Demografski slom Slavonije i Baranje
Page 11 of 14
Page 11 of 14 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14
Re: Demografski slom Slavonije i Baranje
deda, ti kad meni naljepiš graf...dođe mi da te ubijem ozbiljnodeda wrote:dok ne počnete agresivno trošiti štednju jedini mogići način rasta je kreditna ekspanzija
imate 400 milijardi na štednji, BDP je 320 milijardi
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
ta, ovi Hercegovci nisu svjesni kako im je dobro..govinda wrote:pa ostaje sve jer su fiskalne kase uvedene nedavno, gosti se ne prijavljuju itd. Ledo je otvorio svoje pogone tamo, tako da je ledo bosasnkohercegovacki sladoled sada, ona tvornica toalet papira, maramica, rucnika cega sve ne takodje radi dobro, Aluminij je prica za sebe. Zato Hercegovci placaju najskuplju struju u BiH jer je Aluminiju struja ispod cijene pa razliku namiruju domacinstva ali ne mogu namiriti dovoljno pa je Elektroprivreda HB stalno u gubicima...Milo Yiannopoulos wrote:u Hercegovini , u Međugorju ostaje praktički cijela lova od turizma.. Sarajevo dobije nešto reda-radi i to je to(tako i treba biti).
Da su kojim slučajem u RH, sve bi im opljačkali, i još bi im uveli desetke novih poreza i trošarina i nameta.
+ tamo se razvija industrija, gledam i izvozi ta regija dosta..
oni kada im netko spomene Hrvatsku, odmah misle Zagreb -gdje svatko od njih ima nekoga u ZGu koji dobro živi, ili pomisle na Dalmatinsku obalu, aj ovdje ruku na srce se solidno živi u odnosu na Slavoniju..
ali ostatak Hratske - što nije Obala i Zagreb, je jad i čemer. Hercegovina živi sigurno bolje nego Slavonija pa čak i Dalmatinska Zagora.. prije su oni bježali iz Hercegovine u Imotski , pa se Imoćani sprdali sa njima i smatrali ih parazitima... sada prolaziš kroz Imotski i Dalmatinsku Zagoru - pustinja -pustinja..
tek kada prođeš granicu - uđeš u Hercegovinu, tek ponovo vidiš život - vidiš trgovine, ljude, mlade, kuće.. da se spoje sa Hrvatskom sve bi im to bilo uništeno u roku par godina
Guest- Guest
kaja wrote:onaj ludi mađar mrzi naš advent jer ne nudimo mađarske specijalitete na njemu...
Zagreb je uređen zbog turista koji dolaze na odmor u njega a ne zbog rastrošnih Zagrepčana, centrom grada više ne možeš proći od stranaca, niti imaš gdje više sjesti normalno na kavu... Vincek je pun Koreanaca i Talijana
Guest- Guest
pa je, užas.deda wrote:kaja wrote:onaj ludi mađar mrzi naš advent jer ne nudimo mađarske specijalitete na njemu...
Zagreb je uređen zbog turista koji dolaze na odmor u njega a ne zbog rastrošnih Zagrepčana, centrom grada više ne možeš proći od stranaca, niti imaš gdje više sjesti normalno na kavu... Vincek je pun Koreanaca i Talijana
2015-08-15
deda wrote:dok ne počnete agresivno trošiti štednju jedini mogići način rasta je kreditna ekspanzija
ne možeš ljude siliti na silu da troše novac.
vidiš ja iman isto neki kapital na raspolaganju. ali brate, ovi nisu ukinuli porez na tvrtku, nisu ukinuli komore, dodavaju nove poreze..
tko je lud da pri takvim uvjetima(novih poreza) troši novac.. nitko. ljudi stave na banku i čekaju bolje vremena,
Guest- Guest
trebalo bi vidjeti koliko rafinerija sisak iscolta sisku a koliko zagrebu.... slučajem ta druga stavka ostajala u sisku sisačka baronesa kristinka bi se vozila u zlatnoj kočiji, a po đinđe bi u europske destinacije išla sa AFO boeingom... i tako otkad dela.... ali ok nebitno... živjeli udobno ili sumorno, vijek nam je svima kratak i zadnje ruho će nam biti od žutulje mokro i teško.... ;)
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
Meni je Gunja preko puta, znam kako je u Slavoniji..Hercegovina dobro zivi, jos uvijek, od tog nekog sverckomerca i od Hrvatske. Jbg, samo iz Livanjskog kantona 6000 ljudi radi u Splitu i okolici..i to ne samo konobarske poslove nego od konobarenja preko vojske i policije do drzavnih sluzbi...Milo Yiannopoulos wrote:ta, ovi Hercegovci nisu svjesni kako im je dobro..govinda wrote:Milo Yiannopoulos wrote:u
oni kada im netko spomene Hrvatsku, odmah misle Zagreb -gdje svatko od njih ima nekoga u ZGu koji dobro živi, ili pomisle na Dalmatinsku obalu, aj ovdje ruku na srce se solidno živi u odnosu na Slavoniju..
ali ostatak Hratske - što nije Obala i Zagreb, je jad i čemer. Hercegovina živi sigurno bolje nego Slavonija pa čak i Dalmatinska Zagora.. prije su oni bježali iz Hercegovine u Imotski , pa se Imoćani sprdali sa njima i smatrali ih parazitima... sada prolaziš kroz Imotski i Dalmatinsku Zagoru - pustinja -pustinja..
tek kada prođeš granicu - uđeš u Hercegovinu, tek ponovo vidiš život - vidiš trgovine, ljude, mlade, kuće.. da se spoje sa Hrvatskom sve bi im to bilo uništeno u roku par godina
2016-11-17
michaellcmacha wrote:trebalo bi vidjeti koliko rafinerija sisak iscolta sisku a koliko zagrebu.... slučajem ta druga stavka ostajala u sisku sisačka baronesa kristinka bi se vozila u zlatnoj kočiji, a po đinđe bi u europske destinacije išla sa AFO boeingom... i tako otkad dela.... ali ok nebitno... živjeli udobno ili sumorno, vijek nam je svima kratak i zadnje ruho će nam biti od žutulje mokro i teško.... ;)
a gledam izvoz sisačke županije(slika iz 2011) je 4milijarde kuna, a uvoz 2.2 milijarde kuna..
dakle iz te županije je porezima i nametima, isisano 2milijarde kuna..
isto tako po čemu je još "centralizacija".. prljava proizvodnja je u Sisku , a zamisli ovo - kancelarije su u Zagrebu. Trebale bi kancelarije također biti u Sisku
Guest- Guest
Milo Yiannopoulos wrote:Inače taj prirez od 18% za Zagreb je preseravanje. Tamo je sva sila državne administracije, administracija državnih firmi, to su deseci tisuća zaposlenih, i da imate normalnog gradonačelnika , stavio bi vam prirez 5% a ne 18%.
znači trebali bi voditi poreznu ploitiku koja potiče preseljenje sa periferije u Zagreb?
zašto Dugopolje ima prirez 0% a Split 15%?
Guest- Guest
nebi čovjek vjerova, ali doslovno znam ljude, koji su se iz dalmacije udali/oženili i otišli živjeti u Hercegovinu..govinda wrote:Meni je Gunja preko puta, znam kako je u Slavoniji..Hercegovina dobro zivi, jos uvijek, od tog nekog sverckomerca i od Hrvatske. Jbg, samo iz Livanjskog kantona 6000 ljudi radi u Splitu i okolici..i to ne samo konobarske poslove nego od konobarenja preko vojske i policije do drzavnih sluzbi...Milo Yiannopoulos wrote:ta, ovi Hercegovci nisu svjesni kako im je dobro..govinda wrote:Milo Yiannopoulos wrote:u
prije su Hercegovci kolonizirali Slavoniju, a sada Hercegovina prema Slavoniji postaje ono Las Vegas.. iako naravno daleko tamo da je idealno, samo je tema bila centralizacija, porezi, birokracija - kako je po meni uništena Slavonija zbog toga..
Guest- Guest
dobro daj dosta..i na advent ne smiješ, ni mađar. miha može.Milo Yiannopoulos wrote:michaellcmacha wrote:trebalo bi vidjeti koliko rafinerija sisak iscolta sisku a koliko zagrebu.... slučajem ta druga stavka ostajala u sisku sisačka baronesa kristinka bi se vozila u zlatnoj kočiji, a po đinđe bi u europske destinacije išla sa AFO boeingom... i tako otkad dela.... ali ok nebitno... živjeli udobno ili sumorno, vijek nam je svima kratak i zadnje ruho će nam biti od žutulje mokro i teško.... ;)
a gledam izvoz sisačke županije(slika iz 2011) je 4milijarde kuna, a uvoz 2.2 milijarde kuna..
isto tako po čemu je još "centralizacija".. prljava proizvodnja je u Sisku , a zamisli ovo - kancelarije su u Zagrebu. Trebale bi kancelarije također biti u Sisku
2015-08-15
a tek beograd... u njega su ove godine zašla čak 33333 turista iz hrvatske.... i to su im najjači posjetitelji tak da ove naše korejance nema smisla spominjati... :))deda wrote:kaja wrote:onaj ludi mađar mrzi naš advent jer ne nudimo mađarske specijalitete na njemu...
2015-08-08
Zato jer u dugopolju su normalnideda wrote:Milo Yiannopoulos wrote:Inače taj prirez od 18% za Zagreb je preseravanje. Tamo je sva sila državne administracije, administracija državnih firmi, to su deseci tisuća zaposlenih, i da imate normalnog gradonačelnika , stavio bi vam prirez 5% a ne 18%.
znači trebali bi voditi poreznu ploitiku koja potiče preseljenje sa periferije u Zagreb?
zašto Dugopolje ima prirez 0% a Split 15%?
u Splitu su uhljebi i paraziti na vlasti. Grad Split je 1995 imao 70ak zaposlenih u banovini.. Kerum je povećao brojku sa 250 na preko 400, a Baldasar koji je glumata "da će uvesti reda", još više zaposlio.. doslovno uđeš u banovini u neku kancelariju gdje su dva računala, a ono natiskane 4osobe koje su kao zaposlene..
inače isti kurac je i sa zagrebom.. MOST je imao neku ideju da će ograničiti da općine i gradovi mogu samo 15% svojih prihoda trošiti na plaće ,da ostalo mora ići na investiranje građanima, neznam gdje je zapelo sa time
Guest- Guest
Milo Yiannopoulos wrote:deda wrote:dok ne počnete agresivno trošiti štednju jedini mogići način rasta je kreditna ekspanzija
vidiš ja iman isto neki kapital na raspolaganju. ali brate, ovi nisu ukinuli porez na tvrtku, nisu ukinuli komore, dodavaju nove poreze..
tko je lud da pri takvim uvjetima(novih poreza) troši novac.. nitko. ljudi stave na banku i čekaju bolje vremena,
nitko nikog ne sili, jednostavno dok ne počnete trošiti štednju jedini mogući model rasta je kreditna ekspanzija
ako nema ni jednog ni drugog, ako se neće smanjivati štednja i ako neće rasti zaduženost onda će biti stagnacija ili nastavak recesije
rast koji imamo ove godine bio je potaknut potrošnjom devizne štednje građana i porastom kredita u privatnom sketoru, a ne nesposobnošću vlade koja se raspala kako vi rado tumačite
Guest- Guest
Ne znam jesi li bio u Poljskoj ili Rumuniji ili Slovackoj? Za Madjarsku da i ne pitam..isti kurac..Varsava, Bukurest, Bratislava, Budimpesta, svjetla velegrada, maknes se ni 20 km ono sela prazna, u svakoj trecoj kuci gori svjetlo, vidis da su kuce stare, izgradjene prije 40, 50 godina...Milo Yiannopoulos wrote:nebi čovjek vjerova, ali doslovno znam ljude, koji su se iz dalmacije udali/oženili i otišli živjeti u Hercegovinu..govinda wrote:Meni je Gunja preko puta, znam kako je u Slavoniji..Hercegovina dobro zivi, jos uvijek, od tog nekog sverckomerca i od Hrvatske. Jbg, samo iz Livanjskog kantona 6000 ljudi radi u Splitu i okolici..i to ne samo konobarske poslove nego od konobarenja preko vojske i policije do drzavnih sluzbi...Milo Yiannopoulos wrote:ta, ovi Hercegovci nisu svjesni kako im je dobro..govinda wrote:Milo Yiannopoulos wrote:u
prije su Hercegovci kolonizirali Slavoniju, a sada Hercegovina prema Slavoniji postaje ono Las Vegas.. iako naravno daleko tamo da je idealno, samo je tema bila centralizacija, porezi, birokracija - kako je po meni uništena Slavonija zbog toga..
govinda- Posts : 8930
2016-11-17
evo gledam proračun Splita, 700milijuna kuna, rashodi samo na plaće 200milijuna kn(bez ostalih troškova struje vode itd)
dakle nekih 30% ide na plaće..
MOST je spominja da će staviti limit da na plaće može ići samo 15-20% proračuna.. tako bi trebalo biti..
MOST je spominja da će staviti limit da na plaće može ići samo 15-20% proračuna.. tako bi trebalo biti..
Guest- Guest
pa jest, raspadujaća vlada koja se nije mogla dogovoriti koje je govno boje, nije mogla raditi "porezne reforme" (čitaj povećanje poreza)..deda wrote:Milo Yiannopoulos wrote:deda wrote:dok ne počnete agresivno trošiti štednju jedini mogići način rasta je kreditna ekspanzija
nitko nikog ne sili, jednostavno dok ne počnete trošiti štednju jedini mogući model rasta je kreditna ekspanzija
ako nema ni jednog ni drugog, ako se neće smanjivati štednja i ako neće rasti zaduženost onda će biti stagnacija ili nastavak recesije
rast koji imamo ove godine bio je potaknut potrošnjom devizne štednje građana i porastom kredita u privatnom sketoru, a ne nesposobnošću vlade koja se raspala kako vi rado tumačite
sada kada imamo stabilnu vladu, ponovo se uvode novi porezi.. biti će veselo u turizmu kada porez ponovo se vrati sa 13% na 25%..
e ne znam jesi primjetio da država povećava potrošnju za nekih 2,5%
Guest- Guest
Jesi bio u Beogradu? Ono, da znam vrijedi li nastavljati razgovor ili ne?michaellcmacha wrote:a tek beograd... u njega su ove godine zašla čak 33333 turista iz hrvatske.... i to su im najjači posjetitelji tak da ove naše korejance nema smisla spominjati... :))deda wrote:kaja wrote:onaj ludi mađar mrzi naš advent jer ne nudimo mađarske specijalitete na njemu...
2016-11-17
Milo Yiannopoulos wrote:evo gledam proračun Splita, 700milijuna kuna, rashodi samo na plaće 200milijuna kn(bez ostalih troškova struje vode itd)
HAHA. Zagreb ima proračun 7,7milijardi kuna, rashodi na plaće su 2,5milijarda kuna, 32%.. još gori od splita.. na toj razini..
mislim samo na zaposlene, gradovi troše skoro trećinu love..
Guest- Guest
meni je žena obećala da će me voditi u zg kad joj gazda iscolta božićnicu, s obzirom da je ona radni čovjek a ja tek ubogi penzić.... kod mene se zna.... ja volim i zagreb i split i ovaj svoj ubogi sisak, ok malo zamjeram zagrebu jer on uglavnom odlučuje što će se i kako i koliko prije svega u sisku a onda i nadalje... šteta da se nije poduzeo napor da se očisti plovni put dulj save, šteta da se u šašinoj gredi nije napravio robni terminal i šteta da se drevnu sisciu nije otkopalo i napravilo jedinstvenu kontinentalnu antičku turističku atrakciju kakva ne postoji nigdje u europi kojom su rimljani vladali..... drevna antička siscia se prostire na prostoru cijelog današnjeg siska starog pa sve do lekenika, na tom prostoru se nalazi samo 50 000 zidanih objekata za stanovanje i bar 2000 objekata upravne i druge društvene namjene iz tog doba.... kroz kasno srednjovjekovnu povijest i u vrijeme osnutka modernog siska sredinom 19.-og stoljeća svi monumentalni objekti su sagrađeni upotrebom rimske cigle koja se nalazila i nalazi na svakom koraku i svuda u okolo i u milijunima komada... svaka od tih cigli ima svoj pečat iz doba kad je ispečena i kad bi samo razbacane i zemljom pokrivene cigle išli prodavati zaradili bi cca 100 milijuna eura....kaja wrote:dobro daj dosta..i na advent ne smiješ, ni mađar. miha može.Milo Yiannopoulos wrote:michaellcmacha wrote:trebalo bi vidjeti koliko rafinerija sisak iscolta sisku a koliko zagrebu.... slučajem ta druga stavka ostajala u sisku sisačka baronesa kristinka bi se vozila u zlatnoj kočiji, a po đinđe bi u europske destinacije išla sa AFO boeingom... i tako otkad dela.... ali ok nebitno... živjeli udobno ili sumorno, vijek nam je svima kratak i zadnje ruho će nam biti od žutulje mokro i teško.... ;)
2015-08-08
Sto se tice plovnog puta Savom, tu su i ovi moji Bosanci krivi..joj, kad se sjetim remorkera i sljepova prije rata..Djed mi je radio u Jugoslovenskom rijecnom..michaellcmacha wrote:meni je žena obećala da će me voditi u zg kad joj gazda iscolta božićnicu, s obzirom da je ona radni čovjek a ja tek ubogi penzić.... kod mene se zna.... ja volim i zagreb i split i ovaj svoj ubogi sisak, ok malo zamjeram zagrebu jer on uglavnom odlučuje što će se i kako i koliko prije svega u sisku a onda i nadalje... šteta da se nije poduzeo napor da se očisti plovni put dulj save, šteta da se u šašinoj gredi nije napravio robni terminal i šteta da se drevnu sisciu nije otkopalo i napravilo jedinstvenu kontinentalnu antičku turističku atrakciju kakva ne postoji nigdje u europi kojom su rimljani vladali..... drevna antička siscia se prostire na prostoru cijelog današnjeg siska starog pa sve do lekenika, na tom prostoru se nalazi samo 50 000 zidanih objekata za stanovanje i bar 2000 objekata upravne i druge društvene namjene iz tog doba.... kroz kasno srednjovjekovnu povijest i u vrijeme osnutka modernog siska sredinom 19.-og stoljeća svi monumentalni objekti su sagrađeni upotrebom rimske cigle koja se nalazila i nalazi na svakom koraku i svuda u okolo i u milijunima komada... svaka od tih cigli ima svoj pečat iz doba kad je ispečena i kad bi samo razbacane i zemljom pokrivene cigle išli prodavati zaradili bi cca 100 milijuna eura....kaja wrote:.
2016-11-17
Page 11 of 14 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12, 13, 14
Similar topics
» Demografski slom
» Demografski slom se nastavlja
» Stjepan Šterc : Hrvatska je ušla u demografski slom, imamo 3,8 milijuna stanovnika
» Razlika BDP-a Baranje i Istre veća je nego nekad Kosova i Slovenije
» Demografski kolaps
» Demografski slom se nastavlja
» Stjepan Šterc : Hrvatska je ušla u demografski slom, imamo 3,8 milijuna stanovnika
» Razlika BDP-a Baranje i Istre veća je nego nekad Kosova i Slovenije
» Demografski kolaps
Page 11 of 14