Kraj irskog sna(i njemackog)
Page 6 of 13
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Re: Kraj irskog sna(i njemackog)
os sutra?kaja wrote:pa obećao mi je ručak..:)prckov wrote:znam....ti bi je odveo na rucakveber wrote:ja ne bi niti citao niti spavao s kajom.Regoč wrote:Jamačno. Predlažem Mediteranski brevijar u čast Matvejeviću.kaja wrote:
čitao bi sigurno..
ja to čekam..
veber- Posts : 53509
2014-12-30
a je li,kaja wrote:pa obećao mi je ručak..:)prckov wrote:znam....ti bi je odveo na rucakveber wrote:ja ne bi niti citao niti spavao s kajom.Regoč wrote:Jamačno. Predlažem Mediteranski brevijar u čast Matvejeviću.kaja wrote:
čitao bi sigurno..
to ne lici na njega
prckov- Posts : 34555
2014-04-19
Regoč-
2015-08-21
veber-
2014-12-30
Pa kažu da ne sliči na tebe da obećavaš ručak. Iako ja nisam stekao takav dojam.
veber-
2014-12-30
Regoč-
2015-08-21
Iz beskraja mogućnosti koje mi danas stoje na raspolaganju, iz mora prilika, smjerova, pravaca, što god odaberem, bilo što što učinim i koji god izbor ili odluku donesem .... sutra ili za neki dan, mjesec, godinu, pokazat će se da sam pogriješio i da sam trebao učiniti nešto drugo. Sve, baš sve što svojevoljno napravim, sve je to krivo.
Zao više ništa ni ne radim, ništa ne odlučujem i ništa ne mislim.
Napravim nešto samo ako baš moram i ako me nešto ili netko prisili. I mrzim ga.
crvenkasti-
2014-04-17
Ja sam apsolutno glup. Ne znam i ne mogu baš ništa pametno napraviti. Sposoban sam samo praviti pogreške.
Najgore mi je što sam neprestano toga bolno i kristalno jasno svjesan.
Ima kratkih perioda kad zaboravim i oni mi dođu kao blagoslov i olakšanje.
Poslije mi bude muka i povraća mi se, ali i to je bolje nego da ti je sve jasno.
Poslije mi bude muka i povraća mi se, ali i to je bolje nego da ti je sve jasno.
crvenkasti-
2014-04-17
sajdefekti??crvenkasti wrote:Ja sam apsolutno glup. Ne znam i ne mogu baš ništa pametno napraviti. Sposoban sam samo praviti pogreške.
Guest- Guest
pa onda im ponudim krevet. kak' ne kuzis.Regoč wrote:A što ako im se prispava nakon ručka?
2014-12-30
I one zaspu. Što ćeš tad? Sam sebi pomoći? To si mogo i bez plaćanja ručka.
kolega zavuces se s njom u krevet, to ti je post lunch mazenje.
jednom jednu na kolac odveo, ja koji ne jedem slatko...
jednom jednu na kolac odveo, ja koji ne jedem slatko...
2014-12-30
Regoč-
2015-08-21
ovo tvoje me inspiriralo da govorim o cevapima. Dobri cevapi su kao kad se vjecnost sjeti da i ja postojim. Kao da je nekom nevezanom slijedu dogadaja stalo do mene, i kao da dadne smisao mom izgubljenom bicu. Sva letargija, greske nadanja i razocarenja nestanu i zamjeni ih ukus socnog cevapa koji netom nakon staropramen piva silazi u stomak. Tad kad ih jedem i zalijevam pivom, ja i slucajnost postajemo jedan, doduse kratkotrajan, smisao. Tad ona ne moze bez mene a niti ja bez nje.crvenkasti wrote:Iz beskraja mogućnosti koje mi danas stoje na raspolaganju, iz mora prilika, smjerova, pravaca, što god odaberem, bilo što što učinim i koji god izbor ili odluku donesem .... sutra ili za neki dan, mjesec, godinu, pokazat će se da sam pogriješio i da sam trebao učiniti nešto drugo. Sve, baš sve što svojevoljno napravim, sve je to krivo.
Razumijes sta ocu rec
2014-04-19
Regoč-
2015-08-21
doduše zaboravlja se , da većina ide vanka, ne da zarade mercedes, nego da zarade bilo kakvu plaću, jer u velikim djelovima Rh , ne možeš niti posao za 400-500€ riješit.. bog te prije 3-4godine, ja sam radio jedan gadni posao za 450€plaća, ono fizikala, 8 sati trčiš, čim je netko malo ispod norme, odmah otkaz, sutra dolazi novi... ono takva je bila situacija , pun kurac nezaposlenih, samo su šibali otkazi... nakon pola godine trčanja/fizikale, odu malo leđa ukurac, par dana bolovanja, odmah otkaz.
:D
na kraju , čitam ove godine ista ta firma, tražila radnike i povećala plaću na 550€ , čak se spominje već i 600€ i opet nisu mogli skupiti dovoljno radnika...
zanimljivo samo iz te firme nekoliko ljudi je iselilo vanka(njemačka i irska) , a da ne govorim nezaposleni..
:D
na kraju , čitam ove godine ista ta firma, tražila radnike i povećala plaću na 550€ , čak se spominje već i 600€ i opet nisu mogli skupiti dovoljno radnika...
zanimljivo samo iz te firme nekoliko ljudi je iselilo vanka(njemačka i irska) , a da ne govorim nezaposleni..
Guest- Guest
jastreb wrote:Ovo vratiti se kući u Mercedesu nije ni irski ni njemački,već najviše hrvatski san.
Nema ništa preko noći(osim ako kradeš).
Sjećam se početka 90-tih i mase zaluđenih Hrvata koji su išli na neke tečajeve menadžerstva ,pa su otvarali privatne firme u kojima su naravno bili direktori,pa ovo,pa ono.
Ljudi su u Americi radili i po trideset godina mukotrpno i tek se onda vraćali kućama,a ovi novopečeni iseljenici bi sve stekli za par mjeseci.
Oćeš maunu.
Zar nitko od vas ne zna onu poslovicu :
" Malo radi, malo kradi i Bog će ti dati "
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Ovo što Pinochet kaže, stoji. Kad je moja sestrična u njemačkoj inačici Konzuma istegnula ruku, nisu joj dali dolaziti na posao. Kad bi završila smjenu, nije se smjela zadržavati u prodajnom ili skladišnom prostoru (zbog inspekcije), nego je morala zapaliti u prostoru za pušenje ili vani, a ako joj se pričalo, pričala je u uredskom prostoru.
svi jamraju, a nitko se ne bi posla primio. ja imam finu placu za eu
kamoli za hrvatsku.
lopatat moze svatko, vidimo po sveletu. no poznavanje jezika, programa i programiranja ne zna svatko. opet nam je svele ziv prijer.
na mjesalici i ja znam delat.
kamoli za hrvatsku.
lopatat moze svatko, vidimo po sveletu. no poznavanje jezika, programa i programiranja ne zna svatko. opet nam je svele ziv prijer.
na mjesalici i ja znam delat.
2014-12-30
Page 6 of 13 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Kraj vlasti Markelove bio bi kraj Evrope kakvu znamo
» Tamna strana irskog uspjeha
» Svizac Phil predviđa kraj zime,udbaš Safet predviđa kraj korone
» Čad protjeruje njemačkog veleposlanika
» Saopštenje iz Njemačkog veleposlanstva
» Tamna strana irskog uspjeha
» Svizac Phil predviđa kraj zime,udbaš Safet predviđa kraj korone
» Čad protjeruje njemačkog veleposlanika