Porez na pse
Page 11 of 13
Page 11 of 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Re: Porez na pse
Vis to nisam znala da se pise RH NDHGnječ wrote:Psi spašavaju RH-NDH od bankrota.
neka onda bsnkrotira kad ima previse slova a premalo love
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Za ovog međimurskog prvi puta čujem doduše...i kad sam bio mlađi postojala su samo 4, sada se te hrvatske pasmine šire kao kuga a još nema onog najhrabrijeg i najodanijeg HAGa (hrvatski antifašistički gonič)
2014-04-15
n_razbojnik wrote:Za ovog međimurskog prvi puta čujem doduše...i kad sam bio mlađi postojala su samo 4, sada se te hrvatske pasmine šire kao kuga a još nema onog najhrabrijeg i najodanijeg HAGa (hrvatski antifašistički gonič)
RayMabus- Posts : 184105
2014-04-11
Ti gonici seru previsen_razbojnik wrote:Za ovog međimurskog prvi puta čujem doduše...i kad sam bio mlađi postojala su samo 4, sada se te hrvatske pasmine šire kao kuga a još nema onog najhrabrijeg i najodanijeg HAGa (hrvatski antifašistički gonič)
Njih isto treba oporezovati i platiti onomu
Tko ce ocistiti taj drek iza njih :npg:
Moj Grmeč je uredan i on kaki samo na dva tri mjesta u lugu ili parku i uredno to prekrije zemljom.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
izgleda k'o mali međedRayMabus wrote:n_razbojnik wrote:Za ovog međimurskog prvi puta čujem doduše...i kad sam bio mlađi postojala su samo 4, sada se te hrvatske pasmine šire kao kuga a još nema onog najhrabrijeg i najodanijeg HAGa (hrvatski antifašistički gonič)
2014-04-15
Znaš šta ja mislim ? Ovo ti je pušten probni balon pa kako je wiše od 50% raje protiw onda če to na kraju bit 300-400 kuna godišnje.jastreb wrote:Moj Grmeč je uredan i on kaki samo na dva tri mjesta u lugu ili parku i uredno to prekrije zemljom.
2014-04-11
Od svih pasmina najbolje su pudlice
Njih je i Tito volio
Hebote , za vrijeme Tita nismo imali ni pse ko sada kad
ljudi tu pascad nosaju po kuci
To je bas ZLOCINACKI da nismo imali pse s Tito je imao
Njih je i Tito volio
Hebote , za vrijeme Tita nismo imali ni pse ko sada kad
ljudi tu pascad nosaju po kuci
To je bas ZLOCINACKI da nismo imali pse s Tito je imao
Trebalo je te zakone donit prije 10 godina. 1 pasja godina čowjekowih 7. Sad če to ič na 50 eura onda pustit jedno pet godina pa dignit pa owe autohotne pasmine oslobodit poreza il ga prepolowit i onda ono ok kad uzimaš pasa znaš da je hr pasmina nema taj porez.RayMabus wrote:Znaš šta ja mislim ? Ovo ti je pušten probni balon pa kako je wiše od 50% raje protiw onda če to na kraju bit 300-400 kuna godišnje.jastreb wrote:Moj Grmeč je uredan i on kaki samo na dva tri mjesta u lugu ili parku i uredno to prekrije zemljom.
2014-04-11
Sora- Posts : 23832
2014-04-29
Ja znam di je groblje od TISUCU PASA
ALI NECU RECI
MINISTARSTVO poljoprivrede ne uvodi porez na kućne ljubimce, javili su iz Ministarstva.
"Iako je Udruga Prijatelji životinja predložila uvođenje poreza na pse, pitanje porezne politike nije u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede - stoga taj prijedlog nije uvršten u tekst nacrta Zakona o zaštiti životinja.", poručuju iz MInistarstva.
Ministar Tolušić je Indexu pojasnio da nikakav porez nije uvršten u novi zakon.
"Ministarstvo poljoprivrede je predložilo Zakon koji je već bio na javnoj raspravi i primili smo jedno 500 primjedbi. Jedan od prijedloga bio je i taj da se uvede porez na pse koji je stigao od jedne udruge.
Mi taj prijedlog nismo uvrstili, a Zakon uskoro ide u saborsku proceduru.
Niti smo nadležni za taj porez niti mislimo da to treba uvrstiti u Zakon", rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić za Index.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministarstvo-poljoprivrede-ne-uvodimo-porez-na-pse/929120.aspx
"Iako je Udruga Prijatelji životinja predložila uvođenje poreza na pse, pitanje porezne politike nije u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede - stoga taj prijedlog nije uvršten u tekst nacrta Zakona o zaštiti životinja.", poručuju iz MInistarstva.
Ministar Tolušić je Indexu pojasnio da nikakav porez nije uvršten u novi zakon.
"Ministarstvo poljoprivrede je predložilo Zakon koji je već bio na javnoj raspravi i primili smo jedno 500 primjedbi. Jedan od prijedloga bio je i taj da se uvede porez na pse koji je stigao od jedne udruge.
Mi taj prijedlog nismo uvrstili, a Zakon uskoro ide u saborsku proceduru.
Niti smo nadležni za taj porez niti mislimo da to treba uvrstiti u Zakon", rekao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić za Index.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministarstvo-poljoprivrede-ne-uvodimo-porez-na-pse/929120.aspx
2014-04-11
Logično, sada će to Min. Financija provesti , nije ni bilo na njima da se bakću time. Probni balon možda
2014-04-15
Neka prowede ; sad jedno 100 eura a za pet godina i 200 eura s time da čemo se borit da owe skupine budu oslobođene poreza ili taj porez bude ogromno umanjen ......stimuliranje autohotnih pasmina jer swaki lowač če uzet onda hr pasminu plus šta je oslobođena poreza može imat i leglo.n_razbojnik wrote:Logično, sada će to Min. Financija provesti , nije ni bilo na njima da se bakću time. Probni balon možda
Od poreza bi bili oslobođeni ili imali ogroman popust na ovaj opci porez :
- policijski i drugi državni psi koji imaju svoju širu svrhu od opcedruštvene koristi npr psi za potragu , hr gorska služba spašavanja i slicno
- psi za slijepe , jedan pas najviše , potvrda da je osoba stvarno slijepa
- autohotne pasmine a ima ih dosta između njih i hr tornja i drugi
- lovački psi i to po sistemu jedan lovac ( dakle potvrda da si lovac ) jedan pas
2014-04-11
Lovački psi
dalmatinski pas
istarski kratkodlaki gonič
istarski oštrodlaki gonič
posavski gonič
Pastirski i ovčarski psi
hrvatski ovčar
hrvatski tornjak
Hrtovi
starohrvatski hrt
Pasmina za sada priznata samo u Hrvatskoj
Mali međimurski pas - međi
dalmatinski pas
istarski kratkodlaki gonič
istarski oštrodlaki gonič
posavski gonič
Pastirski i ovčarski psi
hrvatski ovčar
hrvatski tornjak
Hrtovi
starohrvatski hrt
Pasmina za sada priznata samo u Hrvatskoj
2014-04-11
Treba zaštiti swoje hr pasmine jer su one načionalno blago a owo je najlakši i najbolji način.
Owi u Bosni to nisu naprawili pa im je jedina pasmina konja praktički izumrla.
Premda se radi o jedinoj autohtonoj vrsti konja iz BiH, o svojevrsnom nacionalnom blagu, država, tvrdi Žiga, nema sluha za ovaj problem. "Do sada nas nisu htjeli čak ni saslušati ni oni koji su za to zaduženi, koji za to primaju plaću", naglašava on.
Jedan od onih koji se zdušno bori za opstanak bosanskog brdskog konja, premda često izložen i prijetnjama i uvredama, je i Dragan Stojanović, penzioner iz Rogatice. Za konje iz ergele na Borikama vezan je još od djetinjstva, kada je tu dolazio učiti jahati. Još kao mladić je otišao u Sarajevo, iz Sarajeva na studije u Beograd, gdje je proveo i cijeli radni vijek, a onda se vratio u Rogaticu, gdje svakodnevno obilazi sada već poludivlje krdo od dvadesetak bosanskih brdskih konja, donedavnih stanovnika Ergele Borike. Revnosno prati njihov broj, eventualne povrede ili bolesti. Boli ga činjenica da nestaje nešto po čemu je cijeli taj pitomi kraj bio poznat.
"Borike su poznate samo po ergeli, čak i cijela Rogatica, koja ne bi ni po čemu drugom bila poznata. Osim stoljetnih borova, mosta na Žepi, u grbu grada Rogatice nalazi se i simbol glave konja", pojašnjava Stojanović za Deutsche Welle. I on se, poput hipologa Žige, osvrće na "nakaradnu privatizaciju" Poljoprivrednog Agrokombinata, u čijem sastavu je bila i Ergela Borike.
Konji u politici i privatizaciji
U sve se, kako kaže, umiješala politika, pa je Vlada tadašnjeg Premijera Republike Srpske Milorada Dodika donijela takve privatizacijske zakone koji su uveliko doprinijeli propadanju kombinata, a time i ergele. "Sve do 2011. godine ergela je bila u sastavu Agrokombinata. Imovina je uključivala i Ergelu Borike i Hotel Borike, a knjigovodstvena vrijednost kombinata prilikom prodaje je bila 14,1 milion konvertibilnih maraka. Kombinat je prodat za 320 hiljada, a plaćen starom deviznom štednjom u iznosu od samo 90 hiljada konvertibilnih maraka", pojašnjava Stojanović. Dodaje da štete možda ne bi bilo da su se novi vlasnici nastavili brinuti o konjima. "Ergelom može da se bavi samo neko ko voli konje", naglašava Stojanović.
Ergelu bosanskog brdskog konja još su početkom prošlog stoljeća u Sarajevu formirale tadašnje Austro-Ugarske vlasti, prepoznavši vrijednost izuzetno lijepog, ali i izuzetno snažnog i izdržljivog konja, koji se pokazao najboljim za vojne potrebe, ali i za obradu tvrde bosanske zemlje i prevoz teškog tereta po neravnim, teškim brdskim putevima. Nedugo nakon toga, ergela seli u Goražde, a potom na Borike kod Rogatice.
Za konje nema sluha
"Svi drugi su imali sluha za ergelu, pa ju je sačuvala i održavala Kraljevina Jugoslavija, Titova Jugoslavija, a sad su ove novopečene demokrate, višepartijci, uspjeli da je unište", zgražava se Stojanović. Pokazuje na ostatke kamenih štala, koje je gradila Austro-Ugarska. Krovovi su u potpunosti propali, a veća količina bijele kamene opeke je, kako prepričava lokalno stanovništvo, prevezena u obližnji Višegrad i iskorištena za izgradnju Kamengrada Emira Kusturice.
http://www.dw.com/bs/borba-za-opstanak-bosanskog-brdskog-konja/a-35996654
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t12530-milorad-dodik-nastavlja-politiku-etnickog-ciscenja-u-bih
Owi u Bosni to nisu naprawili pa im je jedina pasmina konja praktički izumrla.
Premda se radi o jedinoj autohtonoj vrsti konja iz BiH, o svojevrsnom nacionalnom blagu, država, tvrdi Žiga, nema sluha za ovaj problem. "Do sada nas nisu htjeli čak ni saslušati ni oni koji su za to zaduženi, koji za to primaju plaću", naglašava on.
Jedan od onih koji se zdušno bori za opstanak bosanskog brdskog konja, premda često izložen i prijetnjama i uvredama, je i Dragan Stojanović, penzioner iz Rogatice. Za konje iz ergele na Borikama vezan je još od djetinjstva, kada je tu dolazio učiti jahati. Još kao mladić je otišao u Sarajevo, iz Sarajeva na studije u Beograd, gdje je proveo i cijeli radni vijek, a onda se vratio u Rogaticu, gdje svakodnevno obilazi sada već poludivlje krdo od dvadesetak bosanskih brdskih konja, donedavnih stanovnika Ergele Borike. Revnosno prati njihov broj, eventualne povrede ili bolesti. Boli ga činjenica da nestaje nešto po čemu je cijeli taj pitomi kraj bio poznat.
"Borike su poznate samo po ergeli, čak i cijela Rogatica, koja ne bi ni po čemu drugom bila poznata. Osim stoljetnih borova, mosta na Žepi, u grbu grada Rogatice nalazi se i simbol glave konja", pojašnjava Stojanović za Deutsche Welle. I on se, poput hipologa Žige, osvrće na "nakaradnu privatizaciju" Poljoprivrednog Agrokombinata, u čijem sastavu je bila i Ergela Borike.
Konji u politici i privatizaciji
U sve se, kako kaže, umiješala politika, pa je Vlada tadašnjeg Premijera Republike Srpske Milorada Dodika donijela takve privatizacijske zakone koji su uveliko doprinijeli propadanju kombinata, a time i ergele. "Sve do 2011. godine ergela je bila u sastavu Agrokombinata. Imovina je uključivala i Ergelu Borike i Hotel Borike, a knjigovodstvena vrijednost kombinata prilikom prodaje je bila 14,1 milion konvertibilnih maraka. Kombinat je prodat za 320 hiljada, a plaćen starom deviznom štednjom u iznosu od samo 90 hiljada konvertibilnih maraka", pojašnjava Stojanović. Dodaje da štete možda ne bi bilo da su se novi vlasnici nastavili brinuti o konjima. "Ergelom može da se bavi samo neko ko voli konje", naglašava Stojanović.
Ergelu bosanskog brdskog konja još su početkom prošlog stoljeća u Sarajevu formirale tadašnje Austro-Ugarske vlasti, prepoznavši vrijednost izuzetno lijepog, ali i izuzetno snažnog i izdržljivog konja, koji se pokazao najboljim za vojne potrebe, ali i za obradu tvrde bosanske zemlje i prevoz teškog tereta po neravnim, teškim brdskim putevima. Nedugo nakon toga, ergela seli u Goražde, a potom na Borike kod Rogatice.
Za konje nema sluha
"Svi drugi su imali sluha za ergelu, pa ju je sačuvala i održavala Kraljevina Jugoslavija, Titova Jugoslavija, a sad su ove novopečene demokrate, višepartijci, uspjeli da je unište", zgražava se Stojanović. Pokazuje na ostatke kamenih štala, koje je gradila Austro-Ugarska. Krovovi su u potpunosti propali, a veća količina bijele kamene opeke je, kako prepričava lokalno stanovništvo, prevezena u obližnji Višegrad i iskorištena za izgradnju Kamengrada Emira Kusturice.
http://www.dw.com/bs/borba-za-opstanak-bosanskog-brdskog-konja/a-35996654
http://ex-iskon.forumcroatian.com/t12530-milorad-dodik-nastavlja-politiku-etnickog-ciscenja-u-bih
2014-04-11
E,tu vrstu ja kanim nabaviti.RayMabus wrote:
2014-04-22
Govorilo se o tom groblju u Crnoj Gori 1941.Sora wrote:
Ja znam di je groblje od TISUCU PASA
ALI NECU RECI
2014-04-22
Autohotne pasmine pasa bi bile ili oslobođene owog poreza il bi plačale porez umanjen za wiše od 50% od osnownog poreza na pse,jastreb wrote:E,tu vrstu ja kanim nabaviti.RayMabus wrote:
Zaštita autohotnih žiwotinjskih wrsta.
2014-04-11
Primjerice dalmatiner nije ugrožena wrsta pa ako nisi lowac jer onda imaš prawo na jednog psa besplatno onda ti je porez umanjen 60% a ako imaš tornjaka onda je porez nula posto.RayMabus wrote:Autohotne pasmine pasa bi bile ili oslobođene owog poreza il bi plačale porez umanjen za wiše od 50% od osnownog poreza na pse,jastreb wrote:E,tu vrstu ja kanim nabaviti.RayMabus wrote:
Zaštita autohotnih žiwotinjskih wrsta.
Znači osnowni porez ako je 100 eura za dalmatinera je samo 40 a za tornjaka je NIŠTA.
2014-04-11
Page 11 of 13 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12, 13
Similar topics
» Victor Orban nastavlja sa Neoliberalnim reformama - porez na dobit pada na 9% a već imaju neoliberalni porez na dohodak
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» Porez na robote
» Porez na nekretnine
» ukinuti porez na rad
» Albanija krenula putem Neoliberalnog Kapitalizma - ukinuli porez na male tvrtke, a velike samo 5% porez na dobit
» Porez na robote
» Porez na nekretnine
» ukinuti porez na rad
Page 11 of 13