Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove
Page 3 of 7
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove
Gle,.svaka cast Koncaru po pitanju energetskih postrojenja..tu sam otreba veliki obim poslova i na vrhu si...naravno treba i znanja,ali vec na nivou srednje skole,ako se trudis imas sve portrebno za stvaranje jednog trafo uredjaja ili stanice..pazis na matematici,fizici,elektrotehnici i dobijes lika kao sto je Leviathan..istinski znalac,ne ovi afirmativni pičkini dimovi koji samo lajuckaju.,..Gnječ wrote:bogomdani wrote:Sjetih se one tvoje opaske o izradi alatnih strojeva..to je vrh metalurgije,a oni usporedjuju sa time random assemblere poput Koncara,koji samo sklapa od cca 80% strane robe...i ono ti je tovcno da turci masovno proizvode bijelu tehniku(istina jako kvalitetna) pa je drugi samo brendiraju,ali daj ti to neukima objasni...Gnječ wrote:bogomdani wrote:Ma.vi ste crna rupa u svemu...bog dao-Idjoti uzeli..
ma zato kažem zato pizdim jer znam da smo dno-dna u svemu a kad čitam ove na forumu uhvatili se 45 i 91 i ne miču se valjda jer drugo neznaju i jer su svi iz tzv. društvenih znanosti znači tercijarnih usluga a takvi kao oni nisu u životu ništa ni projektirali ni proizveli njihov je jedini alat kojim se služe njihov jezik i takvi su ovdje u RH zavladali umjesto da bude obrnuto. Takvi koji su u životu jedino šiljili olovke oni mudruju o brodogradnji i proizvodnji traže da se sve to ugasi jer pojma o pojmu nemaju što bi s time jer to nije za njih ništa vrijedno jer ne razumiju a ono što ne razumiješ ne cijeniš.
Miha je milicioner nemožeš ti sa milicionerom pričati o tehnologiji kad je u milicionera sva tehnologija skoncentrirana u pendreku.
Transformator je jednostavan uređaj. trafo-lim i bakar neš ti raketne tehnike za proračunati transformator čak po težini mogu reći koliko trafo ima MW jer u principu je 1 tona 1 MW tako da primjer trafo od 100 tona ima otprilike 100MW to pričam za trafo koji je projektiran za 50Hz za 60HZ je omjer (ratio) nešto drukčiji.
Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
ne treba tu neki hajteh,nego prakticno znanje i teoretska podloga...
Alatni strojevi...ehhhh.malo dublja znanost,i to ne moze bas svatko raditi..
Guest- Guest
znači priznaješ mi da sam vrh vrhova jer projektiram alate i radim razne algoritme za strojeve?Gnječ wrote:Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
(projektirao sam cca 500alata)
2014-12-30
nije svako mogao raditi ni vijke kakve je radio tvik pa je prdnuo u kurac... i to ti je za tvoj pojam bila hajnehaj tehnologija u okviru metalurgije... stvarno si tuka ko i ovaj gnječ mutavi koji ne zna što je 3 milijarde ičega.... kao niti jedan uvjereni komunist...bogomdani wrote:Gle,.svaka cast Koncaru po pitanju energetskih postrojenja..tu sam otreba veliki obim poslova i na vrhu si...naravno treba i znanja,ali vec na nivou srednje skole,ako se trudis imas sve portrebno za stvaranje jednog trafo uredjaja ili stanice..pazis na matematici,fizici,elektrotehnici i dobijes lika kao sto je Leviathan..istinski znalac,ne ovi afirmativni pičkini dimovi koji samo lajuckaju.,..Gnječ wrote:bogomdani wrote:Sjetih se one tvoje opaske o izradi alatnih strojeva..to je vrh metalurgije,a oni usporedjuju sa time random assemblere poput Koncara,koji samo sklapa od cca 80% strane robe...i ono ti je tovcno da turci masovno proizvode bijelu tehniku(istina jako kvalitetna) pa je drugi samo brendiraju,ali daj ti to neukima objasni...Gnječ wrote:bogomdani wrote:Ma.vi ste crna rupa u svemu...bog dao-Idjoti uzeli..
ma zato kažem zato pizdim jer znam da smo dno-dna u svemu a kad čitam ove na forumu uhvatili se 45 i 91 i ne miču se valjda jer drugo neznaju i jer su svi iz tzv. društvenih znanosti znači tercijarnih usluga a takvi kao oni nisu u životu ništa ni projektirali ni proizveli njihov je jedini alat kojim se služe njihov jezik i takvi su ovdje u RH zavladali umjesto da bude obrnuto. Takvi koji su u životu jedino šiljili olovke oni mudruju o brodogradnji i proizvodnji traže da se sve to ugasi jer pojma o pojmu nemaju što bi s time jer to nije za njih ništa vrijedno jer ne razumiju a ono što ne razumiješ ne cijeniš.
Miha je milicioner nemožeš ti sa milicionerom pričati o tehnologiji kad je u milicionera sva tehnologija skoncentrirana u pendreku.
Transformator je jednostavan uređaj. trafo-lim i bakar neš ti raketne tehnike za proračunati transformator čak po težini mogu reći koliko trafo ima MW jer u principu je 1 tona 1 MW tako da primjer trafo od 100 tona ima otprilike 100MW to pričam za trafo koji je projektiran za 50Hz za 60HZ je omjer (ratio) nešto drukčiji.
Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
2015-08-08
nakon ova 3 retka surove istine postaješ mu smrtni neprijatelj... bolje da si ga opsovo neg mu reko istinu....veber wrote:a, sam se ukapaš.bogomdani wrote:BUDALETINO...obrati paznju na boldano.,..jebem te ogranicena...samo da je naskocit kao pas nekom za vrat...e balkanstino usadjena..
tipkaš budalaštine i pizdarije. pol ekipe ionako ne želi s tobom spikat jer im se ne da s patološkim lašcem komunicirat.
nije sramota biti radnik, nije sramota biti u pečalbi pa se vratiti, nije sramota biti bez ženske.
sramotno je lagat i srat bez veze.
bogtejebo mutava pa pola ovog foruma se zna u živo, kome ćeš ti prodavati muda pod bubrege?
michaellcmacha- Posts : 21325
2015-08-08
što se mića razume u brodove, strašno )
Guest- Guest
sto se uklapam,jebem te u usta apljava??jesam se ja tebi na grbu prikacio ??jel ja tebe PRVI komentiram..??veber wrote:a, sam se ukapaš.bogomdani wrote:BUDALETINO...obrati paznju na boldano.,..jebem te ogranicena...samo da je naskocit kao pas nekom za vrat...e balkanstino usadjena..
tipkaš budalaštine i pizdarije. pol ekipe ionako ne želi s tobom spikat jer im se ne da s patološkim lašcem komunicirat.
nije sramota biti radnik, nije sramota biti u pečalbi pa se vratiti, nije sramota biti bez ženske.
sramotno je lagat i srat bez veze.
bogtejebo mutava pa pola ovog foruma se zna u živo, kome ćeš ti prodavati muda pod bubrege?
Reci Bog te jebo kretenskog,neke cinjenice onda o meni,a ne stoput ponovljenu laz od ponog patoloskog slucaja a prihvaceno od njemgovih podguznih muha kao ti??
Kome ja prodajem muda??..Radnik??sVI koji nesto rade su radnici,budaletino ..sto,tebi trebam nesto dokazivati ili se opravdavati kao onom bolesniku..??
sto ti nije jasno bedevijo u necemu,da ima i onih koji mogu mozgom raditi,a ne lizati guzice investitorima i porodavati im jadna zaostala tehnicka rjesenja..? Koji si ti pickin dim,da se tebi uopce nesto mora opravdavati??
Ogranicen si,pa lajes na sve sto je uspjesnije i na visem nivou od tebe..istinski jalnus i balkanac..
zasto serem u nekim sporednim stvarima??..eto,da bilmezi poput tebe imaju cime puniti svoja usta i grla,i opetovano u tom uzivaju...
slobodno placaj alimetacije,dok drugi ebu...vide se zesci kompleksi radi tih stvari..
Guest- Guest
veber wrote:znači priznaješ mi da sam vrh vrhova jer projektiram alate i radim razne algoritme za strojeve?Gnječ wrote:Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
Kurac si ti projektirao lazovcino..sto alatni strojevbi imaju sa strujom,koju si spomenuo zadnji put da je tvoje podrucje,nakotu lazljivi
Guest- Guest
veber wrote:znači priznaješ mi da sam vrh vrhova jer projektiram alate i radim razne algoritme za strojeve?Gnječ wrote:Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
Pa da naravno da si vrh vrhova kako ne bih znao bogte pa pričao si mi šta radiš.
Guest- Guest
jalnuš si, koliko je za primijetiti, ovdje jedino ti.... eno maloprije na drugoj temi si to potvrdio.... pojede si jaja što tamo neki hrvatski vojnici imaju 95 eura dnevnicu.... ;).. i plus 2500 eura plaću..... a ti bogac 4500 eura managerske plaće.... :)))
2015-08-08
jel mu nije podrucje struja i algoritmi vezani uz to?..ono,elektrotehnika?Gnječ wrote:veber wrote:znači priznaješ mi da sam vrh vrhova jer projektiram alate i radim razne algoritme za strojeve?Gnječ wrote:Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
Pa da naravno da si vrh vrhova kako ne bih znao bogte pa pričao si mi šta radiš.
Guest- Guest
eno ti epikura pitaj njega on te neće lagati.... a opet bolje nemoj, tek onda ćeš si muda izgristi....:)))bogomdani wrote:veber wrote:znači priznaješ mi da sam vrh vrhova jer projektiram alate i radim razne algoritme za strojeve?Gnječ wrote:Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
Kurac si ti projektirao lazovcino..sto alatni strojevbi imaju sa strujom,koju si spomenuo zadnji put da je tvoje podrucje,nakotu lazljivi
2015-08-08
michaellcmacha wrote:nije svako mogao raditi ni vijke kakve je radio tvik pa je prdnuo u kurac... i to ti je za tvoj pojam bila hajnehaj tehnologija u okviru metalurgije... stvarno si tuka ko i ovaj gnječ mutavi koji ne zna što je 3 milijarde ičega.... kao niti jedan uvjereni komunist...bogomdani wrote:Gle,.svaka cast Koncaru po pitanju energetskih postrojenja..tu sam otreba veliki obim poslova i na vrhu si...naravno treba i znanja,ali vec na nivou srednje skole,ako se trudis imas sve portrebno za stvaranje jednog trafo uredjaja ili stanice..pazis na matematici,fizici,elektrotehnici i dobijes lika kao sto je Leviathan..istinski znalac,ne ovi afirmativni pičkini dimovi koji samo lajuckaju.,..Gnječ wrote:bogomdani wrote:Sjetih se one tvoje opaske o izradi alatnih strojeva..to je vrh metalurgije,a oni usporedjuju sa time random assemblere poput Koncara,koji samo sklapa od cca 80% strane robe...i ono ti je tovcno da turci masovno proizvode bijelu tehniku(istina jako kvalitetna) pa je drugi samo brendiraju,ali daj ti to neukima objasni...Gnječ wrote:
ma marš jebemti ..... dodaj slova koja fale ustašo.
Guest- Guest
cek,cek,Miha kad stalozeno raspravlja,zanimljiv je...Gnječ wrote:michaellcmacha wrote:nije svako mogao raditi ni vijke kakve je radio tvik pa je prdnuo u kurac... i to ti je za tvoj pojam bila hajnehaj tehnologija u okviru metalurgije... stvarno si tuka ko i ovaj gnječ mutavi koji ne zna što je 3 milijarde ičega.... kao niti jedan uvjereni komunist...bogomdani wrote:Gle,.svaka cast Koncaru po pitanju energetskih postrojenja..tu sam otreba veliki obim poslova i na vrhu si...naravno treba i znanja,ali vec na nivou srednje skole,ako se trudis imas sve portrebno za stvaranje jednog trafo uredjaja ili stanice..pazis na matematici,fizici,elektrotehnici i dobijes lika kao sto je Leviathan..istinski znalac,ne ovi afirmativni pičkini dimovi koji samo lajuckaju.,..Gnječ wrote:bogomdani wrote:
Sjetih se one tvoje opaske o izradi alatnih strojeva..to je vrh metalurgije,a oni usporedjuju sa time random assemblere poput Koncara,koji samo sklapa od cca 80% strane robe...i ono ti je tovcno da turci masovno proizvode bijelu tehniku(istina jako kvalitetna) pa je drugi samo brendiraju,ali daj ti to neukima objasni...
ma marš jebemti ..... dodaj slova koja fale ustašo.
AT Miha..rekao si isto sto Gnjec i ja...u cemu je bed?
Guest- Guest
meštre od mješalice. za mene se zna.bogomdani wrote:veber wrote:znači priznaješ mi da sam vrh vrhova jer projektiram alate i radim razne algoritme za strojeve?Gnječ wrote:Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
ti naravno ne znaš pročitati s razumjevanjem.
alat je sredstvo kojim se nešto formira, kroz alatničarstvo dijelimo alate na preradu metala, polimera.
kod metala imamo preradu u hladnom, toplom i vrućem stanju.
hladno stanje prerade je klasično štancanje, deformiranje, utiskivanje, vučenje, duboko vučenje.
kod vučenja imamo podjelu na tankostjene i debelostjene otpreske te podjelu na materijale.
kod prešanja polimera isto tako razlikujemo više načina i više materijala koji se koriste prilikom prerade.
standardni materijali su u širem spektru ABS, PP, PS, PSh, PSw, PVC, Bakelit, Polystiren, PUR..
za tlačne lijevove imamo podjelu na viskotemperaturne i niskotemperaturne
visoko su razni čelični, ingotni, željezni lijevovi koji se lijevaju pješćane kalupe
niskot su tlačni lijevovi aluminija, cinka, kositra...
C and TM by Veber
a, sada ti inžinjeru o mješalici..
2014-12-30
šta fali baušteli i mješalici. ja sam hrpu puta završio tamo :D i dan-danas ako mi se ponudi dnevnica na tim poslovima rado uskočim
Guest- Guest
nikaj ne fali, dapače.Milo Yiannopoulos wrote:šta fali baušteli i mješalici. ja sam hrpu puta završio tamo :D i dan-danas ako mi se ponudi dnevnica na tim poslovima rado uskočim
samo neka svetozar veli da je bauštelac i sve pet. ja sam na svojoj kući bio pomoćni radnik za pločice i vodu i kanalizaciju. big deal.
znam radit i ne vidim zašto ne bi. a i stekneš iskustvo.
2014-12-30
Nisam to ni mislio. Vidiš da sam spomenuo : miks.veber wrote:živiš na moru i uz more, ali ti brodogradnja baš ne leži.RayMabus wrote:Plitki gaz , mala nosivost ....rijeka plus more na manje relacije.
karakteristika rječnih brodova je kompletno ravno dno bez kobilice i balasta, a samim time i visokog težišta.
rječni brod bi mogao na moru ploviti samo po bonaci, eventualno pod laganim maestralom.
jugo bi ga odmah potopia, a bura ili burin bi ga otpuhali i u konačnici opet potopili.
obična pasara je stabilnija od njega.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
gle,Weberu,ne moras ti meni nis dokazivati,niti ovim nisi nis dokazao,ako cemo realno..mogu ti ja sad napistai hrpu toga vezano za IT,pa to nis ne znaci..nije moja bransa iako puno toga znam i znanjem sam na nivou sistem-administratora,Unix-Linux,a mjesecna platja jednog takvog je blizu 10 000 Ojra,ako si glavni..veber wrote:meštre od mješalice. za mene se zna.bogomdani wrote:veber wrote:znači priznaješ mi da sam vrh vrhova jer projektiram alate i radim razne algoritme za strojeve?Gnječ wrote:Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
ti naravno ne znaš pročitati s razumjevanjem.
alat je sredstvo kojim se nešto formira, kroz alatničarstvo dijelimo alate na preradu metala, polimera.
kod metala imamo preradu u hladnom, toplom i vrućem stanju.
hladno stanje prerade je klasično štancanje, deformiranje, utiskivanje, vučenje, duboko vučenje.
kod vučenja imamo podjelu na tankostjene i debelostjene otpreske te podjelu na materijale.
kod prešanja polimera isto tako razlikujemo više načina i više materijala koji se koriste prilikom prerade.
standardni materijali su u širem spektru ABS, PP, PS, PSh, PSw, PVC, Bakelit, Polystiren, PUR..
za tlačne lijevove imamo podjelu na viskotemperaturne i niskotemperaturne
visoko su razni čelični, ingotni, željezni lijevovi koji se lijevaju pješćane kalupe
niskot su tlačni lijevovi aluminija, cinka, kositra...
C and TM by Veber
a, sada ti inžinjeru o mješalici..
To sto se kod vas kaze Prodavac ili sef prodaje,u normalnim zemljam,agdje nemaju komplekse od kapitalistickih termina ili opcenito kapitalizma,kaze se Manager..i sto je sporno...kakva mjesalica?? mislis prosjek za one vase koji odu van raditi?? bajustelac i ostalo??
rekoh,radio sam to u 20tima..kreten samo ostaje na teskim poslovima..i tada sam radio struju,sto mi je haj skul izobrazba...ne volim prljavo,prasnjavo i tesko raditi,,idemo dalje.,.u cemu je bed??
Neki kompleksi gdje se nekog drugog zeli omalovaziti,kaobajage nizim poslovima??meni posao bajustele nije nizi,i ja vise cijenim takve ljude,nego ove koji se na ovaj ili onaj nacin zele izdici iznad drugih,najcesce opmalovazavanjem i pljuvanjem..
Cemu to?'Trebaju ti podtvrde tvoje osobnosti??da ti se imponira io kaze da si ..netko i nesto??..vidim,tko te pohvali,ne skaces mu za vrat..
jesi toliko sam sebi u ocima nedostatan??
ili cisto balkanski sindrom gdje se osjecas maleckim sve dok je netko od tebe bolji u necemu..??
Pomiri se..ti si onaj radnik,koji na bilo koji nacin sudjeluje u proizvodnji neccega..iznad tebe je sektor prodaje,i uprave..a oni prodaju ono sto ti napravis..ja nadjem kupca na veliko,ili nadjem kupca na neko patentno pravo i uzmem sebi dio,koji po zakonu stoji da smijem uzeti...i to je ...sto tu nije jasno?? Mogu prodati sto tko zamisli,ili proizvede i jako sam u tome dobar..sto tu nije jasno..??
rezlika je samo u kreativnosti na odredjenom podrucju..mozda se lose osjecas,sto sad iako sam dao otkazi lagano idem u skolicu,jer je to pametno,dobijam mjesecno plus neke tantijeme,vise nego kad ti najbolje naplacujes?? Jel ti krivo??
Doista,nemas ti nis Weberu u sebi niceg svapskog..cista balkanstina..
Guest- Guest
Radit nikad nije sramota. Evo i ja sam dobar dio ljeta proveo držeći lopatu. :)Milo Yiannopoulos wrote:šta fali baušteli i mješalici. ja sam hrpu puta završio tamo :D i dan-danas ako mi se ponudi dnevnica na tim poslovima rado uskočim
Guest- Guest
pa ne fali ništa, ja sam zidao nadzemni bazen u sesvetskom kraljevcu i mogu reći da mi je drago da sam i takvo iskustvo stekao u životu, iako nike veze sa građevinom nemam.... niti je problem u tom što tukan radi u životu nego ga sere bzvz a nema pojma o pojmu.... ići reć da je proizvodnja alata vrh metalurgije a ovdje pričati kako je manager u audiju, onda znaš da se radi o nebulozniku... ili kaD MUTONJA OD GNJEČA ide pričati o kompleksnosti poslova odnosno proizvodnih procesa u okviru grupe končar, koji u životu nije vidio porte bilo kakve firme a kamoli neke proizvodne....jebiga smiješno mada bi se moglo tretirat i žalosnim....Milo Yiannopoulos wrote:šta fali baušteli i mješalici. ja sam hrpu puta završio tamo :D i dan-danas ako mi se ponudi dnevnica na tim poslovima rado uskočim
2015-08-08
weber misli da su to niski i ponizavajuci poslovi...Milo Yiannopoulos wrote:šta fali baušteli i mješalici. ja sam hrpu puta završio tamo :D i dan-danas ako mi se ponudi dnevnica na tim poslovima rado uskočim
Guest- Guest
Page 3 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Iran želi LNG, Petrokemiju, škverove... Predsjednica im dovodi 70 poslovnih ljudi
» "Užasna politika": Američko groblje odbilo da sahrani Afroamerikanca
» Ruskinja zgrožena životom u Srbiji: "Srbi vole zatvorsku kulturu i hrana im je užasna"
» SAD i Indija dogovorili saradnju u odbrambenoj industriji
» Ruskoj industriji kronično nedostaje radne snage
» "Užasna politika": Američko groblje odbilo da sahrani Afroamerikanca
» Ruskinja zgrožena životom u Srbiji: "Srbi vole zatvorsku kulturu i hrana im je užasna"
» SAD i Indija dogovorili saradnju u odbrambenoj industriji
» Ruskoj industriji kronično nedostaje radne snage
Page 3 of 7