ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 30 of 50 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 30 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest 21/11/2016, 13:48

Taj Bobetko je kriv za ono uptapljanje na Kup ili sam nekaj zamijenila?

Guest
Guest

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 30 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by jastreb 21/11/2016, 13:50

vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
vuksadinare wrote:
jer su srbi lud narod(nije moja kvalifikacija vec srpskih vođa).
Izvučeno iz konteksta i na za sve Srbe.

Čak ni za sve Srbe u HR,već za Kninjane,Bukovčane i Kotarce.
....pa cuj...ono kad su pilili ljude u vocinu motorkama sumnjam da su bili srbi iz bukovice i knina..ili kad su lomili kosti onima u hangaru na ovcari..ili klali ljude iz veleporometa..ili kad su u zvorniku 60 muslimana sa djecom zapalili u jednoj kuci....oni su kao 'normalni' ili manje luđi od ovih iz knina,bukovice
Ne. Opet izvrćeš stvari.

Ja ti samo kažem da nisu srpske vođe,već samo jedan samozvani tribun,izjavljivali da su Srbi komplet ludi narod.

dobro jedan je cak rekao da su lazljivi....i da ih je laz spasavala na stetu drugih
Pa da nisam pročitao roman Deobe i ja bih tome povjerovao,ali jesam i tvrdim ti da je i to izvučeno iz konteksta.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 13:51

michaellcmacha wrote:
jastreb wrote:
vuksadinare wrote:predaju iloka,kostajnice..nije naredio tuđman nego krizni stozer tih gradova..a krizni stozeri su mogli imat koordinaciju sa glavnim stozerom ali glavnu rijec na terenu je vodio kako sam rekao krizni stozer tog podrucja
Tko je mogao narediti srpskoj vojsci da 1991. na mostu kod Alareva brda u GS okrenu tenkove i vrate se ka Divoselu,a grad prazan.

Imaš li kakva saznanja o tome?
isti onaj koji je i tarbuku rekao da stane u mošćenici iako n+je nas bilo tek šačica i sa samo par komada ručnih protuoklopnih sredstava. evo konkretno... rajko popović koji je par dana kasnije posatvljen za zapovjednika 120.-te brigade je dojavio svom rođenom bratu koji je bio u kasarni sa tarbukom da ne nasjedaju na "povlačenje iz petrinje" i što nema otpora u koloniji i u mošćenici, jer ih se navlači da uđu što bliže sisku gdje ih spremno dočekuje "3000 ustaša do zuba naoružanih"....
to ti se sokole zove kontraobavještajni rad koji su naši debelo koristili jer je to u pojedinim situacijama bilo jedino što je još preostalo.... konkretno sisak i gospić su bili u vrlo sličnoj situaciji i na sličan su se način izvukli iz gabule.... već nakon 2 tjedna su i u gospiću i u sisku mobilizirane znatne snage koje su uspostvaile liniju fronte koja se više nije ponjerala na našu štetu niti u jednom trenutku....
..sto se tice gospica....i to sto spominej jastreb valjda misleci da su namjerno stali..jer im se kao nije dalo ili naredba..ne stoji..rekao sam stali su jer je probijena srpska linija istog dana kod bilaja i ribnika i prijetilo je da se nase snage priblize medku...a divoselo spada pod medacki đep....pa je prioritet bio da se uspostavi nova crta i ojaca je pa je taj trenutak gospic pao u drugi plan sto je dalo nasim snagama da se jos bolej pregrupiraju i potrebit predah...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 13:52

jastreb wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
vuksadinare wrote:
jastreb wrote:
Izvučeno iz konteksta i na za sve Srbe.

Čak ni za sve Srbe u HR,već za Kninjane,Bukovčane i Kotarce.
....pa cuj...ono kad su pilili ljude u vocinu motorkama sumnjam da su bili srbi iz bukovice i knina..ili kad su lomili kosti onima u hangaru na ovcari..ili klali ljude iz veleporometa..ili kad su u zvorniku 60 muslimana sa djecom zapalili u jednoj kuci....oni su kao 'normalni' ili manje luđi od ovih iz knina,bukovice
Ne. Opet izvrćeš stvari.

Ja ti samo kažem da nisu srpske vođe,već samo jedan samozvani tribun,izjavljivali da su Srbi komplet ludi narod.

dobro jedan je cak rekao da su lazljivi....i da ih je laz spasavala na stetu drugih
Pa da nisam pročitao roman Deobe i ja bih tome povjerovao,ali jesam i tvrdim ti da je i to izvučeno iz konteksta.
..joj jastrebe...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 13:54

ima jos jedan dokaz...zbog medostatka naoruzanja tj streljiva u proboju prema vukovaru....i na nekim drugim bojistima donesena je hitna zapovjed da se osvoje skladista streljiva kod delnica..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 21/11/2016, 13:55

vuksadinare wrote:..jednostavno odluku da s evukovar brani donjeli su glavni zapovjednik obrane vukovara mile dedakovic jastreb u dogovoru sa kriznim stozerom vukovara..i amen...
ovo uopće nije točno... nikakvu odluku o obrani vukovara nije donio jastreb.... on je u vukovar došao početkom rujna a dobro je znano da je organizirani vojni napad na vukovar počeo mjesec i pol dana ranije, druga je stvar što su ga do dolaska jastreba i mladog jastreba branili lokalni policajci i policajci na ispomoći i dragovoljci hos-a, bez stručne vojne naobrazbe....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 13:56

michaellcmacha wrote:
vuksadinare wrote:..jednostavno odluku da s evukovar brani donjeli su glavni zapovjednik obrane vukovara mile dedakovic jastreb u dogovoru sa kriznim stozerom vukovara..i amen...
ovo uopće nije točno... nikakvu odluku o obrani vukovara nije donio jastreb.... on je u vukovar došao početkom rujna a dobro je znano da je organizirani vojni napad na vukovar počeo mjesec i pol dana ranije, druga je stvar što su ga do dolaska jastreba i mladog jastreba branili lokalni policajci i policajci na ispomoći i dragovoljci hos-a, bez stručne vojne naobrazbe....
..no dobro..mislim tad se ustrojio stozer..ali ej rekao da vukovar ce se boriti...isto ko sto je rekao prije njega blago zadro...i tu je kraj price..nikakv tuđman to nije mogao promjeniti
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 13:58

....sto je specifikacija da uspije jedan proboj osim kvalitetne potpore na zemlji moras imat kvalitetnu potporu iz zraka a to mi nismo imali...za razliku od jna i srba
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 21/11/2016, 13:58

vuksadinare wrote:
michaellcmacha wrote:
..no dobro..

evo, ipak ti trtljaš napamet...e dominator :facepalm
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 21/11/2016, 13:59

Dominator?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 14:00

....degoricija je rekao u ono vrijeme borbi za vukovar..da su njemu dolazile delegaciej iz kriznih zarista diljem hravtske trazeci pomoc u oruzju,ljudstvu....veli bila je to gotovo nemoguca situacija...vuce te za rukav ovaj zove te na telefon onaj..'daj pomozi...daj ovo daj ono..'
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 14:01

Noor wrote:
vuksadinare wrote:
michaellcmacha wrote:
..no dobro..

evo, ipak ti trtljaš napamet...e dominator :facepalm
cuj....nismo se dobro sporazumjeli...ali se znalo da nema predaje u vukovaru..i svi su to govorili..i to je bilo to....rekao to jastreb,zadro,arbanas,sokol to je bilo to
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 14:02

Eva wrote:Dominator?
..ma pusti je..ako joj je tako milo oslovljavati me tko sam joj ja da branim..ne ljutim se vise..neka nastavi..
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 14:03

...bezveze se prepucavati i trositi zivce..i upozoravati..pomoci nema...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 21/11/2016, 14:03

vuksadinare wrote:
..ma pusti je..ako joj je tako milo oslovljavati me tko sam joj ja da branim..ne ljutim se vise..neka nastavi..
Opet nevolje u raju? Kaj još niš od pomirbenog sexa?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 14:05

Eva wrote:
vuksadinare wrote:
....ne bi se stel mesati.... ;)
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 21/11/2016, 14:09

vuksadinare wrote:
Eva wrote:
vuksadinare wrote:
A jeste klinci Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 30 1f602
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by michaellcmacha 21/11/2016, 14:10

Noor wrote:
vuksadinare wrote:
Noor wrote:
vuksadinare wrote:
nista ne izmisljam poslusaj dedakovica i jastreba i blagu zadru..a tuđman je mogao narediti da se povuce zng koji ej krenuo u proboj jer oni nisu spadali pod zapovjednistvo vukovara

pa tim više, jel onda zato naredio Tusu povlačenje? da vukovar ostavi u okruženju i žrtvuje ili..što?
poslusao je gensera ocito....no realno da li bi sa snagama tri puta manjim od srpskih..uspjeli deblokiratui vukovar?..vec prvi dan proboja izgubili smo par tenkova...a topnicke bitnice ostale su bez streljiva iz smjera vinkovaca kao podrska...nije bila ni dobra koordinacija među specijalnim snagama policije..gdje su specijalci iz varazdina i cakovca kod marinaca pretrpjeli osjetne gubitke...a zng iz smjera đakova i vinkovaca prikovan snaznom topnickom vatrom jna i cetnika...plus sto su s druge strane neke postrojbe jna i cetnika pokrenula napade na drugim smjerovima prema vinkovcima te su neka sela zauzela....i vinkovci su jos direktnije postali ugrozeni

ma samo odgovori...jel je Tuđman naredbom o povlačenju (Tusu) izdao Vukovar, ostavivši ga u okruženju, na milost i nemilost četnicima i JNA?
da ili ne?
kake su to gluposti noorka... jebiga sory al nemaš pojma... ja i još mnogi smo htjeli da nas se organizira kako bi išli u deblokadu vukovara međutim sjetim se dobro riječi tada jednog od najvećih hrvatskih vojskovođa janka, koji je rekao "dečki tu smo bitku izgubili, i nema smisla da izgubimo i vas par stotina prekaljenih ratnika.....da smo tada otišli za vukovar tko bi išao na Livanjsko polje braniti i obraniti split, poslije na maslenicu i obraniti zadar, poslije medak i potpuna konsolidacija gospićkog ratišta, i na kraju bljesak i oluja.... de mi noorka reci tko bi vodio vojsku u oslobađajuće VR operacije da su tada izginuli predrag, kundid, kruno, zlikač i još stotine i stotine ratnika, a koji bi sasvim sigurno izginuli..... nitko ništa i nikog nije izdao.... da smo imali duplo od onog što smo u tom trenutku imali išlo bi se u deblokadu... međutim nismo imali.... a te spike o tim tenkovima su već bezbroj puta izdrilane s ciljem omalovažavanja i obezvrijeđivanja sveukupnog jedinstvenog državnog postignuća, neovisno i o malverzacijama, i pljački pojedinaca, koje je nesumnjivo bilo... ne kaže se slučajno da je rat nekom rat a nekom brat....

"Snažni su duhom, njihova je vojska ustrajna jer brani svoju DOMOVINU" 
michaellcmacha
michaellcmacha

2015-08-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 14:10

Eva wrote:
vuksadinare wrote:
Eva wrote:
vuksadinare wrote:
...zapela....pa zapela...bujezis a ne mozes utec.... :D
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by vuksadinare 21/11/2016, 14:11

michaellcmacha wrote:
Noor wrote:
vuksadinare wrote:
Noor wrote:
vuksadinare wrote:
nista ne izmisljam poslusaj dedakovica i jastreba i blagu zadru..a tuđman je mogao narediti da se povuce zng koji ej krenuo u proboj jer oni nisu spadali pod zapovjednistvo vukovara

pa tim više, jel onda zato naredio Tusu povlačenje? da vukovar ostavi u okruženju i žrtvuje ili..što?
poslusao je gensera ocito....no realno da li bi sa snagama tri puta manjim od srpskih..uspjeli deblokiratui vukovar?..vec prvi dan proboja izgubili smo par tenkova...a topnicke bitnice ostale su bez streljiva iz smjera vinkovaca kao podrska...nije bila ni dobra koordinacija među specijalnim snagama policije..gdje su specijalci iz varazdina i cakovca kod marinaca pretrpjeli osjetne gubitke...a zng iz smjera đakova i vinkovaca prikovan snaznom topnickom vatrom jna i cetnika...plus sto su s druge strane neke postrojbe jna i cetnika pokrenula napade na drugim smjerovima prema vinkovcima te su neka sela zauzela....i vinkovci su jos direktnije postali ugrozeni

ma samo odgovori...jel je Tuđman naredbom o povlačenju (Tusu) izdao Vukovar, ostavivši ga u okruženju, na milost i nemilost četnicima i JNA?
da ili ne?
kake su to gluposti noorka... jebiga sory al nemaš pojma... ja i još mnogi smo htjeli da nas se organizira kako bi išli u deblokadu vukovara međutim sjetim se dobro riječi tada jednog od najvećih hrvatskih vojskovođa janka, koji je rekao "dečki tu smo bitku izgubili, i nema smisla da izgubimo i vas par stotina prekaljenih ratnika.....da smo tada otišli za vukovar tko bi išao na Livanjsko polje braniti i obraniti split, poslije na maslenicu i obraniti zadar, poslije medak i potpuna konsolidacija gospićkog ratišta, i na kraju bljesak i oluja.... de mi noorka reci tko bi vodio vojsku u oslobađajuće VR operacije da su tada izginuli predrag, kundid, kruno, zlikač i još stotine i stotine ratnika, a koji bi sasvim sigurno izginuli..... nitko ništa i nikog nije izdao.... da smo imali duplo od onog što smo u tom trenutku imali išlo bi se u deblokadu... međutim nismo imali.... a te spike o tim tenkovima su već bezbroj puta izdrilane s ciljem omalovažavanja i obezvrijeđivanja sveukupnog jedinstvenog državnog postignuća, neovisno i o malverzacijama, i pljački pojedinaca, koje je nesumnjivo bilo... ne kaže se slučajno da je rat nekom rat a nekom brat....
dominatorka... lol!
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 21/11/2016, 14:11

vuksadinare wrote:
Eva wrote:
vuksadinare wrote:
Eva wrote:
vuksadinare wrote:
...zapela....pa zapela...bujezis a ne mozes utec.... :D
Bježiš natrške. lol!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 30 of 50 Previous  1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 40 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics