ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Page 10 of 50 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50  Next

Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 10 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by kic 23/10/2016, 10:17

narodnooslobodilački rat?

prelaka je ova igra :D

kic
Admin

2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 10 Empty Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji

Post by Guest 23/10/2016, 10:23

kic wrote:narodnooslobodilački rat?

prelaka je ova igra :D

vidim da si Eri spucao ban pa ne može prevesti
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 10:26

Slika govori tisuću riječi, pa kao što je slika zagrljenih Milanovića i Manolića nagovijestila Lex Perković, tako je slika iz Jutarnjeg, gdje su na jednoj strani bili živahni starčić Manolić i Šeks u srdačnom razgovoru, a s druge Hasanbegović kako osamljen puši na balkonu zgrade Sabora, najavili događaje koji će uslijediti. Prvi od njih je, svakako, bilo imenovanje novih ministara u Plenkovićevoj, zasad još nepotvrđenoj, vladi. Zanimljivo da su se i danima nakon te fotografije neki još nadali da će Hasanbegović ostati ministar, ili da će ga bar naslijediti netko tko nije dio kulturnjačke mafije u Hrvatskoj.
A onda su, nekoliko dana kasnije, uslijedili šok i nevjerica.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/marcel-holjevac-cemu-sok-i-nevjerica-kad-je-sve-bilo-ocito-965593
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kic 23/10/2016, 10:30

da je manje pušio, a više pio
Vladimir bi ga, više volio..

xD
kic
kic
Admin

Male
2014-04-10

https://www.ex-iskon-pleme.com

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 10:45

Beograd je zadovoljan novom hrvatskom vladom, zadovoljni su i u oporbi, pa je onda jasno da su u HDZ-u uglavnom nezadovoljni.
Ali nemaju baš pravo biti. Poznato je da je ovca životinja od koje se dobiva mlijeko, vuna, meso, i glasovi na izborima. Ja mogu razumjeti da su birači HDZ-a razočarani odlukom Andreja Plenkovića, ako je odluka uopće njegova, a ne donesena negdje drugdje, o čemu je nešto napomenula Mirela Holy u studiju 4. Ali činjenica je da Plenković nikad, baš nikad, nije skrivao u kojem će smjeru ići njegova politika. Nikad nije skrivao da ne želi Karamarkove ljude u Vladi, što je uostalom i uobičajeno kod ovakvih prevrata – novi vođa, ako želi opstati, uvijek traži ljude lojalne sebi.
On nikad nije skrivao da će njegova politika biti dobrim dijelom kreirana u Bruxellesu, i otvoreno je rekao da u njegovom HDZ-u neće biti mjesta za “ekstremiste”, a po euroatlantskim normama Hasanbegović je ekstremist. On nikad nije skrivao da neće voditi politiku konflikta, kao Karamarko, već beskonfliktnu politiku, pa i po cijenu odricanja HDZ-a od svega što je ikad zastupao, i ideološke kapitulacije. On je jasno rekao da se HDZ neće baviti svjetonazorskim temama, prepuštajući NGO-ima i “opinion making” tisku da kroje svjetonazor građana po svojoj šabloni. A jasno da tu nema mjesta za ljude poput Hasanbegovića. On nikad nije izgovarao psovke poput riječi “lustracija” i uvijek se pohvalno izražavao o antifašizmu.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/marcel-holjevac-cemu-sok-i-nevjerica-kad-je-sve-bilo-ocito-965593
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 11:36

“Ona prava koja imaju Srbi u Hrvatskoj ne bih poželio Hrvatima u Srbiji”, ispalio je bahato Pupovac danas u Saboru. Unatoč toj izjavi, koja je prošla nezamijećeno, kasnije istog dana je dogovorio s premijerom kvotu pomoćnika u ministarstvima iz redova manjina. Komada osam, navodno.
Stara poslovica kaže, “pazi što želiš, moglo bi ti se obistiniti”. Kad bi Pupovac bio zastupnik hrvatske manjine u Srbiji, za izjave kakve daje bi mu već kuća odletjela u zrak. U najmanju ruku. A izjašnjavati bi se vjerojatno morao kao “Bunjevac” ili tako nešto, ne Hrvat, jer to je tamo fuj i Hrvati se tamo ne žele deklarirati kao Hrvati. Što zbog stoljetnog pritiska da se odreknu svoje nacije i identiteta, što zbog straha, što zbog pranja mozga time kako je Hrvatima genetski usađeno ustaštvo i mržnja spram Srba. S druge strane, ljubav Srba prema Hrvatima nikad nigdje nije bila upitna. I manifestira se na sto načina. Od Šešelja i Vučića do Pupovca. Da ne idemo sad u povijest, u kojoj teško da ima srpskog lidera koji nije klao, pokoravao, ili napadao Hrvate, ako je ikako mogao. Kralj, Draža, Sloba, i tako dalje.
Ili, još bolje, probajte si zamisliti kad bi netko tko bi bio pandan Pupovcu, recimo Hasanbegović, sjedio u parlamentu Srbije. A ne vidim po čemu je to Hasanbegović više hrvatski nacionalist nego što je Pupuvac srpski. Ne bi dugo živio, zar ne? Dok su u hrvatskim vladama uredno sjedili bivši ministri tzv. SAO Krajine koji su se naslikavali s kokardama dok se etnički čistilo Hrvate, dotle bi itko tko se ikad slikao s nekakvim U u pozadini u Srbiji vrlo brzo loše završio.
No, mislim da bi Pupovcu ovdje ipak trebalo udovoljiti, i dati im upravo onakva prava kakva imaju Hrvati u Srbiji.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 23/10/2016, 11:40

Metilda,  ne zamaraj se. Sve su ti to govna , ti ih braniš a Zlatko ti je uz Brunu i Glasnovica i branitelja digao ruku za tu vladu. 
Jedino živi zid nije , eto njih brani.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 11:49

kaja_333 wrote:Metilda,  ne zamaraj se. Sve su ti to govna , ti ih braniš a Zlatko ti je uz Brunu i Glasnovica i branitelja digao ruku za tu vladu. 

Ma ne branim ih.. recimo da sam ljuta na sebe što sam uopće izašla na izbore. I što sam bila naivna i čak marcelu rekla da ne pretjeruje jer uvijek postoji nada. Ljuta sam na sebe što sam se nadala da ćemo makar jednom dobiti normalnu vlast. Dapače, ovim člancima ih napadam. Druga je stvar što ja uopće nemam vremena za rasprave kakve vi vodite po raznim temama, pa ako negdje i ostavim post ne mogu ga kasnije pronaći. Ja sam ti neretvanski poljoprivrednik i na forumu sam kad pada kiša i kad je nedjelja, večer ili svetac. :D  Inače sam više vremena na fejsu ali kako se djeca ljute kad se tamo bavim politikom pa mi fejs služi samo za književnost i moje fotografije. Naravno da nisam očekivala kako neće biti komentara, posebno od osoba koje me inače ne podnose, ali sve je to dio forumskog folklora. Ne brini, ja sam na forumu od 2004. i znam kako funkcionira.  :x
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 11:51

Zašto Nina Obuljen nije Karamarko?
Nalazi li se Nina Obuljen u sukobu interesa zbog svojih veza s HAVC-om? Ona je bila članica Upravnog odbora HAVC-a. Tamo je zastupala Hrvatsku udrugu producenata, i to u vrijeme kad je HAVC dobio novac od države za snimanje pročetničkog propagandnog uratka „15 minuta – masakr u Dvoru“, što je skandal nezamisliv u bilo kojoj drugoj državi: BBC sigurno ne bi financirao snimanje filma koji o ratu govori iz nacističke perspektive, niti je uzima u obzir, a niti o Iračkom ratu iz perspektive Saddama Husseina, i tako dalje.
Logično je postaviti pitanje: Ako se Karamarko nalazio u sukobu interesa zbog davno prekinutih poslovnih odnosa svoje tada tek buduće supruge s čovjekom koji lobira za firmu koja je strateški partner RH, i ako je temeljem toga odlučeno, suprotno logici i razumu, da sukob interesa nije prestao s prestankom poslovnih odnosa, nego da je zbog „prijateljskih veza“ Karamarka i Petrovića sukob interesa permanentan i doživotan, može li se ista logika primijeniti i na Ninu Obuljen? Jer, ona je u prijateljskim vezama s Hribarom, čiji HAVC godišnje iz proračuna i paraproračuna (TV pretplate) uprihodi nekoliko desetaka milijuna kuna, kako koje godine. Usto, bila je u poslovnom odnosu s HAVC-om. Ne njen budući suprug, ni bivši, nego ona osobno. Ne preko nekakvog minornog ugovora o praćenju tržišta, nego kao članica Uprave!
I kako je Povjerenstvo tada odlučilo da Karamarko ne bi smio donositi odluke o INA-i – što je dovelo do pada Vlade – bi li Povjerenstvo sad trebalo donijeti odluku da ona ne bi smjela donositi odluke koje se tiču financiranja HAVC-a, gdje sjede njeni prijatelji, znanci, bivši poslovni suradnici, podređeni? Ovdje ne želim reći da su ta dva slučaja slična, nisu. Kod Karamarka sukob interesa nikako nije bio očit, i članovi Povjerenstva su imali vrlo različita mišljenja o tome je li bio ili ne u sukobu interesa. Ovdje ne bi smjelo biti spora, jer će ona kao ministrica kulture odlučivati o sredstvima koja se dodjeljuju HAVC-u.
Naravno, malo je vjerojatno da će tko postaviti to pitanje pred Povjerenstvom. Jer, neko je nepisano pravilo da se u sukobu interesa ne možete naći ako ste na „pravoj strani“.

Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 11:53

Natječaj za izgradnju Pelješkog mosta, nečeg što obećava jedno pet bivših vlada a niti jedna nije ništa realizirala, je ponovo – stopiran. Ovaj put zbog žalbe koju je na natječaj 7. listopada podnijela tvrtka “Snaga vjetra” iz Splita. Rok za dostavu ponuda je istekao 17. ovog mjeseca.

mislim da je ovo vrhunac ne tjedne nego tisućljetne političke gluposti... dabogda zaboravili osobnu kad putuju u dubrovnik koji se gle čuda nalazi u hrvatskoj...
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 23/10/2016, 12:02

metilda wrote:
kaja_333 wrote:Metilda,  ne zamaraj se. Sve su ti to govna , ti ih braniš a Zlatko ti je uz Brunu i Glasnovica i branitelja digao ruku za tu vladu. 

Ma ne branim ih.. recimo da sam ljuta na sebe što sam uopće izašla na izbore. I što sam bila naivna i čak marcelu rekla da ne pretjeruje jer uvijek postoji nada. Ljuta sam na sebe što sam se nadala da ćemo makar jednom dobiti normalnu vlast. 
Da, zato ih između ostaloga i ja napadam . Prevarili su birače , barem veliki dio njih. O naivnosti necu ili da budem general poslje bitke. Ali metilda , ta pokvarena njuška , ta šutljivost , ta biografija, pa Zoki mu je ispričao da je zlatno dete komunizma a on zna jer je iz tog miljea. Pa on je na kilometre smrdio , preko ekrana je smrdio , uopće ne kužim kako vam to nije bilo jasno..
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by kaya 23/10/2016, 12:05

Uostalom petirka je ispričala prije izbora da ga je tražila da agitiraju za Marica u srbijanskom zatvoru pa ju je otkantao da to gazde ne vole i da neće. Nakon sto je ova sama ishodila puštanje prisvojio si je zasluge i to su najednom napravili " oni zajedno". Dno od čovjeka.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 12:08

metilda wrote:
Noor wrote:

kico...da ti rečem iskreno, ne bojim se ja nikoga ovdje, metiLJdu nisam prijavila ni na PP ni javno..a znaš zašto?
jer mi puca ona stvar kaj ova prolupala i osobnim problemima isfrustrirana babetina misli o meni Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 10 G051

nabijem te na kica i idem dalje čim se pojavi kakav zanimljiv članak

ups...i mama je gay orjentirana  :roll
šta bi na to rekao Fra Ante Bilokapić...God knows :aw
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 12:13

kaja_333 wrote:
metilda wrote:

Ma ne branim ih.. recimo da sam ljuta na sebe što sam uopće izašla na izbore. I što sam bila naivna i čak marcelu rekla da ne pretjeruje jer uvijek postoji nada. Ljuta sam na sebe što sam se nadala da ćemo makar jednom dobiti normalnu vlast. 
Da, zato ih između ostaloga i ja napadam . Prevarili su birače , barem veliki dio njih. O naivnosti necu ili da budem general poslje bitke. Ali metilda , ta pokvarena njuška , ta šutljivost , ta biografija, pa Zoki mu je ispričao da je zlatno dete komunizma a on zna jer je iz tog miljea. Pa on je na kilometre smrdio , preko ekrana je smrdio , uopće ne kužim kako vam to nije bilo jasno..

ma znam.. međutim, vodila sam se onom narodnom - od dva zla izabrati manje.. koja nam je bila alternativa - sdp, hns, živi zid u kojem su sve sami izmanipulirani studenti, most koji je radi orepića dopustio da padne vlada - jednostavno nije bilo alternative.. zato sam priznajem nasjela i kao odgovorni građanin glasovala za manje zlo.. pokazalo se da je to bilo jednako zlo.. i ljuta sam kažem na sebe.. priznajem da je nezahvalno biti general nakon bitke ali kao i sve ostale teme na ovom forumu ja koristim priliku da svoje nezadovoljstvo iskažem na svojoj.. recimo da je to i frustracija zbog vlastite naivnosti.... sljedeći put neću izaći na izbore.. naime, plenković je obećao mostu da će mu pomoći na lokalnim izborima u metkoviću a hdz je jedina ozbiljna alternativa mostu u mom gradu.. što reći na to...  bash
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 12:14

Noor wrote:
metilda wrote:
Noor wrote:

kico...da ti rečem iskreno, ne bojim se ja nikoga ovdje, metiLJdu nisam prijavila ni na PP ni javno..a znaš zašto?
jer mi puca ona stvar kaj ova prolupala i osobnim problemima isfrustrirana babetina misli o meni Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji - Page 10 G051

joj kako si ti prozirna.. daj si liječi svoje frustracije kod Ivana Čelića u Vrapču.. a možeš svratiti i u sabor, on tamo sada sjedi
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 12:32

metilda wrote:
Noor wrote:
metilda wrote:
Noor wrote:

joj kako si ti prozirna.. daj si liječi svoje frustracije kod Ivana Čelića u Vrapču.. a možeš svratiti i u sabor, on tamo sada sjedi
Baba, nađi si curu...ja nisam zainteresirana :^0
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by kaya 23/10/2016, 12:36

metilda wrote:
kaja_333 wrote:
metilda wrote:

ma znam.. međutim, vodila sam se onom narodnom - od dva zla izabrati manje.. koja nam je bila alternativa - sdp, hns, živi zid u kojem su sve sami izmanipulirani studenti, most koji je radi orepića dopustio da padne vlada - jednostavno nije bilo alternative.. zato sam priznajem nasjela i kao odgovorni građanin glasovala za manje zlo.. pokazalo se da je to bilo jednako zlo.. i ljuta sam kažem na sebe.. priznajem da je nezahvalno biti general nakon bitke ali kao i sve ostale teme na ovom forumu ja koristim priliku da svoje nezadovoljstvo iskažem na svojoj.. recimo da je to i frustracija zbog vlastite naivnosti.... sljedeći put neću izaći na izbore.. naime, plenković je obećao mostu da će mu pomoći na lokalnim izborima u metkoviću a hdz je jedina ozbiljna alternativa mostu u mom gradu.. što reći na to...  bash
a na to cu reci da bi on i Vucicu dao mjesto u vladi a ne samo mostu pomogao u Metkoviću ako ce tako ostati na vlasti. Sanaderovo  i Šeksovo kopile. Smrdi na skupštinu u Beogradu SHS u kojoj mu je sjedila baba.
kaya
kaya

2015-08-15

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 13:00

kaja_333 wrote:
metilda wrote:
kaja_333 wrote:
metilda wrote:

a na to cu reci da bi on i Vucicu dao mjesto u vladi a ne samo mostu pomogao u Metkoviću ako ce tako ostati na vlasti. Sanaderovo  i Šeksovo kopile. Smrdi na skupštinu u Beogradu SHS u kojoj mu je sjedila baba.

a e   bash
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 13:01

Po odlasku ministra kulture Zlatka Hasanbegovića dio braniteljskih udruga prst je upro prema Hrvatskom audiovizualnom centru zbog sumnjivih aktivnosti koje se ondje godinama odvijaju pod palicom ravnatelja Hrvoja Hribara. No, što god da se u HAVC-u odvijalo valja znati da je u zadnjih šest godina za razne projekte probranim udrugama i za probrane projekte iz državne blagajne dodijeljeno čak 450 milijuna kuna. Mahom su to jedno te isti ljudi iza čijih velikih projekata stoji udar na državu i sve hrvatske vrijednosti, naravno hrvatskim novcem.
Sredstva za rad HAVC-a osiguravaju se iz državnog proračuna te iz dijela ukupnog godišnjeg bruto-prihoda ostvarenoga obavljanjem audiovizualnih djelatnosti- HRT-a, nakladnika televizijskih programa na nacionalnoj i regionalnoj razini, operatora sustava kabelske distribucije te operatora telekomunikacijskih mreža, davatelja usluga pristupa internetu i osoba koje javno prikazuju audiovizualna djela, navodi se na stranicama Centra. Prema riječima predstavnika koordinacije Udruga branitelja i stradalnika Domovinskoga rata koji su se pismom obratili premijeru Andreju Plenkoviću, svaki od dokumenata redom izrazito negativnih nalaza nadzora jednoznačno i jasno govori kako je u HAVC-u na djelu organizirani kriminal najširih razmjera. A između ostaloga u kontekstu ove priče vrijedi spomenuti neke od financiranih projekata. Prije svega dodijeljeno je 540 tisuća kuna filmskim projektima Bulajić, Škorić, Sviličić i Matanić, a koji nisu prošli na natječaju na koji su bili prijavljeni, te je HAVC dao navedena i javna sredstva u ime drugog natječaja iz 2010. na koji se ovi nisu niti prijavili.
Kontroverznom Anti Tomiću HAVC za pisanje scenarija bjanco odobrava solidna sredstva, a on je dosada pisao scenarije koji su subvencionirani za filmove Karaula, Što je muškarac bez brkova, Neka ostane među nama i druge. Iznosi odobrenih sredstava za pisanje scenarija bili su od 35 pa sve do sto tisuća kuna. Primjera radi Tomić je zajedno s Rajkom Grlićem za scenarij Ustava Republike Hrvatske ubrao ravno 100.000 kuna. HAVC je financirao i film “15 minuta- masakr u Dvoru” u produkciji ‘Nukleus filma’, jednako kao i film “Chriss the Swiss” u istoj produkciji za što je izdvojedno najmanje milijun kuna.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/od-ovog-zastaje-dah-sto-je-sve-havc-financirao-nasim-novcem-965637#
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 13:39

Dok ti ovdje zagađuješ atmosferu tvoj zemljak ratniprofiter Ivica Todorić uživa u plodovima svoje pljačke. Kreni od njega pa ali i od onih prije i oko njega.
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Guest 23/10/2016, 19:42

Ovih dana još je jednom snažno izišla na vidjelo nesnošljivost i isključivost u hrvatskom društvu pripadnika ideološke ljevice prema katolicima i katoličkim vrjednotama. To negativno stajalište prema katolištvu i prema kršćanskim vrjednotama zaslužuje veću pozornost ne toliko jer bi stvarno bilo sposobno ugroziti u hrvatskom društvu sve ono što ima katolički ili kršćanski predznak, koliko jer je to pokazatelj da je još uvijek vrlo nizak stupanj demokratičnosti, odnosno da je nisko prihvaćanje stvarne svjetonazorske pluralnosti u sadašnjem hrvatskom društvu. Iskazana odbojnost prema očitovanju katolištva u javnosti, u društvenom životu, i to u društvu u kojem se više od 92 posto stanovnika na popisu stanovništva 2011. slobodno svrstalo u pojedine Crkve i vjerske zajednice, otkriva da je nužno nastaviti smišljeno djelovanje na intenziviranju demokratskoga procesa i da, doista, treba zaustaviti diktat manjine.

Na to pravo građana vjernika na upit novinara podsjetio je i novi predsjednik Hrvatskoga sabora i dobio zauzvrat salve uvrjeda, među kojima posebnu pozornost zauzima, kako su prenijeli mediji, i izjava za televiziju N1 bivše ministrice u vladi Kukuriku koalicije: »Očigledno Petrov ima veliki senzibilitet po pitanju klerikalnih skupina i klerikalnih interesa što me i ne čudi s obzirom na to iz kojeg okruženja dolazi. Prije nego što je bio u Mostu i gradonačelnik Metkovića bio je član Hrasta, spominjala se njegova bliskost s određenim katoličkim udrugama. Ono što brine je što je takva osoba političar.« Netolerantnost i isključivost ide, dakle, tako daleko da se dovodi u pitanje pravo građaninu katoliku da bude uopće političar! Doista je nečuveno da nakon 25 godina procesa demokratizacije političarka takvoga formata i dalje katolike smatra građanima drugoga reda koji nisu dostojni ni da bi se bavili politikom. Takvo stajalište zahtijeva javnu ispriku ili formalnu optužbu za otvorenu diskriminaciju katolika koji su većina u hrvatskom društvu. Takvim »demokratima« nije dovoljno što su katolici bili pola stoljeća potpuno istisnuti iz javnoga, pa i političkoga života, pa bi ponovno nametnuli takvo ponižavajuće stanje za katolike.

http://www.hkv.hr/vijesti/komentari/25135-i-miklenic-nesnosljivost-i-iskljucivost-pripadnika-ideoloske-ljevice.html
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 10 of 50 Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 30 ... 50  Next

Back to top

- Similar topics