Porez na pse
Page 8 of 13
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Re: Porez na pse
At the end of the 18th century the English government was desperate for money to finance the on-going war with France. One way of raising the necessary cash was taxation. Tax was raised on everything from soap, to tea, tobacco, windows and lace – and indeed it didn’t stop there. Servants were a taxable asset under the auspices of the Male Servants’ Tax bill 1777- 1852 and the Female Servant’s Tax bill 1795 – 1852- but fortunately (or unfortunately?) wives and children were not taxable assets!. There was a Horse Tax (for owners of carriages and saddle horses), a Farm Horse Tax (for horses and mules used in trade) – but none of these taxes created quite the same stir as the imposition of the Dog Tax in 1796.
The crux of the disquiet lay in the very English relationship between man to dog. It raised a serious debate about whether a dog was a luxury or a natural part of being human. The tax tapped into questions about the emotional bond between the two. By putting a tax on dogs it implied a shift in relationship from one of nurturing and caring, to servility and subordination – and dog owners were enraged. To many this was tantamount to taxing spouses and children , and people weren’t happy. This wasn’t about the financial aspect of the tax, but the moral implication and feelings ran high.
Those that supported the bill pointed out that pet dogs were a luxury, and consumed food that could have been better used to feed the poor. Opposers argued back that to need things beyond the essential – such as a dog – was a distinctly human trait. These people considered pets to be their friends, and putting a tax on them turned the language of friendship to that of slavery and service.
Interestingly, the idea behind the dog tax may have originated in France (the very country the English needed to raise funds to fight!) In 1770 a French census suggested a population of four million dogs –an arthimetric extrapolation of the amount of food they consumed was equivalent to feeding a sixth of the population. The French dog tax was proposed to discourage dog ownership, as a means of disease control and to increase food availability.
French authorities also insisted dogs belonging to the poor spread disease – especially rabies. This was considered a disease of dirty and hungry dogs, so poor labourers who – “Can scarcely feed themselves” should be discouraged from owning dogs by means of a tax.
The difference between France and England was that in the former the tax remained as a proposition, whereas in the later it was acted upon. Whatever the moral argument the English government won in the end – the Dog Tax was imposed and stayed in place until 1882.
So what do you think? Are dogs part of the family or a luxury?
The crux of the disquiet lay in the very English relationship between man to dog. It raised a serious debate about whether a dog was a luxury or a natural part of being human. The tax tapped into questions about the emotional bond between the two. By putting a tax on dogs it implied a shift in relationship from one of nurturing and caring, to servility and subordination – and dog owners were enraged. To many this was tantamount to taxing spouses and children , and people weren’t happy. This wasn’t about the financial aspect of the tax, but the moral implication and feelings ran high.
Those that supported the bill pointed out that pet dogs were a luxury, and consumed food that could have been better used to feed the poor. Opposers argued back that to need things beyond the essential – such as a dog – was a distinctly human trait. These people considered pets to be their friends, and putting a tax on them turned the language of friendship to that of slavery and service.
Interestingly, the idea behind the dog tax may have originated in France (the very country the English needed to raise funds to fight!) In 1770 a French census suggested a population of four million dogs –an arthimetric extrapolation of the amount of food they consumed was equivalent to feeding a sixth of the population. The French dog tax was proposed to discourage dog ownership, as a means of disease control and to increase food availability.
French authorities also insisted dogs belonging to the poor spread disease – especially rabies. This was considered a disease of dirty and hungry dogs, so poor labourers who – “Can scarcely feed themselves” should be discouraged from owning dogs by means of a tax.
The difference between France and England was that in the former the tax remained as a proposition, whereas in the later it was acted upon. Whatever the moral argument the English government won in the end – the Dog Tax was imposed and stayed in place until 1882.
So what do you think? Are dogs part of the family or a luxury?
Guest- Guest
Bit če tebi porez ako nepočmeš radit na demografiji a prwo moraš udarit na pse.tre911 wrote:Noor je već rekla da ti debelo pretplatiš taj porez kroz sve što uložiš u psa ili pse. Ovoja mogući porez je čista pljačka.RayMabus wrote:Pa ako i kopiraju neče bit 100 eura nego oko 30ak ....niži standard.dzango wrote:Ja i pričam zato što će ove naše krvopije vrlo brzo da kopiraju ovo sranje. ALi od mene neće dobiti ni dinar.RayMabus wrote:Đango nemoš ti iz Srbije , druge držawe pričat o nečemu šta se tiče Hrwatske druge držawe. Za Srbiju bi owaj porez trebao biti oko 30ak eura .....za početak.
Čisto regulačija.
Onaj tko ima jednog psa to mu nije problem godišnje a owi šta drže po par kerowa ...........
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ma vrate se oni sami ali je problem ako su skloni praviti štetu pa ih zato moraš tražiti što prije.Noor wrote:tre911 wrote:Pa ako država pokušava na tome zgrnuti neku lovu treba je zahebati,ovo sve vodi u viši level totalitarizma i nadgledanje velikog brata da se sve nadgleda i kontrolira a to mi odma pali senzore za otpor.Noor wrote:tre911 wrote:Pa niko ne provjerava, moj nj. ovčar uginuo ove godine i samo sam odnio knjižicu veterinaru i gotova stvar.Noor wrote:
džango misli reći da je pas uginuo, pa će veterinar poništiti čip, valjda. ima on svog igrača :)
ali tvoj je, nažalost, stvarno uginuo...a ovaj džango živog psa želi proglasiti mrtvim.
pa, vidjet ćemo kako će oporezivanje sprovoditi, ako do toga dođe.
ako će to bit vezano za čip, ide on van, a psi će dobiti ogrlice s lokatorima.
meni je ionako samo važno naći ih kad mi zbrišu
Guest- Guest
Gle nisam ja taj koji se nisam razmnožio :))RayMabus wrote:Bit če tebi porez ako nepočmeš radit na demografiji a prwo moraš udarit na pse.tre911 wrote:Noor je već rekla da ti debelo pretplatiš taj porez kroz sve što uložiš u psa ili pse. Ovoja mogući porez je čista pljačka.RayMabus wrote:Pa ako i kopiraju neče bit 100 eura nego oko 30ak ....niži standard.dzango wrote:Ja i pričam zato što će ove naše krvopije vrlo brzo da kopiraju ovo sranje. ALi od mene neće dobiti ni dinar.RayMabus wrote:Đango nemoš ti iz Srbije , druge držawe pričat o nečemu šta se tiče Hrwatske druge držawe. Za Srbiju bi owaj porez trebao biti oko 30ak eura .....za početak.
Čisto regulačija.
Onaj tko ima jednog psa to mu nije problem godišnje a owi šta drže po par kerowa ...........
Guest- Guest
Ja ne želim dok traje emaičipačija.tre911 wrote:Gle nisam ja taj koji se nisam razmnožio :))RayMabus wrote:Bit če tebi porez ako nepočmeš radit na demografiji a prwo moraš udarit na pse.tre911 wrote:Noor je već rekla da ti debelo pretplatiš taj porez kroz sve što uložiš u psa ili pse. Ovoja mogući porez je čista pljačka.RayMabus wrote:Pa ako i kopiraju neče bit 100 eura nego oko 30ak ....niži standard.dzango wrote:
Ja i pričam zato što će ove naše krvopije vrlo brzo da kopiraju ovo sranje. ALi od mene neće dobiti ni dinar.
Brajkane pse treba opreziwat 2400 eura godišnje ...200 eura mjesečno .....ko da dijete imaš.
Osim onih kategorija pasa koje sam naweo.
2014-04-11
Imaš hrpu kenja koje kupe nekog psiča i to je njoj zamjena za dijete.
SIne 2400 eura godišnje ...osim onih kategorija pasa koje sam naweo
Očeš pasa heben ti mater kenjawu ?
SIne 2400 eura godišnje ...osim onih kategorija pasa koje sam naweo
Očeš pasa heben ti mater kenjawu ?
2014-04-11
WI čete čowiče krahirat a wi to uopče nekužite.
U psihologiji osoba koja ima pse je puna programa suosječanja.
Jebi ti mater.
Jebi ti mater.
2014-04-11
ma, moji se još nikad nisu sami vratili, doduše, nisam im ni dala priliku, jer ih polovimo u roku 2-3 sata, a baš iz tog razloga...mogao bi netko ostat bez peradi, netko bi se mogao i pošteno uplašiti i tužiti me, a još više od svega se bojim da ne nastradaju. možda se ništa od navedenog ne bi desilo, ali nemam živaca za bezbrižno to čekati.tre911 wrote:Ma vrate se oni sami ali je problem ako su skloni praviti štetu pa ih zato moraš tražiti što prije.Noor wrote:tre911 wrote:Pa ako država pokušava na tome zgrnuti neku lovu treba je zahebati,ovo sve vodi u viši level totalitarizma i nadgledanje velikog brata da se sve nadgleda i kontrolira a to mi odma pali senzore za otpor.Noor wrote:tre911 wrote:
Pa niko ne provjerava, moj nj. ovčar uginuo ove godine i samo sam odnio knjižicu veterinaru i gotova stvar.
ali tvoj je, nažalost, stvarno uginuo...a ovaj džango živog psa želi proglasiti mrtvim.
Guest- Guest
Ja nemam psa niti mi treba ....netko.RayMabus wrote:WI čete čowiče krahirat a wi to uopče nekužite.
Jebi ti mater.
Isto tako nemam problema da ono prowokatoro štene deinkarniram.
NEMAM SUOSJEČANJA.
24000 EURA GODIŠNJE POREZ NA SUOSJEČANJE BI WAM OPALIO.
2014-04-11
ŠMRČ ŠMRČ KENJ KENJ.RayMabus wrote:Ja nemam psa niti mi treba ....netko.RayMabus wrote:WI čete čowiče krahirat a wi to uopče nekužite.
Jebi ti mater.
NEMAM SUOSJEČANJA.
24000 EURA GODIŠNJE POREZ NA SUOSJEČANJE BI WAM OPALIO.
JEBO WAS ....ODERO BI WAS KO ZEČA POREZIMA NA SUOSJEČANJE.
2014-04-11
RayMabus wrote:Ja nemam psa niti mi treba ....netko.RayMabus wrote:WI čete čowiče krahirat a wi to uopče nekužite.
Jebi ti mater.
NEMAM SUOSJEČANJA.
2014-04-11
Oporezovati pse i macke
I dati lovu za djecje doplatke
To ima i dublji smisao poticanje razmnozavanja
Ljudi
Znase sto mislm kaj ne
Ljudi
Znase sto mislm kaj ne
Nemoj to naprawit ( pobiti suosječanje ) I IMAT ČEŠ KRAH.Sora wrote:Oporezovati pse i macke
Ljudi
Znase sto mislm kaj ne
2014-04-11
ma uglavnom ništa ne bude,moji par puta otišli, doduše budući da sam na periferiji nije problem jer uglavnom praše po poljima i oranicama, i vrate se brzo ili na dozivanje. Centar ili gušće naseljeno mjeso zaista zna biti problem.Noor wrote:ma, moji se još nikad nisu sami vratili, doduše, nisam im ni dala priliku, jer ih polovimo u roku 2-3 sata, a baš iz tog razloga...mogao bi netko ostat bez peradi, netko bi se mogao i pošteno uplašiti i tužiti me, a još više od svega se bojim da ne nastradaju. možda se ništa od navedenog ne bi desilo, ali nemam živaca za bezbrižno to čekati.tre911 wrote:Ma vrate se oni sami ali je problem ako su skloni praviti štetu pa ih zato moraš tražiti što prije.Noor wrote:tre911 wrote:Pa ako država pokušava na tome zgrnuti neku lovu treba je zahebati,ovo sve vodi u viši level totalitarizma i nadgledanje velikog brata da se sve nadgleda i kontrolira a to mi odma pali senzore za otpor.Noor wrote:
Guest- Guest
RayMabus wrote:WI čete čowiče krahirat a wi to uopče nekužite.
Jebi ti mater.
Nije naravno
To su obicnu sadisti i mizantropi . Vecinom .
Slazem se s RAY
Opalit porez , po1000 kuna godisnje. Veci nego za vikendice .
tre911 wrote:ma uglavnom ništa ne bude,moji par puta otišli, doduše budući da sam na periferiji nije problem jer uglavnom praše po poljima i oranicama, i vrate se brzo ili na dozivanje. Centar ili gušće naseljeno mjeso zaista zna biti problem.Noor wrote:ma, moji se još nikad nisu sami vratili, doduše, nisam im ni dala priliku, jer ih polovimo u roku 2-3 sata, a baš iz tog razloga...mogao bi netko ostat bez peradi, netko bi se mogao i pošteno uplašiti i tužiti me, a još više od svega se bojim da ne nastradaju. možda se ništa od navedenog ne bi desilo, ali nemam živaca za bezbrižno to čekati.tre911 wrote:Ma vrate se oni sami ali je problem ako su skloni praviti štetu pa ih zato moraš tražiti što prije.Noor wrote:tre911 wrote:
Pa ako država pokušava na tome zgrnuti neku lovu treba je zahebati,ovo sve vodi u viši level totalitarizma i nadgledanje velikog brata da se sve nadgleda i kontrolira a to mi odma pali senzore za otpor.
ma u centru sam, 5 minuta pješice od tamo
Guest- Guest
Ak imas para za te ljubimce oblacit, sisat, hranit i lijecit ..plati i porez.Noor wrote:Sora wrote:Oporezovati pse i macke
s kojeg osnova?
Nek seta kova lreusmjeri rekoh ti vec..DJECICI
JEL TO HUMANO ?
Pricate da
. Volite ljude pa dokaziteSora wrote:Ak imas para za te ljubimce oblacit, sisat, hranit i lijecit ..plati i porez.Noor wrote:Sora wrote:Oporezovati pse i macke
s kojeg osnova?
JEL TO HUMANO ?
Pricate da
Moj Grmeč svaki dan obiđe obližnji parkić,zatim proleti uličicama starog kaštela i brzo se vrati u dvorište.
jako pametno stvorenjce.
jako pametno stvorenjce.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Sora wrote:Ak imas para za te ljubimce oblacit, sisat, hranit i lijecit ..plati i porez.Noor wrote:Sora wrote:Oporezovati pse i macke
s kojeg osnova?
JEL TO HUMANO ?
Pricate da
pa i platim..na hranu, na vodu, na vet usluge i sve ostalo kaj na njih potrošim.
koliko puta trebam platiti porez?
Guest- Guest
Page 8 of 13 • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Victor Orban nastavlja sa Neoliberalnim reformama - porez na dobit pada na 9% a već imaju neoliberalni porez na dohodak
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» Porez na robote
» Porez na nekretnine
» ukinuti porez na rad
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» Porez na robote
» Porez na nekretnine
» ukinuti porez na rad
Page 8 of 13