U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji
Page 4 of 9
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: U razvijenim zemljama jača otpor globalizaciji
ne ne to su željene posljedice, samo št ne vidiš širu sliku i konačni cilj a kojem je u celofanu govorio ovaj pajac, tj. "jednakiji svijet" samo jednakiji u bijedi i kaosu, ovo nema veze sa ekonomijom ona je sporedna zapravo oruđe ovo je alkemijski procesaben wrote:posljedice političkih odluka su redovito loše, složin se.asilovski wrote:globalizacija koja je u tjeku je šarena laža, u biti se radi o uništenju srednje klase, same Europe kao civilizacije, osiromašenje iste uz pomoć potpune destabilizacije bliskog istoka i afrike, te bogaćenje pojedinaca, eventualno povećanje standarda Kine...u globalu to je globalna uravnilovka i kaos zbog istoga, alhemijski proces coagule et solveaben wrote:globalizacija je, isto ko i kapitalizam, pod sumnjon zbog petljanja države. naravski da će se ljudi okomiti na globalizaciju kad političari igraju socijalnih inžinjerov.asilovski wrote:Prije globalizacije si mogao putovati od Maroka do Pakistana slobodno bez straha, sada možeš evetnulano u čuvani resort u Egiptu i to ako ako, afriku da ne govorim moj ćaća je prošao pola afrike sada bi te pojeli kada bi izašao iz avionaPinochet wrote:Globalizacija je odlična stvar, samo se krivo provodi.
Na zapadu se nitko niej bio radi globalizacije jedino radi trpanja kozojebima. Dakle da nije bilo trpačine kozojebima, nitko nebi rekao niti "a" protiv globalizacije. Ovako Francusku i EU natrpalo kozohebima, diglo im kriminal, sranja, silovanja, ubojstva, terorizam, za par stotina %, i jebiga, nevalja globalizacija.
Radnička Fronta govori - "ne sloboda kretanju kapitala, da sloboda kretanju ljudima", ali treba biti obrnuto "da sloboda kretanju kapitalu , ne sloboda kretanja ljudima".
Kermit- Posts : 26479
2014-04-17
Između jednog mandata prođe 4 godine , dakle smjene se četri generacije .....na prvim izborima starome sam rekao da glasa za MOST a na drugim samo da može za koga god hoce al da nesmije za HDZ ...on je glasovao za SDP a ja za MOST na drugim izborima.
Mlađe generacije ne glasaju za lijevicu nego za buntovnicke stranke , populiste i to ...anitglobaliste.
Mlađe generacije ne glasaju za lijevicu nego za buntovnicke stranke , populiste i to ...anitglobaliste.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
RayMabus wrote:Da ali vrijeme uvijek ide naprijed i šta smo vremenski dalje a svakim danom to jesmo to ce se sve više i više vidit štetna nuspojava toga.speare_shaker wrote:debotoijusto wrote:glob. sjajna stvar , natrag bi bilo samoubojstvo
Mainstream pozicija tzv. moderne ljevice.
Debotojusto ce možda i za 20 godina ostat globalist no 75% društva nece a oni biraju vlast a ne manjina.
nisam ja globalist i sto to opce znaci ?
koristim prednosti trenutnog nacina zivota i izbjegavam mane , koliko se moze
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Prije 3 godina si mogao obići cijelu afriku, bliski istok, srednji istok danas osim riejtkih oaza ne možeš nigdje ako ne želiš da budeš crna kronika, srednja klasa nestaje, kontrole, zabrane i represija je porasla u neviđenim razmjerima, kaos, sukobi zapravo najgore je nestanak nade, te sigurni dolazak fašista i neviđeni sukobi su rezultat, ali su ti dali floskule i misao da možeš i ti biti dio gloabnog trižišta, naravno ti si zagrizao, ali činjenicu su činjenice sve ostalo je obična podvala i laždebotoijusto wrote:asilovski wrote:heheheh da ti odrežu spolovilo ti bi našao opravdanje, inače zbog ove "sjajne stvari" imaš ratove na bliskom istoku, masovnu emigraciju, dolazak fašista na vlast, nestanak srednje klase, zabrane, tiraniju, kontrolu svega...debotoijusto wrote:glob. sjajna stvar , natrag bi bilo samoubojstvo
glupost
prije glob. vojska brala cvijece po livadama i svi zivjeli sretno u svome malom brlogu
nema nazad , glob. nije pravilan naziv , to bilo prije 30g. sad nacin zivota , kupujes prodajes putujes radis ulazes...
tko hoce svoj mali brlog moze imati bez problema , to isto rezultat glob.
Kermit-
2014-04-17
Uglavnom lijevici izumire biracko tijelo , bejbe boom generacija koja je živjela u blagostanju i lijevicu doživljava tako kako su je vidjeli za svojih života a ne kakava je ona danas pa joj daju svoj glas :RayMabus wrote:Između jednog mandata prođe 4 godine , dakle smjene se četri generacije .....na prvim izborima starome sam rekao da glasa za MOST a na drugim samo da može za koga god hoce al da nesmije za HDZ ...on je glasovao za SDP a ja za MOST na drugim izborima.
Međutim, ono što zabrinjava jest porast opće stope mortaliteta jer se broj umrlih već godinama kreće iznad 50 tisuća, a ukupnog je stanovništva sve manje. Porast stope mortaliteta posebice će doći do izražaja (osim što je već 2015. znatno porasla) sljedećih nekoliko godina jer u životnu dob pogođenu većim rizikom smrti ulaze brojnije generacije rođene nakon Drugoga svjetskog rata odnosno tzv. baby-boom generacije (rođeni između 1946. i 1954.).
Naime, u Hrvatskoj je 2014. godine prosječna dob umrlih iznosila 72,2 godine za muškarce te 79,3 godina za žene što upravo ukazuje da povećana smrtnost već znatno pogađa muške babyboomere, a uskoro će i žene iz tih generacija – uvjeren je profesor Pokos.
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t16285-val-smrti-poharao-hrvatsku-strucnjaci-najavljuju-najgore-tek-dolazi-a-pogrebnici-trljaju-ruke-evo-koliko-ce-vas-kostati-usudite-li-se-umrijeti-i-pocnite-stedjeti#752420
2014-04-11
Savršeno me boli kuraz šta si ti , samo znam da pristaše globalizma ce se vrtiti oko 25% a to je manjina dakle nemaju vlast a onda te se ništa ni nepita pa mi nisi ni bitan ni ti ni tvoj stav.debotoijusto wrote:RayMabus wrote:Da ali vrijeme uvijek ide naprijed i šta smo vremenski dalje a svakim danom to jesmo to ce se sve više i više vidit štetna nuspojava toga.speare_shaker wrote:debotoijusto wrote:glob. sjajna stvar , natrag bi bilo samoubojstvo
Mainstream pozicija tzv. moderne ljevice.
Debotojusto ce možda i za 20 godina ostat globalist no 75% društva nece a oni biraju vlast a ne manjina.
nisam ja globalist i sto to opce znaci ?
koristim prednosti trenutnog nacina zivota i izbjegavam mane , koliko se moze
2014-04-11
debotoijusto wrote:
nisam ja globalist i sto to opce znaci?
rušenje cijene rada, uvoz hordi imigranata
npr. Britancu plaća ne raste jer se useljavaju milijuni siromašnih Poljaka koji rade za kikiriki
srednja klasa nestaje i na kraju nema tko kupovati proizvode iz tvornica, pa nastupa recesija / depresija
Guest- Guest
globalizacija nisu međudržavni ugovori koliko investicija ili inžinjera i doktorov će pustiti u svoju zemlju ili iz svoje zemlje, to je odsustvo tih regulacija, to je sloboda kapitala da gre namo di je nojcjenjeniji, di učini nojviše dobra. to je i sloboda ljudi da zaposlu bilokoga, bilo di. globalizacija bi oslobodila veliki potencijal uklapajući želje i mogućnosti na nojefikasniji nočin.
2014-04-16
A da nebude zabune moj stari je sam rekao da je antiglobalizam jedini odgovor na Kinu i to jer se njima nemože konkurirat ....no opet je glasao za SDP kad sam mu dao slobodnu volju da glasa za koga oce a da nije HDZ šta mi je jedino bilo bitno .....nije za živi zid il MOST glasao jer ga to nezanima.RayMabus wrote:Uglavnom lijevici izumire biracko tijelo , bejbe boom generacija koja je živjela u blagostanju i lijevicu doživljava tako kako su je vidjeli za svojih života a ne kakava je ona danas pa joj daju svoj glas :RayMabus wrote:Između jednog mandata prođe 4 godine , dakle smjene se četri generacije .....na prvim izborima starome sam rekao da glasa za MOST a na drugim samo da može za koga god hoce al da nesmije za HDZ ...on je glasovao za SDP a ja za MOST na drugim izborima.
Međutim, ono što zabrinjava jest porast opće stope mortaliteta jer se broj umrlih već godinama kreće iznad 50 tisuća, a ukupnog je stanovništva sve manje. Porast stope mortaliteta posebice će doći do izražaja (osim što je već 2015. znatno porasla) sljedećih nekoliko godina jer u životnu dob pogođenu većim rizikom smrti ulaze brojnije generacije rođene nakon Drugoga svjetskog rata odnosno tzv. baby-boom generacije (rođeni između 1946. i 1954.).
Naime, u Hrvatskoj je 2014. godine prosječna dob umrlih iznosila 72,2 godine za muškarce te 79,3 godina za žene što upravo ukazuje da povećana smrtnost već znatno pogađa muške babyboomere, a uskoro će i žene iz tih generacija – uvjeren je profesor Pokos.
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t16285-val-smrti-poharao-hrvatsku-strucnjaci-najavljuju-najgore-tek-dolazi-a-pogrebnici-trljaju-ruke-evo-koliko-ce-vas-kostati-usudite-li-se-umrijeti-i-pocnite-stedjeti#752420
2014-04-11
asilovski wrote:Prije 3 godina si mogao obići cijelu afriku, bliski istok, srednji istok danas osim riejtkih oaza ne možeš nigdje ako ne želiš da budeš crna kronika, srednja klasa nestaje, kontrole, zabrane i represija je porasla u neviđenim razmjerima, kaos, sukobi zapravo najgore je nestanak nade, te sigurni dolazak fašista i neviđeni sukobi su rezultat, ali su ti dali floskule i misao da možeš i ti biti dio gloabnog trižišta, naravno ti si zagrizao, ali činjenicu su činjenice sve ostalo je obična podvala i laždebotoijusto wrote:asilovski wrote:heheheh da ti odrežu spolovilo ti bi našao opravdanje, inače zbog ove "sjajne stvari" imaš ratove na bliskom istoku, masovnu emigraciju, dolazak fašista na vlast, nestanak srednje klase, zabrane, tiraniju, kontrolu svega...debotoijusto wrote:glob. sjajna stvar , natrag bi bilo samoubojstvo
glupost
prije glob. vojska brala cvijece po livadama i svi zivjeli sretno u svome malom brlogu
nema nazad , glob. nije pravilan naziv , to bilo prije 30g. sad nacin zivota , kupujes prodajes putujes radis ulazes...
za 2h s sakom € mozes biti bilo gdje po EU
i ne samo biti nego i radit , sve dostupno za uredan zivot mozes danas dobit besplatno ili za smijesan novac
mozes obitavat ovdje a suradjivati sa svijetom i obrnuto...
ti vidis samo represiju i fasizam u doba nikad vecih sloboda za obicnog covjeka
2014-04-12
deda wrote:debotoijusto wrote:
nisam ja globalist i sto to opce znaci?
rušenje cijene rada, uvoz hordi imigranata
npr. Britancu plaća ne raste jer se useljavaju milijuni siromašnih Poljaka koji rade za kikiriki
srednja klasa nestaje i na kraju nema tko kupovati proizvode iz tvornica, pa nastupa recesija / depresija
povratak na staro bi promijenio nesto ?
2014-04-12
debotoijusto wrote:
kolika je nezaposlenost mladih po Italiji, Španjolskoj, Francujskoj, Grčkoj... ?
stvarnu slobodu imaš kad si financijski nezavisan, novac oslobađa, siromaštvo je ropstvo
Last edited by deda on 16/2/2017, 12:16; edited 1 time in total
Guest- Guest
kolika je nezaposlenos mladih po Italiji, Španjolskoj, Francujskoj, Grčkoj... ?
stvarnu slobodu imaš kad si financijski nezavisan
2014-04-11
Porast stope mortaliteta posebice će doći do izražaja (osim što je već 2015. znatno porasla) sljedećih nekoliko godina jer u životnu dob pogođenu većim rizikom smrti ulaze brojnije generacije rođene nakon Drugoga svjetskog rata odnosno tzv. baby-boom generacije (rođeni između 1946. i 1954.).
----
Lijevica gubi svoje biracko tijelo ...izbori su svako četri godine a u četri godine njima izumre 5% birackog tijela a to znaci da nece više nikad okusit vlasti.
----
Lijevica gubi svoje biracko tijelo ...izbori su svako četri godine a u četri godine njima izumre 5% birackog tijela a to znaci da nece više nikad okusit vlasti.
2014-04-11
"nikad vecih sloboda za obicnog covjeka"debotoijusto wrote:asilovski wrote:Prije 3 godina si mogao obići cijelu afriku, bliski istok, srednji istok danas osim riejtkih oaza ne možeš nigdje ako ne želiš da budeš crna kronika, srednja klasa nestaje, kontrole, zabrane i represija je porasla u neviđenim razmjerima, kaos, sukobi zapravo najgore je nestanak nade, te sigurni dolazak fašista i neviđeni sukobi su rezultat, ali su ti dali floskule i misao da možeš i ti biti dio gloabnog trižišta, naravno ti si zagrizao, ali činjenicu su činjenice sve ostalo je obična podvala i laždebotoijusto wrote:asilovski wrote:heheheh da ti odrežu spolovilo ti bi našao opravdanje, inače zbog ove "sjajne stvari" imaš ratove na bliskom istoku, masovnu emigraciju, dolazak fašista na vlast, nestanak srednje klase, zabrane, tiraniju, kontrolu svega...debotoijusto wrote:glob. sjajna stvar , natrag bi bilo samoubojstvo
glupost
za 2h s sakom € mozes biti bilo gdje po EU
i ne samo biti nego i radit , sve dostupno za uredan zivot mozes danas dobit besplatno ili za smijesan novac
mozes obitavat ovdje a suradjivati sa svijetom i obrnuto...
molim ban za idiotluk
Kermit-
2014-04-17
Upravo to, oni hoće jednakiji svijet da jug propadne a da zapad bude "jednakiji" prisiljavaju te da sa šakom eura zauvuijek napustiš dom kako ne bi bio rob, a to su za debeloustog "nikad vecih sloboda za obicnog covjeka" hehehededa wrote:debotoijusto wrote:
kolika je nezaposlenost mladih po Italiji, Španjolskoj, Francujskoj, Grčkoj... ?
stvarnu slobodu imaš kad si financijski nezavisan, novac oslobađa, siromaštvo je ropstvo
Kermit-
2014-04-17
kad vidim od debeleog postove bude mi neugodno i to ono neugodno za drugoga
Kermit-
2014-04-17
Jedino u Njemačkoj se lijevica i desnica udružila a glupa raja glasa za te a ono koja korist od izbora ako ce oboje biti na vlasti ?
Zato im sad raste AfD , Zeleni i ostale stranke.
Zato im sad raste AfD , Zeleni i ostale stranke.
2014-04-11
u navedenim zemljama si djete do 38 , u 40 spreman za mirovinu
sam pao sam se ubio
2014-04-12
debotoijusto wrote:u navedenim zemljama si djete do 38 , u 40 spreman za mirovinudeda wrote:kolika je nezaposlenost mladih po Italiji, Španjolskoj, Francujskoj, Grčkoj... ?debotoijusto wrote:
sam pao sam se ubio
mladi su sami krivi što zbog globalizacije nemaju posao, ili im je plaća toliko niska da od nje ne mogu živjeti
2+2
Guest- Guest
Yes. The expansion in production in the rest of the world relative to production in the old First World has served to reduce the share of global GDP that goes to the old First World, but it has also equivalently reduced prices! The result is that, in real terms, when the dust has settled, there is no reduction in buying power or in real incomes or real GDP in the old First World. In real, physical terms, as opposed to monetary terms, the gain of the rest of the world has not been at the expense of the old First World. At 5/24ths the prices, 5/24ths the money GDP of the old First World buys just as much as did the initial GDP of the old First World.
https://mises.org/library/globalization-long-run-big-picture
globalizacija? fuck yeah.
2014-04-16
Page 4 of 9 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Similar topics
» Izrael jača odnose s pojedinim arapskim zemljama na temelju "zajedničkog straha od Irana"
» Treba li država uopće subvencionirati stambene kredite mladima u razvijenim općinama ?
» Otpor
» Otpor II
» Mi smo Borg, otpor je džaba
» Treba li država uopće subvencionirati stambene kredite mladima u razvijenim općinama ?
» Otpor
» Otpor II
» Mi smo Borg, otpor je džaba
Page 4 of 9