Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove
Page 1 of 7
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove
Seven-Year-Old Container Ship Sent to Scrap
- 26/11/2016
Rickmers Marine Trust is scrapping the youngest ever container ship sent for demolition. The India Rickmers is a seven year old Panamax, 4,250 TEU ship built in China in 2009.
VesselsValue values the vessel at $5.87 million, just above scrap. In 2016, the vessel fell 62 percent in value. This year the average change in value in the container ship sector is -26 percent.
The main reason for this is that these vessels are becoming defunct now that the Panama Canal has been widened. Panamax container ships built in 2009 have dropped in value by two thirds over the last couple of years.
Rickmers Marine Trust’s live fleet of 16 Panamax vessels has an average age of eight years and is valued at $88.69 million by VesselsValue. Its demolition value is $87.68 million.
Five vessels are on long-term charter to Mitsui OSK, six are trading on the spot market and five are stacked off Batu Pahat, Malaysia (Erwin Rickmers, Sabine Rickmers, Maja Rickmers, Kaethe C Rickmers, Laranna Rickmers).
Source: maritime-executive
- See more at: http://alanginfo.com/news_view.aspx?id=368#sthash.ZTt0cMdN.dpuf
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove
nije kriza u brodogradnji, jest, nego je kriza u prijevozu ;)
posljedica je kriza brodogradnje.
talijanska brodogradilišta bilježe dvocifreni rast.
doduše proizvode glisere, jahte, jedrilice... kao i njemačha bavaria ili francuski jannaneau
doduše proizvode glisere, jahte, jedrilice... kao i njemačha bavaria ili francuski jannaneau
2014-12-30
Rickmers Marine Povjerenje je ukidanje najmlađi kontejnerski brod poslan za rušenje. Indija Rickmers je sedmogodišnji Panamax, 4250 TEU brod izgrađen u Kini u 2009.
VesselsValue vrijednosti plovilo na 5.870.000 $, iznad otpad. U 2016, brod je pala 62 posto na vrijednosti. Ove godine je prosječna promjena vrijednosti u sektoru kontejnerskog broda je -26 posto.
Glavni razlog za to je da su ti brodovi postaju mrtav sad kad Panamski kanal je proširen. Panamax kontejnerskih brodova izgrađen u 2009 pao u vrijednosti od dvije trećine tijekom posljednjih nekoliko godina.
Rickmers Marine Zakladino uživo flota od 16 Panamax brodova prosječne dobi od osam godina, a procjenjuje se na 88.690.000 $ po VesselsValue. Njegova rušenje vrijednost 87.680.000 $.
VesselsValue vrijednosti plovilo na 5.870.000 $, iznad otpad. U 2016, brod je pala 62 posto na vrijednosti. Ove godine je prosječna promjena vrijednosti u sektoru kontejnerskog broda je -26 posto.
Glavni razlog za to je da su ti brodovi postaju mrtav sad kad Panamski kanal je proširen. Panamax kontejnerskih brodova izgrađen u 2009 pao u vrijednosti od dvije trećine tijekom posljednjih nekoliko godina.
Rickmers Marine Zakladino uživo flota od 16 Panamax brodova prosječne dobi od osam godina, a procjenjuje se na 88.690.000 $ po VesselsValue. Njegova rušenje vrijednost 87.680.000 $.
2014-04-11
OK al jes ubra bazu. Neko proširenje panamskog kanala bla bla bla i brodovi klase panmax sad valjda ono nisu in nego valjda uzimaju veče klase i ovi nezaposleni.veber wrote:nije kriza u brodogradnji, jest, nego je kriza u prijevozu ;)
Brod napravljen u KIni 2009 ....sedam godina poslije toga ga režu.
2014-04-11
pa nije ekonomičan, kaj će s njim. u kruzer ga ne mogu pretvoriti.
2014-12-30
Žila kucavica
Novi Panamski kanal skraćuje put za pet dana
U nedjelju se otvara prošireni Panamski kanal kroz koji prolazi šest posto svjetske trgovine, a sada će moći voziti i puno veći brodovi
http://www.vecernji.hr/svijet/novi-panamski-kanal-skracuje-put-za-pet-dana-1094122
Novi Panamski kanal skraćuje put za pet dana
U nedjelju se otvara prošireni Panamski kanal kroz koji prolazi šest posto svjetske trgovine, a sada će moći voziti i puno veći brodovi
http://www.vecernji.hr/svijet/novi-panamski-kanal-skracuje-put-za-pet-dana-1094122
2014-04-11
veber wrote:pa nije ekonomičan, kaj će s njim. u kruzer ga ne mogu pretvoriti.
New panmax cont ..11 tisuca i 650 kontenjera ....preko duplo veci kapacitet od ovih prije......pa skoro i tri puta.
2014-04-11
jebga, zajebali se kod gradnje. ili moža nisu...
možda se isplatio
možda se isplatio
2014-12-30
A evo gledam sad kapacitete .....uglavnom ovi brodovi ispod 11 tisuca kontenjera kad je promet tamo u pitanju odlaze u povijest jer je panamski kanal proširen.
Možda još za neke lokalne linije al za ovu međutrgovinu i to nisu isplativi.
Možda još za neke lokalne linije al za ovu međutrgovinu i to nisu isplativi.
2014-04-11
Tako je! ugasimo brodogradnju koji će nama to kurac. Hrvati imaju eksperte koji jezikom mogu sve proizvesti.
Guest- Guest
Pa brodogradnja kontenjerskih brodova ce se sad prepolovit praktički jer jedno brodogradilište radi jedan veliki brod umjesto dosadašnjih dva il tri manja.
2014-04-11
pogledaj koliko talijani drže u segmentu brodova za razonodu, ribarenje i sl. skoro 30% svjetskog tržišta s oko 10 milijardi ojra prometa, ako se dobro sjećam, ali ti mogu i potražiti i službeni podatak.Gnječ wrote:Tako je! ugasimo brodogradnju koji će nama to kurac. Hrvati imaju eksperte koji jezikom mogu sve proizvesti.
2014-12-30
Pada cijena ovih kontenjerskih brodova ispod 11 tisuca kontenjera nosivosti ....zakon ponude i potražnje.
Sedam godina brod star ...ono izašao iz brodogradilišta i otplovio u rezalište.
2014-04-11
- Neopanamax, upgraded Panama locks with 366 m (1,201 ft) length, 55 m (180 ft) beam, 18 m (59 ft) depth, 120,000 DWT
- Suezmax, typically ships of about 160,000 DWT, maximum dimensions are a beam of 77.5 m (254 ft), a draft of 20.1 m (66 ft) as well as a height limit of 68 m (223 ft) can traverse the Suez Canal
https://en.wikipedia.org/wiki/Cargo_ship#Size_categories
Suez je širi od panamskog kanala ....znaci ovi ispod 11 tisuca kontenjera nosivosti idu praktički u povijest generalno gledano.
2014-04-11
širenje panamskog kanala nije od jučer. vlasnici su znali za to. znači njihov rizik i kriva procjena.RayMabus wrote:Pada cijena ovih kontenjerskih brodova ispod 11 tisuca kontenjera nosivosti ....zakon ponude i potražnje.
2014-12-30
A ono ....sad bi se isplatilo radit neki miks : riječni teretni .....nešto kao mali kontenjerski ako treba šta prevest od luke do luke na manjim relacijama na moru a da može uci i u rijeke.
Plitki gaz , mala nosivost ....rijeka plus more na manje relacije.
Plitki gaz , mala nosivost ....rijeka plus more na manje relacije.
2014-04-11
živiš na moru i uz more, ali ti brodogradnja baš ne leži.RayMabus wrote:Plitki gaz , mala nosivost ....rijeka plus more na manje relacije.
karakteristika rječnih brodova je kompletno ravno dno bez kobilice i balasta, a samim time i visokog težišta.
rječni brod bi mogao na moru ploviti samo po bonaci, eventualno pod laganim maestralom.
jugo bi ga odmah potopia, a bura ili burin bi ga otpuhali i u konačnici opet potopili.
obična pasara je stabilnija od njega.
2014-12-30
veber wrote:pogledaj koliko talijani drže u segmentu brodova za razonodu, ribarenje i sl. skoro 30% svjetskog tržišta s oko 10 milijardi ojra prometa, ako se dobro sjećam, ali ti mogu i potražiti i službeni podatak.Gnječ wrote:Tako je! ugasimo brodogradnju koji će nama to kurac. Hrvati imaju eksperte koji jezikom mogu sve proizvesti.
Italia ima više od 1088 !!! brodogradilišta
http://www.elenchitelefonici.it/aziende/risultati-ricerca-categoria/CANTIERI_NAVALI/1
Guest- Guest
za točan podatak nisam znao, ali da ih ima hrpu to znam. i rade najljepše.Gnječ wrote:veber wrote:pogledaj koliko talijani drže u segmentu brodova za razonodu, ribarenje i sl. skoro 30% svjetskog tržišta s oko 10 milijardi ojra prometa, ako se dobro sjećam, ali ti mogu i potražiti i službeni podatak.Gnječ wrote:Tako je! ugasimo brodogradnju koji će nama to kurac. Hrvati imaju eksperte koji jezikom mogu sve proizvesti.
Italia ima više od 1088 !!! brodogradilišta
http://www.elenchitelefonici.it/aziende/risultati-ricerca-categoria/CANTIERI_NAVALI/1
i naši su na tom tragu ali su zanemarivi u svjetskoj produkciji.
ja frendu projektiram gliser od 20 stopa, ima dobru ideju. čak su na fsb-u bili očarani idejom duplog glisiranja, nije neka novost, ali je dobro zamislio trup.
2014-12-30
veber wrote:živiš na moru i uz more, ali ti brodogradnja baš ne leži.RayMabus wrote:Plitki gaz , mala nosivost ....rijeka plus more na manje relacije.
karakteristika rječnih brodova je kompletno ravno dno bez kobilice i balasta, a samim time i visokog težišta.
rječni brod bi mogao na moru ploviti samo po bonaci, eventualno pod laganim maestralom.
jugo bi ga odmah potopia, a bura ili burin bi ga otpuhali i u konačnici opet potopili.
obična pasara je stabilnija od njega.
Stvar je u tome a to mi svi koji smo u direktnoj proizvodnji znamo da je RH off limits za ikakve ozbiljne investicije i proizvodnju, u RH je sistem tako postavljen da je proizvodnja neisplativa. Možemo mi pričati šta hoćemo ali realnost je takva da je sistem u RH totalno uništio proizvodnju i što je još gore pokretanje ikakve proizvodnje je sizifov posao. Uz to su nameti toliko perverzno visoki i bizarni da nema šanse uopće ni razmišljati o tome rađe otići u Mađarsku, Češku. Slovačku itd. i tamo otvoriti.
Guest- Guest
Page 1 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Iran želi LNG, Petrokemiju, škverove... Predsjednica im dovodi 70 poslovnih ljudi
» "Užasna politika": Američko groblje odbilo da sahrani Afroamerikanca
» Ruskinja zgrožena životom u Srbiji: "Srbi vole zatvorsku kulturu i hrana im je užasna"
» SAD i Indija dogovorili saradnju u odbrambenoj industriji
» Ruskoj industriji kronično nedostaje radne snage
» "Užasna politika": Američko groblje odbilo da sahrani Afroamerikanca
» Ruskinja zgrožena životom u Srbiji: "Srbi vole zatvorsku kulturu i hrana im je užasna"
» SAD i Indija dogovorili saradnju u odbrambenoj industriji
» Ruskoj industriji kronično nedostaje radne snage
Page 1 of 7