ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tko je Marko Perković Thompson?

Page 5 of 14 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14  Next

Go down

Tko je Marko Perković Thompson? - Page 5 Empty Re: Tko je Marko Perković Thompson?

Post by frakcija 6/8/2016, 13:02

[quote="darla"]
dzango wrote:
Azra, Orgazam, Lačni Franc, Disciplina, Haustor....

slušam i ja to sve..al nikog od njih ne prati ovako intezivan i strastven vonj ovčjeg sira..nemeš ti to razumit..

frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Tko je Marko Perković Thompson? - Page 5 Empty Re: Tko je Marko Perković Thompson?

Post by Eroo 6/8/2016, 13:03

darla wrote:
Eroo wrote:
Ikonografija nije njegov problem.
Za mene kao tehničku osobu se uvijek postavlja pitanje kolii je broj onih koji sa svojom ikonografijom provociraju.
Po Gaussu ne bi trebalo biti više od 5%. Tih 5% će biti ovakvi ili onakvi, bez obzira ne zabranili vi ili da.  :)
I pitanje je šta koga provocira. Koliki je njihov broj? Jamčim da i njih nema više od 5%.
Važno je tome ne posvećivati pažnju, pa će nestati samo po sebi.
Međutim, ako se rješavanja problema prihvati Stazić, onda ćete umjesto onih 5% imati 50%. :D

O Thompsonu se prica samo u ovo doba. Prije su ti koncerti za 05.08. bili u Cavoglavama i nitko od toga nije radio neku veliku pricu, sad je u Kininu na sredisnjoj proslavi, pa kao jel to nesto vaznije.

Mene opcenito u toj cijeloj prici vise irtira inzistiranje na nekoj "urbanosti" i teskom zgrazanju na Thompsonom, a onda po doma svako slusa drndavice lokalnoga kraja, ali eto to je etno, a ne folk. A da vidim toga u Hrvata tko Misku Kovaca ili Tajci na tulumu ne pusti u sitne sate, ali Miso i Tajci su koser, tako da su to sve u biti preseravanja u kaljuzi hrvatske zbilje.

Mladi ljudi su, osim ako su plišani  medvedeki, po prirodi stvari buntovni.
Ja sam kao dječarac imao dugu kosu prije Beatlesa. I nosio sam 10-centimetarski drveni križ na lančiću.Provocirao.
Za moju pokonu mamu sam bio "lip ka slika" a za pokojnog oca  sam bio isti jedan šta je živio na kraj sela, u šumi
i nije se nit šišao, nit brio...niti umivao. jocolor
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2016, 13:04

dzango wrote:
Noor wrote:
dzmrdz wrote:
Eroo wrote:
udba wrote:Robijalo se za Vilu Velebita, Marša na Drinu.. ali danas što se tiče policijskog progona i progona od strane pravosudnog aparata tu vodstvo drži Grdović bez konkurencije.
Slovenci, Makedonci Crnogorci su mogli bez problema pjevati domoljubne.
Zabranjeno je bilo samo Srbima i Hrvatima, a posebno Hrvatima,
a najposebnije Hercegovcima.  Za "Vilu Velebita" je išlo i šišanje na nulu. :D

Bome u mom selu su robijali za neke pesme  a koje tacno ne znam, znam da su bile nacionalnog karaktera, srpske...

Ranih 80.tih sam s ekipom pjevala Ustani bane...a u zatvoru nismo završile samo ja i jedna prijateljica, jer smo bile maloljetne, bome ostali su bili 3 mjeseca na hlađenju...
Je l' bar ovaj ustao?
Dašta nego usto :D

Last edited by Noor on 6/8/2016, 13:05; edited 2 times in total
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by dzango 6/8/2016, 13:04

frakcija wrote:
darla wrote:
dzango wrote:
Azra, Orgazam, Lačni Franc, Disciplina, Haustor....

slušam i ja to sve..al nikog od njih ne prati ovako intezivan i strastven vonj ovčjeg sira..nemeš ti to razumit..
Hehehe, dobra.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by dzango 6/8/2016, 13:05

Noor wrote:
dzango wrote:
Noor wrote:
dzmrdz wrote:
Eroo wrote:
Slovenci, Makedonci Crnogorci su mogli bez problema pjevati domoljubne.
Zabranjeno je bilo samo Srbima i Hrvatima, a posebno Hrvatima,
a najposebnije Hercegovcima.  Za "Vilu Velebita" je išlo i šišanje na nulu. :D

Bome u mom selu su robijali za neke pesme  a koje tacno ne znam, znam da su bile nacionalnog karaktera, srpske...

Ranih 80.tih sam s ekipom pjevala Ustani bane...a u zatvoru nismo završile samo ja i jedna prijateljica, jer smo bile maloljetne, bome ostali su bili 3 mjeseca na hlađenju...
Je l' bar ovaj ustao?
Ti svakog digneš.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by darla 6/8/2016, 13:06

frakcija wrote:

I ja isto, ali i Bajagu i Balasevica i Jabuku i Thompsona :^0 B-)
darla
darla
Admin

2015-10-22

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2016, 13:07

dzango wrote:
Noor wrote:
dzango wrote:
Noor wrote:
dzmrdz wrote:

Je l' bar ovaj ustao?
Ti svakog digneš.
Takav mi je horoskop ;)
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by frakcija 6/8/2016, 13:07

darla wrote:
frakcija wrote:

I ja isto, ali i Bajagu i Balasevica i Jabuku i Thompsona :^0 B-)
ija i disciplinu kičme i električni orgazam i vatreni poljubac i metak i drugi način , corny grupa, idoli...
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by Eroo 6/8/2016, 13:09

Ode tema....u pravi smjer. Ajde, neka, odo' i ja. :)

2016-07-22

Back to top Go down

Post by Guest 6/8/2016, 13:10

Eroo wrote:Ode tema....u pravi smjer. Ajde, neka, odo' i ja. :)

Kus sad kad je najnapetije!? :D
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by darla 6/8/2016, 13:11

Eroo wrote:Ode tema....u pravi smjer. Ajde, neka, odo' i ja. :)

Cuj ga, pa i ti si stavljao pjesme jel od Bijelog dugmeta :p.
darla
darla
Admin

2015-10-22

Back to top Go down

Post by neva 6/8/2016, 13:12

Thompson je jako dobar interpretator za vrstu pjesama koje pjeva
pjesme su mu uglavnom rock, ponekad s folk prizvukom, ali čini mi se da taj folk dio nije toliko instrumentalno izražen, koliko je možda zbog načina na koji pjeva

no bez obzira sviđaju li nam se njegove pjesme ili ne, mora se priznati da on svaku otpjeva 'iz pete' i s emocijom koja se prenosi, mislim da je to razlog zbog kojeg ga toliko ljudi sluša, dodirne nešto u njima

meni je npr. dobra Diva Grabovčeva :)
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by neva 6/8/2016, 13:16

inače, najbolji su mi oni koji se žale da MPT piše i pjeva za ciljanu publiku
pa ye, puno je naprednije i bolje pisati i pjevati za bzvz, za ništa i nikoga :D

ili kao Josipović, za 3-4 profesora kompozicije, koji se ful pale na kvazimodernističke 'harmonijske distorzije'
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by dzango 6/8/2016, 13:21

Neve wrote:
no bez obzira sviđaju li nam se njegove pjesme ili ne, mora se priznati da on svaku otpjeva 'iz pete' i s emocijom koja se prenosi, mislim da je to razlog zbog kojeg ga toliko ljudi sluša, dodirne nešto u njima
U tome i jeste problem. I Ceca peva punim plućima i dodirne nešto u slušaocu. Ali je problem šta dodirne.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Eroo 6/8/2016, 13:23

Oni koji ne vole Thompsona, ne vole ga iz različitih razloga: esdepeovci iz jednog,
hadezeovci iz drugog, Srbi iz trećeg...Istarske lopine iz sličnog razloga kao adz.
Mlade privuče jer im je to ostao jedini način da se "suprostave" odraslim laprdalima(lopužama) ,
koji im nisu u stanju niti približno zajamčit život dostojan čovjeka.
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by crvenkasti 6/8/2016, 13:24

Tompson:
Domoljub, a ne budala.
Hrvat, a ne idiot.
crvenkasti
crvenkasti

Male
2014-04-17

Back to top Go down

Post by dzango 6/8/2016, 13:24

Neve wrote:inače, najbolji su mi oni koji se žale da MPT piše i pjeva za ciljanu publiku
pa ye, puno je naprednije i bolje pisati i pjevati za bzvz, za ništa i nikoga :D

ili kao Josipović, za 3-4 profesora kompozicije, koji se ful pale na kvazimodernističke 'harmonijske distorzije'
Turbo folk uvek cilja publiku i dirne ih da padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ono, dignu obe ruke iznad glave i šrafe sijalice na lusteru.

2014-04-19

Back to top Go down

Post by Eroo 6/8/2016, 13:29

Ceca među svojima, u mladim danima...

Tko je Marko Perković Thompson? - Page 5 %D1%86%D0%B5%D1%86%D0%B0-%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8-790x730
Eroo
Eroo

2016-07-22

Back to top Go down

Post by frakcija 6/8/2016, 13:38

ja isto nekad sklonim pjesmicu i nitko ju ne šljivi pol posto - ko da sam akademski glazbenik. meni to nako samo osebe.
frakcija
frakcija

2016-03-09

Back to top Go down

Post by darla 6/8/2016, 13:40

Kad smo kod Cece ima ona jednu pjesmu sa Oliverom Mandicem, koja nije niti f od folka, a kamoli turbo folka, ja nisam vjerovala uopce da ona to pjeva.
darla
darla
Admin

2015-10-22

Back to top Go down

Post by neva 6/8/2016, 13:41

dzango wrote:Turbo folk uvek cilja publiku i dirne ih da padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ono, dignu obe ruke iznad glave i šrafe sijalice na lusteru.
MPT nije turbo-folk, a i da je, što s tim? on ima svoju publiku koja u tome nalazi neki dio svog svijeta, svojih želja, nada, teškoća, svoj ventil
i ne vidim tu nikakav problem.. kad ne bi bilo MPT-a i sličnih, misliš li da bi ti ljudi onda pobožno slušali Azru, Arsena ili Pink Floyde i klasiku?

malo mi je nepriličan taj samoproglašeni kultur-elitistički stav koji često neupitnom kvalitetom proglašava razna nafurana, 'egzistencijalistička' alko-narko buncanja, jer da su to valjda složene, duboke i 'umjetničke' emocije koje oplemenjuju i šire horizonte, dok su neke jednostavnije stvari automatski 'seljačke', niske i za budale :/
neva
neva

2014-04-12

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 5 of 14 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14  Next

Back to top

- Similar topics