Tko je Marko Perković Thompson?
Page 2 of 14
Page 2 of 14 • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Re: Tko je Marko Perković Thompson?
Napuni i Ceca sve stadione i kafane pa se od nje ne pravi sociološki fenomen i ponos otadžbine. Mora da se zna šta je estrada i opijum za narodne mase a šta vrednosti na kojima treba da počiva kultura jednog naroda.Eroo wrote:Možda si i u pravu, šta znam...Ne slušam tu vrstu glazbe.dzango wrote:Nešto između što nije ni jedno ni drugo je pastirski rok, inače patent Gorana Bregovića, preteče i idejnog tvorca turbo folka.Eroo wrote:Nešto između folka i roka. , bih ja rekao.dzango wrote:Turbo folk pevač.
U svakom slučaju napuni svaki stadion. Neki vole njegovu pjesmu,
a neki vole čak i srpske cajke...Različiti smo po tom pitanju.
dzango- Posts : 28141
2014-04-19
ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
mene rasplače ona "puka ti je nokat" i "Grkinjo znaj, svemu je kraj" gdje govori o merkeličinom prekidu kreditiranja grčke ekonomije, pa ona za Perkovića "Sude mi", ima tu dobrijeh stvari.
Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
ma kopira vašeg tifu totalka.dzango wrote:Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
2016-03-09
Itekako se prave, nemoj to meni pričat...dzango wrote:Napuni i Ceca sve stadione i kafane pa se od nje ne pravi sociološki fenomen i ponos otadžbine. Mora da se zna šta je estrada i opijum za narodne mase a šta vrednosti na kojima treba da počiva kultura jednog naroda.Eroo wrote:Možda si i u pravu, šta znam...Ne slušam tu vrstu glazbe.dzango wrote:Nešto između što nije ni jedno ni drugo je pastirski rok, inače patent Gorana Bregovića, preteče i idejnog tvorca turbo folka.Eroo wrote:Nešto između folka i roka. , bih ja rekao.dzango wrote:Turbo folk pevač.
Temelj Thompsonove pažnje su, kako on kaže: Bog, Domovina i Obitelj. Šta ovome fali?
Nigdje tu nema Srba, osim četnika u njegovoj prvoj pjesmi, koju je napisao kao "ratnik" u svom selu.
Sociološki fenomen su od njega napravili SDP i HDZ. Nećeš vjerovati-iz straha.
Obrađuje uglavnom teme koje pogađaju lažljive političare-lažne domoljube, pljačkaše vlastitog naroda i države.
U Puli ni danas ne može gostovati, jer mu to ne dozvoljavaju lažni "lokalpatrioti", koji su notorni pljačkaši.
Ne da se mi ovo više objašnjavat, već sam umoran...
Eroo- Posts : 78946
2016-07-22
Mislim da da. U nekom smislu je već (uglavnom) kantautor. Tako mogu isčitat iz onog video materijala.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
Last edited by Eroo on 6/8/2016, 11:32; edited 1 time in total
2016-07-22
Našeg? Od kad je ovaj naš?frakcija wrote:ma kopira vašeg tifu totalka.dzango wrote:Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
pa kako nije tifa srbin?dzango wrote:Našeg? Od kad je ovaj naš?frakcija wrote:ma kopira vašeg tifu totalka.dzango wrote:Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
2016-03-09
Stvar ukusa, rekoh.dzango wrote:Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
Nego, po čemu to on pjeva ustaške pjesme? Znaš ti neku?
Ja ne znam niti jednu, a bezbeli, jako sam se potrudio to istražit.
2016-07-22
Ne pravi se od Cece ponos nacije i otadžbine. On ja turbo folk pevaljka i tačka.Eroo wrote:Itekako se prave, nemoj to meni pričat...dzango wrote:Napuni i Ceca sve stadione i kafane pa se od nje ne pravi sociološki fenomen i ponos otadžbine. Mora da se zna šta je estrada i opijum za narodne mase a šta vrednosti na kojima treba da počiva kultura jednog naroda.Eroo wrote:Možda si i u pravu, šta znam...Ne slušam tu vrstu glazbe.dzango wrote:Nešto između što nije ni jedno ni drugo je pastirski rok, inače patent Gorana Bregovića, preteče i idejnog tvorca turbo folka.Eroo wrote:
Nešto između folka i roka. , bih ja rekao.
Temelj Thompsonove pažnje su, kako on kaže: Bog, Domovina i Obitelj. Šta ovome fali?
Nigdje tu nema Srba, osim četnika u njegovoj prvoj pjesmi, koju je napisao kao "ratnik" u svom selu.
Obrađuje uglavnom teme koje pogađaju lažljive političare-lažne domoljube, pljačkaše vlastitog naroda i države.
U Puli ni danas ne može gostovati, jer mu to ne dozvoljavaju lažni "lokalpatrioti", koji su notorni pljačkaši.
Fali to što je najveći profiter a kao se gnuša profitera, peva o porodici a razveo se, skrnavi veru i stravlja je u turbo folk kontekst gde veri i Crkvi nije mesto. Jednostavno, umesto da nešto uzdiže,on se o to okoristi, upotrebi i unizi.
Tifa je Hrvat. Bosanski. Nešto kao naš Epi.frakcija wrote:pa kako nije tifa srbin?dzango wrote:Našeg? Od kad je ovaj naš?frakcija wrote:ma kopira vašeg tifu totalka.dzango wrote:Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
2016-07-22
frakcija wrote:
ma kopira vašeg tifu totalka.
Tifa jedino sto dobro izvede, je Lazes zlato, lazes duso, lazes vjestice ... u ostalom ga Alen i Bebek deru apsolutno u svakoj pjesmi.
Sto se tice Thompsona, kao i Mate Bulic, prikladan za feste, neki tekstovi mu jesu dobri, ja volim recimo Vjetar s Dinare.
Ikonografija i scenografija po meni nepotrebna, ali jel ima svoju publiku.
darla- Admin
2015-10-22
još se svaki put na koncertima javno ogradi od fašizma, al medije mrzi da to prenesu.Eroo wrote:Stvar ukusa, rekoh.dzango wrote:Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
2016-03-09
Eroo wrote:
Stvar ukusa, rekoh.
Ne, ali je evo jucer zaradio prijavu zbog jel: "Za dom spremni!"
darla- Admin
2015-10-22
Thompson bi zapravo bio jedan od mnogih na estradi, ni po čemu poseban, da svoje tržište ne traži ciljajući na najniže strasti i kolektivnu psihozu. Onda kao takav je zgodno političko sredstvo i medij preko kojeg se prenose poruke političke prirode, u prvom redu netrpeljivosti i mržnje.
Guest- Guest
To nema veze s njegovim pjevanjem kako kažete "ustaških pjesama".dzango wrote:Ne pravi se od Cece ponos nacije i otadžbine. On ja turbo folk pevaljka i tačka.Eroo wrote:Itekako se prave, nemoj to meni pričat...dzango wrote:Napuni i Ceca sve stadione i kafane pa se od nje ne pravi sociološki fenomen i ponos otadžbine. Mora da se zna šta je estrada i opijum za narodne mase a šta vrednosti na kojima treba da počiva kultura jednog naroda.Eroo wrote:Možda si i u pravu, šta znam...Ne slušam tu vrstu glazbe.dzango wrote:
Nešto između što nije ni jedno ni drugo je pastirski rok, inače patent Gorana Bregovića, preteče i idejnog tvorca turbo folka.
Fali to što je najveći profiter a kao se gnuša profitera, peva o porodici a razveo se, skrnavi veru i stravlja je u turbo folk kontekst gde veri i Crkvi nije mesto. Jednostavno, umesto da nešto uzdiže,on se o to okoristi, upotrebi i unizi.
Uostalom, zašto bi to vas kao Srbe uopće trebalo zanimat?
A-ha, nacionalist...Imate pogrešnu definiciju nacionalizma.
Miješate nacionalizam i domoljublje sa šovinizmom, a u vašem (srpskom)
slučaju i sa ustaštvom. Slično kao i jedan dio Hrvata.
2016-07-22
Ceo repertoar mu je zasnovan na ideologiji krvi tla. Čak i ne mora da spominje ustaše i ppglavnika direktno.Eroo wrote:Stvar ukusa, rekoh.dzango wrote:Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
pa krv tla se odnosi i na mletke i na turke i na grke i na bugare ..etcdzango wrote:Ceo repertoar mu je zasnovan na ideologiji krvi tla. Čak i ne mora da spominje ustaše i ppglavnika direktno.Eroo wrote:Stvar ukusa, rekoh.dzango wrote:Ono jest. Ume da protera kada zapne u WC-u. Ima taj jedinstveni glas stenjanja na šolji u toaletu.frakcija wrote:ima dosta tekstova koji me ganu..moj dida i ja..kletva kralja zvonimira..piše li on to sam?
2016-03-09
To je sastavni dio pjesme "Čavoglave". Ima povijesnu pozadinu.darla wrote:Eroo wrote:
Stvar ukusa, rekoh.
Ne, ali je evo jucer zaradio prijavu zbog jel: "Za dom spremni!"
Niti jedna njegova pjesma nema nitu u tragovima nešto slično,
pa čak ni šovinizma. Sve treba promatrati u kontekstu...
Za jednu znam čak i da je nadnacionalna, pjeva o "braći u svemiru"
ili tako nešto. Pokušat ću je potražit.
2016-07-22
Eroo wrote:To nema veze s njegovim pjevanjem kako kažete "ustaških pjesama".dzango wrote:Ne pravi se od Cece ponos nacije i otadžbine. On ja turbo folk pevaljka i tačka.Eroo wrote:Itekako se prave, nemoj to meni pričat...dzango wrote:Napuni i Ceca sve stadione i kafane pa se od nje ne pravi sociološki fenomen i ponos otadžbine. Mora da se zna šta je estrada i opijum za narodne mase a šta vrednosti na kojima treba da počiva kultura jednog naroda.Eroo wrote:
Možda si i u pravu, šta znam...Ne slušam tu vrstu glazbe.
Uostalom, zašto bi to vas kao Srbe uopće trebalo zanimat?
A-ha, nacionalist...Imate pogrešnu definiciju nacionalizma.
Miješate nacionalizam i domoljublje sa šovinizmom, a u vašem (srpskom)
slučaju i sa ustaštvom. Slično kao i jedan dio Hrvata.
Mene mnogo ne zanima ali si sam pitao šta je Tompson. A i zgodno je kao tema za forum.
Page 2 of 14 • 1, 2, 3 ... 8 ... 14
Similar topics
» München - Perkovic i Mustac nemaju sanse
» ante perkovic rip
» Sandri Perković ZLATO!
» Donald Perković Trumpson
» Slučaj Perković upropastio mi je karijeru
» ante perkovic rip
» Sandri Perković ZLATO!
» Donald Perković Trumpson
» Slučaj Perković upropastio mi je karijeru
Page 2 of 14