Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Page 11 of 50
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Re: Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
Ovih dana još je jednom snažno izišla na vidjelo nesnošljivost i isključivost u hrvatskom društvu pripadnika ideološke ljevice prema katolicima i katoličkim vrjednotama. To negativno stajalište prema katolištvu i prema kršćanskim vrjednotama zaslužuje veću pozornost ne toliko jer bi stvarno bilo sposobno ugroziti u hrvatskom društvu sve ono što ima katolički ili kršćanski predznak, koliko jer je to pokazatelj da je još uvijek vrlo nizak stupanj demokratičnosti, odnosno da je nisko prihvaćanje stvarne svjetonazorske pluralnosti u sadašnjem hrvatskom društvu. Iskazana odbojnost prema očitovanju katolištva u javnosti, u društvenom životu, i to u društvu u kojem se više od 92 posto stanovnika na popisu stanovništva 2011. slobodno svrstalo u pojedine Crkve i vjerske zajednice, otkriva da je nužno nastaviti smišljeno djelovanje na intenziviranju demokratskoga procesa i da, doista, treba zaustaviti diktat manjine.
Na to pravo građana vjernika na upit novinara podsjetio je i novi predsjednik Hrvatskoga sabora i dobio zauzvrat salve uvrjeda, među kojima posebnu pozornost zauzima, kako su prenijeli mediji, i izjava za televiziju N1 bivše ministrice u vladi Kukuriku koalicije: »Očigledno Petrov ima veliki senzibilitet po pitanju klerikalnih skupina i klerikalnih interesa što me i ne čudi s obzirom na to iz kojeg okruženja dolazi. Prije nego što je bio u Mostu i gradonačelnik Metkovića bio je član Hrasta, spominjala se njegova bliskost s određenim katoličkim udrugama. Ono što brine je što je takva osoba političar.« Netolerantnost i isključivost ide, dakle, tako daleko da se dovodi u pitanje pravo građaninu katoliku da bude uopće političar! Doista je nečuveno da nakon 25 godina procesa demokratizacije političarka takvoga formata i dalje katolike smatra građanima drugoga reda koji nisu dostojni ni da bi se bavili politikom. Takvo stajalište zahtijeva javnu ispriku ili formalnu optužbu za otvorenu diskriminaciju katolika koji su većina u hrvatskom društvu. Takvim »demokratima« nije dovoljno što su katolici bili pola stoljeća potpuno istisnuti iz javnoga, pa i političkoga života, pa bi ponovno nametnuli takvo ponižavajuće stanje za katolike.
http://www.hkv.hr/vijesti/komentari/25135-i-miklenic-nesnosljivost-i-iskljucivost-pripadnika-ideoloske-ljevice.html
Guest- Guest
Znate, da je Plenković bio frajer, pa da je na izborne liste za parlamentarne izbore stavio Ninu Obuljen i Martinu Dalić, a da je izbacio s lista Hasanbegovića i Gorana Marića, pa da se prošetao zemljom i narodu pojasnio takvu listu, pa tako dobio izbore, onda danas ne bismo imali pravo jednu riječ prigovoriti, ali ovako, osjećam se izigranim, kaže mi ovih dana vidno ogorčen jedan od lidera desne opcije u HDZ-u.
I uistinu, Hasanbegović, Marić, Brkić, pa i Jelić, pravi su izborni pobjednici na terenu, no nitko od njih nije ušao u Vladu, osim što je Brkić dobio utješnu funkciju zbog naglašene posvemašnje lojalnosti. U tom smislu sve su glasnije teze s desnice kako je Plenković prevario vlastite birače jer birački impuls koji je dobio s terena nije govorio da se od njega očekuje kadroviranje koje uključuje Ninu Obuljen. Naime, žurim u istom dahu reći: Plenković je uz živih 200.000 članova HDZ-a, dva upravo ključna ministarstva, kulture i gospodarstva dao gospođama koje uopće nisu članice HDZ-a!
I miljama su ideološki daleko od HDZ-a! Nina Obuljen je takav ideološki kadar da su za nju otvoreno agitirali zadnjih dana Velimir Visković, čak i bivša ministrica Andrea Zlatar Violić, ali i kompletna lijeva kulturna i politička scena!
A na vlasti je tobože desni HDZ! Pritom se na samom terenu nikada neće zaboraviti da je nitko drugi nego Pupovacrekao da Hasanbegović mora otići pa ispada da je Plenković de facto postupio po toj naredbi. Tvrdoglavost Andreja Plenkovića čak i nakon kaznenih prijava braniteljskih udruga protiv HAVC-a i Nine Obuljen je frapantna, jer on očito ne razumije svu širinu i sve implikacije ovog skandala. On će naime sutra ovim odabirom već i tehnički imati protiv sebe ministra branitelja Medveda, koji se neće moći oglušiti na braniteljske prigovore glede Obuljen i HAVC-a, prosvjede koje je uostalom Medved već i podržao.
S druge strane, Plenković je izbacivanjem Hasanbegovića iz izvršne vlasti preko noći izgubio potporu iseljeništva jer je u njima sad već bivši ministar sinonim borbe protiv svega onoga što simbolizira Nina Obuljen! Dok su iseljenici skupljali novce da se pomogne u obrani generala Praljka, ona je parafirala dokumente temeljem kojih su se njegove knjige trebale oporezivati kao neka vrsta šunda!
Moram priznati da sam se do zadnjeg trenutka nadao da će kod Plenkovića prevladati mudrost školovana i upijana po razglašenim svjetskim dvorovima. Lukavo, vješto, mudro, iznad svega rafinirano, bi bilo da je Hasanbegovića zamijenio Anjom Šovagović, pa čak i Jasenom Mesićem, da je Gorana Marića od početka ostavio u Vladi, a Brkiću dao neko možda ne osobito utjecajno, ali ipak mjesto u „službama“. Hasanbegovića bi tako izolirao, a sve druge politički neutralizirao, a ovako ih ujedinuje. Način na koji se odnosio prema Goranu Mariću je zastrašujući.
http://hrsvijet.net/index.php/kolumne/76-gost-kolumne/44760-tihomir-dujmovic-tvrdoglavost-andreja-plenkovica
Guest- Guest
hasanbegovica ne volim ali dostojan protivnik
tihomira prezirem
tihomira prezirem
debotoijusto- Posts : 31576
2014-04-12
gnjojam po SVIM politicarima..da bude kolegijalno...i nitko nikom zavidan..
Guest- Guest
Ovu metildu treba nabiti na ku.ac
Sta melje ko vodenica bez vode
Na plenkovica se zale isti ti koji su ga odabrali, sad bi se predomislili
E nema
Taknuto maknuto
Nije reko PUPOVAC NEGO PLENKO
kome ta metilda moze farbati, taj je fakat debil
E nema
Taknuto maknuto
Eto na...mislim kletve..treba je nabit na kurac..
Ko da meni kazes,da curi trebam zbiberiti Kitonju zguza...ufff,putzam od uvrijedjenosti...dobro da ne spamam,
Metilda,proceed,ignoriraj nas ...
Ko da meni kazes,da curi trebam zbiberiti Kitonju zguza...ufff,putzam od uvrijedjenosti...dobro da ne spamam,
Guest- Guest
lijepa gesta zenske solidarnostiSora wrote:Ovu metildu treba nabiti na ku.ac
nista sneni pogled igra tijela predigra...odmah gol u gostima
debotoijusto- Posts : 31576
2014-04-12
Sora wrote:Ovu metildu treba nabiti na ku.ac
E nema
Taknuto maknuto
ti si pala s marsa na temu?
ja samo prenosim članke s desnih portala, a tema kao svaka druga tema, kao kutak za rusofile, kao tema o siriji.. što se uopće rješava takvim temama pa i mojom temom.. kakav je uopće smisao pisanja po forumima, zašto ti pišeš na forumu.. preskoči temu i članke koje stavljam i budi mirna a ima i opcija ignore - ne vidiš me...
Guest- Guest
bogomdani wrote:Eto na...mislim kletve..treba je nabit na kurac..
ne brini.. dok imam vremena ja ću stavljati članke, a lijevi neka pucaju od bijesa..
Guest- Guest
debotoijusto wrote:lijepa gesta zenske solidarnostiSora wrote:Ovu metildu treba nabiti na ku.ac
nista sneni pogled igra tijela predigra...odmah gol u gostima
metilda wrote:
nabijem te na kica
Guest- Guest
hajd hajd..metilda wrote:bogomdani wrote:Eto na...mislim kletve..treba je nabit na kurac..
ne brini.. dok imam vremena ja ću stavljati članke, a lijevi neka pucaju od bijesa..
Guest- Guest
metilda wrote:
Ama stavljaj ti clanke, ali vise je vjerojatno da onaj koji nije sklon Hasi da nece ni otvarati temu. Onaj koji je sklon ce ju citati dok ga drzi krik i bijes :)
Ja cu navratiti cist da se informiram
Velim ti, forma bloga je najbolja za tebe.
Guest- Guest
kolerik wrote:metilda wrote:
Ama stavljaj ti clanke, ali vise je vjerojatno da onaj koji nije sklon Hasi da nece ni otvarati temu. Onaj koji je sklon ce ju citati dok ga drzi krik i bijes :)
pa uglavnom je i otvaraju oni koji nisu skloni Hasanbegoviću.. vidiš Nor kako se uzbuđuje na sve ove tekstove tema će trajati dok je kic ne zatvori - uvijek nađem nešto što je zanimljivo i vuče me da ga stavim na forum da se ljudi upoznaju sa različitim mišljenjima
Guest- Guest
Noor wrote:debotoijusto wrote:lijepa gesta zenske solidarnostiSora wrote:Ovu metildu treba nabiti na ku.ac
nista sneni pogled igra tijela predigra...odmah gol u gostimametilda wrote:
nabijem te na kica
Nisam ni ja sklona tom Hasi, dobro nešto me nije briga općenito za lijeve i desne tako da kad svi svašta nešto pišu, ne vidim razloga zašto ne bi i ti, nebitno o kakvoj se formi radi.metilda wrote:kolerik wrote:metilda wrote:
pa uglavnom je i otvaraju oni koji nisu skloni Hasanbegoviću.. vidiš Nor kako se uzbuđuje na sve ove tekstove tema će trajati dok je kic ne zatvori - uvijek nađem nešto što je zanimljivo i vuče me da ga stavim na forum da se ljudi upoznaju sa različitim mišljenjima
Trinity-
2014-04-17
Ma ja ti čitam samo ove tvoje kratke upise gdje bljuješ žuć...to me priznajem, zabavlja ;)metilda wrote:kolerik wrote:metilda wrote:
Tvoje traktate i citate preskačem, kao vjerujem i većina..
Al..ne daj se smetati, gnoji ti i dalje
Guest- Guest
metilda wrote:bogomdani wrote:Eto na...mislim kletve..treba je nabit na kurac..
Pucam od bazula
U tvoju nosinu ..desnu
I tvoje poimanje stvarnosti u kpjoj je vazno tko je lijevi a tko desno
Takvi idioti kao ti su UNISTILI HRVATSKU DESNICU I UVODE FASIZAM
Nakpn ljevice KOJU STE ISTO UNISTILI
Ova ce zemlja biti idiotija u kpjoj se nece nitko normalan zadrzati vise od par sati. Dok pokupi dokumente i gace .
Jrbote glupu i tko te takvu glupu naoravio
I vas toboze neutralne ..
Kako ce vas politi hladnok vodom ..jednog dana
Sora show..:-S
2014-04-12
Jos jednom zaone koji ne znaju citati
TAKVI KO TA METILDA UNISTAVAJU HRVATSKU DESNICU I UVODE FASIZAM U HRVATSKU
sjetit cete se mrne udkoro. Bude li metilda pizda i dalje gnojila clsnke ovakva sadrzaja
Tu nema niceg osim smrada fasizma
TAKVI KO TA METILDA UNISTAVAJU HRVATSKU DESNICU I UVODE FASIZAM U HRVATSKU
sjetit cete se mrne udkoro. Bude li metilda pizda i dalje gnojila clsnke ovakva sadrzaja
Tu nema niceg osim smrada fasizma
sora će umrijet noćas od ljepote za hrvatskom desnicom :^^
maggie13 wrote:Sora show..:-S
Ma bez veze ovaj forum
200 upisa na temu ustasa i partizana
Jel stvarnoovaj narod nema nikakva posla
Jebote s tom energijom koju ulupaju u trkeljanja na forum mogli su izgraditi peljeski most
Jebli msmu i ti desnicari iispod kamenja
Primitivna i tupsva ordinarna nasilna masa
Koja če opet za rsiti u nekm bleiburgu
Page 11 of 50 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 30 ... 50
Similar topics
» Hrvatska - čardak ni na nebu ni na zemlji
» Čardak ni na nebu ni na zemlji