Čovjek pješke nosi križ od Rijeke do Zagreba
Page 1 of 2
Page 1 of 2 • 1, 2
Čovjek pješke nosi križ od Rijeke do Zagreba
SAŠA Pavlić je, za razliku od onih koji negoduju samo po Fejsu, odlučio pješačiti od Rijeke do Zagreba kako bi ukazao na problem bolesne djece za koju država navodno nema novca.
Pavlić je, naime, odlučio pješke nositi drveni križ od Rijeke do Zagreba, revoltiran činjenicom da je hrvatska vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem odlučila potrošiti 3 milijarde kuna na polovne borbene avione, a u isto vrijeme teško bolesna i dalje čekaju na prijeko potrebne skupe lijekove.
Podsjetimo, vlada je nakon višestrukih prosvjeda roditelja djece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lijelovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca. Značajnije donacije uplatile su tek Splitsko-dalmatinska županija i grad Omiš, dok vlada na taj račun nije uplatila niti jedne jedine kune.
"Da li ću uspjeti? Teško. Smrzao sam se ko pička, forma mi je nikakva, ali bar ću pokušati i tog dana kad dođem na vaganje duše kad me budu pitali "što si učinio kad su se kupovali avioni umjesto lijekova?" moći ću reći "barem sam pokušao"", napisao je Pavlić.
Pavlić je, naime, odlučio pješke nositi drveni križ od Rijeke do Zagreba, revoltiran činjenicom da je hrvatska vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem odlučila potrošiti 3 milijarde kuna na polovne borbene avione, a u isto vrijeme teško bolesna i dalje čekaju na prijeko potrebne skupe lijekove.
Podsjetimo, vlada je nakon višestrukih prosvjeda roditelja djece koja pate od teških bolesti i potrebni su im skupi lijelovi, otvorila račun na kojem je dosad donacijama građana i firmi prikupljeno vrlo malo novca. Značajnije donacije uplatile su tek Splitsko-dalmatinska županija i grad Omiš, dok vlada na taj račun nije uplatila niti jedne jedine kune.
U isto vrijeme je iz proračuna osigurano čak tri milijarde kuna za kupnju polovnih izraelskih borbenih aviona F-16, koji će u trenutku isporučivanja Hrvatskoj biti stariji od 30 godina.
"Ako nema za dječji život, onda nam država ne treba", poručio je na Twitteru Saša Pavlić i pješke krenuo na put dug oko 180 kilometara.
"Da li ću uspjeti? Teško. Smrzao sam se ko pička, forma mi je nikakva, ali bar ću pokušati i tog dana kad dođem na vaganje duše kad me budu pitali "što si učinio kad su se kupovali avioni umjesto lijekova?" moći ću reći "barem sam pokušao"", napisao je Pavlić.
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Re: Čovjek pješke nosi križ od Rijeke do Zagreba
Pavlić nosi križ na kojem su izvješena dva papira na kojima piše: "Fond za skupe lijekove: 27,388 kuna" i "Fond za ratne avione: 3,000,000,000 kuna".
Riječanin porijeklom iz Delnica se trenutno nalazi na oko 15 kilometara od Skrada, a o svom putu izvještava na Twitteru.
Po putu mu, kako piše, pomažu dobri ljudi, a spava u šatoru.
Riječanin porijeklom iz Delnica se trenutno nalazi na oko 15 kilometara od Skrada, a o svom putu izvještava na Twitteru.
Po putu mu, kako piše, pomažu dobri ljudi, a spava u šatoru.
ne znam dal ovo treba podijeliti, plačem, tu u Kupjaku ljudi me čekaju ispred kuće već 2 sata da mi daju 100 kn i nisu imućni i nisam ih mogao odbiti, ta lova ide u prvu dobrotvornu škrabicu na koju naiđem, ne znam, intenzivno je to
http://www.index.hr/vijesti/clanak/covjek-pjeske-nosi-kriz-od-rijeke-do-zagreba-ako-nema-novca-za-djecji-zivot-onda-nam-drzava-ne-treba/1036003.aspx
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
debotoijusto wrote:"Ako nema za dječji život, onda nam država ne treba", poručio je
I to je jedan o načina borbe za boljitak. Najlakše strugnut za Irsku i srat kak država nevalja al kurcem ne mrdnut da bude bolja.
Spakirat kofere i preselit u tuđu kuću koju nisi gradio je najlakše. Jebeno je stisnut i napravit svoju vlastitu kuću.
Spakirat kofere i preselit u tuđu kuću koju nisi gradio je najlakše. Jebeno je stisnut i napravit svoju vlastitu kuću.
Mislim da bi kupovina dvije eskadrile (2x12!) F-16 bio pun pogodak.
Ako bolje razmislim: 3 eskadrile bi bile potaman.
Sigurnost nema cijenu.
Sigurnost nema cijenu.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Je li se zna koliko je Hrvatsku koštao 5.-godišnji rat? Minimum 60 ekadrila F-16.
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Četnik i jugosloven zato i ne shvaća koliko će se zaraditi preko remonta
Kermit-
2014-04-17
uz služenje slovencima ne znam kako stigneš biti i debilEroo wrote:Mislim da bi kupovina dvije eskadrile (2x12!) F-16 bio pun pogodak.
Sigurnost nema cijenu.
Kermit-
2014-04-17
Eroo wrote:Mislim da bi kupovina dvije eskadrile (2x12!) F-16 bio pun pogodak.
Sigurnost nema cijenu.
tako je
jebeš bolesnu djecu
crvenkasti-
2014-04-17
Kermit wrote:uz služenje slovencima ne znam kako stigneš biti i debilEroo wrote:Mislim da bi kupovina dvije eskadrile (2x12!) F-16 bio pun pogodak.
Sigurnost nema cijenu.
stigne to mu je posao.
Guest- Guest
Ero piša po bolesnoj djecicrvenkasti wrote:Eroo wrote:Mislim da bi kupovina dvije eskadrile (2x12!) F-16 bio pun pogodak.
Sigurnost nema cijenu.
tako je
jebeš bolesnu djecu
Kermit-
2014-04-17
Kermit wrote:Četnik i jugosloven zato i ne shvaća koliko će se zaraditi preko remonta
trebali su eroslavi dignut Kiowe i izraketirati tog jugonostalgičara tako da više nikome ne padne na pamet pješačiti i protestirati. neš ti protiv zločinaca eroslava.
Guest- Guest
Shvaćam da je ološ, ali da mrziš djecu, pa kurvinski okot nije toliki gnojGnječ wrote:Kermit wrote:uz služenje slovencima ne znam kako stigneš biti i debilEroo wrote:Mislim da bi kupovina dvije eskadrile (2x12!) F-16 bio pun pogodak.
Sigurnost nema cijenu.
stigne to mu je posao.
Kermit-
2014-04-17
ili da njihov braca đeneral Čermak malo im skrati mukeGnječ wrote:Kermit wrote:Četnik i jugosloven zato i ne shvaća koliko će se zaraditi preko remonta
trebali su eroslavi dignut Kiowe i izraketirati tog jugonostalgičara tako da više nikome ne padne na pamet pješačiti i protestirati. neš ti protiv zločinaca eroslava.
Kermit-
2014-04-17
Kermit wrote:Shvaćam da je ološ, ali da mrziš djecu, pa kurvinski okot nije toliki gnojGnječ wrote:Kermit wrote:uz služenje slovencima ne znam kako stigneš biti i debilEroo wrote:Mislim da bi kupovina dvije eskadrile (2x12!) F-16 bio pun pogodak.
Sigurnost nema cijenu.
stigne to mu je posao.
jer nije njegov okot sve ostalo su jugoslaveni.
Guest- Guest
ima tu nešto, njeogva su djeca a druga neka crknu, fino bomeGnječ wrote:Kermit wrote:Shvaćam da je ološ, ali da mrziš djecu, pa kurvinski okot nije toliki gnojGnječ wrote:Kermit wrote:uz služenje slovencima ne znam kako stigneš biti i debilEroo wrote:Mislim da bi kupovina dvije eskadrile (2x12!) F-16 bio pun pogodak.
Sigurnost nema cijenu.
stigne to mu je posao.
Kermit-
2014-04-17
Jako je pametan, moze i do broda produžiti i napit se vode..
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Kermit wrote:ima tu nešto, njeogva su djeca a druga neka crknu, fino bomeGnječ wrote:Kermit wrote:Shvaćam da je ološ, ali da mrziš djecu, pa kurvinski okot nije toliki gnojGnječ wrote:Kermit wrote:
uz služenje slovencima ne znam kako stigneš biti i debil
stigne to mu je posao.
pa to je taj mentalni sklop rodjački eroslavski pseudokapitalizam. stručno se to zove psihopatija.
Guest- Guest
Blesav je, niti ce sta napraviti niti promjeniti.Gnječ wrote:Kermit wrote:Četnik i jugosloven zato i ne shvaća koliko će se zaraditi preko remonta
Jedino moze na infuziju nakon sto se navucara kriza do Zagreba.
Moze jos uzeti nešto, traktor pa staviti na leđa
kaya- Posts : 31419
2015-08-15
Page 1 of 2 • 1, 2
Similar topics
» Supruga ubojice iz Rijeke:'On je dobar covjek i vjernik'
» '' ZA OVO MOGU U ZATVOR USRED ZAGREBA ZABORAVIO NOVČANIK, A VOZAČI RAZGRABILI NOVAC 'Kakve ljudske spodobe, vjerojatno da se čovjek sruši kraj njih ne bi niti reagirali' ''
» Mesić ima svog favorita za predsjednika-Miroslava:Mnogi će se iznenaditi što će taj čovjek napravitisto-ce-taj-covjek-napraviti156
» Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prošetali su za Badnjak centrom Zagreba
» Taj čovjek... Ma mislim, čovjek, crnac neki
» '' ZA OVO MOGU U ZATVOR USRED ZAGREBA ZABORAVIO NOVČANIK, A VOZAČI RAZGRABILI NOVAC 'Kakve ljudske spodobe, vjerojatno da se čovjek sruši kraj njih ne bi niti reagirali' ''
» Mesić ima svog favorita za predsjednika-Miroslava:Mnogi će se iznenaditi što će taj čovjek napravitisto-ce-taj-covjek-napraviti156
» Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić prošetali su za Badnjak centrom Zagreba
» Taj čovjek... Ma mislim, čovjek, crnac neki
Page 1 of 2