ex-iskon-pleme
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Moj Bog je i tvoj Bog!

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

Go down

Moj Bog je i tvoj Bog! - Page 6 Empty Re: Moj Bog je i tvoj Bog!

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:54

Patriot_1 wrote:
Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:
Tvoje mišljenje da je Isus bog svima je nametanje jer ako ti možeš negirati i odbaciti druga božanstva, mogže se odbaciti i kršćanski idol jednako tako.

Glupost. Mišljenje samo po sebi nikad nije nametanje.

Ako netko ima neko mišljenje i dopušta da drugi ima neko drugo mišljenje s kojim se ne slaže, kako je to "nametanje" i po kojoj definiciji?
Toliko o njegovoj objektivnosti!

Nametljivost je nepriznavanje drugih dok u isto vrijeme se nameće da je kršćanski idol bog nekršćanima. Ne nije. Takva filozofija ima dvosmjeran put, ako je stav kršćana da je kršćanski idol bog svih, onda je jednaka logika da je Krišna bog svih. Očekujete uz izjave (vidjet će te vi... ) da drugi prihvate Isusa što je nebulozno, a ne priznajete Krišnu. Što bi trebali? Priznati kršćanskog idola? nemojte me nasmijavati...

Sefirot

2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:55

Vegvísir wrote:
aben wrote:Ma nije to izbor ni pitanje slobodne volje nego činjenica.
Ne prihvaćam, al ako je istina, isto mi je prihvaća ne prihvaća.

Isto tako, u tom slučaju ako zajednica ili pojedinac vjeruju da boga nema, onda ga nema ni za njih, ni za tebe ni za mene.

Da, točno... to je ta logika. :tu

https://www.facebook.com/KrvavaPovijestCrkve?fref=ts

Moj Bog je i tvoj Bog! - Page 6 No10
Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:57

aben wrote:Amo skinut maske, kakvi bogovi, kakvi bakrači :)
Rieč je o ratu religia i privilegija. Ovaj običan bog ima najbolju prođu i to je uzrok prihvaćanja ne prihvaćanja.

Taj običan bog je imao i ima sljedbenike koji su svoju ideologiju proširili mačem i ognjem.... a tko se mača lača...
misionari/da'wa su gamad svijeta.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 13:58

aben wrote:
Vegvísir wrote:

Isto tako, u tom slučaju ako zajednica ili pojedinac vjeruju da boga nema, onda ga nema ni za njih, ni za tebe ni za mene.
Naravski, ako su u pravu :)

Zašto ne bi bili u pravu? Zato što ti i drugi mislite da nisu u pravu? :D lol

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 14:01

Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:Nešto posebno nabrijan danas... Loš dan? :^0
"Loš dan",,?
A da sam ja napisao njemu ovako kao on meni,,,:"se patriot drogirao takvim glupostima...  za njegovu nesposobnost, licemjernost i glupost!" dobio bi ban,garant!

Za ovo definitivno može dobiti upozorenje, da.

Zašto bi ti dobio ban za to, a on u ovom trenutku ne? Zato što  on ponekad zapleše na rubu bana, ali ga ne prijeđe i nakon upozorenja ne ponavlja takve stvari dok ti kad se iživciraš i netom nakon upozorenja si znao direktno vrijeđati forumaše. To si i sam priznao nekoliko puta da imaš kratak fitilj i složio se da si banove zaslužio.  :) A definitivno si iskoristio i najveći broj upozorenja ovdje.
Radi se o tome da nisam vidio upozorenje.I o tome (,imam iskustvo sa neta da se pp porukama neki dogovore za organiziranu hajku protiv nekog,u ovom slučaju mene ) podmuklo provociraju kao on i trinity(vidi njegov način,glupost,neznaš,debilno, itd).I naravno,kad te netko naganja da reagiraš!

Da ne bi bilo nismo znali. Patriote, ja djelujem sam i ne treba mi nikakvo zaleđe. Ni na net.hr-u ni ovdje, nikad nisam sa nikime dogovarao nikakvu hajku. Štoviše, znali su mi reći da budem blaži prema tebi, ali nikad sa nikime nisam bio u organizaciji neke hajke. Tako da patriote, ne znam na koga si mislio, ali svoje paranoje makni sa mene.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 14:03

Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:

Kako to?
Ako ga ima,ima ga,vjerovali ili ne!
Pa ne stvaramo mi Boga vjerom,niti ga nevjerom poništavamo!
On jest ili nije!

Aha, po tvojoj "logici" ga ima i to je baš kršćanski... lol.
Vidim da ti mnoge stvari ne leže.

kakav je to bog koji se djeli na polarnosti. Smješno.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 10/11/2014, 14:14

Jedini pravi bog je FSM. Prihvatite ga, prihvatite ga! Ako ga ne prihvatite.... nema veze :D 

Ramen!

http://www.venganza.org/

Moj Bog je i tvoj Bog! - Page 6 070224c

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Guest 10/11/2014, 14:22

Whatever, dude. Great Old Ones all the way.

Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Iä! Shub-Niggurath!  :cthulhu: :cthulhu: :cthulhu:
Guest
Guest

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 14:34

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:

Kako to?
Ako ga ima,ima ga,vjerovali ili ne!
Pa ne stvaramo mi Boga vjerom,niti ga nevjerom poništavamo!
On jest ili nije!

Aha, po tvojoj "logici" ga ima i to je baš kršćanski... lol.
Vidim da ti mnoge stvari ne leže.

kakav je to bog koji se djeli na polarnosti. Smješno.
Što je tu smješno?
Ako ga ima,Bog je svima,,ma tko on bio!I to što netko ne vjeruje da ga ima,ne anulira njegovu egzistenciju!

Nisi odgovorio Brandu na pitanje???
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 14:36

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:
Sefirot wrote:
aben wrote:
Patriot_1 wrote:
aben wrote:Tema o sefiju? Kul!

Ljuti se kad mu kažeš da je tvoj bog njegov?
Preposterous:)
Onda bi se triba ljutit i na oldija, koi ne misli da je sam vrića mesa, nego da smo to svi.

Stvar je jednostavna, njegova svjetlost je moj predsjednik, koliko god ga se ja odrica.
Tema nije o sefiju,,,pročitaj ponovo ,tema je o Bogu a on je samo spomenut jer tvrdi da Bog nije bog onih koji tog Boga ne prihvaćaju,ne štuju!
Nije Bog onima , kako rekoh jer ga odbacuju ili štuju nekog ili nešto tko Bog nije ,ali ako nas je On stvorio,ako je On Bog jedini,on ostaje Bog,negirali mi Boga ili ne,štovali mi kipove ili kravu,,mrtvo prase ili aliene,reptilijane,,,whatever!
Dakle,njegovo je ovo,,MOJ BOG je ono ili onaj u što ja vjerujem.
Ali Bog je Bog,virova ti u tovara ili vanzemaljca!
Ma glupost, ako je bog bog onda nema govora o izboru. Ka da se reče da kiša pada al ne meni. Ili pada ili ne pada.

Nije li Bog dao svima sobodan izbor? Sad, ovdje ili laže patriot, ili laže njegov hohštapler ili laže Bog (koji nije isti u Tori i NZ) ili lažu svi zajedno.... ajde se prvo dogovorite sami sa sobom...
Nije to taj izbor :)
Ne laže niko. Ne možeš imati izbor ne biti božji stvor, ako te bog stvoria

To je izbor. Slobodna volja je potpuna i to je izbor. To što većina kršćana imaju selektivno pamćenje, razmišljanje, sluh (...) to je njihov problem. Ja ne želim imati posla sa time.

Tebe je stvorio Krišna, i dao ti je slobodnu volju. Da li ti to prihvačaš?
Zašto bi prihvatio ako vjeruje da Krishna nije Bog?Prihvaća onog za kog misli da Bog je!
Dali je promašio,,vidjet ćemo!Na kraju se mrtvi broje!

Isto tako ni Isus nije bog...
To je samo tvoje mišljenje!
Moje je da je Bog!
Ili je ili nije,netko je u pravu!Vjerujem čvrsto da sam ja!

BTW nitko te ne sili da ga prihvatiš,oćeš-nećeš,tvoja stvar a mene baš boli briga za to!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 10/11/2014, 14:39

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Trinity wrote:
Bran_Do wrote:
zanstr wrote:
Trinity wrote:A jel' tvoj bog i bog onima koji nikad nisu čuli za njega ?
:tu
Je ali zato što im se zaboravio ukazat, budu gorjeli u paklu

Da, prema protestantskoj teologiji.
Prema katoličkoj, "ne budu gorjeli".
Patriot redovito kaže "mi kršćani".  Namjerno "zaboravlja" reći da je protestant i svojim lažima blati sve kršćane.

:tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu :tu
Vidiš dokle ide tvoje poštenje i objektivnost!
Dižeš palac na ovakvu napisanu glupost!Kršćanstvo poznaš bolje od nje(kao i većina ovdje) i znaš da su kršćani,katolici,pravoslavci i protestanti!I da u pogledu shvaćanja Boga među nama nema razlike.Ima samo u bogoštovlju!

Ne vidim gdje je išta krivo napisala.
Navedeni kršćani i u drugim djelovima imaju razlike patriote. A nisam primjetio da si dobio pravo govoriti u ime drugih kršćana...
Ne vidiš?
Pa jesi li slijep!
Kršćani svo(osim J.Svjedoka vjeruju u trojedinog Boga!Tu razlike nema i ti to znaš,ona ne.Način kako se tog trojstvenog Boga štuje , različit je malo!Misa Katolika i Pravoslavaca se razlikuje,,(naravno i Protestanata)
Dakle,sam sebe činiš smješnim,ona pogotovo!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by aben 10/11/2014, 15:20

Sefirot wrote:
aben wrote:
Vegvísir wrote:

Naravski, ako su u pravu :)

Zašto ne bi bili u pravu? Zato što ti i drugi mislite da nisu u pravu? :D lol
Ne znam zašto. 
Mislin, straw man, svećeniče.

And insofar as it is compulsory, it is not educational
aben
aben

2014-04-16

Back to top Go down

Post by Trinity 11/11/2014, 05:47

Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:
Patriot_1 wrote:
Vegvísir wrote:Nešto posebno nabrijan danas... Loš dan? :^0
"Loš dan",,?
A da sam ja napisao njemu ovako kao on meni,,,:"se patriot drogirao takvim glupostima...  za njegovu nesposobnost, licemjernost i glupost!" dobio bi ban,garant!

Za ovo definitivno može dobiti upozorenje, da.

Zašto bi ti dobio ban za to, a on u ovom trenutku ne? Zato što  on ponekad zapleše na rubu bana, ali ga ne prijeđe i nakon upozorenja ne ponavlja takve stvari dok ti kad se iživciraš i netom nakon upozorenja si znao direktno vrijeđati forumaše. To si i sam priznao nekoliko puta da imaš kratak fitilj i složio se da si banove zaslužio.  :) A definitivno si iskoristio i najveći broj upozorenja ovdje.
Radi se o tome da nisam vidio upozorenje.I o tome (,imam iskustvo sa neta da se pp porukama neki dogovore za organiziranu hajku protiv nekog,u ovom slučaju mene ) podmuklo provociraju kao on i trinity(vidi njegov način,glupost,neznaš,debilno, itd).I naravno,kad te netko naganja da reagiraš!
Malo te pere paranoja ?
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 11/11/2014, 05:54

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Trinity wrote:
Bran_Do wrote:
zanstr wrote:

Patriot redovito kaže "mi kršćani".  Namjerno "zaboravlja" reći da je protestant i svojim lažima blati sve kršćane.

Dižeš palac na ovakvu napisanu glupost!Kršćanstvo poznaš bolje od nje(kao i većina ovdje) i znaš da su kršćani,katolici,pravoslavci i protestanti!I da u pogledu shvaćanja Boga među nama nema razlike.Ima samo u bogoštovlju!

Navedeni kršćani i u drugim djelovima imaju razlike patriote. A nisam primjetio da si dobio pravo govoriti u ime drugih kršćana...
Patriote, upravo ti je Brando ukazao na bitnu razliku između katolika i protestanata.
Ubuduće kad budeš pisao o toj temi/pitanju naglasi da se radi o protestantskoj teoligiji i tvom tumačenju NZ, da ne bi obmanjivao/lagao forumaše govoreći da predstavljavaš sve kršćane. Previše si uzimaš za pravo...
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Trinity 11/11/2014, 05:56

Patriot wrote:Kršćani svo(osim J.Svjedoka vjeruju u trojedinog Boga!Tu razlike nema i ti to znaš,ona ne.

Ne sjećam se da se ikad povela rasprava o tome i kakve to veze ima s temom. Tvoje klasično podmetanje (laganje).
Trinity
Trinity

Female
2014-04-17

Back to top Go down

Post by Patriot_1 11/11/2014, 13:05

Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:
Tvoje mišljenje da je Isus bog svima je nametanje jer ako ti možeš negirati i odbaciti druga božanstva, mogže se odbaciti i kršćanski idol jednako tako.

Ako netko ima neko mišljenje i dopušta da drugi ima neko drugo mišljenje s kojim se ne slaže, kako je to "nametanje" i po kojoj definiciji?
Interesantno,kad ga se uhvatda je izrekao glupost,pravi se tošo!Niš nije reka na ovo!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Patriot_1 11/11/2014, 13:21

Trinity wrote:
Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Trinity wrote:
Bran_Do wrote:
zanstr wrote:

Patriote, upravo ti je Brando ukazao na bitnu razliku između katolika i protestanata.
Ubuduće kad budeš pisao o toj temi/pitanju naglasi da se radi o protestantskoj teoligiji i tvom tumačenju NZ, da ne bi obmanjivao/lagao forumaše govoreći da predstavljavaš sve kršćane. Previše si uzimaš za pravo...
Ne pravi se blentava,tema je Bog a ne teologija!Spomenula si protestantskog Boga,taj Bog nije drugčiji od karoličkog!Sve tri crkve jednako shvaćaju Boga,Brando to dobro zna za razliku od tebe!Da "protestantski Bog" ha ha ,dugo nisam pročitao ovako glupu izjavu od nekog"kršćanina"!
ne pere me nikakva paranoja,ta i aben ti je rekao"navaljuješ na čovjeka stalno".Who cares",,,samo ti udri,jedino našto se žalim jer mi dosadilo to stalno glupo nabacivanje sa tvoje strane!Na tebe sam se prestao kamenjem nabacivati.Prestani i ti!

• Iv 8,1-11
  • U ono vrijeme:
  • Isus se uputi na Maslinsku goru. U zoru eto ga opet u Hramu. Sav je narod hrlio k njemu. On sjede i stade poučavati. Uto mu pismoznanci i farizeji dovedu neku ženu zatečenu u preljubu. Postave je u sredinu i kažu mu: "Učitelju! Ova je žena zatečena u samom preljubu. U Zakonu nam je Mojsije naredio takve kamenovati. Što ti na to kažeš?" To govorahu samo da ga iskušaju pa da ga mogu optužiti.
  • Isus se sagne pa stane prstom pisati po tlu. A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." I ponovno se sagnuvši, nastavi pisati po zemlji. A kad oni to čuše, stadoše odlaziti jedan za drugim, počevši od starijih. Osta Isus sam - i žena koja stajaše u sredini. Isus se uspravi i reče joj: "Ženo, gdje su oni? Zar te nitko ne osudi?" Ona reče: "Nitko, Gospodine." Reče joj Isus: "Ni ja te ne osuđujem. Idi i odsada više nemoj griješiti."
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 11/11/2014, 13:29

Patriot_1 wrote:
Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:

Interesantno,kad ga se uhvatda je izrekao glupost,pravi se tošo!Niš nije reka na ovo!

Imam patriote i drugih obaveza, nisam zgubidan pa ne mogu pohvatati neke.

Pravo na mišljenje imaju svi, naravno.
No interesantno je kako neki tvrde da je Isus svima bog i čude se da ga drugi negiraju, no u isto vrijeme im je normalno da negiraju ako bi im se reklo da je neki drugi bog i njihov bog jer to ne priznaju. Nije li to smješno?

"Isus je bog i vidjet ćeš ti kad češ doći pred njega ali tada više nema kajanja...." bla bla bla bla bla. Da, to je nametljivost. Kad riknem neću vidjeti ni tog jebivjetra Isusa niti se pokloniti bliskoistočnom prašinaru niti ću se kajati. *ebese meni za tog zombija.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sefirot 11/11/2014, 13:35

Patriot_1 wrote:
Trinity wrote:
Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Trinity wrote:
Bran_Do wrote:
zanstr wrote:

Ne pravi se blentava,tema je Bog a ne teologija!Spomenula si protestantskog Boga,taj Bog nije drugčiji od karoličkog!Sve tri crkve jednako shvaćaju Boga,Brando to dobro zna za razliku od tebe!Da "protestantski Bog" ha ha ,dugo nisam pročitao ovako glupu izjavu od nekog"kršćanina"!
ne pere me nikakva paranoja,ta i aben ti je rekao"navaljuješ na čovjeka stalno".Who cares",,,samo ti udri,jedino našto se žalim jer mi dosadilo to stalno glupo nabacivanje sa tvoje strane!Na tebe sam se prestao kamenjem nabacivati.Prestani i ti!

• Iv 8,1-11
  • U ono vrijeme:
  • Isus se uputi na Maslinsku goru. U zoru eto ga opet u Hramu. Sav je narod hrlio k njemu. On sjede i stade poučavati. Uto mu pismoznanci i farizeji dovedu neku ženu zatečenu u preljubu. Postave je u sredinu i kažu mu: "Učitelju! Ova je žena zatečena u samom preljubu. U Zakonu nam je Mojsije naredio takve kamenovati. Što ti na to kažeš?" To govorahu samo da ga iskušaju pa da ga mogu optužiti.
  • Isus se sagne pa stane prstom pisati po tlu. A kako su oni dalje navaljivali, on se uspravi i reče im: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." I ponovno se sagnuvši, nastavi pisati po zemlji. A kad oni to čuše, stadoše odlaziti jedan za drugim, počevši od starijih. Osta Isus sam - i žena koja stajaše u sredini. Isus se uspravi i reče joj: "Ženo, gdje su oni? Zar te nitko ne osudi?" Ona reče: "Nitko, Gospodine." Reče joj Isus: "Ni ja te ne osuđujem. Idi i odsada više nemoj griješiti."

Slažem se da je samo Jedan i da ga ljudi vide na različite načine i ti patriot kroz svoj pojam koji je drugima u potpunosti stran (kao što je i tebi njihov pojam Istog stran), ali tu je onda kontradikcija jer ti tvrdiš da je baš takav kakvog ti shvačaš i svi bi trebali imati tvoje shvaćanje. U razgovoru sa tobom, godinama, nisi baš inteligentan ni obrazovan ni potkovan ičime, zar zaista misliš da bi htio imati tvoj ograničeni pogled na svijet? Hvala patriote, ne bi.
Ako kažeš da je jedan i ja se slažem da je Jedan zašto bi to bio kršćanski? Zašto bi to bio baš tvoj pogled za sve? Ok, za tebe no zašto bi drugi trebali imati isti? Govoriš da je jedan, a negiraš hinduističke pojmove, Budističke, Taoističke, Gnostičke.... (i druge bez obzira da li govorili izravno ili neizravno ili uopće o Jednome)?
Abraxsas je patriote moj kao i tvoj Bog.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Patriot_1 11/11/2014, 13:44

Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:

No interesantno je kako neki tvrde da je Isus svima bog i čude se da ga drugi negiraju, no u isto vrijeme im je normalno da negiraju ako bi im se reklo da je neki drugi bog i njihov bog jer to ne priznaju. Nije li to smješno?

"Isus je bog i vidjet ćeš ti kad češ doći pred njega ali tada više nema kajanja...." bla bla bla bla bla. Da, to je nametljivost. Kad riknem neću vidjeti ni tog jebivjetra Isusa niti se pokloniti bliskoistočnom prašinaru niti ću se kajati. *ebese meni za tog zombija.
Bar priznaj da si izrekao glupost.Toliko o tvojoj inteligenciji(u ovom slučaju i mnogim drugima).Moje područje je teologija,kršćanska...o tome znam dosta!
Patriot_1
Patriot_1

2014-04-30

Back to top Go down

Post by Sefirot 11/11/2014, 14:00

Patriot_1 wrote:
Sefirot wrote:
Patriot_1 wrote:
Bran_Do wrote:
Sefirot wrote:

Bar priznaj da si izrekao glupost.Toliko o tvojoj inteligenciji(u ovom slučaju i mnogim drugima).Moje područje je teologija,kršćanska...o tome znam dosta!

Da sam izrekao glupost, onda bi imao razloga se ispričati i reći, no NISAM izrekao glupost. Tako jest.

Sefirot
Sefirot

Male
2014-04-29

Back to top Go down

Post by Sponsored content

Sponsored content

Back to top Go down

Page 6 of 16 Previous  1 ... 5, 6, 7 ... 11 ... 16  Next

Back to top

- Similar topics