Užas: UŽIČKO KOLO U SRCU ZAGREBA
Page 1 of 4
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Užas: UŽIČKO KOLO U SRCU ZAGREBA
UŽIČKO KOLO U SRCU ZAGREBA Na trgu Bana Jelačića danas se vijorila srpska zastava i igralo se najpoznatije kolo
Slučajni prolaznici koji su se danas našli na trgu Bana Jelačića ostali su zatečeni pred prizorom nekoliko desetina mladih koji su, odeveni u srpsku narodnu nošnju, sa zastavom Srbije u rukama, igrali Užičko kolo.
Kako prenosi hrvatski portal "Priznajem", radi se o manifestaciji "Međunarodna smotra folklora", koja se u Zagrebu održava od 23.6. do 1.8. 2021. godine. Na snimku koji je na Tviteru podelio Jasminko Umčevič vide se članovi KUD-a iz Srbije u srpskoj narodnoj nošnji igra na centralnom delu trga, dok građani Zagreba znatiželjno gledaju i snimaju folkloraše.
Prema programu na sajtu manifestacije, ovaj nastup na trgu Bana Jelačića nije uvršten u redovni program, a, pored toga, u delu gde stoje gostujuća KUD društva, piše da je ove godine učešće u manifestaciji uzelo Izvorno udruženje "Mika Šestak" iz Svrljiga, ali i dalje nije poznato da li su baš oni Zagrepčanima predstavili najpoznatije srpsko kolo.
U komentarima ispod objave na Tviteru, usledili su brojni komentari, od kojih su se najviše izdvojila dva: "Baš lepo. Mogli bismo i mi tako nešto na Trgu Republike..." i "Hrabro".
https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/uzicko-kolo-u-srcu-zagreba-na-trgu-bana-jelacica-danas-se-vijorila-srpska-zastava-i/zyrwk0g
---------------------
Užasno je to što meni i dan danas zaigra srce kad ga čujem. A Hrvat već skoro 30 godina.
To treba zabraniti u Hrvatskoj!
crvenkasti-
2014-04-17
Re: Užas: UŽIČKO KOLO U SRCU ZAGREBA
Namjerno to rade, gadovi četnički.
Na ovo treba žestoko reagirati!
Budemo li šutjeli i gledali, malo po malo, mic po mic, narodnjaci, druženja, ovo, ono, i evo nas začas opet u Jugoslaviji!
Na ovo treba žestoko reagirati!
Budemo li šutjeli i gledali, malo po malo, mic po mic, narodnjaci, druženja, ovo, ono, i evo nas začas opet u Jugoslaviji!
crvenkasti-
2014-04-17
Evo, moja kćerkica čula, i sama ide to svirati na klavijaturi!
I što da joj radim?
I što da joj radim?
crvenkasti-
2014-04-17
jebi joj mater!crvenkasti wrote:Evo, moja kćerkica čula, i sama ide to svirati na klavijaturi!
I što da joj radim?
Odgajali smo ju od rođenja kao Hrvaticu, ono, sve kako treba.
I nema, čim je čula užičko, nešto je zdrmalo.
Što je to u nama Hrvatima?
crvenkasti-
2014-04-17
da si skočio još koji put na ženu i napravio joj brata ili sestru vjerojatno bi i bila normalno dijete, ovako...crvenkasti wrote:Odgajali smo ju od rođenja kao Hrvaticu, ono, sve kako treba.
Užas!!!
Pod Užičkim kolom razarani su Sarajevo,Gospić i Dubrovnik...dobro Dubrovnik je više pod guslama,ali ovo je provokacija o kojoj treba pisati.
nadam se da će Bujančec o tome govoriti u svojoj emisiji.
Pod Užičkim kolom razarani su Sarajevo,Gospić i Dubrovnik...dobro Dubrovnik je više pod guslama,ali ovo je provokacija o kojoj treba pisati.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Srce ti treperi..da si bio na trgu bana jelacicajastreb wrote:Užas !!!
Pod Užičkim kolom razarani su Sarajevo, Gospić i Dubrovnik ... dobro Dubrovnik je više pod guslama, ali ovo je provokacija o kojoj treba pisati.
vuksadinare- Posts : 100240
2015-09-08
Pa lijepo Mladi igraju kolo ljudi okolo snimaju.
Divan prizor.
Divan prizor.
Ringo10- Posts : 21667
2015-09-24
Mene bi zanimalo nešto ličko,sjeverno-dalmatinsko,ili slično. Ojkalica i tako to. I gusle.vuksadinare wrote:Srce ti treperi..da si bio na trgu bana jelacicajastreb wrote:Užas !!!
Pod Užičkim kolom razarani su Sarajevo, Gospić i Dubrovnik ... dobro Dubrovnik je više pod guslama, ali ovo je provokacija o kojoj treba pisati.
Ova srbijansko-šumadijskamoravsko-užička ikonografija me ne zanima.
2014-04-22
Isto tako slovo U je poklalo meleon nejači pa kmečite ko mutavi čim se spomene, aj ne srei svega ti.jastreb wrote:Užas!!!
Ringo10 wrote:Pa lijepo Mladi igraju kolo ljudi okolo snimaju.
Divan prizor.
je da. Kokarda i srpska zastava. Vraća me u devedesete, kad sam bio mlad. Za popizdit. Samo nemam više kalaš...
nbova gradska vlast
gay parada
pa užičko kolo
:D
gay parada
pa užičko kolo
:D
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
Pa nije isto slovo U ili jedno kolo.Šandor Winnetou wrote:Isto tako slovo U je poklalo meleon nejači pa kmečite ko mutavi čim se spomene, aj ne srei svega ti.jastreb wrote:Užas!!!
2014-04-22
Pa ironijom si pokušao nešto kao reći i dobio si odgovor, i potpuno je isto, slovo U predstavlja određeni režim i povezano je sa svime što se događalo za vrijeme NDH, ćirilica ili užičko kolo povezani su sa srbijanskim divljanjem po Hrvatskoj u DR i tako to ljudi doživljavaju. Dakle ako kmečiš za U onda budi pristojan i kmeči i za srpske pizdarije, ili šuti i od jednog i od drugog.jastreb wrote:Pa nije isto slovo U ili jedno kolo.Šandor Winnetou wrote:Isto tako slovo U je poklalo meleon nejači pa kmečite ko mutavi čim se spomene, aj ne srei svega ti.jastreb wrote:Užas!!!
max123 and Noor like this post
al ga nam srbadija uvali, i to u centru svih rvata?! bunjevačke nošnje,predpostavljam ona grupa nacionalnih (z)bunjevaca, tanca moravac sve u šesnajs,majke im ga nabijem. u stomaraka da će se dogodine vodit pod srbi katolici, a ikavica postat najstariji serpski "jezik"(dialekt) od veka sedmog.ovo je naštimano u vučkovom stožaru,tu nema ni zeru dileme...crvenkasti wrote:
max123- Posts : 2853
2015-10-28
a prije si koristio/imao ?marcellus wrote:Ringo10 wrote:Pa lijepo Mladi igraju kolo ljudi okolo snimaju.
Divan prizor.
je da. Kokarda i srpska zastava. Vraća me u devedesete, kad sam bio mlad. Za popizdit. Samo nemam više kalaš...
debotoijusto- Posts : 31574
2014-04-12
Ja jesam, poslužio i kao daljinski za ugasiti cajkedebotoijusto wrote:a prije si koristio/imao ?marcellus wrote:Ringo10 wrote:Pa lijepo Mladi igraju kolo ljudi okolo snimaju.
Divan prizor.
baš sam ja to htio napisati.debotoijusto wrote:a prije si koristio/imao ?marcellus wrote:Ringo10 wrote:Pa lijepo Mladi igraju kolo ljudi okolo snimaju.
Divan prizor.
veber-
2014-12-30
nije stvar u tebi, marc ne razlikuje okvir od kundaka.Šandor Winnetou wrote:Ja jesam, poslužio i kao daljinski za ugasiti cajkedebotoijusto wrote:a prije si koristio/imao ?marcellus wrote:Ringo10 wrote:Pa lijepo Mladi igraju kolo ljudi okolo snimaju.
Divan prizor.
veber-
2014-12-30
Page 1 of 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Hrvati slavili uz Uzicko kolo
» Korona Party uz Uzicko Kolo
» Užičko kolo na policijskoj akademiji-MUP najavio istragu
» Hrvat pustio Uzicko Kolo i digao Austriju na noge
» Kadetkinja koja je snimala užičko kolo izbačena iz policijske akademije
» Korona Party uz Uzicko Kolo
» Užičko kolo na policijskoj akademiji-MUP najavio istragu
» Hrvat pustio Uzicko Kolo i digao Austriju na noge