrijednost same mitologije. Ostalo je sve trlababalan.
Mitologija modernim ljudima treba biti zanimljiva, ali čisto samo u tom književnom smislu i u onom pregleda svjetonazora primitivnih zajednica, njihovog načina razmišljanja, života itd.
Koju crnu drugu vrijednost ti tekstovi mogu imati u moderno doba?
Što nas mogu korisnoga poučiti?
Kako da pobijedimo rak?
Kako da prestanemo ratovati?
Ili barem kada da se ponašamo u kriznim situacijama?
Kako da napravimo svemirske brodove uz pomoć kojih ćemo posjetiti udaljene svjetove?
Kako da napravimo akceleratore u kojima ćemo prodrijeti u Planckovu duljinu?
Kako da konačno ovladamo tehnologijom roizvodnje energije putem komercijalne vruće fuzije?
Ništa od toga, dakle, obični trlababalan.
općenito mislim da nas mogu podučiti, dati nam malu pomoć kako se nositi sa životom....rakom, ratom,udaljenim svjetovima-ako ih ikada otkrijemo .....
orion- Posts : 2287
2017-06-06
govinda wrote:Nikad to nismo tvrdili a sad se goni u picku materinu po deseti jubilarni putKavran wrote:govinda wrote:Zar nisu Srbi stariji i od majmuna?
nisu. bošnjaci su stariji.
puši kurac amebo.
Kavran- Posts : 2669
2017-10-12
Page 8 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» '' SENZACIONALNO OTKRIĆE + AAA - (VIDEO) Glineni tablet star 3700 godina je otkriće koje mijenja tijek povijesti ''
» Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
» Otkriće koje bi moglo poljuljati islam
» Sukob Irana i Izraela mogao bi utjecati na cijene nafte
» Izmjene obiteljskog zakona
» Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
» Otkriće koje bi moglo poljuljati islam
» Sukob Irana i Izraela mogao bi utjecati na cijene nafte
» Izmjene obiteljskog zakona
Page 8 of 8