Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva
Page 6 of 8
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva
Prouči Kabalu...I onda se čujemo...Do tada...Mir...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:Nemaš ti pojma o ničemu...Uhvati se Kabale, pa mi se javi...slidingdoorsoperator wrote:red wolf wrote:
Ne...On nema volje proučiti Kabalu, ali sad sam mu dao izazov...
Ne govori napamet o stvarima o kojime ništa ne znaš. Odavno znam sve bitne kabalističke priče koje mogu imati veze sa ovim o čemu sad govorimo, a to sam odavno dokazao stavljanjem hrpe citata na podforumu Religija staroga foruma. Zbog toga su me čak prozvali citat-efendijom, a jedno vrijeme sam razmišljao da uzmem taj nadimak.
Prestani dokazivati svoju neupućenost i u vezi ove materije. Već si se dovoljno izblamirao i na ovom području.
red wolf- Posts : 15947
2016-02-10
nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godinaNoor wrote:jesam, ali nisam znala da pleme ima veze s hinduizmom.Leviathan2 wrote:jesi cula za vede?Noor wrote:slažem se, očito nema, ali svakako se tu možda radi o narodnoj usmenoj predaji vezano uz neki događaj, koji znanost možda s razlogom nije ni zabilježila ni podržala. mene bi i zanimalo i veselilo kad bi levi otkrio bar nešto.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
ebiga, jebena mitologija u koju ja bezrezervno vjerujem :D
Pa na tom polju imaš potpunu slobodu, a ako ti to nešto znači i moje puno uvažavanje u tom smislu. :)
Što ne znači kako ti neću nastaviti ponavljati da je tu riječ samo o običnoj mitologiji koja nema znanstvenu podršku. :)
kakvi spisi? čiji? iz kojeg vremena datiraju?
ok..
a to spada u nase kasnije zapise kad je vec pleme formirano, postoje spisi koje jos nismo desifrirali a koji su daleko daleko stariji , u nekim kasnijim tekstovima se spominju djelovi sadrzaja ovih prvih
za sad imamo troje studenata lingvistike koje pleme financira i kojima je uza spcijalizacija anticka pisma i jezici, tak nesto
uglavnom nadamo se da budemo uspjeli,
do sad nije bilo sanse jer je negdje kroz povjest izgubljen ili unisten prelaz s pisma na pismo koji je objasnjavao , sve dalje je magla,
i za ove koje mozemo prevesti imamo problema jer je jezik 90% izmjenjen, gramatika izmjenjena o pismima necu ni pricat, niti smo imali resursa niti kapaciteta za to klasificirati, za sad unazad 10 godina se radi na tomu a najvjerovatnije ce se radit uz klasicnu i digitalna pohrana radi lakseg pretrazivanja
a bemu sve, dešifrirali su i klinasto pismo i hijeroglife, i čvorove inka...valjda ćete i vi ovo vašeLeviathan2 wrote:nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godinaNoor wrote:jesam, ali nisam znala da pleme ima veze s hinduizmom.Leviathan2 wrote:jesi cula za vede?Noor wrote:slažem se, očito nema, ali svakako se tu možda radi o narodnoj usmenoj predaji vezano uz neki događaj, koji znanost možda s razlogom nije ni zabilježila ni podržala. mene bi i zanimalo i veselilo kad bi levi otkrio bar nešto.slidingdoorsoperator wrote:
Pa na tom polju imaš potpunu slobodu, a ako ti to nešto znači i moje puno uvažavanje u tom smislu. :)
Što ne znači kako ti neću nastaviti ponavljati da je tu riječ samo o običnoj mitologiji koja nema znanstvenu podršku. :)
ok..
a to spada u nase kasnije zapise kad je vec pleme formirano, postoje spisi koje jos nismo desifrirali a koji su daleko daleko stariji , u nekim kasnijim tekstovima se spominju djelovi sadrzaja ovih prvih
za sad imamo troje studenata lingvistike koje pleme financira i kojima je uza spcijalizacija anticka pisma i jezici, tak nesto
do sad nije bilo sanse jer je negdje kroz povjest izgubljen ili unisten prelaz s pisma na pismo koji je objasnjavao , sve dalje je magla,
i za ove koje mozemo prevesti imamo problema jer je jezik 90% izmjenjen, gramatika izmjenjena o pismima necu ni pricat, niti smo imali resursa niti kapaciteta za to klasificirati, za sad unazad 10 godina se radi na tomu a najvjerovatnije ce se radit uz klasicnu i digitalna pohrana radi lakseg pretrazivanja
Last edited by Noor on 23/10/2017, 23:09; edited 1 time in total
Sad tek shvaćam koliko je jadan ovaj forum...Tolika nakupina besmislenih ljudi...
red wolf-
2016-02-10
Etrursko pismo nisu, jbt, pa Levi je Etrurijanac :DNoor wrote:a bemu sve, dešifrirali su i klinasto pismo i hijeroglife, i čvorove inka...valjda ćete i vi ovo vašeLeviathan2 wrote:nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godinaNoor wrote:jesam, ali nisam znala da pleme ima veze s hinduizmom.Leviathan2 wrote:jesi cula za vede?Noor wrote:
slažem se, očito nema, ali svakako se tu možda radi o narodnoj usmenoj predaji vezano uz neki događaj, koji znanost možda s razlogom nije ni zabilježila ni podržala. mene bi i zanimalo i veselilo kad bi levi otkrio bar nešto.
ok..
2016-11-17
Noor wrote:
a bemu sve, dešifrirali su i klinasto pismo i hijeroglife, i čvorove inka...valjda ćete i vi ovo vaše
Pa kad ne vjeruju znanosti. :D Inače bi vjerojatno i taj posao bio završen, moguće i odavno. :)
Guest- Guest
Nek si ti nama smislen pa nek propadne forumred wolf wrote:Sad tek shvaćam koliko je jadan ovaj forum...Tolika nakupina besmislenih ljudi...
2016-11-17
Leviathan2 wrote:
nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godina
Po predaji, ali nema dokaza za toliku starost tekstova o kojima govoriš. Dakle, može biti, ali vjerojatno ipak nije slučaj.
Guest- Guest
malo si ti to nešto krivo razumija:)govinda wrote:Vede? Ne bas isprazna mitologija, gledao sam jedan film o naucniku koji je prateci tekstove u Vedama pratio kretanja starih Arijana (Arijevaca) po indijskom potkontinetu i njihov put prema zapadu i nasao ostatke gradova koji se spominju u Vedama i sve to potkrepio DNK analizom sadasnjih stanovnika indijskog potkontinenta, Irana i Evrope dok je na jugu Indije nasao DNK zajednicki stanovnicima Istocne Afrike i juga Indije sto dokazuje da su ljudi plovili morima mnogo prije nego se smatralo.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:prijatelju, evo procitaj nesto mladje od nasih spisa,slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
ebiga, jebena mitologija u koju ja bezrezervno vjerujem :D
vede recimo :D
toliko o mitologijama
procitaj ih pa onda mozemo razgovarat o mitologijama
Kucaš na pogrešna vrata, jer imam neka znanja i o tom području. :) Mislim, ipak je meni Religija na starom forumu bio matični podforum još od vremena Iskona. :D
Inače puno mlađi tekstovi nego se to uobičajeno misli, da i ne spominjem kako je i tu riječ o običnoj mitologiji bez praktički bilo kakvih znanstvenih temelja. Ili takvih van onoga što je uobičajeno za bilo koju mitologiju.
Radi se o Proto-Indoeuropljanima kojima je pradomovina bila u centralno Aziji, jedan dio uslijed klimatskih promjena je otiša na jug Indiju, pa imamo Arijsku invaziju na dotad Dravidsku Indiju,a drugi ogranak odlazi u Europu.
A za Afriku su vjerovatno mislio na Madagaskar, tamo se je naselilo stanovništvo Bornea početkom naše ere, dakle prije 2000g, na dotad nenaseljeni otok, da bi se na otok tek početkom 1000g počeli odseljavati bantu crnci..
Ovo su sve opće poznate stvari, nikakve tajne i misterije...
Last edited by kserks_ on 23/10/2017, 23:13; edited 1 time in total
Gost- Guest
Ne...Ovo je porazno zapravo...govinda wrote:Nek si ti nama smislen pa nek propadne forumred wolf wrote:Sad tek shvaćam koliko je jadan ovaj forum...Tolika nakupina besmislenih ljudi...
red wolf-
2016-02-10
a jebga, kad bi savjet dao spise van, vjerovatno bi to bilo u kratkom roku desifrirano,Noor wrote:a bemu sve, dešifrirali su i klinasto pismo i hijeroglife, i čvorove inka...valjda ćete i vi ovo vašeLeviathan2 wrote:nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godinaNoor wrote:jesam, ali nisam znala da pleme ima veze s hinduizmom.Leviathan2 wrote:jesi cula za vede?Noor wrote:
slažem se, očito nema, ali svakako se tu možda radi o narodnoj usmenoj predaji vezano uz neki događaj, koji znanost možda s razlogom nije ni zabilježila ni podržala. mene bi i zanimalo i veselilo kad bi levi otkrio bar nešto.
ok..
no, to je nase neslijedje i 90% plemena je iskljucivo protiv bilo kakvog davanja spisa
ako smo ih cuvali milenijima, cuvat cemo ih i dalje,
ipak neki detalji bi mozda jebeno uzdrmali danasnju povjesnu postavku, ili bi bili jednostavno omalovazeni kao shund i mitologija
dok god postoje postavke nedodirljivosti u kreiranju povjesti mi budemo drzali to za sebe
r
Po predaji, ali nema dokaza za toliku starost tekstova o kojima govoriš. Dakle, može biti, ali vjerojatno ipak nije slučaj.
a bez obzira i da su stari 200 godina, bitan je sadrzaj
It's So Good To Be Bad
Noor- Posts : 25907
2017-10-06
Malo si ti krivo shvatio, ne iz centralne Azije nego bas sa sjevera Indije su krenuli na jug Indije a drugi ogranak preko sadasnjeg Irana i Turske stize do Evrope a drugi krak iznad Crnog mora...i ova seoba se nije desila prije 2000 godina nego mnogo ranije a najstariji dokazi o brodovima su iz Egipta koji su stari negdje oko 6 000 godina...Nisu u pitanju nikakve misterije nego jednostavno za neke stvari je covjek znao mnogo prije nego sto se misli...kserks_ wrote:malo si ti to nešto krivo razumija:)govinda wrote:Vede? Ne bas isprazna mitologija, gledao sam jedan film o naucniku koji je prateci tekstove u Vedama pratio kretanja starih Arijana (Arijevaca) po indijskom potkontinetu i njihov put prema zapadu i nasao ostatke gradova koji se spominju u Vedama i sve to potkrepio DNK analizom sadasnjih stanovnika indijskog potkontinenta, Irana i Evrope dok je na jugu Indije nasao DNK zajednicki stanovnicima Istocne Afrike i juga Indije sto dokazuje da su ljudi plovili morima mnogo prije nego se smatralo.slidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:prijatelju, evo procitaj nesto mladje od nasih spisa,slidingdoorsoperator wrote:
vede recimo :D
toliko o mitologijama
procitaj ih pa onda mozemo razgovarat o mitologijama
Kucaš na pogrešna vrata, jer imam neka znanja i o tom području. :) Mislim, ipak je meni Religija na starom forumu bio matični podforum još od vremena Iskona. :D
Inače puno mlađi tekstovi nego se to uobičajeno misli, da i ne spominjem kako je i tu riječ o običnoj mitologiji bez praktički bilo kakvih znanstvenih temelja. Ili takvih van onoga što je uobičajeno za bilo koju mitologiju.
Radi se o Proto-Indoeuropljanima kojima je pradomovina bila u centralno Aziji, jedan dio uslijed klimatskih promjena je otiša na jug Indiju, pa imamo Arijsku invaziju na dotad Dravidsku Indiju,a drugi ogranak odlazi u Europu.
A za Afriku su vjerovatno mislio na Madagaskar, tamo se je naselilo stanovništvo Bornea početkom naše ere, dakle prije 2000g, na dotad nenaseljeni otok, da bi se na otok tek početkom 1000g počeli odseljavati bantu crnci..
Ovo su sve opće poznate stvari, nikakve tajne i misterije...
2016-11-17
Leviathan2 wrote:pretpostavlja se da su neki tekstovi iz veda stari oko 3-4 tisuce godina, bez obzira sto su bili predaja pa poslije napisani na sanskrituslidingdoorsoperator wrote:Leviathan2 wrote:
nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godina
a bez obzira i da su stari 200 godina, bitan je sadrzaj
Pa vrijednost sadržaja se ocjenjuje i po starosti tekstova, jer koga uopće zanimaju tekstovi koji nisu stariji od 200 godina?
Što nam oni bitno novoga mogu otkriti?
Govorim o vrijednosti u smislu mitologije, naravno. I dijelom moguće o povijesnoj odnosno arheološkoj vrijednosti.
Očito tekstovi nemaju ama baš nikakvu prirodoznanstvenu vrijednost kao uostalom niti bilo koja druga mitološka priča.
Usmena predaja je inače vrlo duboka voda, jer o njoj i posebno o njenoj starosti možemo samo naklapati.
Guest- Guest
Etrursko pismo nisu? pa 21 od 26 slova latinskog alfabeta, su preuzeta iz etruščanskog alfabeta.ljudi ne pišite gluposti.govinda wrote:Etrursko pismo nisu, jbt, pa Levi je Etrurijanac :DNoor wrote:a bemu sve, dešifrirali su i klinasto pismo i hijeroglife, i čvorove inka...valjda ćete i vi ovo vašeLeviathan2 wrote:nema veze apsolutno osim sto se neki tekstovi spominju i kod nas a pisani su prije 3-4 tisuce godinaNoor wrote:jesam, ali nisam znala da pleme ima veze s hinduizmom.Leviathan2 wrote:
jesi cula za vede?
ok..
Gost- Guest
The present day notion that there is a "mystery" regarding the Etruscan language is fundamentally erroneous; there exists no problem of decipherment, as is often wrongly asserted. The Etruscan texts are largely legible. The real problem with the Etruscan texts lies in the difficulty we have in understanding the exact meaning of the words and grammatical forms. A fundamental obstacle stems from the fact that no other known language has close enough kinship to Etruscan to allow a reliable, comprehensive, and conclusive comparison. The apparent isolation of the Etruscan language had already been noted by the ancients; it is confirmed by repeated and vain attempts of some to assign it to one of the various linguistic groups or types of the Mediterranean and Eurasian world.
2016-11-17
Dakle, mozes prepoznati slova ali ti je jezik i dalje nepoznat..kao sto i ja prepoznajem slova u svedskom pismu ali nemam pojma sta rijeci znace, npr.
2016-11-17
ljudi su letili i prije Fausta Vranchicha
Ima jedan grad koji obiluje inteligentima anacionalnim; kultura ih i svijest, bolje oholost, veze za Italiju, rasa i nagon za Hrvatsku; govore lose dva jezika; Zagreb im je tudj, Italija ih ne treba...
flumen-
2015-08-21
problem je jezik, jer ne znaju u koju jezičnu skupinu spada,a ne znaju ni gramatiku, niti znaju korijen riječi.govinda wrote:Dakle, mozes prepoznati slova ali ti je jezik i dalje nepoznat..kao sto i ja prepoznajem slova u svedskom pismu ali nemam pojma sta rijeci znace, npr.
Gost- Guest
pa to i ja govorim cijelo vrijeme...kserks_ wrote:problem je jezik, jer ne znaju u koju jezičnu skupinu spada,a ne znaju ni gramatiku, niti znaju korijen riječi.govinda wrote:Dakle, mozes prepoznati slova ali ti je jezik i dalje nepoznat..kao sto i ja prepoznajem slova u svedskom pismu ali nemam pojma sta rijeci znace, npr.
2016-11-17
Page 6 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» '' SENZACIONALNO OTKRIĆE + AAA - (VIDEO) Glineni tablet star 3700 godina je otkriće koje mijenja tijek povijesti ''
» Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
» Otkriće koje bi moglo poljuljati islam
» Sukob Irana i Izraela mogao bi utjecati na cijene nafte
» Izmjene obiteljskog zakona
» Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
» Otkriće koje bi moglo poljuljati islam
» Sukob Irana i Izraela mogao bi utjecati na cijene nafte
» Izmjene obiteljskog zakona
Page 6 of 8