ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 6 Empty Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 15:13

RayMabus wrote:Neznam koliki su kontenjerski kapaciteti riječnih brodova al ono manji su ....ova srednja kategorija pomorskih kontenjerskih brodova ispada iz igre ...imat češ ove od 11 tisuca kontenjera nosivosti i imat ceš neke dosta manje koji ce tamo gdje nema kopnene veze prebacivat iz tog ekstra velikog glavnog luckog terminala dio robe na ta tržišta.

E sad ako imaš takvi manji brod s robom za unutrašnjost a ima rijeka do tamo onda izracunaš ovo jer očito ti se isplati da neprebacuješ taj teret u luci nego samo uđeš u kanal na ušcu gdje te čeka riječni takvi i samo tap tap taj središnji dio tj teret.
http://www.crup.hr/crup.hr/files/Prirucnik.pdf
evo tu imaš za europu i za hrvatsku hrpu podataka o unutarnjem riječnom i kanalskom prometu i plovilima...

michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 6 Empty Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Post by veber Wed 30 Nov - 15:15

bogomdani wrote:
veber wrote:
bogomdani wrote:Tehnicki neizvodivo..da jeste,vec bi bilo i primjenjeno..
inžinjeru ne lupetaj.
sve je tehnički izvedivo

samo je pitanje cijene.

lijepo je vrijeme, drži se mješalice.
onaj zeleni gumb je za pokretanje programa miješanja...
Jel ti netko objasnio termin NEISPLATIVOST?' da upravo cijena odredjuje sto ce uci a sto nece u proizvodnju...
Ti si kurac tehnolog,nego samo da uvalis nekom nes,a poslije taj nek se jebe kako zna i umije..
bolje s tobom posla ne imati...Ti si malo zesci fušeraš... jocolor
ti si kreten i drži se mješalice.

pišeš gluposti konstantno, a i pride lažeš. i to ti po defaultu.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 15:16

RayMabus wrote:
bogomdani wrote:

Poanta...ti tvoji moduli su u biti kontejneri i pri svakom spajanju,a ako je tezina ,ne tonu,nego samo par stotinas tona,i par puta kvrcnes krivo...jasna poanta...da ne spominjem ono sa tisucama tona ili desetinanama tisuca..ti sustavi za spajanje bi stalono bili na udaru i bili bi ostecivani..i to opako..kad se dva broda samo kvrcnu onako lganini,steta je katastrofa...
netje itji..
Prikapcaju se ....težina neigra ....sila nedolazi od gore nego po pravcu.

Uostalom to su brodovi ...nemoraju se prikačit direktno nego staviš između pur pjene i onda dodatno povežeš nekim vijcima ...nešto ko na vagonu i lokomotivi.

Nemora ici metal na metal odma ....između je guma ...nece potonit sam od sebe ...arhimedov zakon.
jocolor jocolor jocolor  Legendo...

sila dolazi od dole i gore..ljunjanje..i sad pazi,na otvorenom i nemirnom moru to zamisli..ne mos ti toliko pur pjene naspricati,kolike su oscilacije u micanje modula...jedan pada doli drugi ide gori...ihhh...sve cime bi bilo pokaceno zakaceno ucvrscenoskidalo bi se kao mokri papir..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Wed 30 Nov - 15:17

RayMabus wrote:Uostalom to su brodovi ...nemoraju se prikačit direktno nego staviš između pur pjene i onda dodatno povežeš nekim vijcima ...nešto ko na vagonu i lokomotivi.

Nemora ici metal na metal odma ....između je guma ...nece potonit sam od sebe ...arhimedov zakon.
ideja ti uopće nije loša. modularni brod, zašto ne?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 15:18

veber wrote:
bogomdani wrote:
veber wrote:
bogomdani wrote:Tehnicki neizvodivo..da jeste,vec bi bilo i primjenjeno..
inžinjeru ne lupetaj.
sve je tehnički izvedivo

samo je pitanje cijene.

lijepo je vrijeme, drži se mješalice.
onaj zeleni gumb je za pokretanje programa miješanja...
Jel ti netko objasnio termin NEISPLATIVOST?' da upravo cijena odredjuje sto ce uci a sto nece u proizvodnju...
Ti si kurac tehnolog,nego samo da uvalis nekom nes,a poslije taj nek se jebe kako zna i umije..
bolje s tobom posla ne imati...Ti si malo zesci fušeraš... jocolor
ti si kreten i drži se mješalice.

pišeš gluposti konstantno, a i pride lažeš. i to ti po defaultu.
eto,razvali me ti argumentirano....ne se vrijedjati...ajd..sutra je 1. u postu ili banku pa salji alimentacije....za drugo i nisi,fušer,s  kakvim sacuvaj boze posela cestitoga...
volio bih da si se ukljucio u plodonosnu raspravi u objasnio neke parametre,ali lakse ti je ovako,kako vec elaborirah,o uzroku i posljedici,da se ne ponavljam.. :clown
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Wed 30 Nov - 15:18

bogomdani wrote:jocolor jocolor jocolor  Legendo...

sila dolazi od dole i gore..ljunjanje..i sad pazi,na otvorenom i nemirnom moru to zamisli..ne mos ti toliko pur pjene naspricati,kolike su oscilacije u micanje modula...jedan pada doli drugi ide gori...ihhh...sve cime bi bilo pokaceno zakaceno ucvrscenoskidalo bi se kao mokri papir..
inžinjeru i manageru, što reče koji ono CAD-CAM program koristiš?

daj prestani lupetati.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 15:20

sad će te maltretirati i skakutati oko tebe bar dva tri dana.... :)))

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 30 Nov - 15:20

A vidim da najveci brod na rijeci ima najviše tri tisuce tona.

---

Riječni promet je vrsta prometa razvijena na velikim, mirnim rijekama, koje protječu naseljenim krajevima.
Osobito velik promet imaju rijeke koje teku industrijskim predjelima (Rajna, Dunav, Majna...). Plovnost rijeka nadovezuje se i kanalima, pa tako spojene rijeke imaju osobito veliki prometni značaj.
U Europi ukupno oko 5% prijevoznih usluge pruža riječni promet. U nekim europskim zemljama je postotak je veći.U Njemačkoj je oko 10,1%, 14,3% u Belgiji a u Nizozemskoj čak 14,9%.
Riječni promet je energetski najekonomičniji način prijevoza. Brod od 1000 tona kapaciteta prevoziti onoliko koliko četrdeset kamiona ili teretni vlak.
Riječni teretni brodovi se rabe za prijevoz kontejnera, ugljena, rude, poljoprivrednih proizvoda, nafte ,naftnih derivata, pijeska,šljunka i dr.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Rije%C4%8Dni_promet
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 15:20

veber wrote:
bogomdani wrote:jocolor jocolor jocolor  Legendo...

inžinjeru i manageru, što reče koji ono CAD-CAM program koristiš?

daj prestani lupetati.
nebo i zemlja..nista jedno sa drugim..zasto mantraš? Suspect

te projektantske programe ne koristim,nisam tehnicar nit projektant..

hajd nes eleboriraj o materijalima,konkretno metalima,celik i tako,i njihovim granicama naprezanja i izdrzljivosti gleeedee ovog Longijevog predloga...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 15:21

idem sutra u bedekovčinu po neke sefove lako moguće da ti se javim u neko doba dana ajmo reć između podne i 3

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by veber Wed 30 Nov - 15:24

bogomdani wrote:eto,razvali me ti argumentirano....ne se vrijedjati...ajd..sutra je 1. u postu ili banku pa salji alimentacije....za drugo i nisi,fušer,s  kakvim sacuvaj boze posela cestitoga...
volio bih da si se ukljucio u plodonosnu raspravi u objasnio neke parametre,ali lakse ti je ovako,kako vec elaborirah,o uzroku i posljedici,da se ne ponavljam.. :clown
postoji trajni nalog, ne moraš ići u banku.

što se plodonosne rasprave tiče, ti si gewichte

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 30 Nov - 15:24

veber wrote:
RayMabus wrote:Uostalom to su brodovi ...nemoraju se prikačit direktno nego staviš između pur pjene i onda dodatno povežeš nekim vijcima ...nešto ko na vagonu i lokomotivi.

ideja ti uopće nije loša. modularni brod, zašto ne?
A e ...a ono imat ceš ekstra velike prekooceanske teretne ...srednji idu u povijest i sad imaš velike terminale i prijevoz željeznicom al nema svugdje kopna i neke manje kolicine tereta treba prebacit na drugu stranu ...male relacije jednostavno i sad ako moš uc u rijeku ušao si u dubinu tj u tržište.

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 6 1024px-Containerschiff_Amistade-Nyks

Tap tap.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 15:26

RayMabus wrote:A vidim da najveci brod na rijeci ima najviše tri tisuce tona.

---

Riječni promet je vrsta prometa razvijena na velikim, mirnim rijekama, koje protječu naseljenim krajevima.
Osobito velik promet imaju rijeke koje teku industrijskim predjelima (Rajna, Dunav, Majna...). Plovnost rijeka nadovezuje se i kanalima, pa tako spojene rijeke imaju osobito veliki prometni značaj.
U Europi ukupno oko 5% prijevoznih usluge pruža riječni promet. U nekim europskim zemljama je postotak je veći.U Njemačkoj je oko 10,1%, 14,3% u Belgiji a u Nizozemskoj čak 14,9%.
Riječni promet je energetski najekonomičniji način prijevoza. Brod od 1000 tona kapaciteta prevoziti onoliko koliko četrdeset kamiona ili teretni vlak.
Riječni teretni brodovi se rabe za prijevoz kontejnera, ugljena, rude, poljoprivrednih proizvoda, nafte ,naftnih derivata, pijeska,šljunka i dr.

rajnska velika plovila ti imaju 3000 tona, ali imaš i potisne konvoje koji mogu nositi i 11 000 tona... nisam vas htio prekidati maloprije.... stavio sam ti priručnik imaš tamo sve ukoliko te zanima....

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 30 Nov - 15:28

michaellcmacha wrote:
RayMabus wrote:A vidim da najveci brod na rijeci ima najviše tri tisuce tona.

---

rajnska velika plovila ti imaju 3000 tona, ali imaš i potisne konvoje koji mogu nositi i 11 000 tona... nisam vas htio prekidati maloprije.... stavio sam ti priručnik imaš tamo sve ukoliko te zanima....
Otvorio sam ....samo sam nabrzinu preletio jer me zanimalo okvirno koliki su najveci riječni ....3000 tona ....ovi drugi su i manji.
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 30 Nov - 15:29

Po kapacitetima riječnih kontenjerskih brodova kreiraš i ove pomorske tj taj kapacitet ...mada bi se moglo napravit i to da oni nose duplo više tj dva vagona al ok ...bazirajmo se na jedan ....dakle to su sve brodovi mali ....maksimalno do 3000 tona.

Znači takvi u Istanbulu uzme 2000 tona robe tj toliko kontenjera ...dođe u Rumunjsku ...ta roba je za Budimpeštu sva ...samo na ušću dole u nekom kanalu za to ...uđe i čeka ga ovaj riječni i samo tap tap.

Last edited by RayMabus on Wed 30 Nov - 15:31; edited 1 time in total
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 15:30

johan welker produžena plovila nose 1350 tona 67 teu...to ti je klasa europasschiff

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 15:31

veber wrote:
bogomdani wrote:eto,razvali me ti argumentirano....ne se vrijedjati...ajd..sutra je 1. u postu ili banku pa salji alimentacije....za drugo i nisi,fušer,s  kakvim sacuvaj boze posela cestitoga...
postoji trajni nalog, ne moraš ići u banku.

što se plodonosne rasprave tiče, ti si gewichte
tista ti pametno i poucavajuce nisi reko od pocetka..samo kako sto vise popljuvati...ja ti pak dokazah u tom nekom polulaickom smislu,da si ponudio podrsku za tehnicko rjesenje,koje se protivi logici,prvo po tehnickom nacinu izvodjenja,a napose i po financijskim,koje tom rjesenju dizu cijenu u nebesa..no po tebi moze...Pa ako su balkanci tupavi pa za tvoje kreacije platjaju,vani to ne bi tako islo..slijedio bi hladni odheb,.,
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 15:31

RayMabus wrote:Po kapacitetima riječnih kontenjerskih brodova kreiraš i ove pomorske tj taj kapacitet ...mada bi se moglo napravit i to da oni nose duplo više tj dva vagona al ok ...bazirajmo se na jedan ....dakle to su sve bordovi mali ....maksimalno do 3000 tona.
moraš još dole pregledat da vidiš formacije... uglavnom to o čemu pričate sve već ima i funkcionira...

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by govinda Wed 30 Nov - 15:34

RayMabus wrote:A ono ....sad bi se isplatilo radit neki miks : riječni teretni .....nešto kao mali kontenjerski ako treba šta prevest od luke do luke na manjim relacijama na moru a da može uci i u rijeke.

Plitki gaz , mala nosivost ....rijeka plus more na manje relacije.
Rusi to rade ali nisu kontejnerski nego generalni teret.
govinda
govinda

2016-11-17

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 15:35

najveći kontejneraš na rajni ti je jowi i njegova maksimalna nosivost je je 470 TEU... množi puta 20 t

michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by RayMabus Wed 30 Nov - 16:01

Tražim po interentu al vidim samo ovaj dio koji bi se odnosio na riječni dio ove šeme.

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 6 25691-9333947

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 6 25691-7969972
RayMabus
RayMabus

2014-04-11

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top

- Similar topics