Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
Page 1 of 3
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
https://geek.hr/znanost/clanak/otkrice-koje-ce-promijeniti-sve-balkan-kolijevka-covjecanstva/
Otkriće stvorenja, nazvanog Graecopithecus freybergi u Bugarskoj i Grčkoj, dokazuje da su naši preci počeli evoluirati u Europi 200.000 godina prije najranijih afričkih hominida
Povijest ljudske evolucije mogla bi se početi pisati iznova jer su znanstvenici u Europi otkrili fosile koji ukazuju na to da se čovjek razdvojio od majmuna na tom kontinentu, a ne u Africi, javljaju agencije.
Većina stručnjaka vjeruje da su se ljudski preci evolucijski razdvojili od majmuna prije sedam milijuna godina u središnjoj Africi, gdje su hominidi zatim živjeli idućih pet milijuna godina prije nove faze evolucije.
Znanstvenici su, međutim, pronašli dva fosila majmunolikih stvorenja s ljudskim oblikom zuba u Bugarskoj i Grčkoj koji su stari 7,2 milijuna godina.
Otkriće tog stvorenja, nazvanog Graecopithecus freybergi, dokazuje da su naši preci počeli evoluirati u Europi 200.000 godina prije najranijih afričkih hominida.
Međunarodna skupina znanstvenika tvrdi da to otkriće potpuno mijenja ljudsku povijest i posljednjeg zajedničkog rođaka čimpanze i ljudi, takozvanu evolucijsku kariku koja nedostaje, svrstava na područje Balkana.
Čimpanze su najbliži živući srodnici ljudima jer s njima dijele 95 posto gena. Evolucija posljednjeg zajedničkog srodnika objema vrstama središnja je i najvažnija rasprava paleoantropologije.
U doba prije više od sedam milijuna godina klimatske promjene pretvorile su istočnu Europu u otvorenu savanu što je prisililo majmune da pronađu nove vrste hrane i rezultiralo prijelazom na dvonožnost, pišu znanstvenici u časopisu Plos One.
“Ova studija mijenja postojeće ideje povezane s mjestima na kojima je čovječanstvo napravilo prve korake”, rekao je profesor Nikolaj Spasov s Bugarske akademije znanosti.
“Graecopithecus nije majmun. On je hominid i izravan je predak čovjeku. Njegova je prehrana povezana s relativnom suhom i čvrstom vegetacijom savane i zato, kao i ljudi, ima široke kutnjake i gustu caklinu”, kaže Spasov.
Znanstvenici su analizirali dva poznata uzorka Graecopithecusa, donju vilicu iz Grčke i gornji pretkutnjak iz Bugarske.
Koristeći se računalnom tomografijom uspjeli su vizualizirati unutarnje strukture fosila i ustanovili da su korijeni pretkutnjaka bili povezani.
“Veliki majmuni tipično imaju dva ili tri odvojena korijena, a korijeni Graecopithecusa djelomični su povezani, što je karakteristika modernih ljudi, ranih ljudi i nekih vrsta praljudi”, rekla je voditeljica istraživanja, profesorica Madelaine Boehme sa svučilišta u Tuebingenu.
To sugerira je da je Graecopithecus bio hominid i da je nekoliko stotina tisuća godina stariji od najstarijeg afričkog hominida, otkrivenog u Čadu.
“To nam omogućuje da razdavanje ljudi od majmuna smjestimo u Europu”, rekao je paleoantropolog David Begun sa sveučilišta u Torontu.
‘Ova teorija će izmijeniti početak ljudske povijesti’
Tijekom tog razdoblja Sredozemno more znalo je potpuno presušiti, što je majmunima i ranim hominidima omogućavalo da prelaze s kontinenta na kontinent.
“Bude li prihvaćena, ova teorija će izmijeniti početak ljudske povijesti”, rekla je profesorica Boehme.
Izvor: https://geek.hr/znanost/clanak/otkrice-koje-ce-promijeniti-sve-balkan-kolijevka-covjecanstva/#ixzz4i1gGhBYi
Otkriće stvorenja, nazvanog Graecopithecus freybergi u Bugarskoj i Grčkoj, dokazuje da su naši preci počeli evoluirati u Europi 200.000 godina prije najranijih afričkih hominida
Povijest ljudske evolucije mogla bi se početi pisati iznova jer su znanstvenici u Europi otkrili fosile koji ukazuju na to da se čovjek razdvojio od majmuna na tom kontinentu, a ne u Africi, javljaju agencije.
Većina stručnjaka vjeruje da su se ljudski preci evolucijski razdvojili od majmuna prije sedam milijuna godina u središnjoj Africi, gdje su hominidi zatim živjeli idućih pet milijuna godina prije nove faze evolucije.
Znanstvenici su, međutim, pronašli dva fosila majmunolikih stvorenja s ljudskim oblikom zuba u Bugarskoj i Grčkoj koji su stari 7,2 milijuna godina.
Otkriće tog stvorenja, nazvanog Graecopithecus freybergi, dokazuje da su naši preci počeli evoluirati u Europi 200.000 godina prije najranijih afričkih hominida.
Međunarodna skupina znanstvenika tvrdi da to otkriće potpuno mijenja ljudsku povijest i posljednjeg zajedničkog rođaka čimpanze i ljudi, takozvanu evolucijsku kariku koja nedostaje, svrstava na područje Balkana.
Čimpanze su najbliži živući srodnici ljudima jer s njima dijele 95 posto gena. Evolucija posljednjeg zajedničkog srodnika objema vrstama središnja je i najvažnija rasprava paleoantropologije.
U doba prije više od sedam milijuna godina klimatske promjene pretvorile su istočnu Europu u otvorenu savanu što je prisililo majmune da pronađu nove vrste hrane i rezultiralo prijelazom na dvonožnost, pišu znanstvenici u časopisu Plos One.
“Ova studija mijenja postojeće ideje povezane s mjestima na kojima je čovječanstvo napravilo prve korake”, rekao je profesor Nikolaj Spasov s Bugarske akademije znanosti.
“Graecopithecus nije majmun. On je hominid i izravan je predak čovjeku. Njegova je prehrana povezana s relativnom suhom i čvrstom vegetacijom savane i zato, kao i ljudi, ima široke kutnjake i gustu caklinu”, kaže Spasov.
Znanstvenici su analizirali dva poznata uzorka Graecopithecusa, donju vilicu iz Grčke i gornji pretkutnjak iz Bugarske.
Koristeći se računalnom tomografijom uspjeli su vizualizirati unutarnje strukture fosila i ustanovili da su korijeni pretkutnjaka bili povezani.
“Veliki majmuni tipično imaju dva ili tri odvojena korijena, a korijeni Graecopithecusa djelomični su povezani, što je karakteristika modernih ljudi, ranih ljudi i nekih vrsta praljudi”, rekla je voditeljica istraživanja, profesorica Madelaine Boehme sa svučilišta u Tuebingenu.
To sugerira je da je Graecopithecus bio hominid i da je nekoliko stotina tisuća godina stariji od najstarijeg afričkog hominida, otkrivenog u Čadu.
“To nam omogućuje da razdavanje ljudi od majmuna smjestimo u Europu”, rekao je paleoantropolog David Begun sa sveučilišta u Torontu.
‘Ova teorija će izmijeniti početak ljudske povijesti’
Tijekom tog razdoblja Sredozemno more znalo je potpuno presušiti, što je majmunima i ranim hominidima omogućavalo da prelaze s kontinenta na kontinent.
“Bude li prihvaćena, ova teorija će izmijeniti početak ljudske povijesti”, rekla je profesorica Boehme.
Izvor: https://geek.hr/znanost/clanak/otkrice-koje-ce-promijeniti-sve-balkan-kolijevka-covjecanstva/#ixzz4i1gGhBYi
mutava baštarda- Posts : 21037
2015-09-14
Re: Otkriće koje će promijeniti sve: Balkan, kolijevka čovječanstva
pelesgi ili l1b
Neće politički korektni dozvoliti da se ova teorija službeno prihvati jer je rasistička, znači nismo svi potomci crnaca :)
catabbath wrote:Neće politički korektni dozvoliti da se ova teorija službeno prihvati jer je rasistička, znači nismo svi potomci crnaca :)
ispasti će da su rodonačelnici bili politički napredni pa su od bijelaca postali crnci...
2015-09-14
Vrsta | Sličnost s ljudskom DNK u procentima |
Šimpanze | 98 odsto |
Mačke | 90 odsto |
Psi | 84 odsto |
Krave | 80 odsto |
Miševi | 75 odsto |
Zebrice (ribe) | 73 odsto |
Kljunar | 69 odsto |
Voćne mušice | 60 odsto |
Kokoške | 60 odsto |
Banane | 50 odsto |
Pčele | 44 odsto |
Kvasac | 26 odsto |
danni1 wrote:
Vrsta Sličnost s ljudskom DNK u procentima Šimpanze 98 odsto Mačke 90 odsto Psi 84 odsto Krave 80 odsto Miševi 75 odsto Zebrice (ribe) 73 odsto Kljunar 69 odsto Voćne mušice 60 odsto Kokoške 60 odsto Banane 50 odsto Pčele 44 odsto Kvasac 26 odsto
............................
kao što je već rečeno, nije politički korektno, a posebno u ovako teškim napetostima s došljacima iz dosadašnje koljevke civilizacije...
2015-09-14
ja vama govorim da je balkan rasadnik zivota na zemlji po plemenskim zapisima a vi mene zajebavate, al nije samo balkan nego i centralna visoravan u kini i ande u juznoj americi, tri tocke s kojih su prvi ljudi postali svjesni sebe
oni ce meni da smo od crnaca postali, psmtr, mozda oni ja sigurno nisam
ah zaboravih i australski plato ali oni su se razvili puno kasnije i uhebala ih izolacija
ah zaboravih i australski plato ali oni su se razvili puno kasnije i uhebala ih izolacija
Leviathan2 wrote:ja vama govorim da je balkan rasadnik zivota na zemlji po plemenskim zapisima a vi mene zajebavate, al nije samo balkan nego i centralna visoravan u kini i ande u juznoj americi, tri tocke s kojih su prvi ljudi postali svjesni sebe
Guest- Guest
Ne znam...deprimirame ovo da sam zapravo 50% biljka..jebena banana.mutava baštarda wrote:danni1 wrote:
Vrsta Sličnost s ljudskom DNK u procentima Šimpanze 98 odsto Mačke 90 odsto Psi 84 odsto Krave 80 odsto Miševi 75 odsto Zebrice (ribe) 73 odsto Kljunar 69 odsto Voćne mušice 60 odsto Kokoške 60 odsto Banane 50 odsto Pčele 44 odsto Kvasac 26 odsto
kao što je već rečeno, nije politički korektno, a posebno u ovako teškim napetostima s došljacima iz dosadašnje koljevke civilizacije...
Jbte...fikus
najavljuju na vijestima rtl-a neki prilog oko toga večeras...
glavno da nisi srbindanni1 wrote:Ne znam...deprimirame ovo da sam zapravo 50% biljka..jebena banana.mutava baštarda wrote:danni1 wrote:
Jbte...fikus
2015-09-14
I to što kažeš, svakako je moglo gore.mutava baštarda wrote:glavno da nisi srbindanni1 wrote:Ne znam...deprimirame ovo da sam zapravo 50% biljka..jebena banana.mutava baštarda wrote:danni1 wrote:
Jbte...fikus
jbte, ti se smijes a ja ozbiljan, :Dpismejker wrote:Leviathan2 wrote:ja vama govorim da je balkan rasadnik zivota na zemlji po plemenskim zapisima a vi mene zajebavate, al nije samo balkan nego i centralna visoravan u kini i ande u juznoj americi, tri tocke s kojih su prvi ljudi postali svjesni sebe
danni1 wrote:I to što kažeš, svakako je moglo gore.mutava baštarda wrote:glavno da nisi srbindanni1 wrote:Ne znam...deprimirame ovo da sam zapravo 50% biljka..jebena banana.mutava baštarda wrote:danni1 wrote:
Jbte...fikus
hahahahaha..pa pogodio si srz i bit svega,zato mi je to simpa,pa se smijemLeviathan2 wrote:jbte, ti se smijes a ja ozbiljan, :Dpismejker wrote:Leviathan2 wrote:ja vama govorim da je balkan rasadnik zivota na zemlji po plemenskim zapisima a vi mene zajebavate, al nije samo balkan nego i centralna visoravan u kini i ande u juznoj americi, tri tocke s kojih su prvi ljudi postali svjesni sebe
Guest- Guest
mi u plemenu se nadamo da ce stisak takozvanih autoriteta iz povjesti malo popustit u skorijoj buducnosti onda bi dali na uvid javnosti nasu bastinu, a vjeruj da bi to okrenulo za 180 stupnjeva cjeloukupno tumacenje povjestipismejker wrote:hahahahaha..pa pogodio si srz i bit svega,zato mi je to simpa,pa se smijemLeviathan2 wrote:jbte, ti se smijes a ja ozbiljan, :Dpismejker wrote:Leviathan2 wrote:ja vama govorim da je balkan rasadnik zivota na zemlji po plemenskim zapisima a vi mene zajebavate, al nije samo balkan nego i centralna visoravan u kini i ande u juznoj americi, tri tocke s kojih su prvi ljudi postali svjesni sebe
sreca njihovsa,sto nemam nis sa balknaom,a da imam,vec bi se neke stvari bitno promjenile...Leviathan2 wrote:mi u plemenu se nadamo da ce stisak takozvanih autoriteta iz povjesti malo popustit u skorijoj buducnosti onda bi dali na uvid javnosti nasu bastinu, a vjeruj da bi to okrenulo za 180 stupnjeva cjeloukupno tumacenje povjestipismejker wrote:hahahahaha..pa pogodio si srz i bit svega,zato mi je to simpa,pa se smijemLeviathan2 wrote:jbte, ti se smijes a ja ozbiljan, :Dpismejker wrote:Leviathan2 wrote:ja vama govorim da je balkan rasadnik zivota na zemlji po plemenskim zapisima a vi mene zajebavate, al nije samo balkan nego i centralna visoravan u kini i ande u juznoj americi, tri tocke s kojih su prvi ljudi postali svjesni sebe
Guest- Guest
imas imas, vi zidovi ste korjenom iz danaelova plemena, malo me kopkalo pa sam istrazivao,pismejker wrote:sreca njihovsa,sto nemam nis sa balknaom,a da imam,vec bi se neke stvari bitno promjenile...Leviathan2 wrote:mi u plemenu se nadamo da ce stisak takozvanih autoriteta iz povjesti malo popustit u skorijoj buducnosti onda bi dali na uvid javnosti nasu bastinu, a vjeruj da bi to okrenulo za 180 stupnjeva cjeloukupno tumacenje povjestipismejker wrote:hahahahaha..pa pogodio si srz i bit svega,zato mi je to simpa,pa se smijemLeviathan2 wrote:jbte, ti se smijes a ja ozbiljan, :Dpismejker wrote:
danael je sa svojih 10 kceri i 10 sinova otplovio do nekog grada u egiptu ali taj grad bi po karti sad morao bit ispod mora, onda je njegovo potomstvo otislo istocnije prema zemlji dzinova te su pokorili gomilu lokalnih plemena te jedno vrijeme drzali savez plemena
poslije prestaju zapisi o njima ali sudeci po nekim izvedbenicama imena itd bi bilo to to
Ia dalje mislim da bi Yoda trebao biti novi Matija Gubec..Leviathan2 wrote:imas imas, vi zidovi ste korjenom iz danaelova plemena, malo me kopkalo pa sam istrazivao,pismejker wrote:sreca njihovsa,sto nemam nis sa balknaom,a da imam,vec bi se neke stvari bitno promjenile...Leviathan2 wrote:mi u plemenu se nadamo da ce stisak takozvanih autoriteta iz povjesti malo popustit u skorijoj buducnosti onda bi dali na uvid javnosti nasu bastinu, a vjeruj da bi to okrenulo za 180 stupnjeva cjeloukupno tumacenje povjestipismejker wrote:hahahahaha..pa pogodio si srz i bit svega,zato mi je to simpa,pa se smijemLeviathan2 wrote:
jbte, ti se smijes a ja ozbiljan, :D
danael je sa svojih 10 kceri i 10 sinova otplovio do nekog grada u egiptu ali taj grad bi po karti sad morao bit ispod mora, onda je njegovo potomstvo otislo istocnije prema zemlji dzinova te su pokorili gomilu lokalnih plemena te jedno vrijeme drzali savez plemena
poslije prestaju zapisi o njima ali sudeci po nekim izvedbenicama imena itd bi bilo to to
Guest- Guest
nekako niti iskonski ne osjecam pripadnost,ne samo Balkanu,nego niti europi..nekako sam kao Tudj na Tudjem..
Guest- Guest
Page 1 of 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» '' SENZACIONALNO OTKRIĆE + AAA - (VIDEO) Glineni tablet star 3700 godina je otkriće koje mijenja tijek povijesti ''
» Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva
» Otkriće koje bi moglo poljuljati islam
» U ponoć stupaju rigorozne mjere koje će promijeniti život u Hrvatskoj sljedećih 30 dana
» BiH kolijevka islamskog terorizma
» Otkriće paleontologa moglo utjecati na izmjene o povijesti čovječanstva
» Otkriće koje bi moglo poljuljati islam
» U ponoć stupaju rigorozne mjere koje će promijeniti život u Hrvatskoj sljedećih 30 dana
» BiH kolijevka islamskog terorizma
Page 1 of 3