Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove
Page 7 of 7
Page 7 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Užasna kriza u brodograđevinskoj industriji a mi se furamo na škverove
Tražim po interentu al vidim samo ovaj dio koji bi se odnosio na riječni dio ove šeme.
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
to su gurači teglenica
2014-12-30
barža ili teglenica ti je jedno a tegljač drugo, ti sad vidi što bi ovo bilo... ;) remorker:))
2015-08-08
et veber je bio brži... :))
2015-08-08
Pa ...ima jake motore ...zada ...ako mu sprijeda nakalemiš prihvatne šine za teret tj ovo šta bi taj pomorski nosio kao teglenicu ....to ti je to.
2014-04-11
ja nisam inžinjer i menadžer.... :)michaellcmacha wrote:et veber je bio brži... :))
2014-12-30
Da se to izvest ...može se napravit šema da se tesitra na manjim brodovima veličine ribarske koce i onda ce vam najveci problem biti ravnoteža tog broda na moru šta znaci da bi on bio prazan ili ne uvijek morao imati prikopcanu teglenicu na sebi radi arhimedovog zakona.
No pošto bi i onako bio linijski ( od točke A do točke B ) onda bi to imao uvijek.
No pošto bi i onako bio linijski ( od točke A do točke B ) onda bi to imao uvijek.
2014-04-11
U biti bi taj pomorski brod radi ravnoteže morao napravit ko da nosi dva priključka tj gotov priključak za čak dva riječna broda ....još bolje ...duplo više tereta.
Jedna ta teglenica s ravnim dnom bi se kačila s jedne strane a druga s druge i središnji dio broda bi ovako izgledao i on nosi stabilnosti centar teže na moru.
Jedna ta teglenica s ravnim dnom bi se kačila s jedne strane a druga s druge i središnji dio broda bi ovako izgledao i on nosi stabilnosti centar teže na moru.
2014-04-11
Prednost ovakvih šema je šta nema prekrcaja tereta lučkim dizalicama ...ako imaš šta ja znam 4 tisuce tona tereta u kontenjerima za Budimpeštu a ovaj iz Kine odluči da mu je glavni terminal u Atheni i imaš samo tu robu prevest onda je ovaj brod opcija jer na ušću Dunava nema pretovaranja nego samo u kanalu tap tap i preuzima taj riječni remorker il šta vec to je al taj dio nije tejhnički zahtjevan i odma u komadu gonja do Budipešte.
Isto tako se odvija promet i obratno ....nema prekrcavanja jednog te istog tereta u RUmunjskoj s broda na brod kad je sav taj teret odma sve za Budimpeštu.
Isto tako se odvija promet i obratno ....nema prekrcavanja jednog te istog tereta u RUmunjskoj s broda na brod kad je sav taj teret odma sve za Budimpeštu.
2014-04-11
U Jadranu imaš ono rijeka Po u Italiji al ono tržište je blizu tj sjeverna Italija ....iskrcaš pa na željeznicu i kamion i to je to ....dakle ovo ti neigra ....al kod Crnog mora , Baltika , kanadskih jezera pa i Amazone il velikih azijskih rijeka koje su plovne i idu u unutrašnjost a željeznica je nepraktičnija i skuplja kao prijevozno sredstvo ....jbga igra.
Brod dođe u Kanadu tamo ...ima neka luka na ulazu ...to je glavni terminal ...šta će on sad tako veliki ulazit dublje ...preuzimaju manji al ono ako unutra ima rijeka koja je plovna a odredište je ta unutrašnjost ....a eto ti ....samo tap tap.
Brod dođe u Kanadu tamo ...ima neka luka na ulazu ...to je glavni terminal ...šta će on sad tako veliki ulazit dublje ...preuzimaju manji al ono ako unutra ima rijeka koja je plovna a odredište je ta unutrašnjost ....a eto ti ....samo tap tap.
2014-04-11
Ja sam više praktičar ...sve šta snim snimim odavno točno šta me zanima.
Luka Vukovar ...isturena ....Dunav ...Rumunjska ...tri točke ili četri kako očete : Krim , u Azov dakle dubina Rusije , Soća tamo ....to je ajmo reč ka Rusija sve ...više luka tj odredišta .....zatim Gruzija ....veza sa tržištem srednjeg Kavkaza i pod tri Turska Istanbul i sve luke na sjevernoj obali Turske.
Nema prekrcavanja ....2000 tona tereta ....tap tap ...goni.
Luka Vukovar ...isturena ....Dunav ...Rumunjska ...tri točke ili četri kako očete : Krim , u Azov dakle dubina Rusije , Soća tamo ....to je ajmo reč ka Rusija sve ...više luka tj odredišta .....zatim Gruzija ....veza sa tržištem srednjeg Kavkaza i pod tri Turska Istanbul i sve luke na sjevernoj obali Turske.
Nema prekrcavanja ....2000 tona tereta ....tap tap ...goni.
2014-04-11
za kanadu ne znam, ali znam za brazil da prekooceanski brodovi ulaze duboko u kontinent jer su rijeke plovne.RayMabus wrote:U Jadranu imaš ono rijeka Po u Italiji al ono tržište je blizu tj sjeverna Italija ....iskrcaš pa na željeznicu i kamion i to je to ....dakle ovo ti neigra ....al kod Crnog mora , Baltika , kanadskih jezera pa i Amazone il velikih azijskih rijeka koje su plovne i idu u unutrašnjost a željeznica je nepraktičnija i skuplja kao prijevozno sredstvo ....jbga igra.
2014-12-30
Ima to i dosta pritoka. Za svako područje ceš i onako prvo vidit jel to ima smisla , jel isplativo , vidit šta i kako i gdje pa tek onda radit nešto. Nije Amazona tu jedina rijeka u južnoj Americi.
2014-04-11
Page 7 of 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Iran želi LNG, Petrokemiju, škverove... Predsjednica im dovodi 70 poslovnih ljudi
» "Užasna politika": Američko groblje odbilo da sahrani Afroamerikanca
» Ruskinja zgrožena životom u Srbiji: "Srbi vole zatvorsku kulturu i hrana im je užasna"
» SAD i Indija dogovorili saradnju u odbrambenoj industriji
» Ruskoj industriji kronično nedostaje radne snage
» "Užasna politika": Američko groblje odbilo da sahrani Afroamerikanca
» Ruskinja zgrožena životom u Srbiji: "Srbi vole zatvorsku kulturu i hrana im je užasna"
» SAD i Indija dogovorili saradnju u odbrambenoj industriji
» Ruskoj industriji kronično nedostaje radne snage
Page 7 of 7