ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 2 Empty Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:30

veber wrote:
RayMabus wrote:Plitki gaz , mala nosivost ....rijeka plus more na manje relacije.
živiš na moru i uz more, ali ti brodogradnja baš ne leži.

karakteristika rječnih brodova je kompletno ravno dno bez kobilice i balasta, a samim time i visokog težišta.

rječni brod bi mogao na moru ploviti samo po bonaci, eventualno pod laganim maestralom.

jugo bi ga odmah potopia, a bura ili burin bi ga otpuhali i u konačnici opet potopili.

obična pasara je stabilnija od njega.

Stvar je u tome a to mi svi koji smo u direktnoj proizvodnji znamo da je RH off limits za ikakve ozbiljne investicije i proizvodnju, u RH je sistem tako postavljen da je proizvodnja neisplativa. Možemo mi pričati šta hoćemo ali realnost je takva da je sistem u RH totalno uništio proizvodnju i što je još gore pokretanje ikakve proizvodnje je sizifov posao. Uz to su nameti toliko perverzno visoki i bizarni da nema šanse uopće ni razmišljati o tome rađe otići u Mađarsku, Češku. Slovačku itd. i tamo otvoriti.

Guest
Guest

Back to top Go down

Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove - Page 2 Empty Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove

Post by veber Wed 30 Nov - 13:31

to je sigurno...
nažalost

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:34

Ma.vi ste crna rupa u svemu...bog dao-Idjoti uzeli..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:37

veber wrote:
Gnječ wrote:
veber wrote:
Gnječ wrote:Tako je! ugasimo brodogradnju koji će nama to kurac. Hrvati imaju eksperte koji jezikom mogu sve proizvesti.
pogledaj koliko talijani drže u segmentu brodova za razonodu, ribarenje i sl. skoro 30% svjetskog tržišta s oko 10 milijardi ojra prometa, ako se dobro sjećam, ali ti mogu i potražiti i službeni podatak.

Italia ima više od 1088 !!! brodogradilišta

http://www.elenchitelefonici.it/aziende/risultati-ricerca-categoria/CANTIERI_NAVALI/1
za točan podatak nisam znao, ali da ih ima hrpu to znam. i rade najljepše.
i naši su na tom tragu ali su zanemarivi u svjetskoj produkciji.

ja frendu projektiram gliser od 20 stopa, ima dobru ideju. čak su na fsb-u bili očarani idejom duplog glisiranja, nije neka novost, ali je dobro zamislio trup.

Ma sve je to ok ali to je par entuzijasta kojima će prototip biti prvi i zadnji primjerak kojeg su proizveli, nije to proizvodnja, slažem se da treba imati pravu ideju napraviti dobar proizvod i prototip i sve to košta enormno puno novaca i vremena nije to posao od par dana na softwareu kompjutera, uz to sve treba znati sve što ostali rade i proizvode i tu treba uložiti endless load of time and money. Sve u svemu proizvesti gliser nije mačji kašalj.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:40

Gnječ wrote:
veber wrote:
Gnječ wrote:
veber wrote:
Gnječ wrote:Tako je! ugasimo brodogradnju koji će nama to kurac. Hrvati imaju eksperte koji jezikom mogu sve proizvesti.
pogledaj koliko talijani drže u segmentu brodova za razonodu, ribarenje i sl. skoro 30% svjetskog tržišta s oko 10 milijardi ojra prometa, ako se dobro sjećam, ali ti mogu i potražiti i službeni podatak.

Italia ima više od 1088 !!! brodogradilišta

http://www.elenchitelefonici.it/aziende/risultati-ricerca-categoria/CANTIERI_NAVALI/1
za točan podatak nisam znao, ali da ih ima hrpu to znam. i rade najljepše.
i naši su na tom tragu ali su zanemarivi u svjetskoj produkciji.

ja frendu projektiram gliser od 20 stopa, ima dobru ideju. čak su na fsb-u bili očarani idejom duplog glisiranja, nije neka novost, ali je dobro zamislio trup.

Ma sve je to ok ali to je par entuzijasta kojima će prototip biti prvi i zadnji primjerak kojeg su proizveli, nije to proizvodnja, slažem se da treba imati pravu ideju napraviti dobar proizvod i prototip i sve to košta enormno puno novaca i vremena nije to posao od par dana na softwareu kompjutera, uz to sve treba znati sve što ostali rade i proizvode i tu treba uložiti endless load of time and money. Sve u svemu proizvesti gliser nije mačji kašalj.
samo obicni auto uz sebe veze i vuce enormnu industriju,sto umjetnih masa,plastike,guma,metala,stakla,elektronike,hardveraja i softwarea,haj teha sve vise i vise...,
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:42

bogomdani wrote:Ma.vi ste crna rupa u svemu...bog dao-Idjoti uzeli..

ma zato kažem zato pizdim jer znam da smo dno-dna u svemu a kad čitam ove na forumu uhvatili se 45 i 91 i ne miču se valjda jer drugo neznaju i jer su svi iz tzv. društvenih znanosti znači tercijarnih usluga a takvi kao oni nisu u životu ništa ni projektirali ni proizveli njihov je jedini alat kojim se služe njihov jezik i takvi su ovdje u RH zavladali umjesto da bude obrnuto. Takvi koji su u životu jedino šiljili olovke oni mudruju o brodogradnji i proizvodnji traže da se sve to ugasi jer pojma o pojmu nemaju što bi s time jer to nije za njih ništa vrijedno jer ne razumiju a ono što ne razumiješ ne cijeniš.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Wed 30 Nov - 13:43

Gnječ wrote:Ma sve je to ok ali to je par entuzijasta kojima će prototip biti prvi i zadnji primjerak kojeg su proizveli, nije to proizvodnja, slažem se da treba imati pravu ideju napraviti dobar proizvod i prototip i sve to košta enormno puno novaca i vremena nije to posao od par dana na softwareu kompjutera, uz to sve treba znati sve što ostali rade i proizvode i tu treba uložiti endless load of time and money. Sve u svemu proizvesti gliser nije mačji kašalj.
meni je to profesionalni izazov. radim mu gratis.

ako krene s bilo kakvom produkcijom meni ide jedan trup. no nije u njemu problem. elektronika, upravljanje, ploter, mmotori i eto me na 30 000€.
ili ću stavit T4 i brmbat :D

btw čovjek se prihvatio toga vrlo ozbiljno i ima para. ima ideju napravit obiteljski gliser za relativno malu lovu. možeš stavit i 40hp ne 250 i onda uđeš u cjenovni razred cca 10k€

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:44

opet na temu se nakačili socijalisti.

nije važno što vi mislite šta se isplati ili ne isplati, nije ovo socijalizam, pa da se preko partije i veze uvalite u ministarstvo ekonomije pa odlučujete filozofiranjem što ćemo i koliko proizvoditi ove godine -

ovo je kapitalizam, dakle kapital sam odlučuje što će i koliko i gdje proizvoditi. 

da li se u RH isplati proizvoditi jahte, tankere, ili šta već, odlučuju vlasnici kapitala, ne forumski ekonomski sovjet
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:44

veber wrote:to je sigurno...
nažalost

Pa znaš kako je tebi sigurno ne moram objašnjavati.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:46

Gnječ wrote:

ma zato kažem zato pizdim jer znam da smo dno-dna u svemu a kad čitam ove na forumu uhvatili se 45 i 91 i ne miču se valjda jer drugo neznaju i jer su svi iz tzv. društvenih znanosti znači tercijarnih usluga a takvi kao oni nisu u životu ništa ni projektirali ni proizveli njihov je jedini alat kojim se služe njihov jezik i takvi su ovdje u RH zavladali umjesto da bude obrnuto. Takvi koji su u životu jedino šiljili olovke oni mudruju o brodogradnji i proizvodnji traže da se sve to ugasi jer pojma o pojmu nemaju što bi s time jer to nije za njih ništa vrijedno jer ne razumiju a ono što ne razumiješ ne cijeniš.
Sjetih se one tvoje opaske o izradi alatnih strojeva..to je vrh metalurgije,a oni usporedjuju sa time random assemblere poput Koncara,koji samo sklapa od cca 80% strane robe...i ono ti je tovcno da turci masovno proizvode bijelu tehniku(istina jako kvalitetna) pa je drugi samo brendiraju,ali daj ti to neukima objasni...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Wed 30 Nov - 13:46

Gnječ wrote:
veber wrote:to je sigurno...
nažalost

Pa znaš kako je tebi sigurno ne moram objašnjavati.
meni ne, to je sigurno.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:47

Milo Yiannopoulos wrote:opet na temu se nakačili socijalisti.

nije važno što vi mislite šta se isplati ili ne isplati, nije ovo socijalizam, pa da se preko partije i veze uvalite u ministarstvo ekonomije pa odlučujete filozofiranjem što ćemo i koliko proizvoditi ove godine -

ovo je kapitalizam, dakle kapital sam odlučuje što će i koliko i gdje proizvoditi. 

da li se u RH isplati proizvoditi jahte, tankere, ili šta već, odlučuju vlasnici kapitala, ne forumski ekonomski sovjet

šta si ti u životu projektirao i proizveo vlastitom pameću i vlastitim rukama majketi??? jebote RH ima inflaciju ekonomista i stručnjaka za pretakanje iz šupljeg u prazno.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:47

OOOOO YODA.!!!.OOOOO WISE ONE....!!!! :hail :hail :hail :hail jocolor
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:49

Gnječ wrote:

šta si ti u životu projektirao i proizveo vlastitom pameću i vlastitim rukama majketi??? jebote RH ima inflaciju ekonomista i stručnjaka za pretakanje iz šupljeg u prazno.
prodao, zaradio, pa nebi čovjek i vjerovao čak i proizveo , više nego ti u iduća 3 života..

ali tema nisam ja, nego brodogradnja.

ako želite brodogradilišta, srežite poreze, namete i trošarine. 

a ne ludi Ivo Sanader uvodi porez na luxuzne jahte, onda socijalisti /sindikalisti/glupi ljudi  cijeli sretni jer "eto im na tako treba po bogatašima" , a onda taj porez unišiti potencijalnu industriju jahti.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 13:49

veber wrote:
RayMabus wrote:Plitki gaz , mala nosivost ....rijeka plus more na manje relacije.
živiš na moru i uz more, ali ti brodogradnja baš ne leži.

karakteristika rječnih brodova je kompletno ravno dno bez kobilice i balasta, a samim time i visokog težišta.

rječni brod bi mogao na moru ploviti samo po bonaci, eventualno pod laganim maestralom.

jugo bi ga odmah potopia, a bura ili burin bi ga otpuhali i u konačnici opet potopili.

obična pasara je stabilnija od njega.
pa nije ti longi splićo... on se tamo doselio...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by veber Wed 30 Nov - 13:50

bogomdani wrote:Sjetih se one tvoje opaske o izradi alatnih strojeva..to je vrh metalurgije,a oni usporedjuju sa time random assemblere poput Koncara,koji samo sklapa od cca 80% strane robe...i ono ti je tovcno da turci masovno proizvode bijelu tehniku(istina jako kvalitetna) pa je drugi samo brendiraju,ali daj ti to neukima objasni...
inžinjeru, daj majketi ne lupetaj.

končar je iz proizvodnje izbacio sve niskoprofitno.

DIST proizvodi za cijeli svijet i cijelo vrijeme radi s rastom proizvodnje, kao i GiM ili MES.

majketi drži se ru(j)ke i mješalice.

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:51

veber wrote:
bogomdani wrote:Sjetih se one tvoje opaske o izradi alatnih strojeva..to je vrh metalurgije,a oni usporedjuju sa time random assemblere poput Koncara,koji samo sklapa od cca 80% strane robe...i ono ti je tovcno da turci masovno proizvode bijelu tehniku(istina jako kvalitetna) pa je drugi samo brendiraju,ali daj ti to neukima objasni...

DIST proizvodi za cijeli svijet i cijelo vrijeme radi s rastom proizvodnje, kao i GiM ili MES.

BUDALETINO...obrati paznju na boldano.,..jebem te ogranicena...samo da je naskocit kao pas nekom za vrat...e balkanstino usadjena.. No
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha Wed 30 Nov - 13:53

veber wrote:

on stvarno nije normalan... vrhe metalurgije je mehatronika, al tulipan naravno iako je bio "maNAGER" U AUDIJU ZA TU ČINJENICU NE ZNA.... o jebem te i budale pa ko ih porodi tolike...

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:55

bogomdani wrote:
Gnječ wrote:

Sjetih se one tvoje opaske o izradi alatnih strojeva..to je vrh metalurgije,a oni usporedjuju sa time random assemblere poput Koncara,koji samo sklapa od cca 80% strane robe...i ono ti je tovcno da turci masovno proizvode bijelu tehniku(istina jako kvalitetna) pa je drugi samo brendiraju,ali daj ti to neukima objasni...

Miha je milicioner nemožeš ti sa milicionerom pričati o tehnologiji kad je u milicionera sva tehnologija skoncentrirana u pendreku.

Transformator je jednostavan uređaj. trafo-lim i bakar neš ti raketne tehnike za proračunati transformator čak po težini mogu reći koliko trafo ima MW jer u principu je 1 tona 1 MW tako da primjer trafo od 100 tona ima otprilike 100MW to pričam za trafo koji je projektiran za 50Hz za 60HZ je omjer (ratio) nešto drukčiji.

Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by veber Wed 30 Nov - 13:59

bogomdani wrote:BUDALETINO...obrati paznju na boldano.,..jebem te ogranicena...samo da je naskocit kao pas nekom za vrat...e balkanstino usadjena.. No
a, sam se ukapaš.
tipkaš budalaštine i pizdarije. pol ekipe ionako ne želi s tobom spikat jer im se ne da s patološkim lašcem komunicirat.

nije sramota biti radnik, nije sramota biti u pečalbi pa se vratiti, nije sramota biti bez ženske.
sramotno je lagat i srat bez veze.

bogtejebo mutava pa pola ovog foruma se zna u živo, kome ćeš ti prodavati muda pod bubrege?

Male
2014-12-30

Back to top Go down

Post by Guest Wed 30 Nov - 13:59

Gnječ wrote:
bogomdani wrote:
Gnječ wrote:

Miha je milicioner nemožeš ti sa milicionerom pričati o tehnologiji kad je u milicionera sva tehnologija skoncentrirana u pendreku.

Transformator je jednostavan uređaj. trafo-lim i bakar neš ti raketne tehnike za proračunati transformator čak po težini mogu reći koliko trafo ima MW jer u principu je 1 tona 1 MW tako da primjer trafo od 100 tona ima otprilike 100MW to pričam za trafo koji je projektiran za 50Hz za 60HZ je omjer (ratio) nešto drukčiji.

Alati su nešto što za izradu moraš imati jako mnogo znanja i iskustva jer i ti transformatori da nema onih koji proizvode odlične kvalitetne alate ne bi nikada bio napravljen. Znači alati su PRIJE i osnova a transformatori su tek poslije. ne kaže se uzalud bez alata nema zanata.
Gle,.svaka cast Koncaru po pitanju energetskih postrojenja..tu sam otreba veliki obim poslova i na vrhu si...naravno treba i znanja,ali vec na nivou srednje skole,ako se trudis imas sve portrebno za stvaranje jednog trafo uredjaja ili stanice..pazis na matematici,fizici,elektrotehnici i dobijes lika kao sto je Leviathan..istinski znalac,ne ovi afirmativni pičkini dimovi koji samo lajuckaju.,..
ne treba tu neki hajteh,nego prakticno znanje i teoretska podloga...

Alatni strojevi...ehhhh.malo dublja znanost,i to ne moze bas svatko raditi..
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 2 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Back to top

- Similar topics