Demografski slom Slavonije i Baranje
Page 10 of 14
Page 10 of 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Re: Demografski slom Slavonije i Baranje
znam ja sve ovo , samo ovo boldano ti nije baš sto posto točno. jer bi da je to sve sto posto točno, onda bi RH samo stvorila deficit od 50milijardi kuna, pa 100 milijardi kuna, itd nebi bilo ograničenja.deda wrote:Milo Yiannopoulos wrote:
međutim često se zaboravlja, da državna ruka pokupi i tu lovu na crno..
recimo ako prodaš sobu za 100€ i neplatiš PDV, ne znači da će lova biti zamračena.. (jedino ako tu lovu staviš u kofer i izvadiš van države - što je malo vjerojatno) . čak i ta lova na "crno", recimo dobiješ 100%, nisi platio PDV, sve jedno odeš u trgovinu obaviš šoping - platiš PDV. ako dio platiš režije - isto platiš PDV , a gdje su stotine drugih nameta, trošarina, recimo država uzima 2/3 cijene goriva kroz razne poreze
svejedno je koliki je PDV, ako je niži, onda će trebati nešto više transakcija, ako je viši onda manje transakcija da država porezima pokupi sav novac iz optjecaja, jer ako uzimaš bilo koji postotak količina će se smanjivati, imaš konvergirajući niz čiji limes teži u 0
i eto to je jedan od najboljih primjera zašto ne valja zagovarati smanjenje državne potrošnje, jer država svojom potrošnjom vrati natrag u ekonomiju sve novce koje je uzela porezima, a ako ima deficit onda vrati i više nego je uzela
PDV 25%
1 - 100,00 kn
2 - 75,00 kn
3 - 56,25 kn
4 - 42,19 kn
5 - 31,64 kn
6 - 23,73 kn
7 - 17,80 kn
8 - 13,35 kn
9 - 10,01 kn
10 - 7,51 kn
11 - 5,63 kn
12 - 4,22 kn
13 - 3,17 kn
14 - 2,38 kn
15 - 1,78 kn
16 - 1,34 kn
17 - 1,00 kn
18 - 0,75 kn
19 - 0,56 kn
20 - 0,42 kn
21 - 0,32 kn
22 - 0,24 kn
23 - 0,18 kn
24 - 0,13 kn
25 - 0,10 kn
inače postoje nešto tipa multiplikativni efekti državne potrošnje.. tipa koliko zaista povećana 1kn državne potrošnje, digne bdp..
uglavnom imaš razno-razne radove, negdje sam pročitao da ako RH država poveća svoju potrošnju za 1kn, da će se BDP Hrvatske povećati za svega 0.5kn, imaš i radove na razini EU mislim da su čak i neki Hrvatski ekonomisti radili radove, sićam se da je Grčić spomenio nešto davno na faksu da je ako povećaš plaću za 1kn uhljebu, da se bdp povećava za nekih 0.6kn, itd.. googlaj ako ti se da
zašto je to tako? evo jedna logička šema..
HDZ zaposli moga frenda sa kupljenom diplomom iz bosne na državnu sisu.. za 7000netto recimo.. on ide u strane trgovine i kupuje stranu uvoznu robu, nešto domaće, i nešto strane, i naravno rade se multiplikativni efekti, ali opet nešto ide na uvoz nešto na domaću potrošnju, državni BDP se sigurno neće povećati za 7000kn
Guest- Guest
to se financira prirezom, koji je 18%. ne znam koliki je kod vas, ali povisite si ga pa napravite nešto slično.Milo Yiannopoulos wrote:kako će napraviti kada većina poreznog novca završi u centralnoj blagajni
ili to ipak ne bi?
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
prirez lupate na uhljebe zaposlene u državnoj sis i državnoj administraciji..kaja wrote:to se financira prirezom, koji je 18%. ne znam koliki je kod vas, ali povisite si ga pa napravite nešto slično.Milo Yiannopoulos wrote:kako će napraviti kada većina poreznog novca završi u centralnoj blagajni
ili to ipak ne bi?
neka se u osijek prebaci državna administracija i 50 000 zaposlenih, i onda i onda neka osijek im naplaćuje isto prirez od 10%, imat će jebački advent i 666 novih fontana
a vi bi izgubili 50 000 zaposlenih na državnoj sisi, zatim bi potonulo još 50 000 radnih mjesta u uslužnom sektoru, pa bi onda bandić izgubio lovu , pa bi morao otpustiti nekih 6000 zaposlenih koji rade za grad zagreb.. itd itd -jer pada potrošnja(svima njima se naplaćuje prirez i drugi porezi), i preko noći bi grad Zagreb zbog toga izgubio pola milijuna stanovnika koji bi morali tražiti posao na jadranu za 3500kn 6dana tjedno, ili seliti u Irsku ili Njemačku..
Guest- Guest
ma nije točno, samo gradsko poglavarstvo se financira iz gradskog proračuna, ostala uprava iz državnog proračuna i tu su plaća znatno manje nego iz gradskog. tako da, povećajte si prirez slobodno, nitko vam ne brani..Milo Yiannopoulos wrote:prirez lupate na uhljebe zaposlene u državnoj sis i državnoj administraciji..kaja wrote:to se financira prirezom, koji je 18%. ne znam koliki je kod vas, ali povisite si ga pa napravite nešto slično.Milo Yiannopoulos wrote:kako će napraviti kada većina poreznog novca završi u centralnoj blagajni
ili to ipak ne bi?
2015-08-15
, dakaja wrote:ma nije točno, samo gradsko poglavarstvo se financira iz gradskog proračuna, ostala uprava iz državnog proračuna i tu su plaća znatno manje nego iz gradskog. tako da, povećajte si prirez slobodno, nitko vam ne brani..Milo Yiannopoulos wrote:prirez lupate na uhljebe zaposlene u državnoj sis i državnoj administraciji..kaja wrote:to se financira prirezom, koji je 18%. ne znam koliki je kod vas, ali povisite si ga pa napravite nešto slično.Milo Yiannopoulos wrote:kako će napraviti kada većina poreznog novca završi u centralnoj blagajni
ili to ipak ne bi?
neshvaćaš.
ministarstvo poljoprivede i agencije i zavodi sa recimo oko 3000 zaposlenih. oni dobijaju plaću od proračuna. njima bandić na tu plaću natakne prirez i druge poreze sa kojima bandić financira advent i gradi fontane.
ako kojim slučajem 3000 tih uhljeba prebaciš u osijek, onda bandić ostaje bez hrpe poreza, a osijek dobija 3000 novih za oporezivanje.
sa druge strane, tih 3000 uhljeba trebaju jesti, stanovati, auta, mobitele, računala.. pa oni troše novac. od potrošnje 3000 uhljeba, se sigurno kreira još 3000 radnih mjesta.. na koje bandić opet obračuna prirez itd..
dakle prebaciš jedno ministarstvo poljoprivede u osijek, - stvorit ćeš tamo 6000 radnih mjesta, koja će ZG izgubiti..
a gdje je ostala sila administracije itd..
Guest- Guest
ah sada, da ima manje stanovnika bilo bi i manje prireza, pa logično. ima i privatnog sektora, nisu svi u državnim službama.Milo Yiannopoulos wrote:, dakaja wrote:ma nije točno, samo gradsko poglavarstvo se financira iz gradskog proračuna, ostala uprava iz državnog proračuna i tu su plaća znatno manje nego iz gradskog. tako da, povećajte si prirez slobodno, nitko vam ne brani..Milo Yiannopoulos wrote:prirez lupate na uhljebe zaposlene u državnoj sis i državnoj administraciji..kaja wrote:to se financira prirezom, koji je 18%. ne znam koliki je kod vas, ali povisite si ga pa napravite nešto slično.Milo Yiannopoulos wrote:kako će napraviti kada većina poreznog novca završi u centralnoj blagajni
ili to ipak ne bi?
neshvaćaš.
ministarstvo poljoprivede i agencije i zavodi sa recimo oko 3000 zaposlenih. oni dobijaju plaću od proračuna. njima bandić na tu plaću natakne prirez i druge poreze sa kojima bandić financira advent i gradi fontane.
ako kojim slučajem 3000 tih uhljeba prebaciš u osijek, onda bandić ostaje bez hrpe poreza, a osijek dobija 3000 novih za oporezivanje.
sa druge strane, tih 3000 uhljeba trebaju jesti, stanovati, auta, mobitele, računala.. pa oni troše novac. od potrošnje 3000 uhljeba, se sigurno kreira još 3000 radnih mjesta.. na koje bandić opet obračuna prirez itd..
dakle prebaciš jedno ministarstvo poljoprivede u osijek, - stvorit ćeš tamo 6000 radnih mjesta, koja će ZG izgubiti..
2015-08-15
ali kako god, svi izdvajaju 18% na plaći a vi 5%. ili 10%.
2015-08-15
kaja wrote:ah sada, da ima manje stanovnika bilo bi i manje prireza, pa logično. ima i privatnog sektora, nisu svi u državnim službama.Milo Yiannopoulos wrote:, dakaja wrote:ma nije točno, samo gradsko poglavarstvo se financira iz gradskog proračuna, ostala uprava iz državnog proračuna i tu su plaća znatno manje nego iz gradskog. tako da, povećajte si prirez slobodno, nitko vam ne brani..Milo Yiannopoulos wrote:prirez lupate na uhljebe zaposlene u državnoj sis i državnoj administraciji..kaja wrote:
to se financira prirezom, koji je 18%. ne znam koliki je kod vas, ali povisite si ga pa napravite nešto slično.
ili to ipak ne bi?
neshvaćaš.
odlično već zaključuješ bolje.
da ima privatnog sektora, najviše ima privatnog sektora na račun potrošnje uhljeba. a taj privatni sektor je uglavnom trgovine uvozne robe, i banke u stranom vlasništvu itd.
i sada se vraćaš na onu moju sliku, gdje Zagreb+Zagrebačka županija imaju preko -55milijardi kuna minusa - Zagreb i okolica, na godišnjoj razini stvore preko 50milijardi kuna minusa za državu.
Recimo jedan siromašna Sisačka županija stvara skoro 2miliardi kuna plusa, a grcaju u siromaštvu.
Guest- Guest
Inače taj prirez od 18% za Zagreb je preseravanje. Tamo je sva sila državne administracije, administracija državnih firmi, to su deseci tisuća zaposlenih, i da imate normalnog gradonačelnika , stavio bi vam prirez 5% a ne 18%.
Guest- Guest
Ima logike to sto pricas..samo sam primijetio da je ta metropolizacija prisutna u svim postkomunistickim zemljama od Hrvatske, Ceske, Poljske pa do Bugarske...Milo Yiannopoulos wrote:
da ima privatnog sektora, najviše ima privatnog sektora na račun potrošnje uhljeba. a taj privatni sektor je uglavnom trgovine uvozne robe, i banke u stranom vlasništvu itd.
i sada se vraćaš na onu moju sliku, gdje Zagreb+Zagrebačka županija imaju preko -55milijardi kuna minusa - Zagreb i okolica, na godišnjoj razini stvore preko 50milijardi kuna minusa za državu.
Recimo jedan siromašna Sisačka županija stvara skoro 2miliardi kuna plusa, a grcaju u siromaštvu.
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
inače govorim ovim ludim Hercegovcima koji govore da ih Sarajevo pljačka.. OK Sarajevo nije pravedno često prema BiH Hrvatima, ali oni imaju želju da se spoje sa Hrvatskom..govinda wrote:Ima logike to sto pricas..samo sam primijetio da je ta metropolizacija prisutna u svim postkomunistickim zemljama od Hrvatske, Ceske, Poljske pa do Bugarske...Milo Yiannopoulos wrote:
da se kojim slučajem Hercegovina spoji sa Hrvatskom, u roku 5godina tamo nebi ostao kamen-nad-kamenom.. Zagreb, inspektori, birokracija, to bi toliko poharalo Hercegovinu da bi ono uništilo bi ih.. Hercegovina koja je bila najsiromašnija regija Yuge, već se tamo bolje živi nego u većini Slavonije pa čak i većini Dalmatinske zagore..
da se kojim slučajem spoje sa Hrvatskom, Zagreb bi ih sa porezima i inspekcijama, i birokracijama, uništio bi ih totalno,
zato im kažem, za njihovo dobro, bolje im je da stoje u Bosni
Guest- Guest
Tako nesto imamo i mi u BiH..Sarajevo je sjediste opstinskih, gradske kantonalne, federalne i drzavne vlasti..zamisli koji je to broj zaposlenih u administraciji..a sluzbenici i funkcioneri iz ostalih dijelova Federacije i RS koji rade u Sarajevu u njemu takodje trose novac..i jos dodaj bezbroj medjunarodnih agencija, ohaerova, oesceova i ko zna koga jos..
2016-11-17
Milo Yiannopoulos wrote:
znam ja sve ovo , samo ovo boldano ti nije baš sto posto točno. jer bi da je to sve sto posto točno, onda bi RH samo stvorila deficit od 50milijardi kuna, pa 100 milijardi kuna, itd nebi bilo ograničenja.
inače postoje nešto tipa multiplikativni efekti državne potrošnje.. tipa koliko zaista povećana 1kn državne potrošnje, digne bdp..
uglavnom imaš razno-razne radove, negdje sam pročitao da ako RH država poveća svoju potrošnju za 1kn, da će se BDP Hrvatske povećati za svega 0.5kn, imaš i radove na razini EU mislim da su čak i neki Hrvatski ekonomisti radili radove, sićam se da je Grčić spomenio nešto davno na faksu da je ako povećaš plaću za 1kn uhljebu, da se bdp povećava za nekih 0.6kn, itd.. googlaj ako ti se da
zašto je to tako?
zato što građani štede, ako ti od 100 kn svoje plaće 10kn staviš na štednju time si smanjio potrošnju i smanjio BDP, pa država ili neki drugi građanin mora ići u dug da bi nadoknadio pad potrošnje uzrokovan tvojom štednjom...
Household Saving Rate in Croatia increased to 11.49 percent in the first quarter of 2016 from 10.17 percent in the fourth quarter of 2015. Personal Savings in Croatia averaged 11.15 percent from 2005 until 2016, reaching an all time high of 19.23 percent in the third quarter of 2015 and a record low of 4.80 percent in the fourth quarter of 2013. wrote:
Guest- Guest
u Hercegovini , u Međugorju ostaje praktički cijela lova od turizma.. Sarajevo dobije nešto reda-radi i to je to(tako i treba biti).
Da su kojim slučajem u RH, sve bi im opljačkali, i još bi im uveli desetke novih poreza i trošarina i nameta.
+ tamo se razvija industrija, gledam i izvozi ta regija dosta..
Da su kojim slučajem u RH, sve bi im opljačkali, i još bi im uveli desetke novih poreza i trošarina i nameta.
Guest- Guest
onaj ludi mađar mrzi naš advent jer ne nudimo mađarske specijalitete na njemu...
2015-08-15
pa trenutno dobiju nazad vise nego sto daju u federalnu kasu...Milo Yiannopoulos wrote:inače govorim ovim ludim Hercegovcima koji govore da ih Sarajevo pljačka.. OK Sarajevo nije pravedno često prema BiH Hrvatima, ali oni imaju želju da se spoje sa Hrvatskom..govinda wrote:Ima logike to sto pricas..samo sam primijetio da je ta metropolizacija prisutna u svim postkomunistickim zemljama od Hrvatske, Ceske, Poljske pa do Bugarske...Milo Yiannopoulos wrote:
da se kojim slučajem Hercegovina spoji sa Hrvatskom, u roku 5godina tamo nebi ostao kamen-nad-kamenom.. Zagreb, inspektori, birokracija, to bi toliko poharalo Hercegovinu da bi ono uništilo bi ih.. Hercegovina koja je bila najsiromašnija regija Yuge, već se tamo bolje živi nego u većini Slavonije pa čak i većini Dalmatinske zagore..
da se kojim slučajem spoje sa Hrvatskom, Zagreb bi ih sa porezima i inspekcijama, i birokracijama, uništio bi ih totalno,
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
to bi, ostala bi pustinja.Milo Yiannopoulos wrote:u Hercegovini , u Međugorju ostaje praktički cijela lova od turizma.. Sarajevo dobije nešto reda-radi i to je to(tako i treba biti).
2015-08-15
dok ne počnete agresivno trošiti štednju jedini mogići način rasta je kreditna ekspanzija
imate 400 milijardi na štednji, BDP je 320 milijardi
Guest- Guest
da to su razno-razne rasprave, inače to je neloša regija, prošao sam jednom autom tamo, vidim lijepe izgrađene kuće, hotele, trgovine, a često u trgovinama ima sve više proizvoda koji se proizvode u čitluku, posušju, čapljini, mostaru.. porezi i regulacije su im puno niže nego u RH, i najbolje od svega, vaša Bosanska inspekcija je totalno korumpirana i nesposobna - što je dobro. Podmažu lako inspektora i poreznu, i onda mogu raditi business, nitko ih ne dira..govinda wrote:pa trenutno dobiju nazad vise nego sto daju u federalnu kasu...Milo Yiannopoulos wrote:inače govorim ovim ludim Hercegovcima koji govore da ih Sarajevo pljačka.. OK Sarajevo nije pravedno često prema BiH Hrvatima, ali oni imaju želju da se spoje sa Hrvatskom..govinda wrote:Ima logike to sto pricas..samo sam primijetio da je ta metropolizacija prisutna u svim postkomunistickim zemljama od Hrvatske, Ceske, Poljske pa do Bugarske...Milo Yiannopoulos wrote:
da se kojim slučajem spoje sa RH, bili bi gotovi. Uvelo bi im par stotina novih poreza, trošarina, nameta, hrpu novih regulacija, i inspektori bi ih obilazili.. Međugorje posjeti milijun turista, a ovi plate sitno poreza.. ovako da im je ZG glavni grad, pokupio bi im iz Međugorja svu lovu, a onda bi Bandić u ZGu preko te love gradio 6 novih fontani godišnje..
bolje za njih da se drže Bosne
Guest- Guest
pa ostaje sve jer su fiskalne kase uvedene nedavno, gosti se ne prijavljuju itd. Ledo je otvorio svoje pogone tamo, tako da je ledo bosasnkohercegovacki sladoled sada, ona tvornica toalet papira, maramica, rucnika cega sve ne takodje radi dobro, Aluminij je prica za sebe. Zato Hercegovci placaju najskuplju struju u BiH jer je Aluminiju struja ispod cijene pa razliku namiruju domacinstva ali ne mogu namiriti dovoljno pa je Elektroprivreda HB stalno u gubicima...Milo Yiannopoulos wrote:u Hercegovini , u Međugorju ostaje praktički cijela lova od turizma.. Sarajevo dobije nešto reda-radi i to je to(tako i treba biti).
2016-11-17
deda, ti kad meni naljepiš graf...dođe mi da te ubijem ozbiljnodeda wrote:dok ne počnete agresivno trošiti štednju jedini mogići način rasta je kreditna ekspanzija
2015-08-15
Page 10 of 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Similar topics
» Demografski slom
» Demografski slom se nastavlja
» Stjepan Šterc : Hrvatska je ušla u demografski slom, imamo 3,8 milijuna stanovnika
» Razlika BDP-a Baranje i Istre veća je nego nekad Kosova i Slovenije
» Demografski kolaps
» Demografski slom se nastavlja
» Stjepan Šterc : Hrvatska je ušla u demografski slom, imamo 3,8 milijuna stanovnika
» Razlika BDP-a Baranje i Istre veća je nego nekad Kosova i Slovenije
» Demografski kolaps
Page 10 of 14