Hrvati slavili uz Uzicko kolo
Page 2 of 8
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Hrvati slavili uz Uzicko kolo
Pa ja volim tamburice, samo ne ove turbo. Lole, Bogdana i to, pravo se proveselit uz njih.
Guest- Guest
Starhemberg wrote:. Ma oovi Mejaši, Slaavonia band i slično, beat turbo tambure.Noor wrote:Starhemberg wrote:Kao Rozga i tamburice. Ne ovi hibridi, nego prave.marcellus wrote:Starhemberg wrote:Bolje ii to nego da se idu olokavat uz cajke.
neš razlike...
koji hibridi, koje prave?
aha..pa Slavonija band je ok
Guest- Guest
Starhemberg wrote:Pa ja volim tamburice, samo ne ove turbo. Lole, Bogdana i to, pravo se proveselit uz njih.
mene ubijaju te
Guest- Guest
Noor wrote:dawson wrote:Bosančerosi.
domoljubi
Poznato je da pravi domoljubi šire kolo, satiru se od cajka i nose opanke. U Bosni
catabbath-
2015-08-22
To je za drustvo i casicu, nema boljeg :)Noor wrote:Starhemberg wrote:Pa ja volim tamburice, samo ne ove turbo. Lole, Bogdana i to, pravo se proveselit uz njih.
mene ubijaju te
Last edited by Starhemberg on Tue 14 Jun - 13:47; edited 1 time in total
Guest- Guest
A jebem te živote,bolje da nisu ni navijali. balkanski utezi, pljuc
epikur37- Posts : 45339
2015-08-06
dawson wrote:Noor wrote:dawson wrote:Bosančerosi.
domoljubi
Poznato je da pravi domoljubi šire kolo, satiru se od cajka i nose opanke. U Bosni
ma i u središnjici HDZ-a
Guest- Guest
Noor wrote:
ma i u središnjici HDZ-a
Pa ZNA SE.
catabbath-
2015-08-22
Starhemberg wrote:To je za drustvo i casicu, nema boljeg :)Noor wrote:Starhemberg wrote:Pa ja volim tamburice, samo ne ove turbo. Lole, Bogdana i to, pravo se proveselit uz njih.
mene ubijaju te
ima...ciganska
Guest- Guest
Al vezu dudeci..Dva levo tri desno, samo prsti! Osini Rajka!!!
Znaju i Cige po po violini i tamburi, stvore atmosferu vrh, ima toga kod nas u Baranji, etno restorani, dušu dalo :)Noor wrote:Starhemberg wrote:To je za drustvo i casicu, nema boljeg :)Noor wrote:Starhemberg wrote:Pa ja volim tamburice, samo ne ove turbo. Lole, Bogdana i to, pravo se proveselit uz njih.
mene ubijaju te
ima...ciganska
Guest- Guest
Starhemberg wrote:. Ma oovi Mejaši, Slaavonia band i slično, beat turbo tambure.Noor wrote:Starhemberg wrote:Kao Rozga i tamburice. Ne ovi hibridi, nego prave.marcellus wrote:Starhemberg wrote:Bolje ii to nego da se idu olokavat uz cajke.
neš razlike...
Pravi tamburaši su još jedino oni iz Šokadije. Ona sela oko Županje. Tu se još jedino čuje onaj pradavni šokački poj. Onaj stari graničarski. Iz grla.
Ovo drugo je uglavnom razvodnjeno slavonsko pjevanje ,zašećereno lakonotnim utjecajima.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
jastreb wrote:Starhemberg wrote:. Ma oovi Mejaši, Slaavonia band i slično, beat turbo tambure.Noor wrote:Starhemberg wrote:Kao Rozga i tamburice. Ne ovi hibridi, nego prave.marcellus wrote:
neš razlike...
Pravi tamburaši su još jedino oni iz Šokadije. Ona sela oko Županje. Tu se još jedino čuje onaj pradavni šokački poj. Onaj stari graničarski. Iz grla.
Ovo drugo je uglavnom razvodnjeno slavonsko pjevanje ,zašećereno lakonotnim utjecajima.
pa ok, ne znači nužno da je sve izvorno i lijepo...možda ima vrijednost, no ne i ljepotu
jel tebi lijepo kad janezi zajodlaju?
nije da je lijepo...al paše kad si u alpama...
ae...
Guest- Guest
Pa ok, svatko voli svoje, nije grijeh ako ti se sviđa nešto strano. Sve poštivam, svoje uživam :)Noor wrote:jastreb wrote:Starhemberg wrote:. Ma oovi Mejaši, Slaavonia band i slično, beat turbo tambure.Noor wrote:Starhemberg wrote:Kao Rozga i tamburice. Ne ovi hibridi, nego prave.marcellus wrote:
neš razlike...
pa ok, ne znači nužno da je sve izvorno i lijepo...možda ima vrijednost, no ne i ljepotu
ae...
Guest- Guest
meni to ne leži, ništa folk mi ne leži u biti osim nešto irske folk muzike donekle
Pošto smo zemljaci da ti nešto kažem. To "slovensko" jodlanje je već duže vrijeme zavladalo i u našim krajevima u okolici Rijeke.Noor wrote:
ae...
Stvoren je jedan novi žanr,koji naročito dolazi do izražaja za vrijeme maškara. To je izvorno alpski melos,kojeg su najprije uzeli Slovenci,a sada i stanovnici riječkog zaleđa.
Ijaijaijao-ijaijaijao.....ja san pijan,ja nisan lep,ja san ćapan,...alkohol bez njega ja živet ne moren....
Mislim da znaš o čemu pišem.
jastreb- Posts : 34059
2014-04-22
Herceg Bosna ima party u Parizu...svi su tamo samo epi njurga
2014-04-15
Starhemberg wrote:Pa ok, svatko voli svoje, nije grijeh ako ti se sviđa nešto strano. Sve poštivam, svoje uživam :)Noor wrote:jastreb wrote:Starhemberg wrote:. Ma oovi Mejaši, Slaavonia band i slično, beat turbo tambure.Noor wrote:
ae...
znaš šta je...jodlanje koje spominjem nikad ti neće na pamet past slušati dok si u dalmaciji...a ni klape u tirolu
ne moraš ni jedno ni drugo ono..baš voljeti, ali u pripadajućem ambijentu ti odgovara
Guest- Guest
Irski folk je nešto posebno, ima nešto jedinstveno, predivno...marcellus wrote:meni to ne leži, ništa folk mi ne leži u biti osim nešto irske folk muzike donekle
Guest- Guest
ali prekrasne multikulturalne i savezničke slike iz francuske metropole...tko bi rekao da su ti isti ljudi jedan dan nacisti na Poljudu, drugi dan prekidaju utakmicu na San Siru a onda ovako...
osvjetlan nam je obraz svakako
osvjetlan nam je obraz svakako
2014-04-15
Page 2 of 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Korona Party uz Uzicko Kolo
» Užas: UŽIČKO KOLO U SRCU ZAGREBA
» Užičko kolo na policijskoj akademiji-MUP najavio istragu
» Hrvat pustio Uzicko Kolo i digao Austriju na noge
» Kadetkinja koja je snimala užičko kolo izbačena iz policijske akademije
» Užas: UŽIČKO KOLO U SRCU ZAGREBA
» Užičko kolo na policijskoj akademiji-MUP najavio istragu