Tko je Marko Perković Thompson?
Page 5 of 14
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Re: Tko je Marko Perković Thompson?
[quote="darla"]
slušam i ja to sve..al nikog od njih ne prati ovako intezivan i strastven vonj ovčjeg sira..nemeš ti to razumit..
dzango wrote:
Azra, Orgazam, Lačni Franc, Disciplina, Haustor....
slušam i ja to sve..al nikog od njih ne prati ovako intezivan i strastven vonj ovčjeg sira..nemeš ti to razumit..
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
darla wrote:Eroo wrote:
Ikonografija nije njegov problem.
Za mene kao tehničku osobu se uvijek postavlja pitanje kolii je broj onih koji sa svojom ikonografijom provociraju.
Po Gaussu ne bi trebalo biti više od 5%. Tih 5% će biti ovakvi ili onakvi, bez obzira ne zabranili vi ili da.
I pitanje je šta koga provocira. Koliki je njihov broj? Jamčim da i njih nema više od 5%.
Važno je tome ne posvećivati pažnju, pa će nestati samo po sebi.
Međutim, ako se rješavanja problema prihvati Stazić, onda ćete umjesto onih 5% imati 50%.
O Thompsonu se prica samo u ovo doba. Prije su ti koncerti za 05.08. bili u Cavoglavama i nitko od toga nije radio neku veliku pricu, sad je u Kininu na sredisnjoj proslavi, pa kao jel to nesto vaznije.
Mene opcenito u toj cijeloj prici vise irtira inzistiranje na nekoj "urbanosti" i teskom zgrazanju na Thompsonom, a onda po doma svako slusa drndavice lokalnoga kraja, ali eto to je etno, a ne folk. A da vidim toga u Hrvata tko Misku Kovaca ili Tajci na tulumu ne pusti u sitne sate, ali Miso i Tajci su koser, tako da su to sve u biti preseravanja u kaljuzi hrvatske zbilje.
Mladi ljudi su, osim ako su plišani medvedeki, po prirodi stvari buntovni.
Ja sam kao dječarac imao dugu kosu prije Beatlesa. I nosio sam 10-centimetarski drveni križ na lančiću.Provocirao.
Za moju pokonu mamu sam bio "lip ka slika" a za pokojnog oca sam bio isti jedan šta je živio na kraj sela, u šumi
i nije se nit šišao, nit brio...niti umivao.
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Dašta nego usto :Ddzango wrote:Je l' bar ovaj ustao?Noor wrote:dzmrdz wrote:Eroo wrote:Slovenci, Makedonci Crnogorci su mogli bez problema pjevati domoljubne.udba wrote:Robijalo se za Vilu Velebita, Marša na Drinu.. ali danas što se tiče policijskog progona i progona od strane pravosudnog aparata tu vodstvo drži Grdović bez konkurencije.
Zabranjeno je bilo samo Srbima i Hrvatima, a posebno Hrvatima,
a najposebnije Hercegovcima. Za "Vilu Velebita" je išlo i šišanje na nulu.
Bome u mom selu su robijali za neke pesme a koje tacno ne znam, znam da su bile nacionalnog karaktera, srpske...
Ranih 80.tih sam s ekipom pjevala Ustani bane...a u zatvoru nismo završile samo ja i jedna prijateljica, jer smo bile maloljetne, bome ostali su bili 3 mjeseca na hlađenju...
Last edited by Noor on 6/8/2016, 13:05; edited 2 times in total
Guest- Guest
Hehehe, dobra.frakcija wrote:darla wrote:dzango wrote:
Azra, Orgazam, Lačni Franc, Disciplina, Haustor....
Ti svakog digneš.Noor wrote:Dašta nego usto :Ddzango wrote:Je l' bar ovaj ustao?Noor wrote:dzmrdz wrote:Eroo wrote:
Slovenci, Makedonci Crnogorci su mogli bez problema pjevati domoljubne.
Zabranjeno je bilo samo Srbima i Hrvatima, a posebno Hrvatima,
a najposebnije Hercegovcima. Za "Vilu Velebita" je išlo i šišanje na nulu.
Bome u mom selu su robijali za neke pesme a koje tacno ne znam, znam da su bile nacionalnog karaktera, srpske...
Ranih 80.tih sam s ekipom pjevala Ustani bane...a u zatvoru nismo završile samo ja i jedna prijateljica, jer smo bile maloljetne, bome ostali su bili 3 mjeseca na hlađenju...
frakcija wrote:
I ja isto, ali i Bajagu i Balasevica i Jabuku i Thompsona
darla- Admin
2015-10-22
Takav mi je horoskop ;)dzango wrote:Ti svakog digneš.Noor wrote:Dašta nego usto :Ddzango wrote:Je l' bar ovaj ustao?Noor wrote:dzmrdz wrote:
Guest- Guest
ija i disciplinu kičme i električni orgazam i vatreni poljubac i metak i drugi način , corny grupa, idoli...darla wrote:frakcija wrote:
I ja isto, ali i Bajagu i Balasevica i Jabuku i Thompsona
2016-03-09
Ode tema....u pravi smjer. Ajde, neka, odo' i ja.
Eroo wrote:Ode tema....u pravi smjer. Ajde, neka, odo' i ja.
Kus sad kad je najnapetije!? :D
Guest- Guest
Eroo wrote:Ode tema....u pravi smjer. Ajde, neka, odo' i ja.
Cuj ga, pa i ti si stavljao pjesme jel od Bijelog dugmeta :p.
darla- Admin
2015-10-22
Thompson je jako dobar interpretator za vrstu pjesama koje pjeva
pjesme su mu uglavnom rock, ponekad s folk prizvukom, ali čini mi se da taj folk dio nije toliko instrumentalno izražen, koliko je možda zbog načina na koji pjeva
no bez obzira sviđaju li nam se njegove pjesme ili ne, mora se priznati da on svaku otpjeva 'iz pete' i s emocijom koja se prenosi, mislim da je to razlog zbog kojeg ga toliko ljudi sluša, dodirne nešto u njima
meni je npr. dobra Diva Grabovčeva :)
pjesme su mu uglavnom rock, ponekad s folk prizvukom, ali čini mi se da taj folk dio nije toliko instrumentalno izražen, koliko je možda zbog načina na koji pjeva
no bez obzira sviđaju li nam se njegove pjesme ili ne, mora se priznati da on svaku otpjeva 'iz pete' i s emocijom koja se prenosi, mislim da je to razlog zbog kojeg ga toliko ljudi sluša, dodirne nešto u njima
meni je npr. dobra Diva Grabovčeva :)
neva- Posts : 4367
2014-04-12
inače, najbolji su mi oni koji se žale da MPT piše i pjeva za ciljanu publiku
pa ye, puno je naprednije i bolje pisati i pjevati za bzvz, za ništa i nikoga
ili kao Josipović, za 3-4 profesora kompozicije, koji se ful pale na kvazimodernističke 'harmonijske distorzije'
ili kao Josipović, za 3-4 profesora kompozicije, koji se ful pale na kvazimodernističke 'harmonijske distorzije'
2014-04-12
U tome i jeste problem. I Ceca peva punim plućima i dodirne nešto u slušaocu. Ali je problem šta dodirne.Neve wrote:
Oni koji ne vole Thompsona, ne vole ga iz različitih razloga: esdepeovci iz jednog,
hadezeovci iz drugog, Srbi iz trećeg...Istarske lopine iz sličnog razloga kao adz.
Mlade privuče jer im je to ostao jedini način da se "suprostave" odraslim laprdalima(lopužama) ,
koji im nisu u stanju niti približno zajamčit život dostojan čovjeka.
hadezeovci iz drugog, Srbi iz trećeg...Istarske lopine iz sličnog razloga kao adz.
Mlade privuče jer im je to ostao jedini način da se "suprostave" odraslim laprdalima(lopužama) ,
koji im nisu u stanju niti približno zajamčit život dostojan čovjeka.
2016-07-22
Tompson:
Domoljub, a ne budala.
Hrvat, a ne idiot.
Domoljub, a ne budala.
Hrvat, a ne idiot.
crvenkasti-
2014-04-17
Turbo folk uvek cilja publiku i dirne ih da padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ono, dignu obe ruke iznad glave i šrafe sijalice na lusteru.Neve wrote:inače, najbolji su mi oni koji se žale da MPT piše i pjeva za ciljanu publiku
Ceca među svojima, u mladim danima...
2016-07-22
ja isto nekad sklonim pjesmicu i nitko ju ne šljivi pol posto - ko da sam akademski glazbenik. meni to nako samo osebe.
2016-03-09
Kad smo kod Cece ima ona jednu pjesmu sa Oliverom Mandicem, koja nije niti f od folka, a kamoli turbo folka, ja nisam vjerovala uopce da ona to pjeva.
darla- Admin
2015-10-22
MPT nije turbo-folk, a i da je, što s tim? on ima svoju publiku koja u tome nalazi neki dio svog svijeta, svojih želja, nada, teškoća, svoj ventildzango wrote:Turbo folk uvek cilja publiku i dirne ih da padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ono, dignu obe ruke iznad glave i šrafe sijalice na lusteru.
i ne vidim tu nikakav problem.. kad ne bi bilo MPT-a i sličnih, misliš li da bi ti ljudi onda pobožno slušali Azru, Arsena ili Pink Floyde i klasiku?
malo mi je nepriličan taj samoproglašeni kultur-elitistički stav koji često neupitnom kvalitetom proglašava razna nafurana, 'egzistencijalistička' alko-narko buncanja, jer da su to valjda složene, duboke i 'umjetničke' emocije koje oplemenjuju i šire horizonte, dok su neke jednostavnije stvari automatski 'seljačke', niske i za budale :/
2014-04-12
Page 5 of 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Similar topics
» München - Perkovic i Mustac nemaju sanse
» ante perkovic rip
» Sandri Perković ZLATO!
» Donald Perković Trumpson
» Slučaj Perković upropastio mi je karijeru
» ante perkovic rip
» Sandri Perković ZLATO!
» Donald Perković Trumpson