ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 40 of 50 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest 1/1/2017, 09:28

Svima vam sretna Nova godina sa željama da nam 2017. bude godina prosperiteta, gospodarskog rasta, puno novorođene djece, puno više razumijevanja i tolerancije i da ovaj naš čardak postane ugodno mjesto za život iz kojeg mladi neće odlaziti nego se u njega vraćati! Živjeli!

Guest
Guest

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest 1/1/2017, 09:51

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/1/2017, 07:43

na što je sve spreman hrvatski jal:

Mirko Filipović nakon tri pobjede u Japanu, nakon osvajanja Rizinovog Grand Prixa, razočaran je načinom na koji su pojedini mediji tretirali njegov uspjeh i kako su dočekali trijumf u Mirkovoj 43. godini.
Naime, na portalu Index vrlo brzo poslije pobjede  u finalu Rizinovog Grand Prixa osvanuo je članak ”Životna pobjeda jednog klošara.‘ Cro Cop ogorčen je takvim naslovom.
Podsjetimo, Filipović je sve samo ne klošar, između ostaloga bio je i hrvatski specijalac, pripadnik ATJ Lučko, na kraju krajeva i saborski zastupnik. Danas je veliki prvak u sportu kojim se bavi.

http://narod.hr/sport/neprofesionalnost-medija-mirko-filipovic-ocitao-lekciju-indexu-razocaran-clankom-kojem-ga-nazvali-klosarom
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/1/2017, 07:51

...nevjerojatna je ta zlobnost....dpk se u ejdnom japanu mirku klanjaju do poda..ovi iz indexa ga nazivaju klosarima...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 2/1/2017, 07:56

vuksadinare wrote:...nevjerojatna je ta zlobnost....dpk se u ejdnom japanu mirku klanjaju do poda..ovi iz indexa ga nazivaju klosarima...

da. zbilja nevjerojatno, ali zato i postoji sintagma hrvatski jal.. vidjeli smo je i u slučaju obitelji Kostelić... nema tog uspjeha koji bi jalnuše mogao ušutkati.. svaki uspjeh njima još više izaziva mržnju posebno ako taj uspjeh ima hrvatski predznak
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/1/2017, 07:59

metilda wrote:
vuksadinare wrote:...nevjerojatna je ta zlobnost....dpk se u ejdnom japanu mirku klanjaju do poda..ovi iz indexa ga nazivaju klosarima...

da. zbilja nevjerojatno, ali zato i postoji sintagma hrvatski jal.. vidjeli smo je i u slučaju obitelji Kostelić... nema tog uspjeha koji bi jalnuše mogao ušutkati.. svaki uspjeh njima još više izaziva mržnju posebno ako taj uspjeh ima hrvatski predznak
tocno..i bas na primjeru sportasa se to najbolje vidi..i tu nema filozofije..jos preko politicara nekako i mos prodavat...ali udarati na anse najbolje sportase samo zato ako se netko ogrne hr zastavom,izjavi kako je vjernik...tocno otkriva u biti tko su ti sto tako pisu ili govore...i ne mogu se oprati nikako nakon toga...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by lobo1 2/1/2017, 10:14

metilda wrote:

Sorry, da budem  prost, jabala ih balkanska  krepana  mrzina, JugoVampir  (tito)  mrze  sve  sa  hrvatskim predznakom , osim hrvatske  kune, odnosno  nasljedanje  Banditske partizanske  penzije.
Nemaju  ljudstva  i karaktera   da  napuste  državu  koju  iz dna  srca  mrze.

lobo1

Male
2014-04-18

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/1/2017, 10:20

lobo1 wrote:
metilda wrote:

Sorry, da budem  prost, jabala ih balkanska  krepana  mrzina, JugoVampir  (tito)  mrze  sve  sa  hrvatskim predznakom , osim hrvatske  kune, odnosno  nasljedanje  Banditske partizanske  penzije.
Nemaju  ljudstva  i karaktera   da  napuste  državu  koju  iz dna  srca  mrze.
tako je lobo....ja da nesto en volim ili mrzim napustio bi ako nista samo da si ne skodim..a takvi krpelji bi vec i drugdje nasli kakve financijske koristi..samo oni su na zadatku..koji moraju izvrsiti inace...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 2/1/2017, 10:22

uz to, mi uopće nemamo državotvorne političare koji bi branili i zastupali hrvatske interese, imamo samo političare uhljebe koji dopuštaju da nam docira svaki ološ za istoka i sa zapada.. najčešće me stid čitati takvu plizavost...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/1/2017, 10:24

metilda wrote:uz to, mi uopće nemamo državotvorne političare koji bi branili i zastupali hrvatske interese, imamo samo političare uhljebe koji dopuštaju da nam docira svaki ološ za istoka i sa zapada.. najčešće me stid čitati takvu plizavost...
tko ih bira?..nije vrag da se o njima nista ne zna..ali jbg kod nas nije karakteristika da budes na vlasti..jesi cvrst,borac i zastitnik nacionalnih interesa..vec govoris li pet stranih jezika,pijes li sampanjac a ne rakiju,nosis li bossovo odjelo ili ne znam npr.obicno ne da ej marka...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 2/1/2017, 10:33

vuksadinare wrote:
metilda wrote:uz to, mi uopće nemamo državotvorne političare koji bi branili i zastupali hrvatske interese, imamo samo političare uhljebe koji dopuštaju da nam docira svaki ološ za istoka i sa zapada.. najčešće me stid čitati takvu plizavost...
tko ih bira?..nije vrag da se o njima nista ne zna..ali jbg kod nas nije karakteristika da budes na vlasti..jesi cvrst,borac i zastitnik nacionalnih interesa..vec govoris li pet stranih jezika,pijes li sampanjac a ne rakiju,nosis li bossovo odjelo ili ne znam npr.obicno ne da ej marka...
 a mi ih biramo :( pogledaj međutim Kolindinu i Plenkovićevu transformaciju iz predizborne kampanje i sad kad su na vlasti.. ne možeš ih prepoznati.. onda imamo tu logiku biranja manjeg zla pa nas taj izbor, makar mene, uvijek više razočara jer imam viša očekivanja...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/1/2017, 10:43

metilda wrote:
vuksadinare wrote:
 a mi ih biramo :( pogledaj međutim Kolindinu i Plenkovićevu transformaciju iz predizborne kampanje i sad kad su na vlasti.. ne možeš ih prepoznati.. onda imamo tu logiku biranja manjeg zla pa nas taj izbor, makar mene, uvijek više razočara jer imam viša očekivanja...
..ja sam jedna od rijetkih ovdje koji je prije dolaska plenkija na celo hdz-a a narocito na celo vlade..pisao da ej on mucak...i nitko nije slusao zokija tada kad ej rekao...da je plenki-bezlican aparatcik....ja sam to znao odavno....tko ej pomno pratio njegov rad kao euro zastupnik on nista posebno nije ucinio ili se istakao..daleko vise su na tom planu napravili petirka,picula,ruza tomasic i jos poneki nas eurozastupnik...plenkovic po svim gabaritima nije smio postati predsjednik hdz-a...no vasi i druzini ej bilojedino vazno poraziti sdp na izborima i opet imati vlast..na koncu plenki naspram karamarka dobio je samo par mandata vise...ali plenki nije pricao ili izgovarao nepopularne rijeci.'lustracija'....ili povlacenje iz izgubljenog spora vec dok je proces trajao sa mađarima oko ine....nije sve karte bacao samo na merkel i njemacku tj na buzin...nije jasno detektirao tko nam je neprijatelj u regiji....i zato je bio prihvacen ali samo djelomicno..jer iskreno ni vaso ni ostali nisu iskrene prihvacali plenkija takvog kakav je i njegove politicke poglede vec jednostavno netko je morao doci koji ce osigurati jos jedan mandat i pobjedu nad sdp-om plus netko tko ej zamjenjiv i da nije odvec popularan među biracima hdz-a i samim tima kao sto sam rekao u određenoj prilici i zamjenjiv...i zato je vasi i njegovoj ekipi plenki odgovarao po svim parametrima...a kad dođe trenutak rjesit ce ga se kao zadnju krpu sa jos gorom retorikom prema njemu ako sto je bio slucaj sa karamarkom ili jacom...
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by lobo1 2/1/2017, 11:36

Žalosno  , al  istina.. nema ni jedan  muda , da napkon serbo agresoru , i  međunarodnoj  zajednici  kaže  dosta,izmišljeni laži  i kleveta  na  račun  Hrvatske .
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Hdz-sp10
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Abolir11
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Origin10

lobo1

Male
2014-04-18

Back to top Go down

Post by Guest 2/1/2017, 11:40

vuksadinare wrote:
metilda wrote:
vuksadinare wrote:
..ja sam jedna od rijetkih ovdje koji je prije dolaska plenkija na celo hdz-a a narocito na celo vlade..pisao da ej on mucak...i nitko nije slusao zokija tada kad ej rekao...da je plenki-bezlican aparatcik....ja sam to znao odavno....tko ej pomno pratio njegov rad kao euro zastupnik on nista posebno nije ucinio ili se istakao..daleko vise su na tom planu napravili petirka,picula,ruza tomasic i jos poneki nas eurozastupnik...plenkovic po svim gabaritima nije smio postati predsjednik hdz-a...no vasi i druzini ej bilojedino vazno poraziti sdp na izborima i opet imati vlast..na koncu plenki naspram karamarka dobio je samo par mandata vise...ali plenki nije pricao ili izgovarao nepopularne rijeci.'lustracija'....ili povlacenje iz izgubljenog spora vec dok je proces trajao sa mađarima oko ine....nije sve karte bacao samo na merkel i njemacku tj na buzin...nije jasno detektirao tko nam je neprijatelj u regiji....i zato je bio prihvacen ali samo djelomicno..jer iskreno ni vaso ni ostali nisu iskrene prihvacali plenkija takvog kakav je i njegove politicke poglede vec jednostavno netko je morao doci koji ce osigurati jos jedan mandat i pobjedu nad sdp-om plus netko tko ej zamjenjiv i da nije odvec popularan među biracima hdz-a i samim tima kao sto sam rekao u određenoj prilici i zamjenjiv...i zato je vasi i njegovoj ekipi plenki odgovarao po svim parametrima...a kad dođe trenutak rjesit ce ga se kao zadnju krpu sa jos gorom retorikom prema njemu ako sto je bio slucaj sa karamarkom ili jacom...

a gledaj, ja sam glasovala za most jer poznajem Božu osobno i cijelu njegovu obitelj i znam da su to izuzetno pošteni i bogoljubni ljudi.. iako je imao izjave koje mi se nisu sviđale, one o pobačaju i lustraciji.. ali pretpostavljala sam da je to politička predizborna retorika koja će se promijeniti nakon osvajanja vlasti.. međutim ništa se nije promijenilo.. međutim kroz Došašće nisam pratila ništa na političkoj sceni pa sad moram nadoknaditi propušteno... međutim, čim su ostavili Orepića nije mi to sjelo na dobro... Plenki je mala maca u odnosu na Buzin, ali je Orepić veliki igrač Cvitana i SDP-a... a to nije dobro za Hrvatsku.. žao mi je što su ušutkali Hasanbegovića, on je izgleda bio, uz Barišića i Krstičevića, jedini državotvorni političar u vladi...otud sad prizivke Barišića, smeta im njegovo hrvatstvo i uvjerenja
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 2/1/2017, 11:45

lobo1 wrote:
Žalosno  , al  istina.. nema ni jedan  muda , da napkon serbo agresoru , i  međunarodnoj  zajednici  kaže  dosta,izmišljeni laži  i kleveta  na  račun  Hrvatske .
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Hdz-sp10
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Abolir11
Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 40 Origin10

istina, pogledaj ovo:

Iako ni jedan međunarodni dokument ne isključuje pravo nerođenog djeteta da se rodi, niti je u njima sadržano “pravo na pobačaj“, a s druge strane, pravo na život sadržano je u svim međunarodnim ugovorima koji se tiču ljudskih prava (članak 3. UN-ove Opće deklaracije o pravima čovjeka jasno kaže: Svatko ima pravo na život, slobodu i osobnu sigurnost) i naš se ustavotvorac odlučio za izraz koji ne smije dovoditi u pitanje početak zaštite prava na život, budući da se odlučio za pojam „ljudsko biće“ koji obuhvaća rođenog, ali i nerođenog čovjeka, Dainius Pūras u Hrvatskoj se na konferenciji, na kojoj je trebao sumirati svoja zapažanja o ostvarivanju prava na standard tjelesnog zdravlja, mimo svojeg mandata i ovlasti, većinom bavio ocjenama korištenja i dostupnosti kontracepcije i reproduktivnih usluga u Hrvatskoj i seksualnim odgojem.

Ustvrdio je da “regresivne mjere kojima se ometa pristup sigurnom pobačaju i kontracepciji te podriva seksualni odgoj prikladan dobi mogu rezultirati kršenjem ljudskih prava, kao i da se čini da je došlo do novih pokušaja provedbe regresivnih mjera, uključujući i nedavno uvođenje nove definicije braka u Ustav te skorašnje donošenje odluke Ustavnog suda o ustavnosti Zakona o pobačaju iz 1978. godine”.
Pūras se fokusirao na niz ideoloških tema kao da djeluje iz pozicije lijevo-liberalne nevladine organizacije koja se usko bavi svojim ideološkim temama, a ne iz pozicije institucije posebnog izvjestitelja za zdravlje Odbora za ljudska prava UN-a, upozorila je udruga U ime obitelji.
Zajedničko zalaganje volontera i podupiratelja U ime obitelji omogućilo je svim hrvatskim građanima da na najdemokratskiji način, unatoč protivljenju tadašnje Kukuriku vlasti, javno iskažu svoje vrijednosti i stav o braku, posvajanju i podizanju djece te obitelji. Ustav je najviši i temeljni pravni akt Hrvatske i odražava temeljne vrijednosti hrvatskog naroda – amandman na članak 61 kojim je Ustav promijenjen 1. prosinca 2013. – potvrdio je da je brak kao zajednica žene i muškarca temeljna vrijednost u Republici Hrvatskoj.

Pūras nije poštovao hrvatske institucije i pristrano je krenuo nametati određene vrijednosne obrasce koji nisu u skladu s demokratski izraženom voljom hrvatskih građana.

Stoga je udruga U ime obitelji izrazila nezadovoljstvo zbog vrlo tendencioznog i neprofesionalnog načina na koji je g. Dainiusa Pūras djelovao za vrijeme svojeg boravka u Republici Hrvatskoj.

G. Pūras je docirao hrvatskoj vladi i hrvatskim građanima o tome da trebaju ispuniti partikularnu agendu lijevo-liberalnih udruga, poput toga da je referendum o braku i odlučivanje Ustavnog suda ‘regresivna mjera’, čime je obezvrijedio RH i njezine demokratske institucije, dok su opći standardi zdravstvene zaštite, koji se odnose na sve građane, bili u drugom planu Pūrasove ocjene devetodnevnog posjeta Hrvatskoj” poručila je U ime obitelji i naglasila kako ne prihvaća “ovakav kulturni imperijalizam kojime se pod krinkom borbe za pravo na zdravlje, mimo volje građana i ne poštujući institucije RH, pokušavaju nametnuti određeni vrijednosni obrasci.

http://narod.hr/hrvatska/tko-dainius-puras-posebni-izvjestitelj-ujedinjenih-naroda-referendum-braku-nazvao-regresivnom-mjerom

Svaka budala koja se sjeti dođe u Hrvatsku i docira nam...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by vuksadinare 2/1/2017, 11:45

metilda wrote:
vuksadinare wrote:
metilda wrote:
vuksadinare wrote:

a gledaj, ja sam glasovala za most jer poznajem Božu osobno i cijelu njegovu obitelj i znam da su to izuzetno pošteni i bogoljubni ljudi.. iako je imao izjave koje mi se nisu sviđale, one o pobačaju i lustraciji.. ali pretpostavljala sam da je to politička predizborna retorika koja će se promijeniti nakon osvajanja vlasti.. međutim ništa se nije promijenilo.. međutim kroz Došašće nisam pratila ništa na političkoj sceni pa sad moram nadoknaditi propušteno... međutim, čim su ostavili Orepića nije mi to sjelo na dobro... Plenki je mala maca u odnosu na Buzin, ali je Orepić veliki igrač Cvitana i SDP-a... a to nije dobro za Hrvatsku.. žao mi je što su ušutkali Hasanbegovića, on je izgleda bio, uz Barišića i Krstičevića, jedini državotvorni političar u vladi...otud sad prizivke Barišića, smeta im njegovo hrvatstvo i uvjerenja
krsticevic,tomo medved...su ti koji jos koliko toliko plenkiju daju neki alibi..ali vrlo mali..vidljivo ej da njih dvojica vec gube zivce sa ovakvom plenkijevom politikom..ni sim ni tam....
vuksadinare
vuksadinare

2015-09-08

Back to top Go down

Post by Guest 2/1/2017, 16:24

još jedan od opskurnih likova koji nam dijele packe:

Efraim Zuroff je povjesničar i direktor centra Simon Wiesenthal u Jeruzalemu. Gotovo četiri desetljeća u potrazi je za osumnjičenim nacističkim zločincima, od Australije i Islanda, do Mađarske i Sjedinjenih Država. Do sada je više puta upozoravao na “oživljavanje ustaških emocija u Hrvatskoj”.

Ovaj izuzetno prosrpski orijentirani političar, koji je održavao dobre veze s monstruoznim režimom SSSR-a za vrijeme Hladnog rata, ide toliko daleko da čak negira genocid u Srebrenici, usprkos presudi Haškog suda.

Zuroff se u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu osvrnuo na političku situaciju u Hrvatskoj, spomen-ploču u Jasenovcu, kao i “ustaške simpatije” koje navodno pokazuje dio vladajućih. Osobito se okomio na dio hrvatskog naroda kojeg smatra fašističkim jer su potjecali iz ‘fašističkih obitelji’, pokojnog predsjednika Tuđmana i predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.
Prenosimo dio intervja, uključujući i pitanja.

http://narod.hr/svijet/zuroff-ponovno-iznosi-nevjerojatne-optuzbe-racun-hrvatske-predsjednice-hrvatskog-naroda
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 02:00

uhvatila me nesanica pa čitam što se događa na čardaku..

Polako ali sigurno, dokumentarna reportaža kao sastavni dio svakog ozbiljnog medija, nestaje iz novinarstva. Velika je to šteta, kako za novinarstvo u cjelini, tako i za same čitatelje jer dobro napisana reportaža, vrijedi koliko i solidno književno djelo. Ona je zapravo dobra knjiga u malom. Priča sastavljena od uvoda, razrade, kulminacije, raspleta i poruke. Reportaža ustvari ima sve dijelove važne zahtjevnijem čitatelju.
Ali zakoni tržišta su takvi da si većina medija ne može priuštiti reportere, novinare koji putuju u potrazi za dobrom pričom, i onda na njoj rade pet, šest, pa i deset dana. Treba platiti gorivo, putne troškove, dnevnice, a sve samo radi jednog , obično malo duljeg teksta. Naravno, postoje mediji, koji imaju novca za reportaže, pa onda u svakom svom izdanju, objave makar jednu. Na primjer Srpske Novosti. Financiraju se iz državnog proračuna preko srpskog narodnog vijeća.

U prijevodu, plaćamo ih mi, hrvatski građani i to jako dobro, ako smijem primijetiti. Tako na portalu Novosti nema nikakvih reklama. Oni si mogu dozvoliti solidan život u kapitalizmu bez suživota s krupnim i privatnim kapitalom. Jasno, jer sve to plaća narod. I   bilo bi to donekle prihvatljivo, te u skladu s europskom praksom, kada te iste Novosti i Srpsko narodno vijeće (čitaj Milorad Pupovac) ne bi vazda grizli ruku koja ih hrani. Ali to je jedna druga tema. U zadnjem broju Novosti, izašla je tako i reportaža o „dedi Dušanu“ koji živi u zadnjoj kući, zadnjeg sokaka Malog Gradca na Baniji. Deda Dušan navodno ima samo tri želje. Prva je da mu netko popravi mostić preko potoka, druga da dobije frižider i treća, neka mu nekim čudom netko nabavi motornu pilu, može i polovnu.

Nije ovo prva reportaža ovakvog sadržaja. U svakom broju Novosti imate bar jednog deku ili babu koji kukaju nad svojom teškom životnom situacijom. Sirotinja, hrvatska i srpska, u svakom slučaju teško živi i onda se preko tih socijalnom problema pokušava ganuti društvo, izazvati solidarnost i osjećaj empatije prema manje sretnima što životare u Lijepoj Našoj.

Protiv Milorada Pupovca, podignuto je više kaznenih prijava zbog zloupotrebe položaja i netransparentnog trošenja proračunskog novca, i to ne od strane „ustašije“ već samih Srba koji više ne mogu podnijeti njegov „protektorat“ nad svim Srbima u Hrvatskoj. Pojednostavljeno, dosta Srba smatra kako ih Milorad krade. Troši novac namijenjen njima, kao da je samo njegov, privatan i u tome nema nikakve mjere.

Reporteri Novosti, posjećuju redovito srpsku starčad i objavljuju priče, manipulirajući ljudskom nesrećom radi vlastitih političkih ciljeva ali gdje je konkretna pomoć? Zar od svih tih milijuna kuna koje im se slijevaju redovito u blagajnu i džepove, ne mogu odvojiti ni pišljiv par tisuća kuna kako bi pomogli siromasima poput Dušana? Pošto je Milorad Pupovac izgleda takva škrtica, odlučio sam ponuditi pomoć ovim putem „Dedi Dušanu“. Nemam novaca, ali imam jedan stari frižider koji radi, i rado ću mu ga pokloniti. Za mostić preko potoka voljan sam zamoliti prijatelje kako bi mu ga sagradili. Jer slažem se. Mostovi se trebaju graditi a ne rušiti.

Stojim iza ovog što sam napisao, i molim ekipu iz Srpskih Novosti da se jave u redakciju Dnevno hr, kako bi realizirali ovu akciju. Muči me samo ta motorna pila. Mogla bi se i ona nabaviti, ali znamo čemu su pile služile. Podsjeća me to malo na balvan revoluciju. Ne mislim da bi Deda Dušan pilio drva i radio barikade ali što će se dogoditi ako ga kakav rođak pita neka mu posudi pilu? Može li itko biti siguran nakon svega, čemu će ta pila poslužiti? Zato, nema problema sve može. I frižider i radna akcija na izgradnji mostića. Vjerujem kako ipak Dušanu stvarno treba ta motorna pila, i da njome ne mislim raditi nikakvo zlo. Samo uvijek postoji ono ‘ali’ i zato Milorade cicijo, nabavi „Dedi Dušanu“ motornu pilu! Ne očekuješ valjda da i nju mi „ustaše“ kupimo…

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/akcija-za-dedu-dusana-reporteri-novosti-posjecuju-srpsku-starcad-radi-politickih-ciljeva-a-gdje-je-konkretna-pomoc-987893/#axzz4SvJhqIQ4
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 16:07

Hrvatska javnost, pa i u slučaju Ina (MOL) prepuna je zamjena teza, spinova, prešućenih istina i milijun puta ponovljenih laži.

O HDZ-u i njegovim vladama napisao sam tone kritičkih tekstova. No kada je u pitanju afera oko Ine, u javnosti je, zbog suđenja Sanaderu zbog optužbi za primanja mita, HDZ prozvan “zločinačkom organizacijom”. Nakon gubitka arbitraže i Plenkovićeve najave, po meni, državničkog poteza “vraćanja Ine kući”, opet se zbog Ine napada HDZ, a mnogi kažu da je Plenkovićev plan za povratak ove kompanije u vlasništvo RH zapravo ekonomski loš potez, a politički da se radi o blefu ili “spašavanju HDZ-a od odgovornosti za sve što se s Inom dogodilo”, napisao je Ivica Šola u svojoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju.

Ovdje zato ne kanim braniti HDZ, već istinu, i zapitati se je li zapravo SDP što se tiče Ine “zločinačka organizacija” ili HDZ? Evo nekoliko “nebitnih detalja” o ovom fenomenu s obzirom na ograničeni prostor.

Krajem 1998. Ina je kupila u Sibiru velika naftna polja “Bijele noći”. Na vlasti je HDZ. Zbog tada velike naftne krize, Ina ih je kupila za kikiriki, za 18,5 milijuna dolara, zalihe nafte procijenjene su na 30 godina. Tuđman, shvativši dalekosežnu i stratešku važnost ove akvizicije za budućnost RH i Ine, odlazi u Moskvu, koja tada nije baš prijateljski bila nastrojena prema Zagrebu.

Onda dolaze Račan, Linić i društvo i 2002. godine prodaju “Bijele noći” nepoznatoj švicarskoj tvrtki PBS iza koje je stajao tada malo poznati “Rosneft”, i to bez natječaja. To je odradio tadašnji Račanov potpredsjednik Slavko Linić, a Vlada prihvatila. I evo vam epiloga: “Bijele noći” su već 2013. godine proizvele više od tri milijuna tona nafte, što je više od ukupne godišnje proizvodnje Ine i MOL-a zajedno! Taj promašaj je SDP-ovo maslo.

Je li, dakle, SDP ili HDZ “zločinačka organizacija”, HDZ koji je na čelu s Franjom Tuđmanom prepoznao trenutak i vrijeme kada nešto jako vrijedno kupiti jeftino, a Račan i reformirani komunisti sve to sprčkali!?

Isto je i s upravljačkim pravima.

Ponovit ću brojkama i slovima što već više puta javno napisah: U vrijeme račanovske privatizacije Ine i svih tih događanja predsjednik uprave Ine, kako je poznato, bio je HNS-ovac Tomislav Dragičević, a Slavko Linić (opet on!) obnašao je dužnosti potpredsjednika Vlade RH za gospodarstvo i predsjednika Nadzornog odbora Ine. Na međunarodnom natječaju za 25 posto plus 1 dionicu Ine odlukom Vlade odabrano je pet ponuđača, među kojima su bili: OMV, MOL, “Lukoil”, “Rosneft” i “Edison”.

U ožujku 2003. godine (“Bijele noći” prodane godinu dana ranije) Vlada RH osniva Savjet za privatizaciju INA Industrije nafte d.d., kojeg čine: Ivica Račan, Goran Granić, Slavko Linić, Radimir Čačić, Ljubo Jurčić, Božo Kovačević i Željko Pecek.

Ponude su podnijeli MOL – 505 milijuna USD, ili 1300 kuna za dionicu, OMV 420 milijuna USD, dok je “Rosneft” odustao od natjecanja s obrazloženjem da mu nije ponuđeno dovoljno jamstvo za stjecanje daljnjih dionica Ine do većinskog paketa. Izvješće u Saboru o prihvaćanju MOL-a predočio je Linić (opet on!), te se prihvaća s 81 glasom “za”, i to bez nazočnosti zastupnika HDZ-a!

Dakle, HDZ kao “kriminalna organizacija” kada je Ina u pitanju napustio je Sabornicu, a već tada je MOL s 25,1 posto vlasništva dobio aneksom ugovora dva člana Nadzornog odbora s pravom veta, pa su de facto “preuzeli” upravljanje Inom s mizernim udjelom u odnosu na upravljačka prava.

Tko je, dakle, “zločinačka organizacija” kada je Ina u pitanju? HDZ, koji nije glasovao za ovakav nenormalan odnos vlasništva i upravljačkih prava, ili SDP, koji je bio “za”? Ne morate biti Einstein da biste dali točan odgovor. “Reformirani” Račanovi komunisti.

Oni su samo nastavili ono što su njihova braća po ideologiji radila s Inom u vrijeme SFRJ, zbog čega je Đureković i dobio kao “nagradu” sjekirom u glavu još 1983. godine, raskrinkavši u svojim knjigama kriminal “crvenih menadžera” u Ini, na čelu s Titovim sinom Mišom Brozom i sinom Mike Špiljka, Vanjom, koji danas živi u Švicarskoj bogat kao krez. To je njima njihova borba dala kada su imali tatu za Maršala i visokog jugoslavenskog dužnosnika Miku za tatu.

Hrvatska javnost, pa i u slučaju Ina (MOL) prepuna je zamjena teza, spinova, prešućenih istina i milijun puta ponovljenih laži.
Plenkovićevoj Vladi, koja nije ni luk jela ni luk mirisala, ne samo što se Ine tiče, svakodnevno ispadaju kosturi iz ormara koje su tamo spremile stare udbaške ili partijske strukture bilo iz HDZ-a, bilo iz SDP-a.

Nakon što je najavio vraćanje Ine u okrilje “matice domovine” javljaju se “savjetnici” u javnom prostoru, mahom blebetala bez ikakve odgovornosti, ili osobe poput Ljube Jurčića koje su bile dio Račanove Vlade kada se to događalo, i iznose svoja mišljenja, sugerirajući Plenkoviću što da radi ili da griješi. Možda su u pravu, možda nisu, to treba prepustiti ljudima koji to bolje znaju i koji jamačno Plenkoviću oko pronalaženja najboljeg rješenja ili modela mogu pomoći.

http://narod.hr/hrvatska/ivica-sola-li-sdp-zlocinacka-organizacija
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 16:38

Dakle, dobro informirani potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin ostaje nam dužan odgovoriti tko je sve 2003. godine u vrijeme tzv. račanizacije gosposdarstva od SDP-ovaca i HNS-ovaca uzeo proviziju za prodaju prvih 25% Ininih dionica MOL-u, koje su vrijedile 6-8 milijardi dolara, a prodane za bagatelnih 505 milijuna dolara. 

Grbin bi nam sigurno mogao odgovoriti i zašto je tada odbijene povoljnija ponuda OMV- a, a prihvaćena lošija ponuda MOL-a. Od Peđe Grbina, koji je očito dobro upućen u takve nezakonite posredničke usluge očekujemo odgovor i na pitanje jeli provizija isplaćena na račun SDP-a i HNS-a u Hrvatskoj ili inozemstvu, jeli provizija isplaćena u forintama, eurima ili kunama, tko je sve u ime i za račun SDP-a i HNS-a ovlašten u bankama raspolagati tim sredstvima, jeli provizija isplaćena u gotovini i na čije sve ruke, jeli HNS-ov čelnik doživio prometnu nezgodu u Mađarskoj uputivši se prema OTP banci u Budimpešti i na koncu o kolikoj svoti nelegalno stečenog novca se radi. - pita Vesna Balenović.

Bi li tko iz DORH-a pozvao i saslušao Peđu Grbina?

S obzirom da je Peđa Grbin izjavio da SDP načelno nije protiv nacionalizacije Ine, pitamo se, zašto je onda INA uopće prodavana? 

Jeli uopće bilo društveno opravdane potrebe ili kakve turske sile prodavati INU? Po logici Peđe Grbina jedini razlog prodaje djela dionica INE 2003. godine mađarima, morala je biti isključivo provizija, koju je inkasirala trećesiječanjska koalicija prije 13 godina.

Odgovore na ovaj zanimljivi niz pitanja Peđa Grbin nam sigurno neće niti htjeti, niti smjeti dati. Bilo bi zato dobro znati, jeli itko iz DORH-a ovih dana gledao tv i čuo ove izjave potpredsjednika SDP-a Peđe Grbina? Bi li tko iz DORH-a pozvao i saslušao Peđu Grbina? Možda Peđa Grbin želi podijeliti informacije koje zna s policijom i DORH-om, a ne s nama običnim građanima. Možda bi nakon temeljite analize Grbinovih brzopoteznih odgovora represivni aparat konačno došao do saznanja tko se sve iz SDP-a i HNS-a okoristio provizijama i bagatelnom prodajom udjela INE 2003. godine. – zaključuje predsjednica udruge "Zviždač" Vesna Balenović.

http://hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/45444-balenovic-neka-peda-grbin-kaze-tko-je-2003-uzeo-proviziju-pri-prodaji-ina-e
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 3/1/2017, 18:59

Jedna od pametnijih narodnih uzrečica jest ona da je bolje svašta pojesti nego svašta govoriti.

Ipak, to zrnce pučke mudrosti vjerojatno je zaobišlo sveprisutnog hrvatskog ekonomista/političara/menadžerskog eksperta Ljubu Jurčića koji se proteklih dana u domaćoj javnosti afirmirao kao vodeći kritičar Vladinih planova otkupa dionica Ine od MOL-a. - Ina je izgubila prednosti koje je imala i zato ne treba ići u otkup dionica - tako je Vladi poručio Jurčić, uz kratku prigodnu ex cathedra pouku o tome kako "nafta nije biznis budućnosti". 

Bio bi to legitiman stav - postoji cijeli niz razloga zbog kojih građani imaju razloga biti skeptični prema toj transakciji - samo da internet ne pamti odgovor istog tog hrvatskog ekonomista/političara/menadžerskog eksperta iz 2013. na pitanje novinara Slobodne Dalmacije o tome kako reagirati na mađarske najave da će prodati svoj udjel u Ini. "Hrvatska treba iskoristiti trenutak i kupiti mađarski udjel u Ini. 
Mađarski premijer Viktor Orbán svojedobno je iz MOL-a izgurao Ruse, isplatio im njihov udjel i sad ima čistu situaciju. Ne vidim razlog zašto naša Vlada to isto ne bi napravila u Ini i osigurala zemlji energetsku neovisnost", ispalio je bezrezervno Jurčić, da bi na potpitanje novinara o tome kako će Hrvatska oslabljena petogodišnjom recesijom to platiti lakonski sumirao: "Takve stvari su uvijek pitanje političke volje".

Dakako, moguće je da je dobri profesor međunarodne ekonomije promijenio mišljenje, da je naftni biznis u tri godine od vodeće globalne industrije postao "biznis prošlosti", da je Ina "izgubila prednosti koje je imala", no nijedan od tih izgovora ne može objasniti pravu tiradu ekscentričnih istupa i tvrdnji o Ini kojima je posljednjih godina obasipao hrvatske građane. 

Tako je 2013. nacionalizacija Ine bila "dugoročno isplativ potez i za Vladu i za građane", a 2016. "emocionalna, a ne racionalna odluka". Već 2014., pak, prvu fazu privatizacije Ine - koju je sam vodio - proglasio je uzornim procesom vođenim u skladu sa svjetskim standardima, da bi dvije godine kasnije mrtav-hladan zaključio da je Zakon o privatizaciji Ine - "prevara". Kompaniju koju je nekoć proglašavao strateški važnom - toliko da bi njezinim preuzimanjem država osigurala energetsku neovisnost (!?), eto tek pedesetak tjedana kasnije okarakterizirao je kao "u svakom pogledu strateški nevažnu tvrtku". 

Na koncu - možda i simbolično - Inu koju je prvo prodavao, pa onda lobirao za njezin ponovni otkup - ovih je dana proglasio "žrtvom politike". Ljubo Jurčić ekonomist tako je prokazao Ljubu Jurčića bivšeg ministra. Hoće li prozvani uzvratiti? I kome vjerovati? Jurčiću profesoru ili Jurčiću političkom kandidatu? Jurčiću iz 2003., onom iz 2013. ili inkarnaciji iz 2016.? 

http://www.jutarnji.hr/komentari/internet-pamti-sve-kako-je-ljubo-jurcic-ekonomist-prokazao-ljubu-jurcica-politicara-i-bivseg-ministra-u-slucaju-otkupa-ine/5459703/
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 40 of 50 Previous  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 45 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics