Tvornice privatnicima, Tim dokida ostatke Jugoslavije i socijalizma
Page 4 of 10
Page 4 of 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Tvornice privatnicima, Tim dokida ostatke Jugoslavije i socijalizma
Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:pogotovo u hrvatskoj gdje je svaki direktor javnog poduzeća podmitljiv i korumpiran i spreman uvaliti poduzeće u gubitke za osobnu korist sebe i kamarile uhljeba
Ti umjesto da smjeniš korumpiranog direktora i strijeljaš ga po kratkom postupku ili ga staviš na doživotnu robiju, ti prodaješ poduzeće?????????? RETARDU!!!!!!!!!!!
a tko će ga smjeniti kada ga čuva partija.. eno imao si u Yugi primjer, Đureković zna kako izvlače lovu iz INE, i umjesto da direktori Ine budu streljani, on dobije sjekirom u glavu, a partija napiše u medijima da su ubili ustašu(iako je bio partizan)
sada ti skoro pa slično. smjeniš HDZova uhljeba, dođe SDPov.. isti kurac.
privatiziraš , pa neka gazda oblači i svlači
Guest- Guest
To je poznata stvar, zato se po EU već odavno išlo u privatiziranje svega što se dalo privatizirati.preko_vode_do_slobode wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:pogotovo u hrvatskoj gdje je svaki direktor javnog poduzeća podmitljiv i korumpiran i spreman uvaliti poduzeće u gubitke za osobnu korist sebe i kamarile uhljeba
Ti umjesto da smjeniš korumpiranog direktora i strijeljaš ga po kratkom postupku ili ga staviš na doživotnu robiju, ti prodaješ poduzeće?????????? RETARDU!!!!!!!!!!!
a tko će ga smjeniti kada ga čuva partija.. eno imao si u Yugi primjer, Đureković zna kako izvlače lovu iz INE, i umjesto da direktori Ine budu streljani, on dobije sjekirom u glavu, a partija napiše u medijima da su ubili ustašu(iako je bio partizan)
sada ti skoro pa slično. smjeniš HDZova uhljeba, dođe SDPov.. isti kurac.
privatiziraš , pa neka gazda oblači i svlači
Ja kažem u šali da treba i crkve privatizirati, i policiju, i vojsku...Plati i imaš sve po izboru.
PS: HDZ će privatizirati sve firme , koje su tako isprepletena SDP-ovim kadrom da promjena direktora
ne bi imala pravoga efekta.
Koji IDIOT ( ili veleizdajnik ) može izjaviti da PODRAVKA nije STRATEŠKI interes HR - firma koja je stala na svoje noge ( nakon neuspješne PLJAČKE privatizacije preko onog jadnika Polančeca i SMRADANERA - firme koju su godinama namjerno uništavali i dovodili u gubitke baš s namjerom da je netko jeftino kupi - firme koja danas ostvaruje odlične prihode i čak dijeli DIVIDENDU svojim dioničarima - firme koja znači mnogo za određen dio teritorija HR i od koje živi na tisuće obitelji i imaju svoju egzistenciju - uostalom dobar dio firme su oni sami stvarali i ona bi trebala biti njihovo vlasništvo !
Čak i LUKA RIJEKA bi trebala biti STRATEŠKI Interes ( bez obzira što u nju treba još dosta ulagati - no ona svakako ima budućnost - ona su VRATA MEDITERANA za firme iz cijelog svijeta ( naročito su Kinezi tu zainteresirani ) prema cijeloj EU - zašto se nama ništa ne isplati , a ovdje mogu doći neki KINEZI kojima će se začudo eto isplatiti ulagati i izvlačiti ogroman profit , a mi ćemo poslije kukati kako nam eto stranci odnose profit - ILI,ILI, je i ovdje igra VELEIZDAJE nacionalnih interesa za strance i za NEČIJI VLASTITI ĐEP ??
Zar se nitko od nas ne pita ZAŠTO nam je uopće trebala " PRIVATIZACIJA " banaka koje smo prvo sanirali ogromnim sredstvima poreznih obveznika, a onda te iste banke POKLONILI netkome za 20ak puta umanjenu vrijednost; zašto se prodavala INA 25 % ( ivica Račan ) - za SMRADANERA znamo zašto se prodavala - no, zašto su ostali u vladi ŠUTJELI ; zašto je prodavana PLIVA ( u kojoj je radio ovaj naš TOBOŽNJI stručnjak - trenutni PREMIJER, zašto se prodavao TELEKOM - kojeg nam je hrvatska vlast i država OTELA naše UDJELE koje su naši roditelji PLATILI između 2500 i 3500 DM u gotovini ( kako tko ) još u bivšoj Yugi ----- A SVE FIRME SU IMALE ODLIČNO POSLOVANJE I IMALI PERSPEKTIVU ?????????
Zar netko ovdje misli da se " REFORME " koje su najavljene trebaju svesti na PROSTU RASPRODAJU još onog nečega što vrijedi i što će vrijediti u budućnosti - pa to zna obaviti i kumica na Dolcu - za to nismo trebali zvati čovjeka iz Kanade koji ustvari NEZNA u što je upao ( pogotovo politički ) i ja naprosto sumnjam da je on uopće na visini zadatka ( ne politčkog - tu ne sumnjam - nema pojma - a vidi se da je prznica i uvredljiv - nešto kao bivši " DOŽIVOTNI " ) onog ekonomskog u kojem je on tobožnji stručnjak - treba pitati ljude iz PLIVE - koliki je on to stručnjak ustvari bio ??
Sve u svemu sve ovo je izgubljeno vrijeme - a možda i teška materijalna šteta po Hrvatsku ako se ostvare neki od ovih suludih planova koji ovi koji ne znaju ništa drugo raditi - niti imati drugih rješenja osim rasprodaje obiteljskog srebra !!
PLJUC !!
Koji smo KUKI uopće ulazili u EU gdje su nas svi redom DOGIRALI ( i sad nam to rade ) kada se sada želi namaknuti jedva nešto preko Mlrd kuna -- A SAMO ZERP ( prije ulaska u EU - da smo ga proglasili ) nam je na godišnjoj razini DONOSIO oko 300 mil. EURA ???
Da ne govorimo o drugim stvarima koje smo u međuvremenu popušili od te iste EU - to što su neki uspjeli otići van i dobili posao je samo jedan mali dio onih zadovoljnih - VEĆINA ipak doživljava PUSHING ROĐO !!
PLJUC !!
Čak i LUKA RIJEKA bi trebala biti STRATEŠKI Interes ( bez obzira što u nju treba još dosta ulagati - no ona svakako ima budućnost - ona su VRATA MEDITERANA za firme iz cijelog svijeta ( naročito su Kinezi tu zainteresirani ) prema cijeloj EU - zašto se nama ništa ne isplati , a ovdje mogu doći neki KINEZI kojima će se začudo eto isplatiti ulagati i izvlačiti ogroman profit , a mi ćemo poslije kukati kako nam eto stranci odnose profit - ILI,ILI, je i ovdje igra VELEIZDAJE nacionalnih interesa za strance i za NEČIJI VLASTITI ĐEP ??
Zar se nitko od nas ne pita ZAŠTO nam je uopće trebala " PRIVATIZACIJA " banaka koje smo prvo sanirali ogromnim sredstvima poreznih obveznika, a onda te iste banke POKLONILI netkome za 20ak puta umanjenu vrijednost; zašto se prodavala INA 25 % ( ivica Račan ) - za SMRADANERA znamo zašto se prodavala - no, zašto su ostali u vladi ŠUTJELI ; zašto je prodavana PLIVA ( u kojoj je radio ovaj naš TOBOŽNJI stručnjak - trenutni PREMIJER, zašto se prodavao TELEKOM - kojeg nam je hrvatska vlast i država OTELA naše UDJELE koje su naši roditelji PLATILI između 2500 i 3500 DM u gotovini ( kako tko ) još u bivšoj Yugi ----- A SVE FIRME SU IMALE ODLIČNO POSLOVANJE I IMALI PERSPEKTIVU ?????????
Zar netko ovdje misli da se " REFORME " koje su najavljene trebaju svesti na PROSTU RASPRODAJU još onog nečega što vrijedi i što će vrijediti u budućnosti - pa to zna obaviti i kumica na Dolcu - za to nismo trebali zvati čovjeka iz Kanade koji ustvari NEZNA u što je upao ( pogotovo politički ) i ja naprosto sumnjam da je on uopće na visini zadatka ( ne politčkog - tu ne sumnjam - nema pojma - a vidi se da je prznica i uvredljiv - nešto kao bivši " DOŽIVOTNI " ) onog ekonomskog u kojem je on tobožnji stručnjak - treba pitati ljude iz PLIVE - koliki je on to stručnjak ustvari bio ??
Sve u svemu sve ovo je izgubljeno vrijeme - a možda i teška materijalna šteta po Hrvatsku ako se ostvare neki od ovih suludih planova koji ovi koji ne znaju ništa drugo raditi - niti imati drugih rješenja osim rasprodaje obiteljskog srebra !!
PLJUC !!
Koji smo KUKI uopće ulazili u EU gdje su nas svi redom DOGIRALI ( i sad nam to rade ) kada se sada želi namaknuti jedva nešto preko Mlrd kuna -- A SAMO ZERP ( prije ulaska u EU - da smo ga proglasili ) nam je na godišnjoj razini DONOSIO oko 300 mil. EURA ???
Da ne govorimo o drugim stvarima koje smo u međuvremenu popušili od te iste EU - to što su neki uspjeli otići van i dobili posao je samo jedan mali dio onih zadovoljnih - VEĆINA ipak doživljava PUSHING ROĐO !!
PLJUC !!
Last edited by redder4 on 13/5/2016, 15:04; edited 2 times in total
Guest- Guest
PS2:
Samo slušajte kričanje SDP-a: Rasprodaja "nacionalnog blaga", "nacionalne srebrnine", "rasprodaja Hrvatske" itd...
Samo slušajte kričanje SDP-a: Rasprodaja "nacionalnog blaga", "nacionalne srebrnine", "rasprodaja Hrvatske" itd...
Deset milja evra će dobit onaj koji je stavi Švicarcima pod noge. To ti je kao ucjena za glavu, pašće ta firma prije ili poslje, jebi ti nacionalno ovo ono, to se da zapakirat, evo Rajić je odnio Dukat Vrancuzima i još je ispo žrtva i još veći domoljub. Preveliko je to iskušenje za ljude koji su se našli u situaciji da o tome odlučuju. Prvo dica, unučad, a neka se nađe nešto i za svoju guzicu, lako za državu, države će bit i posli.redder4 wrote:Koji IDIOT ( ili veleizdajnik ) može izjaviti da PODRAVKA nije STRATEŠKI interes HR - firma koja je stala na svoje noge ( nakon neuspješne PLJAČKE privatizacije preko onog jadnika Polančeca i SMRADANERA
udba- Posts : 4945
2015-11-10
On je sad svicarski drzavljanin..i to je kupnja-prodaja ;-)
2014-04-12
Ja bi zatvore privatizirala, to je biznis, a ne ove prc, mrc firme .
darla- Admin
2015-10-22
Prođe li to,pocet ce nas zatvarat za sve zivo :D
2014-04-12
IvyTeasdale wrote:Prođe li to,pocet ce nas zatvarat za sve zivo :D
Pa trebamo se ugledati na mentore Amere, kod njih je to ucestala praksa, imas lijepo svoj zatvor, lova po glavi stanovnika, ne mozes propasti nikako, bez brige bez pameti .
Islo bi se u zatvor i za prelazak na crveno .
darla- Admin
2015-10-22
Ja samo ne znam kako su sve te firme postale državne. Jebote super je bit država...pljusneš pretvorbu i samo veliš "Sve je MOJE!" I nitko ni ne trza...
Brain32-
2014-04-15
preko_vode_do_slobode wrote:welcome backVorpatril wrote:marcellus wrote:pogotovo u hrvatskoj gdje je svaki direktor javnog poduzeća podmitljiv i korumpiran i spreman uvaliti poduzeće u gubitke za osobnu korist sebe i kamarile uhljeba
A e, vidi sam ovog turbo domoljuba Karamarka.
Primio lovu prek žene od Mađara.
A puna mu usta domoljublja i neovisnosti.
Ko i tebi.
iako je u pravu? kakvo je domoljublje da HDZ postavlja ovu ekipu za šefa bolnice? daj sve to privatiziraj da negledam te lopine
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sef-mladezi-hdza-ekonomist-bez-ikakve-veze-sa-zdravstvom-upravljat-ce-zaraznom/892629.aspx
Za te upravne poslove i jesu ekonomsiti i pravnici, dok se doktori, inženjer itd. ne bi trebali opterećivati financijskim poslovanjem i upravljanjem tvrtkom.
Najveći je probelm tu ako nema dovoljno radnog iskustva.
Guest- Guest
Brain32 wrote:Ja samo ne znam kako su sve te firme postale državne.
nacionalizacijom.
taman sam o njima razmisljala dok sam pisala..samo tko bi bili nasi obojani,nije tesko za pretpostavit :Ddarla wrote:IvyTeasdale wrote:Prođe li to,pocet ce nas zatvarat za sve zivo :D
Pa trebamo se ugledati na mentore Amere, kod njih je to ucestala praksa, imas lijepo svoj zatvor, lova po glavi stanovnika, ne mozes propasti nikako, bez brige bez pameti .
Islo bi se u zatvor i za prelazak na crveno .
2014-04-12
asilovski wrote:Tko još prodaje državnu lutriju, pa to moraš biti komplet idiot i izdajica
Ma je. Slušaj ti -udbu- pod bombastičnim nazivom teme ...........sve je super
" A vi jugoslavenčine i komunjare, srveni, Srbi i četnici..............nećete nas ( adezej ) spriječiti da SVE rasprodamo...."
--- Hrvatske šume, Hrvatske autoceste, HEP, Plinacro, Hrvatska lutrija, ACI, Jadrolinija, Zračne luke, Hrvatska pošta, Petrokemija i Brijuni Rivijera----
Za rasprodaju i pljačku .....spremni.
Yehudi- Posts : 14715
2014-04-20
Mogu oni rasprodavati koliko god hoće, to ekonomski neće ništa promijeniti.
Potrošači u Hrvatskoj ne kupuju, a bez potrošnje nema rasta.
Već su srezali prognoze o rastu sa 2%, na 1.5%, nakon samo 3 mjeseca, na kraju godine će rast biti 0, i to uz deficit od 3%. Što znači da deficit treba biti veći.
Ako građani ne troše, onda država mora trošiti, praviti bolnice, ceste, tračnice, kanalizaciju, svijetlovode itd.
Potrošači u Hrvatskoj ne kupuju, a bez potrošnje nema rasta.
Već su srezali prognoze o rastu sa 2%, na 1.5%, nakon samo 3 mjeseca, na kraju godine će rast biti 0, i to uz deficit od 3%. Što znači da deficit treba biti veći.
Ako građani ne troše, onda država mora trošiti, praviti bolnice, ceste, tračnice, kanalizaciju, svijetlovode itd.
In Croatia, changes in inventories are often a leading indicator for the overall performance of the economy.
Guest- Guest
etatizacijom 90-tih to je bila društvena imovina, većinom radnika, ali to je ukinuto kako bi postala državna a onda uništena i pretočena u bankovne računemarcellus wrote:Brain32 wrote:Ja samo ne znam kako su sve te firme postale državne.
nacionalizacijom.
Kermit-
2014-04-17
Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:pogotovo u hrvatskoj gdje je svaki direktor javnog poduzeća podmitljiv i korumpiran i spreman uvaliti poduzeće u gubitke za osobnu korist sebe i kamarile uhljeba
smijeni ga i doći će drugi isti takav. Princip po kom država funkcionira jednostavno nije takav da bi ona mogla i trebala biti u vlasništvu komercijalnih poduzeća, to se svugdje pokazalo lošim
asilovski wrote:etatizacijom 90-tih to je bila društvena imovina, većinom radnika, ali to je ukinuto kako bi postala državna a onda uništena i pretočena u bankovne računemarcellus wrote:Brain32 wrote:Ja samo ne znam kako su sve te firme postale državne.
nacionalizacijom.
društvena imovina je isto što i državna, država je zakonima uređeno društvo s vanjskim granicama. Radnici jasno nisu bili vlasnici nikad, jer nisu mogli prodati udio niti raspolagati njime, niti sudjelovati u dobiti ako je iste bilo, niti birati upravu odnosno direktora, dakle nisu imali niti jedno efektivno vlasničko pravo. Uništena je kao imovina prije nego su došli lešinari, jer se u razvoj na zatvorenom jugotržištu nije ulagalo niti je ulagati imalo smisla.
Ukratko ne, jer po onom pravu postojalo više kategorija vlasništva i vlasničkih prava npr. stambeno pravo i dr. o tome sam više puta govorio i pisao i kako vidim bez ikakvog učinka stalno iste priče fašisti antifašisti virus Đode je zarazio cijeli forum i to je strašno žalosnomarcellus wrote:asilovski wrote:etatizacijom 90-tih to je bila društvena imovina, većinom radnika, ali to je ukinuto kako bi postala državna a onda uništena i pretočena u bankovne računemarcellus wrote:Brain32 wrote:Ja samo ne znam kako su sve te firme postale državne.
nacionalizacijom.
društvena imovina je isto što i državna, država je zakonima uređeno društvo s vanjskim granicama. Radnici jasno nisu bili vlasnici nikad, jer nisu mogli prodati udio niti raspolagati njime, niti sudjelovati u dobiti ako je iste bilo, niti birati upravu odnosno direktora, dakle nisu imali niti jedno efektivno vlasničko pravo. Uništena je kao imovina prije nego su došli lešinari, jer se u razvoj na zatvorenom jugotržištu nije ulagalo niti je ulagati imalo smisla.
Kermit-
2014-04-17
marcellus wrote:Usne Stjepana Gnječa wrote:marcellus wrote:pogotovo u hrvatskoj gdje je svaki direktor javnog poduzeća podmitljiv i korumpiran i spreman uvaliti poduzeće u gubitke za osobnu korist sebe i kamarile uhljeba
smijeni ga i doći će drugi isti takav. Princip po kom država funkcionira jednostavno nije takav da bi ona mogla i trebala biti u vlasništvu komercijalnih poduzeća, to se svugdje pokazalo lošim
Ti imaš jako loše mišljenje o svojim sunarodnjacima hrvatima čak stoput gore nego što imam ja koji nisam hrvat a što je žalosno i znakovito u isto vrijeme. Po tebi koji si i sam hrvat, svaki je hrvat potencijalni lopina i podmitljivi muljator. Lijepo si opisao tvoje sunarodnjake.
Guest- Guest
stambeno pravo je druga stvar i ono je bilo poluvlasništvo, ali "društveno vlasništvo" nad poduzećima nikad nije postojalo, jednostavno radnici nisu raspolagali niti jednim od standardnih vlasničkih prava, niti su imali mogućnosti efektivno utjecati na bilo što u poduzeću, mogli su krasti spajalice i prditi na radničkom savjetu
Similar topics
» Srbi su 1989. nosili ostatke kneza Lazara, a Hrvati 2017. ostatke Leopolda Mandića
» Video iz tvornice sex robota...
» Odbacivanjem socijalizma Izrael je postao tehnološki div
» Rusko osvajanje Afrike pod stijegom socijalizma
» Zatvaraju se tvornice po Europi , bit će sranja
» Video iz tvornice sex robota...
» Odbacivanjem socijalizma Izrael je postao tehnološki div
» Rusko osvajanje Afrike pod stijegom socijalizma
» Zatvaraju se tvornice po Europi , bit će sranja
Page 4 of 10