Kraj irskog sna(i njemackog)
Page 1 of 13
Page 1 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Kraj irskog sna(i njemackog)
http://mojahrvatska.vecernji.hr/kraj-hrvatske-nade-u-ostvarenje-irskog-sna-osjecanka-porucila-nemoguce-je-zaraditi-veliki-novac-i-vratiti-se-kuci-u-mercedesu-1147011
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Re: Kraj irskog sna(i njemackog)
dobro jutro...ono sa cu ja da se u mecki vratim i budem baja sa punim novcanikom..onaj tko nije radio vani ni en zna sto to znaci...koja odrucanja,muke.snovi...samo skolovani dobro prolaze..ostalo su velike muke i odricanja...da bi se nesto malo vise zaradilo..i gotovo najveci dio zivota tako..posao-spavanje-posao-spavanje..
2015-09-08
http://www.zagreb.info/aktualno/svijet/nichts-deutschland-probao-raditi-u-njemackoj-digao-ruke-od-svega-i-sada-cuva-ovce/109647
2015-09-08
Ovo vratiti se kući u Mercedesu nije ni irski ni njemački,već najviše hrvatski san.
Nema ništa preko noći(osim ako kradeš).
Sjećam se početka 90-tih i mase zaluđenih Hrvata koji su išli na neke tečajeve menadžerstva ,pa su otvarali privatne firme u kojima su naravno bili direktori,pa ovo,pa ono.
Ljudi su u Americi radili i po trideset godina mukotrpno i tek se onda vraćali kućama,a ovi novopečeni iseljenici bi sve stekli za par mjeseci.
Oćeš maunu.
Sjećam se početka 90-tih i mase zaluđenih Hrvata koji su išli na neke tečajeve menadžerstva ,pa su otvarali privatne firme u kojima su naravno bili direktori,pa ovo,pa ono.
Ljudi su u Americi radili i po trideset godina mukotrpno i tek se onda vraćali kućama,a ovi novopečeni iseljenici bi sve stekli za par mjeseci.
Oćeš maunu.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
..zivio sam tri godine u nizozemskoj od 1997 do 1999..istina tad je bila dobra pinka..jer je bio guleden ali opet sam morao raditi dodatni posao..jer mi je ovaj prvi bio slabije placen posao...u tri godine nisam tri put otisao na pivo..posao-spavat-posao..dok nisam zakljucio.'e jebo ja sve to..zdravlje mi je vaznije..a i doma mi ej ljepse'..nedugo mi se od malog vratio frend iz njemacke bio pola godine i nije izdurao..prav dva mjeseca kako tako zarada dok mu se nie pocela smanjivat malo pomalo placa..kad ej dosao najeo se kod nas piletine ko niko..veli samo je skoro tamo jaja jeo...i isao tu i tamo u mcdonalds
2015-09-08
nista od toga..tamo samo mozes zaraditi ako si skolovan...i to opet ne svi ovisi o struci...i koji ej posao trazen..te dobri skolovani majstori ako pogodis pravog gazdu i dobru firmu i obrt...a i tu moras imat malo neku vezicu..ili nekog svog koji dugo tamo radi da moze garantirat za tebe da si ok majstor,radnik...ovo sve ostalo slabije placeni posao mahom su ako su gazde turcini,nasi,balkanjerosi..koji te itekako znaju varati..jastreb wrote:Ovo vratiti se kući u Mercedesu nije ni irski ni njemački,već najviše hrvatski san.
Oćeš maunu.
2015-09-08
NA Zapadu mora oboje supruznika da radi da bi se pristojno zivjelo.
Ili da uspijes u privatnom biynisu sto nije lako ali nije ni neostvarljivo.
Ali ako si na obicnoj placi, onda nista bez dvije place u kuci.
DOk mi zena nije radila, radio sam po dva posla.
Ili da uspijes u privatnom biynisu sto nije lako ali nije ni neostvarljivo.
Ali ako si na obicnoj placi, onda nista bez dvije place u kuci.
DOk mi zena nije radila, radio sam po dva posla.
Last edited by Ringo10 on Fri 3 Feb - 15:26; edited 3 times in total
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Oni su vezu ozakonili kao takozvanu preporuku ili references. A veze su svuda ...vuksadinare wrote:nista od toga..tamo samo mozes zaraditi ako si skolovan...i to opet ne svi ovisi o struci...i koji ej posao trazen..te dobri skolovani majstori ako pogodis pravog gazdu i dobru firmu i obrt...a i tu moras imat malo neku vezicu..ili nekog svog koji dugo tamo radi da moze garantirat za tebe da si ok majstor,radnik...ovo sve ostalo slabije placeni posao mahom su ako su gazde turcini,nasi,balkanjerosi..koji te itekako znaju varati..jastreb wrote:Ovo vratiti se kući u Mercedesu nije ni irski ni njemački,već najviše hrvatski san.
Oćeš maunu.
2015-09-24
...nitko ne pise koliko ih se vrati..a mnogi se vrate...jos sa manje nego su otisli..mahom se skrase oni koji su tamo nekog imali odprije koji je dugo vani i to mahom najbliza rodbina..pa ih sve spremno doceka oni koji idu na slijepo ili imaju nekakvu 'vezicu' na neke 'preporuke'..obicno ostanu na suhom..razocarani...
2015-09-08
Ja sam isao na slijepo ne znajuci nikoga i Boga mi bilo je gadno dok se nisam uspio nekako uvaliti na prvi posao. Ako ne znas nikoga a nisi u cvijetu mladosti, zajebano.vuksadinare wrote:...nitko ne pise koliko ih se vrati..a mnogi se vrate...jos sa manje nego su otisli..mahom se skrase oni koji su tamo nekog imali odprije koji je dugo vani i to mahom najbliza rodbina..pa ih sve spremno doceka oni koji idu na slijepo ili imaju nekakvu 'vezicu' na neke 'preporuke'..obicno ostanu na suhom..razocarani...
Ali opet bolje nego kod nas. Zato ljudi i idu.
2015-09-24
to i pricam...veliku ulogu igra preporuka..ja sam imao srecu da mi ej stara bila vani...pa je za mene garantirala u svojoj firmi..inace ako te i prime ovako na slijepo obicno ti uvale najlosije placene poslove da ono sigurno moras traziti dodatni posao ne da bi ostavio neku usteđevinu nego prezivio...i platio sve rezije,stan..a ostane ti qurtzina nakon toga mozda 200 eura i onda ides kupovat onu najjeftiniju hranu..pola dana potrosis dok pronađes neke rasprodakje i sto je jeftino...ma bljak...kad se sjetim..ono 5,6 sati spavanja..Ringo10 wrote:Oni su vezu ozakonili kao takozvanu preporuku ili references. A veze su svuda ...vuksadinare wrote:nista od toga..tamo samo mozes zaraditi ako si skolovan...i to opet ne svi ovisi o struci...i koji ej posao trazen..te dobri skolovani majstori ako pogodis pravog gazdu i dobru firmu i obrt...a i tu moras imat malo neku vezicu..ili nekog svog koji dugo tamo radi da moze garantirat za tebe da si ok majstor,radnik...ovo sve ostalo slabije placeni posao mahom su ako su gazde turcini,nasi,balkanjerosi..koji te itekako znaju varati..jastreb wrote:Ovo vratiti se kući u Mercedesu nije ni irski ni njemački,već najviše hrvatski san.
Oćeš maunu.
2015-09-08
..evo lik je zadovoljan sto ima ovce..i sigurno vise zaradi na njima nego da ima golu placu u njemackoj i jso je kuci..ali jbg treba raditi..ali si svoj gazda i najvaznije doma si..nisi stranac...a nas bi radije zivio u supetini u njemackoj nego cuvao ovce..mastajuci o mercedesuRingo10 wrote:Ja sam isao na slijepo ne znajuci nikoga i Boga mi bilo je gadno dok se nisam uspio nekako uvaliti na prvi posao. Ako ne znas nikoga a nisi u cvijetu mladosti, zajebano.vuksadinare wrote:...nitko ne pise koliko ih se vrati..a mnogi se vrate...jos sa manje nego su otisli..mahom se skrase oni koji su tamo nekog imali odprije koji je dugo vani i to mahom najbliza rodbina..pa ih sve spremno doceka oni koji idu na slijepo ili imaju nekakvu 'vezicu' na neke 'preporuke'..obicno ostanu na suhom..razocarani...
Ali opet bolje nego kod nas. Zato ljudi i idu.
2015-09-08
Koji su ovi portali? Kakvi su ovi idioti? Osim toga mozes si kupiti mercedes jer u belfastu isti dođe 50 % jeftinije
Kermit-
2014-04-17
a sto ti nisi otisao vani kad sve znas a kuris druge da odu..joj nemoj meni prodavat fore..predobro je tebi ovdje...a non stop kao kukas....o kurisasilovski wrote:Koji su ovi portali? Kakvi su ovi idioti? Osim toga mozes si kupiti mercedes jer u belfastu isti dođe 50 % jeftinije
2015-09-08
T osto ste vas dvojica bili cista fizikalija,pa ste radili za sve veci sitnis,tjedno od 7 do 7,subotom do 6 navecer,pa niste u tome vidjelu perspektivu,slazem se da si u pravu.No,recimo moj frend je nakon fakulteta FER-a nasao posao prvo preko neta,otisao na klasifikacijski,polozio sa najboljim,napravio ugovor,i otisao za pocetak sam u Irsku,dok nije inkasirao 3-4 place,potom je iz jednosobnog stana,presao u trosobni,i potom dovukao zenu i troje djece,tamo.Stan placa 1500 Ojra,rezije i hrana su pristupacni,ne pretjerani,a ostane jos za normalno zivjeti,i kupovati ak osto treba.vuksadinare wrote:..zivio sam tri godine u nizozemskoj od 1997 do 1999..istina tad je bila dobra pinka..jer je bio guleden ali opet sam morao raditi dodatni posao..jer mi je ovaj prvi bio slabije placen posao...u tri godine nisam tri put otisao na pivo..posao-spavat-posao..dok nisam zakljucio.'e jebo ja sve to..zdravlje mi je vaznije..a i doma mi ej ljepse'..nedugo mi se od malog vratio frend iz njemacke bio pola godine i nije izdurao..prav dva mjeseca kako tako zarada dok mu se nie pocela smanjivat malo pomalo placa..kad ej dosao najeo se kod nas piletine ko niko..veli samo je skoro tamo jaja jeo...i isao tu i tamo u mcdonalds
Problem je tvoj,sto nemas skolu potrebitu za visoke prihode,niti znanje.
Taj frend ima najbolji fakultet,5-6 godina sticanja znanja i bar 4 godine iskustva u IT-u u segmentu u kojem radi,jos u RH..njemu je dobro,ima perspektivu,djeca mu imaju najbolju osdskocnu dasku,zena polako si trazi posel..
Ta cura iz Osijeka je neka svršena studentica na pedagoskom ili pravnom,i na zapadu moze samo da ...redi nes cime nece biti zadovoljna.a da je svima ukupno,ljepse tamo gdje su odrastali,je istina.
Guest- Guest
pa to sam i ja tu napisao..bez skole ili bar dobrog zanata koji ej trazen mozes objesiti macku o rep da ces basnoslovno zaraditi..i dobro zivjeti...sa baustelom si mogao recimo dobro zarađivati tamo prije 20,30,40 godina kad nije bila navala ovih iz afrike i azije i niska cijena rada...i kad nije bilo eura..sada jok..jedino smetlari nesto utrze..zbog sramote imaju dodatne benificije pa se nakupi....da su to dobro placeni poslovi onda bi se najprije trgali domaci za takve poslove..a ti ih ne bi mogao ni primirisatipismejker wrote:T osto ste vas dvojica bili cista fizikalija,pa ste radili za sve veci sitnis,tjedno od 7 do 7,subotom do 6 navecer,pa niste u tome vidjelu perspektivu,slazem se da si u pravu.No,recimo moj frend je nakon fakulteta FER-a nasao posao prvo preko neta,otisao na klasifikacijski,polozio sa najboljim,napravio ugovor,i otisao za pocetak sam u Irsku,dok nije inkasirao 3-4 place,potom je iz jednosobnog stana,presao u trosobni,i potom dovukao zenu i troje djece,tamo.Stan placa 1500 Ojra,rezije i hrana su pristupacni,ne pretjerani,a ostane jos za normalno zivjeti,i kupovati ak osto treba.vuksadinare wrote:..zivio sam tri godine u nizozemskoj od 1997 do 1999..istina tad je bila dobra pinka..jer je bio guleden ali opet sam morao raditi dodatni posao..jer mi je ovaj prvi bio slabije placen posao...u tri godine nisam tri put otisao na pivo..posao-spavat-posao..dok nisam zakljucio.'e jebo ja sve to..zdravlje mi je vaznije..a i doma mi ej ljepse'..nedugo mi se od malog vratio frend iz njemacke bio pola godine i nije izdurao..prav dva mjeseca kako tako zarada dok mu se nie pocela smanjivat malo pomalo placa..kad ej dosao najeo se kod nas piletine ko niko..veli samo je skoro tamo jaja jeo...i isao tu i tamo u mcdonalds
Problem je tvoj,sto nemas skolu potrebitu za visoke prihode,niti znanje.
Taj frend ima najbolji fakultet,5-6 godina sticanja znanja i bar 4 godine iskustva u IT-u u segmentu u kojem radi,jos u RH..njemu je dobro,ima perspektivu,djeca mu imaju najbolju osdskocnu dasku,zena polako si trazi posel..
Ta cura iz Osijeka je neka svršena studentica na pedagoskom ili pravnom,i na zapadu moze samo da ...redi nes cime nece biti zadovoljna.a da je svima ukupno,ljepse tamo gdje su odrastali,je istina.
2015-09-08
Dakle,naslov ti je onda full pogresan.
Ja mogu posvjedociti da je svabija po pitanju opstanka i zivota,upravo ono sto covjeku treba.Cvrst i solidan posao i uredna isplata placa.Sve ostalo je samo ljucka masta.I ako se privremeno povuces iz problematicnih situacija,opet drzava ti uskoci pomoci,posteno dobijes placeni period da se školujes navise,jos ti drzava placa pola vrijednosti skole,i uredno 80% prosjeka place,a ako se trudis i budes medju najboljima,opet te motiviraju time,sto te upucuju na Otvorena vrata,koje priredjuju razni fakulteti za usmjeravanje,gdje ako si jako dobar,mozes sklopiti i neke dilove sa firmama,koje su zainteresirane za tvoj rad i ekspertizu.
Reklo bi se...Svabija vrijedne i uspjesne tetoši samo tako.
Ja mogu posvjedociti da je svabija po pitanju opstanka i zivota,upravo ono sto covjeku treba.Cvrst i solidan posao i uredna isplata placa.Sve ostalo je samo ljucka masta.I ako se privremeno povuces iz problematicnih situacija,opet drzava ti uskoci pomoci,posteno dobijes placeni period da se školujes navise,jos ti drzava placa pola vrijednosti skole,i uredno 80% prosjeka place,a ako se trudis i budes medju najboljima,opet te motiviraju time,sto te upucuju na Otvorena vrata,koje priredjuju razni fakulteti za usmjeravanje,gdje ako si jako dobar,mozes sklopiti i neke dilove sa firmama,koje su zainteresirane za tvoj rad i ekspertizu.
Reklo bi se...Svabija vrijedne i uspjesne tetoši samo tako.
Guest- Guest
Kod nas se tetose hdzeovci i pajdasi , na grbaci naroda .
Os kurve, os plagijatore, os kradljvce ..
To je nama vasa borba dala
A stos Sora,ne znam vise niti sto reci.najpametnije je ne igrati Don Quijote-a,nego pinklec na rame,i gdje mos normalno zivjeti osd svoga rada.Sora wrote:Kod nas se tetose hdzeovci i pajdasi , na grbaci naroda .
Guest- Guest
A gle .
Onda ce vam jos precednica pozeljeti sretan put .
A zapravo , sto je ostalo od rvackog sna?
Ha ?
Onda ce vam jos precednica pozeljeti sretan put .
A zapravo , sto je ostalo od rvackog sna?
Ha ?
Page 1 of 13 • 1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Kraj vlasti Markelove bio bi kraj Evrope kakvu znamo
» Tamna strana irskog uspjeha
» Svizac Phil predviđa kraj zime,udbaš Safet predviđa kraj korone
» Čad protjeruje njemačkog veleposlanika
» Saopštenje iz Njemačkog veleposlanstva
» Tamna strana irskog uspjeha
» Svizac Phil predviđa kraj zime,udbaš Safet predviđa kraj korone
» Čad protjeruje njemačkog veleposlanika
» Saopštenje iz Njemačkog veleposlanstva