Ponešto o reformi obrazovanja, i obrazovanju kao takvom
Page 12 of 31
Page 12 of 31 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 31
Re: Ponešto o reformi obrazovanja, i obrazovanju kao takvom
nisi ništa propustila, u tome i je stvar, cijela tvoja profesija ignorira osnovne biološke činjenice i drži se nekakvih pseudoznanstvenih temelja iz 18. i 19. stoljeća, ili ranijefrakcija wrote:imam dojam da će sad deda otkrit nešto novo..što uobličuje na posve novi način i popratiti stručnim linkovljem.deda getting old wrote:kad zapamtiš put od zagreba do karlovca, da li si to pamtila s oduševljenjem ili je jednostavno ostalo u sjećanju?kic wrote:
eno ti gore članak neuroznanstvenika koji upravo tvrdi suprotno, uči se uz oduševljenje.
možete vi nastupati s oduševljenjem cijelo vrijeme, no mozak ne može cijelo vrijeme graditi nove sinapse, živčane stanice na funkcioniraju po toj vašoj teoriji
ajde pokaži što te ljuti, koje znanje iz područja psihologije učenja, didaktike i metodike sam propustila?
kad psihologiju počnete temeljiti na biologiji onda ćete i bolje razumjeti proces učenja te upravljanje s njim, dotad možemo samo slušati gluposti
Guest- Guest
meni deda stvara dojam nekoga tko nije volio školu ali je zato okrenut cjeloživotnom on line učenju, doduše sa sumnjivih i opskurnih mjesta sa ruba znanosti. Priznaj deda da nemaš formalno obrazovanje.deda getting old wrote:nisi ništa propustila, u tome i je stvar, cijela tvoja profesija ignorira osnovne biološke činjenice i drži se nekakvih pseudoznanstvenih temelja iz 18. i 19. stoljeća, ili ranijefrakcija wrote:imam dojam da će sad deda otkrit nešto novo..što uobličuje na posve novi način i popratiti stručnim linkovljem.deda getting old wrote:kad zapamtiš put od zagreba do karlovca, da li si to pamtila s oduševljenjem ili je jednostavno ostalo u sjećanju?kic wrote:
eno ti gore članak neuroznanstvenika koji upravo tvrdi suprotno, uči se uz oduševljenje.
možete vi nastupati s oduševljenjem cijelo vrijeme, no mozak ne može cijelo vrijeme graditi nove sinapse, živčane stanice na funkcioniraju po toj vašoj teoriji
ajde pokaži što te ljuti, koje znanje iz područja psihologije učenja, didaktike i metodike sam propustila?
kad psihologiju počnete temeljiti na biologiji onda ćete i bolje razumjeti proces učenja te upravljanje s njim, dotad možemo samo slušati gluposti
frakcija- Posts : 5635
2016-03-09
udba wrote:Nema do klasičnog obrazovanja. Uspješni ljudi ko Einstein ili Kerum su nastali uz ploču i kredu.
darth_vader-
2014-04-17
kaja_333 wrote:mrincredible wrote: ne možeš ti nepoznavanje materije kompenizirati kreativnošću.
To nigdje ne tvrdim. Ja sam tvrdim da nije nužno nabubetati tekst napamet, od riječi do riječi, da bi dokazao da poznaješ materiju.
mrincredible-
2014-04-16
moš poprilično, ako znaš da se roman zvao patnje mladog werthera i sl..mrincredible wrote:kaja_333 wrote:mrincredible wrote: ne možeš ti nepoznavanje materije kompenizirati kreativnošću.
To nigdje ne tvrdim. Ja sam tvrdim da nije nužno nabubetati tekst napamet, od riječi do riječi, da bi dokazao da poznaješ materiju.
2016-03-09
deda na me projicirao frustracije iz djetinjstva.kic wrote:deda autodidakticar.
2016-03-09
pa to ga je i spasilo.frakcija wrote:meni deda stvara dojam nekoga tko nije volio školu ali je zato okrenut cjeloživotnom on line učenju, doduše sa sumnjivih i opskurnih mjesta sa ruba znanosti. Priznaj deda da nemaš formalno obrazovanje.deda getting old wrote:nisi ništa propustila, u tome i je stvar, cijela tvoja profesija ignorira osnovne biološke činjenice i drži se nekakvih pseudoznanstvenih temelja iz 18. i 19. stoljeća, ili ranijefrakcija wrote:imam dojam da će sad deda otkrit nešto novo..što uobličuje na posve novi način i popratiti stručnim linkovljem.deda getting old wrote:kad zapamtiš put od zagreba do karlovca, da li si to pamtila s oduševljenjem ili je jednostavno ostalo u sjećanju?kic wrote:
ki more izdržati pranje mozga 16 godin?
2014-04-16
kic wrote:deda getting old wrote:kad zapamtiš put od zagreba do karlovca, da li si to pamtila s oduševljenjem ili je jednostavno ostalo u sjećanju?kic wrote:
pa ovo je zapravo što si spomenuo, jer ispada da u stvari mi dosta toga i u stvarnosti vidimo - kroz sjećanje, tj imamo blind spot, i naš mozak kreira sve ostalo, iako to ne vidimo, mozak po sjećanju stvara taj prostor oko nas jer "zna" da je to tu..
ugl, ako me put nije zanimao, naravno da kurcu nisam zapamtio ZG-K cestu, nazovi to kako oš, ali svi znaju onaj osjećaj kad oči prelaze preko riječi knjige, ali nijedna rečenica nije pročitana..
mozak pamti informacije koje nisu nasumične, staza, put se razlikuje od okoline u tome što staza ima svojstva uređenosti, glazbu razlikujemo od šuma po tome što je glazba uređen zvuk, nije kaotičan, sva naša pažnja se fokusira na uređene strukture jer one nose informaciju
predavanje profesora istovjetno je monologu nekog saborskog zastupnika, zašto bi to itko pamtio kad je to običan šum, distorzija u zvučnom prostoru, misli ti se radije fokusiraju na nešto drugo
Guest- Guest
ajd sad pričaj kako bi tekao proces učenja, planirani nastavni sat il kajgotdeda getting old wrote:kic wrote:deda getting old wrote:kad zapamtiš put od zagreba do karlovca, da li si to pamtila s oduševljenjem ili je jednostavno ostalo u sjećanju?kic wrote:
pa ovo je zapravo što si spomenuo, jer ispada da u stvari mi dosta toga i u stvarnosti vidimo - kroz sjećanje, tj imamo blind spot, i naš mozak kreira sve ostalo, iako to ne vidimo, mozak po sjećanju stvara taj prostor oko nas jer "zna" da je to tu..
ugl, ako me put nije zanimao, naravno da kurcu nisam zapamtio ZG-K cestu, nazovi to kako oš, ali svi znaju onaj osjećaj kad oči prelaze preko riječi knjige, ali nijedna rečenica nije pročitana..
mozak pamti informacije koje nisu nasumične, staza, put se razlikuje od okoline u tome što staza ima svojstva uređenosti, glazbu razlikujemo od šuma po tome što je glazba uređen zvuk, nije kaotičan, sva naša pažnja se fokusira na uređene strukture jer one nose informaciju
predavanje profesora istovjetno je monologu nekog saborskog zastupnika, zašto bi to itko pamtio kad je to običan šum, distorzija u zvučnom prostoru, misli ti se radije fokusiraju na nešto drugo
2016-03-09
pfff, 4 razreda skole su dovoljna, nauciti picat i citat, osnove matematike i djenja, sve ostalo po afinitetima i zanimaciji, koga zanima postat ce strucnjak u bilo cemu sto pozeli, kog ne zanima nek se yebe
Guest- Guest
vrlo lako,frakcija wrote:
ajd sad pričaj kako bi tekao proces učenja, planirani nastavni sat il kajgot
prvo bi svi tu tribali biti svojon voljon i sa svojin šoldima, ostalo je irelevantno.
2014-04-16
ali agresivan je i ne argumentira, što je simptomatično za kompleksaše takvog tipa..jasno je da je riječ o frustraciji, a ne o znanstvenom elaboratu..tko zna, možda je neshvaćeni genije i osmisli kompletan novi cjeloviti sustav obrazovanja na temelju svojih spoznaja o funkcijama sinapsi.aben wrote:pa to ga je i spasilo.frakcija wrote:meni deda stvara dojam nekoga tko nije volio školu ali je zato okrenut cjeloživotnom on line učenju, doduše sa sumnjivih i opskurnih mjesta sa ruba znanosti. Priznaj deda da nemaš formalno obrazovanje.deda getting old wrote:nisi ništa propustila, u tome i je stvar, cijela tvoja profesija ignorira osnovne biološke činjenice i drži se nekakvih pseudoznanstvenih temelja iz 18. i 19. stoljeća, ili ranijefrakcija wrote:imam dojam da će sad deda otkrit nešto novo..što uobličuje na posve novi način i popratiti stručnim linkovljem.deda getting old wrote:
kad zapamtiš put od zagreba do karlovca, da li si to pamtila s oduševljenjem ili je jednostavno ostalo u sjećanju?
2016-03-09
provedite istraživanje kao struka, multidisciplinarna, pitajte za savjet i biologe, neurologe... pa nek istraživanje traje i desetak godina, onda dođite s nekom metodom učenja koja iskorištava prirodne ljudske navike i biološke sposobnostifrakcija wrote:
jer ova sad metoda vam počiva jedino na klasičnom kondicioniranju, na mrkvi i batini
a klasično kondicioniranje je učinkovito samo pri obavljanju fizičkih zadataka, na kognitivne sposobnosti ima negativan učinak
Guest- Guest
možda i to,frakcija wrote:
ali agresivan je i ne argumentira, što je simptomatično za kompleksaše takvog tipa..jasno je da je riječ o frustraciji, a ne o znanstvenom elaboratu..tko zna, možda je neshvaćeni genije i osmisli kompletan novi cjeloviti sustav obrazovanja na temelju svojih spoznaja o funkcijama sinapsi.
ne govorin da je nužno u pravu, nego da je to samo stil.
na forumu smo, ne moromo slijediti principe razgovora uživo. a i izboci te je iz takta, pa će te lakše poraziti, moroš paziti na te stvori:)
2014-04-16
jesan li išta lagala?aben wrote:možda i to,frakcija wrote:
ali agresivan je i ne argumentira, što je simptomatično za kompleksaše takvog tipa..jasno je da je riječ o frustraciji, a ne o znanstvenom elaboratu..tko zna, možda je neshvaćeni genije i osmisli kompletan novi cjeloviti sustav obrazovanja na temelju svojih spoznaja o funkcijama sinapsi.
ne govorin da je nužno u pravu, nego da je to samo stil.
na forumu smo, ne moromo slijediti principe razgovora uživo. a i izboci te je iz takta, pa će te lakše poraziti, moroš paziti na te stvori:)
2016-03-09
možda je genije, ali bez vrijeđanja više-
to je samo dead..on opipava,provocira..ne treba se opterecivat preozbiljno ;-)frakcija wrote:ali agresivan je i ne argumentira, što je simptomatično za kompleksaše takvog tipa..jasno je da je riječ o frustraciji, a ne o znanstvenom elaboratu..tko zna, možda je neshvaćeni genije i osmisli kompletan novi cjeloviti sustav obrazovanja na temelju svojih spoznaja o funkcijama sinapsi.aben wrote:pa to ga je i spasilo.tfrakcija wrote:meni deda stvara dojam nekoga tko nije volio školu ali je zato okrenut cjeloživotnom on line učenju, doduše sa sumnjivih i opskurnih mjesta sa ruba znanosti. Priznaj deda da nemaš formalno obrazovanje.deda getting old wrote:nisi ništa propustila, u tome i je stvar, cijela tvoja profesija ignorira osnovne biološke činjenice i drži se nekakvih pseudoznanstvenih temelja iz 18. i 19. stoljeća, ili ranijefrakcija wrote:
imam dojam da će sad deda otkrit nešto novo..što uobličuje na posve novi način i popratiti stručnim linkovljem.
Uostalom,formalno obrazovanje sucks..;D
2014-04-12
frakcija wrote:
arogantan sam, ne vidim zašto bi to bilo problematično
nego zašto se ti nikad u životu nisi zapitala kako nastaju sjećanja, kako mozak stvara pamćenje? umjesto da kao i svi profesori desetljećima mrmljaš kako se djecu teško može nečemu naučiti
proces učenja je proces pamćenja, a da bi nešto zapamtio mozak mora stvoriti nove sinapse
Guest- Guest
kao da to već nije multidisciplinarna znanost..i uredno potvrđuje teorije stare stotinjak godina koje nikada nisu provedene u praksi, jer nastavnici imaju različite karaktere.. ponekad dici kažem da se ne ljute na nastavnike, da moraju probavit, savladati određene karaktere i to je sastavni dio životne škole.. i meni je na faxu teže bilo savladat lude klobučare nego gradivo.deda getting old wrote:provedite istraživanje kao struka, multidisciplinarna, pitajte za savjet i biologe, neurologe... pa nek istraživanje traje i desetak godina, onda dođite s nekom metodom učenja koja iskorištava prirodne ljudske navike i biološke sposobnostifrakcija wrote:
jer ova sad metoda vam počiva jedino na klasičnom kondicioniranju, na mrkvi i batini
a klasično kondicioniranje je učinkovito samo pri obavljanju fizičkih zadataka, na kognitivne sposobnosti ima negativan učinak
2016-03-09
Page 12 of 31 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 31
Similar topics
» Zasto su JNA I cetnici takvom silinom krenuli na Vukovar te '91?!
» Jasminka Buljan Culej, pišu mediji, nova je voditeljica kurikularne reforme. Inače, gospođa smatra da nam je stanje u obrazovanju super
» Zašto Bošnjaci toliko žele biti Hrvati i gdje je uzrok takvom ponašanju?
» Pozitivni učinci reformi
» Meanwhile Al Bukmal, SDF, Hezbolah i još ponešto
» Jasminka Buljan Culej, pišu mediji, nova je voditeljica kurikularne reforme. Inače, gospođa smatra da nam je stanje u obrazovanju super
» Zašto Bošnjaci toliko žele biti Hrvati i gdje je uzrok takvom ponašanju?
» Pozitivni učinci reformi
» Meanwhile Al Bukmal, SDF, Hezbolah i još ponešto
Page 12 of 31