ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kolona sjećanja:Epikur krenuo pješke ka Vukovaru

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Go down

Kolona sjećanja:Epikur krenuo pješke ka Vukovaru - Page 5 Empty Re: Kolona sjećanja:Epikur krenuo pješke ka Vukovaru

Post by vuksadinare 15/11/2016, 14:52

michaellcmacha wrote:pričali smo o njemu davno znam kad je i gdje poginuo ali ga nisam poznavao.... tamo je bio jedan vod gromova i oni su dobili po piksli tada... jbg skroz nepovoljna pozicija bila... ako si kad tamo bio onda si imao prilike vidjeti.... onaj prilaz od petrinje po glavnoj cesti katastrofa ko na pladnju, ima i jedan put kroz štajcerovu pa uz petrinjčicu.... tuda su se naši i povlačili... u biti ne iz hrastovice neg iz prnjavora čuntićkog....
....on je iz mog bivseg kvarta folke..odrasli smo zajedno....on se prijavio u policiju pocetkom 7 mjeseca 1991.....kvartovski mangup...sjecam se da smo bas par dana prije pili u kvartovskoj cevabdjinici....nas par i on...i rekao je da s eprijavio u policiju......rekao je tad da ne moze sjediti doma a koliko se sjecam da mu ej neki rođak policajac najebao u glini 27.6.1991..kad su prvi put postaju napali marticevci i kapetan dragan...mislim da mu ej onaj tomislav rom bio neki blizi rođak po mami...te je pricao da bi volio da ga posalju bas na banovinu i to u glinu...i kad je bio primljen u rezervni sastav..dosao je nakon par dana u kvart..i rekao da mu je prvi polozaj jukinac kod gline...ondje se zadrzao par dana..pa je vracen u zagreb...gdje je ostao petnaestak dana u kontroli prometa na zitnjaku....pa je u 8 mjesecu 1991 otisao za petrinju..jos jedan put je dosao doma na jedan dan...i vratio se..poslije smo culi da je najebao...prvo da je ranjen i zarobljen od cetnika kod hrastovice...pa da je kod nove bolnice pogođen snajperom i povlacenju ostavljen

vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Kolona sjećanja:Epikur krenuo pješke ka Vukovaru - Page 5 Empty Re: Kolona sjećanja:Epikur krenuo pješke ka Vukovaru

Post by vuksadinare 15/11/2016, 15:04

taj zadnji put kad je dosao doma...bas je bio dosta ljut...pricao je da u petrinji se en zna tko pije a tko placa..da su ga samo saltali od polozaja do polozaja...i da je bas dosta ljudi stradavalo zbog toga..sto nisu stigli ni upoznat teren a vec su prebaceni na drugi...da se je ejdan dan zapovjednik jedan a vec drugi dan drugi i da se mjenjaju ko carape...da je znao biti na polozaju i citav dan....sa malo hrane i vode a ljeto...da su znali otic na polozaje a da nisu ni znali d aje to vec palo..pa drz i ne daj...onda...pa je trazio premjestaj u sunju gdje su bolje organizirani ili da ga premjste negdje drugdje...cak je razmisljao da se prebaci u gardu....
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by provocator 15/11/2016, 15:07

epikur37 wrote:No to je normalno, ja rasprodajem svoje tamo i prebacujem u RH. Ostavit ću samo obiteljsku kuću.
Ali ćeš se kao lav, odavde iz Hrvatske, boriti za prava Hrvata u BiH. :D

Vi Hrvatske, Slovenije, kanade, Njemačke itd. ste mi najajči borci.

Male
2015-08-11

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 15/11/2016, 15:28

vuksadinare wrote:taj zadnji put kad je dosao doma...bas je bio dosta ljut...pricao je da u petrinji se en zna tko pije a tko placa..da su ga samo saltali od polozaja do polozaja...i da je bas dosta ljudi stradavalo zbog toga..sto nisu stigli ni upoznat teren a vec su prebaceni na drugi...da se je ejdan dan zapovjednik jedan a vec drugi dan drugi i da se mjenjaju ko carape...da je znao biti na polozaju i citav dan....sa malo hrane i vode a ljeto...da su znali otic na polozaje a da nisu ni znali d aje to vec palo..pa drz i ne daj...onda...pa je trazio premjestaj u sunju gdje su bolje organizirani ili da ga premjste negdje drugdje...cak je razmisljao da se prebaci u gardu....
ma svugdje je bilo loše bio sam ja i u petrinji pred pad i poslije u sunji kojoj je također malo falilo da padne, i pola kod komareva je bila također pred padom.... grdo je to sve bilo... i dosta se ginulo u petrinji, je izginulo više od 500 ljudi... to je strava cifra.... petrinja je imala cca 10 000 stanovnika, sunja je bolje prošla po pitanju civila ali tamo je pak poginulo dosta vojnika, plus što je sunja bila doslovno sravnjena sa zemljom.... na nju je kad se uzme u obzir površina mjesta padalo granata koliko i na vukovar... imali su neku shemu gore iz donjeg hrastovca pa su znali dosovno tući kuću po kuću i to redom....sreća pa su vječito bili pijani pa su ih morali i po 5 puta gađati ne bi li pogodili....
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 15/11/2016, 15:36

michaellcmacha wrote:
vuksadinare wrote:taj zadnji put kad je dosao doma...bas je bio dosta ljut...pricao je da u petrinji se en zna tko pije a tko placa..da su ga samo saltali od polozaja do polozaja...i da je bas dosta ljudi stradavalo zbog toga..sto nisu stigli ni upoznat teren a vec su prebaceni na drugi...da se je ejdan dan zapovjednik jedan a vec drugi dan drugi i da se mjenjaju ko carape...da je znao biti na polozaju i citav dan....sa malo hrane i vode a ljeto...da su znali otic na polozaje a da nisu ni znali d aje to vec palo..pa drz i ne daj...onda...pa je trazio premjestaj u sunju gdje su bolje organizirani ili da ga premjste negdje drugdje...cak je razmisljao da se prebaci u gardu....
ma svugdje je bilo loše bio sam ja i u petrinji pred pad i poslije u sunji kojoj je također malo falilo da padne, i pola kod komareva je bila također pred padom.... grdo je to sve bilo... i dosta se ginulo u petrinji, je izginulo više od 500 ljudi... to je strava cifra.... petrinja je imala cca 10 000 stanovnika, sunja je bolje prošla po pitanju civila ali tamo je pak poginulo dosta vojnika, plus što je sunja bila doslovno sravnjena sa zemljom.... na nju je kad se uzme u obzir površina mjesta padalo granata koliko i na vukovar... imali su neku shemu gore iz donjeg hrastovca pa su znali dosovno tući kuću po kuću i to redom....sreća pa su vječito bili pijani pa su ih morali i po 5 puta gađati ne bi li pogodili....
....ja sam u zadnji cas izbjegao odlazak u petrinju....vec sam prakticno ulazio u bus...kad je dosao zapovjednik i rekao da hitno trebaju dragovoljce za gospic jer im tamo nedostaje ljudstva...pa sam se prijavio ja i jos desetak ljudi...od kojih su mahom bili porijeklom licani....ja sam se prijavio racunajuci da cu se odande lakse prebacit u dalamciju gdje mi ej bila zelja otic tamo sudjelovat u obrani....ali eto ostao sam dva i po mjeseca u gospicu...ali velim vec sam takorec usao u bus za petrinju i sisak...kad sam ostao u bazi drugi dan sam otisao za gosipic a prvo na velesajam gdje je vec dosta bilo dragovoljaca za liku..tako da sam taj dan kad sam trebao ici u petrinju imao voljno i bio doma nakon sedam dana sto nisam bio..mozda sam tim potezom spasio glavu...mozda bi zaglavio u petrinji ko moji par kvartovskih kolega,britvec,tona,karlo,cop..sve moji pajtosi i prijatelji
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5

Back to top

- Similar topics