Tko je Marko Perković Thompson?
Page 6 of 14
Page 6 of 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Re: Tko je Marko Perković Thompson?
MPT nije turbo-folk, a i da je, što s tim? on ima svoju publiku koja u tome nalazi neki dio svog svijeta, svojih želja, nada, teškoća, svoj ventildzango wrote:Turbo folk uvek cilja publiku i dirne ih da padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ono, dignu obe ruke iznad glave i šrafe sijalice na lusteru.
i ne vidim tu nikakav problem.. kad ne bi bilo MPT-a i sličnih, misliš li da bi ti ljudi onda pobožno slušali Azru, Arsena ili Pink Floyde i klasiku?
malo mi je nepriličan taj samoproglašeni kultur-elitistički stav koji često neupitnom kvalitetom proglašava razna nafurana, 'egzistencijalistička' alko-narko buncanja, jer da su to valjda složene, duboke i 'umjetničke' emocije koje oplemenjuju i šire horizonte, dok su neke jednostavnije stvari automatski 'seljačke', niske i za budale :/
neva- Posts : 4367
2014-04-12
to onaj koji pjeva..Ljutu travuuuuu..na ljutu raaanuuuuu..!!!
Guest- Guest
nego dakaku..on očuva i drevnu narodnu medicinu u pjesmamabogomdani wrote:to onaj koji pjeva..Ljutu travuuuuu..na ljutu raaanuuuuu..!!!
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
dobro je..mada mi se svidja ona pjesma i istinski je dobra..frakcija wrote:nego dakaku..on očuva i drevnu narodnu medicinu u pjesmamabogomdani wrote:to onaj koji pjeva..Ljutu travuuuuu..na ljutu raaanuuuuu..!!!
Guest- Guest
Ustvari, oni su najveće seljačine....Da se to i dokazati.Neve wrote:MPT nije turbo-folk, a i da je, što s tim? on ima svoju publiku koja u tome nalazi neki dio svog svijeta, svojih želja, nada, teškoća, svoj ventildzango wrote:Turbo folk uvek cilja publiku i dirne ih da padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ono, dignu obe ruke iznad glave i šrafe sijalice na lusteru.
i ne vidim tu nikakav problem.. kad ne bi bilo MPT-a i sličnih, misliš li da bi ti ljudi onda pobožno slušali Azru, Arsena ili Pink Floyde i klasiku?
malo mi je nepriličan taj samoproglašeni kultur-elitistički stav koji često neupitnom kvalitetom proglašava razna nafurana, 'egzistencijalistička' alko-narko buncanja, jer da su to valjda složene, duboke i 'umjetničke' emocije koje oplemenjuju i šire horizonte, dok su neke jednostavnije stvari automatski 'seljačke', niske i za budale :/
Eroo- Posts : 78957
2016-07-22
Ceca nije turbo-folk, a i da je, što s tim? on ima svoju publiku koja u tome nalazi neki dio svog svijeta, svojih želja, nada, teškoća, svoj ventilNeve wrote:MPT nije turbo-folk, a i da je, što s tim? on ima svoju publiku koja u tome nalazi neki dio svog svijeta, svojih želja, nada, teškoća, svoj ventildzango wrote:Turbo folk uvek cilja publiku i dirne ih da padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ono, dignu obe ruke iznad glave i šrafe sijalice na lusteru.
i ne vidim tu nikakav problem.. kad ne bi bilo Cece i sličnih, misliš li da bi ti ljudi onda pobožno slušali Azru, Arsena ili Pink Floyde i klasiku?
Šta ti je neprilično? Jednostavno pitanje i jednostavan odgovor. Šta je MPT? MPT je turbofolk pevač. Šta ga tupiš?Neve wrote:
tomsonjeri slušaju rock klasike, a cecina publika jok.
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
Jaka gandža za dobar trip.bogomdani wrote:to onaj koji pjeva..Ljutu travuuuuu..na ljutu raaanuuuuu..!!!
Ajde probaj.Eroo wrote:Ustvari, oni su najveće seljačine....Da se to i dokazati.Neve wrote:MPT nije turbo-folk, a i da je, što s tim? on ima svoju publiku koja u tome nalazi neki dio svog svijeta, svojih želja, nada, teškoća, svoj ventildzango wrote:Turbo folk uvek cilja publiku i dirne ih da padnu u sevdah kao šljiva u govno. Ono, dignu obe ruke iznad glave i šrafe sijalice na lusteru.
Sušaju Cecu i jedni i drugi. I Bijelo dugme i ostala sranja.frakcija wrote:tomsonjeri slušaju rock klasike, a cecina publika jok.
Tompson? To onaj kaj pjeva:
Oj Jovane, pobratime mio,
gdje si ono traktor ostavijooo...
Jel to taj?
Oj Jovane, pobratime mio,
gdje si ono traktor ostavijooo...
Jel to taj?
Brain32-
2014-04-15
Popalio bih ja ove Picojke..predobre su...pizzon wrote:
strašno, kakvu lepotu palite !
Guest- Guest
- Sine, oćeš pasulja?pizzon wrote:
- Neću, kevo, ješću na poslu.
- Ti se zaposlio? Joj blago majci, ima boga... A gde to?
- Jesam, rokam pluseve i minuse na komentare na netu, a posle osam sati kliktanja dođe gospodin Nebojša Stefanović i donese nam sendviče sa PEČENICOM mljac mljac.
- Ilija gromovnik nek te spuca u muda da se nikad ne razmnožavaš, mršiskuće.
bogomdani wrote:Popalio bih ja ove Picojke..predobre su...pizzon wrote:
a imate dobre pičke,vrhiunske..ova mi je tiha patnja..stoya..dzango wrote:bogomdani wrote:Popalio bih ja ove Picojke..predobre su...pizzon wrote:
Guest- Guest
Osim ako se neke tajne ne iznesu na vidjelo.Eroo wrote:Zamolio sam za argumentaciju iznesene tvrdnje.jastreb wrote:Licemjer.
Naime, on može biti licemjer a da to mi nikad ne saznamo.
Tako je to uvijek kad su u pitanju javne osobe.
Poput one kada je pozvan pjevati za pravaše,obećao im pjevati,a onda su ga oni iz kriminalne skupine platili kako ne bi pjevao i on je na to pristao.
zatim tu je nekakvo njegovo fantaziranje o obitelji i vjeri,a lik se razveo od rođene supruge i drugi put se vjenčao drugom.
Što je za većinu normalnog svijeta sasvim normalna stvar,ali za jednog vrlog katolika,pripadnika Stepinčeve crkve,to bi trebalo biti sablazan.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Samo sportiskinje dok je Olimpijada:bogomdani wrote:a imate dobre pičke,vrhiunske..ova mi je tiha patnja..stoya..dzango wrote:bogomdani wrote:Popalio bih ja ove Picojke..predobre su...pizzon wrote:
dzango wrote:- Sine, oćeš pasulja?pizzon wrote:
- Neću, kevo, ješću na poslu.
- Ti se zaposlio? Joj blago majci, ima boga... A gde to?
- Jesam, rokam pluseve i minuse na komentare na netu, a posle osam sati kliktanja dođe gospodin Nebojša Stefanović i donese nam sendviče sa PEČENICOM mljac mljac.
- Ilija gromovnik nek te spuca u muda da se nikad ne razmnožavaš, mršiskuće.
ti si stvarno otiso u aut.
primitvna konjina, obican primitvac plus kreten !
Last edited by pizzon on 6/8/2016, 14:21; edited 1 time in total
Guest- Guest
Page 6 of 14 • 1 ... 5, 6, 7 ... 10 ... 14
Similar topics
» München - Perkovic i Mustac nemaju sanse
» ante perkovic rip
» Sandri Perković ZLATO!
» Donald Perković Trumpson
» Slučaj Perković upropastio mi je karijeru
» ante perkovic rip
» Sandri Perković ZLATO!
» Donald Perković Trumpson