ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Page 14 of 30 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 22 ... 30  Next

Go down

Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 14 Empty Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Post by Eroo 28/3/2017, 19:02

Bosanski jezik mogu komotno, bez ikakve štete, ukiniti...Izgleda da oni u Sarajevu upravo o tome razmišljaju.
Imaju na izboru srpski i/ili hrvatski....Neće pogriješiti koji god odaberu. :]

Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 14 Empty Re: Deklaraciju o zajedničkom jeziku

Post by Guest 28/3/2017, 19:03

Eroo wrote:Bosanski jezik mogu komotno, bez ikakve štete, ukiniti...Izgleda da oni u Sarajevu upravo o tome razmišljaju.

pa ja :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 19:14

Eroo wrote:Bosanski jezik mogu komotno, bez ikakve štete, ukiniti...Izgleda da oni u Sarajevu upravo o tome razmišljaju.
Oni il netko iz tih krugova može filozofirat šta oce al kad Srbi u Srbiji a to je ekavica dobiju na uvid pod kojim kriterijima se neki jezik smatra zajednickim i da to u ovom slucaju može biti samo štokavska ijekavica latinskog pisma onda ce jugosi dobit pedalu i od njih.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Leviathan2 28/3/2017, 19:14

jastreb wrote:Ako ćemo po književnom jeziku(ne o dijalektima) svi znanstvenici i stručnjaci se slažu da je jezik isti,a standardi malo drugač. I to je to.
bednjanci ne pricaju dijalekt nego izvorni hrvatski koliko to moze biti

Male
2015-10-04

http://www.uzaludnipokusaj.org

Back to top Go down

Post by Stribor 28/3/2017, 19:41

RayMabus wrote:
Stribor wrote:

Hotil bih reći i kako se Norvežani, Švedjani, Danci i Islandjani savršeno razumu, ali ni jednimi ne pada pamet unifikacija tih jazikov nego vsaki svoj jazik držu posebnim po imenu i pravopisanju. Isto tako niti Čehi i Slovaki nimaju poteškoć oko razumivanja, ali su zdavna, još va vrime Češko-slovačke zajedničke države odustali od stvaranja zajedničkog jazika, a bome niti danaska im tako ništo ne pada na pamet delati.

Sapienti sat.

:)
Šta neznaci da su baš inteligentni jer bi se brže probili na svjecko tržište da ga unificiraju za početnike a poslije tko oce posebno onda nek uplati poseban tecaj za taj i taj jezik.

Ne triba im ikakov tečaj. Med sobom se dobro razumu. A ča se tiče svitskog tržišća i ino ulogu ''Lingua franca'' je zdavna vazel engleski jazik.

No dobro, ti im slobodno pojdi bistriti kako su ''neinteligentni'' i kak se ne moru dovoljno probiti na svitsko tržišće.
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 19:44

Pa i nisu nešto inteligentni ako im je lingua franca engleski a imaju šemu da razviju svoje.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Eroo 28/3/2017, 19:58

Noor wrote:

pa ja :D

Teško će pomiriti bosanski i  naš 'rvacki. Oni imaju H (di triba i ne triba),
 a mi ga nemamo...i ajse ti onda sporazumi. Kod njih kažu "hudba" (propovjed) a u nas doli " 'udba"...i belaj... :D
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 19:59

Jako su pametni ti Danci ...to se posebno vidi po Grenlandu na kojem danski jezik nije više službeno ...da svakako to je odraz inteligencije .....naravno.

On 21 June 2009, Greenland gained self-rule with provisions for assuming responsibility for self-government of judicial affairs, policing, and natural resources. Also, Greenlanders were recognized as a separate people under international law.[54] Denmark maintains control of foreign affairs and defence matters. Denmark upholds the annual block grant of 3.2 billion Danish kroner, but as Greenland begins to collect revenues of its natural resources, the grant will gradually be diminished. This is generally considered to be a step toward eventual full independence from Denmark. Greenlandic was declared the sole official language of Greenland at the historic ceremony.

https://en.wikipedia.org/wiki/Greenland
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 20:01

Nema šta , potrebno je stvarno bit ekstra inteligentan da izgubiš status službenog jezika na necemu veliko kao Grenland ....neka njima ....engleski lingua france.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 28/3/2017, 20:10

RayMabus wrote:Pa i nisu nešto inteligentni ako im je lingua franca engleski a imaju šemu da razviju svoje.

Vsaki od njih ima svoje i razumu se i nimaju potribe stvarati kvaziskandinavski jazik. Tako i Čehi i Slovaki. Samo kretardi s ''Balkana'' bi ništo mišali va jedno ... i ondar na koncu dojde do klanja. Komu je to potriba zopetovati jur četvrti ili koji krat?

''Poslovnim ljudem''!?? Serem im se na posal.
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 20:14

Stribor wrote:
RayMabus wrote:Pa i nisu nešto inteligentni ako im je lingua franca engleski a imaju šemu da razviju svoje.

Vsaki od njih ima svoje i razumu se i nimaju potribe stvarati kvaziskandinavski jazik. Tako i Čehi i Slovaki. Samo kretardi s ''Balkana'' bi ništo mišali va jedno ... i ondar na koncu dojde do klanja. Komu je to potriba zopetovati jur četvrti ili koji krat?

Samo ti krekeci ...da ste bečki konjušari jeste , zato mi je drago šta mi u Splitu nismo.

Konferencije "Jezici i nacionalizmi" održavale su se od travnja do studenoga 2016. u Podgorici, Splitu, Beogradu i Sarajevu, a na njima je sudjelovalo tridesetak stručnjaka različitih struka koji su, navode iz Krokodila, sastavili "Deklaraciju o zajedničkom jeziku" radi "podizanja svijesti i aktivnog utjecanja na postojeće nacionalističke jezične praske u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji".
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 28/3/2017, 20:21

RayMabus wrote:Jako su pametni ti Danci ...to se posebno vidi po Grenlandu na kojem danski jezik nije više službeno ...da svakako to je odraz inteligencije .....naravno.

On 21 June 2009, Greenland gained self-rule with provisions for assuming responsibility for self-government of judicial affairs, policing, and natural resources. Also, Greenlanders were recognized as a separate people under international law.[54] Denmark maintains control of foreign affairs and defence matters. Denmark upholds the annual block grant of 3.2 billion Danish kroner, but as Greenland begins to collect revenues of its natural resources, the grant will gradually be diminished. This is generally considered to be a step toward eventual full independence from Denmark. Greenlandic was declared the sole official language of Greenland at the historic ceremony.

https://en.wikipedia.org/wiki/Greenland

Uz službeni danski jazik na Grønlandu upeljali su kot službeni jazik i tzv. grønlandski jazik. To je jazik domorodcev (Inuitov) i spada va eskimsko-aleutske jazike. To je upeljavanje većjazičnosti. Nima veze s unifikacijom jazikov o kojoj je ova tema.

Poslušaj Kica.
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 20:25

De otiđi cistit becke štale kad ti je engleski lingua franca a imaš svoj jezik koji moš razvijat.

Šta ja s takvim covikon imam više pricat.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 28/3/2017, 20:26

Leviathan2 wrote:
jastreb wrote:Ako ćemo po književnom jeziku(ne o dijalektima) svi znanstvenici i stručnjaci se slažu da je jezik isti,a standardi malo drugač. I to je to.
bednjanci ne pricaju dijalekt nego izvorni hrvatski koliko to moze biti

da, bednjanski govor je hrvatski kajkavski pradijalekt, i danas najteže razumljiv dijalekt kajkavskog narječja hrvatskog jezika, iz kojeg su se, tvrde lingvisti, razvili svi kajkavski govori.

ako tko želi poslušati...

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Stribor 28/3/2017, 20:29

RayMabus wrote:
Stribor wrote:

Samo ti krekeci ...da ste bečki konjušari jeste , zato mi je drago šta mi u Splitu nismo.

Konferencije "Jezici i nacionalizmi" održavale su se od travnja do studenoga 2016. u Podgorici, Splitu, Beogradu i Sarajevu, a na njima je sudjelovalo tridesetak stručnjaka različitih struka koji su, navode iz Krokodila, sastavili "Deklaraciju o zajedničkom jeziku" radi "podizanja svijesti i aktivnog utjecanja na postojeće nacionalističke jezične praske u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji".

Uh .... cum sapienti viro libenter diserimus, sed .......! :roll
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 20:34

Ma samo ti brekeci , skužija sam ja šta je tu na stvari : neželimo imat ništa sa Srbima , bolje da Njemački pricamo ...pricaj ti slobodno a od mene odhebi ...ja imam drugi plan.

RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Stribor 28/3/2017, 20:35

RayMabus wrote:De otiđi cistit becke štale kad ti je engleski lingua franca a imaš svoj jezik koji moš razvijat.

Šta ja s takvim covikon imam više pricat.

Nimaš ča. Niti se ti moreš dvignuti do moje razine, niti se ja morem spustiti do tvoje. Eto.

Srdačan pozdrav.

B-)
Stribor
Stribor

Male
2015-09-22

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 20:39

Naravno da ti nemoš do moje razine : taj koji bi radije tuđinski jezik pricao a svoj nebi razvijao a može nije moja razina.

Idi ti u kvislinge ....imaš tamo svoje europske nacije , mocne ...cisti im štale.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 20:48

Brige me za vaše komplekse , nešto sam pokušavao objasnit neide a sad ispada da bi radije izumrli i pricali švabski i talijanski samo da niste Srbi.

E pa gospodo draga pricajte , ja znam tko nece.

Napad je najbolja obrana.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by lobo1 28/3/2017, 21:08

Jugofili koji se ne mogu pomiriti s raspadom Jugoslavije, a među njima i oni jugočetnici iz Hrvatske koji se ne mire s postojanjem samostalnoga hrvatskog jezika, i "samostalne Hrvatske  države"Deklaraciju o zajedničkom jeziku - Page 14 Ja-sam12

lobo1

Male
2014-04-18

Back to top Go down

Post by RayMabus 28/3/2017, 21:14

Lobo u pravu si al ako znaš pod kojim uvjetima neki jezik može postat zajednicki onda znaš i da to može biti jedino štokavica ijekavskog govora latinicnog pisma ...pa sad neznam odakel vama ta panika jer to onda više govori o vašem neznanju i strahu šta je odraz slabosti vašeg indeniteta ....valjda zato nama u Splitu nije bio problem to potpisati ....uvijek smo bili napredniji kad su ove stvari u pitanju ....vecina hr jezikoslovaca u povijesti i jesu iz Dalmacije.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 14 of 30 Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 22 ... 30  Next

Back to top

- Similar topics