ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 5 Empty Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Post by Guest 30/11/2016, 14:46

michaellcmacha wrote:e mujo sveti... a kak se zove kad sam proizvedeš repromaterijal, sam osmisliš proizvod, sam ga spraviš, sam zapakiraš i sam ga prodaš.... npr za jedan gram dobiješ 1 kunicu a prodaješ na kilice.... ;)))... de pa DA SI NEKU PLOČICU DAM IZGRAVIRATI ZA NA VRATA OD UREDA, TJ terase.... :)))
Dilanje

Guest
Guest

Back to top Go down

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 5 Empty Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Post by Guest 30/11/2016, 14:47

bogomdani wrote:
Starhemberg wrote:
bogomdani wrote:
Starhemberg wrote:
bogomdani wrote:
Starhemberg wrote:
Radit nikad nije sramota. Evo i ja sam dobar dio ljeta proveo držeći lopatu. :)
ti znamo zasto si drzao...strazario si na Dravi,da trisnes nekog Turcina ako je pokusa prijeci...fobije od ljetos.. jocolor
Može lopata i tome poslužiti...multifunkcionalna kad je znaš koristiti, kad ne znaš, džabe i menadžerska plaća ;)
tajko je..put do vrh je trnovit..ne biti zavidan i jalnuisan.... :clown
Nego što, kako ono ide, VIVA...? ;)
pa napisah jucer Revolutia..aj ges
:D :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2016, 14:48

..i nema vam vise golih picaka..Šluss..!!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber 30/11/2016, 14:48

RayMabus wrote:
veber wrote:
RayMabus wrote:Mislio sam na prikljapčanja ...u dijelovima.

Remorker - teretni dio --riječni remorker.

Srednji dio tj teretni se prikapča.
jesi lud, ali ti je ideja dobra.
malo ću ju skicnut.

u biti kao šleper na cesti
Kao željeznica.

Jedna lokomotiva s vagonom ....gura je ...uski kolosjek ....kad dođe do šireg čeka veča lokomitiva ....samo se sudare i spoje ...onda se vagon zakači na ovu drugu lokomotivu a otkači s prve.
ideja ti je dobra, ako nekaj napravim s tim dobit ćeš postotak.
jesi lud, ali nisi glup

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2016, 14:48

nazahvalnici jedni.. Suspect
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 30/11/2016, 14:48

Eva wrote:
michaellcmacha wrote:e mujo sveti... a kak se zove kad sam proizvedeš repromaterijal, sam osmisliš proizvod, sam ga spraviš, sam zapakiraš i sam ga prodaš.... npr za jedan gram dobiješ 1 kunicu a prodaješ na kilice.... ;)))... de pa DA SI NEKU PLOČICU DAM IZGRAVIRATI ZA NA VRATA OD UREDA, TJ terase.... :)))
Dilanje
to je završna radnja u okviru procesa... tražimo naziv za cijeli zaokruženi proces od stručnjaka... ;)

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 30/11/2016, 14:50

Gnječ wrote:
michaellcmacha wrote:ili kaD MUTONJA OD GNJEČA ide pričati o kompleksnosti poslova odnosno proizvodnih procesa u okviru grupe končar, koji u životu nije vidio porte bilo kakve firme a kamoli neke proizvodne....jebiga smiješno mada bi se moglo tretirat i žalosnim....

?
odi manageru nek ti on pojasni... ionak je prvi dio upisa o njemu... ;) samo nemoj da ti uzme puno za postotak... :)))
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2016, 14:51

michaellcmacha wrote:
Eva wrote:
Dilanje
to je završna radnja u okviru procesa... tražimo naziv za cijeli zaokruženi proces od stručnjaka... ;
Kakanje
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2016, 14:52

RayMabus wrote:
veber wrote:

malo ću ju skicnut.

Kao željeznica.

Jedna lokomotiva s vagonom ....gura je ...uski kolosjek ....kad dođe do šireg čeka veča lokomitiva ....samo se sudare i spoje ...onda se vagon zakači na ovu drugu lokomotivu a otkači s prve.
Prvo vagoni imaju fiksnu liniju za prilaz,imaju kocnice..kakoš natjerati nesto sto nema nitijedno,odnosno par stotina tona,ili tisutja,i li stotina tisucja,da pridje jako tocno i pravom brzinom...

na svaki modul postavljati gps i servo motore za manipuliranje?uza senzore za kompenzaciju pokreta...

ebote od jednog modula mislis napraviti nes cemu je najblize,oni moduli svemirskih stanica...

preskupo,financijski neopravdano..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/11/2016, 14:53

veber wrote:
RayMabus wrote:
veber wrote:

malo ću ju skicnut.

Kao željeznica.

ideja ti je dobra, ako nekaj napravim s tim dobit ćeš postotak.
jesi lud, ali nisi glup
Ne treba hvala , doniraj nekoj djeci , ja imam para.

Ono imaš šemu sad ce ti bit aktualni veliki kontenjerski brodovi od 11 tisuća kontenjera nosivosti , njima se neda ić u svaku luku nego će bit neka velika , željeznice ce imat posla plus manji teretni brodovi al ako imaš mogućnost uplovljavanja u rijeke onda si u prednosti a kako to nije tako izvedivo onda drukčija konstrukcija i ova šema i na ušću rijeke jedan kanal tj ovaj spojni kolosjek i samo tu uđeš s teretom tj vagonom jel i čeka te riječni remorker i paf paf spoji otkači i ide plovit rijekom ....isto tako i obratno.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2016, 14:55

Tehnicki neizvodivo..da jeste,vec bi bilo i primjenjeno..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/11/2016, 14:57

bogomdani wrote:Tehnicki neizvodivo..da jeste,vec bi bilo i primjenjeno..
Tehnicki je izvedivo no u suštini je pitanje interesa a sad ceš imat pad prometa manjih brodova dakle i luka i traže se manji brodovi za prijevoz koji ce iz tih centralnih velikih luka morem ako nema željeznice prevozit okolo a ako imaš mogučnost uplova u rijeke onda si u prednosti ....a ova šema ti daje tu prednost.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 30/11/2016, 15:03

Eva wrote:
michaellcmacha wrote:
Eva wrote:
Dilanje
to je završna radnja u okviru procesa... tražimo naziv za cijeli zaokruženi proces od stručnjaka... ;
Kakanje
to ne mre dok radi, i manager si uzme pauzu pa ode kakati.... jedino ovaj naš drlja sve vrijeme...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by veber 30/11/2016, 15:04

inžinjeru ne lupetaj.
sve je tehnički izvedivo

samo je pitanje cijene.

lijepo je vrijeme, drži se mješalice.
onaj zeleni gumb je za pokretanje programa miješanja...

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2016, 15:06

RayMabus wrote:
Tehnicki je izvedivo no u suštini je pitanje interesa a sad ceš imat pad prometa manjih brodova dakle i luka i traže se manji brodovi za prijevoz koji ce iz tih centralnih velikih luka morem ako nema željeznice prevozit okolo a ako imaš mogučnost uplova u rijeke onda si u prednosti ....a ova šema ti daje tu prednost.
evo ti jedan primjer Longi..jedan nas outsorcer za rendgensku i ostalu kontrolu dijelova,dobija jednu komponentu motora od ljevaca za BMW..

stizu u cvrstim i debelim metalnim kontejnerima,Tara 130 kila ugrubo,dugi metar,siroki 70cm i duboki 60...dakle ugrubo..,kad se full napune,dakle oko 450 komada,svaki 2.4 kg,racunaj oko 1100 ugrubo..plus tara 1230..vilicari to dizu i manipuliraju time..dolje ima dvije sine,odnosno ono u cek vilicari nabiju one viljuskove i dizu..cesto to rade jako brzo i onda znaju iskrhati te sine,da tak nazovemo,izobliciti izdeformirati..zviznu par puta boks,on se izdeformira..

Poanta...ti tvoji moduli su u biti kontejneri i pri svakom spajanju,a ako je tezina ,ne tonu,nego samo par stotinas tona,i par puta kvrcnes krivo...jasna poanta...da ne spominjem ono sa tisucama tona ili desetinanama tisuca..ti sustavi za spajanje bi stalono bili na udaru i bili bi ostecivani..i to opako..kad se dva broda samo kvrcnu onako lganini,steta je katastrofa...
netje itji..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2016, 15:06

michaellcmacha wrote:
Gnječ wrote:
michaellcmacha wrote:ili kaD MUTONJA OD GNJEČA ide pričati o kompleksnosti poslova odnosno proizvodnih procesa u okviru grupe končar, koji u životu nije vidio porte bilo kakve firme a kamoli neke proizvodne....jebiga smiješno mada bi se moglo tretirat i žalosnim....

?
odi manageru nek ti on pojasni... ionak je prvi dio upisa o njemu... ;) samo nemoj da ti uzme puno za postotak... :)))

Ne, ti mi pojasni jer si ti to napisao. Ajde objasni mudonjo ustaški.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by marcellus 30/11/2016, 15:07

veber wrote:nije kriza u brodogradnji, jest, nego je kriza u prijevozu ;)
posljedica je kriza brodogradnje.

talijanska brodogradilišta bilježe dvocifreni rast.

doduše proizvode glisere, jahte, jedrilice... kao i njemačha bavaria ili francuski jannaneau

al mi smo to sjebali uz aplauz 99% javnosti jer neće valjda bogatuni plaćat manji porez na jahtu nego mi na kruh...

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 30/11/2016, 15:08

veber wrote:
inžinjeru ne lupetaj.
sve je tehnički izvedivo

samo je pitanje cijene.

lijepo je vrijeme, drži se mješalice.
onaj zeleni gumb je za pokretanje programa miješanja...
Jel ti netko objasnio termin NEISPLATIVOST?' da upravo cijena odredjuje sto ce uci a sto nece u proizvodnju...
Ti si kurac tehnolog,nego samo da uvalis nekom nes,a poslije taj nek se jebe kako zna i umije..
bolje s tobom posla ne imati...Ti si malo zesci fušeraš... jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/11/2016, 15:08

Neznam koliki su kontenjerski kapaciteti riječnih brodova al ono manji su ....ova srednja kategorija pomorskih kontenjerskih brodova ispada iz igre ...imat češ ove od 11 tisuca kontenjera nosivosti i imat ceš neke dosta manje koji ce tamo gdje nema kopnene veze prebacivat iz tog ekstra velikog glavnog luckog terminala dio robe na ta tržišta.

E sad ako imaš takvi manji brod s robom za unutrašnjost a ima rijeka do tamo onda izracunaš ovo jer očito ti se isplati da neprebacuješ taj teret u luci nego samo uđeš u kanal na ušcu gdje te čeka riječni takvi i samo tap tap taj središnji dio tj teret.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus 30/11/2016, 15:12

bogomdani wrote:

Poanta...ti tvoji moduli su u biti kontejneri i pri svakom spajanju,a ako je tezina ,ne tonu,nego samo par stotinas tona,i par puta kvrcnes krivo...jasna poanta...da ne spominjem ono sa tisucama tona ili desetinanama tisuca..ti sustavi za spajanje bi stalono bili na udaru i bili bi ostecivani..i to opako..kad se dva broda samo kvrcnu onako lganini,steta je katastrofa...
netje itji..
Prikapcaju se ....težina neigra ....sila nedolazi od gore nego po pravcu.

Uostalom to su brodovi ...nemoraju se prikačit direktno nego staviš između pur pjene i onda dodatno povežeš nekim vijcima ...nešto ko na vagonu i lokomotivi.

Nemora ici metal na metal odma ....između je guma ...nece potonit sam od sebe ...arhimedov zakon.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 30/11/2016, 15:13

RayMabus wrote:Neznam koliki su kontenjerski kapaciteti riječnih brodova al ono manji su ....ova srednja kategorija pomorskih kontenjerskih brodova ispada iz igre ...imat češ ove od 11 tisuca kontenjera nosivosti i imat ceš neke dosta manje koji ce tamo gdje nema kopnene veze prebacivat iz tog ekstra velikog glavnog luckog terminala dio robe na ta tržišta.

E sad ako imaš takvi manji brod s robom za unutrašnjost a ima rijeka do tamo onda izracunaš ovo jer očito ti se isplati da neprebacuješ taj teret u luci nego samo uđeš u kanal na ušcu gdje te čeka riječni takvi i samo tap tap taj središnji dio tj teret.
http://www.crup.hr/crup.hr/files/Prirucnik.pdf
evo tu imaš za europu i za hrvatsku hrpu podataka o unutarnjem riječnom i kanalskom prometu i plovilima...
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top

- Similar topics