ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji

Page 5 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji - Page 5 Empty Re: U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji

Post by aben 16/2/2017, 12:34

Yes. The expansion in production in the rest of the world relative to production in the old First World has served to reduce the share of global GDP that goes to the old First World, but it has also equivalently reduced prices! The result is that, in real terms, when the dust has settled, there is no reduction in buying power or in real incomes or real GDP in the old First World. In real, physical terms, as opposed to monetary terms, the gain of the rest of the world has not been at the expense of the old First World. At 5/24ths the prices, 5/24ths the money GDP of the old First World buys just as much as did the initial GDP of the old First World.

https://mises.org/library/globalization-long-run-big-picture

globalizacija? fuck yeah.

aben

2014-04-16

Back to top Go down

U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji - Page 5 Empty Re: U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji

Post by debotoijusto 16/2/2017, 12:35

asilovski wrote:
debotoijusto wrote:
asilovski wrote:
debotoijusto wrote:
asilovski wrote:
heheheh da ti odrežu spolovilo ti bi našao opravdanje, inače zbog ove "sjajne stvari" imaš ratove na bliskom istoku, masovnu emigraciju, dolazak fašista na vlast, nestanak srednje klase, zabrane, tiraniju, kontrolu svega...

glupost
prije glob. vojska brala cvijece po livadama i svi zivjeli sretno u svome malom brlogu

nema nazad , glob. nije pravilan naziv , to bilo prije 30g. sad  nacin zivota , kupujes prodajes putujes radis ulazes...
tko hoce svoj mali brlog moze imati bez problema  , to isto rezultat glob.

Prije 3 godina si mogao obići cijelu afriku, bliski istok, srednji istok danas osim riejtkih oaza ne možeš nigdje ako ne želiš da budeš crna kronika, srednja klasa nestaje, kontrole, zabrane i represija je porasla u neviđenim razmjerima, kaos, sukobi zapravo najgore je nestanak nade, te sigurni dolazak fašista i neviđeni sukobi su rezultat, ali su ti dali floskule i misao da možeš i ti biti dio gloabnog trižišta, naravno ti si zagrizao, ali činjenicu su činjenice sve ostalo je obična podvala i laž

za 2h s sakom € mozes biti bilo gdje po EU
i ne samo biti nego i radit  , sve dostupno za uredan zivot mozes danas dobit besplatno ili za smijesan novac
mozes obitavat ovdje a suradjivati sa svijetom i obrnuto...
ti vidis samo represiju i fasizam u doba nikad vecih sloboda za obicnog covjeka
"nikad vecih sloboda za obicnog covjeka"
molim ban za idiotluk

koji period je imao vecu slobodu odluke prije ovoga ?
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/2/2017, 12:37

deda wrote:
debotoijusto wrote:
deda wrote:
debotoijusto wrote:
kolika je nezaposlenost mladih po Italiji, Španjolskoj, Francujskoj, Grčkoj... ?
stvarnu slobodu imaš kad si financijski nezavisan, novac oslobađa, siromaštvo je ropstvo
u navedenim zemljama si djete do 38 , u 40 spreman za mirovinu
sam pao sam se ubio

mladi su sami krivi što zbog globalizacije nemaju posao, ili im je plaća toliko niska da od nje ne mogu živjeti
2+2
I odvojit se od roditelja i otic u podstanare ....a inace to mi je zanimljivo kao kako na zapadu se odma odvajaju od roditelja i idu u podstanare ....pa normalno da idu kad od place mogu si prisuštit da placaju stan ....kao da to nebi i ovi na Mediteranu i istocnoj Evropi napravili da su im place vece.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:37

speare_shaker wrote:
Pinochet wrote:Dakle da nije bilo trpačine kozojebima, nitko nebi rekao niti "a" protiv globalizacije.

Ma ne, samo radnici koji su ostali bez posla zbog seljenja proizvodnje primjerice u Indiju, Kinu ili Vijetnam kako bi oni najbogatiji postali još bogatiji. A i članovi njihovih obitelji. Dakle, pomoži to najmanje sa 4. A i umirovljenici čije mirovine trpe zbog tog seljenja proizvodnje, jer su uplate u mirovinske fondove manje. Ponekad mi se čini da ti stvarno nemaš pojma s pojmom o svijetu u kojem živiš nego eto blebećeš tek toliko da nešto blebećeš.
bla bla bla
ti blebećeš, puno pišeš i filozofiraš , malo konkretnog daješ.

toliko su na zapadu ostali bez posla da moraju uvoziti nove radnike. na zapadu nerade uglavnom imigranti iz islamskog svijeta, stopa nezaposlenosti u USA sa crncima i ostalima, je ispod 5%, a na zapadu da izbaciš uvezene muslimane, stopa nezaposlenosti je isto tako oko 5%. Dakle vlada full zaposlenost. 

Drugo, tko je kriv što većina zapadnih vlada zadnjih par destljeća je "lijevo" , pa povećavaju poreze i regulacije, a time potiču iseljavanje poslova i ruše standard srednjoj klasi. - jer gle čuda , plaćanje mega socijalističkih poreza lakše izbjegnu bogataši nego srednja klasa.

Globalizacija je zakon,  od ima par posto pravih žrtava, iako je najveći krivac država sa povećanjem poreza , a najveći problem globalizacije , je zbog nekontrolirane imigracije  -pogotovo u EU gdje su ih natrpali kozojebima, inače se većina(da većina) nikada nebi pobunila.

Ako vam je tko kriv za standard, onda vam je kriva država radi velikih poreza ili kod nas još i lopine iz HDZa
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:37

debotoijusto wrote:

40% nezaposlenost među mladima do 30 godina u Italiji, slobodom odluke izabrali su ne imati prihode
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:38

to sve lijeno i razmaženo, puno estrogena od vode koju piju, treba ih poslati u vojsku
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:38

asilovski wrote:
Pinochet wrote:Globalizacija je odlična stvar, samo se krivo provodi. 
Na zapadu se nitko niej bio radi globalizacije jedino radi trpanja kozojebima. Dakle da nije bilo trpačine kozojebima, nitko nebi rekao niti "a" protiv globalizacije. Ovako Francusku i EU natrpalo kozohebima, diglo im kriminal, sranja, silovanja, ubojstva, terorizam, za par stotina %, i jebiga, nevalja globalizacija. 

Radnička Fronta govori - "ne sloboda kretanju kapitala, da sloboda kretanju ljudima", ali treba biti obrnuto "da sloboda kretanju kapitalu , ne sloboda kretanja ljudima".
Prije globalizacije si mogao putovati od Maroka do Pakistana slobodno bez straha, sada možeš evetnulano u čuvani resort u Egiptu i to ako ako, afriku da ne govorim moj ćaća je prošao pola afrike sada bi te pojeli kada bi izašao iz aviona

pogledaj populaciju tih zemalja prije 50godina i danas.. povećali se  za 6-7puta, i toliko se povećao radikalni islam. sami pali sami se ubili
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/2/2017, 12:40

deda wrote:
debotoijusto wrote:

40% nezaposlenost među mladima do 30 godina u Italiji, slobodom odluke izabrali su ne imati prihode
Lijeni su , nece da rade za kikiriki.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:41

Pinochet wrote:
Globalizacija je zakon

kad ti se smanjuje prihod odna si bogatiji, ljudi ne shvaćaju da se oduzimanjem povećava dobit

U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji - Page 5 6a00d83451b14d69e201a73d674b0a970d-450wi
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:41

deda wrote:
debotoijusto wrote:

http://www.heritage.org/index/ranking

italija je po indexu ekonomskih sloboda spada u donjio dio ljestvice "osrednje slobodnih zemalja", a Hrvatska spada u razinu "ekonomski neslobodnih zemalja". 

Hrvatska, Italija, Grčka, Španjolska(naša sam i Sloveniju) spadaju u najamanje ekonomski slobodne zemlje u EU.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:43

deda wrote:
Pinochet wrote:
Globalizacija je zakon

kad ti se smanjuje prihod odna si bogatiji, ljudi ne shvaćaju da se oduzimanjem povećava dobit

U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji - Page 5 6a00d83451b14d69e201a73d674b0a970d-450wi

1)nisu se prilagodili, 
2)ujebala ih država sa rastom poreza i regulacija,  najviše poreza plati ta srednja klasa i radnička klasa, bogataši poput Trumpa pa i kod nas, čim netko ima love za sjest u avion i otić u švicarsku/britaniju i tamo otvoriti firmu i platiti nekoga konzultanta, lako će izbjeći plaćanje poreza.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by aben 16/2/2017, 12:44

Pinochet wrote:
deda wrote:
Pinochet wrote:
Globalizacija je zakon

1)nisu se prilagodili, 
2)ujebala ih država sa rastom poreza i regulacija,  najviše poreza plati ta srednja klasa i radnička klasa, bogataši poput Trumpa pa i kod nas, čim netko ima love za sjest u avion i otić u švicarsku/britaniju i tamo otvoriti firmu i platiti nekoga konzultanta, lako će izbjeći plaćanje poreza.
3) sve in je jeftinije

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/2/2017, 12:44

RayMabus wrote:
deda wrote:
debotoijusto wrote:

Lijeni su , nece da rade za kikiriki.
Onda se još bune kad emigiraš u Njemačku.

lol!
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:48

da sve je jeftinije.. 

sićam se 90tih, ono osnovna škola i teški snobizam..  nekim klincima bi starci kupili nike patike od 800kn, i oni bili face, a plaća tada bila 1500-2000kn prosječna. najjeftinije su bile 400kn.

Ja odem u dućan, kada je akcija i uzmen adidas, nike, i pumpa, 3 solidne patike, za 500kn - 20godina kasnije.

sve je jeftinije.  polovni mobitel od brata ili susjeda koji hoće novi "model", uzmeš za 200-300kn, (dakle 5% plaće), prije si davao 50% plaće.. 

računala isto tako.. kada mi je stari 2001 ili 2000, kupio PC, 9000kn.. 

sada uzmeš 10puta jači PC, za 3000kn.. 

a da ne govorim kako su prije u zatvorenim socijalističkim zemljama, naručili auto, neku kantu tipa ladu-trabant, i onda čekali nekoliko godina da im komesar dodjeli auto.. sada vozono auto mozes uzeti čak od jedne prosječne uhljeb plaće, a solidno auto od nekoliko uhljeb plaća-...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:49

Pinochet wrote:
deda wrote:
debotoijusto wrote:

http://www.heritage.org/index/ranking

italija je po indexu ekonomskih sloboda spada u donjio dio ljestvice "osrednje slobodnih zemalja", a Hrvatska spada u razinu "ekonomski neslobodnih zemalja". 

Hrvatska, Italija, Grčka, Španjolska(naša sam i Sloveniju) spadaju u najamanje ekonomski slobodne zemlje u EU.

A najveći gospodarski rast ima komunistička Kina koja je na dnu te ljestvice sloboda.

manje filozofije, više matematike :)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:50

mislim da bi bolio kurac francuze za globalizaciju, ili njemce, ili zapadnu europu, da im nisu natrpali države jihadistima, 

globalizacija je odlična za protok kapitala i robe, jer su to ... brojke.. 

međutim ekonomski teoretičari misle da su i ljudi brojke(nisu 100%), pa onda protok ljudi ispadne loše, jer nije jednako vrijedan njemački inžinjer i somalijski vrač... nitko od ekonomista se ne usudi ovo ubaciti u svoje modele jer bi ispali rasisti, zato globalizacija puši kurac.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 16/2/2017, 12:53

RayMabus wrote:
deda wrote:
debotoijusto wrote:
deda wrote:
debotoijusto wrote:
kolika je nezaposlenost mladih po Italiji, Španjolskoj, Francujskoj, Grčkoj... ?
stvarnu slobodu imaš kad si financijski nezavisan, novac oslobađa, siromaštvo je ropstvo
sam pao sam se ubio

mladi su sami krivi što zbog globalizacije nemaju posao, ili im je plaća toliko niska da od nje ne mogu živjeti
2+2
I odvojit se od roditelja i otic u podstanare ....a inace to mi je zanimljivo kao kako na zapadu se odma odvajaju od roditelja i idu u podstanare ....pa normalno da idu kad od place mogu si prisuštit da placaju stan ....kao da to nebi i ovi na Mediteranu i istocnoj Evropi napravili da su im place vece.

moj prvi stan unajmljen bio u kamenitu/varos 86 mislim , s jos dvoje a imao gdje zivit i roditelje koji su samo radili/spavali
a ekonomija bila zakurac u to doba
jezik si mogao samo u skoli ako si imao srece ili skupo privatno naucit , literatura nedostupna , izvorni govornik samo kratko ljeti bio dostupan , putovanje bilo gdje cekanja vize pregledi 20h truckanja...kad ovladas broken inglis vec si bio 3 koraka ispred drugih za posao

danas sve to dostupno rutinski i povoljno/besplatno tko zeli koristit prednosti tkz. glob.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:53

Pinochet wrote:
globalizacija je odlična... jer su to ... brojke...

odlična je Kinezima i Indijcima, za europljane i amerikance nije

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 16/2/2017, 12:56

debotoijusto wrote:
danas sve to dostupno rutinski i povoljno/besplatno tko zeli koristit prednosti tkz. glob.
ljudi su danas lijeni i ne žele raditi, a poslova ima koliko hoćeš, pare leže okolo samo ih treba pokupiti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 16/2/2017, 12:56

debotoijusto wrote:
RayMabus wrote:
deda wrote:
debotoijusto wrote:
deda wrote:
sam pao sam se ubio

2+2

moj prvi stan unajmljen bio u kamenitu/varos 86 mislim , s jos dvoje a imao gdje zivit i roditelje koji su samo radili/spavali
a ekonomija bila zakurac u to doba
jezik si mogao samo u skoli ako si imao srece ili skupo privatno naucit , literatura nedostupna , izvorni govornik samo kratko ljeti bio dostupan , putovanje bilo gdje cekanja vize pregledi 20h truckanja...kad ovladas broken inglis vec si bio 3 koraka ispred drugih za posao

Radio sam ja u Italiji kad sam imao 20 godina pa sam sam plačao stanarinu i još bi mi ostalo tako da ono odhebi.....a ovdje kod staraca sam uvijek al baš uvijek odvajao 1000 kuna od plače i to bi išlo za režije dakle ono zajednica da nam je lakše.

Last edited by RayMabus on 16/2/2017, 12:57; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by debotoijusto 16/2/2017, 12:56

deda wrote:
debotoijusto wrote:

upravo tako , za prihode je potreban rad , takva su pravila igre trenutno
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Back to top

- Similar topics