Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Page 29 of 50
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Za VU neću reći niš. Jer ne znam,ali neka mi niko ne proturiječi kad kažem da je prodana Posavina.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
..po meni je bila greska sa ovimprobojem prema vukovaru..tj bila je zakasnjela....trebalo se to ranije napraviti naprimjer puno bolje organizirat obranu marinaca koji su povezivali vukovar,bogdanovce sa vinkovcima i slobodnim teritorijem...trebalo je ojacati koridor prema vukovaru prije nego sto je presjecen...a presjecen je vise naivnoscu i nemarnoscu narocito kod marinaca....kasno je nesto organizirati kad su se vec slile ogromne srpske snage na tom podrucju..bilo je debelo propusta u organizaciji ne vukovara i bogdanovaca vec okolnih mjesta koji su cinili ili terbale ciniti zajednicki prsten obrane...vukovara...neka mjesta oko vukovara i vinkovaca su saptom padala a da nisu znacajniji otpor pruzili..da su se organizirali kako treba makar kasnije i pala ali u borbi vezivali bi na sebe znacajnije snage jna i cetnike a olaksale koliko toliko vukovaru..sve ima svoje...i sve nosi svoje..lako je sad pametovati
vuksadinare- Posts : 100243
2015-09-08
vuksadinare wrote:ma pusti tenkove...sto bi petnaestak tenkova uz postojecih 10 nesto vise napravilo..kad je vec prvi dan izgubljeno par tenk9ova..do bogdanovaca bi vjerojatno svi izgubljeni bili..no slazem se da se nije trebalo prodavati i da ej to bilo ratno profiterstvo..i ako vec n eza vukovar mogli su se upotrijebiti na nekoj drugoj bojisniciNoor wrote:vuksadinare wrote:a sto se tice izdaje i prodaje..naspram vukovara puno cistija situacija oko toga je po pitanju bosanske posavine ako vec radimo paralere i spominjemo prodaje
ne radimo paralele...ti ih radiš. a riječ je bila o tenkovima.
ti si čorav ko i metilda...radi se o tome da je čin prodaje tenkova u vrijeme kad u zemlji bijesni obrambeni rat, bila veleizdaja bez premca.
manje je u tom trenutku važno odakle su povučeni, jer sasvim sigurno ih nismo imali viška.
Guest- Guest
vuksadinare wrote:..po meni je bila greska sa ovimprobojem prema vukovaru..tj bila je zakasnjela....trebalo se to ranije napraviti naprimjer puno bolje organizirat obranu marinaca koji su povezivali vukovar,bogdanovce sa vinkovcima i slobodnim teritorijem...trebalo je ojacati koridor prema vukovaru prije nego sto je presjecen...a presjecen je vise naivnoscu i nemarnoscu narocito kod marinaca....kasno je nesto organizirati kad su se vec slile ogromne srpske snage na tom podrucju..bilo je debelo propusta u organizaciji ne vukovara i bogdanovaca vec okolnih mjesta koji su cinili ili terbale ciniti zajednicki prsten obrane...vukovara...neka mjesta oko vukovara i vinkovaca su saptom padala a da nisu znacajniji otpor pruzili..da su se organizirali kako treba makar kasnije i pala ali u borbi vezivali bi na sebe znacajnije snage jna i cetnike a olaksale koliko toliko vukovaru..sve ima svoje...i sve nosi svoje..lako je sad pametovati
tema je prodaja tenkova, ponavljam ti...ne vukovar.
Guest- Guest
pa jesam ti rekao u svom postu da to niej bilo u redu i da ej to ratno profiterstvo bilo..i da bi o tom dalo se raspravljati...samo mislim da to ne treba bas vezivati za vukovar vec na hrvatsku kompletno..jer ti tenkovi u onoj konstalaciji snaga na vukovarskom ratistu u ono vrijeme ne bi bas puno pomogli ali bi mozda pomogli nanekom drugom ratistuNoor wrote:vuksadinare wrote:ma pusti tenkove...sto bi petnaestak tenkova uz postojecih 10 nesto vise napravilo..kad je vec prvi dan izgubljeno par tenk9ova..do bogdanovaca bi vjerojatno svi izgubljeni bili..no slazem se da se nije trebalo prodavati i da ej to bilo ratno profiterstvo..i ako vec n eza vukovar mogli su se upotrijebiti na nekoj drugoj bojisniciNoor wrote:vuksadinare wrote:a sto se tice izdaje i prodaje..naspram vukovara puno cistija situacija oko toga je po pitanju bosanske posavine ako vec radimo paralere i spominjemo prodaje
ne radimo paralele...ti ih radiš. a riječ je bila o tenkovima.
ti si čorav ko i metilda...radi se o tome da je čin prodaje tenkova u vrijeme kad u zemlji bijesni obrambeni rat, bila veleizdaja bez premca.
manje je u tom trenutku važno odakle su povučeni, jer sasvim sigurno ih nismo imali viška.
2015-09-08
..no kad govorimo o svercu i prodaji oruzja to bi se onda moglo razvuci na citavu hrvatsku i bh-a...a ne na mikrolokaciju
2015-09-08
....meni je cakpuno gore profiterstvo prodaja nafte nego tenkova..jer jebes tenk ako nema na sto ici..nafta je pokretac tenkova a samim time ubijanja i razaranja..
2015-09-08
Ljudi su se morali na neki način obogatit. Da nije bilo cilja novog plemstva u HR ne bi bilo ni rata.vuksadinare wrote:....meni je cakpuno gore profiterstvo prodaja nafte nego tenkova..jer jebes tenk ako nema na sto ici..nafta je pokretac tenkova a samim time ubijanja i razaranja..
Guest- Guest
bilo bi rata..jer su srbi lud narod(nije moja kvalifikacija vec srpskih vođa)..no pitanje je da je kod nekih ljudi rat izvukao najgore...Eva wrote:Ljudi su se morali na neki način obogatit. Da nije bilo cilja novog plemstva u HR ne bi bilo ni rata.vuksadinare wrote:....meni je cakpuno gore profiterstvo prodaja nafte nego tenkova..jer jebes tenk ako nema na sto ici..nafta je pokretac tenkova a samim time ubijanja i razaranja..
2015-09-08
zaš da ja mislim na njegov dvorac.... kraj tebe i kraj gnječa.... to vi odradite, a možete i u akciju pa mu otmnite dvorac i njega spalite u ćošku di se lišće skuplja....Eva wrote:Ajde, Miha kaj dramiš. Cijena je sitnica, ima se Hrvatska i novo plemstvo, a to je neprocjenjivo. Kad ti je najteže, pomisli na Čermakov dvorac i mam bu ti pri srcu milomichaellcmacha wrote:napuši ga se adhominem zajedno s ovom kobilom koja tvrdi da je to u stvari bilo čisto malo puškaranja..... mogu samo konstatirati da je bilo malo puškaranja u pozadini.... s obzirom da je zastupljenost pete kolone bila kud i kamo veća.....Gnječ wrote:A vidi ustašu razgalio se ko tetrijeb pred parenje nezna šta bi pa gazi adhominem. Jel ustašo?
i toplo.
2015-08-08
Ajmo, ti ćeš opet u rov, a ja ću koordinarat akciju iz Beča. Gnječ nek bude logistika.michaellcmacha wrote:zaš da ja mislim na njegov dvorac.... kraj tebe i kraj gnječa.... to vi odradite, a možete i u akciju pa mu otmnite dvorac i njega spalite u ćošku di se lišće skuplja....Eva wrote:Ajde, Miha kaj dramiš. Cijena je sitnica, ima se Hrvatska i novo plemstvo, a to je neprocjenjivo. Kad ti je najteže, pomisli na Čermakov dvorac i mam bu ti pri srcu milomichaellcmacha wrote:napuši ga se adhominem zajedno s ovom kobilom koja tvrdi da je to u stvari bilo čisto malo puškaranja..... mogu samo konstatirati da je bilo malo puškaranja u pozadini.... s obzirom da je zastupljenost pete kolone bila kud i kamo veća.....Gnječ wrote:A vidi ustašu razgalio se ko tetrijeb pred parenje nezna šta bi pa gazi adhominem. Jel ustašo?
i toplo.
Guest- Guest
.....mislim glupo ej tvrditi da rata ne bi bilo jer se netko htio obogatiti..i kad ti otvoreno srbi prijete ako se zelite odvojiti imat ce te rat..
2015-09-08
Izvučeno iz konteksta i na za sve Srbe.vuksadinare wrote:
jer su srbi lud narod(nije moja kvalifikacija vec srpskih vođa).
Čak ni za sve Srbe u HR,već za Kninjane,Bukovčane i Kotarce.
2014-04-22
on to niti je mogao, a pogotovo nije smio reći niti u kuloarima, a kamoli javno.... pa ivan bobetko je u užem krugu samo spomenuo da će srušiti i stari i novi most ukoliko padne mošćenica pa je steran u tri pičke materine i nikad više nije smio ni riječi zucnuti....vuksadinare wrote:blento..nemas ti pojma o ratovanju...tuđman nije mogao nikom narediti da s epovuce...obrana nekog podrucja je bila na organizaciji lokalnih kriznih stozera....i u organizaciji policije...tuđman je mogao npšr reci sto branite vukovar kad se ne moze obraniti...ali nije mogao narediti povlacenje..autonomne odluke su donosili...lokalni krizni stozeri i zapovjednistvo policije...Gnječ wrote:vuksadinare wrote:..pa realno..gencher je tu bi u pravu...koliko bi se koridor mogao za vukovar odrzati..kad su ovi imali par stotina tenkova i sa jedne i sa druge strane i 50 000 vojnika...eventualno bi ga odrzali da se izvuce dosta civila i ranjenika...a ubaci nesto dragovoljaca i nesto oruzja..i mozda bi sa tim produzili obranu vukovara jos mozda mjesec dana..ako i to..jer ovi su pod mus htjeli osvojiti vukovar..
Evo još jednog heroja tetrijeba iz ustaškog staništa. Reci ti nama zašto se branio Vukovar čemu svi izgubljeni životi i sravnjen grad sa zemljom ako je čak i Gensher znao a Tuđman isto od početka da se Vukovar nemože odbraniti? Šta nije bilo humanije da su se svi iz Vukovara jednostavno odšetali do Zagreba? Nitko ne bi stradao ovčare ovo ono itd. Opet veleizdaja Tuđmana i ustaškog hrvatskog režima jer su svjesno žrtvovali ljude.
2015-08-08
....pa cuj...ono kad su pilili ljude u vocinu motorkama sumnjam da su bili srbi iz bukovice i knina..ili kad su lomili kosti onima u hangaru na ovcari..ili klali ljude iz veleporometa..ili kad su u zvorniku 60 muslimana sa djecom zapalili u jednoj kuci....oni su kao 'normalni' ili manje luđi od ovih iz knina,bukovicejastreb wrote:Izvučeno iz konteksta i na za sve Srbe.vuksadinare wrote:
2015-09-08
I onda su ratni profiteri to jedva dočekali pa još malo i potkurili, baš kak to danas radi izdajnička plaćenica s Pantovčaka. Tuđu djecu bi na rusku granicu a svoju će, kao i prasca od muža, sklonit u Buzin pa s ostalim izdajnicima odletiti za SAD kad ovdje budu teklio potoci krvi.vuksadinare wrote:bilo bi rata..jer su srbi lud narod(nije moja kvalifikacija vec srpskih vođa)..no pitanje je da je kod nekih ljudi rat izvukao najgore...Eva wrote:Ljudi su se morali na neki način obogatit. Da nije bilo cilja novog plemstva u HR ne bi bilo ni rata.vuksadinare wrote:....meni je cakpuno gore profiterstvo prodaja nafte nego tenkova..jer jebes tenk ako nema na sto ici..nafta je pokretac tenkova a samim time ubijanja i razaranja..
Guest- Guest
Ne. Opet izvrćeš stvari.vuksadinare wrote:....pa cuj...ono kad su pilili ljude u vocinu motorkama sumnjam da su bili srbi iz bukovice i knina..ili kad su lomili kosti onima u hangaru na ovcari..ili klali ljude iz veleporometa..ili kad su u zvorniku 60 muslimana sa djecom zapalili u jednoj kuci....oni su kao 'normalni' ili manje luđi od ovih iz knina,bukovicejastreb wrote:Izvučeno iz konteksta i na za sve Srbe.vuksadinare wrote:
Ja ti samo kažem da nisu srpske vođe,već samo jedan samozvani tribun,izjavljivali da su Srbi komplet ludi narod.
2014-04-22
Rašković je Tuđmanu jednom na nekom sastanku rekao kako on ne može garantirati smirenje situaciji oko Knina,jer "je ono dolje lud narod".
I to je to.
I to je to.
2014-04-22
dobro jedan je cak rekao da su lazljivi....i da ih je laz spasavala na stetu drugih..jbg....jedan je cak rekao 'ne cujem vas dobro de ponovite'....jastreb wrote:Ne. Opet izvrćeš stvari.vuksadinare wrote:....pa cuj...ono kad su pilili ljude u vocinu motorkama sumnjam da su bili srbi iz bukovice i knina..ili kad su lomili kosti onima u hangaru na ovcari..ili klali ljude iz veleporometa..ili kad su u zvorniku 60 muslimana sa djecom zapalili u jednoj kuci....oni su kao 'normalni' ili manje luđi od ovih iz knina,bukovicejastreb wrote:Izvučeno iz konteksta i na za sve Srbe.vuksadinare wrote:
Ja ti samo kažem da nisu srpske vođe,već samo jedan samozvani tribun,izjavljivali da su Srbi komplet ludi narod.
2015-09-08
isti onaj koji je i tarbuku rekao da stane u mošćenici iako n+je nas bilo tek šačica i sa samo par komada ručnih protuoklopnih sredstava. evo konkretno... rajko popović koji je par dana kasnije posatvljen za zapovjednika 120.-te brigade je dojavio svom rođenom bratu koji je bio u kasarni sa tarbukom da ne nasjedaju na "povlačenje iz petrinje" i što nema otpora u koloniji i u mošćenici, jer ih se navlači da uđu što bliže sisku gdje ih spremno dočekuje "3000 ustaša do zuba naoružanih"....jastreb wrote:Tko je mogao narediti srpskoj vojsci da 1991. na mostu kod Alareva brda u GS okrenu tenkove i vrate se ka Divoselu,a grad prazan.vuksadinare wrote:predaju iloka,kostajnice..nije naredio tuđman nego krizni stozer tih gradova..a krizni stozeri su mogli imat koordinaciju sa glavnim stozerom ali glavnu rijec na terenu je vodio kako sam rekao krizni stozer tog podrucja
Imaš li kakva saznanja o tome?
to ti se sokole zove kontraobavještajni rad koji su naši debelo koristili jer je to u pojedinim situacijama bilo jedino što je još preostalo.... konkretno sisak i gospić su bili u vrlo sličnoj situaciji i na sličan su se način izvukli iz gabule.... već nakon 2 tjedna su i u gospiću i u sisku mobilizirane znatne snage koje su uspostvaile liniju fronte koja se više nije ponjerala na našu štetu niti u jednom trenutku....
2015-08-08
Taj Bobetko je kriv za ono uptapljanje na Kup ili sam nekaj zamijenila?
Guest- Guest
Page 29 of 50 • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 39 ... 50
Similar topics
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji