Hrvati slavili uz Uzicko kolo
Page 3 of 8
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Hrvati slavili uz Uzicko kolo
ali prekrasne multikulturalne i savezničke slike iz francuske metropole...tko bi rekao da su ti isti ljudi jedan dan nacisti na Poljudu, drugi dan prekidaju utakmicu na San Siru a onda ovako...
osvjetlan nam je obraz svakako
osvjetlan nam je obraz svakako
n_razbojnik- Posts : 11441
2014-04-15
jastreb wrote:Pošto smo zemljaci da ti nešto kažem. To "slovensko" jodlanje je već duže vrijeme zavladalo i u našim krajevima u okolici Rijeke.Noor wrote:
pa ok, ne znači nužno da je sve izvorno i lijepo...možda ima vrijednost, no ne i ljepotu
jel tebi lijepo kad janezi zajodlaju?
nije da je lijepo...al paše kad si u alpama...
ae...
Stvoren je jedan novi žanr,koji naročito dolazi do izražaja za vrijeme maškara. To je izvorno alpski melos,kojeg su najprije uzeli Slovenci,a sada i stanovnici riječkog zaleđa.
Ijaijaijao-ijaijaijao.....ja san pijan,ja nisan lep,ja san ćapan,...alkohol bez njega ja živet ne moren....
Mislim da znaš o čemu pišem.
znam..o ijaijaijao-ijaijaijao
nisam ti ja s korduna
Guest- Guest
Jedino gange, ojkanje i gusle ne mogu provariti, nikako....
Guest- Guest
Gusle su mi zakon. Ojkanje je OK,a gange su čisti užas.Starhemberg wrote:Jedino gange, ojkanje i gusle ne mogu provariti, nikako....
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Starhemberg wrote:Jedino gange, ojkanje i gusle ne mogu provariti, nikako....
a gle ga..baš si neki
Guest- Guest
pusti to šta ovaj kenjaNoor wrote:jastreb wrote:Pošto smo zemljaci da ti nešto kažem. To "slovensko" jodlanje je već duže vrijeme zavladalo i u našim krajevima u okolici Rijeke.Noor wrote:
pa ok, ne znači nužno da je sve izvorno i lijepo...možda ima vrijednost, no ne i ljepotu
jel tebi lijepo kad janezi zajodlaju?
nije da je lijepo...al paše kad si u alpama...
ae...
Stvoren je jedan novi žanr,koji naročito dolazi do izražaja za vrijeme maškara. To je izvorno alpski melos,kojeg su najprije uzeli Slovenci,a sada i stanovnici riječkog zaleđa.
Ijaijaijao-ijaijaijao.....ja san pijan,ja nisan lep,ja san ćapan,...alkohol bez njega ja živet ne moren....
Mislim da znaš o čemu pišem.
znam..o ijaijaijao-ijaijaijao
nisam ti ja s korduna
Riječ je od jednoj jedinoj stvari koja je obrada alpske "Anton aus Tirol"
ilitiga po Učki, Antun Zvonećan
2014-04-15
Sto sam stariji to mi izvorna, etno muzika sve vise prija...marcellus wrote:meni to ne leži, ništa folk mi ne leži u biti osim nešto irske folk muzike donekle
koliko cujem ovo je tip s harmonikom, ispucao sav repertoar, neki pokusaj posavskih izvornih kola koja se izvode uz sargiju, a nakon toga pokazao je da zna i uzicko i to je sve:)
dijagram-
2015-08-09
Aj k vragu. Svaka maškarana skupina je išla uz tu pjesmu "Anton,Anton,Anton".n_razbojnik wrote:
pusti to šta ovaj kenja
Sad zadnja dva karnevala je više nisam čuo. Dugo im je trebalo.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Starhemberg wrote:Irski folk je nešto posebno, ima nešto jedinstveno, predivno...marcellus wrote:meni to ne leži, ništa folk mi ne leži u biti osim nešto irske folk muzike donekle
Irska je nešto posebno od svih zemalja u kojima sam bio, djeluje beskrajno skulirana zemlja, suprotnost nabrijanoj engleskoj. Osim toga još je prepoznatljiva kao irska, dok je francuska multikulti karikatura sebe same, a i talijani su se malo pogubili u eu, nisu to više šarmantni živčani mali gnomovi, danas su disciplinirani, ne psuju i ne trube po cesti....
Pa interesantna je i fora kad je čuješ prvi, puta, možda drugi, nakon toga isfuranojastreb wrote:Aj k vragu. Svaka maškarana skupina je išla uz tu pjesmu "Anton,Anton,Anton".n_razbojnik wrote:
pusti to šta ovaj kenja
Sad zadnja dva karnevala je više nisam čuo. Dugo im je trebalo.
A zašto si ti žanr napravio od iste to ne znam
2014-04-15
n_razbojnik wrote:Herceg Bosna ima party u Parizu...svi su tamo samo epi njurga
Nikako ih u red dotjerati, odvrću narodnjake po Hrvatskoj, sramote kolom po francuskoj i aj ti sad pomozi im i nedajbože integriraj...i koji kurac navijaju za hrvatsku još se upinju da budu najglasniji tjah :)
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
zapravo, čak donekle i trube, to je valjda još jedino ostalo od starog talijanskog duha... doduše i dalje imaju jebenu klopu, ali nije to više italija gdje su se svi šminkerski oblačili, danas nose bezlične krpe, ponašaju se kao i svi europljani, suzdržano dosta.
Onda nisi bio u Napuljumarcellus wrote:Starhemberg wrote:Irski folk je nešto posebno, ima nešto jedinstveno, predivno...marcellus wrote:meni to ne leži, ništa folk mi ne leži u biti osim nešto irske folk muzike donekle
nisu to više šarmantni živčani mali gnomovi, danas su disciplinirani, ne psuju i ne trube po cesti....
2014-04-15
zapravo mađarska čak djeluje privlačnije od većine zapadnoeuropskih država...
Eto gdje je problem, najbolje da Zadar postane službena ambasada, novi stolni...od Zagreba i Mostara ionako nikakve vajdeepikur37 wrote:n_razbojnik wrote:Herceg Bosna ima party u Parizu...svi su tamo samo epi njurga
Nikako ih u red dotjerati, odvrću narodnjake po Hrvatskoj, sramote kolom po francuskoj i aj ti sad pomozi im i nedajbože integriraj...i koji kurac navijaju za hrvatsku još se upinju da budu najglasniji tjah :)
2014-04-15
n_razbojnik wrote:Onda nisi bio u Napuljumarcellus wrote:Starhemberg wrote:Irski folk je nešto posebno, ima nešto jedinstveno, predivno...marcellus wrote:meni to ne leži, ništa folk mi ne leži u biti osim nešto irske folk muzike donekle
nisu to više šarmantni živčani mali gnomovi, danas su disciplinirani, ne psuju i ne trube po cesti....
najdalje do firence
bio mi stari jednom, vodio razred na maturalac u mladim danima, dok su snimali nešto u napulju u roku dvije minute očistili im autobus iza leđa
po tome znaš da si u napulju
i po smećumarcellus wrote:n_razbojnik wrote:Onda nisi bio u Napuljumarcellus wrote:Starhemberg wrote:Irski folk je nešto posebno, ima nešto jedinstveno, predivno...marcellus wrote:meni to ne leži, ništa folk mi ne leži u biti osim nešto irske folk muzike donekle
najdalje do firence
bio mi stari jednom, vodio razred na maturalac u mladim danima, dok su snimali nešto u napulju u roku dvije minute očistili im autobus iza leđa
po tome znaš da si u napulju
Zapravo sve južnije od Rima, mislim da je ciganija
2014-04-15
Page 3 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Korona Party uz Uzicko Kolo
» Užas: UŽIČKO KOLO U SRCU ZAGREBA
» Užičko kolo na policijskoj akademiji-MUP najavio istragu
» Hrvat pustio Uzicko Kolo i digao Austriju na noge
» Kadetkinja koja je snimala užičko kolo izbačena iz policijske akademije
» Užas: UŽIČKO KOLO U SRCU ZAGREBA
» Užičko kolo na policijskoj akademiji-MUP najavio istragu