ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 39 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest 12/30/2016, 14:53

evo, prošlo Došašće, nisam cijelo vrijeme ni gledala dnevnike ni slušala vijesti ni pratila portale i bila sam skroz mirna... sunny
sada opet došlo vrijeme kad se treba znati gdje se živi, na nebu ili na zemlji.. ali koliko vidim tu se nije puno toga promijenilo...

Tonči Staničić i Veselko Grubišić prva su dvojica novih veleposlanika koji će preuzeti hrvatske diplomatske misije u Moskvi i Podgorici nakon što se u Banske dvore uselio premijer Andrej Plenković. Kako prenosi Jutarnji list, intenzivno se razgovara i o novom hrvatskom veleposlaniku u Washingtonu i postoje već konkretna imena na koja se računa, ali će premijer Plenković i šef diplomacije Davor Ivo Stier s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović o tome intenzivnije razgovarati odmah nakon Nove godine.

Kolinda Grabar-Kitarović u nekoliko je navrata postavila otvoreno pitanje zastupaju li neki hrvatski veleposlanici interese hrvatske države ili države primateljice, pogotovo kada su se složili s kritikama Hrvatske koje su dolazile iz svijeta. Sama predsjednica nikada nije konkretno rekla o kojim je veleposlanicima riječ, ali dobri poznavatelji vanjske politike tvrde da se radi o Jošku Paru, veleposlaniku u SAD-u, Ivi Goldsteinu, veleposlaniku u Francuskoj, Gordanu Markotiću, veleposlaniku u Srbiji, i Ivani Sutlić-Perić, veleposlanici u Crnoj Gori.

Najvažnija izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Božićnom intervju za Večernji list prošla je čini se – nezapaženo.

Govoreći o vanjskoj politici , Predsjednica je kazala “i sama sam se uvjerila da ima veleposlanika koji ne da ne rade u interesu hrvatske države, nego rade protiv državne politike.
Srbija tražila da naše veleposlanstvo spusti zastavu na pola koplja na Dan Oluje!

Žurno je potrebno napraviti promjene u hrvatskoj diplomaciji u mnogim državama jer sam se i sama uvjerila da ima veleposlanika koji ne da ne rade u interesu hrvatske države, nego rade protiv državne politike. Veleposlanici su diplomati i oni ne kreiraju državnu politiku, nego je provode.

http://narod.hr/hrvatska/velike-promjene-diplomaciji-predsjednica-prozvala-neke-diplomate-da-rade-interesa-hrvatske

Guest
Guest

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 39 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest 12/30/2016, 14:59

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/30/2016, 15:08

Mreža hrvatskih žena (The Croatian Women’s Network) objavljuje 26 dobitnica prestižnih nagrada “Utjecajne hrvatske žene” (Croatian Women of Influence Award) i “Buduće liderice” (Future Leaders Award), koje će biti dodijeljene 8. ožujka 2017. godine na svečanosti u povodu Međunarodnog dana žena u Zagrebu.

Između 75 nominiranih žena istaknule su se one iz Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Kanade, Meksika, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Švicarske.

Nagrada “Utjecajne hrvatske žene” prepoznaje angažirane, inovativne i utjecajne žene hrvatskoga podrijetla, a bit će dodijeljene dvadeset dvjema istaknutim ženama iz Hrvatske i hrvatskih zajednica diljem svijeta. Nagrada “Buduće liderice” bit će dodijeljena trima poduzetnim mladim ženama ispod dvadeset godina koje su pokazale izuzetan talent već u ranoj dobi.

Prvi put počasnu nagradu “Friends of Croatia” uručit će dr. Esther Gitman zbog njenih zasluga u širenju istine o životu i radu blaženog kardinala Alojzija Viktor Stepinca. Nagrade će biti dodijeljene nakon cjelodnevne konferencije “Napredak žena.

Esther Gitman je američka povjesničarka židovskog podrijetla, stručnjakinja za holokaust na području Jugoslavije s posebnim fokusom na NDH.

Esther Gitman rođena je u Sarajevu, a majka je s njom uspjela pobjeći iz NDH zbog progona Židova. Kako je posvjedočila u jednome intervjuu, Istraživanjem spašavanja Židova u NDH počela se baviti nakon što ju je kći koja ima šestero djece upitala kako je uspjela preživjeti holokaust.

Doktorirala je na City University of New York, a spoznaje svoga istraživanja sažela je u knjizi pod nazivom “When Courage Prevailed: The Rescue and Survival of Jews in the Independent State of Croatia 1941-1945” (Kad hrabrost prevlada: Spašavanje i opstanak Židova u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj 1941.-1945.)

http://narod.hr/kultura/dr-esther-gitman-dobitnica-pocasne-nagrade-zbog-zasluga-sirenju-istine-zivotu-blazenog-alojzija-stepinca

još uvijek ima normalnih ljudi na čardaku
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/30/2016, 15:12

Vrijeme je za njezino veličanstvo sarmu

http://gastro.24sata.hr/recepti/tajna-savrsene-sarme-7196
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/30/2016, 17:04

Kako smo već pisali košarkaši Crvene zvezde u prepunoj dvorani u Beogradu u sklopu 15. kola košarkaške Eurolige iznenadili su ruski CSKA, klub koji je ujedno i europski prvak. Zvezda je slavila 11 poena razilike u ludoj ali i neprijateljskoj atmosferi, neprijateljskoj prema Hrvatskoj. Delije, zloglasna navijačka skupina Crvene zvezde, ”proslavila” se u Hrvatskoj devedesetih kada ih je vodio ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, koji ih je na kraju i poveo u agresiju na Hrvatsku te susjednu Bosnu i Hercegovinu.

Spomenimo usput kako je Crvenoj zvezdi bila to sedma pobjeda, dok je CSKA upisao treći poraz u 15 utakmica, uz, kako smo rekli, fanatičnu atmosferu za koju su se pobrinule Delije bilo je neprijateljstva prema Hrvatskoj, jedna grupa navijača Zvezde izvjesila je ogromnu srpsku zastavu na kojoj je ćiriličnim pismom pisalo Vukovar.
Ovim su potezom zapravo Delije htjele reći da je Vukovar u Srbiji, ne zbog same ćirilice već zbog činjenice da su na srpskoj zastavi napisali ime hrvatskoga grada. Ovakvi ispadi navijača u Srbiji nikoga pretjerano ne čude, naime, nije li srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić ne tako davno rekao da je Vukovar srpski grad? Reakcija iz Hrvatske na takve fašistoidne ispade bila je u najmanju ruku blaga, gotovo da je izostala, barem od strane hrvatskih vlasti. Tada je Vlada Zorana Milanovića upravljala Hrvatskom.
Navodno su ispad sinoć u Beogradu režirale Delije iz Beograda, a ne iz Vukovara, kao što je to nedavno bio slučaj. Podsjetimo, prije dva tjedna na nogometnoj utakmici u Kruševcu između Zvezde i Napretka dogodio se sličan incident sa zastavom, radilo se o hrvatskoj trobojnici koju su zapalili pripadnici hrvatskog ogranka Delija iz Vukovara, zbog čega su privedeni u PU vukovarsko-srijemsku. Riječ je o mladićima u dobi od 18, 23 i 26 godina. Nažalost, ispadi navijača srpskih klubova sve su češći.

gdje će granicu tolerancije naći vlada Andreja Plenkovića?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/30/2016, 17:09

VAKULINA PROGNOZA: Poznati meteorolog napravio pregled tekuće godine i najavio kakvo nas vrijeme očekuje u 2017.

http://net.hr/danas/hrvatska/vakulina-prognoza-poznati-meteorolog-napravio-pregled-tekuce-godine-i-najavio-kakvo-nas-vrijeme-ocekuje-u-2017/

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 39 Vakula-hrt
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 12/31/2016, 11:31

Na dan 31. prosinca 1991. prvi puta je emitirana na Hrvatskom radiju Split najpoznatija ratna pjesma Domovinskog rata „Bojna Čavoglave“. Pjesmu je snimio dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski vojnik Marko Perković Thompson. Među Hrvatima postala je simbol otpora srbijanskom agresoru.

Pjesma počinje pokličom Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) “Za Dom – Spremni!” i poručuje bandi četničkoj da neće ući u Čavoglave.

Tekst pjesme se bavi obranom hrvatskog sela Čavoglave u blizini Drniša od agresije Srba koji su prije toga uništili cijeli kninsko-drniški kraj ubijanjem, progonom i etničkim čišćenjem Hrvata. Sve je bilo razoreno i Srbi su se spremali izaći na more, ali mala grupa branitelja sela Čavoglave rekla je odlučno vojnički „nećete u Čavoglave“!

Taj osjećaj i tu volju hrvatskog vojnika strašne 1991. uglazbio je Marko Perković Thompson u stihovima gdje poručuje da će Hrvati braniti svoju Hrvatsku do smrti, sa spremnošću hrvatskog vojnika da srbijanskog agresora protjera i oslobodi domovinu Hrvatsku.

Tijekom Domovinskog rata pjesma je bila jako slušana, te je proslavila Marka Perkovića Thompsona (dobio nadimak po strojnici Thompson koju je imao u ratu). On je nakon te mega popularne budnice nastavio pjevati domoljubne pjesme, pa su one postale njegov zaštitni znak. Njegove pjesme su s vremenom, zbog domoljubnog i vjerskog karaktera, postale „trn u oku“ dijelu projugoslavenski i antihrvatski orijentiranih medija i političara.
Selo Čavoglave postalo je s vremenom mjesto u kojem se prvo hrvatski narod Dalmacije, a zatim cijele Hrvatske spontano okupljao na proslavu obljetnice oslobođenja Hrvatske 5. kolovoza, kao odgovor na klevetanje i demonizaciju Domovinskog rata i hrvatskih branitelja i generala. U tom procesu sudjelovali su mnogi tadašnji i još uvijek aktivni političari i mediji. Danas se ti sramni događaji, nakon oslobađajuće presude generalima i otpora hrvatskog naroda ponovnom prekrajanju hrvatske povijesti, pokušavaju zaboraviti i sakriti od javnosti.

Nezaboravna ratna pjesma „Bojna Čavoglave“:

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by debotoijusto 12/31/2016, 12:07

"Bila je ratna devedesetdruga – moralo je biti proljeće – jedna od onih večeri između zadnjeg Ferala i sljedećeg terena, u mitskoj Mirovoj trattoriji. Cijela je opskurna reprezentacija splitskog Rico’s bara tu: lokalni redikuli s Toća, novinari, muktaši i trgovci srpskim nekretninama, posrnule manekenke, reporteri Reuters’a i El Munda, mjesne pijančine, HOS-ovci i vojni policajci, šverceri humanitarne pomoći, usidreni pomorci i – tamo, za stolom u kutu – Predrag, ja i četvrti bocun crnog.
Taj je četvrti bocun, po svemu sudeći, kriv što se večeri sjećam kroz – kako bi rekao narodni pjesnik – ‘gustu maglu’. Ono što je izronilo iz magle pamtim, međutim, dobro: sramežljivog mladića duge kovrčave kose, s jedva-tri zdrava zuba u ustima, i tog tipa koji nas je upoznao, i kazetu nekakvu staru, prljavu, i tu gitaru rusticu iz Mirovih zvučnika, i tročetvrtinski rif i poklič ‘Za dom – spremniiiiii!’, i opće ludilo u trattoriji, i onda opet ‘stavi tu pismu opet’, pa opet, pa opet, ‘nećete u Čavoglave, niste ni prije’.
Thompson nam reče da se zove taj tip, ne Tompson nego Thompson, sa ‘h’, po onom strašnom puškomitraljezu iz Drugog svjetskog rata kojega on duži u svojoj bojni. I da dolazi iz Čavoglava, da tamo drže liniju prema Mirlović Polju, i da je on tu pjesmu napisao sâm, iz glave. Sjećam se kako smo ga Predrag i ja mrtvi ozbiljni i mrtvi pijani uvjeravali da ima autentičnu ratničku pjesmu, hit rata ‘92, i da će ta pjesma pomesti humpa-cumpa koračnice i operetne budnice Đuke Čajića i Dražena Žanka. I onda opet vrati kazetu na početak, još jedanput, ‘tuče thompson, kalašnjikov, a i zbrojevkaaaa, baci bombu, goni bandu preko izvoraaaa…’, pa još jedanput, a u trattoriji nered i rasulo.
Sjećam se još da su na kazeti, snimljenoj u nekom primitivnom radijskom studiju, bile četiri verzije Čavoglava, među kojima i ona hard-core, s uvodom "za dom spremni" i stihovima poput čujte Baljci,Mirlovićibando četnicistići će vas naša ruka i u Srbiji, ali i jedna ublažena, bez bojnog pokliča u uvodu, i bez Baljaka i Mirlovića, srpskih sela oko Čavoglava, namijenjena očito politički korektnom tržištu.
Sjećam se još kako smo se cijelu noć smijali i zajebavali s Baljcima i Mirlovićima, i kako smo poslije te noći završili u restoranu Emona, gdje je svirao Dino Dvornik, i kako smo pokušali popeti Thompsona na binu, i kako je Dino popizdio, i kako smo kazetu s Čavoglavamana koncu uvalili muzičkom uredniku Radio Splita, uvjeravajući ga mrtvi pijani i mrtvi ozbiljni da je zvijezda rođena i da je to pjesma s kojom će Hrvati dobiti rat, i… ostalog se već slabo sjećam.
Ostalo je, naime, povijest.
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sora 12/31/2016, 12:23

I sad vi mene uvjeravate da je to neko velicanstveno cudo
Napisati jednu ratnicku, domoljbnu ?
Aj ne serite
To je kao i DRUZE TITO.MI ti se kunemo
Ili VJERUJTE U NAS.
To nije nikakvo cudo. Jedna pjesma koja ima odredeni glazbeni naboj, poruku..i nist vise .
Kolko vidik, ode i ona u zaborav
Osim za metildu iz naftalina

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sora 12/31/2016, 12:29

Stepinac je osudeni ratni zlocinac
Zasto se ne provede revizija sudskog procesa ?
A ove utjecajne zene iz amerike ..
Pa svasta
Nama treba doci amer dati pamet

2014-04-29

Back to top Go down

Post by jastreb 12/31/2016, 12:35

Ma taj Tompson je jedino imao te Čavoglave. I sad od toga radimo neko veliko čudo.

Pa Srbi su imali na stotine takvih pjesama.

Baja Mali Knindža čini mi se sam je otpjevao više borbenih pjesama nego sva hrvatska estrada zajedno.

I sad Thompson uzdizati u nebesa radi tog pjesmuljka koji je već nakon 10 slušanja svakom živom dosadio.

Bezze.
jastreb
jastreb

2014-04-22

Back to top Go down

Post by debotoijusto 12/31/2016, 12:45

najvolim pisme sadrzaja
kusin galeb stina mater suza
od borbenih 
disu necete najaci zmija brale
debotoijusto
debotoijusto

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Guest 12/31/2016, 15:15

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 12/31/2016, 15:28

Jesam ja Hrvat, ali kad se usprkos tome neki put osjećam loše, onda vičem da sam ustaša.
Ustaša se još jače osjeća nego samo Hrvat.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 12/31/2016, 15:32

crvenkasti wrote:Jesam ja Hrvat, ali kad se usprkos tome neki put osjećam loše, onda vičem da sam ustaša.

jesi li danas loše... šta se ne pripremaš za doček Nove?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 12/31/2016, 15:36

metilda wrote:
crvenkasti wrote:Jesam ja Hrvat, ali kad se usprkos tome neki put osjećam loše, onda vičem da sam ustaša.

Zbrajam što sam učinio protekle godine i što očekujem u slijedećoj, pa me uhvatila depresija.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 12/31/2016, 15:42

crvenkasti wrote:
metilda wrote:

Zbrajam što sam učinio protekle godine i što očekujem u slijedećoj, pa me uhvatila depresija.
 :) jesi li sam?
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by crvenkasti 12/31/2016, 15:45

metilda wrote:
crvenkasti wrote:
metilda wrote:

žena i mala otišle u dućan po tonik
votke imamo još
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Guest 12/31/2016, 15:51

crvenkasti wrote:
metilda wrote:
crvenkasti wrote:
metilda wrote:

žena i mala otišle u dućan po tonik
votke imamo još
kolači, pršut, francuska salata, pečena prasetina? ili si ti jedan od onih kao i ja kome doček nove godine ne znači ama baš ništa... djeca nešto spremaju, ja ću sudjelovati samo zato jer smo si na okupu i dobro nam je...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by danni1 12/31/2016, 16:38

Sora wrote:

Stepinac je osudeni ratni zlocinac
Zasto se ne provede revizija sudskog procesa ?
A ove utjecajne zene iz amerike ..
Pa svasta
Nama treba doci amer dati pamet
Pa i Tito je zločinac i robijaš i Mesić...Tuđman isto sve antifašisti a robijaši.

Male
2014-04-16

Back to top Go down

Post by Guest 1/1/2017, 09:28

Svima vam sretna Nova godina sa željama da nam 2017. bude godina prosperiteta, gospodarskog rasta, puno novorođene djece, puno više razumijevanja i tolerancije i da ovaj naš čardak postane ugodno mjesto za život iz kojeg mladi neće odlaziti nego se u njega vraćati! Živjeli!
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 39 of 50 Previous  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics