ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Moj Bog je i tvoj Bog!

Page 9 of 16 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next

Go down

Moj Bog je i tvoj Bog! - Page 9 Empty Re: Moj Bog je i tvoj Bog!

Post by aben 26/11/2014, 17:36

al gljive su ubile dosta nevinih ljudi tiekom poviesti:)

aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Patriot_1 27/11/2014, 09:14

Više nego Adamova jabuka! :D
Zašto jedu,nejestive?
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Bran_Do 27/11/2014, 09:39

aben wrote:al gljive su ubile dosta nevinih ljudi tiekom poviesti:)

Da, i krv nevinih je na rukama SVIH gljiva  :) :)
Bran_Do
Bran_Do

2014-04-17

Back to top Go down

Post by aben 27/11/2014, 09:54

i unatoc tomu, ne posustaje njihova Misionarska aktivnost sporama..nitko nije siguran :/

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sefirot 27/11/2014, 11:13

Patriot_1 wrote:"Izuzetak potvrđuje pravilo",,,jelte!
Jedan okultista zao,svi okultisti zločinci!Hoćemo li tako?

ti takav stavi imaš oduvjek. no to je problem neznanja i paranoje... to je tvoj osobni problem, ne moj.

https://www.facebook.com/KrvavaPovijestCrkve?fref=ts

Moj Bog je i tvoj Bog! - Page 9 No10
Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 27/11/2014, 11:15

Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Sefirot wrote:
Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:A što je misionarenje? Misionarenje je nametanje mišljenja, ideologija, temeljena na vjerskim floskulama da bi se privukli nekoj vjerskoj zajednici.

Ovo je naprosto logički neispravna i netočna tvrdnja, već smo stoput raspravljali i zašto, tako da je jasno da si ovdje 100% pristran, odnosno da dva pojma koja nisu ista u značenju neispravno izjednačavaš.
Ali evo, još jednom ću razjasniti zašto si svoje stavove spram misionarenja izgradio na semantički i logički potpuno krivim temeljima.

Definicija i značenje glagola "nametati" u kombinaciji s dativom (nametati nekome nešto) u hrvatskom jeziku glasi - "prisiliti koga da što prihvati mimo svoje volje".
Definicija, pak, glagola "misionariti" znači od strane neke religijske skupine "vršiti organiziranu aktivnost s ciljem pridobivanja novih članova".

Ključna pogreška u tvojemu rezoniranju: "Misionarenje" u svojemu temeljnom značenju ne uključuje nužno nikakvu prisilu mimo volje drugoga, odnosno može ju uključivati ali isto tako i ne mora.
U slučajevima kad misionarska djelatnost ne uključuje nikakvu metodu prisile mimo volje drugoga, onda nema govora o nametanju.

Znam da ti je teško prihvatiti ovu vrlo jasnu i nedvosmislenu razliku između pojmova "misionarenja" i "nametanja" jer bi ti to razmontiralo vlastiti reason d'etre, s obzirom da si dobar dio svojega stava i svjetonazora izgradio na temelju krivog izjednačavanja navedenih pojmova. Tvoj dugogodišnji prijezir spram "misionarenja" je klasični "straw man" (pridodavanje određene odlike nekom objektu, pojavi ili radnji, kako bi ju se okarakteriziralo isključivo kroz tu odliku, i time ju se u potpunosti ocrnilo). 

Prema tomu, najprije bi morao sebi priznati razliku između tih dvaju pojmova, odnosno pravo svakoga da promovira svoje ideje i svjetonazor s ciljem pridobivanja članova, sve dok ne postoji prisila ili kršenje prava drugoga da se sam odredi i da slobodno izabere želi li ili ne želi prihvatiti izrečeno. Svoj bijes i negodovanje trebao bi usmjeriti spram "nametanja", a ne spram "misionarenja".

Druga je stvar ako ti svjesno i namjerno krivu definiciju kako bi spriječio porast broja članova onih zajednica koje ti ne odgovaraju i s kojima se ne slažeš. U tom slučaju imaš skrivenu agendu i ciljeve koje smatraš opravdanima provoditi "svim sredstvima", uključujući i intelektualno nepoštenje, što je za svaku osudu.

mislim da je dovoljan odgovor na pitanje što je krajnji cilj misionarenja... odgovori nam brando.

a pojasni nam i razliku između nasilnog i suptilnog nametanja.

hvala...

Nema odgovora od Branda? Hmmm od patriota ništa razumno ni ne očekujem... ali vidim da je to točka na i.

Brando ne odgovara na glupa pitanja,ta rekao je sve!To što ti niš ne kužiš,nije on kriv.

ja kužim, a on je slijep pred zdravim očima. U krajnjoj liniji ima primjerke o kojima govorim... ti i slični..

Nisam ja slijep nego si ti neobjektivan.
Ajmo po stoti put:
Ako su A plus B jednako C, kojom logikom bi A bilo jednako C?
Analogno tome, ako misionarenje može biti i dobro i loše, kojom logikom stavljaš znak jednakosti između općeg pojma i jedne njegove sastavnice?

Na temelju CILJA o kojem sam već govorio kao i razlika između učenja/naučavanja i misionarenja. Ako je cilj perfidan, a kod misionarenja jest, onda razumnoj osobi ne treba mnogo da shvati...

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 27/11/2014, 11:21

Bran_Do wrote:Sef,
ako znamo da gljive mogu biti i otrovne i jestive,
je li logična i intelektualno poštena izjava da su sve gljive otrovne i da ih se ne smije jesti?

Je li ispravno inzistirati na tako očito krivoj logici?

Kao što sam odgovorio na temi Misionarenje, što je?

Sefirot wrote:
Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:To Brando jest Misionarenje. štoviše, ono što si govorio da nije misionarenje, a navodio sam sada ipak priznaješ i osuđuješ "Svaki drugi oblik misionarenja treba osuditi.". Na žalost, misionarenje koje sam opisivao je perfidno i jako rašireno.

Ne, govorio sam da to nije temeljna odlika općeg pojma "misionarenje", odnosno da se spomenute negativne pojave ne mogu koristiti da bi se diskreditirao opći pojam.
Ako korištenjem velikog slova "M" u gornjem navodu opet impliciraš da negativne pojave moraju nužno i isključivo opisivati opći pojam misionarenja, onda si opet logički u krivu.

to što sam navodio je negativna ekspresija misionarenja koja je izuzetno izražena i vidljiva.

Osobno smatram da misionarenje/da'wa jest negativna pojava sama po sebi jer čim je CILJ privoliti nekoga na nekakvu ideologiju je loše. Učenje o raznim ideologijama, negativnim i pozitivnim osobinama istih je daleko korektnije jer tek iz izučenog, čovjek će sam za sebe ili osjetiti ili ne poziv da prihvati. No, najbitnije, prihvatio ili ne, naučio je mnogo o toj ideologiji.

učenje o ideologijama i misionarenje su u ciljevima potpuno suprotne teze. Jednoj je cilj privoliti nekoga, drugoj je naučiti bez ideje privole na nešto, a da osoba osjeti sama da li "osjeti poziv" ili ne. Učenje je pozitivan, a misionarenje negativan element. To je moj stav.

Sad bi mogao ti reći da je učenje i misionarenje ista ili bliska stvar, ali nije jer je razlika u krajnjem cilju. Primjerice, mnogi su studirali i završili teologiju, ali nisu svi svećenici jer nisu osjetili poziv.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 27/11/2014, 11:23

Bran_Do wrote:Sef,
ako znamo da gljive mogu biti i otrovne i jestive,
je li logična i intelektualno poštena izjava da su sve gljive otrovne i da ih se ne smije jesti?

Je li ispravno inzistirati na tako očito krivoj logici?

Vidio sam čovjeka koji je jeo i dio otrovne gljive i nije mu bilo ništa...

Isto tako znam, točnije znao sam, osobu koja je bio vrhunski gljivar, otrovao se na jestivim gljivama. Ne da je pogrešio, bile su jestive ali gljive su kao i školjke 'čistači' te na sebe brzo skupljaju otrove.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 27/11/2014, 11:37

Sefirot wrote:

ti takav stavi imaš oduvjek. no to je problem neznanja i paranoje... to je tvoj osobni problem, ne moj.

Nema straha(paranoja) a ni neznanja,znam dosta o okultizmu a i sreo sam neke , preporodili se kad su se ostavili tog sranja i postali kršćani!
Glede stava,zar je tvoj stav o kršćanstvu drugčiji?
I nemam problem jer,možda sam u pravu!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 27/11/2014, 11:40

Sefirot wrote:

Misionarenje,to je kad neki okultista suptilno navede nekog polukršćanina na okultizam,ne silom nego misionarenjem,indoktrinacijom.Tvoj slučaj!Tebe su tako "izmisionarili"!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 27/11/2014, 12:42

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:

Nema straha(paranoja) a ni neznanja,znam dosta o okultizmu a i sreo sam neke , preporodili se kad su se ostavili tog sranja i postali kršćani!
Glede stava,zar je tvoj stav o kršćanstvu drugčiji?
I nemam problem jer,možda sam u pravu!

po pisanju Patriote se vidi da nemaš blagog pojma jer mješaš stvari koje nemaju veze s vezom.

Možda si u pravu? A možda i nisi. Znaš, misliti je drek znati.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 27/11/2014, 12:44

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:

Misionarenje,to je kad neki okultista suptilno navede nekog polukršćanina na okultizam,ne silom nego misionarenjem,indoktrinacijom.Tvoj slučaj!Tebe su tako "izmisionarili"!

??? Eto, pokazuješ kako nemaš blagog pojma... pa tako i ova izjava nema nikakvog smisla...

jedno je učenje drugo je misionarenje. Razlika je u CILJU. Učenju je cilj naučiti, a ne da drugi prihvate, misionarenju je cilj da drugi prihvate.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 27/11/2014, 16:45

Onda je svako školovanje besmisleno jer ima za cilj da drugi prihvate teze učitelja u osnovnoj i profesora ili doktora nauka u daljnjem školovanju!Dakle,učenje je misionarenje!
A sefa neki nadobudni naučiše da je učenje okultista,,ma prva liga!
Jbt kako si jadan!
Svi smo mi "žrtve nekih misionara",i ti,i oni Mormoni i J. Svjedoci i Muslimani!I mi kršćani!
Sve to što vjerujemo i mislimo"već viđeno je"!
Netko je to osmislio prije,prekasno smo rođeni!
Čuti,prihvatiti,slijediti(jer ti se dopada).
Čuti ,odbiti,,"nije to to" ,ne dopada ti se!
E sad,jesi li se zahebao,pa odbacio što valja a prihvatio što ne valja,ne tebi je!
Dakle,,mi u konačnici odlučujemo!I zato ćemo biti pred Bogom odgovorni ako slijedimo laž!
Kao ti npr
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 28/11/2014, 10:10

Patriot_1 wrote:Onda je svako školovanje besmisleno jer ima za cilj da drugi prihvate teze učitelja u osnovnoj i profesora ili doktora nauka u daljnjem školovanju!Dakle,učenje je misionarenje!
Jbt kako si jadan!
Svi smo mi "žrtve nekih misionara",i ti,i oni Mormoni i J. Svjedoci i Muslimani!I mi kršćani!
E sad,jesi li se zahebao,pa odbacio što valja a prihvatio što ne valja,ne tebi je!
Dakle,,mi u konačnici odlučujemo!I zato ćemo biti pred Bogom odgovorni ako slijedimo laž!
Kao ti npr

Netočno. Počni čitati sa razumjevanjem patriote. Ne jednom sam ti to rekao.
Misionarenje i naulčavanje su dvije suprotne stvari. Kod naučavanja, pogotovo ako se radi o školovanju gdje se temelji na znanosti, govori  se o stvarima koje su poznate i koje se daju istestirati. Kod vjerskih su to vjerske floskule koje nemaju nikakav temelj. Vjerovanje se ne može uzimati kao nekakav temelj ili argument.
Cilj podučavanja je znanje, cilj misionarenja je privlačenje u neku ideologiju.

Nadalje, zašto bi uopće bilo da "se zahebao,pa odbacio što valja a prihvatio što ne valja"? Možda sam odbacio što ne valja, a naučio ono što valja te sam istraživao dalje.
I ne, u okultnome nema misionarenja, to je zabranjeno. To sam ti također rekao nekoliko desetaka tisuća puta ali ti se voliš koristiti lažima i nametanjem što si i sam priznao pa to radiš i sad iako si raskrinkan...

Da, pred Jednim čemo biti odgovorni ako slijedimo laž....
kao ti primjerice...

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 28/11/2014, 11:19

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:Onda je svako školovanje besmisleno jer ima za cilj da drugi prihvate teze učitelja u osnovnoj i profesora ili doktora nauka u daljnjem školovanju!Dakle,učenje je misionarenje!
Jbt kako si jadan!
Kao ti npr

Misionarenje i naulčavanje su dvije suprotne stvari. Kod naučavanja, pogotovo ako se radi o školovanju gdje se temelji na znanosti, govori  se o stvarima koje su poznate i koje se daju istestirati. Kod vjerskih su to vjerske floskule koje nemaju nikakav temelj. Vjerovanje se ne može uzimati kao nekakav temelj ili argument.

Nadalje, zašto bi uopće bilo da "se zahebao,pa odbacio što valja a prihvatio što ne valja"? Možda sam odbacio što ne valja, a naučio ono što valja te sam istraživao dalje.
I ne, u okultnome nema misionarenja, to je zabranjeno. To sam ti također rekao nekoliko desetaka tisuća puta ali ti se voliš koristiti lažima i nametanjem što si i sam priznao pa to radiš i sad iako si raskrinkan...

kao ti primjerice...

Opet ti niš ne kužiš ili se praviš grbav,ili pak si toliko tup da ne vidiš pored zdravih očiju.
Ako netko nekome priča o tome što uči Novi Zavjet,tko je Bog,tko je Isus ,ili mu preporuči neke knjige o tome,pa taj ,jer mu se ideja kršćanstva dopadne prihvati to učenje,,,u čemu je on u drugoj poziciji od npr tebe kojem je netko pričao(ili si čitao ,preporučio ti isti, tu literaturu pa ti se dopalo) i tako postao okultista,,dakle u čemu je to različito od našeg misionarenja!
Drugo,ako je misionarenje(govor o kršćanstvu kao nečem dobrom) zlo,onda je sve oko nas zlo.Prodavači automobila su zlikovci jer preporučuju baš taj auto ,prodavači odjeće i hrane jer nas i na TV "siluju" da je njihov proizvod najbolji i najjeftiniji,političari su zlikovci jer ,baš ta ideja i stranka je naj,farmaceuti(obratite se liječniku ili ljekarniku).itd.

Kao ti,ne ja,tvrdio si da nikad nisi rekao da je kršćanstvo zlo a evo tvoje izjave:
Sefirot;:::"Upravo suprotno, riješio sam se najvećeg zla. shvatio sam kasnije, promatrajući kršćane poput tebe da sam učinio i više nego pravu stvar. "
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 28/11/2014, 12:13

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Jbt kako si jadan!
Kao ti npr

kao ti primjerice...

Opet ti niš ne kužiš ili se praviš grbav,ili pak si toliko tup da ne vidiš pored zdravih očiju.
Ako netko nekome priča o tome što uči Novi Zavjet,tko je Bog,tko je Isus ,ili mu preporuči neke knjige o tome,pa taj ,jer mu se ideja kršćanstva dopadne prihvati to učenje,,,u čemu je on u drugoj poziciji od npr tebe kojem je netko pričao(ili si čitao ,preporučio ti isti, tu literaturu pa ti se dopalo) i tako postao okultista,,dakle u čemu je to različito od našeg misionarenja!
Drugo,ako je misionarenje(govor o kršćanstvu kao nečem dobrom) zlo,onda je sve oko nas zlo.Prodavači automobila su zlikovci jer preporučuju baš taj auto ,prodavači odjeće i hrane jer nas i na TV "siluju" da je njihov proizvod najbolji i najjeftiniji,političari su zlikovci jer ,baš ta ideja i stranka je naj,farmaceuti(obratite se liječniku ili ljekarniku).itd.

Kao ti,ne ja,tvrdio si da nikad nisi rekao da je kršćanstvo zlo a evo tvoje izjave:
Sefirot;:::"Upravo suprotno, riješio sam se najvećeg zla. shvatio sam kasnije, promatrajući kršćane poput tebe da sam učinio i više nego pravu stvar. "

Sada pokušavaš kršćansku ideologiju prozvati učenjem. Ne, jer je cilj privući na kršćanstvo, a ne naučiti. KADA bi bio cilj da se nauči, te da je nebitno da li će to prihvatiti onda bi bilo učenje.
cilj učenja i cilj misionarenja je u potpunosti suprotan.
U čemu je razlika između "mojega" kako si naveo i vašeg misionarenja? Zato što:
1. okultno nije religija te svatko može biti religiozan u svojoj zajednici i biti okultist.
2. radi se o učenju, nema misionarenja. Nema govora o takvom cilju.
3. misionarenju je jedan jedini cilj, preobratiti na "ispravnu" religiju tj. privlačenje u zajednicu.

Patriote, to ti je već nekoliko desetaka puta rečeno, imaš problema kakvih sa čitanjem??
Za razliku od proddavača automobila i sl. oni bar prodaju nešto konkretno. A što religija prodaje? Muda pod bubrege. Dobro si ih usporedio sa političarima...

Odgovorio sam ti pat već na ovo, ponavljaš se ko papagaj. Prvo, vidljivo je da je rečeno u afektu, drugo, za mene nije kršćanstvo, što ne znači da nema dobru filozofiju. Osim toga, obrazložio sam i to promatrajući kršćane poput tebe... takvo kršćanstvo, hvala, ali je loše.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 28/11/2014, 12:51

Sefirot wrote:

Za razliku od proddavača automobila i sl. oni bar prodaju nešto konkretno. A što religija prodaje? Muda pod bubrege. Dobro si ih usporedio sa političarima...

Odgovorio sam ti pat već na ovo, ponavljaš se ko papagaj. Prvo, vidljivo je da je rečeno u afektu, drugo, za mene nije kršćanstvo, što ne znači da nema dobru filozofiju. Osim toga, obrazložio sam i to promatrajući kršćane poput tebe... takvo kršćanstvo, hvala, ali je loše.

Muda pod bubrege prodaje okultizam.
"U afektu",,,pa ti si u afektu otkad znam zate!
U mojim očima padaš,sve si mi više jado,navedem ti konkretno a ti"Dobro,rekao sam da je kršćanstvo zlo ali to sam rekao u afektu!"
A pitao si"Kad sam ja to rekao da je kršćanstvo zlo,lažove,nisam nikad,citiraj!"
I nakon toga što sam citirao ne jedan citat nego tri a mogao bih 30,,ti se vadiš na afekt!
Budući da lažeš,da si nerealan i nepošten,prezirem te (jer se baš poštenjem i realnošću,,a pamet da ne spominjem,,dičiš).
Kako rekoh,,"sikder kaurine",na tako sitnu dušu ne ćelim trošiti vrijeme.Do daljnjega!
Niti na tvoju tajnicu,,"trinity"!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 28/11/2014, 14:25

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:

Muda pod bubrege prodaje okultizam.
"U afektu",,,pa ti si u afektu otkad znam zate!
U mojim očima padaš,sve si mi više jado,navedem ti konkretno a ti"Dobro,rekao sam da je kršćanstvo zlo ali to sam rekao u afektu!"
A pitao si"Kad sam ja to rekao da je kršćanstvo zlo,lažove,nisam nikad,citiraj!"
I nakon toga što sam citirao ne jedan citat nego tri a mogao bih 30,,ti se vadiš na afekt!
Budući da lažeš,da si nerealan i nepošten,prezirem te (jer se baš poštenjem i realnošću,,a pamet da ne spominjem,,dičiš).
Kako rekoh,,"sikder kaurine",na tako sitnu dušu ne ćelim trošiti vrijeme.Do daljnjega!
Niti na tvoju tajnicu,,"trinity"!

pih, patriotovo kršćanstvo... o takvom kršćanstvu i govorim.... znači, ipak sam imao pravo :)

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 15:02

jeste se vas dvoje upoznali dok ste još bili prijatelji?

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sefirot 28/11/2014, 15:11

aben wrote:jeste se vas dvoje upoznali dok ste još bili prijatelji?

na žalost ne jer se papak ne javlja kad dođe u Zagreb :) a pitanje ti je malo .... prijatelji? neprijatelji? wtf?

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by aben 28/11/2014, 15:13

Sefirot wrote:
aben wrote:jeste se vas dvoje upoznali dok ste još bili prijatelji?

na žalost ne jer se papak ne javlja kad dođe u Zagreb :) a pitanje ti je malo .... prijatelji? neprijatelji? wtf?
znači upoznali ste se nakon što ste se posvađali?

malo protestantske šale nikad nije na odmet:)

aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 9 of 16 Previous  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 12 ... 16  Next

Back to top

- Similar topics